Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Návšteva v SAMSUNG-u.

Iveta TóthováDátum17. 03. 2014 22:25:39TémaIné
24
Niektorí z našich čitateľov majú určite osobné skúsenosti s pracovnými pomermi v spoločnosti Samsung, niektorí o pomeroch iba čítali na rôznych fórach. Nám neprináleží hodnotiť ako sa zametnávatelia danej firmy správajú k svojim zamestnancom a v akých podmienkach pracujú. Len chceme dopomôcť k informovaniu Gábora Gála - poslanca NR o jeho návšteve v spoločnosti Samsung, ktorá bola zameraná práve k horeuvedenej problematike. Priebeh návštevy uverejňujeme v plnom znení, ako  aj uverejnená na jeho oficiálnej facebookovskej stránke.
 
Návšteva v SAMSUNG-u.
Vážení priatelia, viacerí ste sa na mňa obrátili s množstvom sťažností a podnetov, v ktorých ste poukázali na zlé pracovné pomery v spoločnosti SAMSUNG. Rozhodol som sa preto navštíviť túto spoločnosť, a nebola to ani zďaleka zdvorilostná návšteva. Ešte v októbri minulého roka som sa obrátil na prezidenta SAMUSNG-u listom, v ktorom som ho požiadal o riešenie vašich problémov. Odpovedali mi, že ide o nedorozumenie a správy o vašich problémoch sú nepodložené. Myslím, že takáto odpoveď by neuspokojila nikoho, ku komu sa opakovane dostávajú informácie o nedôstojných pracovných podmienkach či šikane zamestnancov. Azda si ich zamestnanci vymýšľajú?
Komunikácia so SAMSUNG-om teda pokračovala, dnes sme sa stretli osobne. Za Most-Híd som sa na ňom zúčastnil ja, môj parlamentný kolega zo sociálneho výboru József Nagy a stranícky kolega László Bukovszký. Spoločnosť SAMSUNG zastupovali na rokovaní páni Ondrej, Dubovan, Baek, Nemasik a ďalší.
Problémy, ktoré ste mi avizovali a ktoré tvorili predmet rokovania, sa dajú zhrnúť nasledovne:
- Verbálne útoky zo strany nadriadených, predovšetkým zo strany majstrov (team leader), vulgárne nadávky, ponižovania, atď.,
- Vytvorenie stresového pracovného prostredia vedúcimi zamestnancami,
- Obmedzovanie prestávok, ich skrátenie,
- Postihy za práceneschopnosť,
- Začiatok pracovnej zmeny skorej a koniec pracovnej zmeny neskôr o dobrých pár minút ako by to malo byť, ako je to oficiálne,
- Nanútené nadčasy,
- Nanútené vyhlásenia o mlčanlivosti nad rámec obchodného tajomstva.
Celá návšteva sa začala prezentáciou firmy, výrobkov... Hovorili nám, koľkokrát sa vedenie spoločnosti stretáva aj s radovými zamestnancami, akú majú nízku fluktuáciu zamestnancov, že kvartálne robia u svojich dodávateľov audit štandardov zamestnávania, a že vnútorný poriadok spoločnosti prísne zakazuje nevhodné správanie sa vedúcich. Hovorili tiež, aký premyslený systém na podávanie podnetov a sťažností majú zavedený. Prezentávia a tieto „omáčky“ nás však nezaujímajú, preto sme prešli rovno k veci. Pýtali sme sa, načo sú predpisy, ak sa nedodržiavajú, načo sú stretnutia personalistov so zamestnancami, ak sa od nich tie najdôležitejšie veci nedozvedia. Ako sa končia sťažnosti zamestnancov, ak sa nejaké odhodlajú dať? Je niekto za šikanu potrestaný? Čo tam po prepracovaných kanáloch na podnety a sťažnosti ako je tabuľa na otázky, boxy na anonymné oznámenia, rada zamestnancov s konzultačnými hodinami, možnosť podávania podnetov cez internet, ak sú porušované práva zamestnancov a nikto s tým nič nerobí?
Áno, pýtali sme sa aj to, koľkých majstrov potrestali za uvedené prešľapy. Pri odpovedi na tieto otázky však už neboli zástupcovia SAMSUNG-u takí suverénni ako pri prezentácii firmy. Jednoznačné a jasné odpovede sme sa nedozvedeli. Nesvoji boli páni aj pri tom, keď sme si dovolili hovoriť o šikane, ktorú zrejme zhora mlčky či inak podporujú, keďže firma musí naháňať výrobný plán. Nepríjemné otázky chceli, ako inak, zahrať do out-u. Nepozdávala sa im ani otázka, prečo sú zamestnanci viazaní mlčanlivosťou, a či môžeme dostať taký formulár. Počet sťažností podobného charakteru, aké som dostal ja, SAMSUNG riešil v minimálnompočte, čo hovorí tiež za seba.
Upozornili sme spoločnosť SAMSUNG na to, že prvotná eufória z ich prítomnosti na Slovensku opadla. Ľudia vnímajú spoločnosť predovšetkým z hľadiska, ako sa správajú ku svojim zamestnancom a obchodným partnerom. Vo svete rýchlych a všadeprítomných médií, sociálnych sietí nestačí, že SAMSUNG sám seba považuje za eticky správajúcu sa spoločnosť so sociálnymi princípmi, najmä pokiaľ zamestnanci vnímajú túto vec úplne inak a túto svoju mienku aj náležite zverejňujú. Alebo ako v mojom prípade mi to posielajú poštou, mailom, chatt-om.
Zostali sme pri tom, že v minimálnom rozsahu pripúšťajú, že ich systém nezachytáva všetko, preto možné riešenia budeme konzultovať. Priamo na rokovaní sme navrhli, aby sťažnosti zamestnanci neriešili s vedúcimi zamestnancami spoločnosti, voči ktorým nemajú dôveru, ale cez neziskovú organizáciu, či externého ombudsmana. Ten bude potom podnety od zamestnancov riešiť v ich mene priamo s najvyššími predstaviteľmi spoločnosti a bude o tom informovať nie len sťažovateľa, ale všetkých zamestnancov. Ďalej sme sa dohodli, že o pár mesiacov sa opäť stretneme a preveríme, či došlo k nápravám, či to pociťujú zamestnanci, alebo treba vyvinúť ďalšie úsilie, a zaviesť nové, efektívnejšie opatrenia...
Preto Vás milí priatelia (nezávisle od toho, či ste kmeňovými zamestnancami spoločnosti SAMSUNG, alebo tam robíte cez agentúry) chcem požiadať, poprosiť, aby ste vo vlastnom záujme vyjadrili svoj názor, upozornili na problémy, ktoré nám unikli. Dajte nám tiež vedieť, či sa niečo zmenilo, zlepšilo alebo zhoršilo. Vyjadrite sa aj Vy, bývalí zamestnanci. U Vás to je pomerne jednoduché a bez rizík. A Tí, ktorí sa bojíte, spravte to anonymne. Ale hlavne všetci zdieľajte, aby sa to dostalo k čo najviac dotknutým zamestnancom.
 
---
list v ktorom G. Gál oslovil spoločnoť  nájdete v prílohe.
 
Nechceme brániť diskutujúcim vyjadriť svoj názor v našich novinách, no oficiálne sťažnosti, poznatky alebo problémy musíte adresovať priamo G.Gálovi.

Priložené súbory k článku:



Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Michal Pisarovic Michal Pisarovic | 14-09-2015 08:03:50
Pracoval som tam na roznych poziciach vo vyrobe. a tam to sedenie na ludoch je. a korejcania su dost uchylny. mladim dievcatam a zenam robia neslusne navrhy a okukuju ich dotykaju sa a podobne. no vela dievcat si to necha pretoze inteligencia tych zamestnancov vo vyrobe nepresiahne IQ 80 . Preto som po polroku odtial zmizol a nevydrzal som to tam. Pracoval som ako v GA tak vo voderadoch a je to to iste :) rovnaky bordel. Bohuzial je to tak. A nadcasy vam oznamia 5min pred koncom smeny. A to se sa neda ist na wc je pravda ak vas nema kto zastupit.
csocses | 13-09-2015 02:28:24
:) presne tak idu volbi treba hrat divadielko :D *****i *****y su v tom parlamente
csocses | 13-09-2015 02:28:24
:) presne tak idu volbi treba hrat divadielko :D *****i *****y su v tom parlamente
makac | 05-06-2014 08:55:06
pre PeGe
makac | 05-06-2014 08:46:01
hm, hodnotis tu robotu a prirovnavas ju k svojej, bol si sa tam volakedy pozret vnutri? A ked mas taku zlu robotu, kludne zaloz odbori, hadam ti pomozu
re re pre gulak | 03-06-2014 20:39:16
Určite netáram,bolo by to presne ako na záhorí ak sa na to pamätáte !Ten mladík čo rozbil papulu tomu rákosníkovi čo ponižoval tú ženu ked mala svoje dni!
samkang | 03-06-2014 19:51:37
V samkangu bol tiež taký riťolez. Kristián. Už je tiež preč. Naši debilkovia sa tam snažia robiť vojnu. Ale aj tak dopadnu. V samkangu zarábaju okolo 350-400 E.
re pre gulak | 03-06-2014 18:12:16
No Vy ste hrdina.Tarate hluposti!
pre gulak | 03-06-2014 15:54:31
Nemám obavy že by si ľudia nenašli prácu!Slovákov treba do všetkého dokopať aby niečo zmenili!Nech im šlapú po hlavách,hlavne že robia za minimum!Už som mal skoro vybavené že nastúpim do takéhoto podniku,len preto aby som rozchnápal papulu prvému čo by si dovolil niečo čo nie je v súlade so zákoníkom práce!Len mi na to prišli a zakázali vstup!Niekto kto sa sťažuje na praktiky v korejských fabrikách velice rýchlo si išel šplhnúť!Tak nech trpia,už mi ich vôbec nie je ľúto!
gulak | 02-06-2014 15:29:48
No mudrolín-keby sa vyhnali takýto zamestnávatelia,kto dal týmto ľudom prácu,to,že sa s ľudmi jedná,ako s dobytkom,je koľkokrát vec našich tzv.teamlídrov-či iných drábov,to,že sú tu malé platy,je dôsledok činnosti našich politikov,ktorí nemajú snahu zvýšiť minimálnu mzdu aspoň na 500 eur,je predsa nemysliteľné,aby minimálna mzda bola nižšia,ako súbeh sociálnych dávok, napr.pre našich počerných súdruhov....
Peter pre anonym | 02-06-2014 15:13:55
Ty sa aj pozrieš čo napíšeš?Ved kto pracuje v Samsungu tak pracuje vo fabrike čo im zabezpečil Fico ty mudrlant!Nechať ich odísť zo Slovenska a bol by kľud!Sorry nie nechať odísť ale vyhnať!
PeGe | 02-06-2014 10:34:23
Viac menej až na osobné invektívy máte všetci pravdu. Jediný, kto niečo s tým ako to v týchto fabrikách bude vyzerať môže urobiť sú zamestnanci. To je celá tragédia. Môžeme mať akékoľvek zákony, akýchkoľvek politikov, akékoľvek kontroly, hocičo ... všetko je pre týchto zamestnávateľov nepodstatné. V Ich jazyku nie je nič podobné paragrafu, Aj táto kontrola je iba pokus o politický kapitál nič viac. Nikomu nemôže reálne pomôcť. Iba kandidátovi. Ľudia v kórejských fabrikách nemajú akékoľvek právo sa sťažovať pretože až na pár výnimiek nič pre zmenu neurobili. Situácia je taká, že tam robia, pretože musia. Podmienky sú otrasné, prístup nadriadených absurdný. Ak nemajú ľudia z juhu doma skleník zdochli by od hladu tak idú aj do takejto fabriky. Jednoducho musia a aby tam zostali musia držať hubu. Toto všetko píšem ako človek, ktorý 20 minút kričal na ľudí pred Voderadským Samsungom do megafónu, že tam majú odbory hoci na mne viseli 3 SBS-kári (z firmy známej v spise Gorila) a až keď sa do toho z rozbehom obul manažér (bývalý predseda zamestnaneckej rady - zástupca zamestnancov rovnako ako ja v Smsng GA) tak ma z parkoviska vytlačili. Mali sme zákonný nárok tam byť. Fyzicky napadli mňa, kolegiňu a pár našich členov. Rozdávané letáky pod hrozbou výpovede leadri v autobusoch zhabali. Nesedíme na zadku, ale bez toho, aby s tým niečo spravili zamestnanci, s týmto neurobí nikto nič, ani pán poslanec. SMSNG sa zaviazal, že bude spolupracovať pri zakladaní odborov, dostal dotáciu. Ale keď sa odbory nechovajú podľa predstáv firmy, je zle. Ustoja to Kováci? Neviem ... Viem len to, že som bol preradení inde a pracujem v podobných podmienkach ako ľudia vo Voderadoch s tým rozdielom, že ani ten bus nemám zabezpečený. Majú to skrátka v rukách iba a len zamestnanci ...
nazor | 20-03-2014 21:20:01
Nechápem prečo si nechajú niektorí ľudia so sebou takto zametať, načo tam vlastne pracujú, ja by sa určite nenechal takto ponižovať. Chápem, že niekto sa môže dostať do zlej životnej situácie a vtedy mu je aj Samsung dobrý, ale dôležité je nezaspať na "vavrínoch".
anonym | 20-03-2014 18:56:29
Pre boha co to tu vsetci trepete,keby to v tom Samsungu bolo take strasne tak uz tam davno nikto nepracuje inak keby to tam zatvorili tak kto by tolkych ludi zamestnal ten co sa tu velice stazuje?alebo kto?A Korejci nerobia to zlo,ale slovenske vedenie.Co sa tyka Dong Jinu fuu jak je tam strasne zle a hlavne ze niektori sa tam aj tri krat vratia naspät,no pytam sa asi preco ked je tam tak straaasnee zle.No ludia spamätajte sa preboha a co viem jedine v Dong jine si ludia dovolia to co si nedovolia asi v ziadnej robote.TOTO CELE JE FAKT TRAPNE.
pre anonym | 20-03-2014 15:11:51 | 20-03-2014 15:37:11
Tak veru. Svata pravda.
anonym | 20-03-2014 15:11:51
treba ist pracovat tam kde vam pracu zabezpeci sudruh Fico a nie ku kapitalistom
ale, ale, ... | 20-03-2014 12:00:15
nič v zlom, ale viete čo sa týmto vyrieši???

veľké H O V N . . .
áách, skoro som to napísal.

naša vláda je postavená do pozície takej, že samsung si diktuje podmienky. vláda bude dosraná, keď prezident "jing jong rákosník" premierovi povie, že skončia. a tak odsúhlasia ďalšiu dotáciu na "chod" a "udržanie pracovných miest" v regióne s ďalšími daňovými prázdninami.

bambusáci sa budú stále chovať tak, ako doteraz. je to ich mentalita. tak ako cigáni, či rómovia, svoju náturu a ego nezmenia.
Registrovaný Vladimír Herega Vladimír Herega | 20-03-2014 11:28:30
Pre Seeker a Milan
Chlapi nič v zlom, tiež som pracoval v Samsungu - nie operátor ale odišiel som pretože ich predstava platu je zlý žart.Podmienky typu, 500 ľudí naraz má prestávku 30 min nato aby sa stihli všetci najesť, odskočiť na toaletu atď, ako sorry ale toto je nezvládnuteľné.V príp. nutnosti ísť na WC mimo prestávky je strašný zločin a zakázané.Samozrejme takéto niečo môže fungovať len u nás, pretože papaláši im radšej ustúpia a dajú dotácie, odpustia dane len aby preboha neodišli preč.Čo kórejčania vedia a pekne premyslene vydierajú viac a viac.Účelovo si školia lídrov na linkách aby vrieskali po operátoroch, nadávali im a hnali jak mulice len aby sa stihlo čo najviac vyrobiť.PNky nehrozia lebo hned vyhadzov, miesto nutného volna na pohreb (príklad) - načo je mimochodom klauzula v Zák. práce, sa napíše paragraf akože ste boli u lekára, lebo oni také neakceptujú a 13-14 plat, tým myslíte poukážky v hodnote tak 50 eur?Hmm super.Obdivujem ľudí, čo dokážu prežiť z tej minimálnej mzdy, ktorou sa tak Samsung pýši a ešte viac ľuďom ako z toho dokážu vyžiť.A stačí málo, povedať si dosť, odstaviť firmu na pár dní a kým neprijmú normálne podmienky ako sa na zamestnávateľa v krajine EU patrí, tak nech si montujú šikmáči sami.Lenže toto je ťažká utópia, pretože na Slovensku sa nikto nepostaví a radšej bude muklovať za minimálku.Takže celý tento článok aj snaha niekoho vyjde navnivoč lebo to NIE musia povedať zamestnanci sami.A toto nemám informácie z vetra ale píšem z osobnej skúsenosti a zo skúsenosti rod. príslušníkov a známych, ktorí tam robili a pracujú.Chyba nie je však v investoroch, ktorí sem prídu ale v našich papalášoch, ktorí určili mizerné podmienky a spravili bezzubý zákonník práce.Inšpektorát práce ako úrad, je na dve veci, pretože žiadneho veľkého investora nikdy nepokutoval.Všetko sa vždy upratalo pod koberec, nech sa stalo hocičo.Nato by mali byť odbory ale úprimne naši odborári len trepú do vetra ale nikdy nič valné nedokázali.Radšej sa vždy potichúčky dohodli s vedením a bolo vybavené. Mali by ísť na školenie ku kolegom do Francie alebo Nemecka.
pre anonym | 20-03-2014 10:04:00
Chceš byť múdry,ale poznáš význam slova sociopat?Ak niekto nemá vysokú školu alebo neovláda nejaký cudzí jazyk tak je podľa Teba sociopat?Niekedy je mlčať viac ako byť nezmyselne aktívny!Bože, bože!
anonym | 20-03-2014 09:58:44
čo vám všetkým bráni ist pracovat slovenskemu podnikateľovi?preco sa nechavate zdierat samsungom?
onanym | 20-03-2014 07:46:51
Adriana | 20-03-2014 04:24:44 - praveze problem je, ze vysku ma dnes kadejaky chmulo. Nic v zlom, ale ziskat titul je proste to najlahsie co sa moze. Lahsie ziska pracu remeselnik, alebo clovek "ktory vie nieco prakticky". Cize ludia, treba skusit nieco prakticke - s filozofiou, pedagogikou, socialnou pracou (hlavne tou), dnes nic nenarobite. A co sa tyka Korejcov..Ano, mali by sa spamatat, ale takisto to mozu tuna zabalit a prestahovat sa o krajinu dalej... Tym neobhajujem "udajne" praktiky. Nik sa neprizna otvorene, vsetci iba na nete vypisuju. Ak sa nieco deje, tak zozente dokaz a zverejnite to. Takto je to onicom.
Adriana | 20-03-2014 04:24:44
Anonym kazdy nemoze mat vysoku skolu ved kto by potom pracoval a nezabudni kazda praca sa musi spravit a netreba sa za nu hanbit .Len ti otrokari Korejci nech sa konecne spametaju ze vsetci na nich robia inak by mali hovno.
anonym | 19-03-2014 19:04:05
Ľudia pracujte na svojom vzdelaní (teraz nemyslím VŠ Sládkovičovo), rozvíjajte sa, učte sa jazyky. Ak budete iba šedá masa sociopatov ktorí skoro nič nevedia tak sa nečudujte že robíte prácu na ktorú čakajú tisíce podobných ľudí. Prečo je zlato cennejšie ako železo? Lebo zlata je málo. A ak ste iba železo tak nečakajte že vám niekto ponúkne za to cenu zlata.
anonym | 19-03-2014 12:51:54
čo vám všetkým bráni ist pracovat slovenskemu podnikateľovi?preco sa nechavate zdierat samsungom?
daniel | 19-03-2014 10:36:43
Seeker a Gabika máte pravdu !!! Ako som už písal Dong Jin je otrokárska firma! Fuj! Nikdy viac !!!
Gabika | 19-03-2014 10:33:17
Milan, ak hovoríš že si robil v Samsungu, treba pridať aj funkciu... si určite nerobil na linke že? tento problém sa týka viac menej LEN operátorov. Mi nehovor že ak si robil operátora tak si bol spokojný s pracovným časom a hlavne s platom.
Seeker | 18-03-2014 21:55:28
Vsetci nadavate na Samsung, to ste este nerobili V Dong Jine v Dolnej Strede, brutalna firemna politika, komunisticky čínsky system prace!!! Robit 6-7 dni v tyzdni, bez prestavky a ak ano tak menej ako je podla zakonika prace, toalety na vracanie, strava /nachytate vseljake choroby po ciganoch a rumunoch z priborov/a a varia pomyje! , ziadne odmeny ani 13, 14 plat /v Samsungu maju/, tam keby prisiel inspektoriat prace, tak by zavreli firmu a zapalili by ju..... Hawk
Milan | 18-03-2014 19:21:33
Pracoval som v Samsungu v minulosti. Ziadny problem, peniaze na cas, gastrace tiez, firemne akcie a socialny program tiez, ziadne obabravanie zakonov, vsetko ako malo byt. Na Samsung nedam dopustit bol to jeden z najlepsich zamestnavatelov kde som pracoval. Stazuju sa iba ludia co si myslia ze do roboty sa chodi iba postavat a namiesto seba vinia Samsung.
onanym | 18-03-2014 18:48:42
Ok. Beriem Vas nazor. Nepracoval som tam, tak nemozem hodnotit. Len sa mohli zaujimat o ludi aj bez toho, aby ich o to ziadali. Len stacilo trosku chcenia.
ENONYM | 18-03-2014 16:44:32
Jednoduché | 18-03-2014 12:00:12

Presne ako hovoríš, tí buzerantskí majstri či vedúci robia zo seba nadludí a to medzi svojimi vlastními! Nožík sa mi otvára vo vačku, keď na to pomyslím. Niesom rasista, ale tie žlté riťe čo zato všetko môžu, by som kopal až by zčernali!
anonym | 18-03-2014 16:32:18
kde su tie pracovne miesta s vyššou pridanou hodnotou co nasluboval Fico pred 7rokmi
volic | 18-03-2014 16:04:15
...niekto tusim zacal predvolebnu kampan...
Obcan | 18-03-2014 15:33:25
Je vseobecne zname ako to chodi v takychto fabrikach,ale koho je to chyba ???
Ved ak niekto zarobi 300e a boji sa o robotu a hlavne otvorit si hubu tak sa ani necudujem ze sa robi co sa robi.
A nech nikto netrepe ze by si inde nenasiel pracu za podobne peniaze a hlavne by mal pokoj.
Ak by tam ludia zarabali 1000 a viac eur,pochopim ze sa najdu taki co sa budu bat otvorit hubu.
A aj keby tam mal clovek slusne peniaze VZDY si musi zachovat dostojnost a nie aby tam vrieskal po mne neaky skrecek,to by sa velmi rychlo vyjasnilo !
Čínský dodavatel Samsungu... | 18-03-2014 15:29:25
„Dělníci obecně hlásili, že přestávky na jídlo jsou příliš krátké a jedno jídlo zdaleka nestačí, uvážíme-li, jak dlouho pracují. Při práci mají vždy hlad,“ popisuje zpráva. Zatímco továrna tvrdí, že má „pětidenní pracovní týden“ a „osmihodinový pracovní den“, neziskovka upozorňuje, že tato tvrzení jsou daleko od pravdy. Vzít si volno není v podstatě povoleno a někdy musejí dělníci a dělnice pracovat i přesto, že jsou nemocní. Pokud zaměstnanci nahlásí na výrobku závadu, dostávají pokutu ve výši zhruba 650 korun. Manažeři podle zprávy fyzicky napadají dělníky a jako formu trestu je nutí strávit celý den vestoje nebo napsat „sebekritický dopis“.

celý článok:
www.velkaepocha.sk/2012081019907/Cinsky-dodavatel-Samsungu-zamestnava-deti-a-bije-zamestnance-hlasi-vysetrovatele.html

anonym | 18-03-2014 15:24:16
komu sa nepaci moze ist pracovat Slovenskemu podnikateľovi
daniel | 18-03-2014 14:20:36
A Dong Jin v Dolnej Strede to isté. Stačilo mi tam skoro 5.rokov. Otrokárska firma! Ani na záchod nebolo kedy...
TO SAMÉ AJ V SEREDI | 18-03-2014 13:54:44
Presne by som charakterizoval aj Sereďský SAMKANG. Si marod? nemusíš chodiť. Výplaty? tie najnižšie do 300 do 400 Ečiek.
To hovorím o robotníckych miestach. Manažéry a spol?(Slováci)
štvorcíferné číslo na výplatách. Tiež vyhadzujú podla toho ako sa vyspia. Takže Korejcov nám tu bol čert dlžný a tie hovädá čo robia supervízorov a podobných volov, nech si ich zoberú zo sebou.
pre onanyma | 18-03-2014 13:47:21
Takže ten predchádzajúci odkaz je pre onanyma.nie pre anonyma
pre anonyma | 18-03-2014 13:46:06
Priateľu, daj si trochu námahy a skôr ako prehovoríš, tak si prečítaj o čom sa v liste píše. (Nie pred x rokmi, ale teraz) Oslovili ľudia pána Gála. A v tom liste je napísaná aj podstata veci. Ja osobne som chodil do Samsungu a vozil som odtial telky do viacerých krajín a pri nakládkach som tiež nebol slepý a videl som zamestnancov, ako na nich ziapali šikmooký a dokonca aj naši debili vo funkciách. A tý naši ešte viac, lebo sa im tlačili do zadnej časti tela. Takže netrep, keď nevieš.
Jednoduché | 18-03-2014 12:00:12
Teraz bude chcieť Samsung ešte väčšie štátne dotácie,lebo inak odídu inde pre nevyhovujúce podnikateľské prostredie!Nech ich pustia,po preplatení štátnych stimulov a ostatných výdavkov na túto otrokársku firmu!A hlavne zosobniť všetku škodu slávnym Slovenským manažérom,ktorí sú jedinou príčinou tohoto stavu a nie len v Samsungu!Takto to dopadne ak sedlákovi dáte nejakú funkciu a právomoc,odvdačí sa terorizovaním vlastných ľudí!
onanym | 18-03-2014 11:31:01
co tym chcel pan Gal povedat tak zrazu? Fabrika je tu uz x rokov a az teraz ho napadlo to ist riesit? Co robil pan poslanec doteraz? Zeby sa zacalo "zvolebnievat"?

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign