Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

O samospráve a blížiacich sa voľbách

Juraj KuklaDátum02. 09. 2014 16:14:42TémaAktuálne témy
666

Znova sú tu voľby, znova veľký hukot, všetci kričia chodte voliť čestných, dobrých a hrnú sa zlí aj dobrí. Samozrejme že je do samosprávy lepšie voliť dobrých čestných, ako zloduchov, ale pointa je aj tak úplne, úplne inde. Komunálnymi voľbami sa za tohto stavu nič zásadné nezmení, musí sa zmeniť aj režim a týmito voľbami ho len niekde naštrbíme a niekde zasa zhoršíme.

Kto je ten čestný a dobrý?

Pre jednu malú partiu ten, čo si ctí zákon a chce z presvedčenia pracovať pre ľudí, lebo inak to ani nedokáže, pre druhú ten, ktorý buduje, kradne a zamestnáva na úrade celú svoju rodinu. Pre mocnú podnikateľskú skupinu ryžujúcu na obecných peniazoch a Eurofondoch zasa ten, ktorý je korupčnejší, pre športovcov ten, ktorý im v rámci kampane nasľubuje, pre dôchodcov ten ktorý ich pred voľbami kúpi za misu šošovice a viac sa o nich nestará, len zvyšuje dane, lebo vraj vôbec nemáme peniaze, máme vždy len na zvyšovanie platu starostovi.... a pre strany je najlepší ich stranícky kandidát.

Občan totiž ťažko odhalí správneho, čestného. Ľudia sa maskujú rôznymi maskami, kandidujúci bývalý starostovia si kupujú občanov, poslancov, ich obecnými peniazmi, lebo majú z čoho, ďalej výhodami, gulášmi, vínom a po mestách ich závislými obecnými trúbami, obecnými novinami …

Za druhé, človek ani sám o sebe nevie, ako by sa zachoval na tomto poste v tomto špinavom režime miestnych mafií žijúcich z prelievaní Euro fondov, projektov, korupcie, keď dostane ako starosta ešte aj nepísanú imunitu na porušovanie zákonov a toto je to najhoršie.

Nie som proti, aj mňa znova nahovárajú. Treba hľadať zodpovedných ľudí, najmä v obciach, kde sa ľudia poznajú. Treba sa snažiť kandidovať, je to lepšie ako nerobiť úplne nič proti tomuto špinavému, dehonestujúcemu režimu, postavenému na drancovaní radových občanov, na zvyšovaní daní a na druhej strane bohatstve vladárov, ktorí si už život nevedia predstaviť inak, ako váľať sa v zlatom válove.

Použijem prirovnanie: “kandidát sa po voľbách dostane sa na pirátsku loď, pod menom „samospráva - samovláda“ v skorumpovanom štáte Europskej Únie, Slovensko, kde je špinavosť výsada a kde platí dvojaký meter. Iný na občana alebo drobného živnostníka, iný na starostu primátora, vládneho papaláša. Starosta sa stáva de-facto chránený súkromný podnikateľ bez rizika s cudzími miliónmi a majetkom obce. Neskutočné, zvrátené! Dostane do daru aj právomoci odstraňovať nepohodlným „poddaným“, ktorým záleží na elementárnej spravodlivosti. Dostane nepísanú trestnú imunitu od polície prokuratúry a súdov, sledujeme to denne v médiách. T.j. v praxi, zrazu nieje zodpovedný za to čo činí a všetko je v „zmysle zákona“. Tieto dary dostane ten, kto sa do zlatého válova dostane, či je múry alebo sprostý. Je to jediná voľná živnosť, kde k úspechu stačí ohúriť ľudí a to hlavne na obciach a pre to sa sem teraz toľkí hrabú.

Je dobrý takýto systém? Nie podľa mňa je to úplne zlý, chorý systém, to nemôže plošne dobre fungovať, len ak v ojedinelých prípadoch kde sa nájdu naozaj čestní. Vôbec toto nieje demokracia, ale anarchia. Najhlúpejšie je to, keď sa potom politici, štátni úradníci rehocú ľuďom do očí „veď ste si ich zvolili, mohli ste si zvoliť dobrého, môžete sa zasa rozhodnúť vo voľbách o štyri roky“! Ako? V tomto režime?

V tomto režime 25 rokov budovanom, je to tak, že aj dobrý starosta i poslanec sa obyčajne viac či menej postupne “zopsuje“. Je to neustály boj dobrého, zlého, pomsty, permanentné rozoštvávanie ľudí a orgánmi koordinované prenasledovanie „súkromných detektívov“, ľudí, ktorým sa tento stav z duše hnusí. Výsledok je nakoniec vždy ten istý. V takzvanej samospráve je niekoľko čestných, niekoľko poločestných a kopa dobrodruhov, ktorí prišli ryžovať, podvádzať. Je to tak 25 rokov, nehovorme že to všetci nevidíme. Je to tak jedine pre to, „lebo môžu“, lebo neexistujú zákonné mantinely, lebo mocným toto divadlo k ich živobytiu náramne vyhovuje. Oni nutne potrebujú miestne samosprávne prelievačky peňazí. Keby nie, dávno je zákon o obecnom zriadení zmenený a za hrubé porušovanie zákona, npr. za svojvoľné protizákonné menenie schváleného rozpočtu podľa ľubovôle sa starostu, sú v ňom dávno sankcie.

 

Pre čo sa to nezmení a do kedy to bude takto trvať?

 

- Dovtedy dokedy sa bude vyplácať nečestným dobrodruhom, alebo hlupákom kandidovať “chodiť

po samosprávnom zboji” prelievať peniaze, klamať ohurovať ľudí, pomstiť sa nepohodlným a

budú pri tom „zákonom chránení“.

-Dovtedy, dokedy tu bude obrovský plat starostu, možnosť získať k platu pomocou intríg a

spriaznených poslancov mesačné zvýšenie platu až o 70 percent. (V obci zo 600 občanmi k tomu

stačia tri zdvihnuté ruky poslancov zo siedmych. Zúčastnia štyria a traja sú za.)

-Dovtedy dokedy to nebude čestná funkcia. Len vtedy sem pôjdu čestní, ktorí to naozaj myslia pre

ľudí.

-Dovtedy dokedy budú mať politické strany takú obrovskú moc, že po voľbách berú všetko, obsadia

svojimi všetko, štátne orgány a riadia z pozadia aj samosprávy, udržujú tento jalový

zlý zákon o obecnom zriadení , ktorý postráda sankcie za porušovanie zákona.

- Dovtedy dokedy nebude iný volebný zákon, dokedy sa bude vyplácať založiť si stranu, zhrabnúť

milióny, a keď sa zadarí ovládnuť všetko, celý štát , aj myslenie ľudí.

Na sto percent komunálnymi voľbami sa teraz, teda za tohoto súčasného režimu nič zásadne nezmení, tu treba meniť režim na občiansky a to sa dá jedine spájaním ľudí v zásadných otázkach fungovania štátu. Už dávno mali byť všetky mimovládny ktoré robia prieskumy, vykrikujú o zákonnosti atď, spojené aspoň v jedinom bode, komunálnych volieb.

Čo sa ale deje dnes? Sledujeme boj, všetci proti sebe a proti tomu, aby sa ľudia na niečom rozumnom zjednotili. Je to účelovo riadená politika rozbíjanie ľudí, rozbíjanie aktivít občanov, mimovládok, vnášanie bezmocnosti, nenávisti, vytváranie množstva zdivených mikrostrán, ktoré sa tvária demokraticky, len keď sú malé. Nebojujú pre lepší život občanov, ale proti sebe, pre seba a pre tých ktorí ovládajú, rozkrádajú Slovensko.

Je nádej že sa to zmení? Máme tu ZOMOS, Skutočný Snem, rôzne anti - korupčné mimovládky, kopu sólo pokusov aktivistov, ľudí čo sa naháňajú po námestiach, vznikla nová strana Sieť, ktorá hlása spravodlivosť atď, atď. Čo treba aby sa režim zmenil?

Zatiaľ v tomto štáte funguje na sto percent len rozdeľ a panuj, pod zásterkou údajnej demokracie, únie, práva a kadejakých čertov diablov, ktorými je cez závislé médiá ohurovaná verejnosť, no ide to k horšiemu, na úkor radových občanov, ktorí strácajú právo na dôstojný život.


Fotogaléria k článku:

666
Autor: Juraj Kukla
666
Autor: Juraj Kukla
666
Autor: Juraj Kukla

Zobraziť všetky fotografie
666
Autor: Juraj Kukla
666
Autor: Juraj Kukla
666
Autor: Juraj Kukla

666
Autor: Juraj Kukla
666
Autor: Juraj Kukla

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Juraj Kukla Juraj Kukla | 02-09-2014 20:35:57
Neviem ako si to vlastne čítal p.pozorný čitateľ. Práve že neospevujem, lebo niet čo ospevovať.
Pozorný čitatel | 02-09-2014 19:35:48
Nóóóóó? Napísal si tu toho dosť, jak spisovatel, ale obsahovo je to velké h...o. Treba, mali by, a.... to je málo. Kde nájdeš takých vysnívaných, čo ich tu ospevuješ? V zomose? No chráň sa kdo móžeš! Asi tak vás všeckých poznáme. ČAU.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign