Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Nedostatočné turistické podmienky v meste

Lukas ValentovicDátum21. 07. 2009 13:47:11TémaCestovanie

V týchto letných dňoch sú ideálne podmienky na cestovanie a spoznávanie nových kútov Slovenska. Každé mesto je niečím výnimočné a odlišné od ostatných. Niektoré majú množstvo historických pamiatok a iné sa vyznačujú priaznivými podmienkami turistického ruchu, buď rôznymi koncertmi počas leta alebo atrakciami pre rodiny. Vybrali sme sa zmonitorovať náš stav a čistotu mesta a snažili sme sa vnímať okolie očami turistu.


Fotogaléria k článku:





Zobraziť všetky fotografie


 na takmer 18-tisícové mesto je len pár ľudí, ktorí sa starajú ako tak o čistotu
Popis: na takmer 18-tisícové mesto je len pár ľudí, ktorí sa starajú ako tak o čistotu






 Chýbajúce smetné koše
Popis: Chýbajúce smetné koše





Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
! | 07-08-2009 16:10:51
Klasika:ta posledna fotografia hovori za vsetko:ludia su uz na prechode a auta si veselo prechadzaju....to je bezpecny prechod?
Lukas Valentovic | 06-08-2009 10:25:00
Pre ,,šušenn´´ poprosil by som Vás, skúste nabudúce sa podpísať pod svojím menom a potom môžme prehodiť pár slov, nezaškodilo by taktiež si občas prečítať veľkými písmenami,,UPOZORNENIE´´. ;-)
šušenn | 05-08-2009 00:25:41
tento lukaaško je dobri psichošš nech sa uwedomii co focii!! a nerob sa muudri ti chuj!! ked ti tot ak wadyy ic si to čistit!! jebko! ale jedna fotka sa ti widarilakde fotiiš čo robil twoj brat!
cibula | 02-08-2009 09:57:54
temu wer su to pysini ciste
anonym | 02-08-2009 09:57:09
meskí flojdi su jeb... hovno roba si myslá ze nekoho chyta de pici nykdi v zivote a ked ano tak aj to daju len 500 sk blokovu pokutu :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
podla mna | 29-07-2009 10:43:35
lukas nam chcel ukazat ako asi vyzera prvy dojem turistu ak sa chce prejst centrom nasho mesta - a to sa mu podarilo. v zahranici som bola svedkom, ako rano o piatej nabehne upratovacia cata a o hodinu je 5 milionove mesto ciste. takisto parky, upratovaci zbieraju vsetko co na travnik/chodnik/lavicku nepatri - naozaj vsetko. ved si len predstavte, kolkych by mohlo mesto normalne zamestnat napr. za sumu, ktoru dalo na zniceny futbalovy stadion - ked sa chce, tak sa da
jurik | 23-07-2009 16:23:55
Francuza možeš zobrať akurat tak do parku pred semerlockom, tam je to krásne romantické chýbajú len lavičky... park s kaštielom je strašidelný, viac menej sú v ňom pochybný ludia, asi málo smetiakov a možno by neuškodilo ak by sa MsP prešla tadial pešo.
Peter | 23-07-2009 13:32:39
Ale Lubo aj ty zavádzaš! V ten som robil a žiadny Mercedes tam až do 19.00 hod. neparkoval! Tak ako tam mohol stáť 3 dni?? Pravdepodobne tam zaparkoval až v nočných hodinách a ešte v tu noc bol tento priestupok hliadkou zaznamenaný! Tak prosím nabuduce pravdu! Alebo ti ide o niečo iné?
lubo | 23-07-2009 11:14:29
naco som ako volat? ked som videl ako chodia okolo??? alebo zeby si to v tej 20 km rychlosti nevsimli? moze byt, bolo uz sero, ciierna farba, vysoka rychlost :-D ale chapem, apelujete na ludi aby vsetko oznamovali, ale aky ma zmysel ze sa prevezu okolo, nic neurobia a potom ked im to niekto oznami mu nasadia papucu? :D hladam logiku, nenachadzam :D
tt | 22-07-2009 20:25:50
pre LUBA ked si dostal papucu pri tom byvalom dome deti asi vies preco.A ked si tam tri dni videl stat cierny mercedes preco si to neoznamil MsP a mal by si istotu ze to je v rieseni.Ked budes pozerat z okna za zaclonou zbytocne sa budes potom rozculovat.VOLAT VOLAT VOLAT
pre hombre | 22-07-2009 20:14:12
Beriem tvoje slová, ale stále mi nie je jasné, ak by sa čisto teoreticky MsP zrušila, od akého subjektu by títo vandali mali pociťovať reálnu hrozbu za svoje činy? Veď potom by ich naozaj už nikto nezastavil v tom, aby robili po meste neporiadok. Alebo si myslíš, že prípadným zrušením MsP v Seredi by prestal niekto robiť aj bordel..? Či sa ti to páči alebo nie, MsP tu zohráva svoju úlohu, aj keď bežný občan nevidí všetku jej činnosť a potom sú hodnotenia na adresu MsP subjektívne.
re: Hombre | 22-07-2009 19:59:13
Tak som si po tebe prečítal všetky tie diskusné príspevky, ale zistil, som, že si veľmi zaťžený na MP. Nič iné ťa podstate ani netrápi. Dostal si od nich nejakú moc masnú pokutu? Tiež som si všimol aj to (a už to tu bolo spomenuté), že si sám sebe protirečíš. A za ďalšie. Naozaj si myslíš, že žijeme v dobe, kedy by bolo možné rómov (alebo aj bielych) sankcionovať údermi obuškom ako to tu navrhuješ?? *loony* Si spomínaš na prípad v Košiciach, kde v podstate policajti tých malých cigánskych pankhartov ani nebili (dávali si po papuli navzájom) a ako skončili tí policajti? V lepšom prípade bol snimi ukončený služobný pomer, v tom druhom boli obžalovaní v z trest.činu zneužitia právomocí verej.činiteľa. Možno keď budeš vo vedúcej funkcii tohto štátu môžeš sa pokúsiť zavieť fyzické tresty pre cigánov/vyvrheľov a uvidíme. Nateraz je akákoľvek diskusia na túto tému zbytočná. Hoc si aj ja osobne myslím, že na také individuá nič iné neplatí, žiaľ zákon je zákon a polícia musí príkladom a nie ho zneužívať. Ešte ma tak napadlo, podľa akých kritérií by si sa rozhododval, že kto a za čo by si zaslúžil dostať s obuškom a kto nie. Povedzme rozbitý smetia/výklad je už na obušok. Poškodenie značky ešte nie?
pre lubo | 22-07-2009 17:03:58
overoval som si ten mercedes, o ktorom píšeš. MsP má konanie vodiča tohto vozidla zaevidované ako priestupok od včera večera a "papuču" nebolo možné na vozidlo umiestniť z technických dôvodov. Z dôvodu neprítomnosti vodiča je priestupok stále v riešení. A ak máš záujem môžeš si to osobne tiež overiť na MsP.
lubo | 22-07-2009 16:39:56
k tej mestskej policii, minule mi dali papucu lebo som parkoval na chodniku pri byvalom odme deti a mladeze, teraz tam uz 3 den stoji mercedes, policajtov som videl ist zoparkrat okolo a hadajte co sa stalo??
pre Hombre | 22-07-2009 15:30:17
beriem Tvoje slová ako vyjadrenie určitého názoru, ale zamyslel si sa aj nad jeho možnou realizáciou? MsP má v meste jednu dvojčlennú hliadku a tá pôsobí na celom katastrálnom území mesta vrátane Horného Čepeňa. Je logické, že nemôže byť všade. A ak by MsP mala 24 hodín strážiť školu P.O.Hviezdoslava (čím by sa z MsP stala strážna služba, aby sa tam nerozbíjali okná, kto by bol v meste pre potreby ostatných občanov a ďalej, kto by potom strážil ďalšie školy, kde by eventuálne mohlo následne prichádzať k rozbíjaniu okien alebo k inému poškodzovaniu majetku? Nad tým si asi neuvažoval, že? No a na druhej strane, ako môžeš s takým presvedčením tvrdiť, že MsP uplatňuje svoje kompetencie slabo? Máš prehľad o tom, ako sa riešili veci, ktoré spadajú do ich kompetencií a poznáš vôbec aké kompetencie MsP zo zákona vyplývajú? Podľa môjho názoru jediný spôsob ako zabezpečiť, aby MsP alebo polícia vôbec bola tam, kde má je ten, že my ostatní nebudeme hluchí a slepí k tomu, čo sa v meste deje a oznámime každé protiprávne konanie, ktorého sme svedkami.
pre hombre | 22-07-2009 12:16:49
ty si ozaj (upravene administratorom)
hombre | 22-07-2009 14:47:35
MsP mesto zrušiť môže. Ale jej právomoci upravuje zákon. A ten, myslím že dáva dostatočne veľký priestor na umravňovanie darebákov. Ibaže MsP ho voči nim uplatňuje veľmi slabo (aspom v Seredi). Tak sa pýtam : načo je? Na jednom MsZ sa prejednávala otázka opakovane vytlčených okien na škole P.O.Hviezdoslava. Vtedy p. primátor (zo zákona zriaďovateľ) odporúčal riaditeľovi školy najať si strážnu službu..lebo MsP nemôže všade byť...Tu niekde sa vraciam k môjmu príspevku z 11:43 ktorý začal pri efektivite práce magistrátu a ním riadených zložiek. Odpoveď si daj sám. P.S. na budúce uveď aspom svoj nik.
pre hombre | 22-07-2009 14:22:10
Aj ja som za výrazne tvrdšie sankcie ako momentálne MsP má. Viem, že ľudia sa z ničoho nič len tak nepolepšia. Ak je niekto primitív, primitívom aj zostane. Takže pomohla by len tvrdá represia v tomto smere. Ibaže ty si v predchádzajúcom príspevku (22-07-2009 11:43) navrhoval zrušiť MsP. V ďalšom príspevku (22-07-2009 13:58) argumentuješ, že "pokiaľ nebudú cítiť reálnu hrozbu za svoje činy, budú v tom zvieracom "poriadku" pokračovať". Mám len jednu otázku: od koho by mali cítiť tú reálnu hrozbu, ak by sa MsP zrušila? Hádam nie od tých pracovníkov, ktorí to budú zametať, keďže by mali mať navýšený rozpočet na úkor MsP. Neprotirečíš si? Teraz fakt neviem či si za zachovanie MsP alebo za posilnenie ich právomocí... Inak so zavedením tvrdších opatrení s tebou maximálne súhlasím, len kto by ich realizoval, ak by sa mala podľa teba MsP zrušiť?
hombre | 22-07-2009 13:58:10
Pre pánov z 12:16 resp. 12:41 : to si naozaj myslíte, že tí ľudia, čo rozhadzujú špaky a robia iný neporiadok sami od seba len tak prestanú? Pokiaľ nebudú cítiť reálnu hrozbu za svoje činy, budú v tom zvieracom "poriadku" pokračovať. Ak by v minulosti neboli v západných krajinách vodiči za nedodržiavanie pravidiel sankcionovaní (v USA za to dávali-jú krátkodobú basu), tak by tam bol rovnaký zverinec na cestách, ako je tomu tu! Pekné slovo a uvedomovanie si slušného správania možno očakávať len od slušných ľudí. Ale nie všetci sú takí medzi nami (žiaľ aj v tejto diskusii). Pozn.: pamätám si už všeličo. V dávnejšej minulosti hrozil v našom meste cigánom policajný obušok. Všetci vieme prečo. A v minulosti sa tak nerozťahovali ako dnes. Prečo asi?
anonym | 22-07-2009 12:43:47
súhlasím s Hombre, ak má byt mestská polícia neefektívna pre mesto, čo sa týka sankciovania vandalov a špinochlov, tak potom by bolo naozaj rozumnejšie zaplatit skor upratovačov, aby naše mesto ako tak vyzeralo, lebo ľudia tu žijúci sú asi naozaj nenapravitelní a odlišní od ľudí žíjúcich vo vedlajších mestách ako napr. v Galante, Trnave, Šali či Hlohovci....
pre hombre | 22-07-2009 12:41:50
Pochop jednu vec - je nereálne, aby bol na každého človeka, ktorý robí bordel "pridelený" jeden policajt. Proste je to fyzicky nemožné. Ak niekto odhodí špak z cigarety na zem v čase, keď tam nie je hliadka polície (bol by fakt blbý, aby to robil pred policajtmi), darmo budeš kydať na policajtov, že oni za to môžu. Skús žiť v realite.
hombre | 22-07-2009 11:43:29
Tá diskusia sa posunula kamsi bokom. MP (alebo polícia vôbec) má predovšetkým dohliadať na verejný poriadok. Magistrát je tu o.i. aj na to, aby vybrané dane od obyvateľov boli účelne minuté, o.i. aj na udržiavanie poriadku. Či je tomu tak, dal odpoveď autor tohto článku. Ak by tieto zložky riadenia chodu mesta fungovali normálne, tak tento článok by asi vôbec nebolo potrebné písať. Niekedy v r. 1991-92 vydalo mesto VšZN o udržiavaní čistoty v meste na verejných priestranstvách. V ňom sa o.i. hovorí aj o sankcionovaní tých, ktorí rozhadzujú ohorky z cigariet po zemi. Koľko že bolo za tento každodenný priestupok udelených pokút?? To budeme do kedy čakať na čas, až začne každý od seba..? Navrhujem zrušiť MP, zostane viac peňazí na zametanie po tých, čo ešte mentálne nedorástli na úroveň, ktorú vyžaduje dnešná doba. *loony*
anonym | 22-07-2009 11:03:59
Hm, ak príde Francúz do Seredi na nákupy, to je dobrý zúfalec. Ale určite sa nevyberie ani po stopách počarbaných dopravných značiek, roztlčených lavičiek a nebude obdivovať napadané lístie (možno na jeseň, vtedy má to lístie svoje čaro). ;-)
@ | 22-07-2009 11:01:09
dajte si do pomeru kolko je napriklad obivatelov serede a kolko delikventov denne vyriesi bud statna alebo mestska policia v meste...potom vam z toho vyplynie, kolko je slusnych ludi a ake male percento, mozno len jeho desatina alebo aj stotina, robi tejto spolocnosti take meno ake ma...vacsina je vychovana spravne predpokladam, no a na tych, na ktorych zakony a moralne spravanie neplatia, je tu polici ako taka... ;-)
Peter Sabo | 22-07-2009 10:40:40
Popisane kontajnery, zabudnute flasky atd. su urcite aj vo Francuzsku prakticky po celom svete, na druhej strane aspon jedna fotka muzea pripadne kostola mohla byt.
Lukas Valentovic | 22-07-2009 10:20:58
Ako som už spomenul v článku ,, Každé mesto je niečím výnimočné a odlišné od ostatných´´ , tak som sa snažil hľadať niečo takého typu – čím sme výnimočný. Ale aj pri najväčšom optimizme by sa mi to asi nepodarilo. Zoberme to z tej stránky, že príde mi niekto známy napr. z Francúzska alebo Nemecka, ubytuje sa v hoteli a chcel by spoznať podrobnejšie Sereď. Mám taký dojem, že by nemal ísť kam za oddychom alebo nákupom.
pre anonym 22-07-2009 08:53 | 22-07-2009 09:52:15
Máš pravdu. Je to o výchove a nie o tom, aby za každým občanom chodili policajti. Inak tú fotodokumentáciu k článku považujem za nie celkom objektívnu, nakoľko sa autor zameral iba na "negatívne zábery" v meste. Naozaj neexistuje žiadny objekt, ktorý by príjemne zaujal turistu..? Ak autor článku chcel, citujem, "vnímať okolie očami turistu" tak to musí byť očami riadne pesimistického turistu, keď nevidel nič pekné.
Anonymovi 8:53 | 22-07-2009 09:52:13
Podľa Tvojho príspevku je MP zbytočná. A aj by naozaj bola, keby tu žili slušne vychovaní a slušne sa správajúci obyvatelia. Lenž ku takému stavu dopracovať sa trvá hodne dlho. A na to je práve polícia, ktorá sa má starať o dodržiavanie verejného poriadku. Prečo väčšina vodičov v USA rešpektuje pravidlá (vrátane dodržiavania rýchlosti)? Odpoveď: kým dosiahli súčasný stav, tak za priestupky sa aj sedelo v base...Dnes už len stačí dohliadať na ich doržiavanie
anonym | 22-07-2009 08:53:43
Je to jasne na všetko čo sa v seredi deje je tu mp. Su kukláči/dozorcovia/strážcovia/pratovači....a neviem čo všetko ešte. Je nemysliteľné aby toto všetko čo sa deje v Seredi zvládala polícia či jedna alebo druhá. Čo tak začať od seba od výchovy vlastných detí. Zamysleiť sa nad tým kedy naposledy sme im venovali jeden celý náš deň, kadiaľ sa naše deti pohybujú, kedy naposledy sme im vysvetlovali že opdadky patria do koša...a monoho mnoho ďalšieho. Ono prevencia/východy je aj bude vždy 1000x účinnejšia ako represia. Ak toto zvládneme na "1", potom sa môžeme začať baviť o oprávnenosti polície ako takej, lebo potom by to boli už len štatisti. Opravte ma ak sa mýlim.
hombre | 22-07-2009 08:18:52
Súhlasím s tým, že "smetisko si robíme sami" potiaľ, že nechodí sem nikto z TT aleba GA robiť neporiadok. Sú to naši Sereďskí (prevažne) výrastkovia. Ale na udržiavanie verejného poriadku máme mestskú políciu (keď už štátnu nechám bokom). Bolo by dobré poznať pomer: náklady na MP / prínos. A tu niekde je parketa pre magistrát, ktorý riadi primátor. *loony*
anonymM | 21-07-2009 19:33:12
vacsina obyvatelstva by uvitala informacne tabule, ale naco, ked do 3 dni budu polamane ... boli instalovane na hradzi cyklo tabulky a mozte sa ist pozriet ako vyzeraju teraz ... podobne dopadli aj znacky zakaz vjazdu, ktore su popisane s fixou a ohnute po zem ... ruky by som lamal takymto vyrastkom a s fixou popisal dvere ich bytu ...
anonym | 21-07-2009 18:12:25
tt *yes* *yes* *yes*
tt | 21-07-2009 18:07:41
je pravda ze by to chcelo zmeny a velke ale na druhej strane ked pozeram tie fotky za velku cast si mozme sami primator neodkopava smetiaky,tiez nenechava flasky po lavickach ani nepise sprejom po znackach smetiakoch a informacnych tabul je to len nasa chyba.smetisko si robime sami.
ere | 21-07-2009 17:43:03
Sered to je nezamenitelné mesto a poznaju ho aj na vychonom slovensku
Michal | 21-07-2009 17:41:56
KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAASA
hombre | 21-07-2009 16:02:01
Áno, je to tak, ako to opisuje Dada. Pred tromi rokmi sme videli vinu v magistráte mesta, ktorý viedol p.Lehota. Lenže tento primátor má za sebou takmer 3/4 volebného obdobia a je to takmer také isté. Neviem, či nemá mesto dosť peňazí na udržiavanie poriadku. Jeden odkaz od diskutujúceho (asi poslanca ohľadne kosenia) tu už bol, a ten obhajoval stav taký aký je, ale v Šali či v Galante poslanci aj s primátorom používajú hlavu aj na rozmýšľanie na rozdiel od našich konšelov..Tam sa peniaze nerozhadzujú na rôzné neplánované výpomoce (napr.ŠKF) *loony*
dada | 21-07-2009 14:39:10
Práve som prišla zo Šale,je neuveritelné ako sa to mesto zmenilo,pekne vybudovaná pešia zóna,čistota,informačné tabule o pamiatkach,slušné reštaurácie a obchody a to isté aj Galanta. Prečo tak nevyzerá aj Sereď, ked tieto mestá sa dokázali vschopiť? Kde je problém? Turistom tu určite nemáme čo ukázať.

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign