Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Nie je dôležitý názor jedinca, ale rozhodnutia v prospech väčšiny

200

Téma skutočne závažná a dotýkajúca sa všetkých občanov mesta. V diskusii pod jedným z článkov týkajúceho sa výrubu stromov v súvislosti s revitalizáciou námestia Slobody  diskutujúci    j.f. | 01-10-2011 13:20:54 |  napísal: "Vsimol som si jednu velmi podstatnu vec. Veci sa riesia iba vtedy ak sa zapoji p.Majko. V tejto teme mi chyba."

Naozaj zaujímavá uváha. Svedčí o tom, že stále veľa ľudí nepochopilo ako ideu pri zakladaní samotných novín, tak zámer nechať noviny otvorené pre autorov článkov z radov úplne bežných občanov mesta. Práve tých, ktorých sa bežný život a dianie v meste dotýka. Tých, ktorí charakterizujú už samotný názov - "mesto"  Pod týmto označením si ja osobne skutočne nepredstavujem sólo primátora či viceprimátora mesta, poslancov alebo snáď  MsÚ. Pod pojmom  "mesto" si nemôžem predstaviť nič iné ako  asi  17 a pol tisíca  jedincov tvoriacich celok, v ktorom všetci pracujeme, bývame či poniektorí iba nocujú. Mesto je živým organizmom, s ktorým je nevyhnutné narábať ako so živým organizmom. V prvom rade komunikovať.

A práve to absentovalo minulému vedeniu MsÚ a žiaľ ani dnes nie je situácia ideálna. Máme prístup k materiálom, vedenie mesta skutočne komunikuje diametrálne odlišne, no stále je výsledok informovania obyvateľov nie slabý, ale priam zúfalo nedostačujúci.  Stretám sa s tým denne a stretli sme sa s tým aj dnes pri natáčaní ankety v malom parku na Námestí Slobody. Respondenti: náhodní okoloidúci (žiaden cielený výber) - výsledok budete mať možnosť vidieť na vlastné oči. Stručne - nik problém nepozná a to ide o naozaj vec vážnu. Preto je nepochybne na mieste otázka: - urobilo vedenie mesta naozaj všetko preto, aby sa ľudia o zmenách dozvedeli? Je zverejnenie zámeru na vývesnej tabuli pred  MsÚ a na webovej stránke mesta dostatočné?

Čo sa týka angažovanosti mojej osoby v danej veci - dobrovoľne a pre mesto doposiaľ už štvrtý rok poskytujem zdarma mediálny priestor a s tímom dobrovoľníkov  nezaujate a maximálne objektívne  informujeme širokú verejnosť o tom, čo považujeme za dôležité.

Redakčný systém ponúka interaktivitu a spätnú väzbu od čitateľov. Takmer dokonalý systém na online komunikáciu vedenia mesta s občanmi. Či sú možnosti dané týmto médiom  využívané dostatočne je na posúdení verejnosti.

Takpovediac, všetko je o komunikácii. A čím budú ľudia vyťaženejší, možno  pohodlnejší či  apatickejší, tým viacej bude potrebné využívať všetky možné kanály informovania verejnosti o zámeroch poslancov  MsZ, vedenia mesta, neziskoviek, občianskych združení, o športe, kultúre a pod. Splnenie si zákonom stanovenej povinnosti vyvesením oznamu na tabuli pred  MsÚ  v dnešnej dobe nie je možné považovať za dostatočnú službu v informovanosti predplatenú si občanmi. Je pravdou, že ľudia by sa o veci verejné mali zaujímať viacej. Ale kto sa zaujíma o veci ich?  Každý bežný človek neprijímajúci pravidelnú mzdu z daní daňových poplatníkov má počas dňa veľa povinností a preto právom od mesta očakáva, že sa ono postará o to, aby sa dôležitá informácia dostala k nemu včas a to počas celého roka, 4 rokov a nie iba pred voľbami.

Nie je podstatné, aký názor mám na vec ja. Podstatné je, aby bolo podľa možnosti vždy rozhodnuté podľa vôle a v záujme väčšiny občanov. O tom je demokracia. Mesto nie je súkromnou firmou jednotlivcov a tak sa musia ako kompetentní tak samotní občania správať.

Noviny  SOL ponúkajú rovnocenné možnosti každému z nás. Že ich nevyužívame dostatočne je len a len našou chybou...

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
adela | 02-10-2011 15:53:53
sme dve pod tymto menom?
adela | 02-10-2011 14:35:49
p Majko,uplne s vami suhlasim,všetko je o komunikacii,ale aka je to komunikacia,ked si spomeniem na članok vyberoveho konania,kde pohrdali mladymi ambicioznymi ludmi voleni nami,aka je potom komunikacia,ked udavaju takyto smer zastupcovia nas v meste.Pokial si dobre pamatam,vy ste sa vždy slušne spravali a nepohrdali človekom a ste v linii komunikacie ako sebe rovnym,mal by to byt priklad pre mnohych.Niekedy by som bola aj ja vybuchla,čo všetko sa popiše,ale vy ste mal vždy chladnu hlavu a znova dokola komunikujete,pekny den
anonym | 02-10-2011 14:02:19
Poznam ten fim, videl som ho asi pred styrmi mesiacmi. V meste ide v suvislosti s tymi stromami aj o ekologiu hoci v malom, a film ukazal nasledky ale celosvetoto. Fascinacia pur.Stoji za to, a pani architekti by sa urcite poucili a motivovalo by ich to k prehodnoteniu rozhodnutia vytinat stromy. Dobra rada tento film.Pan R.Kral, doporucujem. Pozrite si ho este dnes.Anglicky, ci nemecky, ved rozumiete.
HOME | 02-10-2011 13:52:39
pre UAE.
Ked si pozru ti, co napisali, ze sa strapnujes, HOME film - staci to takto napisat na Google,
pochopia, ze to, co si pisal UAF, bolo o tom, co cely svet 5. juna 2009 videl vo filme HOME od francuza Yann Arthus-Bertrad ktory ho natocil pod zastitou PPR. Leteli dve hodiny okolo Zemegule...Len v nemcine ho videlo skoro 4 miliony ludi, v spanielcine, taliancine, a anglictine ani nehovorim. Po hodine, tolko tento fim HOME trva, musi pochopit kazdy, ty UFA si v predstihu. A kto aj potom napise, ze si sa strapnil, tak nerozumel, lebo neovlada tu rec, v ktorej si film pozrel, alebo nechce chapat.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-10-2011 12:39:38
j.f. | 02-10-2011 11:42:04 | - znovu si dovolim pripomenut nazov clanku "Nie je dôležitý názor jedinca, ale rozhodnutia v prospech väčšiny"

Preto - nie je dolezite, co si myslim ja, ale co chce vacsina. Namestie nie je vedenia mesta (ani stareho a ani noveho), nie je architektove, nie je Vase a ani moje. Neviem posudit ci su stromy zdrave a ci niektore maju iba "nadchu" alebo su nevyliecitelne chore. Na to su odbornici. Ti mali pripravit podklady - nezavisli odbornici mali informovat kompetentnych. Ti mali z viacerych navrhov vybrat tri ci styri najlepsie a tie predlozit verejnosti na pripomienkovanie. A verejnost mala rozhodnut, ktory z navrhov dostane zelenu a bude realizovany. Ta verejnost, ktorej sa to bezprostredne dotyka. Namestie je vyznamnym miestom v meste a mesto sme my vsetci.
Noviny v uplynulom obdobi zohrali vyznamnu ulohu v prezentacii projektu. Dali sme moznost Ing. arch. Kralovi verejnosti predstavit projekt a moja predstava bola, ze komunikacia bude pokracovat az do konca. A nepokracovala. CVysledok vidime. Nemozem za to, ale mam pocit, ze verejnost bola z procesu vyliata ako kybel vody a to nepovazujem za spravne. Ak totiz rozhodnutie bude historicky vyhodnotene ako nespravne, nasledky bude znasat verejnost, ktora to de facto cele zaplatila. A nie ti, ktori si zaplatit nechali.
Vladnut a rozhodovat je narocne a mimoriadne zodpovedne. Prave preto, lebo kroky vladcov vzdy najlepsie hodnoti az pohlad historikov...
j.f. | 02-10-2011 11:42:04
Myslim, ze ta idea novim mi vazne trochu unikla. Nie je mi sice jedno, ze vytnu asi 80 stromov, ktore aj vzhladom na znecistene prostredie zohravaju "aku taku" ulohu v ekologickom rebricku, ale ak je slovensky trend co najviac betonu, tak ho majme.
Pan Majko, moja uvaha bolo vlastne o tom, ze ak by ste sa angazoval v tejto otazke vy osobne, veci by asi mali aj trocha iny smer. Ale ako by povedala Dara Rolins asi to nie je vas šialok kavy. :)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-10-2011 11:41:19
Takze fajn, uz sme si pokecali aj o Araboch, no nadpis clanku a jeho obsah hovori o inom ako palma na tricku. Z 8 prispevkov sa 7 venuje teme, ktoru urcite otvorim reportazou prave z UAE.

Vo svojm clanku som chcel poukazat nie na vysledky rozhodnuti uradu (odbornici v konkretnych oblastiach su nevyhnutni pri rozhodovani), ale na sposoby samotneho rozhodovania. Na to, ze mesto sme my vsetci a ze kazdemu vyznamnemu kroku v meste ma predchadzat verejna diskusia s obcanmi, vypocutie si nazorov (aj negativnych) na vec a zariadenie sa podla nazorov vacsiny. Prirodzene ze vo vacsine pripadov su nevyhnutne kompromisy. No nemozem suhlasit s rozhodovanim jedincov o osude tisicov tam, kde si hovorime ze zijeme vo fungujucej demokracii.
Vobec nie je podstatne, o ktorej kauze hovorime - system sa musi vztahovat vo vseobecnosti na cely chod spolocnosti.
Komunikacia s verejnostou musi byt prioritou vedenia spolocnosti. Iba tak moze mat podporu nie iba vyrtualnu (pripadne si nahovarat ze podporu ma) ale aj realnu.

Prosim, vratme sa v diskusii k teme.
maxo | 02-10-2011 11:08:10
pre UAE: ty uz radsej nic nepis, len sa tu strapnujes . a neries si tu svoje komplexy menejcennosti.
UAE | 02-10-2011 09:43:51
lebo si tam nepustia byvat hocikoho, ako aj v Monaku, a ze kaslu na zivotne prostredie zbytku sveta ,( co ale v Monaku naopak)ved tam maju na vsetko, a ci znicia klimami obrovske mnozstvo prirodzenej atmosfery im je fuk. Ziju si vo svojej bodke na mape a dane nikto neplati, lebo sluzia majitelom vrtov a ti si ich musia udrzat. Ti Indovia, co to tam vsetko stavaju si asi luxus neuziju.Skuste poziadat o povolenie byvat tam a pracovat,sice neviem aku profesiu by ste si uviedli do ziadosti,a hned vyriesite Vas problem s obcanmi tmavsej pleti na ulici ci v meste a potom nam mozete posielat maily, ako ste sa uchytili a ako si uzivate luxus. Moj kamos tam spolupracoval na stavbe s architektami a jeho zena bola vo vedeni hotela.
Andrej Fraňo | 01-10-2011 22:33:05
Zamyslíme sa nadtým a môžme len snívať že aj tu raz tak bude. Škoda že nemaju ak skafandre klimatizované :-)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-10-2011 22:28:38
... a to asi neviete, ze maju klimatizovane aj autobusove zastavky. Je tam prakticky nulova kriminaliota, obcania UAE neplatia dane - prave opacne, prijmy statu su im prerozdelovanbe. Co s tym urobime? Na zaver si dovolim poznamku - nie je to buducnost Zeme ale UAE...
UAE | 01-10-2011 22:18:01
Maju byt na co hrde? Ze najviac slnka s ziaden solar? Hrube zasahy do zivotneho prosztredia, len aby utratili peniaze, ale na hlad a chudobu nedaju ani cent...Hrstka miliardarov cerpa zo zeme olej a uziva si a kasle na cely svet. Klimatizacia ide vo dne v noci aby sa zaziva neupiekli, no dakujem. To nie je buducnost ZEME.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-10-2011 22:05:55
to logo na tričku pod U B | 01-10-2011 20:16:41 | - si ma pobavil... Mam aj take, len z Amsterdamu.

Toto je pamiatka na Spojene Arabske Emiraty a konkretne na Dubaj. A znazornena je symbolika mesta - palma, resp. viacej asi povedia umelo vytvorene ostrovy v Perskom zálive. Su svetozname a po ich prehliadke mozem potvrdit, ze UAE maju byt na co hrde...
Registrovaný Ivan Sklenár Ivan Sklenár | 01-10-2011 20:47:32
Je pravda, že komunikácia predstaviteľov mesta s občanmi sa oproti predchádzajúcemu volebnému obdobiu zmenila. K lepšiemu. Ale je pravda aj to, že na priame a konkrétne otázky neprichádzajú vždy priame a konkrétne dpovede.
to logo na tričku pod U B | 01-10-2011 20:16:41
to je cannabis sativa?čauko Miloš :-D

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign