Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Nemecko už Grécko zachraňovať nehodlá - ak vyhrá ľavica kľudne môže opustiť eurozónu

Miloš MajkoDátum04. 01. 2015 23:53:20TémaEkonomika
200

Predčasné parlamentné voľby v Grécku, ktoré sa majú konať už onedlho napovedajú, že úspech môže mať koalícia radikálnej ľavice SYRIZA Práve táto koalícia sa stavia proti úsporným opatreniam vlády spojenými s medzinárodným záchranným programom.

Je zaujímavé, že predstavitelia Nemecka radikálne zmenili svoje postoje k zotrvaniu Grécka v eurozóne a nechali sa počuť, že v prípade víťazstva tejto koalície a ustúpenia Grécka od úspornej politiky či ukončenia splácania gréckych dlhov by neboli proti, keby Grécko opustilo eurozónu. Škoda, že politici nebrali toto riziko vážne predtým ako štáty eurozóny Grécku poskytovali stovky miliárd Eur pomoci, za ktorú ručia krajiny, ktorých občania nebrali dôchodky na mŕtvych príbuzných, nepoberali niekoľko platov zo štátnych inštitúcií a v mnohých prípadoch majú priemerné platy ešte stále nižšie ako dôchodky v samotnom "už chudobnom" Grécku.

Alebo že by už boli riziká nenávratnosti úverov nemeckých a francúzskych bánk v tejto krajine zažehnané ?

Problematike pôžičky pre Grécko sa podrobne venujeme už niekoľko rokov, v tejto istej rubrike v starších článkoch.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Miso | 07-01-2015 20:38:42
Pre jrnem: Naco mi vykas, ked ma urazas? Nepotrebujem tvoje vykanie ani tvoj lacny sarkazmus. Patris aj ty k okradacom chudobnych ludi? Alebo si neprebudeny a ti zlodeji ti len imponuju? To, ze oni si ako bohovia beru dozivotne renty za par rokov odsedenych v Bruseli a tebe daju dochodok az v sedemdesiatke, to ti je jedno? Vivat SYRIZA. Anarchia je zaciatkom poriadku.
obyvateľ | 07-01-2015 10:36:56
Este nevystupili z EU a uz ich zaslapavame pod ciernu zem,strasime ci piseme katastrovicke scenare.
Treba nechat narod a štat si ist svojou cestou a nevnucovat nieco co chce niekto co riadi celu EU. Treba nechat priestor na sebaurcenie vlastneho smerovania.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-01-2015 04:26:18
Tento material som cital a pripada mi ako SCI FI. Je to tragedia, tak rad by som sa bol v 2010 roku mylil...
OPRAVA: Nikto Vám nemôže dať viac, ako Vám MY sľúbime | 07-01-2015 02:19:25
Ospravedlnenie za hrubku v prihlásení
Nikto Vám nemôže dať viac ako Vám mi sľúbime | 07-01-2015 01:56:25
Ekonomickí experti SYRIZY predstavili svoj program investorom v Londýne. Jedným z nich bol aj Joerg Sponer, generálny riaditeľ Capital Group. Capital Group je jednou z najväčších svetových spoločností, ktorá spravuje klientom investície za bilión dolárov.

Sponer bol zo stretnutia s ekonomickými expertmi SYRIZA Yiorgosom Stathakisom a Yiannisom Miliosom zhrozený a svoje pocity spísal v krátkej správe, ktorú poslal do gréckych bánk a obchodníkom s gréckymi dlhopismi.

Upozornil, že účastníci stretnutí (15 až 20 správcov veľkých fondov) boli šokovaní a "chcú okamžite predať všetko, čo v Grécku majú". Program SYRIZA je podľa neho "horší ako komunizmus".

Ak by vo voľbách získal Tsipras viac než 36,5 percent a tým pádom absolútnu väčšinu v parlamente (čo je možné, keďže víťaz získava automaticky bonus 50 kresiel), bude okamžite nasledovať cyperský scenár. To znamená „masívny odliv kapitálu, výbery úspor z bánk a koniec investíciám.“

Spojencami SYRIZY v Európe sú podľa Sponera radikálne ľavicové strany ako nemecká Die Linke a španielsky Podemos „aj keď sú pre nich príliš liberálne“.

Toto je päť pilierov programu strany , ako ho prezentovali pred investormi. Kurzívou sú napísané Sponerove dovetky.

Zastavíme humanitárnu krízu. Poskytneme zadarmo jedlo, elektrinu, bývanie a zdravotnú starostlivosť všetkým, ktorí to potrebujú.
Nikto nesmie mať nižšiu mzdu ako 750 eur štrnásťkrát do roka. Najnižší dôchodok bude 750 eur trinásťkrát do roka. (Pre porovnanie: priemerný plat v Grécku dnes dosahuje 812 eur mesačne. Tsipras teda chce zvýšiť minimálnym mzdu na úroveň priemernej) Začneme prijímať tisíce nových štátnych zamestnancov.
Rozpočet sa okamžite dostane do primárneho prebytku 1 percento HDP obmedzením šedej ekonomiky. Keď ľudia budú brať tých 750 eur mesačne, už nebudú mať motiváciu si zarábať načierno (super vtip). Zrušíme všetky majetkové dane (to bude stáť dve miliardy eur). Dane z príjmov znížime na 20 percent, s výnimkou vysokých príjmov (náklady 2 miliardy eur). Očakávame, že z doposiaľ neplatených daní a únikov získame ďalších 70 miliárd eur ročne. Očakávame, že po tom, čo prevezmeme moc, porastie ekonomika o 3 až 5 percent, pretože sa malé a stredné firmy už nebudú báť investovať, a očakávame masívny prílev priamych zahraničných investícií. ( LOL) znamená nahlas sa smejem, pozn. red.
Počítame s reštrukturalizáciou dlhov. Európska centrálna banka kúpi všetky grécke štátne dlhy na 60 rokov a zaplatí z nich všetky úroky (Nemecku sa v roku 1952 odpustilo 62 percent dlhov, tak prečo by túto možnosť teraz nemalo mať Grécko?). Grécke dlhy klesnú na 20 percent HDP do roku 2080 (dnes sú 177 percent HDP) (hahahahahaha). Očakávame vzostup prílivu peňazí z Bruselu o 5 miliárd eur ročne. Nikto v Bruseli nezíska na tom, keby sme opustili euro.
Dlhové moratórium. Nikto nemusí splácať dlhy, ktoré prevyšujú 20 percent jeho príjmov. Pri spomínaných 750 eur za mesiac sa teda odpúšťajú všetky dlhy nad 150 eur mesačne. Banky sa budú v prvom roku rekapitalizovať tromi miliardami eur a v druhom roku budú odpisovať straty z prvého roka ( vážne, obaja to povedali). Veritelia sú príliš slabí a banky silné, takže obrátime tento pomer. Vymeníme 100 percent senior manažmentu v troch najväčších gréckych bankách a donútime sudcov, aby boli produktívnejší.
NUŽ ČO DODAŤ: šašo ktorému to možno vo voľbách vyjde, ale realita bude celkom iná...
obyvateľ | 06-01-2015 21:47:12
Nerobte paniku ide to aj inak a tu je toho priklad. Len v nasom pripade bola chyba ze sme nechali krajinu najskor vydrancovat a rozkradnut.

http://www.sme.sk/c/7575592/islandsky-premier-ocakava-ze-parlament-oficialne-stiahne-prihlasku-do-eu.html
j.r.nem | 06-01-2015 13:10:14
Pre Miso,vidim,ze mate velky ekonomicky a politicky prehlad,tak snivajte i dalej.
anonym | 06-01-2015 10:40:19
Ak Grécko vystúpi z EU, tým lepšie. Žiadna krajina nie je nadšená tým, že sa im skladá na pohodlný život. Som zvedavý ako budú fungovať, keď nebudú napojený na EÚ.
Miso | 06-01-2015 10:38:55
Co povedala komisarka EU mam srdecne u k.k.ta. Ide to, na com sa dohodnu ludia v Grecku alebo na Slovensku alebo vo Francuzsku. Grekom drzim palce. Nech celu EU poslu do pecka a my s nimi co najskor. Pokial niekoho zivia vselijake nezmyselne EU projekty a eurofondy a predavanie odpustkov a inak umelo vymyslene biznisy, tak so mnou suhlasit nebude. Ale o suhlas pracujucich ludi sa nebojim.
j.r.nem | 06-01-2015 09:46:15
Je pravda,ze par politikov tento nazor o Grecku vyslovila,ale vladou je uz davno zamietnuty.Takze netreba sa vzrusovat,okrem toho to vobec nejde.Tak sa vyjadrila komisarka EU.
STRACH | 06-01-2015 02:24:41

Vy ste si ešte nepoložili otázku ,,kde sa to zastaví?“
http://www.reformy.cz/zpravy/us-dluh-za-posledni-den-roku-2014-vyrostl-o-100-miliard-a-prorazil-rekord-na-1814-bilionech/
Na každé zmazanie US dlhu prišla vojna ktorú financovali ( dokumentovať netreba stačí dohľadať na webe)
Ja mám len strach čo môžu vymyslieť , že človek im ,,musí uveriť“ že by atomový útok na jednu z krajín NATO (čl 5.) alebo niečo iné!
Ľudia musia byť šokovaný, vydesený a hlavne nesmú mať čas rozmýšľať, aby vyjadrili svoj súhlas!!! S VOJNOU (ako sa to stalo pri zhodení dvojičiek, dokumenty sú na Webe, Treba dohľadať) a s vojnovým ťažením US-NATO.
Preto je absolútne nepodstatné či Grécko zotrvá v EU-zóne, alebo nie. Otázka znie ,,PREŽIJE EÚ BEZ VOJNOVÉHO KONFLIKTU NEZATHNUTÁ ZO STRANY USA DO VOJNY???“
obyvatel | 05-01-2015 20:47:40
Už aby to bolo nech len vystúpia. Co im a nam obycajnemu ludu priniesla eurozona? Nič len dražobu a vytunelovanie Slovenska. To co stalo 1 korunu teraz stoji 1 euro. To je 30nasobne drahší život pre nas obyvatelov. A to ze mozeme cestovat? Nato sa vysrat ked ludia nemaju zaco prezit a len preživaju. Teraz uz vieme ze EU to bol len odrb politikov pod tlakom a zaujmom korporacii sa dostat k hodnotam co sme tu mali.
Teraz nas maju totalne v hrsti a len za otrokov. Pokial Grecko vystupi tak ich nenechaju na pokojnom sebaurcení svojej cesty ale z trucu ich budu dusit tieto korporačne nenažrane svine aby ich dali nacisto do kolien a v plnej nahote nam ukazali svoj vplyv a demonstrovali svoju silu aku maju nad ich a aj našimi životmi ako odstrasujuci priklad pre kazdu krajinu ktora by sa nahodou chcela vydat svojou cestou. Grecko je fantasticka krajina a ludia a ak vystupia tak budem zvažovat o prestahovani sa tam.
pre anonym | 05-01-2015 17:00:18
Co zaniklo?Take profesie co na slovensku neboli ale hlavne ze ma titul min.Mgr.Ty tiez nekupis auto na ktore sa nevyrabaju nahradne suciastky!Tak ked sa mam pripravit na za,estnanie ktore ma bude zivit cely zivot,tak nepojdem na skolu z ktorej vychadzaju ludia suci akurat na urad prace!Alebo bueme niekoho vinit,ze ja mam taku a taku skolu aj ked som na zaciatku vedel ze nemam sancu sa zamestnat?K tym co pracuju vonku a maj serioznu pracu a uplatnuju svoje vodomosti tym drzim palce a ostatny co necjali zo seba urobit asocialov a pobrali im deti tych treba zavriet a nie lutovat!
Peter | 05-01-2015 15:55:04
A čo sa čudujeme? Ved tie nemecké ako aj francizske banky sa už zahojili a teraz môžeme nechať Grecko aj padnuť, ved ručia blbí žobráci ako Slováci a im podobní....
anonym | 05-01-2015 14:55:34
Vidis kolko pracovnych miest vzniklo ale nevidis kolko ich zaniklo. Ti co pracuju vonku su ludia co hlasovali nohami a radsej z tejto karpatskej demokracie odisli - to je velke minus pre krajinu pretoze ti ludia do 20 rokov stat iba stali peniaze a tie teraz zarabaju inym. Na zapade ziskali novych platicov dani bez investicii (okrem spoluobcanov). Chod sa pozriet na vysidleny vychod tam su poloprazdne dediny bez mladych ludi.

Dlh statu nemusi byt problem ale to zavisi od toho na co sa tie peniaze pouziju. Ked na pasiva (vianocny dochodok, vlaky zadarmo) tak je to problem. Ak na investicie setriace peniaze tak je to v poriadku. Pre predstavu - kazdy rok by sa len z urokov za statny dlh SR dala postavit na Slovensku jedna dubajska Burj Khalifa (cca. 1,2 mld. €).
Peter | 05-01-2015 14:37:07
S tou nezamestnanostou by som to nevidel tak cierno!Je kopa ludi co je evidovany na urade a pracuje na cierno,lebo sa mu to zda vyhodne,kopa ludi je na urade a nepracuje vobec a ani pracovat nemieni lebo im to tak vuhovuje a kopa lidi pracvat nechce,lebo pracovat a nedostavat ,mzdu by sa nepacilo nikomu!Z tej masy ludi je mozno 5.6%ludi co su nedobrovolne na urade a nie zo svojej viny!Viem to ja Vy a kopa ludi naokolo!Ti co pracuju vonku su tam dobrovolne,ved aj na to sme vstupili do Eu ako nenormalna vymozenost a sanca pre chudobu!Pozrime si kolko je nezamestnanych a kolko je pracovnych ponuk!To je ako mozne,ze su volne pra ovne miesta?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-01-2015 13:38:30
Peter | 05-01-2015 13:07:39 | - porovnajte pocet obyvatelov a nezamestnanost v USA, Nemecku, Francuzsku, ci Polsku s poctom obyvatelov v SR. Nasledne si zistite kolko ludi pracuje v zahranici legalne, odhadnite kolko ilegalne a skuste este odhadnut, aka je v SK skutocna nezamestnanost - nie ta vykazovana.

A dostanete odpovede na otazky, ktore Vas mozno zaujimaju.
Peter | 05-01-2015 13:07:39
Pan Majko,teraz neviem ako to muslite alebo aku mate predstavu!Stale spminate deti,deti nasich deti a naslapne miny a podobne katastroficke scenare co sa tyka zadlzenia statu!Tzv.zapadne starocne demokracie,ktore su zadlzwne viac ako cele slovensko nemaju s tymto problem?Par vybolenuxh vUSA si zije kralovsky a cela stredna vrstva tzv tahuni ekonomiky zije z kreditnych kariet,co znamena na dlh!A aky su vsetci spokojny,tam im nevadi ze su zadlzeni na styri generacie dopredu?Kazdy rok rozpoctove provizorium ,umelo navysia rozpocet a ide sa do boja!!Vravi sa ze sa asi mame dobre ,ked sa snazime zabezpecit tri generacie do predu!Kto este okrem nas?Nemame dovod riesit sucasnost,tak riesime vzdialenu buducnost!To by mal byt problem kazdeho jedinca zvlast a nie spoliehat sa na stat,to sa nedalo ani za komunistov!Stat je tak zatazeny dohodami,zmluvami a vselijakymi dohovormi,ze nie je mozne odhadnut co bude realne o rok!To iste plati aj v regionalnej politike ako sucast statu!
Miso | 05-01-2015 11:24:28
Aku zmenu cakate, ked si ludia za prezidenta sami zvolia rozvedeneho uzernika? Tomu darebakovi moze verit iba niekto, kto si nevia spocitat kolko je 2+2. Jasne, ze po najvyssom muftim opakuju aj ostatni sluzobnickovia. Ked dokaze oblbnut ludi on, tak preco by to nemalo vychadzat aj im?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-01-2015 10:39:02
Toto som napisal o Grecku a pozickach pre tuto krajinu v aprili 2010:

http://www.seredonline.sk/clanky/grecko-poziadalo-o-financnu-pomoc-45-miliard-euro-co-dalej/

Nasledne vela, vela clankov na tuto i ine ekonomicke temy.

Zial, je malo ludi, ktori problematike ako tak rozumeju a este menej tych, ktori sa nou chcu zatazovat.

A pritom to je problem nas vsetkych a bude nasich deti a vnukov.

Nezaujmom ludi o dianie mimo svoj byt je smutne a povedie k tragickym nasledkom na zivote ich samotnych.

Nielen v state, ale aj v daleko mensom meradle - 50 rocne zmluvy na verejny majetok so zavazkami nas vsetkych, naslapne miny, ktore sa mozu ukazat davno po tom, co budu mrtvi ti, ktori ich kladli.

Chce to iba mysliet aj na zajtra...
tak tak | 05-01-2015 10:25:17
naši by mali spraviť to isté alebo minimálne najskôr zachrániť nás a potom vrúcne zachranovať iné krajiny
Nemecke banky | 05-01-2015 08:46:55
dostali naspat co tam bezhlavo vrazali,,na co sme sa im poskladali vsetci v Eu a tak uz nebudu bezhlavo drzat zdochlinu na svojom dvore!Logicke nie?
Nuž bude tak ako povie USA | 05-01-2015 02:40:08
https://www.youtube.com/watch?v=7qoZ002r2DI
https://www.youtube.com/watch?v=9GH9lwhr_vI

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign