Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

"Moja jediná PN počas celej aktívnej služby a pozrite sa." - píše Lolly D.

Miloš MajkoDátum07. 03. 2015 22:24:12TémaEkonomika

O tazkej situácii mnohých ľudí sme písali už viac krát. Venovali sme sa aj ľuďom, ktorí su v exekúciách a dlhoby, resp. exekútori  im prakticky neumožňujú postaviť sa znovu na nohy.

Nedávno vyšiel v médiách materiál, ktorý štatisticky preukázal   3 MILIÓNY exekúcií na Slovákov! Číslo, ktoré je tak neskutočné, až sa mu ťažko verí. Znamená to totiž, že na Slovensku je skutočné rozprúdenie ekonomiky aj momo krízu takmer nemožné. Ľudia totiž reálne nemajú peniaze a tak spotreba na ktorej je založená súčasná spoločnosť jednoducho v tak malej krajine ako SR je a pri otvorenej ekonomike narastať môže iba veľmi obmedzene. Bohatí ľudia totiž svoje veľa krát zvláštnym spôsobom zarobené peniaze vo veľkej miere utrácajú v zahraničí a to aj za viac menej bežné nákupy. Podnikateľský sektor tak prichádza o balík peňazí, ktorý v obehu chýbať musí.

Na rad následne prichádzajú banky s pôžičkami a dokonca mimobankovky, ktorých zákernosť pri meškaní alebo nesplácaní záväzkov dlžník spozná veľmi rýchlo.

Dnes ma na sociálnej sieti v jednej zo skupín zaujal tento príbeh:

..nemám nic proti exekutorom...len tolko že už ich živím druhý rok....po nehode som sa dostala do finančných problemov, nemohla som splacat uvery, lebo som bola dlho na PN..vtedy sa ešte nedali konsolidovat. Všetko sa mi nakopilo a ked som konečne mohla pracovat všetci ma našli a pustili sa do finančnej a psychickej likvidacie mojej rodiny. nemožem si ani zobrat uver , ktorým by som mohla všetko vyplatit jednorazovo / uverový register je milá vec/ takže stoja v rade . Jednu vec splatím, druhá sa medzitým nehorazne zuročí a idu do mna dalej. Som samoživitelka rodiny, po zaplatení nevyhnutných vydavkov mi zostane 66 eur...na celý mesiac pre mna, mladeho šikovneho študenta a dceru." Otec "platí 22 eur vyživné...zákon mu chudáčikovi vychádza v ustrety, aby netrpel biedou. ja som celý život zachranovala životy, aby štát umožnil teraz zničiť exekutorom ten moj vlastný. Moja jediná PN počas celej aktívnej služby a pozrite sa.

Zdroj: FB

. . .

Smutné, no bez najmenších pochýb reálne. A to sa môže stať tisícom ďalších dnes poctivo pracujúcich ľudí. Uvedomujeme si toto riziko dostatočne?


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Obcan | 09-03-2015 23:23:49
pre občan | 09-03-2015 21:42:59

Rypes,ale v pohode ;-)
Neviem ci som to napisal nezrozumitelne,ale skusim este raz:
ak ma niekto na to aby platil splatku + urok+ este toho exekutora,znamena to ze mal na to aj aby nieco setril.
Ci setrit nejde,ale mastit niekomu kapsy uz ano ?
Jasne ze ak ide niekto nadoraz a pridu necakane situacie,tak ho to prekvapi,ale pomozem si vetou admina,ktora sa mi pacila ked mu tu vycitali ludia odkial berie peniaze na cestovanie-nechlastam,nefajcim,nehram automaty...
Dalej,Sered a okolie lezi na zapade krajiny a tych pracovnych prilezitosti je tu dost,mozno nie na vyskakovanie,ale na normalny zivot v pohode.
Kto tu vravi o chudobe,nevie co je ozajstna chudoba.
Co sa tyka exekucii,osobne nepoznam nikoho kto by sa o tu exekuciu nepricinil sam,samozrejme si to ale nikto neprizna.
Ci uz neplatim pokuty,pozicky,splatky...vzdy musim ratat aj s nasledkami.
Ziadny pstros,kazdeho to skor ci neskor dobehne.
Nesudim ale nikoho,konstatujem.
Ale s jednym mas pravdu: klasicky pracovny cas nepoznam,a myslim ze som ani tak nikdy nepracoval,vzdy to bolo ovela viac.
Je to na ukor blizkych,konickov...atd,ale zase som zatial nemal moznost spoznat exekutora a dufam ze ani nespoznam.
Niesom za to aby ludia makali od rana do noci,pri podstivej praci ma aj po 8 hod. clovek toho dost,nevraviac o tom ako sa ludia vzajomne odcudzuju,ale je doba aka je a bud sa prisposobim,alebo ma system zomelie...
A rodicov nemam zaistenych,ani som nic nezdedil,na vsetko som si podstivo zarobil,viem co ma to vsetko stalo casu a sil a preto si to vazim a nad tym rypanim sa mozem len pousmiat.
Pekny vecer.

pre občan | 09-03-2015 21:42:59
Ako nechcem rýpať ale je to smiešne. Každý druhý Slovák trie biedou a to je holý fakt. A pokiaľ raz dostaneš exekútora - si rád že mu pošleš aspon niečo aj ked nie plnú splátku . A nie to ešte ušetriť! A to poctivo makáš aj 10 hodín denne !! Tak tu prosím ťa neháč také múdre rečičky o sporení -s exekútorom na krku . Hovorím z vlastnej skúsenosti. Ak máš exekútora neexistuje šanca na sporenie popri tom !! Samozrejme ak zdedíš alebo máš rodičov dobre zaistených - nevieš o čom je reč
Seeker | 08-03-2015 21:26:36
Krajina exekútorských svíň !!!!!!!
Obcan | 08-03-2015 18:13:36
pre obcana | 08-03-2015 15:06:58

Ano som mudry.
Ak niekto dokaze splacat pozicku plus urok,to znamena ze dokaze aj priebezne setrit.
Tym ze nieco chce hned a podporuje urokmi bankstrov,to je jeho vec,ale zase plati predchadzajuce ze ak platim splatku + urok,tak dokazem aj setrit.
Kazdeho osobna vec,ale naco sa potom nezodpovedni stazuju ?
Nevravim ze setrit vela,ale aj po malych ciastach,aby mal aspon ako-take financie ako sa vravi,na preklenutie 3 najhorsich mesiacov.
gulak | 08-03-2015 16:36:04
Najnižšia hypoteka v Rakúsku...napr.27000 eur...splatnosť 10 rokov..vrátiš 35000 eur....tak aký...izmus je v Rakúsku...kapitalizmus,či socializmus...
pre obcana | 08-03-2015 15:06:58
no aky si mudry v dnesne dobe si nasetryt a z coho z tych platou co su na slovensku
Obcan | 08-03-2015 13:50:12
Jediny uver ktory uznavam a ktoremu sa dnes vela ludi nevyhne je hypoteka.
Byvat sa musi a idealne je byvanie vlastne.
Ak si vezmem cenu prenajmu a to aka je splatka hypo,stale to vychadza narovnako,len s tym rozdielom ze konkretna nehnutelnost bude raz toho co ju platil .
Uvery na darceky,vianoce,dovolenky...atd je blbost.
Na tu nehnutelnost je tazko nasetrit hotovost,no na neaky darcek,chladnicku,pracku...sa v pohode da aj z mensieho platu,staci si priebezne odkladat co i len malu sumu.
Za vacsinu exekucii si mozu ludia sami.
pravda | 08-03-2015 11:13:56
paradox je to ze je jedine pravo vymozitelnosti formou exekucie okrem exekutorov ma danovy urad....hmm tak preco to tak nefunguje aj pri tychto veciach a ludia okrem dlhov musia paltit nehorazne trovy.A ked sme pritom za desat rokov sa ukaze kto je vysledkom prehnaneho konzumu...sme my vsetci slovaci zato ze nas politici zatiahli to dlhov na ktore doplatia nase deti a deti ich deti.
anonym | 08-03-2015 10:27:48
Štát nedáva zarobiť exekútorom. Exekútorom dávajú zarobiť tí, ktorí na nich najviac nadávajú. Aký paradox.
geco | 08-03-2015 10:25:40
zeby dalsi, kto sa hra na obet systemu? nie je tato pani vysledkom prehnaneho konzumu, naberania si uverov len preto, aby som si mohol kupit veci, na ktore nemam?
pravda | 08-03-2015 10:22:36
na slovensku 350 exekutorov a v cechach 150....stat im dava pekne zarobit.
pre obcana | 08-03-2015 10:21:06
Heheee obcan,to mi pripomina mojich znamych.Zalozili si stavebne sporenie,aby si nasetrili na byt..No vzdy ked mali uz cielovu sumu tak zistili,ze ceny bytov isli hore a este musia dosetrit.A potom zase jak dosetrili zistili,ze znova potrebuju dosetrit,lebo byty sli zase hore.Tak si vzali ako 40 rocni hypoteku,byvaju vo svojom,platia si za svoje a nemusia kazdych 5 rokov navysovat cielovu sumu uspor.Keby to boli spravili na zaciatku,hypoteku by mali uz davno splatenu.Problem je v tom,ze su nizke platy,vela ludi drie za minimalne mzdy.A jasne ze potom ked si chcu zabezpecit co len zaklad,musia sa zadlzit.
anonym | 08-03-2015 10:09:31
Ťažko posudzovať tento prípad, keď nie sú známe konkrétnejšie fakty. Ako píše pani \"jednu vec splatím, druhá sa medzitým nehorazne zuročí\". Koľko si tých úverov vlastne nabrala? Čo všetko vlastne spláca? Je to len dôsledok dlhodobej PN?
?????? | 08-03-2015 10:00:29
obcan-po akej dlhej chvilky?Myslim,ze tak 50 rokov pracovat v troch zamestnaniach by mohlo aj stacit,hmmm...A potom si snad nasetrime na byt,telku,ci sedacku...Lenze to nam uz bude zbytocne,pretoze napisem to tak trosku morbidne budeme pomaly nacvicovat skoky do rakve za predpokladu,ze sa dochodkoveho veku vobec dozijeme...Lenze kto nema podporu rodicov musi niekde dovtedy aj byvat a teda platit aj nejaky podnajom,takze z toho moc nenasetris...Ta chvilky bude veeelmi dlha a preto je schodnejsia cesta,cesta hypoteky napriklad......
daniel | 08-03-2015 09:55:05
občan máš o tom dosť skreslené predstavy! Asi si nikdy nezažil podobnú situáciu
občan | 08-03-2015 09:20:43
Nemám peniaze?Tak nebudem stavať dom, nebudem kupovať auto, nebudem kupovať televizor, nepojdem na dovolenku, nebudem si kupovať predražené značkové veci...a čo vlastne budem robiť?Čo s tolkým časom ked nebudem mať ani televizor? Pôjdem do roboty...nájdem si 3 zamestnania, po chvíly zistím, že mi stačí už iba jedno, zarobím si peniaze a keď ich budem mať až potom ich miniem...nie je to také jednoduché?

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign