Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Obesený psík na bránke ako pomsta suseda - II. - problém je hlbší, rozvadené strany budú cestu ku kompromisom hľadať asi ťažko

Miloš MajkoDátum17. 11. 2009 14:10:38TémaÚtulok
 Pohľad tak smutný, že fotografie obeseného psíka určite špeciálny komentár nepotrebujú...

Ak niekto dokáže toto urobiť nevinnému zvieraťu, kde je záruka, že raz neublíži  i človeku?

Dnes o 11. hodine dopoludnia sme znovu spolu s poslancom Obecného zastupiteľstva Vladimírom Tomčányim prišli na inkriminované miesto. Pani Patrášová znovu vec ohlásila na tel. č. 158. Do troch minút na miesto dorazila hliadka OO PZ v Seredi. Privolaný Štátny veterinárny lekár MVDr. Michal Holý prezrel obeseného psíka a pre PZ vyhotoví potrebný odborný záznam. Oznámenie pani Patrášovej už nebude riešené ako priestupok v občianskom spolunažívaní, ale podozrenie pravdepodobne zo spáchania TČ týrania zvierat a nebezpečného vyhrážania. Problémy pretrvávajú už 15 rokov a vo veci sa pokúsi pomôcť aj Obecný úrad zvolaním spoločného sedenia, ktoré by si malo dať za cieľ vniesť medzi dvoch susedov toleranciu voči sebe. Prípad budeme i naďalej sledovať, no už z výpovedí obidvoch strán je zrejmé, že dohoda, resp. už len sadnutie si za spoločný stôl bude veľmi problematické. No za pokus to určite stojí. Pre objektívnosť vyjadrení názorov obidvoch strán po spracovaní uverejníme záznam.


Fotogaléria k článku:



 Poslanec OZ sa snaží presvedčiť pani Patrášovú, aby pristúpila na kompromis. Zatiaľ neúspešne.
Popis: Poslanec OZ sa snaží presvedčiť pani Patrášovú, aby pristúpila na kompromis. Zatiaľ neúspešne.

Zobraziť všetky fotografie
 Vlastník nehnuteľnosti minimálne zvláštnym spôsobom vyjadruje svoje občianske postoje a názory.
Popis: Vlastník nehnuteľnosti minimálne zvláštnym spôsobom vyjadruje svoje občianske postoje a názory.

 Štátny veterinárny lekár prezrel obeseného psíka.
Popis: Štátny veterinárny lekár prezrel obeseného psíka.

 Opraviť zdevastovaný múr rodinného domu susedovi z jej pozemku dovoliť nechce.
Popis: Opraviť zdevastovaný múr rodinného domu susedovi z jej pozemku dovoliť nechce.
 Pohľad tak smutný, že fotografie obeseného psíka určite špeciálny komentár nepotrebujú...
Popis: Pohľad tak smutný, že fotografie obeseného psíka určite špeciálny komentár nepotrebujú...
 Pani ukazuje súhrn udalostí, ktoré dáva za vinu susedovi.
Popis: Pani ukazuje súhrn udalostí, ktoré dáva za vinu susedovi.






 Policajný zbor SR začne prípad riešiť už nie len ako priestupok, ale podozrenie zo spáchania TČ.
Popis: Policajný zbor SR začne prípad riešiť už nie len ako priestupok, ale podozrenie zo spáchania TČ.
 Pohľad tak smutný, že fotografie obeseného psíka určite špeciálny komentár nepotrebujú...
Popis: Pohľad tak smutný, že fotografie obeseného psíka určite špeciálny komentár nepotrebujú...

 Sused poskytol stanovisko a súhlasil s jeho zverejnením. Komunikoval s poslancom Obecného zastupiteľstva Vladimírom Tomčányim.
Popis: Sused poskytol stanovisko a súhlasil s jeho zverejnením. Komunikoval s poslancom Obecného zastupiteľstva Vladimírom Tomčányim.


Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
anonym | 24-11-2009 18:47:26
To musi byt poriadny K***T!!!!! Chudence psikovia! Ja by som mu ich zobrala a niekomu darovala kto ich potrebuje! Nech ide do blazninca debilko sstaryyyy!!!!!! *headbang* *headbang* *headbang* nech si to pozrie a uvidi aku ma clovek o nom mienku! :-X :-( *loony* *no* *no*
pre clovek | 26-11-2009 19:49:43
no neviem,ze by prave on bol pre dolnostredanov vyhra.poznam ludi aj ich nazory,takze pomlcim.mlady samoluby alebo samoluby dochodca-aky je v tom rozdiel?a v dedine si vobec nevie s nespratnikmi spravit poriadky,staci sa ist pozriet na Zahumensku ulicu.je tam pekny dedinsky zazeleneny pozemok,ktory si niekolko "obyvatelov"svojvolne obsadilo ako objekt na odpadky a na parkovanie aut.su to obyvatelia,ktori "mozu" vsetko,s tymi nech spravi poriadok!ale to sa nevidi a ked sa obcania na to stazuju,nie je nikto,kto by s tym nieco urobil.a ked potrebuju starostu obcania,ktori su svojimi spoluobcanmi terorizovani,tak starosta odpovie,ze on v sobotu nerobi!!!!to teda nie je ziaden vzorny starosta,ved zije z dani danovnikov a ma byt k dispozicii obcanom stale,ved bol nimi zvoleny,nie?a ze su Suryovci hulvati,to je holy fakt,to nie je nic nove pod slnkom.ciernych oviec je tiez vela,ale oni boli hulvati vsatci chlapi,okrem bab!
Človek | 20-11-2009 12:30:13
Áno, hovoria to všetci dvaja. Ostatní si starostu chvália. Keby sme mali v Seredi takého starostu ako má Dolná Streda, tak by sme mohli urobiť mestskú oslavu. Lebo by sme sa konečne pohli dopredu. S ješitným samoľúbym dôchodcom to ďaleko nedotiahneme. A kto z nás má všetkých príbuzných v poriadku? Kto nemá a nemal v rodine čiernu ovcu, nech hodí kameňom. ŽIADEN SLUŠNÝ ČLOVEK NEHODÍ!!!
dolnostredanka | 19-11-2009 18:43:07
môžem potvrdiť, všetci ľudia v dedine to hovoria
mnau | 19-11-2009 17:43:47
no neviem,neviem,co sa tou cestou vybavi,ved Sury je jeho synovec,tak asi aj preto sa ten spor tak vlecie.Ved stary ho posle do ...a uz je ,toho treba zobrat rovno do Pezinka,alebo do V.Zaluzia,aby sa preliecil.On je naozaj na makovicu udereny,cely Suryovsky klan boli hulvati a psychopati.
Miloš Majko | 19-11-2009 14:52:07
hmmm.... drzim palce - este ste podobne veci zrejme neriesili...
nechápem | 19-11-2009 14:40:19
čo ešte sa chce riešiť zmiernivou cestou? však niekoľko rokov ten drbo surovo zabíja evidentne psov! treba ho len odsúdiť - trestne!
Miloš Majko | 19-11-2009 14:38:00
Podľa oznámenia starostu obce Dolná Streda Ľuboša Šúryho, bolo obidvom stranám sporu doručené predvolanie na Obecný úrad, kde znovu prebehne pokus o vyriešenie susedských sporov zmierlivou cestou. O výsledku stretnutia budeme čitateľov informovať.
ja | 18-11-2009 22:30:18
fuj hnus kokot stary dufam ze ho zavru minimalne do blazinca za take neco odporne nehutne co dokaze urobit jeden stary blaznivy dedo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! *loony* *headbang*
nestranný | 18-11-2009 19:20:54
pán Súry je dlhodobo chorý a kým tam nebude visieť on sám, naša polícia a orgány budú stále nečinné. Je to realita.... kým ťa nezabijú, urobia hovno...
mnau | 18-11-2009 16:47:16
vsetci ste sa chytili za boj o psika,ano je to odsudeniahodne a normalny clovek take veci nemoze urobit,ide aj o zviera,ale v prvom rade je tu CLOVEK,ktory je terorizovany psychopatom,s prepitym mizgom a nad tym sa akosi nikto nepozastavi.uz tych psikov prislo za obet viac...dnes je to havko,zajtra to moze byt ta pani.Adovola sa niekde spravodlivosti a docka sa pokoja niekedy od suseda idiota????
Denisa Némethyová | 18-11-2009 15:15:44
Prepáčte mi drahá redakcia za výraz, ale ten pán je riadny kokot, nemohla som si do odopriať napísať, i keď viem, že ma vycenzurujete. Mali by mu vajcia zaživa odrezať a dať zožrať...ja mám dosť... :-X
anonym | 18-11-2009 11:58:50
Netreba to zovšeobecňovať. Ak ešte nikto nebol za podobný čin odsúdený, nebudeme z toho stále robiť priestupok. U niektorých trestných činov sa ťažko dokazuje úmysel, to je pravda, ale v tomto prípade by zavinenie páchateľa nemalo byť ťažkým orieškom. Ten hafánek sa určite neobesil sám. A ak ho niekto obesil, určite nie neúmyselne. Ten primitív ho určite nezavesil na slučku s vedomím, že o dva dni ho živého odvesí. V Trestnom zákone je definované úmyselné zavinie. Ak páchateľ povie, že ho nechcel obesiť, je tu druhá možnosť úmyselného zavinenia v § 15 písm. b). Z toho sa nevyhovorí.
Jozef | 18-11-2009 11:50:46
ano, viem co hovori TZ, ale: zatial v tomto state nikto nebol posadeny a ani , pokial viem, pokutovany vyssou sumou, za tyranie ci usmrtenie zvierata.Bohuzial.Udajne sa pri takychto ludstvach (nie zverstvach) neda dokazat umysel.Holt nase zakonodarstvo.
anonym | 18-11-2009 11:36:58
§ 378 Trestného zákona Týranie zvierat (1) Kto a) týra zviera, hoci bol za obdobný čin v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch postihnutý alebo za taký čin v predchádzajúcich dvadsiatich štyroch mesiacoch odsúdený, b) týra zviera zvlášť krutým a surovým spôsobom, alebo c) utýra zviera, potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok. (2) Odňatím slobody na šesť mesiacov až tri roky sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1 a) na viacerých zvieratách, b) verejne alebo na mieste prístupnom verejnosti, c) na zvierati osobitne chránenom zákonom, alebo d) závažnejším spôsobom konania. S tým priestupkom to zas také isté nemusí byť. Ak by sa preukázalo, že ten pes bol utýraný (to je iný pojem ako usmrtený), tak by bolo dôvodné pozrenie z trestného činu týrania zvierat podľa § 378 ods. 1 písm. c) TZ. V prípade dokázania, že bol čin spáchaný verejne alebo na mieste prístupnom verejnosti alebo závažnejším spôsobom konania, uplatní sa trestná sadzba v druhom odseku, t. j. prísnejšia. Toto sa zatiaľ nedá vylúčiť. Ak by ho "iba" usmrtil bez predchádzajúceho týrania, išlo by o priestupok. Ale s istotou sa o priestupku hovoriť nedá. Môže byť, ale nemusí. Čisto teoreticky, ak by ho "iba" usmrtil, ale spôsobená škoda by prevyšovala sumu 266 eur, išlo by o poškodzovanie cudzej veci podľa § 245 TZ! Pri správnej kvalifikácii skutku treba prihliadať na všetky okolnosti činu. ;-)
Jozef | 18-11-2009 09:52:16
Priestupku(IBA PRIESTUPKU!!!)sa dopusti ten, kto: a) bez primeraného dôvodu usmrtí zviera c) spôsobí zvieraťu bezdôvodne utrpenie, bolesť alebo poranenie 2/ Za priestupok podľa odseku 1 možno uložiť pokutu do 10 000 Sk /3/ Pokutu možno uložiť do jedného roka odo dňa, keď sa o protiprávnom konaní dozvedela príslušná okresná veterinárna správa, najneskôr však do troch rokov odo dňa keď k nemu došlo malo, ale aspon nieco, co toho hajzla mozno nabuduce odradi.
fero | 18-11-2009 06:56:20
CVOK
Petr Kučera | 18-11-2009 05:07:32
Odporúčam riešenie prostredníctvom mediátora, ale obesenie psíka je vecou trestného konania. Ať bolo čo bolo, tak nikto nemá právo takto riešiť situáciu, t.zn. vraždou živého tvora.
anonym | 17-11-2009 19:30:57
ten co to spravil je bastard lebo toto normalny clovek nespravy
anonym | 17-11-2009 19:29:29
to sa naozaj o prípad musia zaujímať noviny aby sa kompetentný a policajti rozhýbali? na čo čakli a prečo takéto svintvá tolerovali? *headbang*
mnau | 17-11-2009 17:36:07
a co robil obecny urad a poslanci dlhych 15 rokov???vsak to nie je normalne!
sused | 17-11-2009 17:27:37
Toho idiota by mali exemplarne zatvorit.
Milay | 17-11-2009 14:37:03
Zarážajúce,päťnásť ročný spor. Koľko nevinných psíkov bolo utýraných?Neuveriteľné,dúfam,že ho konečne potrestajú.To je nenormálny tvor,nie človek.

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign