Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Medziľudské vzťahy nielen v Seredi alebo charakter na starobu vymiera

Denisa NémethyováDátum23. 12. 2012 17:19:55TémaBlogy

Nesmierne ma vytočila dnešná situácia, akí sú ľudia nepríjemní a ešte aj pred sviatkami.  Bývam na nemenovanej ulici, ktorú zopár ľudí už pozná, vo vchode mám zopár exotov, ale inak veľa ľudí tu ešte nepoznám až na jednu nesmierne uškriekanú bytosť pani X. Vždy som sa čudovala, že hocikde v meste vo vchodoch činžiakov majú aspoň praobyčajnú metlu, v zime odhŕňač snehu a nejakú tú soľ. U nás vo vchode nič....Dokonca schody ako ľad, čo na 90% dôchodcov žijúcich v mojom vchode nie je určite veľmi príjemné. Dnes nám krásne sneží, schody sú opäť ako klzisko a ešte aj zasnežené, ja tridsiatnička mám čo robiť aby som nepadla dolu hubou. Tak som sa pani X spýtala, ktorá tu upratuje vchody, či náhodou nemáme nejakú "erárnu" lopatku alebo niečo také, že idem schody odhrnúť. Začala po mne ziapať, že hádam v nedeľu nebudem chcieť od nej aby odhŕňala sneh, a že potom má 4 dni voľna a že jej je to jedno nech sa tu slušne povedané aj zrýpeme...Kedže jej slovník je tak nasýtený vulgarimami nemôžem použiť ani citácie. Na to ma napadlo, že mám doma plechovú malú lopatku, ktorú mám ešte z renovácie bytu...kým som vybehla hore, tak hučala viac a viac, že by sa aj za kolajami zopár ľudí zobudilo. Hučala, že jej kážem odhŕnať sneh a ona to nemá zaplatené, či mi nebebe? Ja som sa nestíhala ani čudovať, schody som odhrnula a to vytasila na mňa odhrňovač a celé vrece soli, ktoré starostlivo uschovávala vo svojej skrinke. Keď som sa spýtala, že či je to erárna soľ tak povedala, že ano a že ona nesolí a nerobí nič  lebo má každého "na saláme" a že nech sa tu aj poriadne zbebeme dolu schodami. No krásna predsviatočná atmosféra, adrenalín mi vybehol vysoko ale kedže úcta k staršiemu človeku mi nedovolí nejako hrubo nadávať, dobre som si ponadávala doma za dverami. Ja už skutočne prestávam ľuďom rozumieť. Škodoradosť nad pádom zo schodov a prípadný úraz by sa dotyčnej pani páčili, tak ako mi to sama povedala. Dúfam, že na starobu nebudem stará senilná odporná žena. Nemusím mať zaplatené od mesta aby som odmietla schody, ale robím to pre nás ľudí vo vchode a v prvom rade aj pre seba. Mne je jedno že to iný nepríde odhrnúť, ani neočakávam, že teraz ma bude niekto napodobňovať. Ale čo je moc, je moc. Slušnosť sa dávno z ľudí vytratila. Každý má v sebe len závisť, prianie zlého, škodoradosť. Tož...slovenskí národ. 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Adela | 26-12-2012 19:08:00
Pekny večer vam všetkym,myslim si,že ten članok nepisala preto,aby sme hladali pravopisne chyby,ale aby poukazala na ludi,na ich drzost,neokrochanost a pod.Toto je to,čo stale tvrdim,vždy,ked niekdo si da tolko namahy napisat članok,mnohí hladame chyby čo autorovi vytknut a zosmiešnit,ale podstata nam uniká.Kašlat na chyby,ale myslim si o dotyčnej hlavnej predstavitelke svoje:-)))
Martin Blasko | 24-12-2012 18:28:26
Netreba hned utocit na Ninu len preto,ze ma iny nazor.Ona sa vyjadrila k clanku ohodnotila to ako o nicom.Je to jej nazor a aj ked niektory nesuhlasia s jej nazorom,neni to stale dovod na nu utocit.Pre niekoho o nicom a pre ineho zaze hodnotne.
Jozef | 24-12-2012 17:23:17
Denisa ma pravdu. A nina - Tebe zelam pod stromcek krumplu a uhlie.
A mas to..
L.O. | 24-12-2012 15:44:21
Dobrý večer ! Kazdý názor, pozitívný alebo negatívný zanechá v ľudoch rôzné pocity a tak je to správné,pretože ak by sme mali všetci rovnaký názor na dané veci,možno by to bolo krásné, ale nie zdravé!!! Takže tak tocha súhlasím z každým!
No dnes je deň V-Vianoce a myslel som ,že dnes budeme k sebe lepší ohladuplnejší,ale niektorý.......
No Ja len chcem v šetkým popriať viac porozumenia,neunáhlených rozhodnutí,zdravie!!!
haha:)) | 24-12-2012 13:15:11
nina, plne s Vami suhlasim. Prajem pekne Vianoce. Pekne Vianoce prajezm aj p.Jarmile T., pretoze je to zena s laskavym srdieckom. Pekne vianoce prajem aj vsetkym ostatnym, tiez nadhlad nad stretom s blbcami a ich negativnym pohladom na zivot :)
nina | 24-12-2012 12:19:38
takže:
- to, že nepíšem články znamená, že mám trochu sebareflexie a nemám potrebu hneď všetko vešať ľuďom na nos. ja som tiež zametala sneh pred činžiakom a aj kopec iných ľudí. pre mňa a ani pre nich to nieje dôvod na vypisovanie.. keby tu začal každý písať o tom, kedy sa jeho susedia nechovali podľa jeho predstav, tak nič iné ani nečítame, že? ďalšia vec je, ako by asi vyzeralo, keby toto písala tá teta.. možno by nakoniec rovnako arogantne vyzerala Denisa. chápeme sa???
- "slovenskí národ" a ani štylistika nieje bohviečo
- článok "oničom" je aj naďalej môj názor. keď si vy myslíte niečo iné, tak Denise napíšte, ako veľmi vás jej blog obohatil. také jednoduché, nie?
Denisa Némethyová | 24-12-2012 11:14:44
Ľudkovia krásne Vianočné sviatky prajem...
Ja... | 24-12-2012 10:24:39
Na svete sa ludia zabijaju a umieraju na choroby a teba trapi takato kktina.... Ty šašo...
ahoj Geco | 24-12-2012 07:57:48
keď už opravuješ niekomu chyby, ( síce si poznamenal, že to neriešiš), tak si skontroluj svoj pravopis: .."takýto debili"...tam si to s tým ypsilonom prehnal... máš pravdu v tom, že každý národ má svojich blbcov, no prečo riešiť Japoncov, keď žijeme na Slovensku ..
Registrovaný Jarmila Tomášková Jarmila Tomášková | 24-12-2012 07:54:05
Ake je to len jednoduche kritizovat,byt arogantny a skryt sa za anonym,vsak nina?Kiez by sme nemuseli riesit vacsie problemy,ako su gramaticke chyby,alebo obcasne preklepy.Vy,co kritizujete,napiste nieco lepsie.Potvrdzuje sa to,o com vlastne Denisa vo svojom prispevku pise.Vladne medzi nami agresivita,netolerancia,bezohladnost a neucta.Vsetkym prajem krasne,pokojne sviatky,plne pohody,kludu a pokory.
Registrovaný Denisa Némethyová Denisa Némethyová | 24-12-2012 00:10:46
pardón ano slovenský národ je s ypsilonom...to som si ani nevšimla...to bude ešte z toho afektu...už to tam nechám, nech je o čom písať :D viem, že hlupáci sú na celom svete, len nechápem jedno, že sa spýtam na poondiatu lopatu a dotyčná po mne hučí, že jej kážem niečo robiť...je mi to až smiešne...tak jednoduchá osoba...inak rozčuľujem sa veľmi rada, keď je prečo, ale to čo poviem sa snažím aspoň kontrolovať :DDDD tak tento blog bol len tak na pobavenie..žiadny odborný text...taký seredský bulvárik :D
geco | 24-12-2012 00:01:07
slovensky narod sa pise s y...ale toto neriesim...co ma stve je to neustale nadavanie na samych seba...myslis, ze takyto debili nie su aj medzi Madarmi alebo Japoncami? blbost kvitne vsade na svete a radim ti radsej sa nerozculovat...
haha :)) | 23-12-2012 23:59:17
Deniska, pozrite si napr. posledne slova vo vasom clanku :)
Registrovaný Denisa Némethyová Denisa Némethyová | 23-12-2012 23:46:40
milá Nina, teda ak je to vaše skutočné meno, nemám pocit, že mám problémy so slovenčinou, maximálne sem-tam nejaký preklep, tak mi tam skúste nájsť nejakú hrubku, aby som ju pre vašu radosť mohla opraviť...vďaka...btw...teším sa na váš blog...je rozdiel nad článkom a nad blogom, škoda, že som od vás nečítala ešte ani jeden príspevok...krásne Vianoce...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-12-2012 22:05:41
Nina, preco ste taka zatrpknuta a tvrdite, ze to je o nicom clanok? Mozno pre Vas o nicom aj je. No druhym sa moze pacit a mnohym sa aj paci. Ved na jednu vec mozu byt viacere pohlady a vela nazorov.

Evidentne ide o pribeh zo sivota a ak je na nic, tak je na nic aj zivot sam? Nepochybujem o tom, ze to co popisala autorka clanku sa skutocne aj stalo.
Skuste sa podelit s vlastnymi zazitkami, nazodmi a skusenostami. Verim, ze budu obohatenim pre ostatnych citatelov. Kazdy nazor ma prispevok totiz svoju hodnotu ma.
To je zase moj nazor.
nina | 23-12-2012 20:30:18
zas oničom článok. a slovenčina ti tiež nejde.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign