Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Opäť téma - poliklinika

Miloš MajkoDátum13. 10. 2010 22:37:31TémaZdravotníctvo

Na oficiálnej stránke mesta Sereď bola občanom Dušanom Slahučkom opäť otvorená téma polikliniky a zdravotnej starostlivosti o pacientov. Príspevok D. Slahučku s reakciou viceprimátora mesta Petra Rampašeka preberáme v plnom znení a otvárame priestor na diskusiu. - - - 12.10.2010 20:29 - Predaj polikliniky Dobrý večer, nami zvolení zástupcovia mesta Sereď. V tomto volebnom období ste rozhodli o predaji licencie na poskytovanie zdravotnej starostlivosti firme ProCare, a. s., tzv. predaj polikliniky. Preto ako občan tohto mesta, dovolím si všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom podieľali na predaji tejto licencie firme ProCare, a. s., položiť dve triviálne otázky. Otázka č.1: Vstupom firmy ProCare, a. s. do Seredskej polikliniky sa zlepšila alebo zhoršila zdravotná starostlivosť o občanov mesta Sereď? Otázka č. 2: Zvýšili alebo znížili sa finančné náklady na zdravotnú starostlivosť pre občanov mesta od doby čo sa vlastníkom licencie na poskytovanie zdravotnej starostlivosti stala firma ProCare, a. s.? Za konkrétne odpovede vopred ďakujem a prajem pekný večer. Dušan Slahučka - - - 13.10.2010 10:14 - RE: Predaj polikliniky Pekný deň pán Slahučka, na Vašu prvú otázku by mali odpovedať pacienti lekárov na poliklinike , mesto by sa v prípade neodpredaja licencie určite lepšie nepostaralo a ani to nemá v úlohách samosprávy.Firma PRO CARE investovala okrem toho do prístrojového vybavenia a rekonštrukcií v zmysle zmluvy podľa správy konateľa Ing. Bagara nasledovne: V bode 7.7 Zmluvy o prevode obchodného podielu sa nadobúdateľ, ProCare, a.s., zaviazal, že najneskôr v lehote 2 rokov odo dňa nadobudnutia Obchodného podielu podľa tejto zmluvy vynaloží (investuje) do majetku Spoločnosti a/alebo sama Spoločnosť vynaloží investície minimálne vo výške 15.800.000,-Sk s DPH, t.j. 524 463,92 EUR, pre úplnosť táto lehota uplynie 8.12.2010. V období od podpisu Zmluvy do 31.12.2009 Mestská poliklinika Sereď, s.r.o. zaobstarala hmotný majetok v celkovej výške 393 724,88 EUR. Medzi najvýznamnejšie položky patria: rekonštrukcia ambulancií ŠAS, rekonštrukcia vstupného vestibulu a vybudovanie lekárne, Ultrazvukové prístroje Aloka SSD 3500 a Aloka Prosound 4, automatický refrakto-keratometer Canon, bezkontaktný tonometer Canon, kombinované elektroliečebné prístroje BTL s vákuovými jednotkami, rehabilitačný hydrogalvanický kúpeľ Elektra a výmena nábytku a zariadenia v takmer všetkých ambulanciách polikliniky. 2. ProCare a.s. sa zaviazal zabezpečiť po dobu 10 rokov odo dňa účinnosti Zmluvy zachovanie minimálne 19 ambulancií a oddelení SVaLZ na poliklinike. K 31.12.2009 bolo na poliklinike v činnosti 31 ambulancií a oddelení SVaLZ a teda záväzok ProCare, a.s. za rok 2009 bol splnený. Za rok 2010 bude správa tiež predložená poslancom. Na druhú otázku sa dá jednoznačne odpovedať, že mesto nemalo žiadne výdavky na prevádzku polikliniky ,teda nemuselo z rozpočtu mesta dotovať zdravotnú starostlivosť celej spádovej oblasti seredskej polikliniky. Pozdravuje Vás Peter Rampašek


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Marek | 12-11-2010 13:31:33
Čo máme z polikliniky, keď lekári pomaly a isto z nej odchádzajú? Jeden na jednom konci, druhý na druhom, trerí v centre a štvrtý je až v Trnave?! *headbang* Hlavne, že poliklinika a aj "naši volení" zástupcovia žijú a pracujú pre nás,.. :-X
Peter Klokner | 15-10-2010 21:46:49
Tak ma napadlo, zmluvu som neštudoval, na to tam boli predsa zaplatení poslanci, ale nedá mi nespýtať sa, to drahé prístrojové vybavenie, ktoré bolo zakúpené je už aj inštalované ? Lebo akosi z toho príspevku sa nedá jednoznačne zistiť, ktorá ambulancia mala to šťastie že bola "obohatená". A hlavne, v koho účtovníctve sa to vybavenie dá identifikovať. Lebo v živej pamäti je proces "transplantácie" prístrojového vybavenia z nemocnice v Topoľčanoch. A druhá otázka je, ktoré konkrétne platby boli vykonané z tej druhej časti peňazí, vložených do mestskej pokladne. Tam bola podmienka účelového viazania a priznám sa že som nepostrehol informáciu o nejakom využití.
Robo Horvat | 15-10-2010 18:58:04
Ten kto nechcel priplatit za prednostne vybavenie u lekara musel cakat cely den a niekedy sa ani nedockal v ten den,lebo isli prednostne platiaci.Ale uz je to tak,ze platiaci sme nakoniec vsetci a vsetci aj cakame.A toto je presne to co potrebuju lekari,aby sme pekne vsetci a coraz viac platili. Ale tak nam treba somarom,kto nema v hlave ma v penazenke, ale to ze v tej penazenke mame malo alebo aj nic uz lekarov nezaujima.
ešte doplním | 15-10-2010 14:02:11
ZDRAVOTNÍCTVO: Budova polikliniky v Seredi ostane aj naďalej mestu Za obchodný podiel v mestskej poliklinike zaplatí investor ProCare, a.s. 31,8 Sk (1,06 mil. €) SR-zdravotníctvo-Sereď-poliklinika-podiel-obchodný-predaj-budova vydané aj v REG SEREĎ 10. októbra (SITA) - Mesto Sereď si aj po predaji stopercentného obchodného podielu mestskej polikliniky firme ProCare, a.s., ponechá vo vlastníctve budovu polikliniky. "V žiadnom prípade sa nepredáva nehnuteľnosť, ale bude iba predmetom prenájmu vlastníka obchodného podielu, ktorý bez nároku na rozpočet mesta bude prevádzku polikliniky zabezpečovať,“ vyjadril sa primátor Serede Vladimír Vranovič. Podľa neho vďaka tomu bude mať mesto aj naďalej kontrolu nad poliklinikou. "Ak by si firma ProCare neplnila povinnosti vyplývajúce zo zmluvy, poliklinika znovu prejde na mesto,“ vyjadril sa Vranovič. O predaji stopercentného obchodného podielu polikliniky firme ProCare rozhodli mestskí poslanci na utorkovom zasadnutí zastupiteľstva. Kupujúci zvíťazil vo verejnom ponukovom konaní aj vďaka najvyššej ponúkanej sume. Podľa Vranoviča za obchodný podiel zaplatí ProCare 31,8 mil. Sk (1,06 mil. €), z toho 15,8 milióna (524 463 €) vloží do vybavenia ambulancií a prístrojovej techniky a 16 mil. Sk (531 103 €) zaplatí do pokladne mesta. Peniaze, ktoré dostane mesto, majú byť podľa rozhodnutia poslancov využité iba na zabezpečenie zdravotnej starostlivosti o občana. S týmto predajom nesúhlasili lekári – zamestnanci polikliniky, ktorí ju chceli vziať do prenájmu a mať v nej vlastné ambulancie. Podľa Vranoviča však neboli schopní predložiť projekt na zabezpečenie činnosti celej s.r.o. právnickou osobou, ktorú by založili. Mesto Sereď vlastní polikliniku od roku 1996, podľa primátora odvtedy do nej z mestského rozpočtu putovalo približne 30 mil. Sk (995 818 €). "Pred dvoma rokmi začala byť situácia neúnosná, z toho dôvodu sme zriadili krízový manažment, vďaka ktorému poliklinika vykazuje dobré hospodárske výsledky,“ vyjadril sa Vranovič. Krízové riadenie polikliniky má podľa zmluvy skončiť 31. decembra, dovtedy mesto podpíše zmluvu s ProCare. Akcionárom spoločnosti ProCare a investorom výstavby polikliník je investičná skupina Penta. Celoslovenská sieť polikliník ProCare vzniká jednak budovaním nových polikliník a zároveň akvizíciou už existujúcich súkromných polikliník. Firma už postavila polikliniku v Košiciach, kde náklady dosiahli 240 mil. Sk ( 7,967 mil. €), ďalšie sa budú stavať v Banskej Bystrici, Žiline a Nitre. Spoločnosť ProCare, a.s., bude koncom tohto roka prevádzkovať približne 10 polikliník najmä v Bratislave, ale aj v Žiari nad Hronom a Košiciach. V priebehu roka 2010 to má byť už približne 20 polikliník. Ako v júli uviedol generálny riaditeľ Pro Care Ondrej Šestina, pôjde o investíciu radovo niekoľko miliárd korún.
pre evu | 15-10-2010 13:48:25
Mesto by riešenie hľadalo úplne zbytočne.Objekt Polikliniky si prenajala spoločnosť Pro Care,Mestu platí nájomné a finito! Keď sa ProCare rozhodne,že v prázdnych miestnostiach bude skladovať vzduch,tak to aj urobí,Mesto s tým nemá nič.Iná vec je,že to riešenie o ktorom píšeš malo Mesto hľadať predým než sa objektu MsPK vzdalo.
eva | 15-10-2010 11:40:14
našťastie, k lekárom chodím málo (zatiaľ),ale prostredie polikliniky sa trošku zlepšilo. O prístrojoch hovoriť nebudem, nemám skúsenosti. Veľmi zle je to, že lekári odtiaľ poutekali (o dôvodoch rozprávať nemienim). V takomto meste, kde chodia k lekárom aj z okolitých obcí, by malo byť všetko sústredené na jednom mieste - tak to bolo predtým a tak to bolo dobre. Nie každý má auto a možnosť bez problémov chodiť od jedného lekára k ďalšiemu po celom meste. A pritom veľký objekt polikliniky je z veľkej časti prázdny - naozaj sa nenájde riešenie???
xxx | 15-10-2010 06:40:20
ja som si žiadne zlepšenie nevšimla akurát tak musím viac platiť. prečo mám platiť lekárovi za vstup keď mám odporučenie od obvodnej? zarábať na niekoho zdraví to je fakt úžasné ale to sme si už zvykli. moja doktorka nepatrí pod polikliniku preto musím platiť ale nechápem načo tam potom máva niektoré piatky služby na pohotovosti.zariadenie som si žiadne nevšimla. bola som na vyšetreniach a prístroje sú stále staré aspoň tam kde som bola ja určite. nechápem načo sú tam tri recepčné keď mi to ani 1 nezdvihne a cez ne sa človek musí pritom objednať. keď už zaplatím poplatok čím už mám aj prednostné tak sa musím so sestričkami hádať ako je to možné že ma 30-60 minúť nechá čakať vonku. zlepšenie teda zatiaľ vôbec nevidím
abc | 14-10-2010 22:38:08
aspon vidime ako bola vypracovana zmluva z pravneho hladiska a to ju mi obcania nemusime ani citat.ten vysledok zodpoveda urovni niektorych nasich poslancov.skoda ,aspon to zdravotnictvo sa mohlo pohnut lepsim smerom,ale to by sa porusila seredska tradicia, lepsie uz bolo na horsie si zvykneme.
Pre P.Klokner | 14-10-2010 22:28:18
*yes* *yes* *yes*
Peter Klokner | 14-10-2010 21:42:05
V diskusii k článku o predaji Polikliniky pán Veselický konštatoval, že o rok uvidíme, či sa niečo zmenilo k lepšiemu. Rok už ubehol dávno a tak konštatujem jednoznačne subjektívne: - všetko čo malo odvahu a chuť z polikliniky zdrhlo (dalo sa to čakať) - nová a útulná lekáreň vo vestibule mi je na prd a navyše jej vznik viacmenej odrovnal lekáreň oproti - pacient nezískal ani nestratil a iba bubáky tečú do iného vrecka, čo vzácne pripomína povestný sereďský pingpongový folklór - teda že každý rok vyrastie niekde na trávniku či chodníku nové "obchodné centrum", kde sa okamžite sťahujú prevádzky z iného ale už okukaného a starého "obchodného centra". - najpozitívnejšie zistenie je ale to, že lekárska starostlivosť sa skvalitnila predovšetkým tým, že dnes máme v Seredi najrozšírenejšiu sieť ambulancií lekárov - zjavne v duchu hesla "čelom k masám". Záver ? Myslím že k tomu niet čo dodávať. Nadšenie sa nekonalo a reality zodpovedá a bude zodpovedať neúprosnej ekonomike. Penta totiž nie je partia filantropických nadšencov.
Pre 09:19 | 14-10-2010 17:02:03
*yes* Plne súhlasím.Čo tak RTV Krea,alebo SOL, sa spýtať pacientov ako sú spokojný?Hlavná vec,že Pro Care urobilo lekéreň vo vestibule,hoci na ľavo a napravo boli dve lekárne.Predajom polikliniky sa vedenie mesta vyznamenalo.
anonym | 14-10-2010 17:00:54
Súhlasím,že poliklinika je vynovená.To objednávanie pacientov u odborných lekárov za poplatok aj pri kontrole je dosť nešťastné.Vy sa objednáte,zaplatíte.no napriek tomu tam strávite aj 2 hod.No a to že lekári sú roztrúsení kade tade?Asi chcú liečiť pacientov behaním.Veď uznajte:obvodný vás pošle z jedného konca na druhý napr.na RTG...Všetci lekári by mali byť na jednom mieste a to tam kde má pacient všetko pokope
anonym | 14-10-2010 09:19:07
Mesto Sereď trestuhodne nevyužilo potenciál a možnosti,ktoré areál Polikliniky vrátane verejnej lekárne vedľa Polikliniky poskytoval.V priebehu rokov 1990-2010 doslova "utieklo"z Polikliniky čo mohlo.Lekári majú ambulancie roztrúsené kde-kade po celom meste,budovu lekárne dáva Mesto Sereď do prenájmu na nezdravotnícke účely,do mesta síce chodí ordinovať napr.urológ,ale nie na Polikliniku a takto by sme mohli ísť doradu.Pritom stačilo tak málo:umožniť odštátniť lekárom ambulancie v ktorých dovtedy pracovali a podpísať dlhodobé nájomné zmluvy,aby sa zabránilo ich odchodu z priestorov MsPK.Doporučujem p.Slahučkovi ísť za lekármi a opýtať sa prečo poodchádzali z Polikliniky.Potom ako začali odcházať, muselo Mesto logicky dotovať Polikliniku,vykurovať a starať sa o prázdne priestory a keď to bolo finančne pre Mesto neúnosné,najjednoduchšie bolo sa tohto záväzku zbaviť predajom spoločnosti ProCare,čiže Pente,ktorá súčastne ovláda celý segment zdravotníctva od poisťovne Dôvera,cez poskytovateľov-nemocnice a polikliniky,až po sieť lekární Dr.Max,takže je v inej pozícii ako bolo Mesto. Ale ako hovorí major Haluška:"čo bolo bolo,terazky som majorom..."
anonym | 14-10-2010 08:53:26
Skutočne prostredie na poliklinike sa zlepšilo, vynovilo,zdravotná starostlivosť sa ale rozbila a lekárov treba hľadať po celom meste.

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign