Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Odmeny pre poslancov MsZ a hlavnú kontrolórku v Seredi voláme "úprava rozpočtu 2013" - ANKETA

Je smutné, zarážajúce a vo vzťahu k občanom ponižujúce, akým spôsobom sa v tomto roku poslanci MsZ spolu s vedením mesta postavili k rozdeľovaniu spoločných finančných prostriedkov.

V pamäti obyvateľov mesta nepochybne zostane zvýšenie poplatkov za Materské školy o viac ako 100%. U tých, ktorých sa to týka teda mladých rodičov napríklad aj to, že sa musia skladať na pranie posteľného prádla v materských školách ale tiež priority vedenia mesta poslancov MsZ v opravách ciest a chodníkov.

Viac:  http://www.seredonline.sk/clanky/ako-teda-vyzeraju-priority-nami-volenych-zastupcov/

Určite si občania pri najbližšom platení daní z nehnuteľností spomenú na položky, ktorými boli nedoplatky na daniach odpúšťané podnikateľom, ktorí v meste podnikali alebo podnikajú. A to v nemalých výškach. Možno sa pri platení zvýšených daní občania aj zamyslia nad tým, kde boli a začo brali výplaty kontrolné mechanizmy napr. hlavný kontrolór, primátor mesta a samotní poslanci MsZ, v čase neplatenia daní týmito podnikateľmi.

Poctiví podnikatelia sa iste zamyslia nad tým, čo za svoju poctivosť dostávajú okrem výsmechu, prípadne útokov  zo strany tých, ktorým zverejňovanie pravdy z pochopiteľných dôvodov vadí. Občanov však zaujíma, ako sú ich peniaze rozdeľované, kto a na čo ich čerpá . Preto aj predchádzajúce dva články, ktoré vznikli na podnet občanov, nie samotného média.

Zverejnené údaje sú overenými faktami a nie nejakými úvahami či nebodaj konšpiráciou niekoho proti niekomu. Nie sú ani výzvou na súboj. Totiž, niet za čo bojovať. Občan odmenu nedostane, no pýtať sa za čo ju dostal volený funkcionár, je jeho právom.

Pre občana | 21-12-2013 22:22:33 |
A čo bráni tomu, aby pán Majko s kamerou navštívil každého poslanca a opýtal sa ho na to?
 
Toto je text jedného z diskutujúcich pod článkom týkajúcim sa výšky odmeny zverejnenej  vedením mesta. Zaujímavý názor občana, no médium dáva možnosti vyjadriť sa jednotlivým poslancom non stop - nevyužívajú ich. Ignorujú médium presne tak, ako ignorujú samotných občanov.
 
Hneď po zverejnení predmených článkov, sme hlavnú kontrolórku požiadali o vyjadrenie sa a vysvetlenie jej práce diskutujúcim a ostatným obyvateľom mesta.
E-mail odoslaný  JUDr. Zuzane Horváthovej:
 
reporter24
20. dec. (Pred 1 dňom)
 
komu: kontrolor, majko
Dobry den  vazena pani  JUDr. Zuzana Horvathova,
 
v suvislosti s odmenami odsuhlasenymi na decembrovom rokovani  MsZ aj  Vasej osobe, sa medzi obcanmi zdvihla vyrazna diskusia, v ktorej prakticky vseci ludia ci uz v diskusnych prispevkoch na  SOL alebo telefonicky do redakcie, udelene odmeny ostro kritizuju.
 
Z informacii podanych vedenim mesta  Sered vyplyva,  ze za obdobie pocas ktoreho ste vo funkcii, Vam okrem prisluchajuceho platu boli z verejnych financnych zdrojov vyplatene odmeny vo vyske cca  750 000 Sk.
 
Nepochybujeme o tom, ze za  Vasu nesmierne narocnu pracu si ich zasluzite, no obcania skladajuci sa na ne zo svojich dani, toto vidia inak.
 
Z tohto dovodu  Vas ziadame o rozhovor, v ktorom by sme radi obcanom predstavili  Vasu pracu - pracu hlavneho kontrolora mesta  Sered, jej rozsah a pozitiva, ktore pre nas obcanov prinasate.
 
Nepochybujeme o tom, ze vzhladom na verejnu funkciu ktoru zastavate, nasu ponuku prijmete ochotne a s radostou, nakolko iba vecnymi argumentami spolocnymi silami dokazeme  povacsine anonymnych neprajnikov  presvedcit   o potrebe vyplatenia odmien  Vasej osobe vo zverejnenej vyske.
 
Pripominame, ze SOL ma priemernu dennu citanost  minimalne 2500 unikatnych pristupov, co je od  6000 do 12 000 navstev v standardnych dnoch.
 
Termin rozhovoru navrhujeme medzi sviatkami, resp. ak  Vam nevyhovuje, prosime oznamit iny.
 
Dakujeme.
Za  SOL s uctou, Milos Majko      kontakt:  0907 277 777 

- - -

Dr. Horváthová na e-mail nereagovala. Osobne ma to mrzí, no žiaľ viac pre komunikáciu volených funkcionárov s občanmi - voličmi ani  SOL a ani ja urobiť nevieme.

Včera vo večerných hodinách ma telefonicky kontaktoval poslanec    MsZ   Ing. Marian Sidor, CSc s tým, že mám uverejniť jeho telefonické stanovisko. Nie, to neurobím, nakoľko rozhovory nenahrávam a mohlo by prísť k zlej interpretácii nejakého výroku a to ja na seba nezoberiem. Má možnosť vyjadriť sa e-mailom, ktorý bude uverejnený, prípadne po splnení podmienok na odvysielanie aj na kameru. 

Zostáva však v platnosti náš záujem hovoriť s pani kontrolórkou, ktorá predpokladám že nemá problém povedať, čo nad rámec bežnej mzdy urobila pre mesto Sereď a teda samotných občanov.  Ak by to nevedela, bol by to dost vážny problém, čo rozhodne ja osobne nepripúšťam.

- - -.

Mnohí  čitatelia niektoré články, ba dokonca aj informácie uverejňované v zmysle platného zákona  211/2000 Z.z. vnímajú ako môj osobný boj proti niekomu. Je to smutné, lebo to dokazuje úplnú neznalosť legislatívy, podmienok a pravidiel, na ktorých je  SOL založené. A tie dodržujem aj ja a to nekompromisne a bez výnimky.

Žiadosť v súlade so zákonom o slobodnom prístupe k informáciám môže dať iba konkrétna identifikovaná osoba s uvedením plnej adresy. A článok na  SOL môže tak isto uverejniť iba konkrétna plne identifikovaná osoba. Ja to beriem na seba, pretože úlohy máme rozdelené a nemienim vytvárať virtuálnych redaktorov, písať pod skratkami a pod.  Všetko čo robíme, robíme transparentne a tak, aby bol okamžite a jasne identifikovateľný  ten, kto materiál vyhotovil. Nehanbíme sa za publikované články a všetky sú podložené informáciami, ktoré nie je možné spochybňovať. 

Akékoľvek útoky na SOL sú v tejto súvislosti neopodstatnené, nakoľko zverejnené sú výlučne fakty zaslané prednostom  MsÚ, teda relevantné informácie. Ak niekto na  SOL za zverejnenie útočí, je to jasný dôkaz pre občanov, že zverejňovanie výšky odmien, zásluh za ktoré sú udelované, dôvodov prečo sú udelované a pod. niekomu konkrétnemu  nevyhovuje. 

V zásade pôsobí komicky, že v dnesnej dobe bod udelovania odmien ako po iné roky nie je nazvaný jednoducho "Odmeny pre poslancov  MsZ a hlavnú kontrolórku".

Evidentne kompetentní podceňujú niektorých občanov a ich záujem o veci verejné, ktorý sa neustále stupňuje a verím tomu že práve vo volebnom roku bude maximálny.  SOL tomu bude nápomocné v plnom rozsahu.

Na záver si dovolíme uverejniť anketu, v ktorej sa čitatelia môžu slobodne a anonymne vyjadriť, či súhlasia s udelenými odmenami. Majú na to právo, ono tie peniaze z ktorých odmeny sú udelované,  totiž zarobili práve samotní občania.


Anketa: Súhlasíte s odmenami, ktoré poslanci MsZ schválili pre seba a hlavnú kontrolórku?



Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
celkom červený | 06-01-2014 17:10:04
tí prokurátori tam boli dopísaní len skrze oprav gramatickej
chyby. Je mi naprosto jasné a to bez akejkoľvek pridruženej výroby že sudca ani prokurátor cca 600 EUR netto mesačne nezarába. Týždenne určite. A koniec koncov je mi to úplne putna, ja vediem súkromnú spoločnosť. Vaša mesačné mzda je hanbou pre tento štát.
poburena | 06-01-2014 17:05:47
Ospravedlnujem sa za chyby.mam uplne vybitu baterku
celkom červený | 06-01-2014 17:02:27
ale čítam veľmi pozorne ........
pre cerveneho | 06-01-2014 17:00:14
Necitate pozorne..pisem, ze na mna sa vztahuje zakon c. 400/2009 z.z. o statnej sluzbe..nie som ani prokurator..bude s mozno cudovat, ale tento zakon zahrna aj mnozsto odborne sposobilych administrativnch zamestnancov s VS vzdelanim..cize dalsie vase bezvyznamne floskuly su len dalsi bezcenny plyn vo vesmire
celkom červený | 06-01-2014 16:37:47
pre pobúrená: samozrejme prokurátori!!!
celkom červený | 06-01-2014 16:36:34
pre pobúrená:
prosím Vás, ako je to možné, že sudcovia majú vysoko nadštardartné platy a pritom dĺžka konania v civile je niekedy v pohode 5 rokov a v trestnom do aleluja. Pokiaľ si ja pamätám, v rokoch do 89 si skutočne nepätám, aby nejaký civil trval viac ako rok a v trestnom do 6 mesiacov všetko právoplatne skončené. Inak už prúser ako Brno. A to sudcovia a prokurátory zarábali okolo 2700 Ksč a viac podľa dĺžky praxe a zaradenia.A do práce museli chodiť každý deň!!! Dnes by to malo byť cca 27.000 korún, teda 900 EUR. A kde sú ich platy ????
celkom červený | 06-01-2014 16:25:38
O tej Plzni a Sládkovičove som písal ja.A viem prečo.Dokonca to viem zdôvodniť. Keby som mal diplom zo Sládkovičova, Plzne alebo tej Alžbety, čo philosiofium doctorae rozdáva podľa zásluh v Štrasburgu resp. v Bruseli tak ani omylom sa neopovážim takýto diplom niekomu ukázať. Je to len môj názor. Vznikol len tým, že mal som možnosť sa s držiteľmi takýchto diplomov stretnúť a nestíhal jsem zírat nad neuveriteľnou šírkou neznalosti problematiky týchto absolventov. Ja mám našťastie diplomy z čias vlády ľudu. Jeden z Prahy a jeden z Bratislavy.
celkom červený | 06-01-2014 16:18:23
A sme pri tom najhlavnejšom. Primeraná odmena za prácu. V tomto štáte je fakt všetko postavené na hlavu.Plat kontrolórky o 100 % prevyšuje priemer. Je to normálne? Podľa mňa nie. Platy sudcov a prokurátorov?? O tom ani radšej nepíšem, lebo by som vyvolal ďaľšiu VOSR so všetkými krvavými následkami.Tento demokratický kapitalizmus obrátil všetky hodnoty naruby.Jediným kritériom všetkého sú peniaze, pažravosť.... A viete, že niektorí dôchodcovia-myslím tým jedincov už majú teraz dôchodok okolo 1700 EUR. Nie ročne, ale MESAČNE! Áno, dobre čítate tisícsedemsto. Napríklad vedenie väzníc na Slovensku. A mesačne si súdruhovia nadelili okolo 2800 Eura platu, plus osobné, prémie a čo ja viem čo. Všetko samozrejme zo štátneho rozpočtu.Však to nikoho nebolí. A potom ten Ficko môže vyskakovať, že o dôchodcov je dobre postarané. A chcem zopakovať jednu vec.Pokiaľ súkromná firma dá výplatu 10.000 EUR mesačne, je to jej problém.Éj, keď túto vládnucu čvargu pošleme na Sibír, aj štyri roky bude málo nato, aby sa táto spoločnosť dostala do normálnych koľají.To znamená sociálne spravodlivej spoločnosti.Lenže ako to je historicky potvrdené, ryba smrdí od hlavy. Pokiaľ dôchodcovia s dôchodkom 230 EUR budú v pokoji voliť Fica, tak potom nech sa sťažujú na lampárni na svoj ťažký život a nech idú do prdele.Mladí to majú úplne na háku, lebo Tí riešie len chujoviny na internete, tak už to zostáva len na tú strednú generáciu. Keď tú zmenu neprivodí ona tak skapal pes.....
poburena | 06-01-2014 16:17:50
..pre internetovych rypalov..nie som sudca.to by ta mzda vyzerala uplne inak..aj ked nam adekvatne vzdelanie a nie je to ani Plzen, ani Sladkovicovo,ani Alzbeta
poburena | 06-01-2014 15:37:24
Vazena p.kontrolorka Horvathova: Som statnym zamestnancom v odbore justicia uz vyse 10 rokov. Cize, tiez som cely ten cas platena z dani vsetkych obcanov tohto statu. Mam VS vzdelanie II.st. vykonavam odbornu prax v zmysle zak.c.400/2009 z.z. o statnej sluzbe a moj netto prijem cini 580 eur. Moje koncorocne odmeny boli vo vyske 70eur brutto. Mam 43 rokov, jediny den som nebola nezamestnana, za poslednych 12 rokov som nemala jediny den PN ani OCR. Celych 10 rokov dochadzam denne do BA, cize vyse 100eur/mes. vynalozim na cestovne. Napln mojej prace zo zakonnych dovodov a z dovodu zachovania mlcanlivosti specifikovat nemozem. Ale verte tomu, ze obycajny preklep by ma vyniesol na Vonkajsi rad.A teraz Vy..ja viem, mate v pazi nazory a mienku obcanov tohto mesta..hanbila by som sa ako pes, keby som mala ist len po obycajne rozky!
pre LLLLL | 06-01-2014 14:12:24
A preto mali páni predkladatelia vypotiť aj nejaké zdôvodnenie.
LLLLL | 05-01-2014 21:51:10
Nechápem, prečo sa obúvate do kontrolórky, veď výška odmeny a to, začo je je v podstate v réžii jej nadriadeného
celkom červený | 04-01-2014 10:13:40
samozrejme oprava: v právnickom tíme
celkom červený | 04-01-2014 09:13:35

pre červený.Nuž Vážený diskutujúci, trochu to máte popletené. Ja som nikdy nepísal, ani netvrdil, že kontrolórka dostala odmenu neoprávnene. Zase len dokazujete, že nemáte vôbec chuť viesť diskusiu vo vecnej rovine.Buďte taký láskavý a neobracajte veci hore nohami. A pokiaľ skutočne neviete čo som tým Sládkovičovom a Plzňou autor myslel, tak to je problém.Nie na mojej strane. Viete, keď raz robím v právnickom týme a môj zamestnávateľ zadá posúdenie právneho problému inej právnej spoločnosti,je to patrne asi aj prejav jeho dôvery ku mne.No a keď si na druhej strane prečítate zmluvy mesta len s dvomi advokátmi na poskytovanie právnych služieb a najmä ich predmet, musíte zostať v nemom úžase. Takže pozdravuje celkom červený.
PS:predpokladám, že pán Majko túto stránku zriadil preto, ale sa tu preberali problémy mesta.Má to ale jednu podmienku.Aby diskutujúci neprevracali fakty.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-01-2014 23:02:03
Pre cerveny. | 03-01-2014 22:34:55 | - nemyslim si, ze je vhodne tvorit, ze niekto dostal odmeny nepravom.

Neboli zdovodnene a kontrolorka nereaguje na legitimnu poziadavku obcanov oboznamit ich s tym, co vykonala nad ramec svojich povinnosti, za ktore berie svoj plat. Audiozaznam zo zasadania myslim ze je dostatocnym dokazom, ze nikto nic neriesil, iba bolo navrhnute a schvalene.

Do prdele, ako zo svojho...

V tom je zatial problem.
Pre cerveny. | 03-01-2014 22:34:55
Vy pozadujete vecnu diskusiu a sam miesate do toho Plzen a Sladkovicovo,Prosim Vas co to ma spolocneho s tym ze kontrolorka dostala nepravom odmenu.
pre cerveny | 03-01-2014 22:29:02
14.hod.49.min.ste napisal Kommentar,na ten som reagoval.Asi uz neviete sam,co ste tam napisal!
obcan | 03-01-2014 20:51:53
nedavno som sa pytal naco plati mesto za pravne rady nejakej trnavskej firme ked mame 2 pravnicky? Ale nikto neodpoveda. Nasiel som to vo fakturach mesta. Naco ich mesto plati? A ten mudry co pise proti p. majkovi budte radi ze nas takto informuje a stoji na obyc. ludmi, len by som sa potesil keby sa to pohlo aj do inej tv ako krea, lebo p. janegova sa pytala tych nespravnych ludi. Za tie peniaze co dostava z nasich dani by mala spravit este jednu reportaz a spytat sa priamo na tie dve otazky co sa tu riesia a oslovit do kamery Judr. kontrolorku, kalinai, kyseleho a prednostu ohladne msbp. dakujem budem cakat . P. majko nas tisic krat viac informuje jak krea ktora na to dostava z mesta peniaze.
celkom červený | 03-01-2014 20:42:55
Vidím, že niekto mi tu vkladá do úst čo som nikdy nepovedal a nenapísal. O akých plagiátoch tu píšete? Ak si Vy myslíte že sú to plagiáty tak je to Váš názor a mňa to nezaujíma. A za tým, čo som napísal si plne stojím. Vy neviete ako skočila Plzeňská právnická fakulta ???
Aroganciou by určite bolo,keby som sa Vás spýtal ,že Vy neviete kde je Plzeň? Viete zastávam názor, že ak diskusia má byť vecná treba rešpektovať druhú stranu a nevkladať jej do úst, čo nepovedala. To po prvé. A po druhé. Pokiaľ viem, aj právničky mesta sú platené aj z mojich daní. Takže ma nemôžu poslať do r.... Ak by som sa pýtal advokáta, slušne by ma odkázal na jeho povinnosť mlčal a elegantne by ma vyhodil z jeho kancelárie. A ja by som ani necekol. Lebo advokát v tomto prípade asi patrne nie je platený z verejných zdrojov resp. zo zdrojov mesta. Už si treba na to zvyknúť a konečne sa to naučiť koho sa mám právo v štátnej a zastupiteľskej sfére pýtať a klásť mu otázky. Ja sa preto pýtam mestských právničiek, či tú zmluvu s MsBP čítali alebo nie. Ak dostanem odpoveď, že ju čítali, dovolím si im potom položiť pár otázok. A moja prvá otázka bude samozrejme o tom, že kde je tá zmluva zavesená, aby som si ju mohol stianúť a prečítať.
Pre celkom cerveny | 03-01-2014 20:00:47
Mozno ste si vsimol,ze som moju vetu zacinal"nech je to ako chce".Ked ste zvedavy na diplomove prace,tak si ich najdite a precitajte,ked si myslite ze su plagiaty tak ich napadnite,ale nemusite sa tak arogante vyjadrovat o vzdelani inych ludi.Tymto ja vobec nefandim dotycnym ludom o ktorych sa jedna.Mozno maju na tejto kause velku vinu,mozno ziadnu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-01-2014 18:20:42
celkom červený | 03-01-2014 15:08:08 | - zial mnohi ludia si este stale nevedia alebo nechcu pripustit, ze su aj veci ci otazky, ktore su normalne, napriek tomu ze nie su na tuto dobu mozno vnimane prilis priatelsky.

Samozrejme ze mate pravdu.
obcan | 03-01-2014 17:00:48
no myslim ze p. celkom cerveny vobec neprehana napisal cistu pravdu
celkom červený | 03-01-2014 15:08:08
a v čom preháňam? že si chcem prečítať rigoróznu a diplomovú prácu? Veď je to predsa verejne prístupný dokument. Tie práce si nájdete na každej fakulte. A s tým inzerátom????
Žiaľ nepreháňam a čo je horšie ani nevtipkujem.
Ak náhodou pôjdene okolo Vysokej školy Sládkovičovo,stačí sa tam pozrieť na vozový park študentov od A6 cez Q 7 a končiac BMW čkami. Dobrý deň, povedala by stará mať...
pre celkom cerveny | 03-01-2014 15:01:06
Nech je to ako chce,ale teraz prehanate.
celkom červený | 03-01-2014 14:49:03
Takže vážené pani právničky, je taký veľký problém aby Ste uviedli kde a kedy sa ukončili štúdium? V prípade pani doktorky môže uviesť kde môžeme nájsť jej rigoróznu práci a v prípade pani magistry jej diplomovú prácu. Veľmi rád by som si ich prečítal. Ak to budete tak veľmi chcieť, ja Vám poskytnem aj moju diplomku a následne rigoróznu prácu. Dúfam , že Ste neštudovali na Plzeňských právach. lebo už sú bežné inzeráty aj na Slovensku typu príjmene právnika. V žiadnom prípade Sládkovičovo, ale ani Plzeň. Čím to asi bude????
pre cerveny | 03-01-2014 11:34:12
pravnickami Mesta su JUDr. Pastuchova a Mgr . Gasparovicova
radosť obchodovať | 03-01-2014 10:43:31
s takým mestom ako je Sereď :-D
celkom červený | 03-01-2014 09:34:13
Keď je aj kontrolórka doktorkou práv,nemá kompetencie mestskej resp. mestských právničiek. Ktože je to na pozícii právnika mesta...... žiaľ neviem tak nahodiť otáznik.
obcan | 03-01-2014 07:38:01
no som znechutena ked čítam o tej zmluve pre bytový podnik a hamba ked sa kontrolorka a ak sa nemylim tak je aj pravnicka sice neviem ci doštudovaná ale to je jedno vyjadri že ona nevedela že to tak ma byt .Už konečne by sa mala vzdat svojej funkcie a vrátiť odmeny. A načo má mesto dalšie dve právničky? P. kalinai tak za toto si zaslúži odmeny sa pýtam? Nabuduce láskavo rozdávajte zo svojho, ked máte ten pocit že si to zaslúži.
Jozef | 03-01-2014 00:59:00
p.Kurbel, za tu Moravu sa ospravedlnujem, bolo to uz davno ked ste to spomenul(bolo to Sklene).
Ale. Keby som na rokovani, pre firmu, pre ktoru pracujem, a ktore by bolo len z polovice tak dolezite ako je rozpocet mesta odisiel telefonovat, alebo sa vycurat, uz by som bol nezamestnany. A o odmenach by som len snival. A to ostatne, o com pisete, bohuzial nemam ako vediet, kedze zapisnica z MsZ je niekde na ceste .
Ale to uz je problem majitela mesta, lebo - informovanost, informovanost a take podobne predvolebne hlody.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-01-2014 00:13:31
Pavol Kurbel | 02-01-2014 23:38:44 | - pan Kurbel, nakolko na poslednom rokovani MsZ som nebol, neda mi nespytat sa - postup kontrolorky a predsedajuceho, teda primatora mesta - to ste opisali skusenost z niektorej rozvojovej krajiny, kde vladne diktatura? Nejako mi to totiz nejde dohromady s viziami predstavovanymi aj mne osobne pred volbami...

Myslim si, ze to naozaj chce vyjadrenie sa na kemru a to nielen Vase, ale aj primatora mesta a hlavnej kontrolorky.
Robo Horvath :( | 03-01-2014 00:02:21
No vidim ze riadna spina sa tu zacina vyplavovat ohladom zmluvy a kseftu s MsBP. A mam pocit ze vedenie mesta zacina hrat vabank svojho volebneho obdobia. Uz som to tu raz pisal ze pre obyvatelov narobia viac skody ako osohu.
Myslim ze obyvatelia by sa mali postavit proti tejto zmluve a celkovemu kseftu s MsBP.
Pavol Kurbel | 02-01-2014 23:38:44
1,Mám len jeden hlas, takže nemôžem nič vetovať ako tvrdíte vy.
2,Peniaze neposielam na Moravu ale na Slovensko. Buďte tak dobrý a nechajte na zváženie mne, komu posielam moje peniaze.
3, V čase hlasovania o odmene pre pani kontrolórku som bol mimo rokovaciu miestnosť, lebo existujú aj nejaké obyčajné ľudské potreby alebo nevyhnutné telefonáty.
4, Ak si pozriete hlasovania o rozpočte, tak som sa vôbec nezapájal do rokovania a hlasovania. Bolo to z toho dôvodu, že keď pani kontrolórka predniesla správu o vykonaných kontrolách, tak som sa jej pýtal, ako je možné, že uznesenie zastupiteľstva v bode o zmluve na prenájom bytového podniku poverilo konateľa zmluvu pripraviť a on ju nielen pripravil ale aj podpísal a ona mi povedala, že si myslela, že to tak má byť, že je to v poriadku. Keď som proti tomu protestoval, Martin dal zmluvu zavesiť na web mesta a dal ju aj vytlačiť a ten exemplár mi dal. Takže som ho študoval ( a nestačil som sa diviť) nakoľko mi povedal, že konateľ príde na rokovanie a potom sa ho na zmluvu môžem pýtať. Nakoniec však k tomu v rámci zastupiteľstva neprišlo, lebo Martin zastupiteľstvo napriek mojim protestom ukončil s tým, že takýto bod, to znamená rokovanie a otázky k zmluve neboli v programe rokovania zastupiteľstva. Jediné čo som mohol bolo to, že som sa počas balenia sa kolegov poslancov po zastupiteľstve prekrikoval s konateľom a prednostom.
Jozef | 02-01-2014 23:01:50
nie nemylim
na zaklade tohoto:
(4) Obecné zastupiteľstvo rozhoduje o základných otázkach života obce, najmä je mu vyhradené

a) určovať zásady hospodárenia a nakladania s majetkom obce a s majetkom štátu, ktorý užíva, schvaľovať najdôležitejšie úkony týkajúce sa tohto majetku a kontrolovať hospodárenie s ním, ....

mozete rozhodovat o prideleni, alebo neprideleni majetku ,dotacii, odmien a vobec prachov....takze ak nejaky zufalec navrhne v rozpore z Vasim svedomim udelenie nejakej sumy, myslim, ze to mozete ako nasi zastupcovia zrusit -neschvalit- vetovat.
Jozef | 02-01-2014 22:52:40
p.Kurbel, neberte to az tak osobne, aj ked pri hlasovani o rozpocte by som pocital, ze tam budete vsetci. Nakolko rozpocet mesta je dost dolezity. A prave od Vas som cakal najvacsi krik proti.
Predpokladam, ze na Matkovych stretnutiach s obyvolicmi, keby sa dal do plena navrh o odmenach a ludia by neboli proti, tak by bol kazdy spokojny, ale sami sebe?
Kedysi ste spomenuli, ze kazdu odmenu posielate na charitu, kdesi na moravu(?), nebolo by pre mesto lepsie, keby prasule zostali v Seredi?
a pre indiana - na y/i sa vysustru"ž".
Pre Jozefa | 02-01-2014 22:44:44
Od Pavol Kurbel
A pokial sa nemylim tak poslanci maju nejake prava, a myslim si, ze maju aj pravo veta.
Môžete mi ešte prosím ešte vysvetliť, čo má táto veta znamenať? Nemýlite si náhodou zasadnutie Mestského zastupiteľstva so zasadnutím Bezpečnostnej rady Organizácie spojených národov? Lebo tam stály členovia Rady majú právo veta a nie poslanci v Seredi.
Pavol Kurbel | 02-01-2014 22:27:06
Pre Jozefa
Môžete mi prosím povedať, aký je rozdiel medzi proti a zdržal sa, keď na odhlasovanie odmien je potrebné hlasovať za. To za prvé. Za druhé. Ani som netušil, že sa bude hlasovať o odmenách, nakoľko som nebol na komisii, lebo som bol v zahraničí. V programe rokovania to nebolo. Počas hlasovania o odmene kontrolórke som bol mimo rokovaciu miestnosť, lebo som nemal ani potuchy, že v rámci rozpočtov škôl sa bude hlasovať o odmenách. A za ďalšie. Odkedy som poslancom, to znamená 7 rokov, neberiem peniaze za prácu poslanca, takže neviem, ako by som mal a prečo by som mal špekulovať.
celkom červený | 02-01-2014 22:13:19
teda ten ypsilon..... to snáď nie. MY súdruhovia predsa pravopis ovládame.Ozaj,páni, dámy, bratři, sestry a sestričky z Kramárov...
Jozef | 02-01-2014 21:51:02
nekrical by som hop.....
Pri prerokovani odmien, v pripade pre kontrolorku p. Kurbel nehlasoval - zdrzal sa a v druhom pripade nebol pritomny.
Tak trochu alibizmus.
Či?
Skuste, mily spoluobcania pred koncom roka volit nove tvare, teda pokial budu.
A pokial sa nemylim tak poslanci maju nejake prava, a myslim si, ze maju aj pravo veta.
Tak sa sudruhovia ukazte. Volby su onedlho.
Ivan | 02-01-2014 20:21:47
Tiez sa pripajam a dufam ze si o necely rok zvolime viac takych poslancov ako je pan Kurbel. Za mna PAN POSLANEC KURBEL dakujem, odvadzate skutocne dobru pracu pre mesto.
celkom červený | 02-01-2014 20:21:05
Nuž treba sa silou-mocou dozvedieť o tej zmluve od dr.Irsáka.
A potom buď všetci zrazíme paty, alebo bude tóčo.
A niekto o Slovensku tvrdí, že nie je demokratické. To nie je pravda. Veď aj v tomto prípade máme na výber. Ako pri prezidentských voľbách. Mečiar, alebo Gašparovič.
Ustupte, chce se mi zvracet.
anonym | 02-01-2014 20:03:59
Pán Kurbel obdivujem Vás za svoje postoje na zastupiteľstvách, ste jeden z mála /alebo jediný?/, ktorý má svoje názory na veci a tie nemení. Okrem Vás tam nikomu nič nevadí, nikto nič nekritizuje, všetci sú spokojní... Držím palce!
Pavol Kurbel | 02-01-2014 17:44:58
Pokiaľ ja viem, tak túto zmluvu poslanci nevideli, nebola na žiadnej komisii a pán Irsák mi výslovne potvrdil, že NEBOLA NA LEGIDLATÍVNO-PRÁVNEJ KOMISII. Ak ju náhodou pán Irsák videl, tak som si istý, že mal k nej pripomienky. A pritom som na zastupiteľstve v novembri vyslovene žiadal, aby nám bola pre podpisom predložená. Žiadal som to verejne na zastupiteľstve.
hombre | 02-01-2014 15:06:20
Príspevok p. redaktorky Janegovej v TV Krea budí dojem objektívnej reportáže. Všetko je ale postrihané a poskladané tak, aby z celého vyšla víťazne mestská junta. Tu p. redaktorka odvádza naozaj "dobrú" prácu pre mesto. V tak závažnej veci, ako je tepelné hospodárstvo MsBP, čo možno považovať za "sliepku, čo znáša zlaté vajíčka" najmä po tom, ako do geotermálneho vrtu investovalo práve mesto, sa tento manéver nedá pomenovať inak, ako tunel. Už niekedy v čase mimoriadneho júlového zastupiteľstva vrabce čvirikali o tomto scenári. A ako vidno, aj sa naplnil. "Duchaplné" vysvetlenie p. primátora k meritu veci o preštudovaní návrhu zmluvy mestskými právnikmi a dokonca aj poslancom p.Irsákom, len potvrdilo prax, akú táto junta realizuje od nástupu k moci. Rád by som poznal stanovisko či názor p. primátora na to, že ak by tento pochybný krok niekto napadol a uspel by, na koho by sa odvolal, lebo jeho politika je jasná, vždy je za to niekto zodpovedný, len JA nie! Že by v tomto prípade to padlo na hlavu konateľa? A z vyjadrenia p. Káčera sme sa mohli dozvedieť aj to, že každú zmenu, ktorú by súkromná spoločnosť chcela spraviť, musí "posvätiť" 6 členná komisia v ktorej nadpolovičné zastúpenie má mesto. Povedal by som, stačí zriadiť zopár komisií, každú na nejaký prípad a poslanci môžu odísť na prázdniny! Ta ňe?
celkom červený | 02-01-2014 12:55:04
Zvláštna slovná kombinácia.Tam sa vedeli........ spojiť. No myslím, že potom v Seredi môžete vyhlásiť stav ohrozenia a vyhlásiť BOPO . To čo sa deje tam- teda podľa príspevkov už pripomína občiansku vojnu. Tam slovo prezumpcia neviny asi nepoznajú, alebo poznajú a nechcú poznať.
No ved | 02-01-2014 12:37:04
Aha na Šopornu - tam sa ľudia vedeli spojiť vedeli sa postaviť tak prečo nie my v Seredi? Hmmmm
pre gulák | 02-01-2014 12:31:27
Tak toto si teda napísal :D fú to by sa nepodarilo asi nikomu tak ,,decentne,, skombinovať :D :D :D
gulak | 02-01-2014 12:09:32
Správanie väčšiny poslancov-je arogantné,chrapúnske a šachovanie v rozpočte-je hodné fakt dobre sofistikovaných gangstrov-ale páni poslanci,nehrajte sa tu na biele goliere,nie ste nepostihnuteľní a ani nie ste nesmrteľní-doba je zlá a majte na pamäti,že sa blíži -deň zúčtovania-...
uz sa zabudlo | 02-01-2014 11:23:51
ze p . MAjko sa pytal p . prednostu aku odmenu dostal on a jeho pracovnici. Tieto odmeny rozdava p. primator,tie neschvaluju poslanci .A su to tiez nemale ciastky.P . prednosta mlci
pánovo poslancovi Sidorovi | 02-01-2014 11:23:50
Nebol som na tejto stránke pár dní a tak sa tu toho nahromadilo dosť veľa. Pán Sidor, je celkom logické,že niektorí diskutujúci zostávajú v anonymite. Posledný príbeh p. poslanca Kurbela z prelomu roka hovorí dosť jasnou rečou.Ozval sa anvýsledok sa dostavil. Alebo aj Vy máte tunajších obyvateľov mesta za hlupákov? Nevypadáte na to!
no a .. | 02-01-2014 10:37:11
Zaujímavé že chce pán Sidor rozhovor s anonymmi pred kamerou pána Majka, ale ked si odklepávali odmeny tak to nevolali občanov že sa s nimi chcú stretnúť pred kamerami a odpklepávať si naše prachy. A presne tak: treba im kontrolu a poriadnu - všetkým , nie len kontrolorke a potom by sme videli či si tie odmeny zaslúžia alebo nie. No mne nejde o to že si dali odmeny toľko či toľko, ale že si ich vôbec dali , ked na všetko argumentujú ako mesto nemá peniaze a musia všade šetriť. A takto to myslí isto väčšia polovica tých čo tu píšu. Nevadí im že niekto dostane odmeny, vadí im že naši šetrný poslanci si dali odmeny z toho že mesto nemá financie
re.pre jr,nem. | 02-01-2014 10:31:44
Mne nejde o to,ci si tu odmenu zasluzi,lebo nie,mozno ze si ju zasluzi,to ja neviem posudit. Odmeny ,ktore su platene z rozpoctu mesta,vzbudzuju vzdy nedoveru ludi.Odmeny by podla man mali bat len tam,KDE SA nahospodari prebytok a ten sa rozdeli medzi ludi,ktory SA o to zasluzili.
obcan | 02-01-2014 10:20:10
ja keď mám čiste svedomie tak mi je jedno p. Sidor či sa občan podpíše alebo je anonym. Aj volby sú anonymné. Chcel by som vidiet či by im vadila aj pochvala anonymná. Tak by dakovali bolo by im jedno komu. Ale bohužial pochvaly sa nedočkajú.
Pre J. R. Nem | 02-01-2014 10:13:07
Kontrolórka podlieha výlučne pod poslancov MsZ. Ak poslanci navrhnú odmenu, že si ju zaslúži a je to v súlade so zákonom , ak rozhodnú , že si ju nezaslúži a nenavrhnú ju je to v súlade so zákonom. Ten tvorí parlament.
Na Slovensku chce vela ludí rozhodovat hlavne o tom druhom , ale nepozrie sa na seba. A hlavne Tí čo v živote nikomu odmenu nedali aj keď mohli a ich zamestnanci si to zaslúžili. Či ?
Kedy ste dali naposledy odmenu svojim pracovníkom , dobroprajní pisatelia príspevkov?

Robo Horvath :( | 02-01-2014 09:48:30
Podla mna by bolo nacase nielen zmenit tento system odmenovania ale hlavne vymenit kontrolorku a spravit poriadnu kontrolu celeho jej obdobia kontrolovania. Tento post by mal mat maximalnu kontrolu a pozornost verejnosti a hlavne by nemal trvat viac ako jedno volebne obdobie pre danu osobu.
Marek S. | 02-01-2014 09:47:47
Pán Sidor to ste taký dosraný z tejto stránky že rokovací bod o odmenách ste nazvali "Zmena rozpočtu 2013"? Ja mám 5% problém s odmenami ale 95% problém s tým ako ste sa to snažili ututlať. Čo ešte by sa dalo nájsť pod inými bodmi?

Za 450€ ste si zapredali svoju dôveru. Ako sa zachováte ak dá niekto na stôl 1000€?
j.r.nem. | 02-01-2014 09:36:19
Kontrolorka,co dostava odmeny od tych co kontroluje,no to mi pripada trosku nelogicke.Ked to zakon dovoluje,bolo by ho treba zmenit!
Dodatok | 02-01-2014 09:23:05
A aby som nezabudla k tomuto zvyšovaniu poplatkov pre MŠ lebo mesto nemá peniaze - sa museli zlúčiť aj 2 školy - lebo mesto nemá nemá a nemá peniaze. Tak kde sa vlastne vzali peniaze na odmeny - zrazu mesto malo peniaze????
pre pána Mariána Sidora | 02-01-2014 09:20:30
Viete pán Sidor, já vám k tomuto všetkému poviem len toľkoto. Ako to tu už jeden čitateľ napísal: AKO A KOHO NáPAD VZNIKOL DAŤ SI ODMENY KEĎ STE NAŠIM DEŤOM ZVYŠILI POPLATKY V MŠ ,LEBO MESTO NEMA PENIAZE ???? Obhájte prosím aj toto. Týkalo sa to totiž aj mna ,kedže mám dve deti,ktoré by mali navštevovať MŠ,ale vdaka vašim poplatkom nemôžu -nemám totiž taký plat ani také odmeny ako Vy. Tak nie je to troška scestné? Deťom zvýšiť o vyše 100% - lebo mesto nemá peniaze a potom si pripraviť odmeny na krásne vianoce..... Akosi sa to bije - nemyslíte?? Pani B. - a prosím aby vás netrápilo že som ako anonym - pri voľbách vás to tiež netrápilo Ďakujem
tiež pre p.Sidora | 02-01-2014 08:47:38
Zdôvodnenie odmeny nebolo žiadne o čom je aj záznam, teda to už je porušenie zákona. A Vaše dodatočné veľké obhajovanie je len fraška.
pre p SIDORA | 01-01-2014 23:36:25
Tá vaša požiadavka mi je smiešna. Presne takú by som uviedol aj ja, keby som akože chcel a v skutočnosti nechcel.
Čo vám bráni v tom, aby ste tu vysvetlil za čo si práve vy zaslúžite mimoriadnu odmenu, za ktorú ste aj hlasoval, keď ešte nedávno ste tu tvrdil, že poslanci peniaze za svoju prácu nedostávajú. Myslím, že ste tvrdil, že ste si to odhlasovali. Ak sa mýlim, ospravedlňujem sa.
pre horvata | 01-01-2014 22:06:44
Pán Horvath, ja nerozumiem, čo chce pán Sidor vysvetľovať, za čo si tie odmeny zaslúžil. Veď on nám tu tvrdil. že poslanci si odhlasovali, že nedostávajú žiadne peniaze, že robia zadarmo. Tak vtedy klamal? Alebo nás chce klamať teraz? Veď nedá sa predsa peniaze brať aj nebrať naraz? Alebo sa mýlim?
Robo Horvath :) | 01-01-2014 21:41:53
Pan Sidor, zatial si vas vazim a pravdepodobne aj viacero obyvatelov ktori vam dali ANONYMNE svoj hlas vo volbach. A vtedy bola vasa spokojnost asi vporiadku a nepatrali ste po tom ze kto vam dal tie hlasy. Ale dovolte aby som vam pripomenul ze to boli obyvatelia tohoto mesta. A pokial sa slusne pytaju alebo slusne kritizuju,maju na to pravo, tak im ho neberte lebo si vas prestanu vazit.
Z vlastnej skusenosti vam pisem ze pytat sa pod svojim menom su len same neprijemnosti a samozrejme moje ponaucenie.
anonym | 01-01-2014 20:23:34
žiadna diskusia potrebná nie je. tie odmeny aj tak nevrátite, tak načo vysvetľovať a presviedčať ľudí o oprávnenosti odmien?? mňa nezaujíma ZAČO vám boli udelené, ale že vôbec nejaká chorá hlava ich vôbec navrhla. Však aj tak ich nevrátite, tak zbohom. Veď už len trištvre roka a pápá
celkom červený | 01-01-2014 19:07:35
Vidíte, kandidát vied to myslí naprosto vážene. Žiaľ naša legislatíva s tým nič nezmôže. Ale VOĽBY ÁNO!!!!!!!!!!!
Jarmila | 01-01-2014 19:00:29
Nechce sa mi verit,ze p.poslanec Sidor to mysli vazne.Ked sme Vas poslancov volili,tak vtedy Vas nezaujimalo a bolo Vam jedno,ze su to anonymne hlasy.Co anonym ,to obcan a na tom by vam malo zalezat.Je uplne jedno,ci to je petko,lebo palko,podstatne je,ze su ludia zjavne nespokojni,Skuste sa tym smerom uberat a nie riesit,kto,co pise.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-01-2014 18:42:30
Ing. Marián Sidor, CSc. | 01-01-2014 18:16:18 | - Marian, dakujem za Tvoju reakciu a samozrejme este raz aj Tebe a Tvojej rodine vsetko najlepsie.

Strucne a vylucne za seba (i ked ja sa pod nazory podpisujem) - nie, Tvoja reakcia nie je logicka a ani pochopitelna.

Mozno sa teraz pytas - preco?

Nuz, rozdiel je uplne zrejmy. Obcan moze a Ty musis! Samozrejme ako poslnec. Obcan ma pravo pytat sa a voleny funkcionar ma povinnost odpovedat - to hovori zakon. Nehovori vsak, ako sa obcan ma pytat.
Vychadzajuc teda z Ustavy, co nie je zakazane, to je dovolene.

Obcania sa pytaju a pytaju sa pravom. Obcania Vam, poslancom MsZ dali vo volbach ANONYMNY hlas a tym Vam umoznili rozhodovat za naich. Nie vsak akokolvek a v comkolvek. Ak obcania nesuhlasia s Vasim rozhodovanim, mate problem. Ak chcu spolurozhodovat, mate problem. Ak chcu kontrolovat, zase mate problem. Na vsetko totiz maju pravo.

Suhlasim s tou kamerou - daj termin a my dame von pozvanku.

Ostatne v samostatnom clanku a tiez v pripravovanom seriali "Skola demokracie", ktory nepochybne zaujme obidve strany.

Pocitame v nom s osobnymi vyjadreniami ako volenych funkcionarov, tak samotnych obcanov.

Fakt to bude dobre, ver mi. Vies, ze som Ta nikdy neklamal...
pokračovanie | 01-01-2014 18:37:49
o Mestskom bytovom podniku, alebo je to len spŕška klamstiev a drístov. Takže toto by mali páni a panie poslanci vysvetlovať. Nikto nerýpe do Vášho súkromia.Pokiaľ náhodou neviete, aké sú povinnosti poslancov, tak je to veľmi smutné. A Vy si fakt myslíte, že pár občanov sa postaví pred Vás, aby Ste im potom znepríjemňovali život. Vy Ste poslanci, Vy musíte znášať väčšie mieru otázok, ale aj kritiky, Vašou povinnosťou je pravdivo odpovedať. Ak poslanec tieto kritéria nespĺňa, nemá tam čo robiť. Drvivá väčsina poslancov má jedno šťastie najmä v tom, že tu naďalej vládnu boľševickí pohrobkovia.Keby u nás bolo len 50 percent demokracie zo susedného Rakúska , tak 90 percent poslancov by bolo v tom momente s prívlastkom bývalí! Bez akejkoľvek šance na ďaľšiu regionálnu politiku.
celkom červený | 01-01-2014 18:29:00
Vážený pán ing.Sidor CSc.
To že niekto napíše príspevok a podpíše sa aj s tromi krížikmi, aj ten je ľahko identifikovateľný. Vzaté Vašou logikou pod čo sa niekto nepodpíše neexistuje. Dobré. Ono viete ľudia po revolúcii od tejto demokracie čakali podstatne viac ako sa im dostáva. Ba dokonca si dovolím tvrdiť, že vo sfére občianskych práv majú omnoho menej ako za socializmu. Teraz sa tak akurát môžete ísť sťažovať na lampáreň a odtiaľ Vás tiež pošlú do ..... Vy Ste pozabudol na to najpodstatnejšie. Zmenu resp. úpravu rozpočtu čo vskutku znamenalo prilepšie poslancom a pani hl. kontrolórke. Zrejme Ste nepostrehol, že keď sa tu začal preberať jej mesačný plat a k tomu jej odmeny, tak ľudia bez toho aby závideli si len dovolili položiť otázku. ZAČO????? Odmeny ???? Čo poslanci spravili navyše, je pravdou to, čo tu anonym píše o Messkom bytov
Ing. Marián Sidor, CSc. | 01-01-2014 18:16:18
Zdravím ťa Miloš
Želám Tebe a všetkým čitateľom a prispievateľom tvojho média všetko najlepšie do nového roku.
Ospravedlňujem sa, že som nezverejnil moje stanovisko okamžite po mojom telefonáte s tebou, ale dôvodom boli Vianoce a tato téma sa mi k nim nehodila. Preto robím tak až teraz.
Po prečitaní väčšiny anonymných príspevkov som dospel k názoru, že jedinou dôstojnou formou ako reagovať na desiatky anonymných prispievateľov je uskutočniť stretnutie pred tvojou kamerou za účasti všetkých dotknutých osôb zo strany MU Sereď.
Rád takéto stretnutie zorganizujem a to hlavne preto, aby sme prezentovali pred občanmi ktorí sledujú tvoje médium, že vieme obhájiť naše stanovisko k tejto kauze.
Dôvod prečo nikto z dotknutých nereagoval na príspevky od anonymov je práve to , že tie príspevky sú anonymné.
Nerozumiem prečo občan ktorý vysloví podľa svojho názoru správny názor sa nemôže podpísať svojim menom. Podpísaný názor má plnú vážnosť a podľa môjho názoru je nedôstojné anonymne kritizovať iného.
Z tohto dôvodu si dovolím mať jednu požiadavku k zorganizovaniu stretnutia .
Prosím aby sa aspoň desať z anonymných prispievateľov vopred písomne prihlásilo na toto stretnutie lebo je organizované hlavne z ich podnetu.
Zároveň chcem, aby uviedli pod svoj anonym aj svoje plné meno – to je moja prosba .
Uvítal by som , aby sa hlavne prihlásili tí prispievatelia ktorých názory sa pravidelne objavujú vo všetkých kritických príspevkoch . Rád by som sa s nimi stretol osobne.
Verím že moja požiadavka je logická a pochopiteľná aj z toho dôvodu, že chceme diskutovať hlavne s občanmi ktorí sa vyjadrovali anonymne najkritickejšie.
Dúfam že sa nestane, že žiaden z anonymných prispievateľov na toto stretnutie nepríde.
Marián Sidor
Robo Horvath :( | 31-12-2013 22:34:38
Opät dôkaz arogantnosti vedenia mesta, voci obyvatelom a vidim, ze uz aj voci poslancom. Mam pocit ze toto je zamer a typicke pre primatora robit nieco potichu co najskôr aby nebol cas a moznost prehodnotenia tohoto biznisu,niekoho...
Jozef | 31-12-2013 19:24:11
pani poslanci si nadelili odmeny, ved si ich zasluzili.
Ale dnes po zhliadnuti reportazi na Kree som si asi uvedomil, ze vlastne nie.
Nas richtar a prednosta strasne rychlo podpisali zmluvu o predaji, pardon prenajme MSBP vitazovi sutaze a vyslo najavo, ze p.poslanci - odmeneni a vedomi si diania v Seredi nic nevedeli. Alebo je to inak?
Predaj majetku bez schvalenia MsZ mi pride ako dost unfer.
Či?
http://www.rtvkrea.sk/?q=podpis-zmluvy-bez-poslancov

Milos, toto prosim nevyhod.
pre nora | 31-12-2013 16:26:27
Myslím, že starý pán Kalinai bol slušný človek.
obcan | 29-12-2013 21:37:12
noro je to on
seredan | 29-12-2013 21:35:10
na cukrovarskej
Obcan | 29-12-2013 21:35:02
anonym | 29-12-2013 21:11:26

Obavam sa ze sa mylite s tym ze ,,je z coho,,
Dvihli poplatky za skolky,dane ludom...atd,lebo podla nich nieje z coho...
Tak nech luza plati.
Kazdy kto pracuje si odmenu zasluzi,ale je CHRAPUNSTVO naryzovat peniaze na ludoch s tym ze je to potreba,lebo mesto bude inak v srackach a pekne potajomky si nadelit a este to schovat pod ,,zmena rozpoctu,, to je uz trapne.
V tomto su uboziaci.
Mohli spravit (aj ked populisticke gesto)a odmeny ,,venovat,, mestu,tak ako dava cast vyplaty CR prezident na znizenie zadlzenosti krajiny.
To iste mohli spravit aj oni.
A ked bude mesto v kladnych cislach,tak nech si nadelia aj dvojnasobok,kazdy im to dopraje.
Ale vodu kazat a vino pit ?
Naozaj uboziaci.
seredan | 29-12-2013 21:34:23
ten kalinai to je syn pana co mal obchod
anonym | 29-12-2013 21:11:26
Ja by som ani tak v odmene chybu nehladal. Pracovali, je z coho, tak nech si daju. Ale ten zamerny podvod na ludi ze to nazvali ZMENA ROZPOCTU NA ROK 2013 je jasna znamka ze sa snazia skryvat veci pred ludmi. Dufam ze na buduci rok tam poslanci typu Kalinai a Kysely uz sediet nebudu. A ak je to pravda s tym rodinkarstvom pana prednostu tak ani pan Tomcanyi tam nema co hladat. Bohuzial, ale padni komu padni.
obcan | 29-12-2013 20:39:08
no pozrel som tu kreu a chcem touto cestou vyzvat p. janegovu aby spravila este raz normalnu reportaz ohladne odmeny pre kontrolorku, nech uz konecne niekto ma presvedci za co mimoriadne si ju zasluzila, prosim aby otazku smerovala hlavne na kalinaia ktory jej ju navrhol. Poslanec kral sice pekne rozpraval ale chcela by som vediet co aj on konkretne mimoriadne pre mesto spravil, ked tam obhajuje poslancov ze si zasluzia odmenu za mimoriadnu pracu.
pre presne | 29-12-2013 15:40:46
čím si to zaslúžila? stačí chodiť na zastupiteľstvá a hneď budete vedieť. Na týchto pánov sa nenašli žiadne chybičky na ich práci, zato na tých minulých ich našla až až. Vždy platilo a bude platiť, koho chlieb ješ toho pravdu hlásaj.
pre presne | 28-12-2013 21:08:02
aj to bude nebojte sa ale najprv si musi zamestnat svojich najblizsich krajcovic potom nastupi mozno aj ona. verim ze toto im uz bez medializacie neprejde. Pozerala som tu kreu ale veru nic mimoriadne som sa o vyznamnej praci hodnej 2000 eur odmene +1500 letna odmena pre horvathovu nedozvedela. Presvedci nas konecne niekto cim si to zasluzila?
Presne | 28-12-2013 20:20:08
Do telky si tým a nie do KREA to čo je? Pekne do najsledovanejších - markíza ,joj. Oni sa radi potešia za príspevok a radi ho odvisielajú :DDDD DO TELKY DO TELKY DO TELKY ........ nECH JE PANI KONTROLORKA A JEJ KAMOŚI Z MsZ EŚTE SLáVNEJŚIA :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
hyenyzmus? | 28-12-2013 20:17:25
Pani kontrolorka asi vie prečo sa nechce vyjadriť - lebo nemá žiadny argument ako by obhájila svoju bohatúúúú odmenu :D Jo jo treba voliť aj na budúce takýchto inteligentov. Manžel tam , ona tam a čo takto tam dosadiť aj svoje deti, svokrovcov .... a spraviť si z toho rodinné MsZ :DDD
xxxxx | 28-12-2013 19:33:38
kto chce vedieť ako je to s daňami, tak nech nazrie na tento link:
http://www.youtube.com/watch?v=sQC375vGj9Q
myslím že to hovorí samo za seba
anonym | 28-12-2013 11:19:57
Tiež som za to ,aby sa to odvisielalo v JOJ,Markize ,alebo TA 3 a aj to s poslancom Kyselím.
anonym | 27-12-2013 21:35:13
na Krey to odvysielané bolo už dávno :)
pre seredanku | 27-12-2013 20:44:52
no ja veru na p. majka nedam dopustit lebo on nam tu aspon trocha otvori oci a nemusel by. Poslanci ani radni ho veru ako vidiet nemusia , ale aspon sme vdaka nemu v obraze jak sa v meste safari. Velmi si prajem aby sa to niekde odvysielalo a p. majko vy by ste nam obycajnym mohol pomoct. Nech sa na to nezabudne. A ako prve doporucujem Kreu ved dost jej mesacne ide z rozpoctu. Ale to by bol len taky cvicny rozbeh. Lebo inak sa na to velmi rychlo zabudne
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 26-12-2013 20:58:28
seredanka | 26-12-2013 20:44:05 | - tak teda som tu "ten Majko". Fandim Vam, majte svoj nazor. Dokonca som stale ochotny platit priestor, kde ho mozete slobodne vyjadrit.

Len Vas tymto upozornujem, ze ak este raz svoj prispevok zopakujete 7x za sebou, jednoducho Vam zablokujem pristup do media. Svoj cas si natolko vazim, ze ho nemienim plytvat na napravanie nasledkov Vasej pocitacovej negramotnosti.

Aby ste vsak nepovedali, ze Vas snad chcem diskriminovat, nasledne Vam ponuknem moznost dohodnut si tzv. " individualny exkluzivny diskusny priestor" v tomto mediu.
Demokraticke, nie? ;-)
seredanka | 26-12-2013 20:44:05
už to bolo spomínané niekoľko krát a stále je to tak. asi máte vy neporiadok v hlave. a budeme to chváliť a chváliť. len na toho Majka nedajte dopustiť. trápne. ja mám tiež svoj názor, tak ako vy.
hombre | 26-12-2013 19:58:32
seredanka | 26-12-2013 19:15:12, nejde Vám niečo do hlavy? Tak si v nej spravte poriadok!
Jarmila | 26-12-2013 19:51:11
S tymi priestormi ste uz trapni. Uz to tu bolo omielane a vysvetlovane par krat.Zubami- nechtami treba na toho Majka nieco vytiahnut,len nie je co.Dobre stupa niekomu po otlakoch a to aj boli...
Obcan | 26-12-2013 19:45:07
seredanka | 26-12-2013 19:15:12

Uz to tu pisal niekolkokrat-o tie priestory nieje zaujem a ma svoje vlastne.
Viackrat povedal ze ich opusti ak sa najde dalsi zaujemca.
Myslim ze Vam to este raz potvrdi.
Ale ked uz sme pri tych prenajmoch co tak tie,o ktore je zaujem,ktore su prenajate na stvrtstorocie,sice komercne,ale ked tak niekto chce dobre mestu,preco si neprenajima kazdorocne s tym ze sa cena najmu postupne upravi podla trhu,pripadne zmeni najomca ?
Preco na tak dlho ?
A ani za to 1e to nieje v poriadku-za situacie ze sa najde niekto iny co da viac.
Ak ostanu priestory opustene,cas spravi svoje-vidno to napr na budove na Garbiarskej,kde dlho nic nebolo,az zrazu ze narusena statika atd a sup sa toho zbavit za lacny peniaz...
Kto bude ale za dany stav zodpovedny ??
seredanka | 26-12-2013 19:15:12
len jedno mi nejde do hlavy, tí ktorí hlasovali proti, alebo sa zdržali kam dali tieto odmeny, veď im nabehli na účet. a pán Majko keď ste taký spravodlivý počula som že máte priestor v kine Nova za 1 euro mesačne aj s energiami to neunikajú peniaze mestu a občanom ?
zákony | 23-12-2013 21:28:30
Ak existujú nejaké zákony, tak nie pre všetkých občanov rovnaké. Jedny pre politikov a iné pre bežných občanov. Veď keď si len zoberiete že existuje štátna správa a verejná správa. Aký je v tom rozdiel? Politici, poslanci, ministri... sú štátny zamestnanci, napr. školstvo-verejná správa. A preto si naši politici vymysleli aj svoje odmeňovanie, na ktoré im nemôže zo zákona nikto siahnuť. Aj keď nejaký minister prefrajmočí miliardy nie je stíhaný, pretože neporušil zákon. Ale nikdy sme sa nedozvedeli aký to bol zákon. A to sa ťahá vyše 20 rokov. Napr. štátne lesy, ktoré majú chrániť prírodu ju rozpredávajú-rozkrádajú. A život ide ďalej. Státčí keď sa to medializuje.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-12-2013 19:16:14
anonym | 23-12-2013 16:28:21 | - su to jedny peniaze, na ktore sa dennou pracou skladaju bezni obcania. Je uplne jedno, ktorym smerom kto odmenuje.
Ani jedna z odmien na rokovani MsZ nebola odovodnena. A to je vazna chyba a zlyhanie volenych funkcionarov. Odmeny nemozu byt automatickou davkou.

Kto nesuhlasi s otazkou ci dokonca anketou, ma moznost nehlasovat a ignorovat to. O tom je demokracia.
anonym | 23-12-2013 18:54:35
Slovenská rarita je aj v tom, že kontrolór má plat zo zákona, čo v prípade kontrolórky je to 1578 €, uvedené pod iným článkom. Od Nového roka ešte viac. Plat je istý, teda zo zákona, či niečo robí, alebo nerobí nič. Najvyšší čas upraviť legislatívu.
anonym | 23-12-2013 16:28:21
nesprávne položená anketová otázky - jedna zo zásad je, nepýtať sa na dve veci súčasne ... keď už - opýtajme sa zvlášť na odmeny pre poslancov a zvlášť pre kontrolórku ... sú to dve rozličné skupiny
klip | 23-12-2013 15:43:16
ná potom bodaj by sa nevykrúcala v tom klipe" ej Zuzka Zuzička..... "skoro som odpadla ked som to videla, pomyslela som si veru svoje
pažravosť | 23-12-2013 07:14:41
Nech si len pred občanmi vysvetlia prečo si nadelili odmeny s ich penazi.Čo spravili nad rámec svojích povinnností a čo sa týka kontrolórky tak pokial je to pravda s tými prepadnutými danami tak ju mali zato vyhodiť an ie jej dať odmeny.
Odmena | 22-12-2013 23:43:40
Čo by tak asi dlhšie zdôvodňovali? Nemali čo. Všetko bolo vopred pripravené, len bolo to treba právne legalizovať, aby nebola porušená litera zákona. Môžete ich podrobovať kritike, je im to tak jedno ako vlaňajší sneh. Robia sa hluchí, slepí. Nič nevidia, nič nepočujú. Hlavná vec, že si prídu na svoje.
pre zvedavcov 2 | 22-12-2013 18:18:34
Celé vystúpenie predkladateľa procedurálneho návrhu na odmenu pre pani kontrolórku trvalo od 50:36 do 50:53. Teda celkom 17 sek. A nikto ani nefňukol. A je to!
pre zvedavcov | 22-12-2013 18:04:00
Pre tých čo stále neviete, za čo dostala kontrolórka odmenu, odporúčam návod pod iným článkom a síce:

odmena | 21-12-2013 22:18:40 v článku Odmena pre hlavnú kontrolórku Judr Zuzanu Horváthovú
Je to veľmi zaujímavé zdôvodnenie udelenia odmien. Oplatí sa vypočuť.
Odmena | 22-12-2013 17:11:41
Za dobre vykonanú prácu patrí pracovníkov mzda. Ak si pracovník neplní svoje povinnosti podľa náplne práce má dostať kárne pokarhanie, v krajnom prípade rozviazanie pracovného pomeru. ODMENU - by mal dostať pracovník za prácu, ktorá je nad povinnosti vyplývajúci z pracovnej náplne, alebo keď dosiahol momiriadnych úspechov v práci, v prípade, keď dlhší čas zastupoval pracovníka počas jeho neprítomnosti v práci a nebola mu táto práca zohľadnená. Preto nie je mi dosť jasné, že sa bránia uviesť za čo si odmeny vyplatili. Keď je to čisté, nech to uvedú a dajú na pravú mieru. Občan má právo to vedieť, veď sa jedná o jeho peniaze.
anonym 2 | 22-12-2013 16:55:12
pani kontrolorka by o naplni svojej prace vedela povedat akurat ze kontrolujem plnenie uzneseni. Inak by ma zaujimalo naco mesto pravidelne plati faktury za pravne poradenstvo niekde do trnavy ked mesto ma pokial viem 2 pravnicky + p. kontrolorka je JUDr. A takto krasne peniazky utekaju a dlzoby odpustame. Nechapem
anonym | 22-12-2013 15:18:32
Vraj ta vyska odmeny nejako suvisi s tym travnikom (zevraj ten novy umely travnik ukradli hned prvu noc) a bolo treba to nejako zakryt lebo to mesto do konca roka musi mat odovzdane inac by museli vratit dotacie. Ale ci je to pravda to netusim. Vie niekto viac?
anonym | 22-12-2013 12:18:04
no pan Kral to v tom audiozazname poriesil, odmeny pre poslancov uz nebudu ... verejne prerokovavane,lebo je to nedostojne :D ale sa prerokuju na legislativnej komisii asi sa rovno navrhnu do rozpoctu a schvalia ako s nim ako celok... krali sa vzdy starali o zdravie svojich podanych, tak tento sa stara aby niekoho neporazilo. mna by len zaujimalo na zaklade coho a akeho zakona si tie odmeny schvaluju, pretoze v zakone je len nahrada mzdy a specialne odmeny za nieco naozaj specialne, co si musi navrhovatel zdovodnit, v tom zazname som nic nezachytil, ale tak my mame rovnako specialnych posrancov. co sa tyka kontrolorky tak v kulturnej krajine by za svoje kontroly msbp odmenu nebrala lebo by uz kontrolorka nebola, ale v kulurnej krajine by sa ani nikdy kontrolorkou nestala pokial by pan manzel bol poslanec. aj ked mozno v tomto sme aj slovenska rarita.
názor | 22-12-2013 11:49:07
Ja si myslím, že nazvať koncoročné odmeny pre poslancov MsZ v Seredi "úprava rozpočtu 2013" je v súlade s politickým režimom a "demokraciou" na Slovensku. Chybička krásy by sa dala nájsť asi iba v tej smiešnej rubrike niektorých občianskych organizácií, ktoré v tomto štáte hľadajú "otvorenosť a transparentnosť obecných zastupiteľstiev". Veď uznajte...všetko sa v tomto politickom systéme robí pre blaho a dobro ľudí. Aj v Seredi.
anonym | 22-12-2013 11:22:06
Súhlasím so všetkým čo ste napísali, má to iba jednu chybičku. Nečakajte, že vyjadrenie poslancov k tejto kauze bude samozrejmosťou. Za tie roky hádam ešte tomu neveríte... Preto si myslím, že tí čo naozaj majú k veci čo povedať tak neurobia. A kontrolórka by nemala mať problém svoje odmeny zdôvodniť, na to jej stačí skromná slovná zásoba. Ľudia však nebudú po jej vyjadrení o moc múdrejší a kauza sa ďalej nepohne. Preto by bolo lepšie osloviť samotných poslancov, lebo sami sa predbiehať s vyjadreniami nebudú. Preto odporúčam ísť na to týmto smerom. Kontrolórka si to zdôvodní, poslanci nezdôvodnia. A budeme tam kde sme teraz. Len sa snažím navrhnúť vhodnejšiu formu, keď sa chceme k niečomu dopátrať. Pekný deň.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-12-2013 11:07:44
anonym | 22-12-2013 10:57:46 | - ja neriesim, co kontrolorka povie alebo nepoovie. Je to jej vec, jej uroven a ona ma moznost ukazat, ako si vazi obcanov, ktori sa jej zhruba 10 rokov skladaju na vyplatu a odmeny.

Je som nikdy nepovedal, ze si odmeny nezasluzila, dokonca proti nej ani nic nemam. Aby som bol presnejsi, ja verim, ze si ich zasluzila - nasi mudri a objektivni poslanci by predsa neodsuhlasili odmeny tomu, kto si ich nezasluzi, nie?

Ak kontrolorka nahodou nevie za co ich dostala, vtedy moze nastat problem. A to je v zaujme vyvratenia toho nelichotiveho hlasovania a tych nie zrovna podpornych prispevkov od obcanov potrebne. Myslim sa?

Poslanci MsZ su voleni obcanmi. Ich vyjadrenie pri takejto kauze by balo byt samozrejmostou. Od uverejnenia prvej otazky obcana, sa mali vsetci do jedneho predchadzat vo vysvetlovani, preco hlasovali tak, ako hlasovali.

Je to ich povinnost vyplyvajuca zo zakona. Ak sa obcan pyta na veci suvisiace s ich mandatom, su POVINNI odpovedat.

Viete, ja som si vypocul tych 10 minut audiozaznamu - ZDOVODNENIE udelenia odmien ZIADNE !!

Uz by ste mohli vediet, ze ak sa pytam nieco ja, tak viem co a preco sa pytam...
anonym | 22-12-2013 10:57:46
Načo je potrebné, aby nám kontrolórka ozrejmovala svoju prácu? Ľudia sú pobúrení jej odmenou, tak nie je lepšie sa spýtať tých poslancov, ktorí za odmenu hlasovali, čo ich k tomu viedlo? Všetko to pohoršenie okolo odmien spôsobili predsa poslanci, nie kontrolórka ani jej náplň práce. Čo vám dá rozhovor s kontrolórkou? Vysype vám tu kopec činností, ktoré vykonáva z titulu svojej funkcie a vy dokážete na základe toho posúdiť či si tú odmenu zaslúžila? Ešte raz - tu musia vysvetľovať poslanci, nie ona.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-12-2013 10:51:55
anonym | 22-12-2013 10:48:12 | - v com som sliapol vedla? V tom, ze ako medium, tak ako obcan ziadam pani kontrolorku, aby nas oboznamila so svojou pracou a pracou nad svoj riadny plat?
anonym | 22-12-2013 10:48:12
Pán Majko, šliapol ste trochu vedľa. Kontrolórka si odmeny neodsúhlasila. Skúste Vaše otázky adresovať tým, ktorí za jej odmenu hlasovali. Čo vy na to? Považoval by som to za objektívnejšie informovanie o dôvodoch vyplatenia odmeny kontrolórke.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-12-2013 10:15:28
SOL je dnes uz takmer dokonalym archivom diania v meste. Diskusia k odmenam tu uz bola viac krat.rnrnSkusme si nieco pripomenut:rnrnhttp://www.seredonline.sk/clanky/dnes-zasadalo-mestske-zastupitelstvo/rnrna pod tymto clankom jeden z prispevkov:rnrn Erich | 21-12-2011 00:09:28 | skrnJediná osoba v meste, ktorá si zaslúžila odmenu, je práve kontrolórka? Poďme si to rozmeniť na drobné.rnrnKontrolórka má mzdu vypočítanú zo zákona - priemerná mesačná mzda zamestnanca v NH * koeficient obce. Neviem, či mám aktuálne informácie, ale malo by to byť 844€ * 1,96 = 1.654 € v hrubom mesačne (ak nemá skrátenú pracovnú dobu).rnrnMyslím, že v pozícii kontrolóra samosprávy sa stala pri reforme verejnej správy chyba. Ako by dopadol zápas, ak by si futbalisti volili rozhodcu? Ako dopadne súd, ak si obvinený volí sudcu? Kontrolór je závislý na poslancoch a meste, pretože oni mu platia mzdu a môžu ho odvolať.rnrnKontrolór je podvedome závislý na dobrej vôli poslancov, ktorí mu môžu schváliť odmeny. Tu sa nezávislosť a potenciál tvrdej kontroly stráca. Pani kontrolórka by mala byť najtvrdšia opozícia mesta. Jej komunikačné prostriedky by mali byť obmedzené na trestné oznámenia. Preto by mesto malo čo najskôr zverejniť dôvod odmeny, ináč sa občania môžu domnievať, že odmena je "držhubné".rnrn- - -rnrnNie je to napisane spravne? A to dva roky dozadu. Staci zamysliet sa nad vecami hlbsie a aj uplne bezny clovek pochopi, kde je sever a preco si ho niekto na silu chce urobit inde...
marek | 22-12-2013 09:41:39
Áno, neberú odmeny. Lebo odmeny sa dávajú za dobre odvedenu prácu. U nich je to súčasť decembroveho platu :(
Obcan | 22-12-2013 09:17:18
Niesom si isty ci to je ten telefonujuci poslanec,nerad by som mu krivdil,no jeden sa tu raz v clanku vyjadroval ze neberu odmeny uz roky rokuce (je to v neakom clanku-diskusii ale neviem ho najst)
Tak aka je potom pravda ?
čitateľ | 22-12-2013 08:20:36
Z 19 poslancov každý polrok navrhuje odmenu kontrolórke( ako tu niekde na SOL bolo písané)poslanec Kalinai a poslancom pán Kyselý.Tí by hádam vedeli povedať zdôvodnenie.
anonym | 22-12-2013 07:04:02
Nielen zvyšovanie poplatkov za MŠ, taktiež sme sa museli zmieriť so zlúčením dvoch základných škôl, ktoré neprinieslo potešenie žiadnej zo zúčastnených strán - rodičov, učiteľov, zamestnancov no hlavne detí. Veľmi by ma zaujímalo koľko mesto na tomto "kroku" ušetrilo. Máme jedného riaditeľa, a čo tam robí pán poslanec, koľko mu platíte za miesto správcu budov???? Som zvedavá na bilanciu.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign