Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Osvetlenie na tréningovom ihrisku - pre niekoho plus, pre iného mínus : AKTUALIZOVANÉ

Iveta TóthováDátum22. 02. 2014 11:07:46TémaIné
24

V auguste minulého roka začala na mestskom štadione výstavba tréningového ihriska s umelým povrchom. Súčasťou projektu bolo  aj vybudovanie umelého osvetlenia ihriska. A práve to sa stalo terčom kritiky jedného z obyvateľov rodinného domu, ktorého nehnuteľnosť stojí v tesnej blízkosti štadióna. Osvetlenie mu svieti do okien rodinného domu a vysoká intenzita svietenia mu narúša rodinný život. Svoju námietku prišiel predniesť na februárove stretnutie s vedením mesta. Prenosta MÚ občanovi prisľúbil, že intenzitu svetla dajú odmerať odborne a to Regionálnym úradom verejného zdravotníctva ( hygiena ). Meranie sa uskutočnilo a záver znel, že svietivosť umelého osvetlenia ihriska je 4 luxy. Norma je 10 luxov. ( pozn. lux je jedotka intenzity osvetlenia)

Uvedenej problematike sa venovali aj poslanci na poslednom MsZ. V rámci interpelácii poslanec Peter Rampašek a Michal Irsák upozornili na problém zle nastaveného osvetlenia na štadióne. Odovedané im bolo, nasledovne : Osvetlenie je pod normou vyhlášky (10 luxov norma do 22:00 - stav 4 luxy), schválené hygienou. Poslanec Král uviedol, že dom je nešťastne situovaný príliš blízko štadióna a bol postavený so znalosťou jeho existencie. / viď informácie z MsZ /

Ostáva len dodať, že osvetlenie štadióna je len v zimných mesiacoch, počas tréningových zápasov, len niekoľkokrát do týždňa. No a podľa našich informácií nikdy neprekročí 20,00 hodinu.

Nuž táto problematika si vyžiada od obyvateľa rodinného domu istú dávku ústretovosti a trpezlivosti. Veď ako to už býva, to čo niektorí považujú za plus, iní považujú za mínus.

AKTUALIZÁCIA 26.janára 2014 :

V pondelok 24. januára sa u p. Uhriča uskutočnilo opätovné meranie intenzity osvetlenia ( neoficiálne ).  Meranie uskutočnil p. Damin luxomerom (za účasti p. prednostu Krajčoviča, p. Veselického a mňa) a nameral najvyššiu hodnotu 8 luxov. Sereď je podľa štatistického úradu SR malé mesto (do 25.000 obyvateľov) Na žiadosť občana uverejňujeme nasledovnú tabuľku.


Fotogaléria k článku:

24
Autor: Iveta Tóthová

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
anonym | 27-02-2014 09:23:35
pre: František Uhrič | 26-02-2014 09:06:31 No ak to bude musiet prevadkovatel dat zmerat, prislusny statny urad bude vyzadovat meranie opravnenou-certifikovanou osobou.Ak sa to bude robit aj neskor (po 11.tyzdni), dotycny nebude mat problem nariadit prevadkovatelovi pri merani zapnut osvetlenie. Ide o to aby sa meranie spravilo. A najlepsie keby mesto - prevádzkovatel vyhovel dotknutym obcanom dobrovolne.........A je pravda, ze hluk, svetelny smog, elektromagnetické ziarenie prinasa nas slavny pokrok a vyvoj. Asi az do casu sebaznicenia... a nepomozu ani mimozemstania. Lepsie to uz nebude ...
spoluobčan. | 26-02-2014 21:43:12
Idem von večer a ani sa nedá s Pivovarskej ulice pozrieť smerom na štadion. Jaký debil toto povolil namontovať a kto to má platiť. Mám jeden nápad. Zatrhnuť veškeré peniaze na financovanie štadiona a tý čo podporujú s papulami fotbal, tak nech aj platia energie a veškerú údržbu. Doterajšie dotácie zosobniť tým , čo to tam pchali.
Robo Horvath :( | 26-02-2014 21:09:39
Vyhodene peniaze nas danovnikov a zneprijemnovanie byvania obyvatelom celeho okolia. Akt takejto investicie malo mesto prenechat podnikatelom co podporuju tento sport. Takto mesto nezmyselne pustilo do kanala kolko milionov? A to este nepocitam naklady na udrzbu nakolko nevieme aku to osvetlenie ma vobec spotrebu jedine co vieme je, ze to budeme dozivotne tiez platit.
František Uhrič | 26-02-2014 09:06:31
Zdravím diskutujúcich,

p. Majka som o zverejnenie môjho (oficiálne t.j. menovite som sa sťažoval na MSÚ len ja - preto hovorím môjho) problému s osvetlením nežiadal, ale nakoniec som rád, že sa tu tento príspevok objavil.

V pondelok to zmeral p. Damin luxomerom (za účasti p. prednostu Krajčoviča, p. Veselického a mňa) a nameral najvyššiu hodnotu 8 luxov. Takže toto meranie už bolo len informatívne, čo som predpokladal, keďže prvá p. prednostom prezentovaná nameraná hodnota bola 4 luxy (merané asi zo železničnej stanice).
Takže teraz je na rade Úrad verejného zdravotníctva v Galante (zodp. pracovník p. Pančíková - mimochodom Sereďanka) - takže uvidíme k akým hodnotám dospejeme.

Meranie by však bolo potrebné uskutočniť okamžite, keďže tréningy sa majú konať na umelej tráve už len budúci týždeň... Neviem prečo, ale asi to bude preto, aby sa to už zmerať nestihlo.

Nie som naivný, nemám okrem p. Rampašeka a p. Kurbela podporu nikoho iného z vedenia mesta (aj keď neoficiálne mi bola táto prezentovaná ...) a futbal je momentálne priorita č. 1

Každý kto má záujem - môže sa prísť pozrieť a oficiálne mi vyjadriť podporu svojim podpisom.

Nejde tu len o osvetlenie, ide tu o princíp - domôcť sa svojich práv, keď niečo nie je v poriadku a prekračuje stanovenú hranicu (niektoré faktory sú však nemerateľné)

Pán prednosta Krajčovič mi prisľúbil pomoc, resp. že má záujem tento problém riešiť. Tak uvidíme, nikto iný, okrem neho a p. primátora totiž tú moc nemá (ako som zistil ani jeden z poslancov, ani všetci poslanci dokopy ju nemajú).

Som rodený Sereďan, a je mi z toho smutno, že som pre mesto len "na príťaž"

p. Krajčovič - spolieham sa na Vás a na váš prísľub, že spoločne nájdeme aj iné riešenie ak prestavenie svetiel nepomôže.

Ďakujem

Pozdravujem všetky




Jozef | 25-02-2014 22:09:03
p. Kurbel, nizsie som dal vycuc z normy, Vy ako poslanec mate na to viac ako ja, aby ste ho "trkol".
A este, bolo by mozne sem hodit kopiu protokolu o merani?
Pavol Kurbel | 25-02-2014 21:49:32
A to prednosta na zastupiteľstve sa snažil zo mňa urobiť blba,(aspoň som z jeho vyjadrenia a neverbálnej komunikácie mal taký dojem)keď som mu tvrdil, že ta hodnota 10 luxov sa nevzťahuje na tento prípad. Debatoval som s ním totiž o tom aj cez prestávku.
Jozef | 25-02-2014 21:40:36
PS2: uz len ta blbost s 10-imi luxami je konina.
Pavol Kurbel | 25-02-2014 21:40:11
Zaujímalo by ma, aký si mal z toho dojem Luboš . Môžeš to sem napísať? Lebo podľa mňa je to veľmi nepríjemné a tie prednostové kecy o norme s 10timi luxami je v tomto prípade holý nezmysel.
anonym | 25-02-2014 21:39:22
Takže Nou Camp je pre naše baletky tvrdý.
Jozef | 25-02-2014 21:39:14
PS: pokial ste p.Uhric, tak sa nedajte.
Jozef | 25-02-2014 21:38:05
Lubos, ale ako som pisal, je to na p.Uhricovi.
Pp.Kurbel s Petom Rampasekom boli u neho po 20 hod.a uznali, ze to osvetlenie je cez. Prednosta tvrdil na kameru, ze sa bol pytat po susedoch a vsio normalno.
Neviem cim to je ale duu Kurbel/Rampasek verim jaksi viac.
P. Uhric ma moznost hned, ja az na jesen vo volbach.
Ľuboš | 25-02-2014 21:29:16
Jozef - môžete sa mu kľudne ozvať !
Včera sa vykonávalo meranie za účasti prednostu + viceprimátora - bol to "smiešny" luxomer - ale pritom nameral najvyššiu hodnotu 8 luxov !
Ide o opíjanie rožkom a výmysly
Futbalisti už zrazu trénujú už iba budúci týždeň - to aby to hygiena nestihla odmerať a hajzlíci nemuseli do volieb nepodniknúť nič.

a to futbalisti tam nechcú hrať kvôli tvrdosti povrchu - bolia ich z neho paprčky....
Jozef | 25-02-2014 20:12:09
ako som pisal nizsie, je to na p. Uhricovi, aby si vyziadal protokol o merani. Ci bolo vykonane v sulade zo zakonom.
Pretoze ak ho vykonali len smiesnym Luxometrom, tak si vysledky mozu akurat tak zalozit do knizky o Popoluske.
A tie kydy majitela mesta o 4 luxoch versus 10 luxov, su smiesne.
A verte, ze viem o com hovorim. Mam so svetlotechnickymi podmienkami osobnu skusenost.Tiez "susedsku".
pre odpoved: pre meranie | 24-02-2014 16:46:38 | 25-02-2014 19:57:52
áno,je je dosť silné..bývam síce o tri ulice ďalej,ale aj na tej ulici je o pár stupňov bledšia tma ako bývala...
anonym | 25-02-2014 19:53:50
tak namiesto toho aby mesto prispelo nejakými pár eurami,a to je úplne jedno akou formou,na nákup trebárs nových učebníc pre gymnázium,vráža to do takmer zbytočného osvetlenia...fajn,gymnázium síce spadá priamo pod TT kraj,ale predstavitelia mesta by ho mali ako jednu zo svojich pých aj podporovať,aby malo naďalej takú vzdelanostnú úroveň akú aj malo...a nie sa chodiť prezentovať-áno, myslím p.Veselického- iba príhovormi,ale reálne aj pomôcť tejto škole,pretože by jej bola obrovská škoda a vo svojej podstate aj je,pretože učitelia tam skutočne nemajú vo väčšine prípadov z čoho učiť,materiály nám musia niekedy fotiť,alebo si ich musíme zháňať svojpomocne...
re pre pre sused | 24-02-2014 20:16:40
Bože chráň!Iba ma serie akí sme tu ješitní a nič nám nie je dobré!Ale ozaj nič a nejde len o štadion!
pre: pre sused | 24-02-2014 19:58:17
p. Veselický - ste to vy ?
Či nie ...?
pre sused | 24-02-2014 19:06:17
Osvetlenie nebude nutné každý deň po celý rok!Je len pár mesiacov po pár dní v týždni po pár hodín v tom ktorom dni.Neviem na čo tu treba zbytočne kaliť vodu a vyvolávať vášne ved Sered nie je jediná na Slovensku kde také niečo je!To iba tu treba hľadať problém tam kde nie je!Aby sme boli hrdí na niečo čo nás posunie aspoň do priemeru ako mesto,nemyslím len futbal tak presne opačné reakcie!Nechať tu kotiť sa cigáňov a zarásť bodliakmi a budete všetci spokojní!Nie sme pripravení žiť na nejakej vyššej úrovni ako všade inde!
pre Pavol Kurbel | 22-02-2014 12:24:39 | 24-02-2014 18:09:10
ked som sa ja nastahoval, tak obchod tam stal - ale s OBUVOU a nie potravinami!A prevadzkovanie obuvi a potravin je sakramentsky rozdiel - nakoniec viete o com pisem.
sused | 24-02-2014 16:53:32
pouličné osvetlenie máme všetci - a je aj tam ))))
treba sa prísť presvedčiť - zazvoniť a urobiť si vlastný názor.
pripomína mi to situáciu s výstavbou cesty na jesenského ulici.
nikto s nikým preberať a pripomienkovať nebude - je to vo "verejnom" ((( Futbal ))) záujme a hotovo.

a ty občan zavri oči a papuľu, lebo sa ti ešte niečo nedefinované stane.
odpoved: pre meranie | 24-02-2014 16:46:38
Nie som primator zatial/nastastie...? Ani nim neplanujem byt aspon nie zatial.
Byval som dlhe roky na 1.poschodí priamo pri hlavnej ceste a 10 m od okna velke poulicne osvetlenie, stacilo zatiahnut zaluzie a bolo po probleme.... Nechce sa mi verit, ze je to svetlo take, ze nesmierne presvieti tie zaluzie, urcite nie vonkajsie.
Samozrejme suhlasim s tym, ze prevadzkovatel svetla ma toto obmedzit. A je zbytocny ten sarkazmus a prirovnanie k pistoliam a strelaniu po mne ci po niekom inom, prirovnavas nieco so ma k sebe tak daleko ako jablka k ananasom...
Ide mi skor o to, ze ten problem vznika len v zimnom obdobi aj to len do 20.00 hod. kedy predpokladam, ze nechod poskodeny spat... Ale co maju robiz obcania byvajuci v centre priamo pri zdroji svetla ato aj v lete, zime nonstop osveteleny poulicnym osvetlenim, napr. v lete pri otvorenom okne bez moznosti zatiahnut zaluzie...?
Jozef | 24-02-2014 12:13:21
pre meranie:
Osvetlenosť okna sa meria na vonkajšej zvislej ploche v strede okna. Rušivý jas zdrojov svetla sa meria zo stredu okna.

ale bacha:
- Jednoznačne však vyhláška určuje limitné hodnoty rušivého svetla. Pri sťažnostiach často dochádza iba k objektivizácií vertikálnej osvetlenosti vonkajšej plochy okna (Ev), treba však podotknúť, že musí byť splnená podmienka, aby neboli prekročené všetky limitné hodnoty rušivého svetla, vrátane svietivosti zdrojov (I) a jasov fasád budov...
takze na tahu je p. Uhric, aby si vyziadal protokol o merani a sposobe merania.

"Problém „nebieleho“ svetla.
Vyhláška (ale aj technické normy) určuje, že na meranie rušivého svetla sa používajú fotometre určené „na meranie v oblasti fotopického videnia“. Spektrálna citlivosť fotopického (denného) videnia je však posunutá k červenej oblasti spektra a „fotopické“ fotometre sú menej citlivé na modrú oblasť spektra. Ak prechádzame k mezopickému videniu (videnie za šera) až k skotopickému (nočnému) videniu, spektrálna citlivosť zraku postupne prechádza k modrej oblasti spektra. Tu nastáva problém, keď rušivé svetlo nie je biele, ale modré. Fotopické fotometre nie sú dostatočne citlivé na modrú farbu a pri meraní takéhoto svetla sú výsledky podhodnotené. O to horšie, keď rušivé svetlo je nielen modré, ale aj monochromatické. Prípadné meranie „skotopickým“ fotometrom by potom mohli ukázať niekoľkonásobne vyššie hodnoty, ako meranie fotometrom fotopickým. Žiaľ, k objektivizácii rušivého svetla sa používajú iba fotopické fotometre, aj keď pri takýchto nízkych jasoch je ľudské oko prispôsobené videniu, ktoré je naopak na modré svetlo citlivejšie. Čiastočným riešením môže byť kontrola, či daný zdroj svetla spĺňa limity tzv. indexu podania farieb podľa technickej normy STN EN 12464-2 [3]."
osvetlenie | 24-02-2014 11:09:40
vfd za jeden zapas platime 130 euro mestu tak neni potom s coho platit osvetlenie.
pre Meranie | 24-02-2014 10:19:22
pre Meranie,

to sa tu tuším ozval osobne p. primátor aj s jeho žalúziami a lá RTV Krea (inak veľmi kvalitná TV...))
- dotyčný má aj žalúzie, tieto zatiahne - svetlo ich presvieti (treba u neho zazvoniť, predvedie) - o tomto sa nebavme.
tiež má ale asi terasu alebo dvor, ....

Prevádzkovateľ objektu - kde rušivé svetlo vzniká, je povinný toto rušenie obmedziť a nie sťažovateľ zaťahovať žalúzie ...!!!

Ja mám pištoľ, strelím po tebe - ty máš mať ale nepriestrelnú vestu ?!
Nie ! ak už mám povolenie na strelnú zbraň, nemôžem po tebe strielať.
Meranie | 24-02-2014 10:06:10
Otázne je kde tie luxy meraju ci pred oknom alebo až za oknom tj v dome vnútri.
Stále ale nerozumiem tomu prečo "poskodeny" nezatiahne zaluzie/rolety...? Tak ako to robia ľudia v centre mesta kde im do okien svietia lampy pouličného osvetlenia...
Jozef | 24-02-2014 08:58:16
podla mna je to tak ako pise p. Kurbel nizsie,
dom p. Uhrica by mal byt podla normy zaradeny do ekologickej zony E2 co su: územia s nízkym jasom, vidiecke osídlenie, okrajové časti malých miest, a nie E3 - centrá malých miest, urbanizované územia v okolí centier veľkých miest.
A v tom pripade je max. 5 luxov.
osvetlenie | 24-02-2014 08:34:24
No to osvetlenie umelého ihriska 4 luxy určite nemá...
chcela by som potom vedieť, koľko to je 10 luxov !!!
Veď to potom musí vypaľovať zrak a páliť odev a kožu ...
To zasa niekto z brucha hádže čísla a hodnoty.
Treba to zmerať oficiálne, aby boli hodnoty relevantné.
No a spotreba, tá musí byť neskutočná.
Podľa toho čo sme to videli, nejedná sa o nejaké úsporné led-osvetlenie resp. niečo podobné...
Tak to je | 23-02-2014 14:22:14
osvetlenie | 23-02-2014 11:40:49 + R.H. : spýtajte sa oficiálne na MsÚ a oni Vám v zmysle zákona musia odpovedať.
osvetlenie | 23-02-2014 11:40:49
A kto a z čoho sa hradia náklady na prevádzku? Z rozpočtu mesta?
Robo Horvath :) | 23-02-2014 11:36:50
Vie niekto aka je hodinova spotreba toho osvetlenia?
Anonym | 23-02-2014 07:15:58
Stazovat sa na Msu zvycajne nic neriesi.Aspon moja skusenost je taka.Stazovali sme sa viackrat a nic.
pre shelley | 22-02-2014 21:32:40
Milá shelley, zdielam s Tebou a okolitými susedmi Tvoje „zážitky“ z bývania na Hokejke. Je to skôr trest ako výhoda bývať v centre. Pochopím, ak sa Ti sťažovaním na tomto fóre na tamojšie bývanie uľaví na duši. Ale vec to nevyrieši. Namiesto „Lampárne“ ktorou je v tomto prípade SOL, je sa treba sťažovať na správnej adrese. Teda MsÚ. Tamojší úradník vydáva povolenia na takú činnosť, tamojší úradník predkladá materiály s tým spojené do príslušných komisií a potom do zastupiteľstva. Treba sa pýtať a sťažovať. Prečo ste Vy poslanci rozhodli tak či onak? Takto im pribudne povinnosť vykonávať zmysluplnú prácu osožnú pre občanov ! Tvoj hombre
re Lubomir | 22-02-2014 20:50:29
Bojujeme uz pol roka a zial vysledok ziadny ... Preto hovorim, ze ani tento dotycny si nepomoze navyse ak v porovnani s in&mi problemamy je ten jeho v podstate banalny pretoze mu staci iba pocas zimy zatiahnut zaluzie...
Lubomír | 22-02-2014 20:34:00
Jéž... ty dotyčný, prečo by to mal vyskúšať ?
Sťažuj sa aj ty - konkrétne a bojuj, keď sa chceš domôcť spravodlivosti/nápravy!
Dotyčný narazil na problém, pomenoval problém a chce ho riešiť - a neschováva sa za nicky a anonymy.
Každý sa snaží riešiť svoj konkrétny problém.
Samozrejme ak je nespokojných viac, môžu sa spojiť a o to je boj ľahší...

Asi tak.
Suhlas shelley | 22-02-2014 19:53:03
Presne tak a to este nehovorime o tom, ze si p. Bokora na streche budovy urobil terasu, kde sa do polnoci ale caasto aj dlhsie do jednej ci druhej hodiny rannej opijaju, hulakaju, smeju jak nepricetni... A teraz ako lahodka tam pribudla tzv "malopekaren", ktora ale vo velkom vypeka pecivo aj pre skoly a podobne. Co na tom, ze ju schvalili ako malopekaren, nikto s nimi nevie pohnut a to ani hygiena tj Regionalny urad verejneho zdravotnictva, ktorz robi kontroly avsak pohnut s nimi nevie a este sa vyhovaraju na to, ze prevadzku presadil niekto z MsÚ, nakosko oni mali povodne vydane nesuhlasne stanovisko...
A teraz by som zelal nech si to dotycny vyskusa od stvrtej hodiny rannej az do osmej vecer cuchat vypary, ktore sice na chvilku vonaju ale po takej hodine a dlhsie je cloveku na grc z toho a to nehovorim o tom, ze ludia byvajuci nad touto pekarnou maju podlahove vykurovanie co je v zime mozno fajn, ale v lete si to neviete predstavit...
A to nebudem spominat bary ako je ciganska herna oproti...
V porovnani s tymto mi pride problem na stadione ako malicherny, kedze staci zatiahnut zaluzie... a v lete resp. uz od jari je po probleme...
shelley | 22-02-2014 17:47:16
inokedy nie,ale dnes,ohladom hokejky s Vami musim suhlasit..
shelley | 22-02-2014 17:19:29
Keď som sa nasťahovala na hokejku v roku 1975, tak tu nebolo ani toľko áut, ani toľko hluku, ani toľko parkovísk. Takže páni anonymovia, nebuďte múdri, ale tolerantní a skúste sa vžiť do kože iného. Skúste sa vžiť do kože človeka, ktorý denno-denne počúva hluk z dopravy - križovatka, hluk z parkovísk - plieskanie dverami áut, štartovanie, hluk z Bokorovho baru - návštevníci vychádzajúci z baru väčšinou v "dobrej" nálade nerešpektujú fakt, že tu okolo možno práve spia ľudia, ktorí prišli z práce. Verte mi, že za tie roky mám toho už plné zuby stále počúvať opilcov. Zaujímavé - keď sa stavba posudzovala, tak v návrhu bola predajňa športových potrieb - o bare ani slovo, lebo boli by sme určite proti. Po nejakej dobe sa z predajne stal bar a vtedy sa už nikto nemusel vyjadrovať, či súhlasí. To je fifík, čo? Takže zatiaľčo pán Bokora inkasuje peniaze z baru, my inkasujeme rany na nervy.
Keď som sa na túto tému rozprávala s ľuďmi žijúcimi na Športovej ulici alebo Ul. 8. mája s tým, že im závidím ten kľud, tak ma vysmiali - že o kľude sa ani tam nedá hovoriť, lebo tam lietajú blázni na autách ...takže - vysťahujeme sa na pustý ostrov?
A ešte k pánovi Uhričovi - nech dáva pozor, aby mu nejakí humoristi nezačali účtovať za osvetlenie bytu ako kedysi v rozhlasovom kabarete.
osvetlenie | 22-02-2014 16:30:01
Robil niekto prieskum v ďalších domoch, keď niekto tvrdí, že sú tam ľudia s osvetlením spokojní? Nespokojní sú tí, ktorých sa to bezprostredne týka. Opačne veľmi spokojní sú tí, ktorým sa všestranne ide ústrety. Je to zásah do súkromia. Keď má byť niekto tolerantný,tak je to prevádzkovateľ štadióna.Prevádzkovateľovi štadióna sa už dostalo viac toleracie ako bolo treba. Bolo by načase, aby bol konečne na rade on.
Obcan | 22-02-2014 15:15:27
anonym | 22-02-2014 14:49:21

...su si istejsi v bezpecnosti.Ved to nesvieti do rana...

Tak to ste zabil :-)) Hned druhou vetou popriete prvu :-))
Alebo myslite ze zlodeji a nasilnici behaju len poobede a max. do 20tej ? :-)
pre anonyma | 22-02-2014 15:11:43
Pucko, no jeden to určite nebude. jeden konkrétny sa ozval...
anonym | 22-02-2014 15:10:54
zda sa my ze mlatime prazdnu slamu. ja som pocul ze svetla prestavily a ze je po probleme, len ludia aby maly do coho strkat nos.
anonym | 22-02-2014 14:49:21
Myslím, že svetlo zo štadióna svieti viacerým domom v tejto lokalite. A sú spokojní. Majú osvetlené svoje domy a dvory. Sú si istejší v bezpečnosti. Veď to nesvieti do rána. Chýba trocha tolerancie.Prečo sa nesťažujú aj ostatní. Vadí to len jednému.
anonym | 22-02-2014 14:21:32
občan,
jeden rozdiel tam je - na hokejke nie sú rodinné domy (ale byty, roz. centrum mesta) - tu sa ruch + svetlá očakávajú resp. je nutné ich tam predpokladať. Komu takýto "ruch" nevyhovuje, ak má možnosť, presťahuje sa do okrajovej časti mesta (suburbia), kde je takýto ruch (vplyvy, premávka, ...) zakázaný resp. max. obmedzovaný - resp. mal by byť. Preto sa ľudia do suburbií sťahujú.

Prevádzkovateľ športového areálu je povinný konať tak, aby nijakým spôsobom neobťažoval toto právo obyvateľov - a to akýmkoľvek spôsobom.

Takže s dotyčným obyvateľom súhlasím, ale myslím, že tak ľahko neuspeje, lebo futbal to je politika, no a v našom meste ???...
marian | 22-02-2014 14:07:53
treba byt trosku tolerantnejsi a vsetko sa da. kazdy mame nejake problemy a nemozme si pomoct.
obcan | 22-02-2014 13:57:30
To osvetlenie je velkolepé, mne sa to páči, vtedy je aj pri Váhu vidieť dobre, je to silné, ale tak je to do 22hej, tak neviem, čo sa sťažuje, však je to tam inak najkľudnejšia časť mesta, čo majú potom hovoriť takí obyvatelia Hokejky.
Anonym | 22-02-2014 13:30:59
To mi pripomina to co sa stalo mne.Ked som kupila byt bolo vsetko super az do casu ked sa na msu rozhodli prerobit parkovisko.Takze teraz okolo steny mojho bytu chodia dost casto auta,niekedy az prilis blizko steny takze to u mna dost duni.Parkovisko je z betonovych kociek takze zazitok je este o to lepsi.Nehovoriac o tom ze kazdy si teraz cez zimu pekne nastartuje a necha zohriat motor takze rano nemozem vobec vetrat.Ked sme cely vchod napisali staznost aj tak to nikoho nezaujimalo.Takze asi tak.A este jedna vec v lete nemozem mat otvorene okno v noci pretoze ma to pravidelne zobudza.A za vsetko dakujem skvelemu rieseniu ludi na mestkom urade.Este by som im dopriala vyskusat si ake "skvele" je toto riesenie.
Pavol Kurbel | 22-02-2014 12:24:39
pre anonym
Predpokladám, že keď ste sa do svojho bytu sťahoval, tak po ulici už jazdili autá a potraviny tam už stáli. Takže ste vedel, čo môžete očakávať. Pán Uhrič postavil dom asi pred tromi rokmi a nemohol predpokladať, že mesto postaví ihrisko s takýmto osvetlením. A v tom je medzi vami rozdiel.
anonym | 22-02-2014 11:40:04
Presne tak, rozprávať o luxoch je bezpredmetné a alibistické. Treba nasmerovať dopad svetla tam kam treba. Je problém pomocou tienidla nasmerovať to?
obyvateľka | 22-02-2014 11:36:48
To je jedno koľko luxov namerali a koľko luxov je povolené. My bývame na konci ulice a svetlá nepríjemne svietia.Ja si tiež myslím,že sú nesprávne nastavené,hoci svetlo v noci je bezpečnejšie,ale to je o inom...
anonym | 22-02-2014 11:28:44
tak mne hučia do bytu autá z hlavnej cesty a čo je ešte horšie pár metrov od okien bytu mám veľké potraviny a motory z chladničiek a mrazákov majú zvonka budovy a tak neuveriteľne hučia ( aj s ozvenou ), že v noci nemôžeme absolutne vetrať. Viete si to predstaviť v lete. No a nič s tým nepohneme roky.

Tuto rodine odporúčam zatiahnuť žaluzie a závesy a mám po probléme. ( ved v lete sa nebude svietiť )
Pavol Kurbel | 22-02-2014 11:16:46
Bol som spolu s pánom Rampašekom navštíviť rodinu pána Uhriča. Môžem potvrdiť, že osvetlenie je veľmi intenzívne a nepríjemné. Práve, keď sme odchádzali osvetlenie vypli. Bolo 20:45. Pokiaľ viem, tak to tam svieti 5-6 krát do týždňa. Pán Uhrič mi potvrdil, že u nich nebol nikto merať intenzitu osvetlenia. A podľa mojich informácií, dovolená intenzita nie je v tomto prípade 10 ale len 5 luxov. 10 luxov sa v tabuľke vzťahuje na iný priestor.
anonym | 22-02-2014 11:11:17
Podľa mňa by bolo vhodné neriešiť luxy, ale lepšie nasmerovanie osvetlenia. Nie je najmenší dôvod, aby osvetlenie čo i len minimálne zasahovalo mimo štadióna.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign