Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Mozaika seredskej reality

Kamienok prvý: Uznesenie MsZ č.185 z 25.8.2009 MSZ súhlasí s poskytnutím finančných prostriedkov na riešenie havarijného stavu vodovodného potrubia na ZŠ J.Fándlyho v Seredi. Kamienok druhý: Žiadosť riaditeľa ZŠ J.Fándlyho z 25.9.2009 o úhradu 1829,93 Eur. (Súčet troch faktúr – cena uniknutej vody 333,58 Eur, výkopové práce 553,35 Eur, inštalačné práce 943,- Eur.) Kamienok tretí: List primátora mesta z 29.9.2009 Oznamujem Vám, že v zmysle schváleného uznesenia MsZ v Seredi Vám Mesto Sereď dňa 29.9.2009 zaslalo na Váš účet finančné prostriedky na základe Vami predložených fotokópii faktúr za práce, vykonané dodávateľsky pri odstraňovaní poruchy prasknutého vodovodného potrubia v celkovej sume 1 497 €. Finančné prostriedky na úhradu faktúry za zvýšený únik vody spôsobený poškodenou kanalizáciou, vyčíslené sumou 280,32 € riešte v rámci vlastného rozpočtu základnej školy na rok 2009, kde finančné prostriedky na prevádzku predstavujú 132 494 € t.j. 3 991 tis. Sk. Kamienok štvrtý: Tri vety z článku pána primátora uverejnený v SN v októbri 2009 - Dokedy ešte, priatelia? Z takýchto a podobných bežných situácií sa znepresňovaním faktov vyrobí kauza, ktorá je slovne namierená na vybraný cieľ. K tomu, aby sa to nedialo, by stačil úprimný záujem nás zainteresovaných o konštruktívne riešenie problémov. Treba len trocha charakteru a môžeme sa tešiť spolu. Kamienok piaty: Môj názor. Aj toto bola vec, ktorá sa v Seredi stala. Nie prvý krát pán primátor nerešpektoval uznesenie MsZ. Skutočne by ma tešilo, keby táto prax nebola v Seredi bežnou a každý z volených funkcionárov by svoj úprimný záujem o konštruktívne riešenie problémov preukazoval pozitívnymi činmi. Potom by nevznikali žiadne kauzy a nik by sa nemusel považovať za vybraný cieľ.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
anonym | 26-10-2009 10:03:59
.... a bol by problem odpustit dlh tykajuci sa zvysenej spotreby vody voci vodarnam, kedze sa mi vidi, ze pan primator je clenom predstavenstva tejto firmy ? alebo sa mylim ?
začínam mať dojem | 21-10-2009 09:21:47
že niekto si tu sám píše príspevky aj reakcie na ne/tá štylistika je nezameniteľná/
pre pre pánovi autorovi | 20-10-2009 19:40:16
neviem čím som si to zaslúžil ale v každom prípade mystifikácia či vyvolanie dojmu že som primátor ma nesmierne potešila, možno pouvažujem o možnosti kandidovať či vstúpiť do politiky ale z hlbokej frustrácie dopadnúť ako "autor" je pre mňa nepotešiteľné. Ďakujem, s pozdravom naďalej anonymne prispievajúci !nehodný" spoluobčan.
pre: pánovi autorovi | 20-10-2009 07:05:41
*yes* *yes* *yes* *yes* *yes*
pre: pánovi autorovi | 19-10-2009 20:50:19
No konečne sa nám tu opäť prihovoril pán primátor. Ste naozaj dosť čitateľný.
anonym | 19-10-2009 19:59:58
chalan zabil.. *yes* *yes* *yes* *yes*
pánovi autorovi | 19-10-2009 19:05:07
ako zvyčajne znova anonymne ale inak si občas nezaslúžite. Keďže sledujem diskusiu na tomto fóre dosť intenzívne, mám v súvislosti s autorom príspevku iba dve konštatovania: 1. občania si nezaslúžia tak vysoko inteligentného, dokonalého a neomylného poslanca s neotrasiteľnou vierou vo svoju dokonalosť ( to sme už raz mali takého predsedu vlády 1993-1998 a ďalšieho v súčasnosti :-))) Myslím že aj v tomto prípade sa jedná o osobnosť kategórie LEN-ON, špecificky a periodicky sa vyskytujúcu v našich zemepisných šírkach. 2. intelektuálne vysoko vyvinutý jedinec nemá možnosť si nikde inde vyprezentovať svoje úprimne často veľmi podnetné a aktuálne myšlienky a tak nimi plytvá a rozosieva ich v márnej viere že obyčajný plebs so svojimi bežnými často existenčnými problémami ich začne pri čítaní hlboko dešifrovať a rozvíjať tak svoju beztak neútešnú úroveň všeobecného poznania problémov samosprávy. Tieto sú mu totiž existenčne ukradnuté a zaujímajú ho predovšetkým iba preto, že ho nas.ie.rajú prísavky na MsÚ ktoré si za jeho dane v absolútnom klídku kadia na plnenie svojich pracovných povinností. Záver: popisovaná situácia je síce zaujímavá ale dosť zložito popísaná. Lúštiť hádanky a hlavolami možno v periodikách za týmto účelom kupovaných. Rozoberať tu totiž postup zisťovania havárie......trochu mimo podstatu. To už by nás mohlo aj zaujímať aký typ spojovacích komunikačných prostriedkov ten pracovník používa alebo aký mal model pracovnej kombinézy. My obyčajní čitatelia totiž väčšinou "bažíme" po jasných informáciách prípadne nás zaujímajú aktivity pani Vydarenej či už keď bude chodník bude aj to sľubované Tesco v Čepeni. Možno si vás nezaslúžime ale keď už tu žijeme tak nás obyčajných resp. nehodných či nevyvolených neurážajte. Dokážete to aspoň v jednom príspevku ? Mimochodom tie vaše stĺpiky sú super, teraz aspoň poznáme dôvod prečo jazdia niektorí okolo vchodu do Progresu, predtým sme to nechápali.
Ľubomír Veselický | 18-10-2009 14:26:23
Ďakujem Ivete Tóthovej, ktorá evidentne nemala problém pochopiť. o čom píšem a o čo mi išlo. Rovnako ďakujem aj pánovi riaditeľovi ZŠ J. Fándlyho J. Čomajovi, že prispel informáciami o udalostiach, ktoré predchádzali prijatiu uznesenia o úhrade nákladov a opravu havárie vodovodného potrubia školy, ktorá je majetkom mesta. K poznámkam anonymov sa vyjadrovať nebudem. Nakoniec, o úrovni ich spôsobu vnímania danej informácie i vyjadrovania sa k nej, spraví si úsudok každý čitateľ sám.
anonym | 18-10-2009 12:00:54
pan poslanec ma asi problem so slovencinou co sa tyka formy a obsahu, pokial je to uznesenie uplne tak jednoznacne hovori o oprave a nakladoch za nu a nie je tam nikde spomenuta spotreba vody, takze treba si potom skor davat pozor co davaju pani poslanci do uznesenia. by som skor povedal (ak ostatni poslanci suhlasia s nazorom autora, ze sa mala uhradit aj spotreba) ze s kamienkami maju skor problem oni.
J. Čomaj, riaditel školy | 17-10-2009 19:28:15
Na vysvetlenie: Začiatkom mesiaca august (6.8.2009) sme dostali faktúru za vodné, stočné za mesiac júl 2009. Teda za mesiac keď čase v škole neboli žiaci, niektorí zamestnanci boli v škole len prvý týždeň a počas ostatných júlových týždňov v škole nebol takmer nikto. Napriek tomu výška spotrebovanej vody podľa hlavného vodomera bola veľmi vysoká. Okamžite sme začali zisťovať kde môže byť únik vody z potrubia. Pracovník ZsVaK skontroloval s prístrojom, ktorý určí pravdepodobný únik vody v zemi, všetky možné vodovodné potrubia uložené v zemi v exteriéri a taktiež i v interiéri. Bolo zistené len jedno miesto pravdepodobného úniku a to na chodbe vedúcej k plavárni. V tom mieste sa začalo kopať a skutočne v hĺbke vyše dvoch metrov bolo objavené prasknuté potrubie z ktorého odtekala voda do zeme. Vzhľadom k tomu, že sa jednalo o haváriu, ktorú sme nemohli odstrániť vlastnými silami a jej odstránenie bolo dosť náročné ( vykopanie vnútri budovy a následne i z vonkajšej strany v uvedenej hĺbke a výmena časti potrubia ) požiadali sme Mestské zastupiteľstvo o poskytnutie finančných prostriedkov na v čase keď sa už havária odstraňovala, ale nevedeli sme ešte v akej výške bude oprava ( pre: čo chcel autor povedať 2:zo 16-10-2009 23:32 ). 25.8. sa už dokončovala oprava prasknutého vodovodného potrubia ( nie kanalizácie ako bolo uvedené vo vyrozumení o poskytnutí finančných prostriedkov) ), Taktiež sme požiadali Vodárne a kanalizácie o odpustenie aspoň stočného, pretože voda neodtekala do kanalizácie v čom nám bolo vyhovené a stočné nám odpustili. Toto bolo následne opravené. Podotýkam, že toto všetko bolo v mesiaci august. Po oprave vodovodného potrubia sa kontroloval stav vodomera v poobedňajších hodinách a ráno. Napriek tomu, že v škole nikto nebol, bol zistený odber vody. Napriek tomu, že odber bol menší ako predtým, opäť bol prizvaný pracovník ZsVaK, ktorý opäť prešiel všetky vodovodné potrubia uložené v zemi v eteriéri a zistil únik vody pri kotolni, následne bola skontrolovaná kotolňa, kde bolo zistené, že na WC tečie voda zo splachovača. Ihneď sa splachovač opravil. Pre Ja zo 16-10-2009 o 21:55: Po 1: Počas mesiaca júl mal kurič dovolenku, takže v kotolni nikto nebol. Do práce nastúpil 3. augusta a voda na WC netiekla, taktiež netiekla ani 10. augusta keď odchádzal na PN. Voda začala na WC tiecť po otvorení hlavného uzáveru vody po oprave vodovodného potrubia ( väčší tlak vody so sebou v potrubí strháva drobné nečistoty, ktoré ucpú splachovač vody a ten sa neuzavrie ).PO 2: Pracovník ZsVaK pri prvom zisťovaní úniku vody prešiel tou istou trasou a pri kotolni nezistil žiadny únik vody. Takže voda na WC tiekla maximálne 1-2 dni a teda nemohla "odtekať a odtekať celé prázdniny". Ak ešte niekomu nebude stačiť toto vysvetlenie môže sa s dôverou obrátiť na mňa. PaedDr. Jaroslav Čomaj, riaditeľ ZŠ Juraja Fándlyho
anonym | 17-10-2009 11:09:31
ako raz povedel cteny autor.." Prepáčte, že to píšem možno zložito, ale inak neviem. Nakoniec, múdrejší pochopia, a presviedčať hlupákov je iba stratou času." takze, ked nechapete pribehu o kamienkoch, tak viete co ste zac.. ;-)
anonym | 17-10-2009 10:06:16
Ani autor nevie čo vlastne napísal... :-D :-D :-D
čo chcel autor povedať 2: | 16-10-2009 23:32:46
neobhajujem primátora ale to už 25.8. sa vedelo že praskne kanalizácia? Lebo potom vlastne mohli v pohode nechať hrčať vodu donekonečna, aká by bola motivácia školy v tomto prípade aktívne odstraňovať dôsledky havárie ak bolo schválené že mesto všetko uhradí. Je to nelogické a v tomto prípade pán Veselický vlastne obhajuje plytvanie ako také..... teda Veselický, Zmajkovičová by sa nepotešila :-)))
Iveta Tóthová | 16-10-2009 21:16:32
Pán Veselický zrejme týmto článkom chcel povedať, že MSZ odsúhlasilo poskytnutie finančných prostriedkov na riešenie havarijného stavu vodovodného potrubia na ZŠ J.Fándlyho v " plnej výške ". Čo pán primátor nerešpektoval a bola zaslaná na účet školy len čiastka za výkopové a inštalačné práce. Cenu uniknutej vody si škola musí uhradiť z vlastných prostriedkov. ( mimochodom ,ak by to niekto chcel počítať : tie čiastky na fa sú zrejme s DPH. Ale pán primátor spomína sumu za uniknutú vodu už bez DPH. )
Ja | 16-10-2009 21:55:43
som dokonca počul, že mali pokazený splachovač a voda cez prázdniny odtekala a odtekala a odtekala .....rovno do kanalizácie....
Monika | 16-10-2009 17:03:47
Mám doma asi tri kalkulačky, ale jednu oželiem, keď to inak nejde.
čo chcel autor povedač | 16-10-2009 20:37:48
nerozumiem podstate článku, kritizujete neuhradenie nákladov na vyplytvanú vodu alebo rozpočet školy kde sa s nákladmi na vodu a energie počíta.

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign