Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Miláčik opäť hrýzol

Na ortopedicko-traumatologické oddelenie Nemocnice sv. Lukáša v Galante priviezla v stave šoku sanitka dôchodcu Eda Krivosudského zo Serede. Jeho strážny pes, miláčik, mu dohrýzol obe ruky. Jednu mal takmer prehryznutú, dolámanú, z druhej mu pes odhryzol z prsta a jeden prst mu dolámal.
Ide o toho istého psa, ktorý krátko pred Vianocami 2011 dohrýzol pri kŕmení jeho manželku a tiež bola v takom stave ako jej manžel a oboch museli hneď operovať.
Niektorí ľudia boli za to, aby bol pes utratený, iní tvrdili, že pes je taký, ako si ho vychová majiteľ.
Tí, ktorí chodia okolo rodinného domu tejto rodiny, hovoria, že v klietke vo dvore sú dvaja vlčiaci, ktorí tak zúrivo štekajú, že každý dostáva strach a radšej hneď zrýchli kroky, aby bol z tohto miesta čo najďalej.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
jano | 14-01-2012 21:57:47
dementujem predošlý komentár,sorry!
jano | 14-01-2012 21:50:59
zisťujem,že sa mi "vyparil" komentár,v ktorom som poukazoval na nedotknuteľnosť Cigánov a časti majiteľov psov-žeby som trafil "kliniec po hlavičke"?!
didinka | 13-01-2012 22:55:34
ano máme pravdu viacerí, že my psíčkari robíme chybu ked ich necháme pustených bez náhubkov, vodítok, pokiaľ viem zákon neprikazuje ako obrnený musí byť pes, len štipka ľudského rozumu by mohla byť v každom z nás, kedže skutočne sa niekedy môže stať, že pes síce neútočí, ale môže ho niečo tak vyľakať, že sám urobí "neuvážené" konanie..nemusí hned pohryznúť. ja som za to, že ak pustený - tak náhubok, ak bez nahubku, tak vodítko...keď chodím s vlčiakmi majú oboje, za hrádzou si ich odzbrojujem :) ale skutočne všetko záleží na tom, ako si ich vychováte. jedna vec je mať psa, príst domov, dať mu žrať a maj sa...iná vec je mať psa, prísť domov, pozdraviť sa mu (čudné,ale sú celý môj život), poblázniť sa, nechať sa olízať, okúsať, doskákať, ale keď poviem rázny povel DOSŤ, tak musia sa skrotiť, pes musí vedieť kto je pán a kedy stačí a nie aby si robil čo chce. to je to typické keď vidím ako pes na vodítku ťahá svojho pána, dobre že ho neťahá po zemi za sebou...tu je dobre vidno kto "je hlava rodiny". ja používam osobne jednu vetu: cvičený pes - šťastný pes...svojim psom verím, sú cvičený, ovládajú základnú poslušnosť, obranu, ked ich pustím bez vodítka chodia popri nohe, keby aj videli mačku, psa, tak si okamžite ľahnú a čakajú na môj povel, či "nesmieš" alebo "zadrž" a v tom je celá výchova...ja nehovorím, že nemôžu ublížiť, tiež si bránia svoje, dokonca vlčiaci na mňa tak žiarlia, že sa dokážu do krvi pobiť medzi sebou, jednoducho keď nehladkám oboch, tak ani jedného :) tak ako sú všetci traja pre mňa všetko, tak som aj ja pre nich...mali by sme si uvedomiť že my máme priateľov,rodinu, známych, voľnosť...a čo majú naše psy ? nás...tak sa tak správajme.
lebo čo sa deje už na tomto svete, ako všetkým švitorí, zabíja sa kade-tade, mučia sa zvieratá to je už na zaplakanie...
anonym | 13-01-2012 18:40:16
pre: názor | 13-01-2012 14:42:11

Dobrý názor!

Aj ja "zbožňujem", ak ide okolo mňa bulo bez náhubku a vraj nebojte sa, nič vám neurobí. Prečo by som mal veriť cudziemu psovi? Nemám na to dôvod. Minule som išiel s dcérou, stretli sme majiteľa so psom bez náhubku, malá sa podvedome odtiahla a tá ochechuľa stará sa ešte usmiala, že sa nemusí báť. Mal som chuť ju poslať tam odkiaľ vyliezla na svet.
Pre didinku | 13-01-2012 16:43:14
Plne súhlasím.Tí ktorí nikdy psa nemali a robia neuvážené uzávery alebo komentáre je dobrý príklad pozrieť si alebo viacerí iste videli seriál: Komisár Rex.Pes je taký ako ho vychováme.
harmónia s prírodou | 13-01-2012 14:50:11
nejako sme si odvykli žiť v harmónii s prírodou,inými živými tvormi,rastlinami,počasím,všetkým tým čo nás obklopuje,tým čo nám dalo život.Chýba spätná väzba.Sú ešte ale na svete miesta,kde ľudia,zvieratá a príroda tvoria jeden celok a žijú spolu.Našiel som jeden zaujímavý článok o filme,ktorý opisuje spolunažívanie budhistických mníchov v kláštore spolu s tigrami.Film som nevidel,ale fotky sú úchvatné:

http://www.csfd.cz/film/268399-tygr-a-mnich/galerie/
JANA | 13-01-2012 14:46:47
Tento názor sa mi velmi páči...
názor | 13-01-2012 14:42:11
....môj názor je ten, že nikto nikdy nevie čo pes sprav. Neverím tomu, že prvý krát v živote dával p. Krivosudský ruky k miske pri kŕmení svojich psov.Určite to robil pravidelne a bez bez problémov, akurát teraz pes zareagoval ako zareagoval...:( Preto sa mi napr. nepáči venčenie psov na verejnosti bez vodítka a náhubku, reakcia majiteľov je väčšinou "nebojte sa, nehryzie" "nikdy nikoho nepohrýzol..." keď však dôjde k dohryzeniu ako v tomto prípade je už príliš neskoro.
didinka | 13-01-2012 14:04:05
ja mám dvoch vlčiakov a bullteriéra a všetkych mojich psov sme učili jesť tak, že hocikedy pri krmení môžem dať psovi do misky ruku, pes sa stiahne a čaká, nikdy nezavrčali, nezaútočili. pes musí vedieť kto je vodca, treba byť milý, nechať sa pri hre kúsať, štípať, poskákať, ale musí aj dostať najavo kto je pán, kto je autorita. len hlúpy pes, bez výchovy, zanedbaný, ktorému sa nikto nevenuje a je len zatvorený sa správa ako divý, nie je socializovaný.
pre anonym | 12-01-2012 23:34:49
Výchova psa.Bol naučený na útoky lebo bol prevdepodobne strážny.Ludia chcú od nich aby boli zlý a potom plaču ked sa niečo takéto stane.Aj v tomto prípade robíte zo psa toho najhoršieho.útoku sa zúčastnili dvaja pes a napadnuty.už vidím jak ten pan prizná že nečo mu urobil.a ešte jedna vec alkohol a pes nejde dokopy.
I.D. | 12-01-2012 18:14:18
Myslím si,že je o výchove,lebo ako píšete,vaše psi vám veria a venujete sa im.Ruky mi olizovali ako malinkí,teraz to robia automaticky,neviem,ale snažia sa mi olízat hocikedy aj tvár,asi to je prejav lásky./samozrejme im to nedovolím/.Nikdy ma nenapadlo,že dovolit im olízat z rúk jedlo je odvaha,skorej sa velkých psov bojím,myslim cudzich..ale asi od toho upustím a nedovolím im to už.Som trochu vydesená z tých susedov.Ked som bola u pána K.tak vlčiak bol vo voliere a vrtel chvostíkom,by som ho asi aj pohladkala,nešiel z neho strach.Nechápem to,aj navolno behávali,a aj na prechadzky ho brával.Muselo niečo zrejme takéto správanie vyprovokovať.
cepenan | 12-01-2012 17:19:44
mam rodeskeho ridzbeka a bezne my olizuje ruky.je to len o vychove a volnosti.moj nema any volieru a beha po dvore kedy chce a raz za cas ho putim aj do domu.pes sa pouzival volakedy na lov otrokov a na lov levov a je uplne kludny.je to jak z detmi kto si jak vychova tak ma
pre.I:D: | 12-01-2012 17:10:09
Je to hrozné,myslím si,že to bude tým stiesneným priestorom.Mali sme NO,dvoch,no to boli každodenné vychádzky do porondy a niekoľko hodinové.Tieto plemená potrebuju pohyb,pohyb a ešte raz pohyb.Aj ľudia by zblbli-byť zatvorený v malom priestore je na psychiku.No oblizovať ruky je odvaha,nikdy nevieme...
I.D. | 12-01-2012 16:35:00
Dnes, ked som krmila moje 4bordeauxske dogy som mala tento príbeh pred očami a stískalo mi srdce,lebo tých ludí poznám...mojim psom som davala granulky,na ne konzervu,pekne pomaly lyžicou,jeden psík bol netrpezlivý ,tak dostal lyžičkou po nose..predstavila som si,čo by zostalo zo mna,keby ma napadol,a to už je iný bojový pes,ktorý niekedy v minulosti pomáhal zabíjat masiarom býky a lovil otrokov.Som z toho vlčiaka rozhodená,a akoby dnes som mala z vlastných psov ani nie strach,ale rešpekt,čo ja viem.Samozrejme som im v miske jedlo rukou premiesala,a následne mi ich olizovali.Sama neviem,čo tým chcem povedat,možno je to všetko o výchove psa a prístupe cloveka k nim,ved som ich ako šteniatka nosila na rukách,absolvovala kopu výstav,tak si neviem predstavit,keby som mala žit s nimi na pozemku s pocitom strachu,alebo že by som čakala kedy mi prehryznú ruky.Neviem si vysvetlit spravanie vlčiaka,pan Krivosudsky so mnou o prvom utoku hovoril,chcela som mu psa zobrat a dat jednemu chovatelovi,ale sa vyjadril,ze psa má velmi rád a že jeho poslúcha...
anonym | 12-01-2012 14:07:30
Odpoveď nenechala na seba dlho čakať. Keď som šiel minule po ulici a vyštartoval po mne vlčiak, aký mal na to dôvod? Čakám odbornú odpoveď, nie frázu.
Pre cepenan | 12-01-2012 14:06:09
Máte pravdu.Vlčiak je pracovné plemeno,ktoré potrebuje výcvik a majiteľ sa mu musí venovať nakoľko potrbuje hodne pohybu.Kto si myslí,že vlčiak môže byť stále zatvorený a stačí mu dať nažrať,radšej nech psa nemá!Ľutujem tých psov,lebo vinou majiteľa trpeli v klietke a ešte nakoniec za tú nezodpovednosť zaplatia životom.
pre anonym | 12-01-2012 13:54:24
ano má vždy dôvod na útok.
cepenan | 12-01-2012 13:36:08
Mam tiez bojove plemeno a pes je nas mylacik ale ked si niekto mysli ze pes ktory je cely zivot na retazy alebo vo voliere bude ok tak je na omyle!potom sa stavaju taketo pripady.psovy sa treba venovat
anonym | 12-01-2012 13:26:21
Už len čakám kto tu napíše, že pes má vždy dôvod na útok.
didinka | 12-01-2012 12:26:24
ja som počula, že vlčiaka, ktorý uhryzol pani Krivosudskú utratili a toto pohryzol dotyčného pána ten druhý pes...
neviem čo na to povedať, ale chyba je vždy na oboch stranách..neverím, že to bolo len tak.
Jozef | 12-01-2012 11:40:19
no, myslim si, ze hafik uz dostekal.Je to skoda, ale tak isto ako dokaze prepnut ludom, dokaze prepnut aj psom. A potom....Pac a pusu.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign