Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Na jednej strane dohady, na druhej doklady

Iveta TóthováDátum24. 01. 2018 10:18:51TémaMestský úrad
24

Ľubomír Veselický | Stretol ma človek, ktorý má blízko k vážnej hudbe i folklóru. Reč prišla aj na podujatie, o ktorom sa nedávno dosť diskutovalo. Festival  Heligónka láska moja a jeho ukončenie. Zaujímalo ho  ako to v skutočnosti bolo s tými výdavkami a tržbami za vstupenky, pretože počul rôzne čísla, rôzne položky, ale väčšinou to boli neoverené informácie. Prešlo niekoľko týždňov a na náš rozhovor by  som už aj zabudol, nebyť toho, že sme sa stretli opäť.  A prišlo k otázke: Čo mi k tomu môžeš povedať? Spomenul som si, že túto istú otázku položil istý sudca svedkovi kontrolórovi pri súdnom konaní. Svedok mu odpovedal: Ja k veci neviem povedať nič. Za mňa hovoria doklady.

Nemohol som preto inak a od riaditeľa Domu kultúry som si vyžiadal čísla. K ostatným trom ročníkom prehliadky heligonkárov som dostal tieto údaje.

   

2015         

VÝDAVKY

Honoráre účinkujúci                                                                                            2 110,00 €

Kvety pre účinkujúcich                                                                                             71,20 € 

Výroba keramických heligóniek                                                                             600,00 €

Občerstvenie pre účinkujúcich                                                                              170,34 €

Výdavky spolu:                                                                                                    2 951,54 €

PRÍJMY z predaja vstupeniek                                                                               864,00 €

 

Rozdiel                                                                                                                - 2 087,54 € 

====================================================================

 

2016         

VÝDAVKY

Honoráre účinkujúci                                                                                           2 322,00 €

Výroba keramických heligóniek                                                                            600,00 €

Občerstvenie pre účinkujúcich                                                                              181,32 €

Výdavky spolu:                                                                                                   3 103,32 €

PRÍJMY  z predaja vstupeniek                                                                              788,00 €

 

Rozdiel                                                                                                                - 2 315,32 € 

====================================================================

 

2017       

VÝDAVKY

Honoráre a občerstvenie                                                                                   2 714,12 €

Výroba keramických heligóniek                                                                            600,00 €

Výdavky spolu:                                                                                                   3 314,12 € 

PRÍJMY  z predaja vstupeniek                                                                           1 048,00 €

 

Rozdiel                                                                                                              - 2 266,12 € 

====================================================================

 

Na margo spoluorganizátora pána Ladislava Skubeňa je potrebné povedať, že nápoje, ktoré nebolo  možné hradiť z prostriedkov DK, zabezpečil on.  To bola iba tá hmotná stránka. Kontakt s účinkujúcimi a zabezpečenie ich účasti bola v plnej miere jeho parketa. Festival skončil, nie heligónka. Ako hudobný nástroj zo seredských pódií neodchádza úplne.  Najbližšie sa s Kysuckou vrchárskou heligónkou  môžu Seredčania stretnúť na Valentínskom večere  14. 2. 2018 o 17. hodine v Dome kultúry. 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Obyvatelka | 27-01-2018 13:04:30
Honorare pre ucinkujuci su rozporné
Ine udava DK a ine JUDr Skubeñ
Viac by som asi verila p.Skubeñovi
Kde sa podel rozdiel?
Ucinkujuci by si zasluzili najviac, ale zrejme to tak nebolo
Ľubomír Veselický | 27-01-2018 10:37:51
Pracujem na tom.
priama výzva | 27-01-2018 08:49:53
Myslím, si, že ak pán Veselický naozaj chcel objektívne ukázať kde je pravda , tak teraz určite objektívne dá preveriť preukázateľné nezrovnalosti. Veď ako sám píše, doklady nepustia.
pre anoným | 26-01-2018 18:23:03
asi čítaš len to čo chceš. Prečo primátor nenariadi kontrolu a všetko by sa objasnilo ?, prečo kontrolór nezačne konať ? Predstav si, že ten druhý rozpočet je dôveryhodný, veď má na všetko listinné doklady. Z peniazmi nenakladal. A ak si si nevšimol tak DK len poskytol peniaze na jedlo a dary a o ostatných veciach pracovníci DK nemali ani dunstu. Tak to píše aj veselický. Je dôkaz že Koričanský púšťal ludí zadarmo, riaditeľ o tom vedel prečo nezakročil? Prečo sa koričanský riadit.vyhrážal, že ho zničí kedy chce a on nato nič. Asi oba majú hrubé maslo na hlave. Prečo si myslíš že riaditeľ nezavádza.
bolo zistené, že riaditeľ za svoje peniaze kúpil zákusky a doniesol študentom, prečo to urobil, keď Koričanský kradol, to je záhada, že. Toto potvrdil aj Koričanský a že aj on dal 50.-€ a riaditeľ to odniesol na školu, prečo to neniesol Koričanský ????? je tu mnoho prečo???????
Anonym | 26-01-2018 16:38:13
Hrozné kam prišla debata o heligónkach,čo sú schopní diskutujúci vyfabrikovať s podporou zopár indivíduí ktoré si ani neoveria skutočnosti ale už dopredu urážajú naokolo všetkých s iným názorom za výdatného hecovania a podnecovania nenávisti čo je nebezpečné.Veselický si vyžiada a predloží od riaditeľa Domu kultúry vyúčtovania za heligónky,dozvieme sa že organizátor celej akcie nie je pán Heligonkár ale Dom kultúry a ten má iné čísla ako riaditeľ.
Písať o hnuse a sprosto na Veselického len za to že bol objektívny a dovolil si pokúsiť sa dodať objektívnu informáciu pre čitateľa,nie je to trápne a necítite sa hlúpo? Ucelená informácia mala byť podaná už dávno pri videu o heligónkach.
to nieje len dotácia | 26-01-2018 15:42:02
nechápete ľudia, že tu nejde len o finančnú dotáciu futbalu, ale predovšetkým kupovanie budúcich voličských hlasov od celej futbalovej pospolitosti?
pre mestského kecala | 26-01-2018 11:41:32
tak čo pajtáš, nechceš sa vyjadriť k tomu rozdielu a oznámiť kde sú peniažky vo výške 3.746,12 €, alebo ti došla reč????????
obyvatel 1 | 26-01-2018 10:18:21
tu je jasny priklad toho ako sa na komisiach rozdeluju kludne to mozem nazvat aj neefektívne rozkradaju nase peniaze. Lobisticky si obsadili komisie a takto si v pohode a beztrestne nadeluju a rozkradaju. A maju aj taku drzost ze zakazu na komisiach pristup verejnosti aby verejnost ani nemala moznost vidiet toto rozkradanie Taketo safarenie tomuto mestu len skodi. Za polovicu penazi co sa dalo len teraz na futbal mohli mat napr. vsetky skolky v meste urobene samostatne fofovoltaicke systémy na ohrev TUV ktore by dozivotne zabezpecovali obrovsku usporu emergii a to skoro bezudrzbovo co je defakto dozivotna uspora cize finacny prinos pre mesto. Staci len jednorazova takato investicia a potom sa moze lahsie pre mesto a obyvatelov cast financii takto usetrenych prerozdelovat hoci aj na sport. Ale tu nie, v tomto meste je mentalita rozmyslania tupcov ludom zdvíhať dane a poplatky aby mohli co najviac rozkradnut. V tomto meste nema zmysel nieco pisat alebo hovorit lebo najmudrejsi tupec si vzdy spraví len po svojom.
PRE aj NEPOČTÁROV | 26-01-2018 09:45:25
Nech počítam ako počítam, veď som riadne ukončil 4.ročník ZŠ- trocha humoru pri týchto zlodejčinách nezaškodí:
titul Bc po Seredský znamená - budem cicho........
Festival heligónky a platby- porovnanie deficitu:
Veselický spoluorganizátor kde je ?????
------------ --------------- -------------
rok 2015
- 2.087,54 - 1.051,54 1.036.- €
rok 2016
- 2315,32 - 931,32 1.384.- €
rok 2017
- 2.266,12 - 940.- 1.326,12 €
-----------------------
3.746,12 €

eurá nesedia , ale centy v jednotlivých položkách áno.

a k tomu všetkému ešte:
zamestnanci DK počnúc od informátora všetci vedia o tom,že sa Koričanský vyjadroval o riaditeľovi KD a to, \"keď bude chcieť tak ho zničí \" O tomto výroku vie aj riaditeľ, prečo mlčí????????????
Treba požiadať oboch o vyjadrenie, nech sa tieto špinavosti objasnia. Koričanský už nastúpil cestu z KD do zabudnutia a čo riaditeľ ????????????????????
Peter | 26-01-2018 09:32:54
Miloš Majko | 25-01-2018 18:33:30

1)Podla Vás ste neurobili chybu, keď ste niekoho obvinili, použili slová ako \"úbohé, hnus, schovávanie sa za ženskú sukňu\" a následne zistili, že dotyčný s tým nemá nič spoločné?

2)Mali ste komunikovať najprv s človekom ktorý článok uverejňoval v \"médiu\", nie písal, overiť si prečo tam diskusia nie je atď., tam by možno hovor prijatý bol. A to hlavne keď už tú komunikáciu od malinkatého malička ovládate.

3)Neoblubujem vety tohto typu
- \"nemajte obavy. Nie znovu je vsetko tak, ako vyzera. Klud a krok za krokom\".

Klud a rozvahu. Pekne krok za krokom. Tieto dva tyzdne po 8 mesiacoch ukoncujeme Sintavu. ;-) Sered nasleduje.

Pravda nie je zajac, neutecie... ;-)
Keď o futbale, tak všetko | 26-01-2018 07:52:48
1/ 114.000.-€ podľa všetkého dalo ,mesto dotáciu, pritom
veľké svinstvo urobili keď fesdtival heligonky podporili
cca 900.-€ a ešte aj to im vadí!!!!!!!!!!

2/ nech zverejnia koľko dostávajú finančných prostriedkov za reklamy na štadióne. Dozvedel som sa od osoby ktorá má o tom prehľad, že to činí ročne cca 250.000.- až 300.000.-€ !!!!!!!!!!!!!

Veľmi rád by som vedel keď to ročne činí viac ako 400.000.- € komu a začo sa dávajú peniaze???????????? a som presvedčený že aj podstatná časť občanov mesta.

p. Majko nože ich pošteklite § 211 o podaní tejto informácie.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 25-01-2018 23:36:13
Pan Majko | 25-01-2018 22:10:50 | - znovu musim napisat takto:

- neuveritelna dotacia nie je zasluhou toho, kto ju dostal, ale toho, kto ju dal. Teda clenov komisie.

Pytajte sa verejne, ako k tomu doslo, teda na priebeh komisie, sposob rozhodovania, hlasovanie atd.

Pytajte sa clenov a jednotlivych poslancov MsZ, preco doslo k tomu, k comu doslo.
A preco hlasovali tak, ako hlasovali. Delili VEREJNE FINANCIE, obcania ktori ich do systemu vlozili, maju na odpovede narok!

Ohlasit sa musia poskodeni clenovia klubov, ktori na svoju cinnost dostali hrube ho*no.

Ak maju zaujem vec medializovat a pytat sa tak verejne - vsetci maju moznost. Staci zavolat a dohodnut sa.

Takze zjednodusene - treba identifikovat vinnika - nie je ten vinny, kto dostal, ale ten, kto udelil.
Pan Majko | 25-01-2018 22:10:50
Len pekne zverejnite, ako sa pridelili peniaze do sportu na tento rok. Nenazranci z SKF odstavili ostatne kluby ktore budu zvadzat existencny boj. A tupelo bakalar sa bude zasa buchat do prs.
výdavky | 25-01-2018 21:43:09
Náklady na kultúrne podujatia sa nedajú úhradiť z príjmu za predané vstupenky. Vždy a všade rozdiel uhrádza objednávateľ. Keby to malo byť uhradené len z príjmu z predaja vstupeniek, určite by sa nekonali kultúrne podujatia. Preto nie je mi celkom jasné, prečo sa to tu tak prepiera, ako by to bol nejaký zločin. Alebo tieto peniaze chýbajú ešte pre futbalistov? Ešte toho málo dostali za tie roky a každý rok? O tom aj keď sa hovorí a dáva najavo nesúhlas občanov, nič sa nemení. Pokračuje sa v tom naďalej.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 25-01-2018 18:33:30
Peter | 25-01-2018 16:31:44 | - nie, nenapadlo. Ospravedlnujem sa v momente, kedy urobim chybu. A ano, keby nebola noc a ja cez 1000 km daleko, volal by som autorovi osobne. Ten by pravdepodobne nedvihal a ak vy dvihol, dost urcite by nebol ochotny hovorit preco udaje zverejnil tam, kde ich nik nepytal, nik o nich nediskutuje a teda tam, kde sa ani len nenapadlo druhu stranu hladat pomoc. Resp. ju hladala, len sa na nu konpetentni z vysoka vys*ali.

Ale jedno ospravedlnenie tam najdete. ;-)

Peter, nemajte obavy. Nie znovu je vsetko tak, ako vyzera. Klud a krok za krokom...
nezaškodilo by.. | 25-01-2018 17:59:21
... urobť revíziu účtovania kultúrnych akcií v DK. Vyzerá to, že to robili od buka do buka a že zámerne sumárne uvádzali niektoré položky, aby sa v nich skryli značné finančné nezrovnalosti!
Peter | 25-01-2018 16:31:44
Miloš Majko | 24-01-2018 15:33:22

..takže vy píšete o úbohosti, hnuse, schovávaní sa za ženskú sukňu a hanbe? Následne napíšete, že už vieš prečo deti učíme od malička komunikovať? Prečo ste nekomunikovali najprv s človekom ktorý článok uverejnil? Lepšie padlo vhod zaútočiť, obviniť? Nenapadlo ale ospravedlniť sa za niečo v čom ste pravdu nemali, že?
TAKATO JE PRAVDA | 25-01-2018 15:17:37
aby sa zabránilo rôznym subjektívnym a nepotvrdeným resp.úmyselne skresľujúcim debatám a údajom na základe ktorých niektorí diskutujúci dehonestujú ostatných názorovo odlišných, tak chcem všetko uviesť na pravú mieru, nakoľko si myslím, že v danom prípade som pre toto vysvetlenie kompetentná soba.
Uvádzam len štatistické údaje, tak ako to urobil VSESLICKÝ. Ostatné špecifické údaje, ktoré hovoria o zámernom skresľovaní a nekalej činnosti poskytnem neskôr, pre ktoré mám taktiež listinné doklady.
TERAZ K MERITU VECI :
Všetky položky budú uvádzané v takom slede ako to uviedol Veselický.
rok 2015:
+ honorár účinkujúcich.......................1.710.- €
+kvety pre účinkujúcich-ženy....................71,20€
+keramické heligónky-dary......................600.- €
+občerstvenie pre účinkujúcich.................170,34€
včetne doprovodu celkom 49 osôb
na jednu osobu pripadá čiastka 3,74 €
----------------------------------
Spolu výdaje 2.551,54€

+na podujatí sa zúčastnilo minimálne 250 osôb
vstupné .-€, tak, že malo byť vybrané........1.500.-€
----------------------------------
Rozdiel medzi príjmom a výdajom činí : 1.051,54€

rok 2016:
+honoráre účinkujúci..........................1.650.- €
+keramické heligónky -dary......................600.- €
+občerstvenie pre účinkujúcich..................181,32€
včetne doprovodu celkom 50 osôb
na jednu osobu pripadá 3,62€
---------------------------------
Spolu výdaje : 2.431,32€

+ pri účasti len 250 osôb malo byť
vybrané.....................................1.500.- €
----------------------------------------------
Rozdiel medzi príjmom a výdajom : 931,32€

Rok 2017 :
Honoráre a občerstvenie sa už nikto nesnaží špecifikovať na jednotlivé položky. Tak to robím ja. Keď odpočítame honoráre pre účinkujúcich od sumy ktorú uvádza Veselický /2.714,12€/ tak potom na občerstvenie by pripadlo 1.064.-€
+honoráre pre účinkujúcich...................1.650.-€
+občerstvenie pre účinkujúcich,doprovod........190.-€
tak ako iné roky nepresiahlo sumu pre 48 osôb,
jedna osoba 3.,95€
+keramické heligónky-dary......................600.-€
-------------------------------------
Výdaje spolu : 2.440.-€

+pri účasti len 250 osôb vstupné 6.-€
malo sa vybrať..............................1.500.-€
-------------------------------
Rozdiel medzi príjmom a výdajom : 940.-€

+ Sála bola vždy pripravená na 290 osôb, až na cca 10-15 miest bola vždy plná t.j. 275 osôb. Toto je možné presne zistiť z videa ktoré mám k dispozícii a ktoré bolo prehrané aj VESELICKEMU, kde presne vidieť ako bolo vstupné vyberané-nevyberané Kosričanským.

+ Pokiaľ sa týka honorárov pre účinkujúcich, tak toto som taktiež pripravoval pre DK ja a na základe listinných dokladov viem presne preukázať komu a koľko finančných prostriedkov bolo udelené.

+ všetko som nakupoval ja,tak viem presne uviesť a listinne dokladovať čo všetko bolo zakúpené.

+ všetko som obstarával ja a DK mi lsen preplatil účtenky z obchodu.

+ Pekáreň Vančo v D.Stredi vždy sponzorovala chlebom, pečivom, posúchmi a pod.

+ Romantik D.Streda p. Polakovičová sponzorovala ubytovanie pre účinkujúcich z Východného slovenska, nakoľko cesta tam a späť merala 800 km.

+++ a na záver môjho výpočtu chcem uviesť, že mestský úrad a aj DK sa hrdia keramickými heligónkami v počte 9 ks , i keď neučinkovali ale som im ich každý rok poskytol.

Zároveň by som požiadal diskutujúcich aby moju osobu nezaťahovali do týchto nekalých aktivít. Robil som to 10.rokov zadarmo a pre potešenie občanov mesta Sereď a mám zato, na základe odozvy že dobre, tak neberte môj dojem a spomienky sna túto krásnu a vydarenú akciu.

s úctou a priania všetkého dobrého JUDr.Ladislav Skaubeň
obyvatel 1 | 25-01-2018 13:18:20
Ivetka uz len dodam na margo tykania a familiarnosti Veselickeho voci vam takto verejne len tolko ze ste ma trosku nepochopila. Tato familiarnost a tykanie od urciteho casu s dedom vo vysokej funkcii mesta u mna len potrvdilo stratu vasej uprimnej novinarskej nezavislosti ako takej. To ze sa poznate 20 rokov neznamena nic ale skuste upresnit kedy nastalo to tykanie a to vrucne priatelstvo kedy ste vlastne stratila nezavislost ktora sa postupne meni na manipulatívnost
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 25-01-2018 12:32:21
Reality | 25-01-2018 12:12:14 | - myslim si, ze mozem suhlasit, kedze nateraz pravdepodobne nemate ine udaje k dispozicii.

Ja ich mam od vcerajsieho vecera a asi dve hodiny dozadu som podklady aj videl.

Budem trosku konkretnejsi. Hned ako som ich videl, som sa ZNOVU SNAZIL PREDIST bezduchej diskusii a TELEFONICKY som oslovil L.Veselickeho. Dvihol a povedal mi, ze \"moji\" diskutujuci ho nazyvaju spinou atd. a skoncil. Polozil telefon. Na SMS nereagoval napriek tomu, ze je hovorca, poslanec, viceprimator a neviem co este. A napriek tomu, ze ide o vec verejnu a ze sa az privelmi tyka vedania mesta.

Nie, nie su to moji diskutujuci, su to jednoducho diskutujuci obcania so svojimi nazormi, ktore ZIAL TVORI AJ ON osobne tym, ze za mesto NEKOMUNIKUJE a IGNORUJE dianie v meste.

Vyjadruje sa az nasledne podla toho, \"co diskusia prinesie\" a co vedeniu mesta z jej vyvoja hrozi.

Uplne ZLE ZMYSLANIE a jedna chyba za druhou.

Nie OBCAN, medium a ja mame totiz povinnosti voci volenym zastupcom, uradnikom a vseobecne ludom platenym z nasich dani, ale opacne, oni maju povinnosti voci nam. Volenych zastupcov ku komunikacii dokonca priamo ZAVAZUJE aj zakon 369/1990 Z.z.

Takze, ano, mate pravdu, diskusia v mnohom rozdeluje ludi, no viac urobit pre vec SOL a ja nevieme.

Maju vsak moznost obcania. Vyzvite poslancov, aby sa neschovavali, neignorovali Vas a aby komunikovali cez tie komunikacne kanaly, cez ktore chcete Vy a nie cez tie, ktore maju plne pod kontrolou oni a kktore komunikaciu umoznuju viac menej iba jednostranne.
Reality | 25-01-2018 12:12:14
Nerozumiem z coho sa tu zase tato diskusia presunula do uplne inej roviny. A hlavne uplne zbytocne sa tu operuje najma domnienkami, pocitmi a emociami, skoro ako v skolke.
Ad. Pavol Kurbel
Ano je pravda, ze sa schvalilo 115 tisic na komisii pre futbalistov (s cim nesuhlasim ani ja) ale je asi trochu rozdiel medzi jednou kulturnou (par hodinovou) akciou a dlhodobym chodom sportoveho klubu pre ‘tiez 300 ludi’. Ta vasa myslienkova skratka je naozaj v tomto pripade zavadzajuca.
Ad. Rozhodnutie pana Skubena
Stale tomu nerozumiem, pan Skuben sa sam ako slobodny clovek rozhodol neorganizovat dalsi rocnik festivalu. Zdovodnil to tym, ze nedostal mestske ocenenie, nebudem teraz riesit aka teda bola jeho motivacia tento festival organizovat ked ho taketo nieco odradilo kazdopadne sa stalo.
Ad. Nasledujuca diskusia
Hovorila sa v nej o vselicom zas raz, a aj o tom kolko penazi dal DK na tuto akciu. Zas lietali vyjadrenia, tvrdenia a vselico ine bez akychkolvek dokazov alebo poznania pravdy, zase len kecy.
Ad. Veselickeho clanok
Pribudol clanok v ktorom Veselicky napisal ake naklady (a prijem) mal DK z festivalu (kedze sa zda ze ho s panom Skubenom spoluorganizoval). Tiez si neodpustil ten ton kedy naznacuje veci, ale dolezite su cisla, ktore sa zverejnili, zatial envidim ze by ich pan Skuben alebo niekto iny spochybnil.
Ad. Podpora mesta
Netvarme sa, ze teraz su vsetci na meste alebo v DK najhorsi, podporili tu akciu pomerne stedro (ano zo spolocnych penazi) ak sa pozrieme na to ake dotacie boli vyclenene na kulturu vo forme dotacii kazdy rok (za rok 2017 to bolo 9000 eur). Myslim, ze mnoho organizacii alebo usporiadatelov by sa niecomu takemu tesilo.
Ad. Milos Majko
Ano, to co pisete je pravda, ale podla toho Vasho prispevku neviem pochopit co je zle? Ano dal DK peniaze zo svojho rozpoctu (ktory naplna mesto Sered, ktoreho rozpocet naplname my, obcania) na tuto akciu, spoluorganizoval ju. Pytam sa co bolo na tom zle? Lebo neviem navrhujete aby to fungovala tak, ze kazdy seredan teraz pride do DK alebo na urad a povie chcem 10 tisic eur na kulturnu akciu, dajte mi ich lebo vy len prerozdelujete financie? Nerobte prosim Vas z uradnikov bezduchych prehadzovacov papierov (aj ked mnohi z nich nimi su). Ten system by mal byt postaveny na tom ze odbornici (uradnici) sa snazia co najviac napomoct ludom v ich oblastiach a to zahrnuje aj rozdelenie financii. Netvrdim, ze to aktualne takto funguje (alebo ze to funguje spravne) ale tymito vasimi recami odradite akehokolvek schopnejsieho cloveka pracovat na nejakom takomto poste pretoze sa bude citit ako posledny chudak ktoremu moze rozkazovat hocijaky Palo z ulice lebo zaplatil svojich 3,67 eur na dani za minuly rok.
Bol by som rad ak by sa veci posuvali dopredu, nielen v kulture v Seredi, lebo to nase mesto potrebuje, to co ale najma na diskusiach na Seredonline citam su bud zvasty, domnienky, lzi alebo uplna polarizacia akychkolvek nazorov lebo bohuzial to asi ta ‘masa’ citatelov chce. Namiesto konstruktivneho pristupu, prace s datami, zvysovania kvality ideme uplne opacnym smerom, kedy sa kazdy hra na svojom piesocku a ukazuje aha ako som ta teraz dostal, lebo vsetci sme najmudrejsi na svete a vieme vsetko lepsie ako ten druhy, najma ak to nie je nasa praca.
pre p. Kurbela | 25-01-2018 10:11:22
Vy ste jeden človek z celého zastupiteľstva / na rozdiel od primátora a jeho keca Bc.....! / ktorý sa na celú vec kultúrne podujatia pozerá vecne , reálne so znalosťou veci.Sám na vlastnej koži , len preto, že upozorňujete na ich vlastné záujmy ste intrigy pocítili.
Božie mlyny melú pomalí ale sito. Aj nanich príde.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 25-01-2018 09:57:54
Priatelia, zasadny problem je uz na prvopociatku, t.j. vo vnimani dotacii a ich povodu.

Kazdy cent penazi v state, samospravach a ich organizaciach ma povod u pracujucich OBCANOV.

Znamena to teda, ze STAT (Fico), MESTO (Tomcanyi), ci dom kultury NETODUJE NIC!!

Vsetko dotujeme MY OBCANIA. Voleni zastupcovia ako primator a poslanci, clenovia komisii, uradnici, vedenie DK a pod. NASE PENIAZE LEN ROZDELUJU.

Spravodlivo, menej spravodlivo ci nespravodlivo - no NASE PENIAZE, nie svoje. Nie mestské. Ide o pomylene myslenie, ktore len krivi pohlad na veci verejne, verejne financie, nakladanie s nimi a v konecnom dosledku umoznuje ludom pri moci CHVALIT sa tym, co sme my vyprodukovali vlastnou pracou a v sulade so zakonmi ODVIEDLI DO SPOLOCNEJ KASY urcenej prave na chod statu, samosprav a aj DOTACIE vo VEREJNOM ZAUJME.

Zacnime sa na veci pozerat realne a nazyvajme ich pravymi menami.
SÚHLAS s p. Kurbelom | 25-01-2018 08:57:38
p. Kurbel napísali ste veľkú pravdu, ktorú tieto hyeny nemôžu zožrať, lebo veci nerozumejú a ich genetická vlastnosť je len osi-ranie a špinenie.
Keď, že hudobný nástroj heligonku mám rád a hlavne jej regionálny prejav, kroje a zachovávanie tradícií našich predkov tak sa s manželkou aj s deťmi zúčastňujeme ako na Myjave, N.Baňa, Krupina a samozrejme Sereď načo sme boli velmi hrdí, že p. Skubeň pre toto podujatie zabezpečil heligonkárov z celého slovenska. Indie to tak nie je, tam hrajú prevážne hráči z blízkeho okolia a vystupujú aj v rifliach a kockatých košeliach, v Seredi bolo výsadou len v regionálnych krojoch.
Keď, že som človek komunikatívny tak som sa zoznámil aj s organizátormi a na všeličo som sa popýtal. Tu strašne niekomu vadí, že heligonka nezarobila na seba v uvedených mestách doplácajú o polovicu viac ako v seredi a to majú len okolitých hráčov- podľa organizátorov nesťažujú si. Viem, že sú dediny ako jedna aj pri Krupine /ktorá má 300 obyvatdeľov/ kde sa nevyberá vstupné a všetko hradí obec.Som presvedčený, že p.Skubeň vnesie veľké svetlo do celej veci. Lebo ľudia ako Veselický a pod.zakrívajú svoje špinavé taktiky a prechmaty čímkoľvek ako aj v tomto prípade. Prečo neuviedol kto ho tak inšpiroval? nikto ! chce touto špinavou kampaňou očistiť seba, lebo bolo uvedené, že videl záznam kde Koričanský púšťa ľudí na podujatie bez vstupneho. Neurobili nič, len zakrývali zlodeja. Tu platí \" zlodej kričí chytte zlodeja\"
Samozrejme by bolo vhodné zverejniť koľko dopláca mesto na trhy a podobné akcie? Futbal 114.000.-€ výdavky na heligonku je to len kapka v mori.
Som presvedčený a množstvo ľudí ktorých poznám, že chcete len ošpiniť človeka ktorému patrí veľká vďaka za tých krásnych 10. ročníkov.
Aj kôň keď zdochýna tak kope, blížia sa volby tak ste aj vy v roli zdochýnajúceho koňa, nebojte množstvo ľudí Vám to zráta.
A ešte sa čudujem a riad. K.D, že sa vtesnal do role prisluhovača, nech si uvedomí príde iná čestná garnitúra, tak jeho púť zo Serede nebude príjemná ako nebola aj z Trnavy.Je zaujímavé prečo odtial odtiahol ?, asle to už nechám na Vás.
Jozef | 25-01-2018 06:26:30
p.Kurbel- prerozdelili 188 500.- a star. teda na futbal 115 000.-
a do toho im hrala heligonka
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-01-2018 22:47:30
Anonym | 24-01-2018 22:32:15 | - ubezpecujem Vas, ze za desat rokov vedenia a financovania aj diskusie v SOL ja chapem vsetko co pisete velmi, velmi dobre.

Zaroven vsak z kontextu Vasich niekolko desiatok prispevkov chapem aj ich ciel.

V clanku http://www.seredonline.sk/clanky/podstata-korupcie-je-v-nasej-tolerancii-voci-nej-tolerujeme-zlodejov-nepoctivych-politikov-a-vlastne-vsetko-co-sa-nas-netyka/

som to napisal dostatocne jasne a zrozumitelne.

Nemam vsak problem ani s Vasim sposobom diskusie a vnimanim demokracie a rovnosti v nej. To si vsak musite objednat individualny diskusny priestor. Ubezpecujem Vas, ze v nom budete mat slobody dostatok.

Inak sa musite uspokojit s tym, ze tu nikto z podpisanych autorov clankov nebude Vasim fackovacim a non stop osieranym pajacom.
Vyssie prava ako Vy maju registrovani menom a priezviskom.

Vidite teda, ze demokracia dava skutocne mimoriadne velke moznosti na realizaciu sa a na prezentaciu vlastne akychkolvek nazorov. Staci si vybrat.

Ako som uz napisal, ziaden z adminov Vam nebude NIKDY a NIC vysvetlovat. Za to totiz plateny nie je. Ak chcete akekolvek vysvetlovanie do buducnosti - onbjednavka na vedenie media.

Nevylucujem, ze vo chvilke volneho casu a v pripade mojho zaujmu sem tam nejake reakcie odo mna dostanente. To mi vsak musi stat za namahu a cas, ktory sa rozhodnem venovat Vam namiesto manzelke, synovi, alebo svojim zalubam.

Pochopil ste, ze?

Anonym | 24-01-2018 22:32:15
Vy nevymazávate, tak opravujem vymažú mi nejakí ludia príspevok? Kto rozhoduje aký príspevok bude zmazaný a prečo? Nech ten niekto teda nie Vy zdôvodní vymazanie a nie že zmaže bez stopy len preto že sa to nehodí do krámu a názor na vec je iný ako niekoho.Chápete?
Registrovaný Iveta Tóthová Iveta Tóthová | 24-01-2018 22:21:38
Na reakciu ako ma p. Veselicky oslovil som najprv ani nechcela reagovat. Ale teraz ste napisali, ze je to hnus.

Z jednej strany dakujem, ze mate starost o moju osobu a chceli ste sa ma zastať 💝 ale na strane druhej ja sa s Lubošom poznam uz viac ako 20 rokov a tykame si.

Inak mne vobec nevadi keď ma aj cudzi oslovi Ivetka, Ivka, Ivet...prave naopak. Je to celkom mile. Takze mily Obyvatel1 kludne ma tak mozete oslovovat aj vy 😊.

A teraz sa vsetci vratme k teme HELIGONKARI A ICH FINANCOVANIE !



Obyvatel1 | 24-01-2018 21:53:42
Pre Halo, ved prave to je perverzny hnus aby tu verejne stary dedo mladej slecne autorke takto tykal a Ivuškoval ved je to verejne nedostojne a nechutne
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-01-2018 21:51:09
Anonym | 24-01-2018 21:27:18 | - nie, mylite sa. Ako som uz napisal - ja nevymazavam. Ak ano, zistite z mojej spravy.

Podme dalej. Ste si isty tym, co pisete? Ak sa mylite, ake sankcie ste ochotny znasat?
Anonym | 24-01-2018 21:27:18
Vašou narážku\" Pritvrdíme ?\"chcete povedať čo? Vymažete? Písmeno za písmenom? Názor za názorom?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-01-2018 21:15:27
Anonym | 24-01-2018 20:57:17 | - este chvilku budeme skusat trpezlivost a nasledne pritvrdime?

Krok za krokom...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-01-2018 21:12:30
Halo | 24-01-2018 20:46:25 | - aj keby ste mal pravdu, \"napadnuta\" osoba ma moje meno a ma moznost ucinne sa branit.

No a teraz k Vam - preco teda spajate anonymnu diskusiu a nazory Vam podobnych ludi s objektivitou?

Pavol Kurbel | 24-01-2018 21:11:54
Kultúra je takmer vždy v strate. Značná časť kultúrnych podujatí, ak nie väčšina na seba nezarobí. Tak je to všade vo svete. V kultúre nejde o peniaze, ale o kultúru, ktorá okrem iného formuje ľudí. To že bola Heligonka roky v strate 2300 eur s návštevnosťou tristo ľudí, nie je nič zlé. Tento týždeň zasadala športová komisia, rozdeľovala 190 000 eur. Futbalisti dostali tuším 114 000 eur len na tento rok. Neviem či ich je tristo. To aj potom tieto peniaze môžeme považovať za vyhodené do vzduchu. Alebo sa mýlim? Myslím, že tak sa na to nedá pozerať.
Anonym | 24-01-2018 20:57:17
Tieto čísla mali byť v článku o heligónkach uvedené ako súčasť informácie a potom by to bola objektívna informácia, Ak sa zverejní všetko čo sa témy týka v jednom článku vtedy je to novinárske a nie keď sa zverejnia iba časti, ktoré vyhovujú iba na dezinformovanie.Po prečítaní je faktom,že heligónky de facto financoval dom kultúry. A ešte by mohlo zaujímať ľudí za tých 10 rokov koľko dom kultúry zaplatil honoráre a komu.
Kto tu písal o hnuse?
Halo | 24-01-2018 20:46:25
Bez overenia faktov ste niekoho napadol, pretoze sa To hodi.Podla ludi Vy reprezentujete Sol.Ja si Vazim ludi,ktorym o nieco ide.Je to dost konkretne?A vsetkym citatelom zelam vsetko najlepsie.Piste si co chcete.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-01-2018 20:16:44
Halo | 24-01-2018 19:44:32 | - napiste prosim jeden jediny dovod, na zaklade ktoreho si dovolite tvrdit nasledovne:

\"Toto je nazorny priklad objektovity Sol.To je hnus!!!!\"

Doplnujem: z akeho dovodu a na zaklade coho spajate diskusiu, teda ANONYMNE prispevky vacsiny diskutujucich s objektivitou SOL?

Povazujete za normalne taketo Vase verejne ale opatovne ANONYMNE prezentovanie Vasich dojmov za fakty?

Uvedomujete si, ze prave taketo vyhlasenia skodia nielen SOL, ale hlavne verejnosti a ludom, ktori nemaju cas citat vsetky prispevky chronologicky, spajat ich v suvislostiach a tak si mozu robit nazory len a len z jednotlivych prispevkov - napr. Vasho?

Dakujem za zmysluplnu reakciu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-01-2018 19:50:30
Ľubomír Veselický | 24-01-2018 16:39:21 | - Lubos, odkial prosim pochadzaju zverejnene informacie? Dakujem.
Halo | 24-01-2018 19:44:32
Skutocne pana Veselickeho nepoznam ,ale ten skutocny problem (hnus) je v tom,ze sa okamzite startuje proti clovekovi,ktory len dal fakta na povrch ,kde predtym boli len spekulacie a dohady.A obyvatelovi len tolko,co je Vam vlastne do toho,kto ako koho oslovi.To uz je pervezne, co ste napisal.Ked to nevadi pani Tothovej,co to krucinal vadi Vam!Toto je nazorny priklad objektovity Sol.To je hnus!!!!
obyvatel 1 | 24-01-2018 17:55:18
Uz len dodam ze skoda pan Veselicky ze ste tam nepripočital stratu na vstupnom ktoru vyprodukoval vas poslanec ktory tam pustal zadarmo svojich kamosov a ich kamosov
obyvatel 1 | 24-01-2018 17:50:47
Pan Veselicky ako familiarne, Ivka a dokonca uz tykanie. Nehanbite sa pan Veselicky ?, ved by vam mohla byt tato dama vekovo skoro vnucka ci nastalo az take vrucne priatelske cielene puto aby nastal lahsi prechod k info a celkovo na SOL??? Fuj,du blejt velebnosti.
Anonym | 24-01-2018 17:46:25
Takže celú heligónlku organizoval a platil dom kultúry,ak to čo tu je pravda.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-01-2018 17:17:01
Lubos, Lubos... - uz chapes, preco deti od malinkateho malicka ucime komunikovat? ;-)
Ľubomír Veselický | 24-01-2018 16:39:21
Ivka! Ty určite nie si tá, ktorá by sa mala ospravedlniť.
Registrovaný Iveta Tóthová Iveta Tóthová | 24-01-2018 16:14:18
Milosko, priznavam ze islo o moju chybu. Nie som autorkou clanku iba som ho prevzala zo SN a kedze ma autor nepoziadal o zablokovanie diskusie, tak mala byt povolena aj anonymnym diskutujucim.

Ale rano mi v novinach zmizlo okienko PRIDAT CLANOK ale ostalo iba PRIDAT MULTICLANOK. Tam sa uroven diskusie neda urcit a automaticky zadalo povolit iba menom. To som ani doteraz nevedela a clanok som, priznavam, po uvederejneni neskontrolovala.

Lubos je v tom nevinne .Tymto sa mu ospravedlnujem a opravujem svoj omyl a diskusiu otvaram.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-01-2018 15:33:22
Lubos, povazujem za ubohe vyuzit ineho autora na publikovanie clanku s uzatvorenim diskusie.

Dr. Skuben bez problemov napisal a povedal svoje stanovisko a Ty mas obyva z reakcii obcanov? Ludi tohto mesta? Jednoducho hnus...

Lubos, Ty ze si voleny zastupca plateny obcanmi? Ty si si pre pana Boha cim vysluzil doveru svojich volicov - tym, ze sa schovavas za zensku suknu?

Kam to este samosprava v meste planuje padnut? Nehanbite sa tam na urade?

Asi je cas pytat sa dalej a podrobnejsie...

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign