Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Nejde iba o stromy a parkoviská

Naviažem na tento problém, hoci v kontexte s ďalším obsahom článku "Stromy alebo parkoviská" je skoro bezvýznamný.

V odpovedi na otázku Kristíny S. som napísal viac. Konkrétne:Ako má teda samospráva postupovať? Máme naozaj na každé parkovacie miesto (cca l5 m2) vyhlasovať referendum dotknutých občanov? A ktorí oprávnene dotknutí to budú? Tí, čo bývajú v okruhu 100, 200, alebo 500 metrov od budúceho parkoviska? Rozhodnutie je vždy iba na poslancoch MsZ. Rozhodnú vo vlastnej kompetencii a na vlastnú zodpovednosť. Je otázka, či podmienky za akých roznodnutia príjímajú dokážu pochopiť aj občania samotní .

Tvrdiť, že tomto prípade možno nájsť kompromis je ľúbivé zavádzanie. Majiteľ motorového vozidla chce mať možnosť parkovať na spevnenej ploche a bude trvať na jej vybudovaní. Jeho sused, ktorý auto nemá a ani ho nemieni kúpiť, bude zásadne trvať na zachovaní zelene v hocakej forme, aj keby išlo iba o obyčajnú trávu. V tejto otázke je hľadanie kompromisu stratou času, lebo pravdu má každý, iba pravda každého je iná.  Buď ustúpi jeden alebo druhý. Za veľavravný považujem názor, že 97% občanov môže mať na vec názor iný ako vedenie mesta. Každé médium dokáže ovplyvniť verejnú mienku väčšiny. Stačí napráíklad vytvoriť obraz nespokojnosti "množstva" občanov zverejňovaním virtuálnych negatív. Napríklad otázkou v nadpise - Kto zaplatí škodu spôsobenú na aute, hoci v skutočnosti ku žiadnej škode nedošlo. Alebo úplne scestná diskusia o tom, či notár môže byť členom obecného zastupiteľstva. Celá diskusia nakoniec skončila na bode nula. No najčastejšie úplne stačia nadávky a urážanie poslancov. A možno sa naozaj dožijeme aj toho, že anonymný dav amatérov vyzbrojený dostatkom sebavedomia na svoju nekompetentnosť bude poštvaný na odborníkov, ktorí neodborné názory striktne odmietajú. Možno sa naozaj stane, že v tejto našej demokracii, kde hlas hlupáka má vo voľbách rovnakú váhu ako hlas génia, a v  ktorej každý môže všetko, ale za všetko môžu iba poslanci MsZ, budú v budúcnosti v našom meste rozhodovať o výsadbe zelene remeselníci a odborníci na energetiku, vrátane davu, ktorý vidí iba živoriaci strom a nie je schopný akceptovať názor odborníčky, že strom má iba pár rokov života.

Keď som pred viac ako tromi rokmi bol pri zrode SOL predpokladal som, že toto médium formou korektných otázok konkrétnych ľudí bude poznanie Seredčanov posúvať dopredu a všetci budú postupne v rámci diskusie obohacovaní o stále širšie poznanie problému a jeho súvoslostí.

V ostatnom období sa však z nádejného informačného kanála stáva zásluhou viacerých zákerných a zbabelých anonymov dezinformačná kanalizácia. Diskusií na stránkach SOL sa zmocnil okruh nadšencov, ktorí na tejto stránke listujú s rovnakou chuťou ako na stránkach bulváru. Nezaujíma ich obsah korektnej informácie. Bažia po opľúvaní konkrétnych ľudí v diskusii. Škoda pre všetkých. Nie každý dokáže odseparovať to dobré, čo SOL prináša, od bahna, ktorým je v diskusii prekrytá väčšina článkov.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Registrovaný Ľubomír Veselický Ľubomír Veselický | 24-10-2011 16:13:43
Áno pán Drottner! Podpisujem aj dnes každé slovo z toho, čo som napísal. Situácia sa ale zmenila a narastajúce množstvo útokov som prestal znášať. Ak by ste boli na mojom mieste, videli by ste denne, o čo všetko sa snažíme a za akých podmienok hľadáme východiská, určite by ste to pochopili. Takto "zvonka" tomu nemôžete rozumieť. Ak "odmenou" za vyslovenie stanoviska alebo argumentu je iba výsmech a pohŕdanie, tak to jednoducho musíte odmietnuť a hľadať iné možnosti. Má význam strácať čas písomnými odpoveďami na útoky neinformovaných zákerných anonymov? Mám byť neustále terčom útokov len preto, že som mal snahu veci vysvetľovať? Rozhodol som sa, že nie. Stačilo. Anonymní okydávači, ako som ich nazval, dosiahli to, čo chceli. Bol som dlho jediný, kto bol ochotný komunikovať a mnohí nemali ani toľko slušnosti, aby ak sa už neidentifikujú, písali k veci a bez urážok. Dnes sa SOL stala platformou, kde budú v čoraz väčšej miere uvádzané iba negatíva a negatívne reakcie na prácu vedenia mesta. Bipolarita zasiahla naplno mediálne prostredie Serede. V Seredských novinkách budeme hovoriť o tom, čo sa nám podarilo a na stránkach SOL bude všetko to, čo nerobíme. Každé médium bude mať svoj okruh skalných a každý z nás bude presvedčený o svojej pravde. V budúcnosti vyjde najavo, prečo sa tak stalo, a záujmom koho mal prispieť dnešný nátlak na poslancov a primátora.

Registrovaný Igor Lehocký Igor Lehocký | 24-10-2011 15:51:08
Problém pocitu nedocenenia práce poslancov, viceprimátora či primátora mesta a na druhej strane zlý pocit z anonymných atakov na stránkach SOL je jeden taký začarovaný kruh. Vtip je ale v tom, že je to produktom dvojstranného aktu a aktérmi s rovnakou mierou zavinenia sú samotní poslanci MsZ, alebo obecne dotknutí zamestnanci MÚ a na druhej strane neinformovaní anonymovia. Myslím, že poznám ten postoj: no pozri čo zas píše nejaký anonym o mne, o kolegovi, o problematike...čo s tým, má vôbec cenu reagovať na takéto nezmysly, osobné útoky, výmysly anonymov...nič o tom nevedia, ale evidentne majú záujem iba iného zhovadiť a dourážať na stránkach SOL, no má cenu reagovať? Nemá. A najlepší spôsob ako "potrestať" anonymov je nereagovať, zatiahnuť oponu a koniec. Však aj to je právo - neodpovedať. Zle a úplne zle a ten najhorší výber riešenia svojej nespokojnosti alebo dokonca znechutenosti. Výsledok? Urazený a takmer mlčiaci tím verejných funkcionárov, zvolených v komunálnych, demokratických a anonymných voľbách s jasným odkazom: My, obyvatelia mesta Sereď chceme, aby ste práve Vy riadili naše mesto, lebo si o Vás myslíme, že je na Vás spoľahnutie, že nebudete opakovať chyby predchodcov, že splníte Vaše verejné vyjadrenia a sľuby adresované v predvolebnej kampani, na mítingoch, bilbordoch, v tlačených novinách a na seredonline voči nám voličom a s týmto presvedčením Vám odovzdávame svoj hlas. A urobil tak stredoškolák, občan s vysokoškolským vzdelaním, ale aj ten, kto nemal šťastie na slušné rodinné prostredie, na dar vrodenej inteligencie, alebo šťastie vzdelávať sa, lebo pochádza z chudobnejšej rodiny a ďalej už nemá šancu posunúť vývoj svojho intelektu. Čo k tomu dodať.
Upierať niekomu právo hodnotiť verejných funkcionárov mesta na podpriemernej úrovni, arogantne, zákerne alebo neinformovane, je v zásade postoj hrubého rozporu s princípmi demokracie, slobody prejavu, neochota pripustiť, že úroveň niektorých anonymných príspevkov je presný obraz úrovne spoločnosti. Hnevať sa na úroveň spoločnosti v SR alebo v meste Sereď a snaha riešiť tento problém mlčaním je kontraproduktívne, lebo je to iba "voda na mlyn" menej vyspelých niektorých anonymov, ale tiež voličov. Namiesto fundovanej, vecnej a vyčerpávajúcej odpovedi, ako stanoviska všeobecne akceptovaného pre logické a rozumné argumenty, je voľba mlčania asi detinská, ktorá niektorým anonymom maximálne vyhovuje, pretože môže byť dôvodom k tomu starému "kto mlčí, ten svedčí". Výsledkom demokratických volieb obecne je delegovanie rozhodovacích právomocí na zvolených zástupcov, teda poslancov a primátora, to je fakt a jeden uhol pohľadu. Už sa iba nesmie zabúdať na právo resp. povinnosť v niektorých prípadoch, verejnej kontroly a oponentúry, pretože odmietať právo na odpoveď, na verejnú kontrolu zakladá vždy podozrenie z nekalých záujmov tých, ktorí majú konať vo verejnom záujme. Kto má teda právo alebo povinnosť informovať verejnosť? Nikto? Zle a znovu zle...
Registrovaný Matej Fraňo Matej Fraňo | 24-10-2011 14:55:49
Myslím, že tam bol iba jeden príspevok od p. Irsáka.

Vysvetľujúci aj preto, že na rozdiel od ďalších konkrétne menovaných poslancov on do diskusie vstúpil.
Registrovaný JUDr. Mgr. Alexandra Nádaská JUDr. Mgr. Alexandra Nádaská | 24-10-2011 13:20:48
pan Frano a ten vysvetlujuci prispevok bol ktory?
Registrovaný Jozef Drottner Jozef Drottner | 24-10-2011 13:07:15
pan Veselicky, dovolim si Vam pripomenut vase slova z pred roka:

"Stránku SOL považujem za jedinečnú príležitosť, kedy môžem poznať názor občana a môžem mu verejne odpovedať. Vždy (a túto moju zásadu, či vlastnosť dobre pozná M.Majko) mám záujem hovoriť o problémoch mesta a preto som ako poslanec pomerne často dával informácie z kuchyne MsZ na stránky SOL. Aj za cenu, že niektorí občania moje informácie, resp. články využili v diskusii na bezhlavé a hlúpe útoky. Musím poďakovať M.Majkovi, ktorý mi, keď som už tých pindičiek mal plný chrup, pripomenul, že niečo ako poslanec zvolený občanmi musím vydržať aj takéto útoky. Nie kvôli tým, čo mi nadávajú, ale kvôli tým, ktorí moje informácie dostávajú, hoci na ne nereagujú. Posledné dni ma presvedčili o tom, že mal pravdu. Podiel tých, ktorým ide iba o podpichovanie je nižší a začínajú prevládať hlasy tých, ktorým ide o vec a nie o autora informácií. Verím, že je iba otázkou času, že sa s víziami o zamýšľaných projektoch a akciách ozvu aj ďalší kandidáti na posty poslancov. Iniciatívu očakávam skôr od tých nových, než od mojich terajších kolegov, ktorí sa držia v ústraní. Nakoniec tí, čo kandidujú na post prvýkrát majú výhodu v tom, že sú akýmsi nepopísaným listom. Občania s nimi nemajú negatívnu skúsenosť. Nemajú žiadnu. Ale je to lepšie ako keby ich boli videli v poslaneckom kresle a dnes ich už radia k mlčiacej väčšine. Nemyslím si, že dnešným poslancom je jedno, čo si o nich myslite. Iba nemajú odvahu hovoriť na stránkach SOL otvorene. Len niekoľkí si luxus mlčania v predvolebnej kampani môžu dovoliť. Sú to tí, ktorí sú zreteľne čitateľní na základe svojich postojov vyjadrených v hlasovaniach".

vtedy ste este nebol hovorcom mesta, vtedy ste bol nieco ako jeho svedomie.
Registrovaný Ľubomír Veselický Ľubomír Veselický | 23-10-2011 16:53:05
Pán Klokner! Ste jedným z mála ľudí, ktorí aj keď ostro kritizujú, majú tú guráž, že sa neskrývajú. Tvrdíte, že moje postoje som zmenil. Vôbec nie. Kriticky som poukazoval na konanie bývalého primátora a nebol som sám. Preto musím odmietnuť Váš výrok: "Pravdupovediac sedieť druhé či tretie obdobie tam a naprávať bordel ktorého som sa spoludopustil je minimálne schizofrenické." Toto sa síce dobre číta, ale s realitou to nemá nič spoločné. Iba tí, ktorí v rámci interpelácií a rozpráv k problematickým uzneseniam MsZ neboli raz primátorom, inokedy väčšinou kolegov poslancov vypočutí, vedia akú váhu má Vami uvedené "spoludopustenie" na nejakom bordeli. Je na škodu veci, pokiaľ na dnešné zloženie seredského zastupiteľstva máte tak kritický názor, že ste sám váhou svojej osobnosti nezabojovali za zlepšenie tohto stavu pred voľbami. V tomto smere Vám môže byť príkladom pán I. Sklenár, ktorý za poslanca kandidoval. Dnešné zastupiteľstvo neglorifikujem. Podsúvate. Síce šikovne, ale bez dôkazov. Dnešní poslanci boli riadne zvolení. Ak si myslíte, že dnešné zastupiteľstvo nič nerobí a je arogantné, je to Váš názor. Či sa natrvalo zaradíte do skupiny večných nespokojných, ktorí s dávkou precíznej arogancie iba kritizujú, ukáže čas. Zloženie mestského parlamentu určilo 5 345 voličov. 8 727 občanov sa volieb nezúčastnilo. To je katastrofa! No uvedenie týchto počtov určite drzosťou nie je. Nemusíte mať obavy, že Vás, alebo ktoréhokoľvek registrovaného diskutéra budem nejakým spôsobom okydávať. Dokonca ani tak inteligentne ako to robíte Vy. Nie som ani nechápavý, ani nenahraditeľný. Opäť šikovné podsúvanie názoru. Iba realitu vidím inú ako Vy. Je tu možno niekoľko zúfalcov, ktorí si liečia svoje ego ako anonymní opľúvači. Vy ich vidíte ako väčšinu nespokojných občanov, ja ako zopár nevyrovnaných jednotlivcov.
Registrovaný Peter Klokner Peter Klokner | 23-10-2011 15:32:21
Pán Veselický, po prečítaní článku musím s prekvapením konštatovať, že asi naozaj žijete v inej dimenzii. Vaša rozhodnosť i rozvážnosť je fuč, v nerešpektovaní iného ako vlastného názoru dokonca predčíte už i mňa a to som iba obyčajný občan navštevujúci tú vami spomenutú "stoku".

Čo je dôvodom na tak radikálnu zmenu vašich postojov viete iba vy sám. Netúžim o tom polemizovať a už tobôž nie s vami ale nezostáva vám nič iné keď už nie ako človeku tak hlavne z pozície zástupcu primátora sa jednoducho zmieriť s faktom, že úmerne s nečinnosťou a aroganciou zastupiteľov bude rásť i drzosť a arogancia tých čo so stavom ako takým nesúhlasia.
Vytvárate (aj na príklade geniality poslanca Irsáka) nepochopiteľnú gloriolu o dokonalosti súčasného zastupiteľstva. Ste však na ohromnom omyle. Môj bývalý nadriadený s obľubou hovoril, že hrdinov je plná Dukla. Nesnažte sa nás presvedčiť že zázrakom sa nezištne a filantropicky ocitli v našom zastupiteľstve. Pri štipke sebakritiky by už polovica z nich nekandidovala len na to treba naozaj odvahu a aj trochu osobnej cti. Pravdupovediac sedieť druhé či tretie obdobie tam a naprávať bordel ktorého som sa spoludopustil je minimálne schizofrenické. Ľudia naozaj nie sú až takí blbci, akých by ich občas zastupiteľstvo potrebovalo.
Nepochopili ste (a je to problém viacerých nenahraditeľných) či skôr iba nechcete prijať realitu a tá je jednoducho taká, že zastupiteľstvo tohoto mesta je z pohľadu občana už dosť zúfalstvo. Ono tam jednoducho byť musí a ostatné je druhoradé.
Pozrite sa na výsledok volieb. Oháňať sa vôľou občana je pri tých percentách okrem katastrofy aj poriadna drzosť. Nebyť rodiny, kamarátov a tých čo niekoho z nich zištne potrebujú, bolo by možno zastupiteľstvo vymenené kompletne.

Preto skôr ako sa odhodláte k nakydaniu na mňa či na kohokoľvek za jeho anonymný či podpísaný názor najskôr skúste dychové cvičenie a predstavte si tie tisíce zhnusených občanov, ktorí voľby aj v predtuche tohoto súčasného stavu odignorovali.
Registrovaný Ľubomír Veselický Ľubomír Veselický | 23-10-2011 12:52:23
Znovu pripomínam! Nebyť môjho návrhu (27.5.2009) na publikovanie zámeru a vyhlásenie možnosti podávať pripomienky k projektu revitalizácie malého parku, tak by žiadny desiaty jún 2009 nebol ako termín podania námietok vyhlásený. Nikdy som netvrdil, že času na pripomienky bolo dosť. Ale aj 14 dní bolo viac ako nič. Vďakou za môj postoj sú teraz nadávky v diskusiách k článkom na SOL. Na rozdiel od ľudí, ktorí sa riadia pocitmi, vždy uprednostním názor odborníka. Účastníci diskusií k článkom na SOL reagujú v rámci svojich znalostí a informovanosti. Žiaľ v drvivej väčšine nie sú informovaní vôbec. Schmatnú ponúknutý názor autora článku a vezú sa. Preto laickú diskusiu na odbornú tému nemôžem brať ako záväznú. Čo sa týka poslaneckého sľubu tento záväzok o informovaní verejnosti neobsahuje. Opäť pokus o navodenie zdania, že poslanci neplnia svoje povinnosti. Som jediným poslancom MsZ, ktorý svoje názory bez problémov na SOL zverejňoval. Snažil som sa o konštruktívny dialóg tým, že som na moje články umožnil reagovať iba registrovaným. Anonymní diskutéri mi teda nechávajú odkazy v diskusiách k článkom, ktoré s obsahom mojich nemajú žiadnu súvislosť. Preto mám iba poslednú možnosť. Odmlčať sa úplne a nevkladať na SOL žiadne informácie. Následne v ďalšom kroku hľadať korektné možnosti mailového dialógu medzi občanmi a funkcionármi mesta mimo teritória SOL. Na konto diskusie okolo poslaneckého mandátu JUDr. Michala Irsáka. Komentáre k nemu naozaj utíchli. Ale špina nahádzaná v diskusii priamo či nepriamo na jeho osobu i poslancov MsZ ostala.
Nie náhodou som dal svojmu príspevku názov Nejde o stromy a parkoviská. Vyjadrím sa preto ešte jednoduchšie. Veci sa majú takto.
Za prvých deväť mesiacov vedenia mesta zvoleným primátorom a poslancami je preukázateľné, že mesto ožíva napriek tomu, že financií má stále menej. Úspech je neodpustiteľný a preto je potrebné vytvárať atmosféru nespokojnosti občanov s vedením mesta. SOL je na tento účel vynikajúcim prostriedkom. Každý vyrúbaný strom, každá jama na ceste, či včas neoznačený prechod pre chodcov je dobrou zámienkou na vyvolávanie davovej psychózy. V ďalších komentároch je táto psychóza vydávaná za 99 % verejnú mienku, čo má u volených funkcionárov vyvolať nechuť do akejkoľvek činnosti.
No nedarí sa! Preto budú nasledovať ďalšie články a diskusie k nim, až kým neprídu voľby v roku 2014 a tie dajú odpoveď všetkým demagógom, ktorí sa obraz nášho mesta snažili a snažia vykresľovať v čo najhorších farbách.
Registrovaný Ivan Sklenár Ivan Sklenár | 22-10-2011 10:38:49

S obsahom diskusného príspevku p. Fraňa počnúc oslovením až po poslednú vetu sa stotožňujem. Dodal by som len, p. Veselický, že Vaša nevyčerpateľná schopnosť poúčať občanov o neomylnej pravde niektorých pracovníkov magistrátu či poslancov, vrátane Vás samotného, Vás postavila už dnes mimo realitu, v ktorej žijete. K Vašej sofistikovanej poznámke na moju adresu iba toľko, že netreba byť dendrológ či odborník na zeleň, aby človek rozpoznal čo je dobré a čo nie. Mne moje odborné vzdelanie nebráni zaujať stanovisko ku tomu, čo ma denne obklopuje. Stačí mať len trochu vnímavého ducha a byť rozhľadený, aby bol človek schopný porovnávať. To sa však na ceste medzi Sereďou a Sládkovičovom dosiahnuť nedá. Iba ak, na ktorej strane rastie väčšia kukurica..
Registrovaný Matej Fraňo Matej Fraňo | 21-10-2011 19:49:13
Pán viceprimátor,

ako administrátor stránky SOL prechádzam diskusie každý deň, avšak kanalizáciu som tam žiadnu nenašiel - dokonca sa mi ani jeden príspevok nezdal byť porušovaním zákona. To porušenie zákona občania vidia na strane mesta Sereď - a reakcia mesta a zodpovedných osôb bolo a je mlčanie.

Prednedávnom ste chceli, aby prišlo viac voličov, aby boli voliči uvedomelejší. Máte ich tu. Napriek možnosti anonymity sa do diskusie nezapojí každý - denne sem príde cez 2000 návštevníkov. A že niektorí kladú otázky? Nie je súčasťou sľubu poslanca informovať verejnosť?

Prednedávnom som prerábal archív SOL z pôvodného systému a odporúčam pozrieť si články presne rok staré - pred voľbami. Každý kandidát pridával svoje názory aj 4x denne - vtedy to nebolo diskusné bahno? Rok po voľbách po nich zľahla zem. Okrem Vás. Preto je mi ľúto, že kritika ide práve na Vašu hlavu. To "diskusné bahno" vzniknúť nemuselo, ak by práve tie dotknuté osoby reagovali. Zoberte si príklad od pána Irsáka - stačil jeden vysvetľujúci príspevok a komentáre utíchli.

Preto dúfam, že sa Vaša dôvera v ľudí, ktorí vyjadrili svoju dôveru vo Vás vo voľbách, obnoví - napríklad tak, že pod Vašimi článkami nebude svietiť "Komentovať môžu: REGISTROVANÍ MENOM".

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign