Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Ludia sa v meste citia ako na stavenisku. *anketa*

Miloš MajkoDátum06. 04. 2009 13:41:40TémaČistota v meste

Cez vikend ma niekolko znamych oslovilo s rovnakym postrehom. Ked idu po meste, pripadaju si ako na stavbe. Vsade prach a spina. Cesty nepozametane, dlazba pred OD Jednota a Mestskym uradom poprepadavana pri kazdom kanali a cela plocha parkoviska vlnita. Asfaltom narychlo zaliate jamy na cestach a okolo "opravenej" jamy jednoducho vysypany strk, ktory nici kolesa kocikov, plaste bicyklov a podrazky topanok. Nie je potrebne vela hladat - staci previest sa po najfrekventovanejsich cestach v meste. Pred poliklinikou - najvystiznejsie slovo je - katastrofa. Kopky pozmetanej spiny (inak to je fakt len Seredska specialita) popri chodnikoch, ktore aj tak do ich odpratania budu zase roznosene po ceste. Rozmyslal niekto nad ucelnostou takejto prace? Necitia sa pracovnici robiaci vlastne zbytocnu pracu aspon tak torochu divne - zbytocne? Naozaj nie je lepsieho organizatora na MsU ako ten, kto nevie v jeden den zabezpecit pozametanie trebars aj maleho kuska ulice spolu s odpratanim narobenych kopok? (na Krasnej ul. nedavno boli kopky takmer tyzden a stihli 4 x zmoknut) Nahanajuci sa stvorkolkari na sportovych ATV po meste a viriaci prach do detskych kocikov prechadzajucich sa rodiniek s kojencami. To je sucasny stav v nasom meste.


Fotogaléria k článku:



 Znovu kvalita prace firmy opravujucej jamy na ceste. A otazka - tento humus snad vedenie mesta zaplatilo? Ak ano, dokedy budeme tolerovat  takuto pracu?
Popis: Znovu kvalita prace firmy opravujucej jamy na ceste. A otazka - tento humus snad vedenie mesta zaplatilo? Ak ano, dokedy budeme tolerovat takuto pracu?

Zobraziť všetky fotografie






24
Autor: Iveta Tóthová


Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
brincikivan | 07-04-2009 23:14:49
Ak som správne pochopil závery dnešnej mestskej rady, súčasná situácia s čistotou v meste Sereď,silno pripomínajúca púštnu búrku na Sahare je vlastne úplne v poriadku! No lebo: - nie je stroj - ten čo je, zle zametá - nie sú ľudia - inak sa nedá - zlá finančná situácia - postupnosť prác je úplne logická - všetci na MsÚ robia čo môžu, už sú úplne zodratí - počkáme na pomoc z Trnavy - ak nepríde, na jeseň prídu dažde a v zime snáď nasneží - tým je po probléme - sme predsa v SEREDI !!! A tým sa to vysvetľuje! Takže ani nechápem, na čo sa tu vlastne všetci sťažujeme ?! Mne sa ale žiada povedať: vážené vedenie mesta, páni kompetentní (teda mali by ste byť), TOTO SNÁĎ NIE !!! *headbang* Väčšina z nás by za takéto výsledky v práci už dávno prišla o zamestnanie!!! Želám poslancom, o ktorých píše pán Veselický nižšie, pevné nervy a veľa úspechu v ich úsilí!
Ľubomír Veselický | 07-04-2009 21:48:00
Aj o tom dnes bola reč. Výsledok je takýto. Kým mesto nezakúpi zametací voz a nebude vykonávať čistenie komunikácií vo vlastnej réžii, situácia sa nezlepší. Podľa vyjadrenia primátora, domáci subjekt, od ktorého mesto žiadalo zametanie ulíc, má svoj stroj v zlom technickom stave, čo sa prejavovalo na nedočistení cca 10 cm pásu medzi rotujúcimi kefami. Preto tá objednávka do Trnavy. Predmetom rokovania MsZ 21.4.2009 bude aj výsledok hospodárenia mesta za rok 2008. Je tam slušný prebytok. Či sa podarí presadiť nákup zametacieho mechanizmu, alebo pôjdeme inou cestou, to záleží na návrhoch a hlasovaní. V každom prípade ako poslanci budeme robiť maximum, aby sme tento zbytočne traumatizujúci problém vyriešili.
anonym | 07-04-2009 21:19:52
Neviem čím to je, ale ako občanovi mi nestačí odpoveď, že sme v Seredi. Ako to, že v iných mestách to funguje? V minulosti som pravidelne cestoval cez Hlohovec a tam som často stretával zametacie auto, ktoré vyčistilo krajnice po celom meste, vrátane menej frekventovaných ulíc. Nechápem to, načo jeden zametá, druhý nakladá, tretí dočistuje... Treba to urobiť s technikou raz a poriadne.
Miloš Majko | 07-04-2009 21:15:17
Inak to vraj nejde? - IDE! Vsade inde to robia inak - tak, aby jednu robotu nerobili 3 x, aby si z ludi nerobili srandu a zbytocne neminali ich peniaze. Z Trnavy? Akosi velmi v poslednej dobe inklinujeme k Trnave... A nejde - preco? Niekto to nevie alebo nechce! Je ktora moznost je pravdiva - obidve su pre nas obcanov neprijatelne. A v obidvoch pripadoch obcania od poslancov ocakavaju promptne konanie smerujuce k urychlenej naprave terajsieho stavu!
Ľubomír Veselický | 07-04-2009 20:33:15
Dnes som na po Mestskej rade spýtal pána primátora i viceprimátora, prečo kôpky nečistoty musia čakať na odvoz niekoľko dní. Dozvedel som sa, že v prvej fáze dávajú nečistotu na kôpky, v druhej ich odvážajú a potom objednávajú zametacie vozdilo, aby čistenie dokončilo. V prvých dvoch fázach účinkujú naši, tretiu zabezpečuje dodávateľ z Trnavy. Prečo je to tak? Inak to vraj nejde. Príčinou je zrejme to, že Mesto Sereď nevlastní multikáru. Ale to je iba moja domnienka. S odpoveďou spokojný nie som, ale ako vraví pán Tomčányi, sme v Seredi.
Kámo | 07-04-2009 19:45:59
pardon, znova som sa zmylil. ráno ked som išiel do roboty, tak na Poštovej zametali pracovníci tie kopy neporiadku, tak som sa domnieval, že je to vičistené. Ale sme v Seredi. Teraz som išiel okolo a čuduj sa svete, na Poštovej sú stále tie kôpky špiny a kamienkov, ale už pozametané ale neodvezené! Krásne. na tejto ulici sa už 2x zametalo, odhrabávalo a ešte 1 krát musí prísť pre to nejaké auto alebo kára a aj vtedy sa to bude musieť zametať. Jedna práca sa robí na 4 razy. Kto to platí? no predsa občania mesta.
Kámo | 07-04-2009 16:42:58
vdaka že môj príspevok dopadol na úrodnú pôdu. Na Poštovej už dnes je to vyčistené. zaujímalo by ma čo má ten kontrolor na ŽP na starosti ked toto v centre nie je urobené. Nie je náhodou to miesto vytvorené len aby bolo?
Martin Tomčányi | 07-04-2009 15:13:09
Keď som videl priestor na Hviezdoslavovej ul.vyčistený po kontajneroch vravím si KONEČNE!Takto má vyzerať robota.Ale prejde týždeň a zasa sme DOMA V SEREDI... Situácia s kôpkami lístia na jeseň , ktoré vietor rozfúka a opäť sa hrabú na kôpky...Na jar to isté len s kamienkami a prachom , kôpky ktoré sú NEPOODVÁŽANÉ NIEKOĽKO DNÍ... Je to NORMÁLNE ? Chcú občania a poslanci tak veľa? PREČO v Seredi nemôže ísť multikára HNEĎ,aby sa kôpky nakladali priebežne? ČAKÁM na reakciu MsÚ, ako takéto nezmysly zdôvodnia!
Marek Tóth | 07-04-2009 09:11:51
žiaľ čistota mesta Sereď je veľmi slabá, ak sa vôbec dá hovoriť ešte o pojme "čistota". MsZ a najmä občania mesta na tento fakt pravidelne už niekoľko rokov upozorňujú vedenie mesta a výsledok? rok čo rok tá istá pesnička: robíme čo vieme (asi viacej nevedia, alebo nemôžu, alebo nechcú). Pravda je taká, že na sídliskách robia neporiadok hlavne jeho obyvatelia, no prach, nečistota na cestách je spôsobená či už pozostatkom zimného posypu, alebo užívaním ciest. Tiež súhlasím, že "kôpky" vytvorené pri obrubníkoch ciest čakajú na svoj odvoz pekných pár dní, zatiaľ ich autá a vietor znova rozfúka ... čiže zase prach, neporiadok, zbytočne vynaložené úsilie, práca, peniaze. A kontrolór na úseku ŽP? asi je všetko v poriadku. Sme v Seredi, kde často logika akosi ustupuje do úzadia ...
brincikivan | 06-04-2009 22:42:48
Dakujem za dôveru, budem silno uvazovat... ;-)
Miloš Majko | 06-04-2009 22:17:01
Pan Brincik, srdecna vdaka. Radi Vas prijmeme do kolektivu...
brincikivan | 06-04-2009 21:53:52
Aby som len nekritizoval, aj ked je bohuzial stále čo, chcem ešte povedat nasledovné: pán Majko! Výborný článok, a nie len tento, skvelé postrehy, zaujímavé témy. Celý projekt Seredonline je nesmierny prínos pre toto mesto a jeho obyvateľov.Veľa ľudí ho číta aj niekoľkokrát za deň, vrátane mňa. Pohľad z viacerých strán na rôzne problémy mesta a občanov je veľmi dôležitý. Vďaka za túto možnosť! Držím palce a želám všetko dobré Vám a všetkým, ktorí sa na tomto skvelom projekte podieľajú!
Ľubomír Veselický | 06-04-2009 21:42:01
Pán Brinčík! Na zajtra zvolal pán primátor zasadnutie Mestskej rady. Určite sa ho na to opýtam.
Peter Klokner | 08-04-2009 09:41:09
Ani neviem ako to napísať tak zrejme úplne najprimitívnejšie ako sa dá: Pri voľbách sme otvárali ústa od úžasu čo sa všetko urobí - po voľbách pretrváva úžas ako to so sľubmi dopadlo. A to pred pár dňami boli aj prezidentské voľby v podobnej réžii. Nuž nezostáva len navštíviť zubára. Preto že dnes ešte na jeho návštevu a "zásah" máme a tiež preto, aby sme sa pre permanentný úžas nehanbili za svoj pokazený chrup.
brincikivan | 06-04-2009 21:35:49
Milý Kámo, to vieš, kvázi primátor má kvázi kontrolóra a spoločne robia kvázi služby pre toto mesto. Potom nás osloví "moji milí Seredčania" a my budeme zase usmiati a šťastní. Len sa divím, že sa už dávno verejne neospravedlnili občanom za to, že za nemalé peniaze nás všetkých odvádzajú tak nehorázne diletantskú prácu. A netýka sa to len čistoty komunikácií. Dúfam, že si na to občania spomenú aj pri ďalších komunálnych volbách , inak tu táto apokalypsa, vedením mesta prezentovaná ako úžasná práca v prospech mesta a občana, bude znepríjemňovať život donekonečna. A ešte jedna prosba, prosím ak niekto viete, kto je na MsÚ za toto priamo zodpovedný, bolo by dobre pomenovať konkrétne tu na verejnom fóre. Lebo sa mi zdá, že len verejný pranier ich prinúti k serióznej práci. A my budeme vedieť, komu poďakovať.
Ľubomír Veselický | 06-04-2009 20:18:55
Terajší stav, ktorý sa opakuje rok čo rok je iba zrkadlom nekoncepčného riadenia údržby komunikácií. Pred štadiónom je vidieť výsledok chabého odstránenia nazhŕňaných kôpok. Zostatok nečistôt na kraji cesty jasne hovorí, že tade išla iba lopata, a metla mala dovolenku. *no*
občan | 08-04-2009 08:14:46
samozrejme ze so vsetkym suhlasim, je to vsetko diletantska praca, ale mam aj jednu pripomienku: hned po roztopeni posledneho snehu kazdy rok vyjdem pred nas dom, vezmem metlu a pozametam cely usek cesty a samozrejme bez kôpok, vsetko hned upracem a potom este par krat, kym je to uplne v poriadku. Keby som ale cakala na to, ze mi niekto cestu pride pozametat, urcite by som uz tie kôpky pri ceste dokazala nalozit na lopatku a vyhodit aj sama. Trosku by vsetci mohli prilozit aj ruku k dielu. Viem ze platime dane a mesto by sa malo o verejne priestranstvo starat ale ja by som to nezniesla cakat na nich a pozerat sa na spinu pred domom.
občan | 06-04-2009 15:16:05
aj ja sa pripajam k postrehu, je to nedokoncena praca, tak sa predsa polovicato nepracuje, to radsej nemali ani zacinat, po celom meste su popri cestach kôpky smeti...A ti blazni na storkolkach na hradzi, to nemam slov, uz sa ludia vobec nemaju kam ist v tomto meste poprechadzat, je tam prach a hluk, predvadzaju sa ako pubertaci, stacilo by na hradzi spravit na viacerych usekoch zabrany, aby sa tam mohli prechadzat len pesi alebo cyklisti, trosku respektu k zbytku prirody by nezaskodilo
Kámo | 06-04-2009 14:17:21
súhlasím s autorom článku. ešte další posteh by som dodal. Na Poštovej ul. pred niečo vyše týždnom odhrabávali pri krajnici kamienky a posym a čudujte sa, dnes je 6.4.09 a tie odhrabané kamienky, neporiadok sú stále na ceste. autá jazdia po tom a znovu sa to roznáša. kto to mal na starosti? načo je potom na úrade ten primátorov kvázi kontrolór, ktorého si primátor prijal , ked sa to neodviezlo. teraz sa zase bude objednávať firma ktorá to pozametá a ešte aj odvezie. ved logické je že ked sa to pozametá tak hned to odvážam. ale aby vyhrabané bolo na mieste 13 dní!!! tak to je sila.

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign