Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Nielen Základné ale aj Materské školy sa zapoja do štrajku

Iveta TóthováDátum21. 11. 2012 13:37:38TémaMaterské školy

Dôvodom vyhlásenia štrajku je, že vláda SR napriek výstražnému štrajku dňa 13.septembra 2012, nerieši dostatočne napĺňanie svojho Programového vyhlásenia pre školstvo v oblasti finančného zabezpečenia školstva a finančného ohodnotenia zamestnancov školstva.

Cieľom štrajku je ako prvé zvýšenie platových taríf všetkých pedagogických zamestnancov o 10% a zvýšenie platov nepedagogických zamestnanov o 10%  od 1.januíra 2013.

Štrajk sa vyhlasuje 26. novembra 2012 od 6,00 hodiny.

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Nezamienat ucitelov s lekarmi ! | 24-11-2012 21:50:21
Pre AntiFico aj ďalších "mimo obraz":
Tak teda neviem, čo sa dá súhlasiť s Ficom,
že plat voči iným profesiám ? Akým prosím ?
Sú to predsa zamestnanci, kt. musia mať vysokoškolskú kvalifikáciu. Tá už dnes niečo stojí. Áno, nie je to štúdium práva, ale už to vzdelanie zďaleka nie je zadarmo a väčšina VŠ sa musí obzerať po prac. možnostiach už počas školy - mimochodom Fico už aj im chcel siahnuť do peňaženky za brigády..
Teraz príde ten okamih prvej výplaty, akej ?
Môže si taký začínajúci vysokoškolák začať šetriť ?
Tak teda rátajme, ak nemá prácu v mieste bydliska rodičov,
kde začne učiť ? Možno v nejakom mestečku, buď si nájde podnájom, alebo dochádzať s ďalšími výdajmi tak má problém prežiť z platu.
Iste, nízke platy má nejedna profesia, len učiteľ musí mať VŠ, ďalej sa musí vzdelávať, získavať kredity (čo je zas slušný sposôb obživy pre školiace strediská) - to si učiteľ musí platiť z vlastného vrecka.
Za to všetko poberá "luxusný" plat po viac ako 10-tich rokoch praxe cca 500€. Ak chce bývať, môže si vziať hypotéku. Ktorá banka mu ju dá ???
To, že si pýta slušné ohodnotenie, aspoň také, aby ten učiteľ mohol solídne vyžiť ? Veď nejeden remeselník ho so svojím životným štandardom zahanbí.
Čo sa týka prac. hodín - iste nie každý je poctivec (ale to aj v iných profesiách..), ale pokiaľ chce niečo naučiť, bez prípravy sa to neobíde - a to sa pripravovať predsa počas vyučovania nejde, to sú tie hodiny po vyučovaní, o kt. tí druhí ani netušia. Ak chce mať výsledky u žiakov, zas to chce nejaké písomky, aj tie treba pripraviť a potom zas aj spracovať, atď, atď.. Pritom nejeden žiak nemusí mať záujem spolupracovať, či dokonca môže narúšať vyučovanie.
Čo by sa stalo s takým kolegom v bežnej práci ? Vyhodia ho!
Učiteľ takých žiakov musí trpieť a strpieť, predsa povinná školská dochádzka, alebo tzv. integrovaní žiaci, nech sa páči...
Nakoniec sa vrátim k titulku, resp.požiadavkám nielen na plat. Áno, aj ten učiteľ si musí robiť prípravu a dnes si (dobrý) učiteľ ak chce, musí si pomôcky zohnať často sám a za vlastné.
Takže áno aj za vybavenie škôl a podmienky v školstve.
Inak stačí si spomenúť na nie tak dávny štrajk lekárov:
Štrajkovali "za zlepšenie situácie v zdravotníctve".
Pritom rukojemníkom boli životy pacientov. Len samotné navýšenie platov presahuje dnešné platy učiteľov! Áno situácia v zdravotníctve sa zlepšila, pardon mzdy lekárov..
Ak sa však mali zvýšiť platy sestričiek, samotní lekári ich napadli na ústavnom súde..

Takže áno súhlasme s Ficom.
Vivat ISTOTY - máme ich už tu v plnej paráde "sociálnej demokracie" - mimochodom aj v znížených podielových prípevkoch na samosprávu, čoho dôsledkom sú (okrem iných dôvodov) napríklad navýšené poplatky za deti v MŠ.
pre AntiFica a ostatných | 24-11-2012 21:32:37
Keď čítam Vaše príspevky neviem či mám plakať alebo sa smiať . “Typický blbý Slováci“ ako vravia naši český bratia. Závidíme si nos medzi očami a ideme sa schovávať za rôzne frázy. To že sa konečne niekto zmobilizoval a žiada zvýšenie platu bolo už načase. Vaše pripomienky k práci duševnej alebo fyzickej o čom to je , stále iba o peniazoch! Tí čo robia za minimálnu mzdu nech idú tiež štrajkovať ,kto im v tom bráni? Tak sa nesnažte brániť ani vy učiteľom. Obdivovať západ od roku 1989 som počul milión krát ,vďaka tomuto obdivu nás tí západnári miliónkrát okradli. Viď koniec daňových prázdnin - fujazd do prdele a slovenská bedač je tam kde bola v 60-tych rokoch. Ani sa nečudujem ,že nás okrádajú ,veď si sami o to koledujeme. Výhovorky od vlády ,že teraz nieje vhodná doba ,a kedy bude ??? Už od 89 padáme na dno ale dno je stále v nedohľadne .Treba sa konečne postaviť na vlastne nohy, tých čo nato zobrali odvahu treba podporiť a nie im ešte aj to závidieť (aj keď im ten plat ešte nezdvihli) .Už by sa mali naplniť slová našej hymny „Nad Tatrou sa blízka.....“,čoby malo naplniť symboliku ,že ten ohnutý zbedačený Slovák konečne narovnal chrbát. Apropó na tom západe majú 10-násobne vyššie prijmi ako mi a tiež štrajkujú , prečo asi ???
AntiFico | 24-11-2012 17:52:25
V tomto pripade suhlasim ja a iste aj mnoho dalsich obcanov s Ficom.Treba porovnat plat ucitela ZS s platom inych profesii a poctom hodin odrobenych a mozno az potom zbadame,ze ucitelia su nadpriemerne ohodnoteny!!!!!Preto do svojich poziadaviek zahrnuli aj ine veci,lebo s cisto s platmy by neuspeli.Okrem platov,nech im ostatne poziadavky splnia.
FICOVE ISTOTY | 24-11-2012 17:22:05
Fico: Učiteľom môžeme povedať, že im nedáme nič !!!

http://www.sme.sk/c/6615168/fico-ucitelom-mozeme-povedat-ze-im-nedame-nic.html
Danica | 24-11-2012 15:09:49
Ze strajk a preco spocitajte si dni a mesiace za cely rok ktore odrobite a kolko dni ste v roku doma adekvatne k odrobenym hodinam mate este malo?
AntiFico | 24-11-2012 14:41:17
Profesia ucitel nie je povolanie,ale diagnoza!!!Poznam par ucitelov,chlap este ako tak,ale zena ucitelka?Normalnu zenu ucitdlku nepoznam,ka,da ma pocit,zs ma patent na rozum.Pisete tu,aka narocna praca to je,ale to je svojim sposobom kazda praca.500 eur za tuto profesiu je akurat tak dost.zo strajkom suhlasim,ale robit z ucitela martyra je prehnane!!!!Nakoniec kazdy kazdemu je ucitelom,ten kto pracuje fyzicky a tvori hodnoty,ten ma aj zarabat a nie ten,kto neodro ani 60 min.v kuse.Ucitel neni atomovy fyzik,takze ani jeho duzevna cinnost nijak netrpi.
gulak | 24-11-2012 14:29:07
Presne si to trafil-anonym-dôchodcovia sa vyhrievaju v rôznych kanceláriach a mladí ľudia sú nezamestnaní,ked chcú títo kancelárskí dôchodcovia pracovať,tak nech si oblieknú monterky a nech idú trotlovať na rôzne stavby-podľa mna by sa dala čiastočne znížiť nezamestnanosť týmto spôsobom-zrušiť všetky sociálne dávky cigánom a tie peniaze presunuť do dôchodkového zabezpečenia-dočasne znížiť hranicu odchodu na dôchodok na 58rokov a na uvoľnené miesta zamestnať mladých ľudí a tak by peniaze,čo teraz miznú v cigánskych brušiskách-by priniesli štátu zisky a nie stratu,lenže na to treba zmenu politiky,to znamená vyhnať terajších politikov od váľovu,znárodniť strategický priemysel a tých ktorí predali tento priemysel odsudiť za vlastizradu a zhabať im majetky-aleluja
anonym | 24-11-2012 14:14:45
Učiteľ tak strašne " náročné, zodpovedné, ťažké" povolanie
pre človeka, ale potom nechápem prečo je na každej škole toľko dôchodcov-učiteľov. Keby to tak bolo ako hlásajú, tak dovŕšim dôchodkový vek a idem od tiaľ kade ľahšie, a nie a nie odísť.Nie je pravda, že mladí by za ten plat nešli, nemajú kde, pretože starí blokujú tie náročné........miesta.
anonym | 24-11-2012 08:25:28
Ja chcem vzdať hold každej ľudskej bytosti žijúcej v našej krajine. Ďakujem pekárom čo nás nasýtia za minimálnu mzdu. Ďakujem krajčírom za to, že môžeme chodiť oblečení i keď chudáci pracujú za minimálnu mzdu. Ďakujem predavačom za to, že celé dni pre nás predávajú za minimálnu mzdu. Ďakujem aj smetiarom, že tu máme čisto aj keď pracujú za minimálnu mzdu. Ďakujem všetkým, ktorí svoju prácu vykonávajú s láskou.
PS: prosím zdržte sa komentára „z lásky sa nenajeme“
Annn | 23-11-2012 23:31:38
Chcem týmto vzdať hold učiteľom. Vážim si ich prácu. Nie každý to dokáže oceniť. Naťahovať sa s pubertiakmi a potom aj s ich rodičmi...nie každý to dokáže...a za 500 eur v hrubom s VŠ ? Klobúk dolu...Kto neverí, nech si to vyskúša, aspoň na jeden deň...aj s tými stále diskutovanými prázdninami...Je síce pravda, že nie je učiteľ ako učiteľ. Ale moje deti vyštudovali... vďaka všetkým učiteľom...aj keď to so vzťahmi žiak-učiteľ nebolo vždy ideálne...Ale v našej rodine bol učiteľ vždy braný a rešpektovaný ako autorita,nech bol akýkoľvek. A vyplatilo sa. Učitelia, držím palce!
gulak | 23-11-2012 09:36:52
Veľmi ma pobavili tie kecy o tom,že učitelia nejdu štrajkovať,len za zvýšenie platov,ale aj za to,aby žiaci nesedeli v starých laviciach a pod-obyčajné žvásty,nakoľko v Seredi žijem už pár desiatok rokov a Sered je dedina-tak tu poznám veľa učiteľov a im je pohodlie žiakov ukradené
Marián Baričiak | 23-11-2012 08:00:07
Situácia v školstve je naozaj zlá z dôvodu neriešenia problémov infraštruktúry, práv a povinností pedagogických pracovníkov, správania sa žiakov a to všetkými ponovembrovými vládami.Vtedy sa deklarovali nové možnosti a príležitosti a takto to dopadlo...
A teraz čisto teoreticky k štrajku:
Povedzme, že vláda cúvne a po týždni, po mesiaci??? odklepne +10%.Takže by sa malo začať učiť.
Čo ak si potom povedia žiaci, že sa im už nechce chodiť do školy?
Čo ak mnohí rodičia detí z materských škôl prídu o prácu a zostanú doma s deťmi na podpore?
Kto bude potom chodiť do škôl?
Myslím si, že učitelia sa snažia riešiť problémy, avšak bez diskusie s rodičmi.
petruška | 22-11-2012 20:26:49
súhlasím čo si v školke nezoženú cez projekty alebo z 2% ktoré mimochodom sa chystá tato vláda zrušit tak nemame nič a vypracovávanie projekov nie je v pracovnej náplni pedagogických zamestnancov čiže nemajú to zaplatené , nemajú zaplatené mimoškolské aktivity, tvorivé dielne , výlety a pod.
som zvedavá kde budú deti zamestnancov ministerstva v ministrovej kancelárii? zaplatí na dohodu dôchodkyne? asi na to ma a aj samosprávy ak to budu musiet urobit dobré ééé
anonym | 22-11-2012 18:40:54
Ja som zažil fyzickú a momentálne sa živím duševnou. Viem preto porovnávať. Každá práca je náročná aj keď každá iným spôsobom. Preto nekecám na učiteľov, ale ani na tých, ktorí stoja za pásom. Len som chcel poukázať na tých, ktorí majú učiteľov v zuboch, nech si to teda skúsia, keď je to také jednoduché.
mynona | 22-11-2012 18:13:18
Fyzickú prácu znevažuje iba ten, ktorý ju nikdy nevykonával. Taký človek je presvedčený, že náročná môže byť iba práca duševná.
anonym | 22-11-2012 18:03:26
Duševnú prácu znevažuje iba ten, ktorý ju nikdy nevykonával. Taký človek je presvedčený, že náročná môže byť iba práca fyzická.
onanym | 22-11-2012 16:06:55
Pre tych, ktorych maju tu uchylku porovnavat ucitelsky plat s inou profesiou. Nehnevajte sa, ale uz ste sa pokusali dakedy ucit??? Verte mi, ze je to tazsie, nez nejaka "roboticka" praca za pasom, kde premyslanie ide bokom. Nechcem zhadzovat ine povolania, ale porovnavate neporovnatelne...
nie len za mzdy | 22-11-2012 14:53:50
Štrajk učiteľov nie je len za vyššie mzdy ale aj za lepšie financovanie školstva : aby naše deti nesedeli v tých istých laviciach ako ich starí rodičia, aby mali nové a kvalitné knihy, aby sa nepotkýňali na zodratom linoleu. Aby v školkách nespali na 40 ročných postieľkach,sedeli na historických stoličkách, aby budovy škôlok nevyzerali ako socialistické kravíny.
cepenan | 22-11-2012 11:36:06
Ja mam gramatiku katastrofalnu a i.y dam ake chcem.zato sim negramotny?
anonym | 22-11-2012 10:31:02
Za to že je niekto polonegramotný nemôže učiteľ/ka. V každej triede sú šikovné deti a aj tie menej šikovné. Ak dokáže učiteľka/ka prispieť svojou prácou k tomu, že tam má šikovných žiakov prečo sú potom niektorí polonegramotní? Pretože je to ich problém. Majú rovnaké podmienky a rovnaké možnosti na to, aby sa dostali na úroveň tých lepších. Chyba je v žiakoch. A samozrejme zo začiatku, ak sú ešte deti malé, v ich rodičoch. Ale ak niekto nedokáže po absolvovaní ZŠ rozlišovať i/y, tak tomu už nepomôže ani zázrak.
anonym | 22-11-2012 09:36:00
Kto nám to vychováva negramotných ľudí, veď sa pozrime na gramatiku a štylizáciu príspevkov tu na SOL? Pri článkoch o drogách, lúpežiach, v príspevkoch mladých ľudí je hrozná gramatika. Verím, že prispievatelia tiež chodili aspoň do ZŠ, a úroveň dnešného žiaka ZŠ a žiaka spred 30 rokov sa nedá ani len porovnať. To neprináša doba.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 21-11-2012 23:19:56
pre pre učitela | 21-11-2012 23:15:06 | - mimoriadne skreslene nazory na pracu ucitela...
pre pre učitela | 21-11-2012 23:15:06
človek pracujuci v samsungu je taky isty ako človek učitel rozdiel je len ten že v samsungu trva pracovna hodina 60 min a v škole 45 min + prestavka ,v pracovnik samsungu musi odpracovat svoj čas či sa chce nechce učitel da opisat detom članok z knihy a je vybavene.......samozrejme že su vynimky a podotykam maju moj obdiv za odvahu
Učiteľ | 21-11-2012 22:09:49
Samozrejme, že učitelia idú aj do ulíc a nebudú sedieť pri káve a čakať na výsledok. Minimálne vo všetkých krajských mestách. Z ostatných miest zvážajú v pondelok 26.11. autobusy.
aj tak | 21-11-2012 21:35:30
mali by ist strajkovat vsetky profesie, inak ucitelom pridaju na ukor ostatnych
ano aj nie | 21-11-2012 20:54:36
Ja suhlasim so strajkom a aspon nejaka skupina ludi sa vie zmobilizovat a dat na javo svoj nesuhlas so situaciou u nas. Ale mali by ist aj do ulic. Nie len zatvorit skoly a skolky a sediet si v teple doma a rodiacia nech sa staraju, kam daju deti.Sediet doma pri kave nepokladam za strajk.
anonym | 21-11-2012 20:15:56
odpoveď pre "pre ucitelia" - chráň nás pán Boh ak ste vy učiteľ/ka/....
Dušan Matejička | 21-11-2012 20:15:10
Ak niekto povie že učitelia sú nenásytné hyeny, tak potom do tej školy naozaj asi moc nechodil..myslím tým jeho kvalitu vzdelania..
pre ucitelia | 21-11-2012 19:44:45
ty asi budes zakomplexovanec stojaci pri pase v samsungu. a co ked iny zarabaju menej? ved ucitelia tvoria novu generaciu,ktora bude dufam ina ako je toto stado oviec
ucitelia | 21-11-2012 18:40:46
su obycajne hyeny, 80 percent naroda ma mensie platy a ucitelia idu strajkovat? ved tuto profesiu si nevybrali preto, ze sa da na nej zbohatnut. hanba im
zzuuii | 21-11-2012 18:40:10
a ze vraj aj gympel wau!
čierna ovca | 21-11-2012 17:37:16
je tentokrát OA! Aj štrajk ukáže charaktery ľudí!
anonym | 21-11-2012 17:26:30
Nie som si istý či je štrajk naplánovaný zatiaľ iba na jeden deň. Napr. v článku týkajúceho sa ZŠ Fándlyho sa uvádza:"Ukončenie štrajku bude oznámené na webovom sídle školy, oznamom na vchode školy, oznámením v mestskom rozhlase a elektronickou poštou zákonným zástupcom žiakov.". To nevyzerá na plánovaný jeden deň. Rovnako aj v oznámení o konaní štrajku na J. A. Komenského v inom článku sa píše:"Základná škola Jana Amosa Komenského v Seredi oznamuje, že sa od 26.11.2012 do 30.11.2012 zapája do celoslovenského štrajku zamestnancov školstva. Preto bude škola v týchto dňoch zatvorená. V prípade skoršieho ukončenia štrajku prosíme rodičov alebo zákonných zástupcov žiakov, aby pozorne sledovali školskú webstránku, www.seredonline.sk , www.novinky.sered.sk a mestský rozhlas.". Takže na len jeden deň sa nespoliehajte a radšej naozaj sledujte príslušné web stránky.
Registrovaný Iveta Tóthová Iveta Tóthová | 21-11-2012 14:36:55
áno aj Materské škôlky budú zatvorené. Schválili to jednotlivé Základné organizácie Materských škôl. Štrajk je zatiaľ naplánovaný na jeden deň. V prípade zmeny Vás učiteľky budú určite informovať.
sisa | 21-11-2012 14:19:38
takze skôlky budu tiez zatvorene?? a dokedy sa nevie??? vdaka

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign