Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Ľudovít Kaník o sporení na dôchodok

Miloš MajkoDátum29. 01. 2013 14:35:33TémaEkonomika
24

Už iba necelé tri dni zostávajú na rozhodnutie sporiteľov na dôchodok v II. dôchodkovom pilieri či v ňom zotrvajú, alebo ho opustia. Ide o mimoriadne závažné rozhodnutie napriek úpravám, ktoré priniesli novely zákonov, ide o rozhodnutie, ktoré dlhodobo môže ovplyvniť (aj ovplyvní) dôchodky státisícov občanov. Ide o osobné rozhodnutie každého sporiteľa a preto sa nebudeme vyjadrovať k výhodnosti toho či oného kroku.  Oslovili sme však jedného z autorov dôchodkovej reformy Ľudovíta Kaníka a spýtali sme sa ho na jeho názor. Tento prinášame v krátkom videorozhovore.


Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
gulak | 30-01-2013 18:01:32
Druhý pilier-je čistá zlodejina,pyramídová hra-peniaze posielať súkromným osobám-čo si za to kupia -drahé autá,kufríky z krokodílej kože,nedelia si veľké platy-no čo už,treba nakrmiť dravcov-je pravda,že Ti príde list,kde Ti priznaju prachy,ale hned Ti aj oznámia,že nakoľko ich nejaký -John Doe-vytuneloval,tak Ti ich nemôžu poslať na učet-finíto
Peter Klokner | 30-01-2013 15:09:58
Myslím že aj po troch poldeci s pivom by nemal byť problém chápať vyjadrenie ministra financií Kažimíra že (súkromné) peniaze z účtov tých čo dbes vystupujú z druhého piliera sa použijú obratom na sanáciu výpadkov príjmov rozpočtu ktorý je už dnes v pred koncom januára v mínuse.

Tešiť sa z toho môže iba idiot. A veriť báchorkám o istote štátneho dôchodku dokáže iba absolútny ekonomický ignorant prípadne volič sociálnej demokracie.

Pre ilustráciu odporúčam vygúgliť si ako riešili kolaps ekonomiky v Estónsku pred rokmi. Bolo to medzi iným rapidné prepúšťanie zamestnancov štátu spolu s ich o desiatky percent zníženými platmi ako aj dôchodkami penzistov.
A to čo socialistov dráždi najviac, spolu s tým sa nielen udržala ale aj znížila rovná daň.
Nuž a prežili. Takže optimizmus o sociálnej poisťovni, kde si neudržali p.Lopatku a dovolili ho vymeniť za Muňka je obzvlášť masochistický.
Rado | 30-01-2013 11:45:46
Aké pracovné skúsenosti a vzdelanie majú šéfovia pobočiek Sociálnej poisťovne, odmieta verejnoprávna inštitúcia pod vedením poslanca Smeru Dušana Muňka povedať. Matovič aj s jeho apolityckimi nezmyslami je kde???
II. pilier | 30-01-2013 11:45:19
Veľmi sa mýlite. Tu nejde o rozkrádanie štátnych peňazí, tu ide o peniaze ľudí, o ktoré nás štát oberá. Ak máte aj Vy informácie aké je ťažké dostať akúkoľvek dávku zo Sociálnej poisťovne (a po zmene zákonov tejto vlády to bude ešte ťažšie, pretože nahradili slová "má nárok" za "môže dostať" - o vhodnosti dávky rozhodne "výbor" - proste na korupciu a rodinkárstvo našitý zákon) tak štátnym dôchodkom príliš neverím. Celá západná Európa dostáva dôchodky tak ako prezentuje pán Kaník a tie dôchodky sú mnohonásobky našich. Napr. Česi idú robiť dôchodkovú reformu podľa nášho pôvodného zámeru takže nemôže byť až taký zlý ako mi tu tvrdíte. Niektoré dôchodkové spoločnosti sú tu aj 5x dlhšie ako Slovenská republika. Verte čomu chcete a rozhodnite sa sami. Ale ja Vám tvrdím že solidárny systém ako chce presadiť Fico je neudržateľný, pretože keď pôjdu do dôchodku silné generácie (tzv. Husákove deti), tak bude historicky najviac dôchodcov na ktorích nebude mať kto robiť - tí čo by sa mali na ich dôchodky skladať sú v Anglicku, Írsku alebo v Rakúsku. Takže z čoho budú naše dôchodky???
II. pilier ÁNO či NIE | 30-01-2013 11:21:25
Ja som zástanca II. piliera. A za hovorí:
- cielene si vytváram hodnotu dôchodku pre seba, nie pre príživníkov v I. pilieri, kde rozdelenie vôbec nemôžem ovplyvniť
- peniaze z II. piliera sa môžu dediť. Na druhej strane,čo všetko venujete do I. piliera a Vám sa niečo stane, zhltne štát.
- radšej si budem pomaly niekoľko rokov sporiť aspoň s vidinou, že si dôchodok môžem sčasti výrazne sama ovplyvniť. A čo bude o 20-30-40 rokov? Áno, to nikto nevie. A preto by som mala prestať sporiť ? To určite nie.
kontrola DSS | 30-01-2013 10:52:12
tak ci tak nerozumiem zisku DSS. Stat ich kontroluje podla zisku +/- 10%. Takze nech mi niekto povie, ako moze DSS zarobit take velke prachy a nehovoriac o vydavkoch DSS napr. provizie za uzatvorene zmluvy, platy vedenia a pod... Dajme peniaze preto do SP a zabranme rozkradaniu statnych penazi a bude ne vsetko.
Muňko zo smeru nevie vypočítať, koľko platí pošte za dva milióny listov poistencom . | 30-01-2013 09:33:41
isty za státisíce eur
Profil
Dušan Muňko
od sedemdesiatych rokov minulého storočia bol riaditeľom rôznych štátnych podnikov, Iposu ­ PS, Zberných surovín, Slovakoturistu či Hotelov mládeže Slovenska,
ŠtB ho evidovala ako agenta,
šéfoval cestovnej kancelárii Satur, v ktorej má jeho rodina podiel,
patrí k zakladajúcim členom Smeru,
od roku 2002 bol poslancom parlamentu a za prvej vlády Roberta Fica šéfoval Sociálnej poisťovni,
je poslancom parlamentu.
Keby poisťovňa platila za poštovné ceny uvedené na obálkach, išlo by o veľkú sumu – takmer 750-­tisíc eur.
„Presné náklady na zasielanie tohto konkrétneho listu nevieme vyčísliť, pretože by sme ich museli vyčleniť z celkových ročných, resp. mesačných paušálov, ktoré Sociálna poisťovňa má v Slovenskej pošte,“ odpísal hovorca poisťovne Peter Višváder.
To podľa neho nie je možné. Dôvodom má byť, že majú „množstvové zľavy za navzájom súvisiace jednotlivé agendy, ktoré Sociálna poisťovňa obhospodaruje a takýto spôsob informovania by bol skresľujúci“.


Čítajte viac: http://ekonomika.sme.sk/c/6684451/munko-nevie-vypocitat-kolko-plati-poste-za-dva-miliony-listov-poistencom.html#ixzz2JRgjqUg1
zástancovia II.piliera toto si dobre prečítajte: | 30-01-2013 09:33:25
glasa.blog.sme.sk/c/318861/Oligarchovia-vstupili-do-druheho-piliera.html

ako-investovat.sk/index.php/zaciname-investovat/85-dochodok/345-raloci-si-brusia-zuby-na-uspory-v-ii-piliery
kiwi | 30-01-2013 08:20:22
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
Pre sipo | 30-01-2013 06:03:53
Tých bezvýznamných ľudí čo spomínaš, budú bezvýznamný vtedy,keď budú právoplatne odsúdení a potrestaní.
cas ukaze kto mal pravdu | 29-01-2013 22:43:07
presne tak ako ked Schmognerova hovorila do televizie aby ludia neinvestovali do BMG Investu a inych nebankoviek. Masa tupcov tam nosila celozivotne uspory a bum skrachovalo to. Dnes za to Schmognerovu nikto nechvali a ked raz zistite ze neni na dochodok tiez si na Kanika nikto nespomenie.
nehorázne | 29-01-2013 21:40:32
klamstvá Kaníka od A poZ sa už nedajú púočúvat. Vždy tak bolo že sa može občan slobodne rozhodnút, ked vstup bol povinný, no nexebne vás? Zavýjat bude vždy ked mu odoberú z tej jeho fantazmagórie, ktorá neexistuje ani v jednej civilizovanej krajine s takým pomerom odvodov do II. piliera. Ani sa mi už nechce pokračovat v reakcii na toho exota v soc. demagógii v pravicovom vydaní. Nech mu je matička zem pohostinná.
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 29-01-2013 21:01:05
pokial pridem do dochodkoveho veku, tak uz ziadne peniaze stat nebude mat, kedze nebude mat kto robit/a preto zvysia dochodkovy vek do 75 rokov/. takto co sa naspori aspon niekto zdedi. kazdy tu ma istoty len poctivo pracujuci tu ma povinnosti.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-01-2013 18:48:16
Rozhovor s L.Kanikom, predmetny zakon a aj termin ktory konci 31. je skor o Vasom dochodku, ako o dochodku L.Kanika...
sipo | 29-01-2013 18:28:49
hlupaci Fico vam ukradol dochodky tak isto ako to urobil Hitler v Nemecku a vy mate stale v zuboch dnes uz bezvyznamnych ludi ako je Dzurinda Miklos alebo Kanik. Odkial budu dochodky sa chodte opytat estebaka Munka co sprivatizoval kasina a odvtedy smeraci nemaju nic proti automatom pliage ludstva
cepenan | 29-01-2013 16:54:13
pan kanik dochodok potrebovat nebude!on sa z miklosom a dzurom davno zahojil...staci sa na neho opytat v stiavnici
to kto tomu človeku verí ? | 29-01-2013 16:09:30
a ešte navrch , to nie je dôchodok, to je istina za ktorú si máš kupiť dôchodok a ešte stale nie je rozhodnuté ako a kde a za kolko ? a hlavne ako dlho
to kto tomu človeku verí ? | 29-01-2013 16:08:03
totižto nikto nevie aku hodnotu budu mať tie peniaze za dvadsat rokov !
to kto tomu človeku verí ? | 29-01-2013 16:06:10
ozaj si myslíte že za dvadsať rokovbudete mať ušetrené peniaze na dôchodok ? a vôbec veď to nie je na dôchodk, to je t v, anuitná časť na základe ktorej sa ešte stále nerozhodlo v akej výške a koľko sa bude vyplávaca

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign