Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Multikulti

Ivan SklenárDátum23. 02. 2011 14:48:50TémaCestovanie
200

Toto v ostatnom čase moderné slovo, sa nie až tak zriedka , dostáva na stránky médií všetkého druhu. Naposledy, ak sa dobre pamätám, sa tematike „multikulti“ venovala TV TA3. Táto problematika poväčšinou končí na polemike nažívania moslimskej komunity v kresťansky orientovaných krajinách. Inak tomu nebolo ani v spomínanej relácii na TA3. Autor sa venoval problému výstavby mešity v jednom menšom švajčiarskom meste.  Vyjadril mierne počudovanie nad tým, že v krajine s tak silnou a dlhodobou tradíciou demokracie, odmietli v referende výstavbu mešít pre miestnu moslimskú komunitu. Treba hneď podotknúť, že zhruba pred 15-timi rokmi, tam ľudia vyznávajúci islam a riadiaci sa jeho kultúrou  tvorili zanedbateľnú skupinu obyvateľstva. To sa však už nedá povedať o Švajčiarsku dnes. Necítim sa byť dostatočne fundovaný na to, aby som tu uviedol analytický pohľad na danú problematiku. Téma je to však pre mňa zaujímavá a pozorne si prečítam publikované články na túto tému. Nedávno som dostal elektronickou poštou link, kde sa hovorí o tejto problematike. A tiež mail, ktorého obsah tiež uvádzam. Pre obsažnosť celého článku uvádzam len niektoré časti. Odkaz na lspomínaný ink jenižšie.

„ Českí moslimovia môžu mať problém“

Jeden z najznámejších českých moslimov-konvertitov, v médiách hojne citovaný Lukáš Lhoťan, zverejnil šokujúce informácie z prostredia českej moslimskej komunity v texte na svojom blogu. Lhoťan na svojich dnes už bývalých kolegov prezradil, že podporujú islamský terorizmus v mešitách, financovaných zo Saudskej Arábie. Kážu nenávisť voči nemoslimom a že vedúci predstavitelia pražskej a brnianskej moslimskej komunity  v skutočnosti nie sú takými, za akých sa vydávajú. Na verejnosti vraj hovorí o tolerancii a multikulturalizmu, zatiaľ čo v kázňach podporujú samovražedné islamskej atentáty a nemoslimov majú za nepriateľov islamu. Podľa Lhoťana Munib Alrawi (šéf brnenských moslimov) a Vladimír Sánky (šéf Islamskej nadácie v Prahe) sú pokrytci, ktorí navonok vystupujú umiernene, ale "medzi svojimi" radikálne. Lhoťan okrem osobných sporov poukázal aj na jav známy zo západných krajín, keď moslimovia inak hovorí na verejnosti a inak medzi sebou.
"Nesúhlasím s „diplomaciou“ pána Alrawiho a pána Sánky, kde sa títo ľudia na verejnosti českej spoločnosti prezentujú ako multikulturalisti, stúpenci medzi náboženského dialógu a odporcovia islamského radikalizmu a pritom sa v moslimskej komunite prezentujú ako odporcovia integrácie do českej spoločnosti, hlásajú, že cieľom židov a kresťanov je zničiť islam a urobiť z moslimov otrokov západu. Nesúhlasím s podporou samovražedných atentátov v mene všetkých moslimov, ako to hlása pán Vladimír Sánky a ďalšie osoby" tvrdí Lhoťan vo svojom príspevku.
Redakcia Prvnizpravy.cz oslovila všetkych spomínaných aktérov s prosbou o vyjadrenie.
Muneeb Alrawi najprv prisľúbil písomnú odpoveď, nakoniec ju ale ani po týždni neposlal. "Som vo Varšave na medzinárodnom sympóziu. Dnes už asi toho Lhoťana nebudem čítať, lebo je to exot a myslím si, že jeho listová kabelka je škodlivé čítanie na noc" napísal Muneeb. Už sa ale neozval.
Vladimír Sánky sa rozpísal viac. "Pán Lhoťan hovorí, ako sám uvádza, sám za seba. To, čo píše, je teda jeho osobný názor. Kto pozná pána Lhoťana, tak vie, že sa už v minulosti veľakrát snažil napádať rôznych ľudí vo svojom okolí," odpovedal pre Prvnizpravy . cz Vladimír sánky. Sánky nesúhlasí ani s ďalšími tvrdeniami Lukáša Lhoťana, podľa ktorých by moslimovia vo svojom domácom prostredí vystupovali proti integrácii. "Som naopak presvedčený, že moslimovia by mali byť vzdelaní, užitoční pre spoločnosť a mali by sa zúčastňovať verejného života. Som však pre to, aby si zachovali svoju identitu. Nie som teda pre ich asimiláciu. Možno si tu pán Lhoťan poplietol pojmy," napísal Sánky.  Viac o vyjadreniach dotknutých na
: http://www.eurabia.cz/Articles/5403-sokujici-priznani-ceskeho-muslima-jsme-radikalni-placeni-saudy-a-lzeme.aspx                                                           

Lhoťan si ale za svojimi výrokmi stojí. "Stojím a nejde len o to, že som sa rozišiel s pánom Alrawim kvôli problémom medzi nami, čo by som ponechal v súkromí, ale uznávam, že som si myslel, že jeho protieurópsky a protikresťanský a proti-židovský kurz dokážem otupiť a zmeniť z pokrytectva na úprimnú snahu o zmier medzi náboženstvami a kultúrami, ale bohužiaľ mýlil som sa, "povedal Lhoťan pre Prvnizpravy.cz.
Lukáš Lhoťan je jednou z vedúcich osobností českého islamu, ktorý v novinách aj televízia pravidelne reprezentuje českých moslimov. Zároveň je podpredsedom Libertas Independent Agency, os, ktorej cieľom je šírenie islamskej propagandy a pozitívneho obrazu islamu v českých médiách.   Dokedy?

 

A teraz z iného kúta Zeme:
      Austrália hovorí nie po druhý raz

Austrálska Ministerská predsedníčka Julia Gillardová predstúpila pred svojich obyvateľov s vyhlásením o stave vzmáhajúceho sa islamizmu v Austrálii. Pravdivejšie slová neboli vyslovené. Moslimom, ktorí chcú žiť podľa Islamského práva Šária, bolo v stredu povedané, aby odišli z Austrálie, keď sa vláda zamerala na radikálov v úsilí, aby  odvrátila potenciálne teroristické útoky ...  Gillardovázvlášť rozhnevala niektorých Austrálskych moslimov v stredu tým, keď povedala, že podporovala špionážne agentúry monitorujúce austrálske mešity.  

 

Citát: 
 „
Prisťahovalci a nie Austrálčania, sa  musia prispôsobiť. Buď to zoberiete, alebo to nezoberiete. Som už unavená z obáv našich ľudí, či urážame niektorých jednotlivcov, alebo ich kultúru. Od teroristických útokov na Bali, zažívame vzplanutie vlastenectva väčšiny Austrálčanov.   Táto kultúra sa vyvíjala počas dvoch storočí bojov, skúšok  a víťazstiev miliónov mužov a žien, ktorí hľadali slobodu. Rozprávame prevažne ANGLICKY, nie Španielsky, Libanonsky, Arabsky, Čínsky, Japonsky, Rusky, alebo akýmkoľvek iným jazykom. Preto, ak sa chcete stať súčasťou nášho spoločenstva, naučte sa ten jazyk! Väčšina Austrálčanov verí v Boha. To nie je kresťanské pravicové krídlo, politický tlak, ale fakt, pretože kresťanskí muži a ženy založili tento štát na kresťanských zásadách a je to jasne zdokumentované. Určite nie je vhodné vystavovať to na stenách našich škôl. Ak vás uráža Boh, potom vám navrhujem zvážiť iný kút sveta ako svoj nový domov, pretože Boh je súčasťou našej kultúry.
  My budeme akceptovať vašu vieru a nebudeme sa pýtať prečo. Všetko čo žiadame od vás je, aby ste akceptovali našu vieru a žili s nami v súlade s mierovým spolunažívaním. Toto je NAŠA KRAJINA, NAŠA ZEM A NÁŠ ŽIVOTNÝ ŠTÝL a my vám umožníme každú príležitosť, aby ste si to všetko užívali. Ale len čo sa začnete sťažovať, bedákať a frfľať na Našu zástavu, Naše záväzky, Našu kresťanskú vieru, alebo Náš životný štýl, veľmi vás vyzývam aby ste využili ďalšiu výhodu veľkej austrálskej slobody, \'PRÁVA ODÍSŤ\'.\'  \'Ak tu nie ste šťastní, potom ODÍĎTE. Nebudeme vás nútiť prísť sem. Vy ste požiadali aby ste mohli byť tu. Takže akceptujte krajinu, ktorú STE prijali.“

To čo povedala táto žena, si vyžiadalo veľkú smelosť, aby si to svet vypočul. Alebo myslíte že nie?
 


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200 V niektorych krajinach pri bohosluzbach mesity strazia policajti.
Autor: Miloš Majko
Popis: V niektorych krajinach pri bohosluzbach mesity strazia policajti.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Ondrej | 30-03-2011 17:29:33
pozrite si toto!!

http://www.youtube.com/watch?v=74iYg1SQREo
Peter | 10-03-2011 18:21:31
Ahojte
Ja si tiez myslim ze by moslimi mali byt tam kde su my ich tolerujeme v ich rodisku tak oni by mali tolerovat nas v nasom a nie ziadat o stavanie mesity.My sme ich nikam nevolali oni prisli sami lebo sa im nepacilo tam kde ziju.
Myslim ze namaju pravo nam kazat co a ako a suhlasim s protimuslimkymi nazormi o maju Svajciary alebo Canadania a tiez Australia ako sme mali moznost citat v uvode.
Ked my ideme na dovolenku do moslimskeho sveta musime sa spravat tak ako si to oni vyzaduju tak preco by sa oni nemali spravat podla nas ked su oni tu?
KRESTANSTVO je nabozenstvo LASKY aj ked aj tu sa v minulosti vrazdilo ale ta podstata je tu LASKA a ISLAM je nabozenstvo VOJNY,VRAZDY,SMRTI ved stale to mame moznost slodovat v TV novinach kde sa kto odpalil alebo kde co vybuhlo.
Alebo staci sa pozriet len na take veci ako je manzelstvo medzi europankov a moslimom ked jej unesie syna.
To naozaj sme taky hlupy ze si myslime ze nam sa to nemoze stat?
EUROPA BY NEMALA BYT TAK LIBERALNA AKO JE ALE MALO BY SI TVRDO ZASTAVAT SVOJU KULTURU.
SL | 26-02-2011 07:27:45
Zaujimavy clanok .. lenze clanok "Austrália hovorí nie po druhý raz nie" je vlastne hoax cize internetovy podvod. Text sa objavil v novinovom clanku niekolko rokov skor, nepovedal to australsky/a premier/ka.

Pozrite na tieto stranky

http://www.hoax-slayer.com/howard-muslim-speech.shtml

http://wiki.answers.com/Q/Did_Julia_Gillard_make_a_speech_telling_Muslims_to_leave

http://www.snopes.com/politics/soapbox/australia.asp

http://www.snopes.com/rumors/thisisamerica.asp
anonym | 24-02-2011 00:23:50
ANO! jak si tu dal odkaz elnino to tak začalo, len mi a ja som kvoli tomuto neveriaci, ale ked bude treba tak pojdem a sa stanem islamom a to tak skonci a zacne, no čo ved aj tak mi to už nikto nenakaže povedať čo budem, NIE?
počkaj ked sa oteply v europe, teraz by im tu bola kosa, ale som za vojnu na svete, chocte mi všetci do riti
el nino | 23-02-2011 23:25:00
http://prop.sk/od_sumraku.htm
majú náskok vdaka svojim "hodnotám" ktoré by mali byť hodnoty aj pre nás a nie najprv dom a dve autá a potom možno deti,ako píše: europa je chorý pacient tohto sveta
el nino | 23-02-2011 23:17:32
http://prop.sk/od_sumraku.htm
majú náskok vdaka svojim "hodnotám" ktoré by mali byť hodnoty aj pre nás a nie najprv dom a dve autá a potom možno deti,ako píše: europa je chorý pacient tohto sveta
anonym | 23-02-2011 23:17:31
niečo sa na našom svete deje,,, vojna booola,,, vojna je a bude,,, ale už konečne pride aj sem,,, nepokoj ludstva nikto nezastavy a už to ani potom nikdy lepši,,, nabožensvo? otom sa neda hovoriť, skor viera som a ja som boh,,,, ja možem vsetkych vas,,, lubiť
Igor Lehocký | 23-02-2011 21:58:29
Austrálska ministerská predsedníčka to povedala výstižne a úplne presne, tak, ako káže zdravý rozum. Moslimská vtieravá rozpínavosť, je vzhľadom na skutky moslimských samovrahov nebezpečná pre každý štát, v ktorom prevláda iné vierovyznanie. Kto vie, za koľko rokov a či vôbec, sa naplní proroctvo o tretej svetovej vojne - moslimské národy proti kresťanským a katolíckym resp. zbytku sveta, snáď to ľudstvo ako také nedopustí.
bojujume v SK proti svetu | 23-02-2011 21:10:22
konečne ale v sededi to ešte nehrozí... ja serem na slovensko to sa zblazni zkor než svetovy terorizmus, ale čo bude s našou križovatkou? sa tešim na vojnu nič nemam a nič nestratím, to čo mam je už pomaly aj tak na prd, ked to začne už budu len vrchne a nenavistné vrstvy! a hambim sa za oničom politicky zbedačene slovensko, je v p....,
Pavol Kurbel | 23-02-2011 21:02:21
Tu vôbec nejde o dve rozličné náboženstvá, islam a kresťanstvo. Tu ide o to, že pre moslimov je každý, okrem moslima neveriaci pes. To znamená kresťan, ateista, ľahostajný, hinduista, scientológ, žid, budhista...
Ba dokonca pre moslima šíta, moslim sunita a naopak. Súdiac aspoň podľa toho, ako sa vyvražďujú.
Nahovárať si, že ak Európu ovládnu prvoverní moslimovia, tak tu bude pokoj, je smiešne. Kto nebude pravoverný, ten bude o hlavu kratší. Šária je niečo, pričom aj holohlavému európanovi sa postavia vlasy na hlave. Celebrity, ako napríklad niektoré slovenské moderátorky, ktoré menia partnerov ako ponožky, by nemali dlhú životnosť. V lepšom prípade by ich len zakopali po krk do zeme a nechali na slnku upražiť.
anonym | 23-02-2011 17:38:46
Dve rozličné náboženstvá vedľa seba nikdy neprinesú nič dobré. História nám dáva za pravdu a už by si to konečne mohli uvedomiť tí, ktorí si myslia, že to bude fungovať.
anonym | 23-02-2011 16:33:42
Článok je nanajvýš aktuálny. Islam sa rozpína čím ďalej tým viac, a aj pre Európu je veľkým nebezpečenstvom. Húfy sa hrnú do Talianska a deštrukčne pôsobia v mnohých krajinách Európy. Smelosť političky Austrálie je obdivuhodná a tak by mali reagovať aj Európsky politici a udržať v nej kresťanské tradície.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-02-2011 15:49:01
Diskusia pod tymto clankom je verejna. Ziadame citatelov, aby diskutovali slusne s branim ohladu na temu o ktorej clanok pojednava.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign