Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Oprava výtlkov v Seredi

Iveta TóthováDátum08. 04. 2014 19:16:00TémaIné
24

Mesto Sereď 26. marca 2014 vyhlásílo verejné obstarávanie, prostredníctvom ktorého bol vykonaný prieskum trhu s cieľom zabezpečiť opravu výtlkov technológiou infražiarenia na obdobie rokov 2014-2015. Predmetom zákazky je oprava výtlkov na miestnych komunikáciách v Seredi technológiou infražiarenia hrúbky do 10 cm.

Oprava sa bude realizovať miestnym vyspravením jám a výtlkov. Mesto požaduje pri opravách použitie teplej živičnej zmesi AC 11 0, I. tr. a prepravu živičnej zmesi na miesto opravy vo vyhrievaných termoboxoch. Obstarávateľ požaduje vykonať opravu výtlkov technológiou infražiarenia operatívne podľa potreby mesta, najneskôr však do 7 pracovných dní odo dňa zadania požiadavky mestom. Predpokladaná doba opráv je na obdobie rokov 2014 a 2015, prípadne do naplnenia objemu zmluvy/objednávky.
 
Verejné obstarávanie vyhrala firma Stavby s.r.o. Nitra, ktorá v týchto dňoch pracuje na opravách výtlkov v Seredi . My sme pracovníkov zastihli na ulici 8. mája.

Priložené súbory k článku:



Fotogaléria k článku:

24
Autor: Iveta Tóthová
24
Autor: Iveta Tóthová
24
Autor: Iveta Tóthová

Zobraziť všetky fotografie
24
Autor: Iveta Tóthová
24
Autor: Iveta Tóthová
24
Autor: Iveta Tóthová

24
Autor: Iveta Tóthová
24
Autor: Iveta Tóthová

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Edita | 17-04-2014 21:29:37
Lenže táto ulica je naozaj vo veľmi dezolátnom stave. Chodí tadiaľ na bicykli veľmi veľa ľudí, tí obchádzajú výtlky a rovno pod auto. Chcete vidieť ako to vyzerá - prejdite sa po nej. Od škôlky Podzámska po križovatku pri potravinách Téčko.
Mne a myslím si že aj obyvateľom tejto ulice je jedno, či tu býva, alebo nebýva nejaký poslanec, píšem o ceste, ktorú dalo mesto zafľakovať a myslím si, že ju ani nevideli, keď sa rozhodovalo o jej "úprave".
Peter | 17-04-2014 12:14:15
Pred dvoma minútami som šiel okolo Dolnomajerskej a tam sa opravuje chodník.Počítam že do konca mesiaca sú minuté peniaze na celé dva roky!To nemá nijakú rozumnú stratégiu a kde sa nachádzajú tam zasypú nejakú dierku aby nemuseli prevážať materiál po celom meste?Predčasná radosť niektorých obyvateľov čo si mysleli že konečne sa ako tak opraví ten tankodrom na ich ulici!No čo už,v poslednej dobe rozumné riešenia ako by sa vyhýbali nášmu mestu!
Robo Horvath :( | 17-04-2014 11:49:25
Aspon na opravu jam na tejto ceste som poslal na ucet MsU 100 eur zo svojho rodinneho rozpoctu este za Vranoviča na znak nečinnosti a recesie a to tam ani nebyvam a este tam asi nebyval ani Krajčovič. Ale možno mu momentalne vyhovuje tento stav. Ja tvrdim ze prioritou pre kalitu opravy ulice by mala byt v prvom rade frekvencia uživania počtu prejazdu danej ulice. Naco je prioritou nova cesta v parku ked po nej obyvatelia nejazdia pocas celeho zivota možno ani raz, ale zato si nicia auta a hrmotom zneprijemnuju zivot napr. obyvatelom ulice 8 maja pocas celeho ich života.
Registrovaný Daniel Loffler Daniel Loffler | 17-04-2014 08:03:56
povezdme si na rovinu par veci:
-akykolvek predstavitel mesta (poslanec, primator, viceprimator, radovy zamestnanec) bude vzdy vystaveny vyssiemu drobnohladu ako iny radovy obcan
-ak predstavitelovi mesta ide naozaj o vec, malokedy to niekto oceni verejne, lebo o vela veciach radovi obcania ani nevedia. Chyba marketingu...
-ak sa nieco v okoli bydliska exponovanej osoby riesi, vznesie sa kritika, ze to je urcite preto, lebo tam byva ten a ten. Bez ohladu na to, aka kriticka vec bola.
-ak sa v okoli bydliska exponovanej osoby neriesi nic, vsetci kritizuju, ze naco tam ten clovek je, ked nic neriesi.

Ja som uz davno hovoril: ak existuje metodika posudzovania veci, vieme si stanovit OBJEKTIVNE priority a mozeme uplne bez problemov zverejnovat vsetko (od rozhodnutia, dovody, realizacie az po platbu). Aj to, kto a kedy, s prepacenim, ide na toaletu. Ale ak metodika neexistuje a rozhoduje sa na zaklade sympatii/antipatii/osobnych pocitov/vlastnych nazorov, tak uz nie je az taka iniciativa na zverejnovanie cohokolvek a otvara sa priestor pre spekulacie...
Robo Horvath:) | 16-04-2014 23:07:40
Editka to je naschval tak zariadene. A pritom je to dost frekventovana ulica smer cepen a ze riadny tankodrom. A uz je až tak ta cesta hrbata ze vodiči uz tadial ked nemusia tak nechodia a to asi vyhovuje prednostovi p. Krajčovičovi. Aby mu pred oknami jeho domčeka chodilo čo najmenej aut. A inym obyvatelom treba pustit kamiony pod okna je podla neho OK.
Edita | 16-04-2014 22:37:21
Na fotke je ul. 8. mája. Ano, robila sa tu opreva resp. "zaplátanie" výtlkov. Ale po koľký raz už? Vojanská ulica má nový koberec už pár rokov. 8. mája od križovatky s Dlhou tiež. A ten kúsok 8. mája? To sa nedalo nadpojiť? Alebo má niekto doma vyasfaltované chodníky či čo? Pretože...8. mája polovica je urobená. Chodí tadiaľ veľa korčuliarov. Skúsili ste to na korčuliach? Nie? Ani to neskúšajte, lebo vám plomby zo zubov vypadnú. Moja otázka znie: Prečo sa dával nový koberec len na polovicu ulice?
pre Obcan | 10-04-2014 23:14:33
no to je pravda je to oblubeny nik, ale dost casto tu pod tym nikom prispeva jeden stavbar co robil vonku, ziadny chroberto truhlik, co respektujem. takze ak som si ta s nim pomylil, tak sa nehnevaj za kompliment :) cena za 1 m2 je ako kriterium spomenuta v prilozenom pdf, ked ma niekto nejaky rozpocet a chce urobit najviac a nevie kolko tak je to celkom logicke riesenie. infra sa v seredi uz pouziva par rokov a okrem toho normalne idu aj opravy klasickou technologiou, ktore robi ina firma, cele ulice sa tiez robievaju solo, aj teraz je vonku, ze sa ide robit vinarska a vonkajsi rad.
Obcan | 10-04-2014 20:04:16
pre Obcan | 10-04-2014 09:34:45

Dakujem za uznanie :-)
Ale pod tymto nickom tu sem-tam pisu aj dalsi,takze mozno to patrilo niekomu inemu,aj ked sa osobne snazim pozerat na veci nestranne a objektivne,no ako spominal uz admin tejto stranky-podla stylu pisania sa da dost presne zaradit aj neznamy clovek.
Co sa temy tyka tak v clanku nikde nevidim udaj o m2,teda presne cislo kolko metrov sa ma opravit za danu sumu,len ze mesto vyzaduje operativne opravy podla potreby,co je dost neznamy pojem.
Peter pre občan | 10-04-2014 15:20:25
No to ja neviem,načo sa robila súťaž ,asi aby bola naplnená litera zákona!Veľa vecí čo sa nad nimi rozum zastavuje a pre normálne uvažujúceho človeka nezmyselných sa deje ale podľa zákona je všetko v poriadku!Ved keby mali dva celé roky plátať výtlky za 36 litrov tak ak nikto nevie čo si budú rátať za meter štvorcový aká hlbka toho daného každého výtlku a akou technologiou tak je toto celé s prepáčením na hovno!To akože aby nikto nemohol namietať že a nedalo vedieť občanom, alibistický systém zodpovedného človeka!!
pre Obcan | 10-04-2014 09:34:45
vacsinou pises rozumne, ale tu si vedla, sutazila sa cena za meter stvorcovy
shelley | 09-04-2014 21:54:41
Na tej Novomestskej to nevidia, lebo tam stále stoja autá.
king | 09-04-2014 21:53:01
aj pred panom archisplechtom kralom sa robila cesticka hoci len kusok,ale predsa.aby sa na novom merceedese nepokazili tlmice.
Obcan | 09-04-2014 21:50:17
Peter pre občan | 09-04-2014 15:02:18

Naco sa robila potom sutaz ?
Ved tam nieje zrejma cena za m2,len to ze ako pises-opravia sa vytlky za 36 litrov.
Lenze to este neznamena ze to bola najlepsia ponuka.
Za tie prachy mozu opravit len x vytlkov,kym ina firma by za tu sumu opravila xxx vytlkov.
Poviem priklad:
tato firma opravi dajme tomu za tie prachy 1000 m2,ina firma by ponukla sumu 40 litrov,ale ze opravi 2000 m2.
Druha mala ponuku drahsiu,takze ju vyradime co na tom ze na m2 by bola lepsia,ze ?
Ano,da sa to minut ci to bude sto krat sto,alebo patnast krat patnast,ale opakujem este raz-preco sa potom robi sutaz ked staci len minut peniaze a nezalezi na tom kolko firma opravi m2 ?
Takto sa na SK vyhravaju statne zakazky-teraz nemyslim tu seredsku,ale naozaj velke statne zakazky,kde sa naschval podhodnotia aby to vyhrala firma co to vyhrat ma a ked to vyhra a zacne pracovat,tak uz aj vystrelia ze treba navysit rozpocet stavby lebo...
Ak neaka firma vyhra trebars stavbu mosta,tak ma mat zratane co to obnasa a ak da nizku ponuku,musi si byt vedoma a hlavne by sa mala zmluvne zaviazat ze rozdiel z ceny doplati potom zo svojho.
Potom by tu neboli Vahostav,Doprastav a dalsi kde si ti hore ziju ako prasce a obycajni pracovnici sa musia dozadovat svojich vyplat,pripadne nedostanu ziadne a este sa im smeju do ksichtu.
Tolko len k tym vyberovym konaniam-k Seredi este raz-nieje podstatna cena kolko ponukli,ale kolko za to opravia a hlavne ako kvalitne.
seredan | 09-04-2014 20:31:52
aj na Tehelnú ulicu by mohli príst.
šopornan čan | 09-04-2014 16:48:40
keby ste mali takého "uja" na úrade, ako my, nemali by ste výtlky. v šoporni sa výtlky akože spravili už minulý rok a na celú päťročnicu. včilkajc máme už len ujatĺka, čo šecko zatĺka :))
Ulica 8. mája - náhoda !!!! | 09-04-2014 16:26:51
Podľa foto ulice - na tejto býva p. prednosta Krajčovič - trebalo mu to tam opraviť - mal pred domom trocha poškodený asfalt.
A za mestské - aj ja chcem !!!
Robo Horvath :( | 09-04-2014 15:19:21
Tie peniaze co sa dali do cesty v parku a idu dat dalsie do vystavby noveho tenisoveho arealu v parku aby sa mali kde zamestnanci uradu a par bohacov ihruskat sa mali dat najskôr do rekokstrukcii ciest,chodnikov,parkovisk a zelene v meste, lebo to uzivame vsetci. A uradnici MsU a bohaci co chcu hrat tenis tak nech si investuju a ihruskaju za svoje a na svojom.
Peter pre občan | 09-04-2014 15:02:18
Prečo si myslíš že bude opravený každý výtlk?Opravia výtlky v hodnote 36 000 a hotovo!Ak to bude sto tak sto ak pätnásť tak pätnásť!To sa dá minúť na našich tankodromoch za mesiac a dalej sa bude čakať na koniec roka 2015!Aké jednoduché!
Ivan | 09-04-2014 09:05:35
Povrch cesty na opravovanom úseku na ul. 8. Mája je z prostého liateho asfaltu. Nakoľko je teraz používaná technológia kompatibilná s "originálom" neviem kvalifikovane posúdiť. Ale prikláňam sa k názoru občana, že zakrátko vedľa opraveného výtlku vznikne nový. Menej je niekedy viac, teda radšej menší úsek nového povrchu ako zlátance na pár mesiacov.
Novomescan | 08-04-2014 22:56:20
Novomestska ulica nezauima nikoho? to ze su tam pred kazdym ciniziakom vybetonovane parkoviska s totalnymi jamami tiez nikto nevidi a velke parkovisko tam na konci pri kotolni ako vyzera... vidiet ze v tej oblasi nebyva asi ziadny poslanec...
Obcan | 08-04-2014 22:41:05
To je ta firma co mava stale od mesta zakazky,alebo ina ?
Ak aj vyhrali sutaz,zaujimalo by ma ktory blbec by sa zucastnil sutaze podla vyobrazenej dokumentacie-ze oprava vytlkov na roky 2014-2015 a vyhrala to firma s ponukou 36 tisic.
To co je za blbost ?
Ako moze niekto vediet kolko v priebehu 2 rokov bude vytlkov ?
Jedine tak ze by dopredu bolo zrejme ze toho moc nebude,lepsie povedane sa moc ziadat od firmy nebude chciet,lebo staci jedna zima a na opravu vytlkov by im nestacilo ani par stotisic.
Vobec teda nechapem na zaklade coho sa sutazilo,ked podla toho sa moze jednat o opravu vytlku 1m2 ale aj tisicov m2.
Ak by mesto hladalo opravu dajme tomu 500m2 a sutazila by sa cena,to sa da pochopit,ale sutazit o cenu kde nieje znamy pocet stvorcov ??
Bud si je firma ista ze tych stvorcov bude tak akurat,alebo su sebevrahovia.
Takisto by ma zaujimalo ako chcu opravovat hrubku 10cm,ked asfalt sa vacsinou kladie v dvoch vrstvach-hruba balena 7cm a jemna 5cm,cize ked pride k oprave vytlku tak sa oddeli jedna,alebo obe vrstvy.
Ak by to bola jedna,tak nedodrzia pozadovanych 10cm ak dve vrstvy,tak je to 12cm a rozdiel tych 2 cm je dost,lebo asfalt je tazsi ako beton,teda naklady stupaju-pri hrubke 5cm sa spravi cca 10m2,takze aj pri malom rozdiele v pocte cm cena hned vyskoci.
A ta preprava termoboxami ?
Zeby slo len o to ze aka firma,respektive kolko firiem ma take nieco aby vlastne sa zuzil vyber ?
Ako to robi taka Skanska a dalsi ze na dialnice vozia asfalt v obycajnych navesoch zakrytych len plachtou ?
Teplota asfaltu,je vysoka a aj ked by bola dlhsia doprava,zavalcovanie a ochladenie vodou,tak nech si niekto skusi polozit dlan na ten cerstvy asfalt,ani po takej dlhej dobe od zamiesania po zavalcovanie ju tam neudrzi,tak aka technologia infraziarenia,ktora sa vyuziva len pri zlom pocasi napr.v zime,ale teraz ??
A na vytlky ktore ked su narusene tak sa po prvej zime zase rozsypu hned vedla opraveneho vytlku ?
Niektore cesty vyzeraju ako emental.
Stane sa ze jeden-dva vytlky sa opravia,ale naco flakovat usek kde to nema vyznam a je lepsie v ulici spravit radsej par desiatok metrov noveho koberca a mat pokoj x rokov ako toto a za ten rovnaky cas s rovnakou cenou,no vizualne nieco hnusne.
Predpokladam ze aj cena ,,infraasfaltu,, bude niekde inde ako cena klasickeho a pritom pri obycajnom vytlku to staci dobre zarezat,zapenetrovat a zavalcovat.
Ale to by bolo predsa lacnejsie :-)))
martina | 08-04-2014 21:38:22
nic sa neboj tankodravr, kazdy opraveny vytlk je opraveny len na chvilu...
Tankodriver | 08-04-2014 21:34:32
Dúfam že neprídu na Športovú ulicu. By nám pokazili ten tankodrom čo máme po ceste domov...

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign