Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Mladý a úspešný tréner - Róbert Scherhaufer

Igor LehockýDátum09. 12. 2017 14:19:51TémaFutbal
63

Futbalová verejnosť v meste Sereď a v jeho okolí je v podstate upriamená na mužský káder „A“ mužstva ŠKF Sereď, ktorý je počas sezón najväčším ťahákom na víkendové voľné chvíle v priestoroch štadiónu počas majstrovských zápasov 2. ligy, či pohárových zápasov o víťazstvo v domácej súťaži Slovnaft cupu avšak v tieni vynikajúcich výkonov mužského futbalu si svoje miesto na futbalovej mape a ku prospechu mesta Sereď pomaly nenápadne buduje aj káder našej mládeže do 15 rokov, mužstvo starších žiakov U15 ŠKF Sereď. Asi niet futbalového fanúšika, ktorý by si nepamätal na niekdajšieho stáleho hráča základnej zostavy ŠKF Sereď pod vedením jeho bývalého trénera Tibora Meszlényiho, ofenzívnu spojku, tvorcu hry, občas nespratného a emocionálneho srdciara Róberta Scherhaufera, ktorý v súčasnosti dosahuje pozoruhodné výsledky ako tréner U15, ktorý sa so mnou v rozhovore rád podelil o svoje skúsenosti ako tréner súčasného lídra v tabuľke futbalovej 2.ligy U15 ŠKF Sereď v skupine západ:  

Od kedy sa venuješ ako tréner v ŠKF Sereď kategórii U15?

V podstate túto kategóriu, väčšinu týchto chlapcov mám vyše dvoch rokov, mení sa to lebo tie deti v kategóriách mladší – starší žiaci sa delia, niektorí zostali mladší žiaci, niektorí odišli skôr ku starším žiakom, ale to gro, tá väčšina hráčov je so mnou vyše dva roky. V čase keď som bol ešte aktívny hráč ŠKF som mal na starosti prípravku, myslím že to bola U10, boli to maličkí chlapci ale bolo mi to ponúknuté v čase keď som bol ešte aktívny hráč, tak som to zobral ako začiatočnú prax. Bol som trénerom aj mužov v Pate asi pol roka, teraz v lete som tam skončil a popri tom som mal starších žiakov v Seredi, takže spolu sa venujem už iba trénerskej práci asi 2 a pol roka, 3 roky.

Ako si sa dostal k trénerskej činnosti, bol to dlhodobý zámer, alebo si sa tak rozhodol po nečakanom ukončení tvojej hráčskej kariéry?

Ja som po skončení školy sa venoval iba futbalu, nikdy som nerozmýšľal nad niečím iným že by som robil niečo iné v živote, tým pádom bolo pre mňa prirodzené v tom obore byť a ešte počas mojej aktívnej hráčskej činnosti som sa dohodol myslím že s Lukášom Herákom že si spravíme trénerský kurz tak sme išli, absolvovali sme základný kurz Céčkový a to bolo moje prvé trénerské vzdelanie ešte keď som bol hráčom a tréner Meszlényi mi vtedy ponúkol zobrať prípravku a v rámci mojej trénerskej praxe a získavania skúseností som to prijal, takže tam to vlastne celé začalo.

Kto ti na úseku futbalovej trénerskej práce z trénerov, ktorí ťa trénovali počas tvojej celej aktívnej činnosti, dal najviac, koho prácu si si najviac cenil a povedal si...“takto by som to chcel aj ja robiť“?

Musím povedať, že ja ešte ako hráč som bol veľmi špecifický a svojský, teraz keď to takto spätne vnímam, tréneri mali so mnou dosť ťažkú robotu lebo som bol dosť individuálny, ale každý s trénerov mi v podstate niečo dal, teraz keď to takto spätne hodnotím a rozmýšľam, som dosť iný tréner ako som bol hráč, najmä mentálne. Môžem povedať že som tak dozrel a v podstate k takým trénerom ku ktorým som moc neinklinoval, lebo tých trénerov sa počas kariéry vystrieda množstvo, ale teraz som taký aj ja, som prísny, záleží mi na disciplíne aj keď ako hráč som to paradoxne nemal moc rád, takže je to ozaj paradoxné že aký je ten môj trénerský postoj iný ako hráčsky. Som proste iný ako keď som bol hráč. Keby som mal povedať meno trénera ktorý by mal byť mojim vzorom, tak ho ani nepoviem, mal som veľa dobrých trénerov ale nikto z nich nebol taký, že takýto chcem byť aj ja.

Predsa len, na Slovensku a aj v zahraničných kluboch je niekoľko známych trénerských osobností, v šlapajách ktorého by si chcel kráčať?

V súčasnosti ma veľmi inšpiruje Zinedine Zidane, jeho práca je fantastická, obdivujem ho, ale ako tréner futbalu mám svoju vlastnú predstavu, chcem ísť svojou cestou, nikoho nekopírujem. Sledujem súčasný trend, od každého sa snažím niečo si zobrať ale chcem mať svoju vlastnú tvár a myslím že sa mi to aj darí a takúto chcem odovzdať mojim zverencom.

Poďme do súčasnosti, lebo v nej si ako tréner kategórie starších žiakov U15 dosiahol pozoruhodný úspech a po jesennej časti je ŠKF Sereď lídrom skupiny západ na čele priebežnej tabuľky.

Tento tím tvoria chlapci ročníku narodenia 2003- 2004, je nás okolo 25 hráčov ktorých vediem a stále pribúdajú. Pribúdajú z viacerých dôvodov, za prvé, samotní chlapci sa mi hlásia lebo tými výsledkami a reputáciou je vyvolaný medzi ľuďmi prirodzený záujem takže veľa krát z okolia sa mi chlapci sami núkajú, ale stáva sa aj že si všimnem niekoho a sám takého oslovím. Je to veľmi veľa chlapcov 25 v kádri, ale tá kvalita ide len z kvantity a som toho názoru že chlapci potrebujú dostávať nové impulzy, napr. že príchod nového hráča robí tlak na ostatných ktorí sa musia zlepšovať lebo myslím že najhoršie pre futbalistu je keď cíti že má takú nejakú istotu že bude v základnej zostave, vtedy nemusí na sebe pracovať, zlepšovať sa, chodiť na tréningy, to všetko ide ruka v ruke s výkonom mužstva, preto veľmi si dávam záležať na tom aby tím bol vyvážený, aby nás bolo veľa a myslím že teraz je to tak pol na pol, polovica chlapcov je zo Serede a polovica dochádza z okolia, z okolitých dedín. Nemám v kádri nikoho z opačného kúta republiky, momentálne som objavil jedného chlapca v Jelke, veľmi sa na neho teším, oslovil som ho a jeho rodičov ktorí ho môžu voziť do Serede takže takýto široký okruh regiónu zaberáme.

Je pre chlapcov 2.liga ktorú možno považovať za vyššiu kategóriu úrovne vo futbale dostatočným lákadlom?

Áno a ja sa tomu teším lebo musím povedať že veľmi tvrdo sme na tom pracovali aby v Seredi 2. liga bola, lebo keď som sa dostal ku žiakom tak vtedy boli ešte mladší žiaci, hrala sa 3.liga ktorá bola katastrofálna, súťaž bola veľmi slabá, hrali sme napr. 18 zápasov a z toho 18 výhier, dali sme 180 gólov....proste katastrofálna úroveň, čiže veľmi sme bojovali o to dostať sa do 2.ligy, čo záležalo na výsledkoch starších žiakov ale nejakými administratívnymi záležitosťami sa nám nakoniec podarilo dostať do 2.ligy, lebo v podstate z 3.ligy postupovalo iba jedno mužstvo a to bol vtedy Hlohovec, my sme boli druhí teda nepostupoví ale iný víťaz z regiónu odmietol 2.ligu preto sme tam postúpili my, takže minulý rok sme boli nováčikom v lige ale tento rok sme myslím že už vážnym súperom pre každého z tabuľky.

Akých ľudí máš pri svojej práci okolo seba, ty si hlavný tréner, kto ďalší tvorí realizačný tím mužstva?

Keďže je to dosť nemožné všetky veci zvládať okolo zápasov, aby som sa mohol sústrediť na svoju prácu a trénerské veci, oslovil som rodičov s ktorými sa tak lepšie poznám a otec jedného z brankárov je vedúcim mužstva a ešte jeden pomocník- rodič chlapca z Hlohovca, takže v podstate mám takýchto dvoch rodičov s ktorými spolupracujem. Žiadneho oficiálneho asistenta nemám pretože nie je nikto kto by to robil, tá odmena za takúto prácu v klube je malá a za druhé nie sú adepti. Ja som strašne veľa zháňal ku mladším kategóriám trénerov, proste niektorí skončia ako tréneri a v Seredi nie sú mladí ľudia čo ma veľmi mrzí, ktorí ku chlapcom majú bližšie a mali by čas a záujem sa chlapcom venovať. Na oficiálnom zápise v majstrovských zápasoch je to zabehnuté tak v podstate v každom jednom klube regiónu že sú uvedení tréneri, vedúci mužstva a masérom mužstva je osoba vedená v mužskom „A“ tíme toho ktorého klubu, čiže takto sa to robí.

Kategória U15 pod tvojím vedením si robí dobré meno vo verejnosti, čo všetko je za úspechom mužstva ŠKF? Dobrý tréner?

( smiech R.Scherhaufera...) Povedal by som že sa zišiel tým ktorý je výnimočný, ten tím má lídra na ihrisku čo si myslím že je veľmi dôležité aby mal tím takéhoto lídra, osobnosť, nie je to o tom že je to podarený ročník, tí chlapci sa postupom času vyprofilovali, zlepšovali sa a ako hovorím je veľmi podstatné mať v tíme lídra, kapitána ktorý je na ihrisku tmeliaci, hráči sa môžu o neho oprieť, spoľahnúť keď prídu situácie v hre a tí ostatní chlapci pri ňom rastú. Ja svoju prácu robím v tréningoch a pred zápasom ale na tom ihrisku hráči potrebujú mať niekoho na koho sa môžu spoľahnúť. Čiže povedal by som že chlapci napredujú, pochopili moju filozofiu ktorá je filozofiou športovca, keď ideme do zápasu alebo do tréningu ja vyžadujem maximum, na to som veľmi náročný aby chlapci zo seba odovzdávali vždy maximum a to je v podstate mentalita športovca. Nie je to niečo také ako že idem na silu si niečo dokazovať, sme proste športovci a súčasťou mentality športovca je ísť za víťazstvom. My chceme vyhrávať a myslím že chlapci to na tom ihrisku pochopili. Keďže ja som bol ofenzívny hráč, silne útočne ladený, mojim cieľom je chlapcov naučiť rýchly futbal, snažím sa ich naučiť rýchly prechod do útoku s rýchlym zakončením lebo rýchlosť v dnešnom futbale je tým rozhodujúcim faktorom a snažím sa im vštepiť to aby boli sebavedomí. Máme rýchlostné typy v mužstve, chcem aby boli sebavedomí, odvážni v súbojoch jeden na jedného, alebo aby si trúfli aj v snahe prejsť cez dvoch protihráčov, to je proste základ futbalu. Samozrejme každý vidíme nejak futbal, môj futbal ale nie je založený na dlhom držaní lopty a na veľkom počte prihrávok, je založený na rýchlom prechode do útoku a rýchlom zakončení. Takýto futbal ja preferujem. V 17. kolách teraz skončenej jesennej časti sme 11 zápasov vyhrali, 4 remizovali a iba 2 prehrali. Priznávam že tak ako máme toho lídra v defenzíve, dostávame málo gólov lebo máme tú defenzívu dobrú ale smerom dopredu mi taký ten líder chýba. Vždy sa niekto nájde kto ten gól dá, vždy sa to nejak zakončí a neviem či je to dobré alebo zlé, ale nie je tam taký jeden hráč ktorý by v každom zápase urobil 2,3, 4 góly a zápasy nám vyhral, vždy je to niekto, tak by som povedal že každý chvíľku ťahá pílku. Náš prejav je založený veľmi na tímovom prejave hry a vieme vyhrávať zápasy 1-2:0 čo si myslím že v tejto kategórii je to dosť špecifické lebo väčšinou padá veľa gólov, deti robia veľa chýb, pozičných, individuálnych ale napriek tomu sme dostávali málo gólov.

Máš v kádri chlapcov ktorých by si mohol vyzdvihnúť pre ich veľmi dobré výkony?

Máme určite veľmi dobrých brankárov v prvom rade, okrem kapitána- stredného obrancu Poláka sú to Šipka, Višvarda a Pánis, vynikajúci brankári, smerom dopredu sú chlapci ktorí vyniknú v jednom zápase a potom v troch ďalších nič takže chýba niekto o ktorého sa môžem zápas čo zápas oprieť, niektorí tri zápasy odohrajú vynikajúco a v ďalších zápasoch sú to úplne iní hráči. Prejavuje sa taká ta veľká nevyrovnanosť výkonov u niektorých hráčov ale určite by som chcel spomenúť Frantu a Gavalca z tohto pohľadu, ktorí sú smerom dopredu najnebezpečnejší pre súperov, ale nevyrovnanosť v zápasoch je ešte u týchto detí veľká. Najväčšie nedostatky v uplynulej sezóne ja vidím v tej predfinálnej fáze našej hry kedy sa rozhoduje či z toho bude šanca alebo či z toho nebude nič napr. hráč dostane veľmi dobrú prienikovú prihrávku, mohol ísť sám na brankára ale neodsleduje si ofsajd, vynikajúco sa uvoľní z krídla za obranu, môže dať pod seba prihrávku na voľného spoluhráča ale loptu odovzdá súperovi na nohu. Toto sú tie detaily v ktorých ja vidím ten najväčší nedostatok, tú predfunálnu fázu, to kde sa rozhoduje o tom či z toho bude šanca alebo z toho nebude nič, na tomto keď chlapci popracujú smerom dopredu, môžu z nich byť zaujímaví hráči. Počas sezóny som už raz povedal že my sme paradoxne ako Jánošík, bohatým bereme a chudobným dávame, aj remízy prišli doma so súpermi ktorí boli tabuľkovo nižšie, jedna prehra bola doma s Topoľčanmi keď mi chýbal kapitán mužstva a prehrali sme v Partizánskom 1:0 kde je špecifické prostredie vždy ale klobúk dole pred chlapcami lebo vieme priniesť body aj z vonku, niektoré tímy sú dobré len doma, akonáhle prídu von tak proste sú úplne iný tím, my sme štandardne doma a vonku výkonnostne rovnako, z 8. zápasov vonku máme výsledok 6-1-1 takže vieme priviezť body aj z vonku a to hráme v obrovskom regióne od Komárna po Považskú Bystricu okrem Bratislavy ktorá má svoju ligu.

S akým cieľom máš predstavu dohrať rozbehnutú sezónu 2017/2018?

Okrem prestíže vyhrať túto ligu v tomto ročníku nejde v podstate o „nič“ pretože nie je možnosť postúpiť do 1.ligy z viacerých dôvodov, ten hlavný je ten že 1.liga sa teraz uzavrela myslím že na 3 roky, nikto z nej nemôže zostúpiť a ani do nej postúpiť, takto to proste rozhodli ľudia ktorí o tom rozhodujú zo zväzu. Proste 1.ligu tvorí myslím 12 tímov a takto to bude 3 roky, nechcem klamať ale takto to myslím že v súčasnosti je a takto to uzamkli, minulý rok myslím že postúpila do 1.ligy Skalica, U15 pri postupe vyššie berie so sebou automaticky aj U13 a rovnako tak je tomu aj pri zostupe do nižšej súťaže. Mojim cieľom je robiť dobré meno klubu i naďalej, lebo či si budeme hovoriť či záleží alebo nezáleží tak vždy záleží na výsledku, rodičia sa po každom jednom zápase keď príde chlapec domov pýtajú ako ste hrali. Môžeme hrať ľúbivý a pekný futbal ale keď nepríde tá čerešnička na torte – víťazstvo, tak zostane z futbalu iba tá pachuť a dlhodobo takto motivovať deti sa nedá hovoriť im iba veď dobre to hráte, dobré je to keď nie sú víťazstvá. Hráči potrebujú tú esenciu víťazstva, keď sa nám darí a vyhrávame veľmi sa z toho teším aj ja a dúfam že to chlapcom vydrží aj naďalej. Chlapci vedia že aj keď súťaž vyhráme nepostúpime ale to je to o čom som hovoril o tej mentalite športovca, nikdy neriešime či postúpime vyššie alebo nie, my ideme na každý jeden zápas s tým že ho chceme vyhrať, neriešime tabuľky, najdôležitejší je práve ten ďalší zápas ktorý chceme vyhrať a iné neriešime. Ja som si všimol že po neúspešných zápasoch to chlapci veľmi intenzívne vnímajú, bol tam aj plač po prehre, neni im to jedno, všímam si to na nich že im to nie je jedno, šport je všelijaký a to je dobre keď majú mentalitu športovca. Priebežne si káder dopĺňam lebo chlapci vekom postupujú do starších kategórií a nemôže sa mi stať že by mi odišlo viacej chlapcov v jednom roku a v novej sezóne by nemal kto hrávať v U15.

Ako zvládaš chlapcov vo veku, v ktorom hormóny fyzického dospievania v puberte často majú veľký význam?

Mať sám 25 puberťákov a zvládať ich ( smiech...) veľa ľudí keď si to predstaví tak úprimne, mám nad tým kontrolu. Nechcem povedať že ich mám tak vychovaných ale tí chlapci majú úctu ku mne a učím ich aj tomu aby mali rešpekt a úctu aj jeden voči druhému, samozrejme sa im hlava teraz mení, majú mišung v nej všelijaký ale veľmi si dávam záležať na tom aby si vážili jeden druhého, správali sa tak voči sebe a nech to vyznie akokoľvek myslím si že majú voči mne taký prirodzený rešpekt, aj jeden z ľudí ktorý sa hýbe okolo futbalu v klube mi raz povedal že sice oni sa jašia ale že keď vstúpim do kabíny tak je počuť muchu lietať. Nie je to niečo čo od nich požadujem ale proste tak to je, tak sú vychovávaní a takto to proste je, neviem či je to dobré alebo zlé, ale asi by to tak malo byť.

Ako si spokojný so zázemím ktoré futbalu poskytuje mesto Sereď?

Myslím si že Sereď má nadštandardné podmienky na trénovanie, je mnoho klubov kde to nie je samozrejmé, nebudem menovať ale sú kluby ktoré si nevedia nájsť priestory na trénovanie, my máme dve umelky, máme jedno vedľajšie ihrisko ktoré sa za posledné roky podstatne zlepšilo, umelé ihrisko nedávno vybudované je pre nás veľkou výhodou najmä v zimnom období, sú kluby ktoré v zime nemajú kde trénovať a neviem si predstaviť v dnešnom modernom svete futbalu aby som zimnú prípravu absolvoval niekde na Týteši alebo iba v telocvični, umelá tráva je veľká pomoc v tomto smere a super vec. Jedinou škodou ak to tak môžem povedať je to, že nie každý z rodičov chlapcov ktorí sa futbalu venujú ich v tom aj podporujú, to je proste fakt a je to škoda pre tých chlapcov, lebo tie deti to cítia či sú podporované rodičmi alebo či im je to ukradnuté. Ja by som bol určite radšej keby sa dala cítiť tá podpora všetkých rodičov ale nemôžem za nich hovoriť, nevidím do obývačiek rodín a nechcem nikoho súdiť, ja iba vidím kto sa príde na ten štadión pozrieť, sú to stále tí istí a vidím aj to kto nechodí vôbec. Ale možno majú svoje starosti, nemajú čas možno, nemôžem to takto hodnotiť. Čo sa týka klubu tak poviem pravdu tak že necítim až takú podporu alebo starostlivosť pre túto kategóriu aj keď hráči v U15 odvádzajú fantastickú prácu v 2.lige čo robí dobré meno klubu ale je pochopiteľné že tá pyramída pozornosti je sústredená na mužov v „A“ mužstve a je najpodstatnejšia, len by bolo dobré v tom klube občas počuť aj slová uznania pre tých chlapcov lebo byť aj v kategórii U15 v čele tabuľky to môže pre mnohých povedať také niečo že aha, asi sa v tom klube dobre pracuje koncepčne že aj mladšie kategórie sú veľmi dobré a toto si v klube ŠKF niektorí až tak neuvedomujú. Chýba mi tu práve táto koncepcia ktorá by mala ísť od tých najmladších až po vrchol tej pyramídy –mužov, toto mi tu chýba a hovorí sa tomu klubizmus. Tréner by mal byť človek, ktorý je zapálený pre tú robotu a mal by mať určité vzdelanie, neviem čo je dnes zlý alebo dobrý tréner, aké sú kritériá hodnotenia, pretože tréner laik ktorý môže mať dobrý úmysel môže urobiť pre tie deti začínajúce viac zla ako dobrého lebo trénerstvo je veda a človek ktorý neovláda základné znalosti nemôže byť tréner. Bohužiaľ tu v Seredi nemáme takých ľudí ktorí by spĺňali spomenuté kritériá, to znamená ten zápal, tie znalosti dať do takého jedného balíka. Takto to proste vidím, v tomto tu je taká jedna diera ale celkovo, v Seredi je to špecifické, je to malé mesto a veľa športov, je tu basketbal na fajn úrovni, je tu florbal, hádzaná, ľudia sa rozdelia lebo každý inklinuje k niečomu inému. Nakoniec práca trénera a nech je to v ktorejkoľvek kategórii vo futbale je dnes veľmi nedocenená, tréneri nie sú váženými ľuďmi v dnešnej dobe a vidím to všade dnes že si rodičia dovoľujú na trénerov rôzne vyskakovať, zasahujú im do práce , tréner kričí „a“ a rodič kričí „b“, žiaľ vidíme to aj pri profesionáloch, tréneri sú každý druhý, tretí mesiac odvolávaní a proste remeslo trénera je dnes veľmi náročné ale nie je to len nejaká lokálna záležitosť, je to celosvetový trend, tréner dnes nie je rešpektovaná osobnosť a ľudia sa k nemu správajú veľmi neúctivo. Nemyslím si že pred 50. rokmi to takto fungovalo, je to všetko o ľuďoch. Ťažko povedať ako sa to zmení, nevidím do budúcnosti, všetko to záleží od ľudí, proste doba je taká že ľudia ktorí majú peniaze si myslia že vedia všetko, alebo že ovládajú všetko.

Akú máš predstavu o svojom pôsobení na poste trénera do budúcnosti, je pre teba futbal fenomén ktorý ťa nikdy neopustí?

Určite si myslím, že človek by mal robiť to, k čomu má vášeň, pokiaľ raz príde doba kedy mi futbal tú vášeň nebude dávať tak budem robiť niečo úplne iné, lebo ja a futbal...trebárs teraz je zimná pauza a ja neviem čo mám so sebou robiť, strašne mi futbal chýba, ten kontakt s tými deťmi, tá práca, celý ten kolobeh mi teraz strašne chýba tým pádom cítim že mi to veľmi chýba a neviem si predstaviť že by som robil niečo iné, možno by som v budúcnosti chcel zabrdnúť aj do inej sféry futbalu, možno nejaký agent alebo takéto nejaké veci ale určite okolo futbalu lebo to je číslo 1 pre mňa. Samozrejme ako tréner sa chcem stále posúvať, dostávať nové impulzy, samozrejme si neviem predstaviť že by som neustále trénoval iba nejakú jednu kategóriu, chcem stále napredovať proste. Mojim cieľom do budúcna je prirodzene trénovať mužskú „A“ kategóriu aj keď už som ju trénoval (smiech...), ja veľmi inklinujem k tomuto mestu a bola by to pre mňa pocta mať túto možnosť, ale určite je mojim cieľom stále napredovať, takže vo futbale sa všetko mení zo dňa na deň, nikto nikdy nevie čo príde ale bolo by to vynikajúce.

Čo by si odkázal mladým chlapcom ktorí v súčasnosti futbal hrávajú, ale aj tým ktorí by chceli hrávať futbal v Seredi?

Poprial by som im, alebo takto, verím že pokiaľ prídu pred rozhodnutia ktoré súvisia s ich vekom ktorý ich čaká, že sa rozhodnú správne, že naďalej zostanú pri futbale, bude ich to baviť a budú tomu dávať všetko, lebo nedá sa nikdy povedať či z niekoho niečo bude alebo nie, kto to robí nemá ani šajnu o tom lebo môže byť drevo s tým že nikdy z neho nič nebude a o rok z neho môže vyrásť Škriniar v Interi Milan, čiže chcem aby tie deti, lebo futbal im prináša obrovské skúsenosti do života a možnosti, zážitkov a priateľstiev ktoré potom môžu zúročiť a ja verím že v prvom rade z nich budú dobrí ľudia ktorí budú samostatní, zodpovední a slušní, na tom mi veľmi záleží aby som nevychovával len nejakých športovcov ale aj keď sa za nejakých 5-10 rokov stretneme, že budem na nich pyšný že sú dobrí ľudia, že ten šport im pomohol v tom vývoji a v tom ťažkom veku lebo tých 15 rokov je ťažký a zložitý vek, že ten šport im pomohol z nich urobiť dobrých a slušných ľudí ktorí zapadnú do normálneho života. Toto je pre mňa veľmi dôležité a je to taký môj odkaz pre tých ktorí futbal hrávajú ale aj pre tých ktorí ho chcú v budúcnosti hrávať.

 


Fotogaléria k článku:

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign