Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Mňa sa to až tak netýka

Ivan SklenárDátum14. 04. 2014 21:15:10TémaAktuálne témy
200 Povedie tadiaľto nová cesta, ktorou sa od dopravy odbremení iná?

Obsah nasledovných riadkov je určený predovšetkým obyvateľom ulíc Krásna, Fr. Kráľa a najmä ul. Železničná a na ne pripájajúcich sa ulíc. V utorok 15. 4. 14 zasadá MsZ. V návrhu programu je aj bod č.19 - Súborné stanovisko ku Konceptu Územného plánu mesta Sereď. Predkladá Ing. Halabrínová. V tomto materiáli,  v kap. IV. predkladateľka uvádza :

Schvaľujúci  orgán je povinný vziať do úvahy výsledky účasti verejnosti, a to najmä stanoviská verejnosti, výsledky konzultácií a verejného prerokovania s verejnosťou, vznesené pripomienky verejnosti. Ďalej v predkladanom materiáli sa uvádza: Obstarávateľ zverejní stanoviská a pripomienky  uplatnené k návrhu strategického dokumentu, pričom uvedie, ako ich zohľadnil a zapracoval do tohto  návrhu, ako zohľadnil obsah a závery správy o hodnotení, ako zohľadnil dôsledky schválenia strategického  dokumentu na životné prostredie a zdravie, a uvedie dôvody na zvolenie konkrétnej alternatívy  strategického dokumentu v porovnaní s inými alternatívami. 

Je to dosť obsiahla správa, než aby tu bola celá uvedená. Koho zaujíma,  ako sa postupuje pri vypracovávaní takých závažných dokumentov pre občanov nášho mesta, odporúčam si túto správu prečítať na http://www.mz.sered.sk/materialy/vo_11_14/20140415/19/stanovisko.pdf    Zvlášť zaujímavá je veta predkladateľa tejto správy: „Obstarávateľ zverejní stanoviská  a pripomienky uplatnené k návrhu strategického dokumentu, pričom uvedie, ako ich zohľadnil a zapracoval do tohto návrhu, ako zohľadnil obsah a závery správy o hodnotení,...“

Z radov verejnosti boli oficiálne vznesené pripomienky okrem štátnych orgánov od  siedmich pripomienkovateľov . Asi najzávažnejšia bola pripomienka ku preloženiu zbernej komunikácie (cesta III/513004) vedúcej od Šúroviec na Nám. Slobody na ul. Železničná s vyústením pri Hutníku. Stanovisko komisie, ktorá sa týmito pripomienkami zaoberala bolo v takmer všetkých prípadoch  rovnaké: „pripomienka neopodstatnená alebo pripomienka neakceptovanáAký prístup zaujala komisia ku všetkým pripomienkam občanov si pozrite tu: http://www.mz.sered.sk/materialy/vo_11_14/20140415/19/vyhodnotenie.pdfnajmä str. 18,19,20. Ak sa tam niekto dočíta aj dôvody zväčša zamietavých stanovísk, nech sa prihlási. Za každý vysvetlený a zverejnený dôvod dostane odo mňa 1 €.  Pritom sa v predkladanom materiáli uvádza že „opätovné prerokovanie sa uskutočnilo 19.3.14.  Pokiaľ mi je známe, tak až tri osoby zo štyroch podali rozpor ku stanovisku komisie, ktorá by podľa predkladateľa toho materiálu mala obsahovať:  viď druhý odstavec tohto článku. Pri onom prerokúvaní pripomienok 19.3. si p. Halabrínová upravila pravidlá prerokovávania pripomienok podľa vlastných potrieb argumentujúc, že je to v súlade so stavebným zákonom. Preložené do zrozumiteľnejšej reči, NEUMOŽNILA aby dvaja z troch pripomienkujúcich boli v miestnosti spolu len ako pozorovatelia. Jedným z nich som bol aj ja. Keď som sa domáhal vysvetlenia podľa akej právnej normy sme  tam nemohli byť, vypočul som si len odkaz na stavebný zákon, ktorý však nič nehovorí o tom, koľko a ktorí občania môžu byť prítomní pri prerokúvaní  tej ktorej pripomienky. Čiže opora v zákone bola nulová. Podrobne a odborne je tento problém analyzovaný v článku M.M. http://www.seredonline.sk/clanky/odborne-sposobila-osoba-by-sa-mala-hanbit-a-verejne-ospravedlnit/ Na záver by som chcel obrátiť pozornosť na článok v SN „Sú občania naozaj bezmocní?   http://novinky.sered.sk/clanky/2014-03-17-su-obcania-naozaj-bezmocni  a skonfrontovať ho s opísanou osobnou skúsenosťou.

P.S. z tohto miesta chcem požiadať potenciálnych diskutujúcich , aby ku obsahu článku dali prednosť vecnným argumentom pred emóciami.


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Jozef | 15-04-2014 08:32:44
Vies Milos, smola je, ze informujes. A informuujes o "vsetkom moznom".
Keby nebolo SOL, ludia by boli "pravdivo a vcas" informovani o diani v meste cez reklamny letak SN a boli by spokojni vsetci.

Ved staci si pozriet rozhovor slecny a blogera o ankete zo SN.

..."Medzi otázkami bolo spomenuté aj miestne súkromné médium. Prečo?

Existencia tohto média je nepopierateľná a napriek môjmu osobnému názoru na nízku úroveň diskusných príspevkov k článkom v nej publikovaných, je súčasťou mediálneho priestoru Serede. Redakčnú radu preto zaujíma, či návštevnosť čitateľov elektronických Seredských noviniek je porovnateľná s návštevnosťou súkromného média.

Hovoríme o dvoch elektronických stránkach so sídlom v jednom meste. Čo majú spoločné?

Jediným ich spoločným bodom je iba to sídlo. Seredské novinky sú úzko zamerané na podávanie informácií o kultúrnych, športových a spoločenských udalostiach v našom meste s dôrazom na informácie o činnosti miestnej samosprávy a ňou zriadených subjektov. Priestor v nich má aj Sociálna poisťovňa, tlačové správy TTSK a tlačové správy KR PZ TT, ak sa týkajú obyvateľov Serede. Koho zaujímajú stratené osoby zo Sabinova, hľadané osoby z Prešova, požiare v okolitých obciach, zadržaný zlodej zo Šaštína, protest poslanca NR SR v Bratislave, problémy rasových menšín, rozvadené samosprávy v Drahovciach, Brúnovciach alebo Šoporni, ten si elektronické Seredské novinky určite neotvorí."

A to si este pockame na navrh zmeny Rokovacieho poriadku.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-04-2014 08:20:26
Drahoš Ujlaky | 14-04-2014 23:27:49 | - Drahus, nikto z nas nemal ambicie byt v nemilosti inych. No ani byt za tuctoveho chuja, ktory sa kludne necha presviedcat to tom, ze 2 a 2 je 5 len preto, lebo to niekomu vyhovuje.

Videl si osobne, ze akekolvek aj odborne argumenty, su ako liat vodu do ohna. Aj tam, kde evidentne mame pravdu, mame to podlozene pravnou analyzou a snazime sa mierumilovne dosiahnut napravu je nam povedane, ze sice prednosta nevie konkretne paragrafy, ale je to v poriadku a ked sa nam to nepaci, mame dat zalobu na sud.

Nestotozinm sa nikdy s takouto aroganciou, nikdy neprijmem vytvaranie VZNiek na mieru a to vedome aj protizakonnych. Viem o com pisem - znovu, vsetko ma svoj cas.
Nestotoznim sa s tym, ze su VEREJNE porusovane OBCIANSKE a USTAVNE prava nas obcanov tymi, ktorych sme VOLILI a ZVOLILI, pripadne s tym, ze pri porusovani nasich prav uradnikmi, voleni zastupcovia NEZASIAHNU.

Zmena je nevyhnutna, no stale malo ludi chape ako funguje sprava mesta, preco tak funguje a komu to vyhovuje.
Zial obcania su stale v stave, ze sa o veciach dozvedaju v poodstate vtedy, ked sa za ich peniaze zacnu vykonavat a kedy su uz v podstate nezvratne.

Ano, ti, ktori su v MsZ dlho, pripadne stvrt storocie presne pochopili, ako sa veci deju a co treba urobit na to, aby sa diali tak, ako chcu...
Drahoš Ujlaky | 14-04-2014 23:27:49
Pán Sklenár ďakujem vám, že nám, čo nemáme moc času na sledovanie toho čo sa tu deje, to aspoň takto prezentujete. Ja som to pochopil až na poslednom stretnutí obyvateľov s vedením mesta,že asi sa niečo nenormálne deje. Nechcel som vstupovať do tej vašej pripomienkovej debaty,ale môžem potvrdiť že ta dusná atmosféra čo potom nastala by sa dala asi krájať.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-04-2014 22:49:00
Ivan Sklenár upozorňuje na problém, ktorý sa ho nijako nedotýka. Cez ulicu Maticnu kde ma dom, kamiony nik nespokojny nikdy nepresmeruje - nevusli by sa tam ...

Pan Sklenar upozornuje obyvatelov Zeleznicnej, Frana Krala a Krasnej na to, ze za ich chrbtami (aj ked pravne v sulade so zakonom) sa deje nieco, co dost pravdepodobne zbadaju az vtedy, ked zacnu bagre robit cstu ci ine prace. Prasne tak, ako pani, ktora sa o zmene chodnika na cestu dozvedela az od robotnikov, ktori kopali pri jej mure zaklady na prelozenie stlpov...

Nie je to o Sklenarovi, Slahuckovi ci mne. Je to o slusnosti, serioznosti a myslim si ze aj povinnosti ludi oboznamit s pripravovanymi akciami, o konzultovani s nimi a az naslednom schvalovani akcii.

Ani v tomto pripade kompetentni nevyuzili prakticky ziadne prostriedky, ktore by jasne a zrozumitelne ludom ukazali, co je pri nich zamyslane...

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign