Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Oceňovanie pri príležitosti Medzinárodného dňa múzeí

TTSK |MM|  Dámy a páni, pri príležitosti Medzinárodného dňa múzeí Vás pozývame 12. mája 2016 o 10:00 do Divadla Jána Palárika v Trnave, kde bude odovzdávanie ocenení pracovníkom kultúry v TTSK.

 

Pamätná medaila predsedu Trnavského samosprávneho kraja 

 

Pán Miroslav Hvožďara.Ako dieťa vyrastal na fare v Hlbokom, kde žil a pôsobil Jozef Miloslav Hurban. Ovplyvnený touto osobnosťou sa rozhodol študovať teológiu. V súčasnosti je zborovým farárom vo Vrbovciach, kde pôsobí už 20 rokov. Popri svojej duchovno-pastierskej činnosti sa venuje práci s deťmi a mládežou, je  iniciátorom založenia dychovky a speváckeho zboru vo Vrbovciach, prednáša na Bohosloveckej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Venuje sa publikačnej činnosti, píše odborné články a učebnice pre deti. Medzi jeho publikácie patrí aj kniha o živote J. M. Hurbana – Feflexia na život a prácu kňaza a národovca.

Ocenenie sa udeľuje za prínos v oblasti kultúry a za šírenie duchovného povedomia.

 

Pani Marta Jurčová. Je riaditeľkou Mestského kultúrneho strediska v Piešťanoch od roku 2003. Z pozície svojej funkcie výrazne prispieva k formovaniu kultúrneho diania v meste. Ako   iniciátorka a propagátorka dôležitých kultúrnych projektov spolupracuje s inštitúciami a združeniami, čím sa podieľa na vytváraní umeleckého priestoru atraktívneho pre obyvateľov aj návštevníkov mesta Piešťany.   

Ocenenie sa udeľuje za prínos v oblasti kultúry.

 

Pán Iván Nagy. Etnológ a etnomuzikológ. Redaktor etnografických programov v Pátria Rádió. Zároveň je pedagógom ľudového tanca na Základnej umeleckej škole v Dunajskej Strede, vedúcim detského ľudovoumeleckého súboru Ágacska a zberateľom ľudovej hudby. Spolupracuje zo Žitnoostrovným múzeom v Dunajskej Strede ako kurátor. Etnografickému výskumu sa venuje nielen na Žitnom ostrove a južnom Slovensku, ale v roku 2009 uskutočnil svoj výskum aj v Mongolsku. 

Ocenenie sa udeľuje za prínos v oblasti kultúry a pri upevňovaní národného povedomia.

 

Pani Libuša Klučková.  Pani Kľučková je riaditeľkou Domu Matice slovenskej v Dunajskej Strede,  zároveň je členkou Výboru Matice slovenskej a predsedníčkou Krajskej rady Matice slovenskej Trnavského kraja. V rámci matičnej práce sa zúčastňuje na tvorbe a rozvoji miestnej a regionálnej kultúry a v spolupráci s  členmi Matice slovenskej sa zapája do procesu upevňovania národných, kresťanských a demokratických hodnôt.

Ocenenie sa udeľuje za prínos v oblasti kultúry a pri uchovávaní národného povedomia.

 

Pani Katarína Martonová je od roku 1976 pracovníčkou Mestského kultúrneho strediska vo Veľkom Mederi. Je zakladateľkou a organizačnou vedúca tanečného klubu pri Mestskom kultúrnom stredisku vo Veľkom Mederi a iniciátorkou festivalov, výstav, besied, prednášok a iných kultúrnych podujatí. Tanečné súbory moderného tanca a scénického tanca pod jej vedením sa pravidelne zúčastňujú  celoslovenských a zahraničných súťaží. Pani Martonová sa výraznou mierou podieľa na kultúrnom živote vo svojom meste.

Ocenenie sa udeľuje za prínos v oblasti kultúry.

 

Pán Juraj Csepi.  Pán Csepije osobnosťou kultúrneho a spoločenského života v obci Vydrany. Je zakladateľom a  členom voľnočasového združenia pre seniorov, a tiež je zakladajúcim členom a organizačným  vedúcim  speváckeho     zboru A Megmaradásunkért. S   25-členným speváckym zborom vystupuje na tradičných vystúpeniach  ale aj na prehliadkach  v zahraničí. Bol iniciátorom obnovenia tradičného Fašiangového pochodu a kulinárskeho festivalu v obci.

Ocenenie sa udeľuje za prínos v oblasti kultúry.

 

Pani Margita Šefčovičová. V roku 1954 sa stala členkou hereckého súboru Dedinského divadla v Bratislave, neskôr pôsobila  v Podtatranskom divadle, kde v rokoch 1972 - 1973 zastávala funkciu riaditeľky. V roku 1974 nastúpila do hereckého súboru novovzniknutého profesionálneho Divadla pre deti a mládež v Trnave, predchodcu dnešného Divadla Jána Palárika, kde sa stala výraznou charakterovou herečkou. Jej repertoár bol široký. Hrala v rozprávkach, hrách pre mládež, ale aj v dramatických a komediálnych inscenáciách. Svoje profesionálne skúsenosti s riadením divadla využila aj ako umelecká šéfka divadla. Po odchode do dôchodku spolupracovala s divadlom nielen ako herečka, ale aj ako inšpicientka a šepkárka.

Ocenenie sa udeľuje za prínos v oblasti divadelnej tvorby a pri príležitosti životného jubilea.

 

Pani Oľga Baričičová. Hudba v živote pani Baričičovej bola záľubou, ktorá prerástla do poslania. Talentovaná hudobníčka sa prezentuje na  vystúpeniach nielen ako sólová speváčka, ale aj ako členka dychovej hudby Žadovjáci z Holíča. Pani Baričičová sa zúčastňuje  na organizovaní kultúrno-spoločenských aktivít v meste Holíč a jej spevácke vystúpenia nesú vždy pečať profesionality a originality.

Ocenenie sa udeľuje za prínos v oblasti kultúry a za šírenie ľudových tradícií.

 

Pán Verner Scheibenreif. Venuje sa voľnej maľbe a fotografovaniu. Jeho obrazy ponúkajú široké možnosti interpretácie, naopak vo svojej fotografickej tvorbe sprostredkováva konkrétne deje, pocity a príbehy ľudí. Pravidelne sa zúčastňuje  súťažných výstav: Trnavská paleta, Trnavský objektív, Výtvarné spektrum a AMFO. Prezentuje sa aj na kolektívnych výstavách Združenia výtvarných umelcov západného Slovenska, ktorého je členom. Jeho fotografie boli vybrané medzinárodnou federáciou fotografického umenia  do slovenských kolekcií a boli vystavované na Cypre, vo Fínsku a v Česku.

Ocenenie sa udeľuje za prínos v oblasti neprofesionálnej výtvarnej a fotografickej tvorby a pri príležitosti životného jubilea.

 

Pán Vladimír Chrenko. Pán Chrenko sa venuje fotografovaniu už od svojej mladosti.  Už počas vysokoškolského štúdia získal ocenenie na celoštátnej fotografickej súťaži Amfo. So svojimi prácami sa zúčastňuje fotografických súťaží Trnavský objektív, AMFO, Genius Loci Trnavy a fotoparkových výstav na Slovensku. Je členom Združenia výtvarných umelcov Moravsko-slovenského pomedzia a tajomníkom Fotoklubu IRIS v Trnave, kde odovzdáva svoje odborné skúsenosti mladým fotoamatérom.

Ocenenie sa udeľuje za prínos v oblasti neprofesionálnej fotografickej tvorby a pri príležitosti životného jubilea.

 

Pán Peter Solárik. Dlhoročný kapelník dychovej hudby Májovanka z Holíča je aj skladateľom a textárom v oblasti dychovej hudby. V minulom roku mu bola Hudobným fondom udelená Cena Karola Pádivého za dlhoročnú dirigentskú prácu v prospech rozvoja dychovej hudby. Pán Solárik sa podieľal na založení a organizovaní tradičného folklórneho festivalu Z oboch brehov Moravy. Skladby, ktoré sú zamerané na oblasť Záhoria sú vydávané na CD nosičoch a prezentované v médiách.

Ocenenie sa udeľuje za prínos v oblasti šírenia ľudových tradícií.

 

Pani Margita Bódisová. Pani Bódisová je knihovníčkou v Žitnoostrovnej knižnici v Dunajskej Strede od roku 1976. Zastáva funkciu vedúcej úseku knižnično-informačných služieb. Pracovala na výskume Slovenskej národnej knižnice v Martine, ktorý sa zaoberal zakladaním a vytváraním Kooperačných poľnohospodárskych informačných stredísk na územiach s poľnohospodárskym charakterom, čím sa podieľala na zavedení nových foriem knihovníckej práce pre poľnohospodárov okresu.

Ocenenie sa udeľuje za zásluhy v oblasti knihovníckej a bibliografickej práce.

 

Pani Katarína Poláková. Ako vedúca odboru kultúry na Mestskom úrade  v Senici pôsobí od roku 2004. Vo svojej práci sa zameriava na podporu a zvyšovanie úrovne kultúrnych podujatí a na formovanie kultúrno-historického povedomia občanov v meste Senica. Podieľala sa na vydaní publikácie o meste Senica a je jednou z iniciátorov myšlienky založenia mestského múzea. Pri týchto aktivitách spolupracuje s kultúrnymi inštitúciami v Trnavskom samosprávnom kraji, Mestským kultúrnym strediskom v Senici a občianskymi združeniami.

Ocenenie sa udeľuje za prínos v oblasti kultúry a pri príležitosti životného jubilea.

 

Pani Gabriela Rehušová. Vo verejnom knihovníctve pracuje 36 rokov. V roku 1980 nastúpila do oddelenia odbornej literatúry, neskôr pracovala ako bibliografka, v súčasnosti je vedúcou oddelenia beletrie v Záhorskej knižnici. Dlhoročná členka Spolku slovenských knihovníkov a knižníc svojou odbornosťou a zanietením prispieva k rozvoju a implantácii nových trendov do knihovníckej práce.

Ocenenie sa udeľuje za zásluhy v oblasti knihovníckej a bibliografickej práce.

 

Pani Katarína Bedečová. Pani Bedečová pracujev Galantskej knižnici, kde ako systémová knihovníčka zavádzala do užívateľskej podoby knižnično – informačný systém VIRTUA, ktorý v súčasnosti spravuje. Vo svojej práci sa venuje spracovávaniu knižničného fondu a poskytovaniu knižnično-informačných a výpožičných služieb.

Ocenenie sa udeľuje za zásluhy v oblasti knihovníckej a bibliografickej práce.

 

Pán Róbert Schaller.Pán Schaller je členom Folklórnej skupiny Šulekovo. Folklórnu skupinu sprevádza hrou na akordeón. Ako sólista a inštrumentalista získal významné ocenenia na krajských a celoslovenských  folklórnych súťažiach. Folklórna skupina Šulekovo prostredníctvom svojich interpretov prezentuje autentický folklór z hlohoveckého regiónu.

Ocenenie sa udeľuje za prínos v oblasti uchovávania a šírenia ľudových tradícií a zvykov.

 

Pani Ľudmila Hrnčárová. Členka Folklórnej skupiny Šulekovo, v ktorej pôsobí  nepretržite 33 rokov. Vo folklórnej skupine vystupuje ako speváčka a súčasne ako iniciátorka a organizátorka vystúpení. So skupinou sa zúčastňuje na prehliadkach a súťažných vystúpeniach.

Ocenenie sa udeľuje za prínos v oblasti uchovávania a šírenia ľudových tradícií a zvykov.

 

Pani Júlia Skákalová.PaniSkákalováje ďalšoučlenkou Folklórnej skupiny Šulekovo, s ktorou vystupuje už 41 rokov.  V skupine vystupuje ako speváčka a svojim výrazným vkladom prispieva  k úspešnej reprezentácii folklórnej skupiny na súťažiach a vystúpeniach.  

Ocenenie sa udeľuje za prínos v oblasti uchovávania a šírenia ľudových tradícií a zvykov.

 

Pamätná medaila in memoriam

Pani Márii Prechovskej.V tomto roku si pripomíname 95. výročie  narodenia  tejto výraznej osobnosti slovenskej divadelnej scény a zároveň trnavskej rodáčky. Členka Akademického divadla v Trnave a členka Slovenského národného divadla, kde pôsobila takmer 50 rokov. Počas tohto obdobia sa vypracovala  na herečku širokého spektra komediálnych i dramatických postáv, v klasických aj súvekých dielach domácich a svetových autorov. V roku 1967 bola ocenená titulom zaslúžilej umelkyne.

Ocenenie sa udeľuje za prínos v oblasti divadelnej tvorby.

Ocenenie prevezme  Katarína Milková, vnučka pani Prechovskej.

 

Pamätnú medailu in memoriam

 

Pánovi Jozefovi Húšekovi.Pán Húšek bol neprofesionálny fotograf, dokumentarista mestských udalostí, kultúrnych podujatí a dlhoročný externý pracovník Záhorského osvetového strediska v Senici. Fotografie vystavoval nielen na skupinových a samostatných výstavách v regióne, ale jeho práca bola publikovaná v časopisoch, prezentačných materiáloch a na internetových portáloch. Pán Húšek bol zakladateľom Fotoklubu pri Záhorskom osvetovom stredisku a lektor pre začínajúcich fotografov.  

Ocenenie sa udeľuje za prínos v oblasti neprofesionálnej fotografickej tvorby.

Ocenenie prevezme Adam Húšek, syn Jozefa Húšeka.

 

Pamätná medaila – kolektívy

 

Galéria súčasných maďarských umelcov.Galéria súčasných maďarských umelcov v Dunajskej Stredev rámci svojej činnosti podporuje súčasných maďarských umelcov nielen na Slovensku ale aj v zahraničí, podieľa sa na ochrane duchovných a kultúrnych hodnôt Žitnoostrovského regiónu a pravidelne organizuje stále, dočasné a putovné výstavy svojich členov. Pripravuje medzinárodné výtvarné tábory pre profesionálnych umelcov a vo svojej zbierke spravujú 900 diel od najznámejších súčasných autorov.

Ocenenie sa udeľuje za prínos v oblasti uchovávania a ochrany kultúrnych hodnôt.

Ocenenie prevezme pán Iván Peter.

 

Občianske združenie Talentum.Cieľom združenia, ktoré vzniklo z iniciatívy pedagógov na Základnej umeleckej škole v Dunajskej Strede je formovať a obohacovať umelecký život v regióne a podieľať sa na rozvoji kultúry v meste Dunajská Streda. Združenie podporuje talentovaných žiakov a prostredníctvom súťaží v hudobnom, výtvarnom, tanečnom a literárno- dramatickom odbore vyhľadáva nadaných študentov a umožňuje im ich talent naplno využiť.

Ocenenie sa udeľuje za prínos v oblasti kultúry.

Ocenenie prevezme pani Katarína Kollár.

 

Dychová hudba Chtelničanka.Dychová hudba si v tomto roku pripomína 135. výročie svojho založenia,  počas tohto obdobia si zachovala svoj osobitý štýl a repertoár prezentujúci miestny folklór. Členovia dychovej hudby sú súčasťou kultúrno-spoločenských podujatí pripravovaných obcou, svojimi vystúpeniami dotvárajú  scenériu  cirkevných sviatkov a tradičných osláv. Kapelníkom dychovej hudby je od roku 1978 Pavol Kičina, ktorý zároveň aj prevezme ocenenie. Nech sa páči pán Kičina.

Ocenenie sa udeľuje za prínos v oblasti zachovávania kultúrnych tradícií a pri príležitosti 135. výročia založenia.

 

Folklórny súbor Máj.  Folklórny súbor bol založený pri Gymnáziu Pierra de Coubertina v Piešťanoch. Členovia ľudovej hudby a speváckej skupiny folklórneho súboru prezentujú svojim repertoárom ľudové tradície a zvyky trnavského regiónu. Súbor sa zúčastňuje na podujatiach organizovaných mestom Piešťany a na súťažných prehliadkach, vystupuje na  veľtrhoch a festivaloch  na Slovensku a v zahraničí. Súbor  účinkoval vo filme Dušana Trančíka o Ľudovítovi Winterovi -  zakladateľovi piešťanských kúpeľov. V tomto roku si pripomína 20. výročie svojho založenia.

Ocenenie sa udeľuje za prínos v oblasti zachovávania kultúrnych tradícií a pri príležitosti 20. výročia založenia.

Ocenenie prevezme pán Ján Horňák.

 

Pamätný list

 

Pán Attila Nagy. Redaktor, grafik a národopisec sa venuje  skúmaniu miestnej histórie a regionálnych cirkevných dejín. Je iniciátorom edície, ktorá predstavuje jednotlivé katolícke kostoly na Žitnom ostrove. Jeho cieľom je digitalizácia dostupných dokumentov a fotografického materiálu regiónu. Zároveň je autorom  databázy, ktorá spracováva archívne dokumenty farských úradov v regióne a je aj autorom miestneho historického portálu.

Ocenenie sa udeľuje za prínos v oblasti kultúry a pri rozvíjaní a upevňovaní národného povedomia.

 

Pani Anna Kováčová. Je odbornou pracovníčkou Obecného úradu v Jablonici. V miestnej samospráve pracuje nepretržite 20 rokov. Popri odbornej práci sa aktívne zapája najmä do príprav a organizovania spoločenského a kultúrneho života v obci a v spolupráci s miestnymi organizáciami a združeniami je iniciátorkou tradičných podujatí.

Ocenenie sa udeľuje za prínos v oblasti kultúry.

 

Súbor moderného tanca Calma Studio. Súbor bol založený koncom 70-tych rokov. V súčasnosti má 180 členov, ktorí pracujú v 9-tich tanečných skupinách rôznych vekových kategórií od 4 do 35 rokov. Členovia štúdia tanca sa zúčastňujú spoločenských, športových a kultúrnych podujatí a súťažných prehliadok, na ktorých získavajú popredné umiestnenia. Svojou činnosťou sa zaslúžili o propagáciu mesta Galanta.

Ocenenie sa udeľuje za prínos v oblasti kultúry.

Ocenenie prevezme pani Katarína Péterváriová.

 

Spevácky zbor Hlohovčatá. Spevácky zborvznikol pri Základnej umeleckej škole v Hlohovci a v súčasnosti vystupuje ako mestský zbor pod umeleckým vedením jeho dirigentky Mgr. Martiny Baračkovej. Zbor vystupuje na tradičných mestských podujatiach, benefičných koncertoch a výchovných koncertoch.  Piesňami v zborovej úprave sa Hlohovčatá zúčastňujú   krajských  a celoštátnych súťaží.

Ocenenie sa udeľuje za prínos v oblasti kultúry.

Ocenenie prevezme pani Martina Baračková.

 

 

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
shelley | 11-05-2016 14:14:08
A zo Serede nik?

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign