Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Oficiálne stanovisko Krajskej prokuratúry k udalostiam v Šoporni

Miloš MajkoDátum15. 03. 2012 13:50:01Témaobec Šoporňa

Pre úplnú objektivitu prinášaných informácií v médiu  SOL  vo vzťahu k udalostiam v obci  Šoporňa, sme o oficiálne stanovisko  požiadali  Krajskú prokuratúru v Trnave. E-mail s otázkou i odpoveď  KP uverejňujeme v plnom znení:

pre:  Krajská prokuratúra v Trnave

Dobry den,

na zaklade telefonickeho rozhovoru  Vas ziadame o poskytnutie stanoviska  Krajskej prokuratury  Trnava k stanovisku vydanemu  Okresnou prokuraturou v Galante vo veci referenda  v Soporni, rep. odvolavaniu sa starostu obce na stanovisko  OP ako na dôvod k nevykonaniu refarenda v obci.

Dakujeme.
S uctou
Milos Majko

kontakt:  0907 277 777

- - -

Okresná prokuratúra v Galante k otázke vtedy pripravovaného referenda v Šoporni  vo svojom vyjadrení konštatovala, že postup obecného zastupiteľstva pri prijímaní uznesenia o vyhlásení referenda sa javí ako nezákonný a k náprave plánuje využiť prokurátorské oprávnenie vo forme upozornenia prokurátora.

Samotné prokurátorské oprávnenie však doposiaľ ešte uplatnené nebolo.

Čo sa týka samotnej možnosti konania miestneho referenda, prokuratúra nedisponovala a nedisponuje kompetenciou oprávňujúcoui zamedziť konaniu tohto referenda a tiež prokuratúra v žiadnom svojom vyjadrení neskonštatovala že referendum byť nesmie.

Starosta tiež v zmysle ustanovenia § 13 odsek 7/ zák.č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení, nemôže pozastaviť výkon uznesenia obecného zastupiteľstva o vyhlásení referenda o jeho odvolaní.

S pozdravom Marek Marcinkech, hovorca  Krajskej prokuratúry Trnava


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
podnet na preštrenie | 09-07-2013 16:32:42
v súvislosti s vydaným stanoviskom OP k postupu poslancov OZ v Šoporni pri vyhlásení referenda za odvolanie starostu obce by možno bolo veľmi interesantné,keby vyšetrovateľ vyžmýkal aj maestra p. Vadíka, prečo prijal tak neprimerané plnenie - mnohonásobne premrštenú odmenu za zhotovenie diela /webstránku obce/v porovnaní k obvyklým cenám takýchto dodávok a táto mu bola vyplatené na dvakrát, ale ešte pred dokončením diela /uvedením stránky do užívania/
peter | 07-07-2013 12:30:03
presne, vystižne a každému normálne uvažujúcemu človeku je to jasné, čo satu dialo, rozprávať o tom ,či poslanci to dotiahli do konca je uplne zbytočné, pretože poslanci nemajú funkciu prokuratúry a policie, takže tie primitívne názory, jak to poslanci nedotiahli do konca, nech si dajú za klobúk, ale myslím si, ako to sledujem a dost zblízka, že príde na psa mráz a raz toto vyčínani skončí.
pre zmarené referendá | 07-07-2013 09:49:56
dobre si to napísal. každému je jasný výklad pojmov zákona o obecnom zriadení. nechápe to okresná prokuratúra a tak otázka: - kto podá podnet na prešerenie postupu okresnej prokuratúry za prieťahy a nezákonné rozhodnutie?
zmarené referendá | 07-07-2013 07:13:25
Starosta obce Šoporňa Mgr. Vlček ÚMYSEĽNE a VEDOME PORUŠIL ZÁKON tým, že zabránil vykonanie referenda, tým že následne nepripravil vykonanie druhého referenda za jeho odvolanie a tým, že dal výpoveď kontrolórke obce. Právne vedomie starostu obce a najmä jeho osobného právnika, paušálne mesačne dobre plateného z obecných peňazí, m u s í byť také, že p o c h o p í ustanovenie § 13, odsek 7, zákona o obecnom zriadení, tak, že n e m ô ž e pozastaviť uznesenie OZ o vyhlásení miestneho referenda o odvolaní starostu. Keď nemôže pozastaviť, znamená to, že uznesenie je platné tým, že bolo poslancami prijaté. Takže poslanci nemuseli znova potvrdzovať jeho platnosť trojpätinovou väčšinou a tým pádom aj "čalamáda" okresnej prokuratúry o nesprávnom postupe OZ v tejto fáze vyhlásenia referenda, je účelová táranina vzhľadom na oprávnenosť uskutočnenia referenda. Platnosť druhého uznesenia o vyhlásení referenda nikto nenamietal. Prečo starosta nezabezpečil vykonanie referenda obecným úradom je vo hviezdach. Nekompetentnosť starostu k voľbe a odvolávaniu kontrolóra obce zo znenia zákona pochopí aj laik, nieto starosta, alebo právnik.
2 x referendum | 07-07-2013 01:01:01
v oboch prípadoch je porušenie zákona zo strany starostu JEDNOZNAČNÉ a PREUKÁZATEĽNÉ. V prvom prípade aj potvrdené krajskou prokuratúrou. Postup zastupiteľstva pri prijímaní uznesenia bol normálny, ako má byť. Narušil ho starosta, k čomu nemal oprávnenie. Následné blabotačky okolo toho aj zo strany starostu a okres. prok. sú len toho dôsledok!
Jozef | 23-03-2012 08:23:08
Erika, ale to mi krivdis. Krivdis a este aj ZLO zelas. Brrr, vlka do rodneho kosiara.
Marta Bauer | 22-03-2012 20:41:45
Dúfam, že nie je veľa tých, ktorým vadí prerokovávanie problémov Šoporne na SOL. Mne sa páči, že majú možnosť sa tu vyjadrovať k svojim problémom. Držím palce, aby sa im čím skôr podarilo skoncovať s tým arogantným starostom. Stačilo mi vidieť jedno video s ním a súcítím s nimi. Buďme zhovievaví !
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 22-03-2012 19:41:20
pre Jozefa: no vidis Jozko, mali ste si aj vy zvoliť takého starostu a tiež by ste boli rozlezení po celom slovensku , hehe. ale nám závidíte čo?? hádam by ste nás odtialto nevyhnali ??? sociálne cítenie vám nic nehovori??
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 22-03-2012 19:34:12
viete o tom, že obvodný úrad zivotného prostredia má nejako zvlásť rád sopornanov??? chodíme tam na etapy ako na hodiny klavíra. Kto je naprogramovaný dalsí??
Jozef | 20-03-2012 10:44:03
aj podobne "žmýkajúcích".
Tomáš, stránka už funguje?
Nevadí mi, že sa tu Šopornania "grupujú", ale akosi problémy Serede zanikajú v spleti Vašich průserov.
Jasné a výstižné | 20-03-2012 09:05:19
Rastislav Kadvan | 19-03-2012 23:56:14
Klobúk dolu pred Vami mladý človek, plne súhlasím, verím že podobne žmýšľajúcih ľudí je V Šoporni nemálo.
pre Rastislav Kadvan | 20-03-2012 06:36:45
O tom, kto tu trpí nejakou chorobou by sa dalo polemizovať. Na to, čo si sa naučil v škole by som sa moc neodvolával. Myslím, že sa máš ešte veľa čo učiť. Viacerí sa potešia, že končíš s diskusiou na tejto stránke.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-03-2012 00:22:04
Miloš Majko 15. 03. 2012 13:50:01 obec Šoporňa | Zobrazení: 2651 × Komentárov: 152

Pan Kadvan, uvedene udaje jednoznacne hovoria o tom, ze ludia maju zaujem o udalosti v Soporni, ze sa ich tykaju a ze chcu diskutovat. Je normalne, ze na problem je vela nazorov a to aj zjavne odlisnych. O tom vsak demokracia je. Cim viacej nazorov, tym viacej ludom zalezi na tom, ako bude obec vyzerat a kto ju bude viest.

Suhlasim a verte ze viem o com hovorim, ze niektore diskusne prispevky su na stravenie narocne. Zial, nie kazdy clovek sa vie vyjadrit tak, aby na problem poukazal a neurazil vsetkych okolo seba.

Nebolo by pre vec dobre, aby z korektnej a rozumnej diskusie odchadzal ktokolvek. Obec Soporna je na rozcesti. Iba Vy obcania mozete rozhodnut, po ktorej ceste sa bude uberat. Po ktorej ceste sa budete uverat Vy vsetci. Nie samotny starosta obce ci obecni poslanci. Obec nie je ani o jednom a ani o druhom. Obec a zivot v nej je o Vas a o Vasich detoch.
Rastislav Kadvan | 20-03-2012 00:11:13
A zabudol som na PÁNA SKLAMENÉHO VLČEKOVHO VOLIČA .. keby ste čítal moje príspevky od začiatku, ako píšete .. tak by ste vedel, že na otázku referenda som povedal, že sa ho nezúčastním, pretože slovné obvinenia, trestné oznámenia a osobné útoky pre mňa nie sú argumenty na to, aby som sa podpísal za niekoho odvolanie. Jedna strana obviňuje druhú a tá obvinenia odmieta a naopak .. a ja osobne som presvedčený o tom, že zavádzajú obidve strany, čo sa už ukázalo nie raz a preto nepodporím nikoho. Dúfam že vám takáto odpoveď stačí. Stotožňovať sa nemusíte.
Rastislav Kadvan | 19-03-2012 23:56:14
Vazeni .. zacinam mat pocit, ze niektori z vas tu trpia chorobnou domyslavostou. To je uz vazna psychicka porucha. Vyroky typu, ze sa chcem podobat panovi Majkovi pritom mu nesiaham ani po clenky .. ze mi ako nezamestnanemu starosta slubil nejake miesto a podobne .. jedine, co sa neda upriet, je fakt, ze fantazia vam pracuje vazne na plne gule :-)

V roku 2004/2005 som mal moznost 5 ci kolko mesiacov to bolo vyskusat si absolventsku prax na obecnom urade. Mozem vas ubezpecit, ze som mal dost casu na to, aby som videl, ako sa tam PRACUJE. Preto nemusite mat strach vsetci ti, ktori v kazdom svojom prispevku nezabudnete zdoraznit, ze chodite na OBECNE ZASTUPITELSTVO (co z vas automaticky robi expertov na sucasnu situaciu), moj zaujem o pracu v tomto divadle je vazne NULOVY :-) Je mi srdecne jedno, koho zena nahadzuje faktury.

Co sa tyka mojho otca, ak ste si nevsimli, pod prispevkami som podpisany ja, mam 26 rokov a pisat sam som sa naucil uz na zakladnej skole. To, ze spominate uz aj jeho meno je krasny dokaz toho, jake neskutocne kraviny si dokazete povymyslat a koho vsetkeho sem zatiahnut, ked neviete vyprodukovat nic k veci. Je to trochu ubohe - ak ste si nevsimli, tak ja som riesil NEJAKE stanovisko prokuratury, nie rodinu a pribuznych diskutujucich.

No a este raz pre vsetkych domyslavych paranoikov - o mna a moju pracu sa nebojte, svojimi pracovnymi ambiciami rozhodne nemam namierene na obecny urad.

P.S.: Urcite nepoviem zle, ked vyzdvihnem, jak sa vsetci dozadujete demokracie a svojho prava vyjadrit vlastny nazor (napriklad v referende). Je potom trochu na zamyslenie, ze zrazu v takej diskusii, vam tieto pojmy uz nic nehovoria :-)

Tymto v diskusiach na temu SOPORNA koncim :-)
Marián | 18-03-2012 19:22:21
Erika Ščípová | 18-03-2012 11:46:13
Je mi jasné, že pre neho zákonník práce neplatí. Preto som to dal do "-". Ale pre neho neplatia ani zákony, ani sľub starostu, len sľub ktorý Si dal.
Marián | 18-03-2012 19:18:21
Aháá, tak za to sú tie faktúry za nadštandardné služby..
Ak firma pána M. nestíha podľa dohody, prečo máme doplácať za jeho pomalosť či neschopnosť? Je potrebné zmluvu zrušiť a vyhlásiť konkurz na nového IT.
pre Rastislav Kadvan | 18-03-2012 19:06:25
Po dlhej dobe som sa dostal k článkom o dianí v Šoporni, Rasťo, ani sa mi nechce veriť, že to píšeš ty, ak by som ta videl na zastupiteľstvách, tak si poviem, že asi vieš o čom je reč, ale takéto plané reči sú buď za pomoci otca, ktorý vdaka Kišovi robil dlhé roky prísediaceho na súde alebo ti starosta slubil robotu ako nezamestnanému, že by si nahadzoval faktúry? smola tie už nahadzuje manželka p. Mesároša z Paty
pre Strýco | 18-03-2012 17:11:45
Tak to sa načakáte, lebo súčasný starosta to riešiť nebude.
STRYCO | 18-03-2012 16:45:21
Mohli ste si vsimnut,ze stryco sa uz dlhhsie k nicomu nevyjadril,lebo som pochopil,ze to nema zmysel.pisete tu stale kookola to iste a uz ma to nebavi ani citat a ani reagovat.takze,aby ste si memysleli,ze mam patent na rozum,co teda iste nemam,nechavam Vam priestor na Vase bezduche dotahovacky.Vsetkym rozumnym ludom prajem vsetko dobre a tym co si dovidia max.na koniec nosa nech si ziju s klapkami na ociach a vypisuju primitivizmi nadalej.Ak sa zacne riesit nieco co ma zmysel,co je u mna bezpecnost v obci,tak sa pridam,zatial astala vista
sklamaný Vlčekov volič | 18-03-2012 12:54:35
pre: Rastislav Kadvan
Konečne by si mal vyjadriť k referendu ako občan a povedať či si zato, aby p. Vlček bol naďalej starostom, alebo aba nebol. A povedať k tomu dôvod.Pripadáš mi ako Truhlík z rozprávky o Ferdovi Mravcovi.
sklamaný Vlčekov volič | 18-03-2012 12:49:24
pre: Rastislav Kadvan
Čítam od začiatku vaše príspevky a je to stále to isté dokola. Ani si neviem predstaviť, čo by ste písal, respektívne čo budete písať, ak bude referendum úspešné, a to bude úspešné! Alebo, keď súd rozhodne, že referendum bolo zmarené. Jednoznačne dokola naznačujete občanom, že všetci občania sme tu sprosté opica vy a ,,STRYCO " máte patent na rozum. Snažíte sa napodobniť pána Majka a pritom mu nesiahate ani na päty. Zrejme ste takého istého charakteru, ako starosta Vlček. Ten dabing mohol kľudne spraviť aj on, veď schopný všetkého zlého, lebo do dnešného dňa neprestal udávať svojich spoluobčanov. To svedčí je zhnitom charaktere
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 18-03-2012 11:46:13
bohužial na starostu zákonník práce neplatí, jemu to môžu zrátat jedine občania vo volbách, alebo v referende o odvolaní starostu, pokial si z nich nespraví dobrý den a zmanipuluje celé dianie a pokojne sa usmieva. Ale už som hovorila platí slovenské porekadlo Božie mlyny melú pomaly , ale iste.
Marián | 18-03-2012 11:38:35
Škoda, že nevieme jednať ako on. Prinútiť ho pod psychickým tlakom vzdať sa funkcie. Tak, ako on prinútil niekoľkých zamestnancov.
Okrem iných dôvodov, aspoň jedným - neplnenie základných povinností starostu - zvolávať a zúčastňovať sa na obecnom zastupiteľstve. Nie je to náhodou "hrubé porušenie pracovnej disciplíny"?
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 18-03-2012 11:16:31
pozvánka bola doručená aj poslancom, aj starostovi, a jemu aj postou, emailom, osobne, ako len chcete. program nebudem rozpisovať, nemám pozvánku pred sebou, ale ked prídete budete vidieť.
pre Eriku | 18-03-2012 11:11:32
teraz by sa mal k tomu, že bude OZ postaviť ako chlap náš pán starosta a ukázať ľudom Šoporni, že mu na nich záleží a prísť zajtra na OZ o 17.00 hod. a vypočuť si názory ľudí (ale sedieť tam a neutiecť ako inokedy)...no nemám pravdu?
anonym | 18-03-2012 11:01:40
1., chcem sa opýtať aký bude program zastupiteľstva

2., či sa starostovi doručila pozvánka na zastupiteľstvo
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 18-03-2012 10:09:14
účast starostu nebude, lebo ho nezvolal, takže sme ho zvolali my, nakoľko ako bolo povedané, v práci ideme dalej, ale ako vidím, jediný koho to nebude zaujímať bude pán starosta, ale aj to je ukážka, ako mu záleží na obci.
Michal | 18-03-2012 09:55:28
Ďakujem .. takže o 17 00 v kultúrnom dome.. príďte sa pozrieť ako tuná prebiehajú veci verejné.. dúfam že tentokrát aj s účasťou pána starostu
Michal | 18-03-2012 09:51:27
Pre Eriku:
Ak sa nemýlim, zajtra by malo byť zastupiteľstvo. O koľkej začína? Vopred ďakujem za odpoveď.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 18-03-2012 09:46:36
jaj zle som pochopila otázku podo mnou, to bolo pre pre nestrannych, ale nevadí, je to môj názor a za tým si stojím.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 18-03-2012 09:36:40
no a zase mi dávate nejaké vyjadrenia, ktoré som nepovedala, ja sa držím len môjho stanoviska a názoru, ze starosta hrubým spôsobom nerešpektuje zákony,zavádza ľudí, robil všetky kroky na to ,aby zmaril referendum, dokonca si dovolím tvrdíť, že zneužil stanovisko okresnej prokuratúry a vyhlasoval tvrdenia, ktoré tam neboli a nakoniec to aj dementovala krajská prokuratúra.Ja sa držím len faktov, ja nepotrebujem niekoho presviedčať akýmkolvek iným spôsobom, ohováraním a podobne, ako to robí celú dobu starosta, predpokladám že neviete aké kroky podniká stále voči nám , takže vaše vyjadrenia nie sú na základe overených faktov, ale len vasich domnienok. pretoze ak skutočne chcem vedieť čo sa deje a kto ma pravdu, stačí len zapať internet, nakliknut sa na stránku obce, otvoriť si faktúry , zmluvy a razom sa vám vyjasní, ale pripúsťam, že pokial ste mu oddany na smrť, nevyjasní sa vám nikdy. asi tolko.
pre pre všetkých | 18-03-2012 09:11:07
Podľa vás je nestranný ten kto sa zastáva starostu/ ako vy a Kadvan/?
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 18-03-2012 09:01:36
ak chcete skutočne poznať konkrétne informácie, stačí príst na zasadnutie obecného zastupiteľstva ,ktoré bude v zajtra v pondelok o 17,00 hod v kultúrnom dome.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 18-03-2012 06:04:01
pre všetkých :
pre všetkých a nikoho, asi tak by som to asi nazvala. Skutočne nemá vyznam tu písať invektívy jeden proti druhému, skutočne sa tu niektorí ukazujú v negativnom svetle a prepáčte, až primitívnom. Píše sa tu o takých sprostostiach, že to nemá význam čítať. Strata času a nervov. Ale pre všetkých , ktorí sú za tymto nickom odkazujem: skutočne nemá nič význam, význam má, len ked si začnete overovať fakty, pytať sa na uverejnené faktúry, a nie pytať sa, kade chodila petícia, kto chcel o nej vedel, možno ste bol jeden z tých, ktorí stáli za záclonou pri okne, ked vám zvonili a stačilo len povedať podpísem, nepodpísem , každy mal právo sa vyjadriť sám, nikomu sa nikto nevyhrázal, skôr nás ludia vyhladávali.takže na záver, len som vás chcela upozorniť, že aj váš článok je o ničom, a bez chuti, tak ako niektoré pod vami, je to len vyjadrenie názoru na starostu, bez akýchkolvek overených faktov a možno aj záujmu si niečo overiť. Takže vitajte v klube autorov článov BEZ FAKTOV.
pre vsetkych | 18-03-2012 01:18:20
uz ma to tu nebavi citat, cela diskusia mi pride ako daky klub proti starostovi, najde sa tu jedna osoba, ktora je nestranna ako p. Kadvan a hned kazdy ju prirovnava ku starostovi. celkovo aj peticia proti starostovi ktora sa podpisovala kade chodila? zijem v soporni vela rokov no ku mne a mojim znamym sa nedostala? z akeho dovodu? pretoze uz bolo jasne ze par poslancov so ktory sa snazili ociernit starostu si ziskala svojich stupencov.. cele mi to pripada ako plan poslancov proti starostovi ako ho dostat z postu starostu, ale robia to presne sikovno a dômyselne snazia sa ho cim viac znemoznit a potopit.. skuste sa pozerat na situaciu nestranne a premyslajte...hlavne piste normalne veci a nie stale dookola tie iste zakony a pod ale svoje nazory na sucastnu situaciu a nie kto je koho kamarat je jasne starosta sam, a 7 poslancov s celymi rodinami kamaratmi a pod. to je rozdiel. je jasne kto ma prevahu.
žeby dve rôzne vyjadrenia? | 17-03-2012 15:14:09
Na TVNOVINY.SK zo dňa 8.3.

Referendum o odvolaní starostu obce Šoporňa sa v sobotu (10.3.) neuskutoční. Informovala Koordinátorka organizačných činností Obecného úradu v Šoporni Daniela Tóthová.

"Petíciu nedoručili v súlade so zákonom, nakoľko obci Šoporňa prostredníctvom obecného úradu odovzdali iba sprievodný list. Za uvedených okolností sa miestne referendum nedá vyhlásiť," vyplýva z listu Okresnej prokuratúry v Galante, ktorý má obec k dispozícii.

"Okresná prokuratúra zistila aj ďalšie nedostatky v postupe skupiny poslancov, ktorí iniciujú starostovo odvolanie a bude na ne reagovať podaním upozornenia prokurátora," konštatovala Tóthová.
do neba volajúce | 16-03-2012 18:40:16
ľudia ingnorovať a ignorovať nadšencov pána starostu nech si tu píšu a kydajú a útočia my vieme svoje.......nech si len myslia, že prokuratúra vie prečo to napísala ....ja viem zase, že prokuratúra iba napísala stanovisko na podnet pána starostu a na to ako im to on podal....ale ako ste napísali súdy rozhodnú....i ked viem, aké je naše súdnictvo tak neviem neviem ale tak dúfam, že to bude čoskoro veď trestných oznámení je hodne:-))))
pre dôchodca | 16-03-2012 18:30:09
Prečo niektorí? To len Kadvan. Ale ako ho poznám, nečudujem sa.
dôchodca | 16-03-2012 17:22:25
No tak to tu ale niektorí fakt hnojíte,či nechápete. . .Obecné zastupiteľstvo je vrcholný orgán samosprávy. .vyhlásilo referendum do ktorého ďalší orgán samosprávy-starosta-nemôže zasahovať,lebo je to o jeho odvolaní. . .čiže ťažko je pochopiteľné to,že prokuratúra sa zaoberala tým,že starosta nepodpísal-vetoval uznesenie o schválení komisie na overovanie podpisov. . . .zo zákona má právo vetovať také uznesenie,ktoré je v rozpore so zákonom.alebo je pre obec nevýhodné-ani jedno z toho toto uznasenie nenapĺňalo. . . referendum malo byť uskutočnené. . .k jeho uskutočneniu sú potrebné zo zákona aj také záležitosti ako oznámenie o jeho konaní,tlač hlasovacích lístkov,referend.miestnosti,komisie,obálky s razítkom obce a pod. . .toto má zabezpečiť obec prostredníctvom obecného úradu,čo je výkonný orgán samosprávy-riadený však starostom
Rastislav Kadvan | 16-03-2012 15:13:31
Nemá to význam, lebo pán Kadvan píše už dva dni to isté .. že ostatní píšu to isté už 5 mesiacov, to význam má :-)
pre Rado | 16-03-2012 13:59:56
Ale podľa p. Kadvana určite je, keď tu dokáže dva dni písať to isté. Kašlite na to, nemá to význam.
Rado | 16-03-2012 13:55:38
pre p. Kadvana :
Vyjadrenie prokuratury nema zakonnu pravomoc. Tu ma az verdikt sudu. Takze vsetky Vase konstrukcie maju hlinene zaklady. Dalej mam jednu dolezitu otazku :
Pisala OP svoje stanovisko na zaklade preskumania vsetkych faktov ? Ja si dovolim tvrdit, ze NIE. Cize jej stanovisko NEMUSI BYT objektivne.
pre R. Kadvana | 16-03-2012 13:26:05
Vyjadrenie svojho názoru na vec chápu niektorí diskutéri ako šliapanie na ich ego. Nie je to stratený čas ako by sa na prvý pohlad zdalo, ale páči sa mi ako to beriete s nadhladom. Najnovšie: Najprv mu neschválili obecný rozpočet, teraz je starostove veto ten najvačší problém, o chvílu lamentácie že sa nič nerobí, predtým boli údajné vianočné ozdoby,zmarené referendum, racio veci uniká. Snád nie je taký ee aby sa každým krokom diskreditoval. Útočit na Vás budú neustále, v dávnej minulosti možno aj upálili.
Večer príde určite ORKÁN
pre abcde | 16-03-2012 12:21:37
Stačí keď sa prejdete po gáte.
Rastislav Kadvan | 16-03-2012 12:10:06
PRE abcde | 16-03-2012 12:00:26

Aj ja by som vas rad poznal .. nepredstavite sa nam svojim celym menom? :-)
abcde | 16-03-2012 12:00:26
kto je ten Rastislav Kadvan? chcem poznat co najviac ritolezov
aby som vedel na koho si pre istotu davat pozor!!
Jozef | 16-03-2012 12:00:20
pre toho co nekomentuje: nic nie je vytrhnute z kontextu, nakolko samotne stanovisko je le o kusok vyssie na tejto stranke.
ale pre istotu:

Čo sa týka samotnej možnosti konania miestneho referenda, prokuratúra nedisponovala a nedisponuje kompetenciou oprávňujúcoui zamedziť konaniu tohto referenda a tiež prokuratúra v žiadnom svojom vyjadrení neskonštatovala že referendum byť nesmie.

Starosta tiež v zmysle ustanovenia § 13 odsek 7/ zák.č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení, nemôže pozastaviť výkon uznesenia obecného zastupiteľstva o vyhlásení referenda o jeho odvolaní.

takze referendum sa malo konat.
p.Kadvan, moje prirovnanie je tak isto scestne ako Vase tvrdenie o rozhodnuti sudu. Alebo Vy uz mate v ruke pravoplatny rozsudok?
Rastislav Kadvan | 16-03-2012 11:57:10
Kika, prečo starostovi? Veď som vám to vysvetlil .. trestné oznámenia sa dávajú na polícii, nie na obecnom úrade. Toho riťoleza vám komentovať ani nebudem :-D Koniec koncov ako sa hovorí .. nevysvetľuj, priatelia to nepotrebujú a nepriatelia by ti aj tak neverili. Ja sa so starostom nestretávam, osobne nepoznám, nekamarátim ani nič podobné ale načo to tu mám písať na svoju obhajobu .. kto ma pozná vie, že to tak je a pre takých ako ste vy je to zbytočné hovoriť, je to aj tak iba váš výplod fantázie.
Kika | 16-03-2012 11:47:59
pre Rastilav Kadvan

Prosím Vás a komu to mám oznámiť. Starostovi? Cha cha......
Nebuďte smiešny. Veď on o tom vie a nekoná. Lebo ste jeho riťolez a podliezač!!!!!!!!!!!!
no comment... | 16-03-2012 11:20:04
Pre Jozef:
Odporúčam ešte raz a pozorne prečítať stanovisko prokuratúry. ,,JAVÍ" je vo Vašom príspevku vytrhnuté z kontextu. A len na okraj, prosím už pochopte, že prokuratúra iba tak bezdôvodne nič písať nebude.
no comment... | 16-03-2012 11:15:30
Kika:
Váš príspevok fakt iba na pousmiatie :)
Názorná ukážka, ako veľmi ľahko sa dá inteligencia odhadnúť aj takto cez písmenká :)
Rastislav Kadvan | 16-03-2012 11:13:40
Jozef | 16-03-2012 10:55:32

Jozef, povedzme si tak - že asi škoda reči toto celé. To vaše prirovnanie je úplne scestné a vôbec sa nehodí do situácie.

Pekný deň Vám aj ostatným diskutujúcim.
Jozef | 16-03-2012 10:55:32
p.Kadvan, Vase tvrdenie "čo z toho že by bolo, čo z toho že by ho ludia odvolali keď aj tak by súdmi bolo povedané, že nemôže byť platné." mi pride ako obhajoba vraha, ktory sa haji tym, ze co ked som ho zabil, vsak aj tak by po nejakom case umrel.
A ci by sud rozhodol tak, alebo inak, to laskavo nechajte na sud.
A este , prokuratura konstatovala, ze sa nieco JAVI a nedisponuje kompetenciou nieco zakazovat. To moze az sud.
09:07:57 | 16-03-2012 10:46:09
obsah zasa mimo, pýtal som sa konkrétne veci a nie o referende tam sú TO nech sa to riadne došetrí. Ked poviem že faktúra je predražená tak poviem aj o kolko, to by boli fakty, inak sú to len bezobsažné tvrdenia stojace na tenkom lade. K tomu zamestnávatelovi: bolo to nesprávne pochopené mojou vinou, správne malo byt: Moj zamestnávatel by mi netoleroval inú činnost počas mojej pracovnej doby .... Toto všetko nezačalo zmareným referendom, to chápu hádam aj tie jednoduchšie povahy.
Rastislav Kadvan | 16-03-2012 10:42:55
PRE Rado | 16-03-2012 10:21:52

Rado to je síce pekné, ale aj ak si to napísal celé zle. Tak ako sa uvádza v bode 1) .. prokuratúra predsa nič nezakázala, len vydala vyjadrenie, na základe neho starosta spravil to, čo spravil. Bod 2) neporušil .. nakoľko sa v ňom píše, že nemôže pozastaviť výkon uznesenia .. lenže ak si si všimol tak prokuratúra konštatovala že už samotné prijatie uznesenia nebolo podľa zákona .. tak mi povedz, jak môže takéto uznesenie nabodbudnúť platnosť? O tejto jedinej veci tu celý čas hovorím a neopieram to o reči poslancov alebo starostu, ale o to, čo vydala prokuratúra - biele na čiernom. Že ten človek nevydal pečiatky je totálne zavádzajúce tvrdenie ako dôvod toho že referendum nebolo - čo z toho že by bolo, čo z toho že by ho ludia odvolali keď aj tak by súdmi bolo povedané, že nemôže byť platné. Každý sa dovoláva svojho práva že starosta mu zobral právo vyjadriť svoj názor .. lenže s právami idú ruka v ruke aj povinnosti a tie neboli splnené na to, aby sa toto referendum mohlo konať v takej miere, aby bolo právoplatné. Takže kto zobral právo voličom? No tí, čo iniciovali referendum a nezabezpečili to, aby mohlo prebehnúť pozitívne - v prvomrade oni, až potom starosta.
Rastislav Kadvan | 16-03-2012 10:30:24
Kika, čo na Váš príspevok povedať? Rozhodne pobavilo :-)
Hovorí vám niečo slovo domýšlavosť? Ak nie tak sú to fakty vydedukované a rozvíjané na nesprávnom základe ...

K tým nezákonnostiam či o čom hovoríte .. ak čokoľvek viete, myslím že dnes trestné oznámenia sa tešia obrovskej popularite, nech sa páči. Ak máte vedomosť o tom, že sa u nás pácha trestný čin, myslím že vašou občianskou povinnosťou (či ako to je) je oznámiť takúto skutočnosť istým orgánom, predsa každý v rámci svojich možností môže napomôcť k odhaleniu trestnej činnosti, nie?
Rado | 16-03-2012 10:21:52
pre p. Kadvana :
vyjadrenie OP :
1. OP nedisponuje kompetenciou oprávňujúcoui zamedziť konaniu tohto referenda a tiež prokuratúra v žiadnom svojom vyjadrení neskonštatovala že referendum byť nesmie.
2. Starosta tiež v zmysle ustanovenia § 13 odsek 7/ zák.č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení, nemôže pozastaviť výkon uznesenia obecného zastupiteľstva o vyhlásení referenda o jeho odvolaní.

Z bodu 2) vyplyva, ze starosta konal v rozpore so zakonom, nakolko podla bodu 1) prokuratura nemala kompetencie na povolenie / zakazanie referenda. Pri tomto vsetkom je uplne irelevantne, ci by bolo alebo nebolo referendum v sulade so zakonom. V tomto state plati prezumpcia neviny, takze vsetko je v sulade so zakonom dovtedy, kym sa nedokaze opak. Starosta svojim unahlenym konanim porusil zakon. Bodka.
Kika | 16-03-2012 09:55:58
pre Rastislava Kadvana
Dobre by bolo si poupratovať vo vlastnom dome.
A porozmýšlať čo sa u Vás robí protizákonné. Ale možno
p. starosta o tom vie. A teraz Vás drží v štichu.
A musíte robiť ako Vám on povie.
Tak a teraz viete že aj niekto druhý vie čo robíte a nepoužíva to proti Vám.
Na rozdiel od pána starostu.
Aspoň vidíte čo je to za človeka.
Ale zapamäjtajte si keď Vás nebude potrebovať tak Vás ako prvého potopí. A keď používate zákony, tak by bolo dobre si preštudovať ten zákon o tom čo robíte, aby ste vedeli čo Vás čaká. Nezabudnite že sú tu ľudia čo to vedia.
Porozmýšľajte......
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 16-03-2012 09:07:57
pre ešte raz:
prosím vás pekne, starosta tvrdil aj do médií, že volebné miestnosti boli pripravené o 6,50 a ak ste tam bol, tak viete ze otváral školu o 6.57 hod. , uzatvorenie vol. miestností v Soporni bolo o 10 minut neskoršie, to všetci viete, takže sa vrátim, starosta nemá problém klamať verejne, bez najmenšieho náznaku hanby,takže , sa pytam, ako sa dá veriť jeho slovám o tom stave účtu,stačí sa pozrieť na faktúry na našej stránke, ak sa tam ovšem nachádzajú, pretoze sa stále menia, a ešte k tej otázke k tomu, že váš zamestnávateľ by vám netoleroval uvoľnovanie z práce. Prosím vás, ak chcete niečo napísať, tak si to overte, či to neni blbosť, pretože inak by ste to sem nenapísal. Naštudujte si zákonník práce, a potom sa môžeme spolu baviť.
ešte raz | 16-03-2012 08:36:02
pre p. Eriku
Mňa zaujímala aj podstata/príčina tejto situácie, na otázku že ked boli faktúry predražené a premrhané fin. prostriedky*kde*o kolko*kto to odborne posúdil*? Na druhej strane stanovisko ostatních poslancov OZ je markantne odlišné od aktérov referenda.
Ste schopna konkrétne odpovedat na tie otázky, alebo to skončí ako na verejnom zasadnutí OZ kde sa starosta vyjadril k stavu obecnej kasy - nie je 0, nie je mínus, faktúru púo faktúre konkrétne čísla - záver - Vaše konštatovanie "ja pánu starostovi neverím", absencia argumentov. Namiesto jasnej odpovede útok na anonymov s inými názormi. Moj zamestnávatel by mi netoleroval inú činnost ako je moja nápln práce, ani den. Aj to je o morálke.
pre no comment | 16-03-2012 08:17:55
Kde sú tie neodvrátiteľné fakty v prospech starostu??????
no comment... | 16-03-2012 07:43:32
Pre Rastislav Kadvan:
Rasťo, super, plne sa stotožňujem s Tvojimi názormi pod týmto článkom. Presne si vystihol, že diskutujúci si tu vystačia sami zo sebou, akonáhle sa tu objaví príspevok poukazujúci na neodvrátiteľné fakty (ktoré sú v mnohých prípadoch v prospech starostu), zrazu rozumné a reálne agrumenty chýbajú a objavujú sa iba ataky!!! (chceš naspäť nejaké miesto, starostov človek, nasadený vyrývač, neprajník a pod.)
- dovolila som si tykať, keďže sa osobne poznáme.

Ja som však veľmi rada, že v našej obci sú občania, ktorí logicky a objektívne uvažujú, aj keď to v týchto diskusiách nevyzerá, lebo pravdaže ako som už pod iným článkom uviedla: ,,múdrejší ustúpi".
A koniec koncov... to slávne referendum, ak sa teda podarí našim poslancom prijať uznesenie o vyhlásení referenda zákonne, nám ukáže ako to celé dopadne.
Kika | 16-03-2012 07:28:46
Súhlasím s Vami p. Erika. Po 3 rokoch bude kasa prázdna. Ale já si myslým že už je teraz.
Skorej mi občania budeme ľahší. Veď keď nám zvýši dane a ostatné poplatky.
Potom môžu ľudia vykrikovať.
Ale je Vám česť Vy ste spravili preto všetko aby k tomu nedošlo.
Môžete všetci 7 poslanci s kľudným svedomím spávať, lebo Vy ste spravili pre obec čo sa dalo.
A ja pred Vami dávam klobúk dolu že ste to taký dlhý čas vydržali. Len škoda že Vám neverili všetci občania Šoporne.
Tak im treba.
Teraz až uvidia ako bude.
To chceli....
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 16-03-2012 06:55:02
pre abdc)
no ,to je vám fajn, do 9tej spať, ja už o deviatej budem za 7 horami a 7 dolinami, jak v tej rozprávke. Ale nastastie som ranné vtáče a nerobí mi problemy vstávať skoro,ja hovorím, že prespaty čas je zbytočná strata času zo života. Tak pekný den všetkym.
abcde | 15-03-2012 23:56:39
pani Scipova to sa Vam uz ani neoplati ist spat, podte radsej pisat, ja vstavam az o 9.00 :-)
bezmocnost a nervy ma chytaju pri pomyslení ze toto vsetko nemuselo byt, nebyt 730 ks pojasenych, popletenych a hrrrr voliacich spoluobcanov. nechapem ako niekto mohol volit slizskeho hada, ktoreho ked som prvy krat videl falos a zlo z neho kricali na kilometre. ked volim, najprv si o kandidatovi skusim nieco zistit, nieco o jeho minulosti a pod. zlaty komunista Kis a aj tiezbolsevik Koval. co uz, tie 3 roky to nejak vydrzime no a potom....potom sa odstahujeme napr. aj do Kepezda
Maria | 15-03-2012 23:55:05
Erika, dnes starosta zasa oblboval dôchodcov. Budúci týždeň vraj sa nakúpi materiál na opravu kuchyne v klube. A vraj zo starej škôlky sa urobí dom sociálny služieb. Zasa kecal a niektorí mu isto uverili. Teším sa na pondelok.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 15-03-2012 23:43:18
no, na dnes stačilo, vstávam o 4 hodiny do práce, doteraz som si chystala veci na obecné zastupiteľstvo, takže to len tak na okraj som sa polutovala, hehehe. Peknú dobrú nocku pre oponentov, aj pre všetkých ostatných.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 15-03-2012 23:39:04
abcd: neviem akú sebalútosť ste citili z môjho vyjadrenia, nezvyknem sa lutovať a ani to neočakávam . Kritiky sa neobávam, len musí byť objektívna, len som dala do pozornosti fakt, že najlepsie je kritizovať a sam ani nepohnut prstom,to sa kritizuje, jak v šenku pri pohári vypitého piva politická situácia. Pozrite sa, my sme oboznámili občanov čo sa deje na úrade, že starosta hrubo porušuje zákony, a uznesenia obecného zastupiteľstva nerešpektuje, referendum zmaril, takže o 3 roky, ked bude kasa deravá a budú po nej premávať myši, tak potom prosím vás zvonte na dvere u pána starostu. My sme vás na to upozornovali.
.JA. | 15-03-2012 23:35:38
Erika ja som už v pred pár minútami písal, že to nieje len o tebe ale o vás poslancoch a nás občanoch ktorí sú na vašej strane a majú vlastný názor a stoja si za ním.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 15-03-2012 23:32:01
predpokladám, že starosta chce opravovať klub dôchodcov, ak sa nemylim, chce si napraviť pokazené renomé, kedže ich par krat okašlal a neprisiel na tak významné udalosti, ako je den úcty k starším a na vianočný večierok. ale samozrejme to je jeho dalsi krok , aby si naklonil dôchodcov. Ale samozrejme, opravovať a financovať cudzí majetok, nie je v súlade so zákonom. Asi zase v tom bude nejaká vlčárna .
abcde | 15-03-2012 23:29:47
pre p. Scipovu: zaujimal by ma dovod preco ste kandidovali za poslankynu. pisete aka strasna obeta z vasej strany to je. ved pistol pri hlave vam nikto nedrzal ked ste sa chceli stat poslankynou. tato praca prinasa aj obetovanie sa pre dobro obcanov. ak je toho na vas vela, treba sa pobrat dalej. tak ako maju obcania pravo kritizovat starostu, tak maju pravo kritizovat aj poslancov aj ked vystupujete ako bezchybná poslankyna. to ze sa vasa praca nepozdava niektorým obcanom, nuz maju na to pravo sa k tomu vyjadrit. nemam rad sebalutost verejnych cinitelov, ale inak Vam osobne drzim palce.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 15-03-2012 23:27:38
to nie je len môj boj, ja mám len 1 hlas, to je boj 1090 ludí a dalsích, ktorí sa chceli pripojiť, a vyjadriť svoj názor. Ak mne dali ľudia dôveru vo volbách a skončila som na 3 mieste z 11tich, tak si myslím, že asi mi dôverujú .A dôvera sa buduje roky, ale stratiť ju môžete jedným činom. Ja mám svedomie čisté, kedykolvek sa postavím pred vás a zhodnotím svoje pôsobenie, ale toto isté požadujte aj od starostu. Zatial som nepočula, že by sa vyjadril otvorene, slovná hračka " konám v rámci zákona ! prepáčte, toto snád stači pre detičky v materskej skôlke. Toto nie je vysvetlenie pre občanov, kto chodí na zastupiteľstvá, tak ten si to overil, kto nechodí , nech príde. V pondelok je zastupiteľstvo , samozrejme ho starosta odmietol zvolať, prečo asi??? pozvánka mu bola doručená, to sa teraz bude skovávať 3 roky?? či ako?? teraz sa nemusia riešiť problemy občanov?? uz 3 mesiace sa nic nerieši, pošta je u starostu na stole, tak občania môžete čakať kedy na vás príde rad, rozpočet nie je schváleny, pretoze starosta vetoval uznesenie , takže ok, fakt sú ti poslanci hajzli, ked takto útočia na starostu.
Maria | 15-03-2012 23:20:47
Starosta bol od začiatku proti petícii aj referendu. Neuznal petičné hárky iba preto, že si nemohol pozrieť kto je tam podpísaný. Všetky dalšie kroky k vyhláseniu referenda boli z jeho strany robené preto aby mohol vyhlásiť, že sa nemôže konať lebo neboli v poriadku prípravné kroky. Neuznal žiadnu zápisnicu, ktorá mu bola dodaná po zasadnutí komisií. On uznáva totiž iba svoj názor. Referendum nemohlo byť realizované, lebo vedel, že by bolo úspešné. Budúci týždeň chce za naše peniaze opravovať cudzí majetok.
.JA. | 15-03-2012 23:17:40
Najsmutnejšie ale na tom je, že títo istí neprajníci po tvojom/vašom úspešnom boji budú rozprávať po fórach a obci ako oni ťa podporovali a držali s tebou...
Už len pri tejto predstave sa mi dvíha žalúdok.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 15-03-2012 23:15:49
nedá mi este nezareagovať na redaktora p. Majku. Ak ste si nevšimli, tak na seredonline sú uverejnované všetky informácie a videa , tak ako sa odohrali, priestor bol poskytnutý nám aj pánovi starostovi.Ak by to tak nebolo, a p.Majko by bol neobjektívny, tak by tu neviseli starostove príhovory, list z okresnej prokuratúry a tiez jeho listy občanom. Takže, prosím vás, zvážte svoje úvahy, a nehádžte svoje problemy na seredonline. Toto nie je jeho problem, je to nás problem. Domnievam sa, že keby toto uverejnovali Katolícke noviny, tak budete nadávať na pána Boha? Trošku zdravého úsudku by nezaškodilo,
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 15-03-2012 23:03:29
pytate sa, že občan by mal vedieť viac, ale ved nech sa páci, viete kde sedí starosta, môžete príst na úrad, a pytať si vysvetlenia, zabudli ste na starostovsky den?? ved to je vymoženost, ktorú bársktorá dedina nemá, pytajte sa, starosta je platený z vasich daní, nech vám to vysvetli. ved ste počuli na volbách, každy osobne nech príde za ním, on to vsetko vysvetli osobne, tak prosim a potom nám dajte vedieť, my sme len poslanci, my také veci nevieme. dakujem vám dopredu za informovanosť.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 15-03-2012 23:00:24
a este jednu vec na záver,pozrite sa na seba do zrkadla a položte si jednu , jedinú otázku. Boli by ste schopní a ochotní venovať vsetok svoj volný čas pre obec,??? My sme sa do toho vložili s oduševnením a všetci 7 poslanci, napriek tomu , že scipova a macho tu najviac písu. Už sme raz povedali , že všetky náklady sme znášali sami, a s pomocou niektorých občanov, ktorí nám ponúkli pomoc, boli by ste schopní a ochotní takto konať aj vy???Aj ked vystupujete pod anonymami a ja mám na to svoj vlastný názor, že pes za ohradou najviac šteká, vy idete niekoho posudzovať?? aké máte na to morálne právo?? Ste ochotní zanedbávať svoju rodinu cez víkendy, pretože robíte pre obec?? pre občanov?? lebo my chodíme do práce, ako iste viete , na túto otázku by som rada počula odpoved.
.JA. | 15-03-2012 22:59:47
Erika vykašli sa na tých neprajníkov a sústreď sa na to aby si ten boj s ostatnými poslancami a nami u ktorých máte podporu a oporu, dotiahla do úspešného konca.
pre R. Kadvan 21:45:25 | 15-03-2012 22:53:06
plný súhlas, dlhšie som to sledoval aj sa o niečo podobné pokúšal, jednoducho iný aj nezaujatý názor je tu nežiadúci. Mňa zaujímala aj podstata/príčina tejto situácie, na otázku že ked boli faktúry predražené a premrhané fin. prostriedky*kde*o kolko*kto to odborne posúdil*? Na druhej strane stanovisko ostatních poslancov OZ je markantne odlišné od aktérov referenda. Všíma si niekto aj také veci? Nebolo by dobré keby občan vedel toho viacej? Na podobné otázky sa neráči akosi nikomu odpovedať.
Blahoslavení, čo nevideli a uverili.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 15-03-2012 22:51:09
pekne ste to tu rozbehli pre a proti, fakt.- Je fakt asi márnenie času niekomu vysvetlovať svoju pravdu. Poviem jedno na záver: zistili sme po pár mesiacoch fungovania pana starostu, ked sme sa dostali k nejakým informáciám, že starosta nekoná v záujme obce. Žiadali sme od neho vysvetlenia, bohužial do dnešného dna, nič, a to hovorim s plnou vážnostou nič nevysvetli, boli minuté peniaze z obecnej kasy a niektorých to absolutne netrápi. Ja žasnem čo niektorí diskutujúci tu písu,obrátili svoj hnev na poslancov. Ale my sme finančné prostriedky nepoužili, o vacsine sme ani nerozhodli, pretože to právo si privlastnil starosta. Čo tu vlastne riešite, snad spochybnujete tých 1090 podpisov ľudí, ktorí sa nebáli a podpísali petíciu za odvolanie?? Vy tu riešite či to bolo vyhlásené referendum právoplatne, alebo sme pochybili?? Akosi zabúdate na to podstatne, ústava zaručuje právo občana sa vyjadriť v referende, cez všetky prekázky , ktoré nám hádzal starosta pod nohy, sme to chceli dotiahnuť do konca. Avšak použil také praktiky, ktoré skutočne znemožnili to referendum vykonať,a my máme mať pocit zlyhania?? Mna niekto obvinuje, či som sa zasmiala na tom videu?? a on sa nesmial ked posielal na mna anonymy, alebo stažnosti do práce???že som tu nepočula jednu vetu, že to neni fér, takýmto spôsobom nemorálne a eticky neprístojne na niekoho útočiť??? Snád si niekto nemyslí, že teraz nebudem spávať, ze na starostu niekto hodil na internet video, ?? to je jeho vec, nech si to vyrieši, tak ako som si ja musela riešiť veci, ktoré na mna niekto napísal.Raz mi nejaký sopornan povedal " Erika, pre sopornanov sa neoplatí nic, ale absolutne nič urobiť, lebo si to nevážia" začinam si myslieť ,že mal pravdu .
pre Rastislav Kadvan | 15-03-2012 22:00:35
Skúste čítať s porozumením a potom sa odvolávajte na logiku.
pre kadvan | 15-03-2012 21:58:42
nechod este prec, mozno ze si este miesto predsedu zvazarmu vybojujes. nevzdavaj to!
Marián | 15-03-2012 21:53:48
Nemáme dôvod jeden na druhého kydať. Žijeme v tejto obci a teda aspoň ja, keď sa dožijem dôchodku, chcel by som chodiť po chodníkoch a nedožiť sa toho, že dolný koniec dediny bude utopený vo výkaloch z čističky. A vieme, že osoba s takými vlastnosťami, ktorý má tendenciu hrabať pre seba na post starostu nepatrí. Ako starosta obce sa musí zaujímať o obec, ako o svoju rodinu.
naco meno | 15-03-2012 21:47:24
Riesime tu dolezitejsie veci, veci ktore sa tykaju spravneho fungovania obce.
Rastislav Kadvan | 15-03-2012 21:45:25
Samozrejme ze to nikoho nezaujima .. vystacite si tu sami zo sebou, dvihate si ega tym, ze jeden pritakavate druhemu a povzbudzujete sami seba :-)

Teraz uz odchadzam, mozte ma zacat riesit .. aspon sa diskusia trochu okorenila :-)
naco meno | 15-03-2012 21:42:31
pre Rastislav Kadvan:


1. Je zbytocne plakat nad rozliatym mliekom.

2. Komunikacia s Vami je ako hadzanie hrachu na stenu.

3. Príde na psa mráz alebo na každú sviňu sa varí voda.

Doskakavenia :-)
pre kadvan | 15-03-2012 21:40:03
ty si uz lepsi ako marx, hypoteza, vyroky, zavery, rozobrane do srobika ako traktor... len nikoho to nezaujima!
naco meno | 15-03-2012 21:37:54
Vyhlasenie 2. referenda poslancami OZ je velmi dobry napad, len ho zrealizovat cim skor, aby z ludi neopadla chut na odvolanie starostu, cim neskor to bude, tym to bude horsie.
Rastislav Kadvan | 15-03-2012 21:37:39
Nemám istoty, zato vy všetci ich asi máte. Len uvažujem logicky. Lebo prípravy referenda a výkon referenda nie sú jedno .. a snáď musí byť každému jasné, že ak pochybia prípravy, nemôže dôjsť k výkonu. Načo asi by sa robila petícia a bola 3-mesačná lehota od odovzdania na vyhlásenie? Načo by zákon vymeriaval časové obdobie, keby sa nemuselo splniť? Referendum nebolo zmarené, neuskutočnilo sa, lebo pochybili poslanci - a prakticky to priznali tým, že veci ktoré odovzdať mali neodovzdali včas. Odovzdávať niečo 2 dni pred konaním je choré, aj keď neviem ako to ukladá zákon, 2 dni pred konaním referenda to ale určite nebude. Takže či starosta pečiatky dal, alebo nedal .. to že sa referendum nekonalo, nebolo vôbec IBA!! jeho pričinením. Lenže niekto chce, aby to tak vyzeralo.

Týmto v diskusii končím :-)
.JA. | 15-03-2012 21:34:01
Kým sa celá kauza vyšetrí , skončí starostovi volebné obdobie, minú sa peniaze, zadĺži sa obec. Nebolo by efektívnejšie Skúsiť ešte raz referendum, s tým , že by ho vyhlásili poslanci OZ, aby zase nemohol útočiť na údajné nedostatky?
naco meno | 15-03-2012 21:32:48
pre Rastislav Kadvan:

Ak taky zakon nahodou existuje, preco sa nim Vlcek neohana?
Pravnicka kancelaria, ktora je platena z nasich penazi by mu ho uz davno podsunula.

To co ste napisal pri konci vasho komentaru su len spekulacie, co keby, ak by nahodou atd ... Nezakonnosti referanda urcuje sud az po tom ako referendum prebehne a bodka.

Je nad slnko jasnejsie, ze sa Vlcek niecoho bal ako cert svatenej vody, ked ho maril od zaciatku, ak by mal ciste svedomie tak by nerobil prieky a respektoval by tych 1090 podpisov na peticnych harkoch!
pre Rastislav Kadvan | 15-03-2012 21:32:45
Starosta nemá čo vyhlasovať ani zakazovať konanie referenda za jeho odvolanie!!!!!!!!
pre naco meno | 15-03-2012 21:29:35
Asi preto, že si podobne ako starosta myslia, že on je zákon.
Rastislav Kadvan | 15-03-2012 21:27:26
Dobre tak ho teda zmaril, už ma to nebaví. Vidím, že sa stále opierate o jeden zákon, lenže v praxi to funguje tak, že toto je zákon kde sa hovorí o marení príprav a konania referenda, a určite existuje zákon, ktorý hovorí .. kedy a za akých podmienok sa referendum vyhlásiť nemusí. O ničom inom nehovorím. Či si myslíte, že je normálne aby sa konalo referendum, ktoré nebolo vyhlásené platne? Veď jeho platné vyhlásenie je predsa podmienka toho, aby sa mohlo vôbec uskutočniť, nie aby bolo právoplatné ...
pre Kadvan | 15-03-2012 21:26:35
Odkiaľ máte tú "istotu "vy ?
naco meno | 15-03-2012 21:23:43
pre Rastislav Kadvan:

p. Marian spominal to, ze sa referendum nekona v suvislosti s tym, ze to bolo vyhlasene obecnym rozhlasom.
Evidentne nechcete pochopit jednu vec, ze starosta NEMA pravo posudzovat ci bude referendum zakonne alebo nie, na to su sudy. Neohanajte sa tu stanoviskom OP, ktore nema v tomto pripade ziadnu vykonnu moc. Nezakonnost referenda posudi sud po tom co referendum prebehne a presetri vsetky kroky. Ak pride na pochybenia a porusenia zakonov bude referendum povazovane za neplatne.

Posudzovanie zakonnosti / nezakonnosti referenda nieje pracovnou naplnou nasho starostu, niektori ludia si to stale nechcu a nevedia uvedomit.
.JA. | 15-03-2012 21:23:03
Vážení, nehádajte sa. O tom ako dopadnú trestné oznámenia za referendum resp. parlamentné voľby rozhodnú kompetentné orgány. Len dúfam, že sa toho dožijeme a nebude neskoro...
Marián | 15-03-2012 21:16:52
Rastislav Kadvan | 15-03-2012 21:04:24
Stále hovorím o tom, že starosta vyhlásil, že sa referendum nekoná. Či on, alebo pracovníčka úradu, to je jedno. On nemá právo rozhodovať o referende, pokiaľ sa jedná o referendum za odvolanie starostu obce. Opieral sa o stanovisko OP, ktoré bral ako záväzné. A v tomto beriem, že maril prípravu a priebeh referenda lsťou, ako verejný činiteľ, z osobitného motívu a verejne! §351/1,3)b,c,d) TZ!
Rastislav Kadvan | 15-03-2012 21:15:18
PRE pre Rastislav Kadvan | 15-03-2012 21:07:28

Zrejme som použil preto .. že ak by sa aj konalo, tak by bolo neplatné kvoli tomu, že nebolo právoplatne vyhlásené. Je asi strašne ťažké chápať súvislosti, že?

Chytanie za slovíčka je asi tá posledná možnosť reakcie ...

Na margo pána čo tvrdí o nedostatkoch ktoré boli odstránené .. z videa v to volebné ráno sa istí ľudia nechali počuť že čo bolo treba doručiť bolo doručené - deň či dva pred týmto ránom, či kedy? Inak ja nešpekulujem o tom, či prokuratúra mala k dispozícii všetky informácie alebo aké, keď dala také stanovisko aké dala ... niektorí tu sami tvrdíte, že nikto nevie čo im starosta poslal ale následne už všetci POCHYBUJETE o tom, že im dal všetko. To je len čisté zavádzanie, keď nemám istotu tak sa nevyjadrujem, alebo sa vyjadrujem k tomu čo je k dispozícii.
pre Kadvan | 15-03-2012 21:10:59
Možno by ste mali kandidovať na starostu.
Rastislav Kadvan | 15-03-2012 21:09:03
PRE pre Rastislav | 15-03-2012 21:03:26

Verte tomu, že keby som ja bol "obecný informatik" tak by ste nikde nenašli jedinú chybičku. Ale viac ma zaráža vaša otázka "Chcete naspat miesto ..." ... neviem čo ste tým mysleli, možno to len svedčí o tom, aký ste domýšlavý.
pre Rastislav Kadvan | 15-03-2012 21:07:28
...zrejme...údajne...???
Rastislav Kadvan | 15-03-2012 21:04:24
dvaja páni podomnou (marián a pre kadvan) .. už vy ste dôkaz toho, že v celej veci nie je jasno v pojmoch .. lebo povedať že referendum sa nekoná alebo je neplatné je rozdiel. vyhlásiť že sa nekoná ak nebolo vyhlásené VPORIADKU nemusí byť zlý postup. Ale ja už neviem ako to mám napísať ... samozrejme povedať tiež že je neplatné je síce trochu predbehnuté tvrdenie, ale zrejme tiež pravdivé.
pre Rastislav | 15-03-2012 21:03:26
Chcete naspat miesto obecneho "informatika" ? T.j. nahadzovaca faktur?
pre p. Kadvana | 15-03-2012 21:02:55
Prokuratúra vydala stanovisko v ktorom boli vytknuté určité nedostatky, ktoré mohli visť k tomu, že by referendum mohlo byť nezákonné. No tieto nedostatky boli ešte pred začiatkom referenda odstránené. A kto čítal to stanovisko musel hneď postrehnúť, že jedna časť toho stanoviska bola /možno náhoda/ presne identická z námietkou ktorú napísal starosta k zápisnici, ktorú pani Machová napísala bez určitých podstatných častí ťažko povedať prečo ich vynechala
pre Kadvan | 15-03-2012 20:59:35
Neviem kto nevie čítať? Kto okrem starostu vydal rozhodnutie, že referendum je neplatné? o tom rozhoduje súd!
Marián | 15-03-2012 20:58:54
Zamestnankyňa úradu vyhlásila, že referendum sa nekoná. Na základe čoho a koho tak vyhlásila. Stále mi nesedí celý postup starostu za jeho odvolanie. Od samotného začiatku ho maril. Napádal petičný výbor, spochybňoval "údajnú" predsedníčku petičného výboru, .. nakoniec sa oháňal vyjadrením OP, nedal pečiatky. Ak si bol istý, že OZ a celé referendum je podľa neho nezákonné, mal teda nechať prebehnúť referendum a potom to dať na súd. Toto všetko tu ale odznelo.
Zaujíma ma iná vec. Príprava a priebeh parlamentných volieb. V čase o 06.58 hod. starosta otvori budovu základnej školy z vnútra a samotné miestnosti jednotlivých volebných okrskov boli otvorené. Tak sa pýtam, akým právom? Nemali byť zatvorené a uzamknuté? Kto je oprávnený otvoriť volebnú miestnosť? Aj toto ma zaujíma.
naco meno | 15-03-2012 20:57:27
pre Rastislav Kadvan:

Neberiem to ako utok, je to len diskusia. K stanovisku OP v GA, jej stanovisko bolo zalozene podnete p. starostu, od poslancov OZ nikto z OP nepozadoval ziadne dokumenty.
Polopatisticky napisane, bola vypocuta iba jedna strana, takze ak Vlcek napisal, ze OZ kona nezakonne atd, tak prokuratura vydala stanovisko, ze referendum bude pravdepodobne neplatne. To je presne ten isty pripad, ako ked sa nam vsetkych v schrankach ocitol Galantsko-saliansky zurnal, (neviem ako sa presne ten casopis volal) a tam si Vlcek sam pre seba usil otazky a sam si aj odpovedal, ociernil poslancov a seba vychvalil do neba, to sa ani citat nedalo.
Ale k veci, starosta nemoze rozhodovat ci bude referendum platne, alebo neplatne. Na to su tu sudy.
Rastislav Kadvan | 15-03-2012 20:54:51
PRE pre Kadvan | 15-03-2012 20:39:50

Na základe toho, že pravdepodobne nebolo vyhlásené tak ako malo byť, čo prokuratúra zhodnotila tiež. Myslel som že som to napísal jasne ... ale keď vieš (viete) čítať, tak ja netvrdím že to že ich nevydal je OK, ja len hovorím že ak v takejto situácii má právo postupovať tak že ich nevydá, tak to nie je marenie. Ide o to, že takto sa na to nikto nepozerá, každý tvrdí že nevydal pečiatky a tým zmaril referendum, ale ak je pravda že nebolo vyhlásené tak ako to predpisuje zákon, tak to že sa nekonalo je potom zásluha samotných poslancov, ale vyhlásiť že nepostupovali sme tak ako sme mali a sami sme sa pripravili o to aby referendum prebehlo určite neznie tak pekne ako zmaril ho starosta nevydaním pečiatok. Toto už nie je hypotéza ale výrok, lebo určite sa dá určiť, čo je pravda ... len to treba urobiť objektívne a to v Šoporni nie je možné, lebo tu padajú iba obvinenia jednej strany voči druhej a trestné oznámenia.
Rastislav Kadvan | 15-03-2012 20:46:50
pre naco meno

Zákon si viem nájsť aj sám, to že sem skopírujete jeho znenie nemá žiadnu výpovednú hodnotu.
K vašej poslednej vete, že:

- Starosta tiež v zmysle ustanovenia § 13 odsek 7/ zák.č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení, nemôže pozastaviť výkon uznesenia obecného zastupiteľstva o vyhlásení referenda o jeho odvolaní.

dodám ak neviete (alebo možno nechcete) pozorne čítať, že:

- Okresná prokuratúra v Galante k otázke vtedy pripravovaného referenda v Šoporni vo svojom vyjadrení konštatovala, že postup obecného zastupiteľstva pri prijímaní uznesenia o vyhlásení referenda sa javí ako nezákonný.

Čiže ak postup pri prijímaní UZNESENIA sa javí ako nezákonný, mohlo by to znamenať, že takéto uznesenie nemusí byť platné. V takom prípade, ako sa dá pozastaviť výkon neplatného uznesenia?

Neberte si to ako útok na vás, len diskutujeme .. ale je to skôr zbytočná diskusia, lebo ja som tu za toho zlého, lebo asi vidím veci tak, ako sa ostatním tu prítomným nepáčia.
pre Kadvan | 15-03-2012 20:43:50
Keď nie ste starostov pobočník tak potom ste riaditeľka ZŠ, lebo aj tá má dve pravdy/podľa audiozáznamu p Macha/.
Viera | 15-03-2012 20:42:26
Pán Kadvan ja som napísala, že keď budete stále starostov zástanca tak OK je to Váš názor. Ja ho rešpektujem pretože vždy budú dve strany a aj ľudia ktorý majú íný názor ešte nemusia byť zlý. Ale popri tom som Vám aj navrhla možnosť ako si ten názor utvrdiť čo by mohlo spraviť aj viac ľudí, tým som Vás nechcela samozrejme uraziť
pre Kadvan | 15-03-2012 20:39:50
Súd nevyhlásil referendum za neplatné, tak na základe čoho by starosta konal protizákonne/keby dal miestnosť a pečiatky/?
Rastislav Kadvan | 15-03-2012 20:37:08
Vierka, neviem či to bolo smerované na mňa, ale nemyslím si že som provokatér. Len mám rád nad vecou nadľad. Viem, že ak sem napíšem príspevok, v ktorom keď len trochu naznačím, že náhodou neverím všetkému, čo tvrdia poslanci a ľudia, ktorí si prajú, aby bol starosta odvolaný .. tak ma tu označíte za jeho pobočníka, vyrývača a toho, kto nič nechápe. Myslím si, že chápem viac ako mnohí z vás, lebo sa zaujímam o to z obidvoch strán. Nedržím stranu nikomu, ale takisto sa netvárim, že je len jedna pravda .. viem že tu som v palebnej zóne, lebo na SOL prevažne k týmto veciam diskutujú práve diskutujúci sympatizujúci s poslancami a ja od nich bočím, lebo im nie vždy dávam za pravdu. Ale hovorí sa tomu vlastný názor, nie provokovanie.
naco meno | 15-03-2012 20:36:00
pre Rastislav Kadvan

§ 351
Marenie prípravy a priebehu volieb a referenda
(1) Kto inému násilím alebo hrozbou násilia, alebo
ľsťou bráni vo výkone ústavného práva voliť, alebo hlasovať
v referende, alebo iného takým spôsobom k výkonu
takýchto ústavných práv núti, potrestá sa odňatím
slobody na šesť mesiacov až tri roky.
(2) Rovnako ako v odseku 1 sa potrestá, kto v súvislosti
s výkonom ústavných práv uvedených v odseku 1
a) vedome nesprávne sčíta hlasy alebo poruší tajnosť
hlasovania, alebo
b) inak hrubým spôsobom marí výkon týchto ústavných
práv.
(3) Odňatím slobody na jeden rok až päť rokov sa páchateľ
potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1 alebo
2
a) závažnejším spôsobom konania,
b) ako verejný činiteľ,
c) z osobitného motívu, alebo
d) verejne.

*******

Starosta tiež v zmysle ustanovenia § 13 odsek 7/ zák.č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení, nemôže pozastaviť výkon uznesenia obecného zastupiteľstva o vyhlásení referenda o jeho odvolaní.
Viera | 15-03-2012 20:28:20
Pán Kadvan jednoznačne stojíte za starostom, ja by som Vám odporučila dobre a pozorne si popozerať všetky videá aj zo zastupiteľstiev aj tieto posledné a prečítať si jeho slohové práce a potom snáď pochopíte čo je to za človeka. Alebo ešte lepšie by bolo keby ste sa zúčastnil zastupiteľstva ktoré bude v pondelok 19.03 o 17.OOhod, sám sa presvedčíte ako sa starosta chová a ako odpovedá /aj keď si myslím, že vôbec nepríde, nakoľko zastupiteľstvo zasa nezvolal/. Ked aj po tomto všetkom čo som navrhla budete jeho zástanca tak OK je to Váš názor aj ked pre mnohých nepochopiteľný
naco meno | 15-03-2012 20:21:56
pre .JA.

Vobec by ma pri praktikach, ktore pouziva p. starosta neprekvapilo, ze to video je praca niektoreho z jeho posluhovacov.

ako hovori jedno porekadlo : Obrana je najlepsia forma utoku.
Rastislav Kadvan | 15-03-2012 20:18:58
Nepozerajme sa na to tak, že STOPOL referendum .. či by bolo platné alebo nie, o tom potom. Samozrejme že nemôže vyhlásiť, že neposkytne miestnosť, pečiatky - pretože referendum aj tak nebude platné, lebo medveď. Otázne a podstatné je, či mu zákon umožňuje v prípade, že náležitosti potrebné na korektné vyhlásenie referenda neboli splnené, urobiť určité kroky, napríklad nevydať pečiatky ...

Hypoteticky: ak by ich vydal a tým umožnil konanie takého refernda, nekoná protizákonne aj on?

Ak mu zákon, bez ohľadu na to, či pri vyhlasovaní referenda sú pochybenia alebo nie, takéto rozhodnutie nedáva, v takom prípade môžeme hovoriť o marení. Ale bolo by nelogické, ak by toto zákon nemal ošetrené, a teda by sa muselo konať aj referendum, ktoré nebolo vyhlásené tak ako malo byť, nemyslíte?
Marián | 15-03-2012 20:15:38
Prieskum ukázal, že jazdí len autom a okolo jednoty chodí popri stene. Vraj by bol prelet veľkým rizikom. Vztlak pod krídlom pri nedostatočnej rýchlosti, ... Ak nebude vadiť, počkám si najprv na rozhodnutie OČTK. Je to zdĺhavejšie, ale zákonné.
.JA. | 15-03-2012 20:13:06
Vážení, tu sa spomína stanovisko krajskej prokuratúry k vydanému stanovisku okresnej prokuratúry. Ale nikto z nás nevie z akých podkladov vychádzala okresná prokuratúra. A keď sledujeme posledné chovanie starostu tak pochybujem , že predložil objektívne a hlavne všetky dostupné podklady.
A mimochodom Marcinkech je rodák zo Šoporne a nie Šoporňan
(myslím, že už býva v Pate). To že na SOL v diskusiaách sa nezúčastňujú ostatní poslanci okrem Adriána a Eriky, neznamená, že ležia doma z vyloženými nohami. Veď treba bojovať aj na iných poliach....
Autorské práva k danému videu patria p. Majkovi a ten kto ho zverejnil predabované porušil autorské právo. A kto by mohol byť ten autor, ktorý zverejnil to predabované video? Neviem, na Slovensku je všetko možné, v Šoporni zvlášť a u starostu už duplom. Netvrdím, že je to jeho robota, ale vôbec by ma to neprekvapilo... Ale to nemení nič na podstate, že sa to vôbec nemalo zverejňovať, keď už ten dotyčný nebral ohľad na starostu, tak ho mal brať na p. Majka !!!
Viera | 15-03-2012 20:11:31
Ale vieta ako by sme ich tým vyprovokovali.... a konečne by bol pokoj a riešili by sa normálne veci a hlavne s kludom
pre Viera | 15-03-2012 20:10:02
To aby si nemysleli, že kto mlčí-ten svedčí.
Viera | 15-03-2012 20:08:17
Presne Miloš napísal ste to dobre, ale aj ked to je pochopiteľné oni to nebudú chcieť pochopiť tak či tak. Toto naťahovanie je úplne zbytočné to sú len provokatéri a stále sa im niekto na tie komenty žiaľ chytá....
pre Marián | 15-03-2012 20:07:06
Tí čo nechcú pochopiť, nepochopia. Mimochodom, ako ste na tom s tým lietadlom?
Marián | 15-03-2012 20:03:22
Miloško, napísal si to dobre, ale očakávam, že niektorí to zasa nepochopia a budú riešiť o čom píšeš. Namiesto toho, aby sa zamysleli, čo si tým chcel povedať.
naco meno | 15-03-2012 20:03:16
Ako uz bolo viac krat spomenute, jedina institucia, ktora moze prehlasit referendum za neplatne je sud. Prokuratura moze vydat iba stanovisko, ale na zaklade toho stanoviska nemoze nikto rozhodnut ci referendum bude/nebude platne.
Referendum sa malo uskutocnit a az po prebehnuti referenda sa mali podniknut dane kroky na preverenie toho ci bolo zakonne alebo nie.
STRYCO | 15-03-2012 19:59:44
tak som sa tesil predcasne to video zase ide.tak co uz.
pre Rastislav Kadvan | 15-03-2012 19:57:23
1. Starosta nemá čo konať vo veci referenda za jeho odvolanie.
2. Okresná prokuratúra v Galante vydala stanovisko k referendu len na základe informácii jednej strany/to je O.K.?/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-03-2012 19:48:06
Rastislav Kadvan | 15-03-2012 19:29:45 | - Hypoteticky:

Teraz sedim na caffee v Lavazze. Pred niekolkymi sa kolega vyjadri, ze v noci sa opijem a rano este pod vplyvom alkoholu budem soferovat auto do Bratislavy a urcite sposobim havariu.

Rano vstanem. Idem sadnut do auta, lebo o dve hodiny odlietam z Viedne za ocean. Preventivne mi vsak niekto vzal kluce od auta. Ja zmeskam odlet a napr. 5000 Eur je v prde.. Nasledne skody - nepodpisanie vyznamnej zmluvy v zamori - skody nedozierne.

V noci som nepil. Koniec koncov nepijem prakticky nikdy. Vsetko by teda bolo OK. Neznamena to, ze k havarii by nedoslo - nahoda je blbec. Je vsak dost pravdepodobne, ze by som normalne dosiel a odcestoval.
Ale iniciativny blbec svojim konanim sposobil skodu. A je na mieste, aby za to niesol nasledky. Alebo ich ma niest niekto iny?

Co Vy na to?

Takze takto. Iniciativne riesit nieco vopred sa moze sice zdat ako rozumny napad, no nie vzdy realizacia vyjde podla predstav. Niekedy je lepsie vyckat a konat az nasledne...
STRYCO | 15-03-2012 19:31:40
Tak som sa chcel pozriet na to video kolko ma uz klikov a uz sa neda prehrat,to znamena ze dotycny reagoval na nasu diskusiu.tak som rad,ze to niekomu doslo.Dakujem vsetkym,ktori podporili môj boj proti primitivizmu.
Rastislav Kadvan | 15-03-2012 19:29:45
Už nech sa toto divadlo skončí. Keď krajská prokuratúra reaguje na vyjadrenie okresnej prokuratúry .. že postup obecného zastupiteľstva pri prijímaní uznesenia o vyhlásení referenda sa javí ako nezákonný a k náprave plánuje využiť prokurátorské oprávnenie vo forme upozornenia prokurátora .. tak sa nad tým zamyslime a možno prídeme k záveru, že o akom marení referenda tu je reč? A na margo samotnej okresnej prokuratúry a jej vyjadrenia. Vyjadrenie takejto inštitúcie samozrejme že nezakazuje, aby sa referendum konalo .. vyjadrenie je na to, aby sa na základe neho zvážilo rozhodnutie, a keď starosta na základe vyjadrenia - že postup sa javí ako nezákonný - sa rozhodne nedať pečiatky, tak v tom nevidím problém.

Takýto postup podľa mňa je správny a nepovažujem ho za nijaké marenie. Otázne je, na základe akých informácií prokuratúra toto vyjadrenie vydala, či jej boli dané korektné atď ... ale to už je z iného súdka. Predpokladám ale, že ak ide o overovanie, tak prokuratúra si preverí všetky náležitosti. Nemyslím si totiž, že by vydala stanovisko len na základe tvrdení jednej strany (v tomto prípade starostu, ako sa niektorí nechali počuť).

Takže by bolo v záujme všetkých, keby sa podrobnosti okolo tejto veci pekne preverili ... lebo zase je to celé iba v rovine slovných tvrdení, bohužial. A ako už niekto spomenul, možno by nebolo odveci, keby poslanci využili služby právneho poradcu .. lebo zjavne nepostupovali správne vo viacerých prípadoch a ich chyby starosta bez váhania využíva vo svoj prospech ...
stanovisko | 15-03-2012 19:27:41
To určite pochybujú tí, čo majú skúsenosti s falšovaním dokumentov/starosta, vedúca úradu,.../.
pre p. Majka | 15-03-2012 19:26:04
p. Marcinkech je Šoporňan...takže pochybujem o všetkom...:D
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-03-2012 19:22:23
pre všetkých | 15-03-2012 19:19:53 | - snad pochybujete o autenticite uverejneneho stanoviska?
pre Strýco | 15-03-2012 19:21:46
Ani vo sne by ma nenapadlo, že by mohli byť poslanci autormi toho videa. Oni vystupujú verejne a povedia starostovi do očí to čo si myslia. Podľa mńa to bol nejaký nespokojný starostov volič, ktorý chcel poukázať na to, ako od veci odpovedá na otázky starosta. Aspoň tak to chápem ja. Žiaľ vložili mu do úst vulgarizmy. Len neviem prečo si stále niekto myslí, že starosta je nedotknuteľný boh. Keď je verejný činiteľ, tak nech sa tak aj správa. A nie ako chrapúň.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-03-2012 19:21:03
V suvislosti s predabovanym videom si myslim, ze jeho autor si neuvedomil mozne trestnopravne dosledky a mimo ine aj moznost, ze si poskodeny uplatni svoje prava formou zaloby v obciansko pravnom konani. Pravdepodobne si neuvedomil ani evidentne porusovanie autorskych prav na dielo ako take a uz vobec nerozmyslal nad etickou strankou veci. To nie je predabovanie rozpravky, ide o realnych ludi.

Mam obavy, ze uz teraz by ani stiahnutim videa nedocielil jeho uplne zmiznutie z netu a teda verejnosti. Video si potencialne nakopirovali desiatky az stovky ludi, video mozu zdielat socialne siete. A kopie je mozne e-mailom sirit neobmedzene dlhu dobu a pre neobmedzene velky pocet adresatov.

Jednoznacne si myslim, ze jeho autor a siritel moze mat v pripade pravnych krokov vazny problem. Otazkou je, do akej miery je pre organy cinne v trestnom konani dohladatelny...
pre všetkých | 15-03-2012 19:19:53
Nech dá pani kontrolórka na seredonline stanovisko, ktoré prišlo jej od prokuratúry...to sem nedá, však? Lebo sa to jej, p. Špánikovi a pánom poslancom nehodí. A nevidím dôvod, prečo by prokuratúra dávala nejaké stanovisko ohľadne situácie v Šoporni práve pánovi Majkovi...kto je on? Čo má on so Šoporňou?
STRYCO | 15-03-2012 19:19:40
To memyslite vazne,ze by si to nahral sam.a nieco ine je vyhrazat sa listom alebo urobit taketo video,ktore si môze pozriet cely svet.i ked posielat anonymi je taktiez pod uroven.a tiez som tu uz raz pisal,ze mi je luto vsetkych co su osobne do tohto zainteresonani,takze je mi luto i dcery p.Kabrhelovej
šoporňanôčka | 15-03-2012 19:18:39
Riešite tu úplné hovadiny video ktoré je stupidné a útočíte na vyjadrenia pani poslankyne Ščípovej....to že si iba povedala svoj názor a že sa pousmiala nad tým videom neznamená že ho urobila ona.....mali by Ste sa zamyslieť nad tým hlavne, že čo bude ďalej a prečítať si pozorne to stanovisko Krajskej prokuratúry a nie sa tu pozastavovať nad nejakým trapným videom, ktoré nestojí ani za reč...normálny človek na takúto hovadinu reagovať nebude .....stále dokola a dokola keď tu čítam tieto komentáre chce sa mi z nich zvracať fakt útočíte tu jeden na druhého chytáte sa slovíčok a pán starosta si zatiaľ nohy vyloží na stôl a smeje sa nad tým ako sa tu medzi sebou handrkujete......a to, že tu spomínate iba dvoch poslancov Adriána Machu a Eriku Ščípovú že sem dávajú komenty tak to značí iba o tom, že ich zaujíma čo bude s našou obcou a stoja za nami a bojujú za nás a ostatný iba ticho mlčia pretože im asi dali nejakú tú dôveru.....takže držím palce Erike aj Adriánovi dúfam, že to dokopeme všetci tí ktorí sa chcú konečne zbaviť arogantného človeka akým je náš starosta, a že konečne bude v našej obci poriadok .........
Marián | 15-03-2012 19:17:34
Vždy sa nájde niekto, kto niečo upraví, predabuje,...
Aby nebolo zle, tak to poviem aj takto. Starosta si upravil zákon, niekto upravil video. Jedno aj druhé je proti morálke a vymyká sa z noriem etiky. Ale zásadne som proti hrubému vulgarizmu v dabingu.
olla | 15-03-2012 19:12:10
pre:STRYCO | 15-03-2012 17:23:30
Vôbec by ma neprekvapilo, keby si to video nechal nahrať starosta, aby mal dôvod na brýzganie na poslancov.Veď sa nehanbil klamať pred kamerami, že ho chcú zapichnúť, hodiť po ňom vidly a podobne. Teraz asi zahmlieva. A ešte o tom, že on má dieťa, ako sa má tváriť? Prečo na to nepomyslel predtým. A kto myslí npr. na dieťa pani poslankyne Kabrhelovej, keď sa vyhrážali jej, aj jej rodine? Aj ona má deti. Tak majte rovnaký meter.
12345 | 15-03-2012 19:09:06
Takže super zase si pán starosta spravil podľa seba....
A čo sa týka toho videa, tiež si myslím, že by to mal dotyčný vymazať...už len kvôli jeho dcére....ale nie kvôli nemu...
anonym | 15-03-2012 18:40:53
no veru Erika, aj ja som to čítal. keby to niekto urobil vám, ako by ste sa zachovali ?
a stále my nejde do hlavy, že kde sú ostatní 9 poslanci. stále bojujú len títo dvaja. my to pripadá ako vymývanie mozgov občanom.
pre Eriku | 15-03-2012 18:38:37
chcem Vam pripomenut Vas prvy komentar k spominanemu videu:
Erika Ščípová:
to čo je na youtube, tak to kto tam dal,? hehehehe, neskutočne čo ludia vymyslia, to ako dokázu spraviť. Nuz je demokracia, aj také veci sú možné uverejniť
STRYCO | 15-03-2012 18:36:54
Ludia ja to vsetko viem,ale to video je uz cez ciaru.poprosil by som toho autora ak sa to da ,aby ho odstranil.A memyslim si,ze clovek ked ide do funkcie tak by mal ratat s tym,ze niekto si s neho bude robit porno video.
anonym | 15-03-2012 18:36:39
strýco má pravdu, to video je hyenizmus. Som zvedavá ako by sa zachovali poslanci, keby to urobili im.

ozaj a kedy bude premietanie toho videa ? myslím toho normálneho .

a kedy bude zastupiteľstvo a o kolkej ?
pre STRYCO | 15-03-2012 18:19:32
ta hyena vyuziva svoju pracovnu dobu na rozosielanie anonymov, staznosti, kontrol ... kope na vsetky strany, ludi vyhadzuju z prace a ty sa cudujes ak mu to niekto vrati? ved co zasial...? nepamatam sa, ze by mali takyto problem predchadzajuci starostovia, nech boli akykolvek.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 15-03-2012 18:03:52
pre strýco:
ak si pozorne pozriete komentáre , tak určite zistíte, že som bola prvá, ktorá sa k tejto obludnosti vyjadrila,ak ste si doposial nevšimol, moje vyjadrenia na p. starostu, pri komunikácii s ním nie sú smerované k jeho zosmiešneniu, ani som sa ho nikdy nesnažila nejakým spôsobom uraziť , alebo znemožniť. Napriek tomu, že on poslal do mojej práce stažnosť, podpísanú starostom. Tá sťažnosť bola tak primitívna, že ju ani nebudem rozvádzať,ale iste by ste sa pobavili. Takže strýco, mne nemusíte dávať psychologické poučenia, ako sa mám správať.Skôr by som obrátila vašu pozornosť na niekoho iného a nakoniec, pán starosta musel rátať s tým, že bohužial, takéto veci sa dejú, ako som nižšie spomenula, aj z politikov si robia srandu, bohužial je verejný činiteľ, tak sa má správať tak, aby k takýmto veciam neprichádzalo, ludia vedia byť neskutočne krutý.
STRYCO | 15-03-2012 17:52:09
tu nejde o razitka apod.,ale o to ,ze nikto neodsudil ten primitivizmus a tak s tym asi suhlasia.
Pre strýco | 15-03-2012 17:43:50
Nepoznám poslancov OZ osobne/ nestretávam sa s nimi v súkromi/, ale nemyslím si, že to predabované video je ich nápad. Išli by sami proti sebe, keby zosmiešňovali p.starostu a p.riaditeľku.
Možno nemám právdu, nakoľko nemám právnické vzdelanie, ale podľa vyjadrenia p.Marcinkecha nemal starosta právo nepovoliť referendum tým, že nevydal pečiatky a zoznamy voličov, či?
no comment... | 15-03-2012 17:41:58
STRYCO - palec hore!!! :)
Plne sa stotožňujem s Vašim názorom.
STRYCO | 15-03-2012 17:40:21
tak dik Tomi verim,ze onedlho sa o vsetkom porozpravame.
Registrovaný Tomáš Súkenník Tomáš Súkenník | 15-03-2012 17:38:16
Žiaľ musím so strycom súhlasiť. čo sa týka nadabovaného videa . . . je naozaj nedôstojné hanebné. byť starostom, určite by som podal trestné oznámenie. je úbohé znížiť sa k niečomu takému. ja som rozhodne aj napriek nezhodám za slušné a kultivované správanie. aj keď sm podal na starostu trestné oznàmenie, nesúhlasím s dehonestovaním jeho a ani nikiho iného. stryco neviem kto si, ale máš u mňa veľký rešpekt.
STRYCO | 15-03-2012 17:23:30
Tak som si pozrel predabovane video a musim uznat,ze vas boj o odvolanie starostu nabera absurdny rozmer.Ja len dufam,ze to nespackal niektory s poslancov.lebo navonok napr.Erika o sebe vyhlasuje aka je čestná a pod.ale ocakaval by som od takeho slusneho a cestneho cloveka ,aby sa prinajmensom distancoval a prijal lutost nad takymto zosmiesnovanim,ale nie.Erika nenapadne pripomenie,ze na webe je video.a ani jeden z tych svätych poslancov,ktory maju svätoziaru nad hlavou,tak isto nevyjadrili pohorsenie,ved naco aj,ich nenadabovali,ale keby ano,to by som chcel vidiet to rodeo co by tu rozputali aj so svojimi fanusikmi.Vzdy som tu apeloval ,aby tu napriek vasej nenavisti bolo citit trochu cloveciny.nie som zastanca starostu,aby tu zase nenastal na mna lync,ale uvedomujete si,ze starosta ma aj dieta,ktore s tym nic nema a ako bede reagovat,ked si to pozrie.Tak prejem
vsetkym inteligentom nech sa bavia na primitivizme z videa a
ostava verit,ze si podobne video niekto neupravi aj na poslancov.
Majo | 15-03-2012 16:44:04
to seredan

Mozno by bolo neplatne o tom by rozhodol sud neni to iste takze sa tu nehada o nicom !!!
seredan | 15-03-2012 16:28:25
hadate sa tu onicom. Ci uz bolo zmarene, alebo nie, aj tak by bolo neplatne. Takze jeho vysledok by bol nulovy a absolutne bez efektu.
pre Štefan | 15-03-2012 15:57:02
Presne tak. To, že by bolo referendum možno neplatné, neospravedlňuje to, že ho zmaril.
štefan | 15-03-2012 15:54:07
Mám tomu rozumieť tak, že teraz mu právnici dobre neporadili? Keby sa referendum uskutočnilo, bolo by neplatné?Teraz môže byť trestne stíhaný za zrušenie referenda?
Marián | 15-03-2012 15:53:59
Tomi, tak to vnímam aj ja. Ak je taký zákonný, mal počkať a dať referendum na súd. Ale jeho netrpezlivosťou a špinavosťou zmaril referendum.
Registrovaný Tomáš Súkenník Tomáš Súkenník | 15-03-2012 15:42:58
pre no comment...
Áno v podstate máš pravdu. OSobne sa ale domnievam, že tu sa tu ož dostáva do inej roviny a to ... ak som správne pochopil vyjadrneie krajskej prokuratúry, starosta nemal absolútne žiaden kompetencie na pozastavenie výkonu uznesenia. Tým pádom vyhlásením občanom o tom, že referendum nie je možné vyhlásiť, tým pádom že v spolupráci s riaditeľkou školy neposkytol priestory na referendum a tým pádom že neposkytol úradné pečiatky sa dopustil prečinu marenia referenda tak ako to tu píše Marián. Jedinú vec ktorú mohol a na ktorú mal podľa môjho názoru starosta právo, mohol urobiť to, že po ukončení referenda sa mohol obrátiť na súd s tým, že referendum bolo vyhlásené nezákonne a tým pádom aj výsledky referenda sú neplatné.
no comment... | 15-03-2012 15:36:38
Opravte ma ak tomu zle rozumiem:
- teda ak je postup obecného zastupiteľstva pri prijímaní uznesenia o vyhlásení referenda nezákonný a prokuratúra by k náprave využila prokurátorské oprávnenie vo forme upozornenia prokurátoraˇ(čo zrejme aj využije, keďže sa vyjadrila, že sa jej postup zastupiteľstva javí ako nezákonný), tak tým pádom by bolo referendum neplatné.
Marián | 15-03-2012 15:22:30
Takto klamať a zavádzať. Trvám na tom, že sa dopustil skutku marenia prípravy a priebehu volieb - § 351 ods. 1, 3 písm. d, c, d), trestného zákona č. 300/2005.
Registrovaný Tomáš Súkenník Tomáš Súkenník | 15-03-2012 14:17:16
Vyjadrenie krajskej prokuratúry ma iba utvrdilo v tom, že podať trestné oznámenie na starostu za marenie referenda bolo správne.
Registrovaný Tomáš Súkenník Tomáš Súkenník | 15-03-2012 14:14:04
Zdá sa mi to, alebo je zasa pán Majko zaujatý voči nášmu starostovi? Asi je zaujatý a dokázal ovplyvniť aj stanovisko krajskej prokuratúry. A slučka sa pomaly zaťahuje ......

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign