Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Ľubomír Veselický: "Nemám, nemá, nemáme" - ale hnedá tekutina tečúca z vodovodu je podľa informácií z mestského rozhlasu nezávadná

Miloš MajkoDátum09. 06. 2013 16:09:02TémaKvalita pitnej vody
200

Obyvatelia mesta, väčšinou rodičia, sa o kvalitu  vody z vodovodu zaujímajú aj preto, lebo v školách a škôlkach majú po celý deň svoje deti.

Na oficiálnej stránke mesta  Sereď  neanonymný obyvateľ mesta položil konkrétnu otázku vedeniu mesta  Sereď. Dostal anonymnú odpoveď predpokladáme že od voleného zástupcu, ktorý by mal zastávať funkciu hovorcu mesta  a viceprimátora.

Text otázky i odpovede uverejňujeme bez zmien. Červeným sme zvýraznili dôležité časti viet, ktoré veľa napovedajú o  NEvedomosti kompetentných, čo nám za naše peniaze z verejného vodovodu vlastne tečie. Z odpovede predpokladajme  Ľubomíra Veselického  (niet najmenšieho dôvodu odpovedi nedôverovať)  teda jasne a zrozumiteľne vyplýva, že my vlastne vôbec nevieme, čo a v akej kvalite pijeme a čo pijú naše deti.

Odpoveď napriek tomu že vyznieva až komicky, v úplnej nahote dokazuje, ako strašne vedenie mesta podceňuje stav, ktorý vo veci špinavej vody z vodovodu dlhodobo pretrváva v našom meste. Vidíme, že nielen centrálne nie sú vykonávané kontroly kvality dodávanej vody, ale ani pre materské a základné školy. 

Nevieme čo pijeme, takže v nevedomosti sa môžeme ukludňovať, že je všetko v poriadku. Po desaťročia sme podobne boli ukľudňovaní  vo veci škodlivosti Niklovej huty, luženca ktorý sa pri vetre v tonách sypal na mesto a predstavitelia mesta a štátu nám hovorili ako je všetko v poriadku. 

Napriek tomu sme generáciou alergikov, astmatikov a koľko ľudí zomiera na rakovinu už nestíhame ani rátať. Naučili sme sa  s tým snáď žiť? Dúfam, že až tak apatickí nie sme...

Z odpovede adresovanej  "zástupcom" občanovi  Slahučkovi jasne vyplýva, že vedenie mesta jednoducho nemá relevantné podklady z nezávislého certifikovaného laboratória, ktoré by pravidelne monitorovalo stav vody z vodovodu. Ani v čase, kedy voda tečie relatívne čistá.

Preto sa mi natíska otázka, ako je možné, že z mestského rozhlasu sme sa niekoľkokrát denne dozvedali v čase havárie, že voda je nezávadná a pitná? Kto si berie na osobnú zodpovednosť verejne  17 000 obyvateľom vyhlásiť, že to hnedé, čo tečie z vodovodného kohútika väčšiny  (mnohokrát všetkých) domácností v meste  je nezávadné a pitné?

A teraz sľúbená diskusia zo  sered.sk:

01.06.2013 09:30 - Pitná voda - pokračovanie
Dušan Slahučka
Dobrý deň. Na prelome mesiacov apríl/máj 2013 bol nepretržite niekoľko dní problém s dodávkou pitnej vody. Sieťou mestského vodovodu v Seredi tiekla tekutina tmavohnedej farby a to aj do MŠ a ZŠ. Touto cestou by som chcel požiadať Mesto Sereď ako zriaďovateľa MŠ a ZŠ o poskytnutie informácie ohľadne vykonania kontrolných odberov „pitnej vody“ v predmetných zariadeniach . S pozdravom Dušan Slahučka. >>odpovedať


04.06.2013 13:12 - RE: Pitná voda - pokračovanie
zástupca  (za anonymom na oficiálnej mestskej stránke by sa mal skrývať Lubomír Veselický, pozn. redakcie)
Informácie štatutárov základných škôl a materských škol z 3.6.2013 Riaditeľ CZŠ sv. Cyrila a Metoda O odberoch vzoriek vody dodávanej z verejného vodovodu evidenciu nemá. O zdravotných problémoch žiakov z dôvodu požitia dodávanej vody rodičmi informovaný doteraz nebol. Riaditeľka MŠ Komenského - O odberoch vzoriek vody dodávanej z verejného vodovodu evidenciu nemá a ani ju doteraz neviedla. O zdravotných problémoch detí z dôvodu požitia vody informácie nemá, deti si na zabezpečenie pitného režimu nosia z domu väčšinou sladené nápoje. Riaditeľka MŠ D. Štúra - O kontrole dodávanej vody v zariadení MŠ nie je informovaná. Zdravotné problémy z dôvodu požitia vody nemala oznámené. Riaditeľ ZŠ J. Fándlyho - Nemá informácie o odberoch vzoriek na kontrolu kvality dodávanej vody. Zdravotné problémy po užívaní dodávanej vody mu oznámené neboli. Zástupkyňa riaditeľa ZŠ P. O. Hviezdoslava - Nemá informácie o odberoch vzoriek vody na kontrolu kvality. Zdravotné problémy z po požití vody z vodovodu oznámené nemala Riaditeľka ZŠ J. A. Komenského - Nemá informácie o tom, že by Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Galante vykonával odbery vody v škole. O zdravotných problémoch žiakov z dôvodu požitia vody z verejného vodovodu v škole nemá informácie. Žiaci si väčšinou nosia vodu z domu a k dispozícii majú aj vodu dodávanú v galónoch. Informácia Ing. Pančíkovej z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Galante z 3.6.2013 V zariadeniach MŠ a ZŠ v meste Sereď v danom období  nebola kontrolovaná kvalita vody. RÚVZ so sídlom v Galante neeviduje žiadne ochorenie v súvislosti s požitím  vody či už z verejného vodovodu alebo z domovej studne. Školské jedálne majú na odber vzoriek vody uzatvorené dohody s dodávateľom vody. Podľa dostupných informácií takéto odbery dodávateľ v tomto roku nevykonal. V súvislosti s činnosťou SMS, s.r.o. Sereď bola vzorka na rozbor vody z verejného vodovodu odobraná pred kolaudáciou novej Sokolovne. Kvalitatívne vyhovovala.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
martina | 10-06-2013 23:29:39
v tych potr. zavodoch sa kvazi pitna, cervena, "chutou vyrazna" draha voda opät upravuje?? v minulosti som robila v potr. podniku vyrazne mensieho rozsahu, ale ziadneho vodara sme tam nemali a na vyrobu tovaru urceneho priamo konzumentom sme pouzivali prave vodu z vodovodu.

co sa tyka sterilizacie vodou, hned som kludnejsia, ze profici nepouzivaju do sterilizatorov vodu z vodovodu ako my mamy na parnu sterilizaciu fliac, dudlov do mikrovlnky :o))
pre martinu | 10-06-2013 16:42:13
no asi preto tam maju cistu vodu jak alfu a omegu v pecivarnach a cukrovare lebo su tam sikovny vodari:))
pre martinu | 10-06-2013 14:10:45
v zdravotníctve/ale aj napr.kaderníctve,kozmetike a pod./sa nástroje dezinfikujú špeciálnymi dezinfekčnými prípravkami napr.Kvartsept,Sekusept,Desident,resp.sterilizujú v sterilizátoroch a autoklávoch.V určitých medicínskych prístrojoch by sa mala používať ako médium výlučne destilovaná voda.
martina | 10-06-2013 13:32:32
napadla ma jedna vec. mame tu dva obrovske zavody, kde je cerstva, cista pitna voda alfa omega... pecivarne a cukrovar. tieto podniky nedavali nikdy podnet na to, preco vyrabaju zo zakalenej vody? + majitelia restauracii, kaviarni, nic? alebo co tecie zubarom? alebo lekarom, ktori nevyhnutne potrebuju dezinfikovat a sterilizovat nastroje?
ci uz prehanam?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 10-06-2013 10:28:05
Obcan | 10-06-2013 09:49:13 | - vyborne vysvetlene a nepochybujem o tom, ze s vecou mate skusenosti.

Vsetko by bolo OK, keby sa jednalo o obcasnu havariu a keby fakt nasledne tiekla cista voda.

V Seredi je vsak situacia ina a to po minimalne niekolko rokov. V sucasnoti tecie spinava voda podla slov stoviek obcanov minimalne raz a dva razy tyzdenne a to nie iba chvilu.

Mame podklady aj od samotneho dodavatela, ktory tento stav potvrdzuje, no za dostatocne povazuje zakaznikom sa ospravedlnit.

Situacia v Seredi je vyhrotena natolko, ze konkretnym rieseniam sa vyhnut neda.
Dakujeme za Vase informacie.
Obcan | 10-06-2013 09:49:13
Seredčan | 10-06-2013 07:20:54

Dovolim si zareagovat na dane vyjadrenie,kedze mam troska skusenosti aj s podobnymi opravami.

1.-vodovod v 5 metroch nepredpokladam ze v Seredi je,mozno tak tranzitny privadzac a v neakom prevysenom terene-len moj nazor.

2.-ohladom preplachov:kladli sme aj novy vodovod-na lepsie prekonanie tesnenia sa pouziva potravinarska vazelina,takze sa da povedat ze je vo vode nezavadna a aj liatinove rury sa skladali z kamiona ciste,napriek tomu tesne pred odovzdavanim firma robila 24 hod preplach-kolega na to dohliadal cely den,ja som jazdil po obci celu noc,rano si to vodari prebrali.

3.-ohladom havarie:stalo sa ze prasklo potrubie vplyvom mrazu,unavou materialu...
V danej chvili je v potrubi stale tlak a ZABRANUJE dostat sa necistotam do potrubia.
Po ohlaseni havarie pride na miesto vyjazdovka,vetva sa uzavre supatkom a zacina sa odkopavat-vtedy je mozne aby sa do potrubia dostali necistoty,ale len na malom priestore-par metrov.
Po zisteni rozsahu sa bud rura naspojkuje,alebo pri vacsom poskodeni sa dana cast vyreze,vlozi sa medzikus a zase naspojkuje.
V tomto momente sa v blizkom okoli poprudovej casti nachadzaju neake necistoty vniknute pri oprave.
Vodar podla planu zisti trasu danej vetvy,zavrie supatko ktore je dalej a otvori hydrant pred nim.
Voda sa spusti a preteka von hydrantom aj s necistotami.
Akonahle uz tecie naozaj len cista voda,hydrant sa uzavrie,supatko sa otvori a do domacnosti tecie opat cista voda...
Ono to zase nieje tak lahke ako som to opisal,ale snazil som sa to laicky vysvetlit,aby aj ,,normalny,, ludia pochopili ze problem je niekde uplne inde ako v spominanej havarii-ale mozno ze v Seredi to robia inak,ako sa to bezne robi inde.
Pekny den.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 10-06-2013 08:47:18
Seredčan | 10-06-2013 07:20:54 | - nie.
Ak to vidite inak, napiste prosim kedy.

Keby bol vikend a noc, aj by som povedal, ze "je dovod" na Vas prispevok s takymto obsahom. Ale v pondelok rano...
Jozef | 10-06-2013 08:16:06
OK:
pekne povedane(napisane). Ano tak by to malo byt. Ale nie je.
Ja mam napr. dohodu o dodavke pitnej vody s MBP, ktoreho vlastnikom je vlastne mesto. Takze by som ocakaval od mesta nejaku sucinnost. Trebars v tom ako Ty pises - vybavit na cas ked sa voda neda pouzivat zlavu.
Ale teraz k tomuto clanku, pod ktorym reagujeme:
nejaky zastupca je podla nasich volenych len "puhy anonym", s ktorym sa bavit nebudu.

"Povedané inak. Výsledkom obojstranne adresných požiadaviek môžu byť konkrétne činy. Výsledkom anonymne oznámenej informácie je najčastejšie obyčajné táranie."
(mytus c. 9)
- to su slova mojho olubeneho mytologa a blogera.
A hoci nerad, tentokrat mu musim dat za pravdu.
Či?
OK, pokial sa uzna reklamacia | 10-06-2013 07:50:16
Vsetko by bolo v poriadku, keby tu bolo korektne jednanie.
Stala sa havaria s potrubim ? Ok, stane sa, ale tak potom dodavatel upozorni sam na mozne problemy a berie stratu na seba.
Nie vyhlasi (prostrednictvom rozhlasu), ze vsetko v najlepsom poriadku a ty odberatel to este zacvakaj!
Urcite uz vacsina pocula napr. o "zvolavani" aut. Vyrobca zistil chybu - na vlastne naklady odsttanil.
Vlastna skusenost - nesiel internet - po nahlaseni a odstraneni poruchy, alikvotna cast poplatku bola vratena (flarion internet od t-mobile).
A ak su dlhodobe problemy s kvalitou vody, mali by byt samozrejme pravidelne odbery a preukzatelna iniciativa mesta.
Seredčan | 10-06-2013 07:20:54
A čo Vás zaujíma okrem vašej osoby? Videli ste ten kráter po havárii v hĺbke 5 metrov, kde valila voda cez prasknuté potrubie? Vtedy ste zabudli robiť fotografie?Aby ľudia videli robotníkov pri zasahovaní to nie? Ale písať a podkušovať to áno. A kto do problému o vode zamiešal ihrisko v parku? Nie práve vy, pán Majko?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 10-06-2013 00:20:28
Občan | 10-06-2013 00:16:12 | - neberiem Vam pravo na Vas nazor. No miesate sem veci, ktore mna ako zakaznika vobec nezaujimaju.
Občan | 10-06-2013 00:16:12
Doporučujem zistiť si ako sa odoberá vzorka vody na chemický rozbor a potom píšte. Všade vo svete po podobnej havárii ako bola tá posledná pri Zipp pôjde znečistená voda až kým sa potrubie neprepláchne .
Možno autor vo svete videl a vymení šibnutím prútika rúry, ventily, armatúry....
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 10-06-2013 00:04:39
pre Miloš Majko | 09-06-2013 23:41:40 | - uvadzam vylucne fakty. Poukazujem na to, na co poslanci na SOL. Nic viac a nic menej.

A Luba Veselickeho v mnohych veciach obhajujem uz asi posledny z poslednych dobrodruhov, pretoze ja ho poznam vo veciach, ktore mi nik nikdy (dokonca ani on sam) nezoberie.

Clanok vsak nie je prioritne o jeho nepodpisani sa menom, je o jeho vyjadreni.

A preco mesto? Je zriadovatelom. Ale to predsa viete. Tak ako ostatne veci, o ktorych sme uz predsa hovorili, ze? ;-)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 10-06-2013 00:00:21
A uz sa nam vyfarbujete. A to je dobre, pokracujte.

Kandidatom na primatora sme davali otazky, ktore sme v danej dobe povazovali za vhodne a ucelene. Ak chcete klast otazky Vy, nech sa paci. Urobte si noviny a pytajte sa co len chcete. Je demokracia a sloboda slova. Nesnazte sa prosim nutit ine fyzicke osoby do cinnosti - to sa nepatri. ;-)

Co je prosim prekrutene v clanku? Napiste prosim konkretne. Ak nieco je, urcite nebudete mat problem identifikovat, co to je.

Drzim palce parku a kazdej dobrej aktivite, ktora je vykonana zo spolocnych financnych zdrojov v prospech vacsiny obyvatelov mesta. Aj detskemu ihrisku v parku - napad vyborny (termin este upresnime ;-) ) no realizacia fakt nezodpoveda sucasnym standardom. Ale naozaj! Bez prehanania, bez zaujatosti. Naozaj kompetentnym chyba prehlad, ako obdobne veci riesia inde.
Ale tento clanok nie je o ihrisku.

Je o tom, ako ani pri tak castych havarijnych situaciach vedenie mesta nema prehlad, co piju nase deti v MS a na ZS. A to je ostuda!! - povedane naozaj mierne.

A preco vo vsetkom vedenie mesta? Nuz, ked bude vratnik ci upratovacka zodpovedny za chod mesta, rozdelovanie financnych prostriedkov v meste, za chod skol, skolok, za kvalitu ciest, chodnikov a za vsetko ostatne, tak to bude o vratnikovi, pripadne o uz spomenutej upratovacke... ;-)

Dakujem, za pokus o kompliment, no mne nejde uplne o nic. Takze su bezpredmetne.
pre Miloš Majko | 09-06-2013 23:41:40 | 09-06-2013 23:54:34
tak uprimne, u mna ste si to podstatne v clanku znehodnotil zbytocnymi recami o identite "zastupcu", davate tym opat najavo svoje osobne nesympatie a zaujatost, opat sa vracajucu k podpore sol
co sa tyka toho podstatneho a co ste zabalil do kopy balastu a obvineni, tak za prve seriozny novinar by napisal co realne a ci vobec sa porusilo (zakony, normy), ak nie zakony ok poukazte na moralku a potom kto je zodpovedny ? pre vasu informaciu skoly a skolky su samostatne pravne subjekty ... inak je to opat len bulvar a utok stale na tych istych
nechápem ako | 09-06-2013 23:54:27
može nejaký de-bilko z mesta také niečo napísať
pre Miloš Majko | 09-06-2013 23:28:09 | 09-06-2013 23:47:14
1. prekrucovat viete, odpovedat na otazku nie, takze este raz preco ste sa kandidatov na primatora pytali ci podporia SOL a nie co urobia s vodou v seredi ?

2. z jej prispevku je jasne, ze tam nebola ani jej dieta, ak ho vobec ma, ja som tam videl desiatky deti a ludi netvarili sa nespokojne, park zije asi ako nezil od padu komunizmu a zavretia amfiku

3. vsetko je pravda, viete vsetko krasne prekrutit aby vas nikto nemohol zalovat, robite to uz dlho, tak by bola hanba aby ste v tom nebol dobry, skoda talentu mozno po par neuspesnych pokusoch o politicky triler by ste napisal aj nejaku dobru scifi beletriu ... ako priklad : dobre viete ze oznamy citane v rozhlase su oznamy dodavatela ZSVaK (nedaj boh keby sa nevyjadrili, samozrejme ze by za to mohol primator:), ale kazdy komu sa nechce rozmyslat to zoberie ako zodpovednost mesta (teda pre vas win-win, opat primator na vine)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-06-2013 23:41:40
Pripadne sa spytam inak - kedze mam svoj den... Ak hodnotite clanok ako negativny, co pozitivne hlavou rozmyslajuci clovek preboha moze napisat o vyjadreni jedneho z najvyssich predstavitelov 17 000 oveho mesta, v ktorom verejne prizna, ze tento rok nebola nikym ani raz kontrolovana kvalita pitnej vody dodavanej do materskych a zakladnych skol?

Zratate pocet dni, kedy z vodovodu tiekla tmavohneda tekutina a kolko tyzdnov vlastne bol havarijny stav? A to v takej situacii, o ktorej kazdy vie - to nepopierate ani Vy, nik nekontroluje, co piju nase deti?

Brrrrr, ked to pisem. Nieto ze by som za takuto nehoraznost mal niest zodpovednost...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-06-2013 23:28:09
http://www.seredonline.sk/kvalita-pitnej-vody/ - sme tu dlhe roky a teme sa venujeme.

Tema ako ma vyzerat ihrisko - vyckajte, bude samostatny clanok - zatial martina pod ihrsikom napisala nazor usudzujem ze mamicky.

O niektorych veciach vedia skutocne iba zainteresovani a tak to aj zostane.

A prosim, co v clanku sa snad nezaklada na pravde? Napiste konkretne. Dakujem.
pre Miloš Majko | 09-06-2013 23:07:23 | 09-06-2013 23:21:31
1.ktora informacia v tomto clanku je pozitivna ? ak myslite clanok o otvoreni ihriska najednoduchsia odpoved je ta spravna, ak by ste o nom nepisali ludia by vas necitali a keby ste napisali negativne tak si uz aj ti vasi najotrlejsi fans zacnu tukat na celo ... myslim ze to vadi skor vam ako mne ...

2. a 3. neviem o com pisete ale to asi nikto z nas nezasvatenych...

4. problemy s vodou su v seredi (a na celom slovensku) dlhodobe, normalny clovek co vidi ake je zlozenie vlastnikov dokaze pochopit ze zelane riesenie len pre sered je nemozne (museli by to odsuhlasit vsetky ostatne mesta a obce na zapadnom slovensku, na svoj ukor) .. kde ste boli pred 4 rokmi ? kde pred 2 ? preco ste sa pytali kandidatov na primatora ci podporia seredonline namiesto otazky co urobia v seredi s vodou ? :)

5. dajte linky odpisem na kazdy (dnes je vas den:), dost ale pochybujem ze myslite na moju osobu, kedze sem napisem nieco tak raz za mesiac
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-06-2013 23:07:23
pre autora | 09-06-2013 23:01:48 | - vadi Vam prinasanie pozitivnych informacii o diani v meste? Vadi, ze. S takou objektivitou SOL nepocital nik.

Co sa tyka podpisovania sa pri odpovediach menovite - ti, ktori maju vediet o com to je, ti vedia.

K ihrisku este stale cakama na informacie, ktore sme ziadali. Mozno pre vela citatelov nepodstatnte - teraz. Pride cas, ked vsak budu mat svoju hodnotu.

Zaujimave vsak je, ze k podstate clanku ste sa nevyjadrili ani jedinym slovkom. Asi niet co komentovat tam, kde su pouzivane vylucne fakty. Ze? ;-)

Jedna otazka na Vas - preco ste nereagovali na moje odpovede dane Vam pod inymi clankami? Dosli argumenty? Dakujem za odpoved.
pre autora | 09-06-2013 23:01:48
uff uz to zacina byt trosku silne kafe ... viceprimatori tam odpisuju minimalne 6 rokov pod tymto nikom a clanok zacneme odstavcom o anonymite oficialneho predstavitela mesta ... co to je paranoia ? alebo urazka citatelovej inteligencie ? ... ale ano tema je citliva, opat treba vedenie mesta spravit vinnych za vodu, za pocasie, za to ze dnes bola tma o 3 sekundy skor ... ked uz to s tym ihriskom v parku nevyslo zase ze ano :P, a ani na tom novom chodniku si korculiari nerozbiju hubu ako ti imaginarni na tom imaginarnom autorovom z dlazby ...
daniel | 09-06-2013 21:23:43
Už sa neviem dočkať...
Fufík | 09-06-2013 21:03:25
Jeden Pán z môjho okolia si dával robiť rozbor tohto hnedého hnusu, čo nám tiekol a veru, nezávadný nebol! Niektoré hodnoty boli prekročené až trojnásobne!
Zistím, ako sa daný Pán volá, prípadne, či by bol ochotný poskytnúť kópiu rozboru tejto vody.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign