Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Návrh Všeobecne záväzného nariadenia mesta Sereď č. 10/2012 zo dňa 11. 09. 2012 o parkovaní vozidiel na verejných priestranstvách

Iveta TóthováDátum21. 08. 2012 13:03:34TémaMestský úrad

MESTO SEREĎ
- Návrh -
Všeobecne záväzné nariadenie mesta Sereď č. 10/2012 zo dňa 11.09.2012 o parkovaní vozidiel na verejných priestranstvách
Schválené MsZ v Seredi dňa: 11.09.2012 Účinnosť od: 01.10.2012

Mesto Sereď na základe samostatnej pôsobnosti podľa článku 67 a 68 Ústavy Slovenskej republiky a podľa §6 ods.1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov vydáva toto Všeobecne záväzné nariadenie č. 10/2012 o parkovaní vozidiel na verejných priestranstvách (ďalej len nariadenie),

§ 1

Úvodné ustanovenia

1) Toto nariadenie upravuje parkovanie motorových vozidiel všetkých druhov, ako aj ich prívesov a návesov (ďalej len "vozidiel") na verejných priestranstvách v meste Sereď.
2) Na účely tohto nariadenia sa rozumie:
a) verejným priestranstvom – cesty, miestne komunikácie, všetky verejnosti voľne prístupné pozemky, spevnené plochy určené pre dopravu, verejná zeleň, ktoré nie sú vo vlastníctve fyzických osôb, fyzických osôb oprávnených na podnikanie, právnických osôb a štátu, ak nie je osobitnou zmluvou dohodnuté inak,
b) pozemnou komunikáciou – cesta a miestna komunikácia určená najmä na pohyb dopravných prostriedkov, cyklistov a chodcov,
c) miestnou komunikáciou – všeobecne prístupná a užívaná ulica, parkovisko vo vlastníctve obce a verejná plocha, ktoré slúžia miestnej doprave a sú zaradené do siete miestnych komunikácií,
d) vozidlom – motorové vozidlo a prípojné vozidlo k nemu,
e) parkovaním – státie vozidla mimo jazdné pruhy pozemnej komunikácie (napr. po dobu nákupu, návštevy, zamestnania, naloženie alebo vyloženie nákladu). Parkovanie v závislosti na dĺžke trvania môže byť krátkodobé (do dvoch hodín trvania) alebo dlhodobé (nad dve hodiny),
f) zastavením – uvedenie vozidla do pokoja na čas nevyhnutne potrebný na urýchlené nastúpenie alebo na vystúpenie prepravovaných osôb alebo na urýchlené naloženie alebo na zloženie nákladu,
g) státím – uvedenie vozidla do pokoja na dlhšie, ako je čas dovolený na zastavenie,
h) držiteľom vozidla – fyzická osoba, fyzická osoba oprávnená na podnikanie alebo právnická osoba, ktorá je takto zapísaná v dokladoch vozidla; v ostatných prípadoch je držiteľom vozidla osoba, ktorá je vlastníkom vozidla alebo jeho užívateľom,
i) starým vozidlom – vozidlo, ktoré chce dať jeho držiteľ vyradiť z evidencie vozidiel, alebo má byť vyradené, alebo bolo vyradené z evidencie vozidiel podľa osobitných predpisov. Starým vozidlom je aj vozidlo, ktorého držiteľ nie je známy, ak je odstavené dlhšie ako 30 dní na ceste a inom verejnom priestranstve, alebo na inom mieste, ak je jeho odstránenie potrebné z hľadiska ochrany životného prostredia alebo zachovania estetického vzhľadu mesta.
3) Toto nariadenie sa vzťahuje na všetky fyzické osoby, fyzické osoby oprávnené na podnikanie a právnické osoby, ktoré sa nachádzajú na území mesta Sereď.
 

§ 2
Parkovanie na verejných priestranstvách

1) Na parkovanie osobných motorových vozidiel slúžia v meste tieto druhy parkovacích a odstavných plôch:
a) verejné parkoviská a spevnené plochy, ak to nie je v rozpore s týmto nariadením,
b) parkovacie pruhy na cestách v správe iných správcov,
c) vyhradené parkovacie miesta na základe rozhodnutia mesta Sereď,
d) parkovacie miesta na vlastnom alebo prenajatom pozemku.
2) Na nespevnených plochách, ktoré nie sú na tento účel určené, je zakázané zastavenie a státie všetkých druhov vozidiel.
3) Za údržbu, prevádzkovanie, čistotu a vzhľad na parkoviskách zodpovedá fyzická osoba, fyzická osoba oprávnená na podnikanie alebo právnická osoba, ktorá má parkoviská v správe, prenájme alebo v užívaní.
4) Autobusom je státie povolené len na osobitne vyhradených priestoroch určených mestom Sereď. Pre parkovanie a odstavenie autobusov verejného dopravcu, vykonávajúceho dopravu vo verejnom záujme, sa určuje autobusová stanica na Námestí slobody.

§ 3
Vyhradené parkoviská a státie na vyhradených parkoviskách

1) Mesto Sereď môže podľa § 3 ods. 2 zákona č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách v znení neskorších predpisov (cestný zákon) formou rozhodnutia vyhradiť parkovacie miesto na verejnom priestranstve a na komunikáciách, na ktorých je príslušným cestným správnym orgánom. Rozhodnutie mesto Sereď vydá po odsúhlasení príslušným dopravným inšpektorátom:
a) pre potreby právnických osôb a fyzických osôb oprávnených na podnikanie v blízkosti ich prevádzok,
b) pre potreby osôb ťažko zdravotne postihnutých, ktoré sú podľa posúdenia príslušného orgánu odkázané na individuálnu dopravu vlastným motorovým vozidlom, v blízkosti ich bydliska,
c) pre potreby fyzických osôb v blízkosti ich bydliska,
d) časovo obmedzené parkovanie v centrálnej mestskej zóne.

2) Vyhradené parkoviská podľa ods. 1 písmeno a), b), c) sa označujú podľa zákona č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len zákon o cestnej premávke) a Vyhlášky MV SR č. 9/2009 Z.z., ktorou sa vykonáva zákon o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov:
a) informatívnou prevádzkovou značkou: IP 16,
b) dodatkovou tabuľou E13 s údajmi: evidenčné číslo vozidla, čas platnosti, počet miest – v prípade viacerých vyhradených miest vedľa seba,
c) vodorovným dopravným značením V 10d,
d) v prípade vyhradeného parkoviska pre občanov so zníženou mobilitou bude dopravná značka IP 16 so symbolom vozičkára a vodorovné dopravné značenie V 10d s vyobrazením symbolu vozičkára.
3) Počet parkovacích miest vyhradených podľa ods. 1 písm. b) a c) nesmie prevýšiť 30% z celkového počtu parkovacích miest dotknutého / predmetného parkoviska alebo – parkoviska, ktorého sú súčasťou, súvisle vedľa seba možno vyhradiť najviac štyri parkovacie miesta.4) O vyhradenie parkovacieho miesta podľa ods. 1 písmeno b), c) môže požiadať fyzická osoba, ktorá je prihlásená na trvalý pobyt v meste Sereď a je držiteľom motorového vozidla do 3,5t. Musí byť splnená podmienka, že adresa trvalého pobytu žiadateľa je zhodná s ulicou, kde má byť vyhradené parkovacie miesto.
5) O pridelení parkovacieho miesta fyzickej osoby v danej oblasti rozhodne losovanie.
6) Na bytovú jednotku možno vyhradiť maximálne jedno (1) vyhradené miesto so základnou sadzbou dane; v prípade voľných miest určených na vyhradené parkovanie možno za zvýšenú sadzbu dane vyhradiť pre bytovú jednotku ďalšie parkovacie miesto.
7) Rozhodnutie o vyhradení parkovacieho miesta podľa podmienok tohto nariadenia vydá mesto Sereď žiadateľovi (na základe žiadosti držiteľa OMV - príslušné oddelenie mestského úradu) na obdobie jedného roka; za splnenia podmienok tohto nariadenia možno žiadateľovi vydať rozhodnutie aj opakovane.
8) Sadzbu miestnej dane za vyhradenie parkovacieho miesta upravuje nariadenie o miestnych daniach.
9) Náklady na označenie vyhradeného miesta podľa ods. 1 písmeno a), b), c) dopravným značením znáša žiadateľ o vyhradené parkovacie státie. Použitie dopravného značenia určí mesto ako príslušný cestný správny orgán postupom podľa platných právnych predpisov.
10) Na základe žiadosti môže byť povolené zabezpečenie vyhradeného parkovacieho miesta mechanickým blokovacím zariadením mestom odsúhlaseného typu na náklady žiadateľa. Za zabezpečovanie proti obsadeniu vyhradeného miesta použitím blokovacieho zariadenia zodpovedá žiadateľ, ktorému bolo miesto vyhradené.
11) Za čistotu a vzhľad vyhradeného parkovacieho miesta zodpovedá ten, komu bolo miesto vyhradené; rovnako zodpovedá aj za zabezpečenie proti obsadeniu vyhradeného parkovacieho miesta použitím schváleného mechanického zariadenia.
12) V odôvodnených prípadoch, najmä ak ten, komu bolo parkovacie miesto vyhradené, v súvislosti s užívaním vyhradeného parkovania opakovane porušuje zásady ochrany životného prostredia, mestom stanovené podmienky a pod., môže mesto rozhodnúť o zrušení vyhradenia parkovacieho miesta, a to aj bez vrátenia pomernej časti spoplatnenia.

§ 4
Losovanie a spôsob prideľovania parkovacích miest

Mesto vyzve médiami (MsR, SN, web) záujemcov o pridelenie spoplatneného parkovacieho miesta, aby prišli do 15.11. príslušného roku podať záväznú žiadosť (viď príloha č.1). Poverení pracovníci Oddelenia rozvoja mesta zosumarizujú do 5 pracovných dní žiadosti a vyhodnotia počet žiadostí v každej lokalite.
1) Ak počet žiadostí je menší alebo rovný počtu parkovacích miest vyčlenených v danej lokalite – pristúpi sa priamo k losovaniu miest. Losuje sa vždy konkrétne parkovacie miesto a zároveň aj žiadateľ po posledného žiadateľa. Celé losovanie sa spíše do „Zápisnice“. Jednotliví žiadatelia si môžu medzi sebou vymeniť parkovacie miesto po vzájomnom súhlase – najneskôr do 5 pracovných dní po zverejnení Zápisnice, resp. vymeniť za nevylosované miesto v poradí, v akom boli losovaní.
2) V prípade väčšieho počtu žiadostí o parkovacie miesta v danej lokalite sa pristupuje nasledovne: Losuje sa vždy konkrétne parkovacie miesto a zároveň aj žiadateľ až po vylosovanie posledného parkovacieho miesta s posledným vylosovaným žiadateľom. Zvyšní žiadatelia si môžu požiadať o pridelenie voľného parkovacieho miesta v susedných lokalitách do 5 pracovných dní po zverejnení losovania.

§ 5
Kontrolná činnosť

1) Kontrolu dodržiavania tohto nariadenia vykonáva Mestská polícia, hlavný kontrolór mesta Sereď a poverení zamestnanci mesta.
2) Osoby, ktoré sú poverené kontrolnou činnosťou podľa ods. 1, sú v súvislosti s kontrolnou činnosťou oprávnené zhotovovať fotografickú a písomnú dokumentáciu aj starých vozidiel nachádzajúcich sa na území mesta Sereď.

§ 6
Odstavovanie dočasne vyradených a starých vozidiel na verejnom priestranstve

1) Vlastník vozidla vyradeného z dopravnej evidencie okresného dopravného inšpektorátu je povinný na vlastné náklady zabezpečiť odstránenie takéhoto vozidla z verejného priestranstva do 30 dní odo dňa jeho vyradenia z evidencia. V opačnom prípade zabezpečí odstránenie vozidla, po predchádzajúcej výzve držiteľovi a márnom uplynutí lehoty na odstránenie, správca miestnej komunikácie na náklady držiteľa vozidla.
2) Staré vozidlo odstavené na verejnom priestranstve sa považuje za odpad a mesto s ním naloží postupom podľa zákona č. 223/2001 Z.z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.
3) Odstavovanie starých vozidiel, dočasne vyradených vozidiel z evidencie, prípadne dlhodobo nepojazdných motorových vozidiel na verejných priestranstvách sa považuje od preukázaného dátumu odstavenia za osobitné užívanie verejného priestranstva a podlieha dani podľa nariadenia o miestnych daniach.

§ 7
Umiestňovanie prenosných garáží a prístreškov pre vozidlá na verejných priestranstvách

Umiestňovanie prenosných garáží a prístreškov pre vozidlá na verejnom priestranstve a ohradzovanie časti verejného priestranstva alebo jednotlivých parkovacích miest, a to aj v prípade vyhradených parkovísk sa nepovoľuje.

§ 8
Výnimky

Časovo obmedzenú výnimku z tohto nariadenia môže v prípadoch osobitného zreteľa udeliť primátor mesta Sereď.

§ 9
Sankcie

1) Porušenie tohto nariadenia sa posudzuje ako priestupok podľa § 46 zákona č. 372/l990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov.
2) Primátor mesta Sereď môže podľa § 13 ods. 9 zákona č. 369/1990 o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov, právnickej osobe alebo fyzickej osobe oprávnenej na podnikanie, ktorá poruší toto nariadenie, uložiť pokutu až do výšky 6 638 Eur.

§ 10
Prechodné a záverečné ustanovenia

1) Všetky rozhodnutia vydané podľa doteraz platného nariadenia strácajú platnosť najneskôr dňa 31.12.2012.
2) V termíne do 30 dní od doručenia písomnej výzvy mesta sú držitelia rozhodnutí o vyhradení parkovacie miesta podľa ustanovenia § 3 ods.1 a), b), c) povinní preukázať plnenie stanovených podmienok pre vyhradenie parkoviska.
3) Zrušuje sa Všeobecne záväzné nariadenie mesta Sereď č. 6/2012 o parkovaní vozidiel na verejných priestranstvách.
4) Toto nariadenie bolo schválené Mestským zastupiteľstvom v Seredi dňa 11.09.2012 uznesením č. xx/2012 a nadobúda účinnosť 01.10.2012.
 

zdroj:www.sered.sk


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Martin Vasko Martin Vasko | 08-11-2012 10:27:40
Dobry den,
dakujem mestu za poskytnutie moznosti zaobstarat si vyhradene parkovisko. Platim poctivo dane a tato dalsia "dan" je bohuzial prirodzenym dalsim vyvojom.
Sklamanim bol dnes telefonat od p. Heribana, v ktorom ma informoval, ze miesto mozem mat iba v blizkosti trvalej adresy.
Ospravedlnujem sa Vam p. Heriban za to, ze si mozete miesto strcit do riti. Bolo to odo mna naozaj nepekne.
Do odstahovania, vas coskoro byvaly obcan.
pacho | 25-08-2012 15:54:59
anonym | 25-08-2012 15:51:28

palec hore !!!!
konečne si ľudia začínajú všímať !!!
tak teraz ste to presne trafil ... súhlasím
anonym | 25-08-2012 15:51:28
"Na nespevnených plochách, ktoré nie sú na tento účel určené, je zakázané zastavenie a státie všetkých druhov vozidiel.".

No neviem, ale o tom, kde sa zakazuje zastaviť a stáť pojednáva zákon č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. Pripadá mi to ako snaha spochybniť ustanovenia zákona a navrhovať právnu normu nižšej právnej sily v zjavnom nesúlade so zákonom?
Pachník Pavol (pacho) | 23-08-2012 18:11:35
Chápe niekto čo je to princíp právneho štátu a z toho plynúci princíp právnej istoty ?
Chápe niekto čo je to právna predvídateľnosť ?
Pavol Pachník | 23-08-2012 17:54:29
Nechápem ?!?!
1) Všetky rozhodnutia vydané podľa doteraz platného nariadenia strácajú platnosť najneskôr dňa 31.12.2012.
2) V termíne do 30 dní od doručenia písomnej výzvy mesta sú držitelia rozhodnutí o vyhradení parkovacie miesta podľa ustanovenia § 3 ods.1 a), b), c) povinní preukázať plnenie stanovených podmienok pre vyhradenie parkoviska.
3) Zrušuje sa Všeobecne záväzné nariadenie mesta Sereď č. 6/2012 o parkovaní vozidiel na verejných priestranstvách.
optimista | 22-08-2012 13:40:24
Odmena nie je za každú komisiu. Každý člen komisie dostáva mesačne 1% z priemernej mzdy na Slovensku /cca 7 EUR/ za členstvo v komisii, a je jedno, či počet uskutočnených komisií je mesačne 5 alebo 20.
Fíha | 22-08-2012 13:24:23
Samí Mgr.to určite budú mať titul v oblasti dopravy!Alebo také nebýva?Nevadí ved sociálne a humanitárne vedy sú príbuzenské odvetvie!Spýtajme sa ich hned teraz ,či majú šajnu o čom rozhodovali!
re:Erich | 22-08-2012 12:38:26
ale samozrejme -- odmena je za každú komisiu , zak čím viac zasadnutí , tým lepšie -:)
Erich | 22-08-2012 09:16:09
Vládcovia z Mestského úradu sa opäť vyznamenali. Skvelá práca pán Pachník. Teraz by sa zišla pre vysokoodbornú legislatívnu komisiu plnú profesionálnych právnikov nejaká štedrá odmena.

Pripomeniem tú silnú zostavu:
PREDSEDA: JUDr. Michal Irsák
ČLENOVIA: Mgr. Marcel Královič, Mgr. Peter Rampašek, Mgr. Marek Tóth, Ing. Ľubomír Šimončík, Mgr. Miloš Klenovič, JUDr. Zuzana Pastuchová
TAJOMNÍČKA: Martina Mečochová
anonym | 22-08-2012 00:39:02
K*rva, to akí impotenti tu vytvaraju taketo nezakonne VZN-ka??
Pavol Pachník | 22-08-2012 00:18:27
táto novelizácia je nezákonná nie je v súlade so zákonom , primátor mesta nie je obec (9) Obec môže právnickej osobe alebo fyzickej osobe oprávnenej na podnikanie uložiť pokutu do 6638 eur, ak toto VZN nemôže stanovovať .Porušenie tohto nariadenia sa posudzuje ako priestupok podľa § 46 zákona č. 372/l990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov. nejde o priestupok v správe . primátor nemôže udeľovať toto - Časovo obmedzenú výnimku z tohto nariadenia môže v prípadoch osobitného zreteľa udeliť primátor mesta Sereď. celé VZN je zlé a je postavené nad rámec zákona ) v prípade vyhradeného parkoviska pre občanov so zníženou mobilitou bude dopravná značka IP 16 so symbolom vozičkára a vodorovné dopravné značenie V 10d s vyobrazením symbolu vozičkára. neexistuje .celé uvodne ustanovenie je mimo zákon . zbalte to prosim nemá to význam nie je to legitímne a legálne
pre obcan | 21-08-2012 21:49:21
11.9.2012 je zastupitelstvo a nazov vznka sa vzdy sklada z textu vzn + dna kedy bolo/bude schvalene + textu opisujuceho jeho obsah ... predpokladam ze to bude vyplod toho super vzn o vzn, ktorym sa tak niektori pysnia (tipujem ze jedineho na slovensku)... ano je to tak http://www.sered.sk/data/2_samosprava/vzn/2011/201103.pdf paragraf 10 ...byrokracia najhrubsieho zrna v praxi (asi je mozne schvalit v niekoho hlave dve a viac vzn s rovnakymi cislami v iny den v roku :)
obcan | 21-08-2012 21:16:16
ako to mohlo byt schvalené 11.9.2012, ked je ešte len 21.8.2012? Asi tomu nerozumiem
Prečo nie...? | 21-08-2012 19:29:00
Prečo by to VZN nemohlo byť v definícii aj verejná zeleň - ved je to v definícii verejných priestranstiev a aj verejná zeleň spadá do ver.priestranstiev. Nikde predsa nie je napísané, že je na nej dovolé stáť či parkovať.
Ale inú vec som si všimol:
§2
2) Na nespevnených plochách, ktoré nie sú na tento účel určené, je zakázané zastavenie a státie všetkých druhov vozidiel.
No neviem, neviem... Na takýchto plochách v dnešnej dobe parkuje denne v meste minimálne 100 - 150 áut. Tom som zvedavý, ako sa s tým mesto popasuje, či postaví dostatok parkovacích mieste aj pre tieto autá, aby nemuseli stáť na "nespevnenej ploche"...?
Igor Lehocký | 21-08-2012 17:04:15
1) Toto nariadenie upravuje parkovanie motorových vozidiel všetkých druhov, ako aj ich prívesov a návesov (ďalej len "vozidiel") na verejných priestranstvách v meste Sereď.
2) Na účely tohto nariadenia sa rozumie:
a) verejným priestranstvom – cesty, miestne komunikácie, všetky verejnosti voľne prístupné pozemky, spevnené plochy určené pre dopravu, verejná zeleň...
Myslím, že verejná zeleň by nemala figurovať v definícii VZN o parkovaní vozidiel na verejných priestranstvách.
re marek | 21-08-2012 16:42:26
- viď návrh VZN o miestnych daniach a poplatkoch, cena bude taká a aj postupne ďalšie poplatky, aby pokryla chýbajúce prostriedky v rozpočte mesta -- ktoré sa naši volení zástupcovia rozhodli investovať do nákladných projektov, ktoré nemajú podporu občanov.
marek | 21-08-2012 15:56:55
Aká bude teda cena za vyhradené parkovanie ročne

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign