Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Krčmám "štvrtej cenovej" sa u nás darí... - prečo asi?

Miloš MajkoDátum19. 02. 2013 01:41:13TémaNa zamyslenie...
200

Možno si niektorí z čitateľov spomenú na článok z predminulého leta  o mladom chlapcovi ktorý sa opil tak, že  takmer v bezvedomí ležal na ulici z ktorej ho odviezla RZP. Život mu museli zachranovať lekári.  Čitateľov  sme zaujali hlavne zámerne uverejnenou fotografiou kopy zvratkov, ktoré po na mol opitom chlapcovi zostali na chodníku. Už vtedy ma nesmierne prekvapila ba až zaskočila  vysoká miera tolerancie verejnosti  voči samotnému mladému človeku spitému do bezvedomia a zároveň v podstate nezáujem o tých, ktorí mu alkohol podali, predali či ponúkli. Mnohí čitatelia sa nepohoršovali nad skutočnosťou samou, teda nad opitým chlapcom, ale nad tým, ako sme si mohli dovoliť uverejniť fotografiu zvratkov na ulici. Zaujímavé myslenie, keby sme ich neodfotili, "asi by tam neboli"...  Žiaľ, žijeme v pretvárke a v spoločnosti s pomýlenými hodnotami.

Odvtedy nepochybne mnohí  z nás videli podobne doriadených ľudí viac. Krátko na to som v sveteľnej križovatke pri Hutníku  autom obchádzal možno iba o nejaký ten rok staršieho podobne naslopaného chalana, ktorý bez hanby močil uprostred cesty na asfalt a to za výdatného rehotu jeho kamošov z chodníka.  Je to zvrátené? Hlavne smutné. Aj tieto dnes ešte deti, budú raz mať deti. Ako ich vychovajú?

Obzerám sa po našom meste a nestíham sa diviť. Jeden obchodný priestor za druhým postupne zíva prázdnotou. Ešte aj kníhkupectvo zriadilo a prevádzkuje de facto mesto, lebo v Seredi by sa súkromné uživilo sotva. (Dúfam len, že neskrachuje železiarstvo alebo pekáreň...)  Jediné čomu sa v meste naozaj darí a nepamätám sa na to, že by skrachovalo, je to množstvo krčiem štvrtej cenovej... Prečo asi?


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Soňa Košťálová Soňa Košťálová | 22-02-2013 14:57:29
"Pre Sonu"
O.K. rešpektujem Váš názor.
RZP bola spomenutá aj v článku, preto som ju spomenula aj ja ako dôsledok aj pri 4 cenových skupinách.
A k podstate článku:
"Jediné čomu sa v meste naozaj darí a nepamätám sa na to, že by skrachovalo, je to množstvo krčiem štvrtej cenovej... Prečo asi?"
No vždy je to len v ľudoch a o ľudoch, alebo potom už iba jediné a to:
Ako sa zakazuje fajčiť na verejnosti, resp. k podnikoch, tak potom zakázať aj požitie alkoholických nápojov na verejnosti, alebo v podnikoch ... :0) No ale toto je asi somarina, lebo potom by štát asi skrachoval. Takže tak ...
pre Sonu | 22-02-2013 12:43:28
Pointa článku bola prečo prežijú štvrté cenové skupiny!Ja som len reagoval na RZP,ktorá tam vôbec z Vašej strany nemala byť spomenutá!!RZP nezachranuje pohostinstvá nižšej kategorie!
Fajčenie som spomenullen kvôli tomu,že zákaz fajčenia je holý nezmysel a kto chce ten si zriadi reštauráciu pre nefajčiarov a NEPREžIJE jeden rok!!!Kto chce nebude navštevovať podnik kde sa fajčí!Všetko je na slobodnom rozhodnutí toho daného jednotlivca!Donútil Vás niekto ísť do reštaurácie kde sa fajčí?Tieto absurdné zákazy a príkazy rušia podniky vyššej skupiny!Preto prežijú štvorky aj atomový výbuch!Ja osobne nenavštevujem žiadne podniky či dvojku ,trojku alebo štvorku,ale v lete sa zastavím na občerstvenie od smädu na terasu a je mi jedno kde si dám kofolu ak je dobrá!Priama úmera vyššia trieda/možno/ vyššia cena/určite/ a platy čoraz nižšie,tým pádom kultúra musí ustúpiť efektívnosti!Toť vsjo!
anonym | 22-02-2013 11:47:08
Z toho neprofituje štát, ale politické strany. To sa oplatí viac ako profit krajiny..
Registrovaný Soňa Košťálová Soňa Košťálová | 22-02-2013 10:56:42
Pre "j.f."
žiaľ musím konštatovať, že áno máte pravdu, no na druhej strane sa musím spýtať možno síce od veci, ale potom z čoho profituje štát pri rozmaznávaní rómských spoluobčanov?
j.f. | 22-02-2013 09:27:53
Sona treba si uvedomit, ze alkohol je droga z ktorej profituje stat formou spotrebnej dane. Takze je len logicke, ze o svojich klientov a platicov sa stat aj riadne postara a to aj formou zachrany ich zivota /RZP/, nakolko takto zachraneny clovek bude po zachrane pokracovat v konzumacii alkoholu a teda plnit statnu kasicku :D
gulak | 22-02-2013 08:58:26
Nikdy som nič nepísal proti poctivým podnikateľom,ale ako sa zdá-trafená hus zagága-že Pán Podnikateľ-ale v dnešnej dobe je človek,ktorý poctivo platí dane za blbca
Registrovaný Soňa Košťálová Soňa Košťálová | 21-02-2013 18:10:24
Dobrý večer,
chcem reagovať "Pre Sonu":
akože mrzí ma, že ste ma nepochopili, lebo pointa bola v tom že opitý si rozbije hlavičku a je jedno či sa opil v 4-ke cenovej, Carltone alebo v akomkoľvek podniku, dokonca fajčenie som ani nespomenula a ani to že kto zamestnáva RZP, alebo nie ... Napísala som že na úkor opilca, ktorý si rozbije hlavičku, lebo sa naslopal, veľa krát zomierajú ľudia nevinne, lebo práve vtedy keď potrebuje normálny človek RZP - má napr. príhodu, úraz pri výkone práce a pod., tak tá je pri nejakom opilcovi, lebo ten si rozbije, hlavu, teče z neho jak z prasťa, tak rýchlo CT a neviem čo ...a k normálnemu človeku pošlu prevoznú službu bez lekára, lebo tam nemajú koho poslať - chápeme sa?
Robo Horvath | 21-02-2013 17:41:49
gulak Ak je niekto bez prace tak sa snazi ako vie uzivit seba alebo rodinu aj v malom ak na velke nema. Co je na tom zle?
Len keby ich mesto nedusilo predajom na stoliku v kulturaku. Inak to tu zakape.Ale to asi mesto chce, mat tu co najviac prazdnych obchodikov za ktore im budu platit majitelia mensiu alebo ziadnu dan ak nebudu mat z coho a samozrejme mensiu zamestnanost. Ale asi som stara skola.
Podnikateľ | 21-02-2013 17:40:12
Tí čo naozaj podnikajú venujú sa tomu poctivo 10 - 12 hodín denne a nemajú čas ani chuť vypisovať na SOL stále dookola somariny ako naši truhlíci a mudrlanti ako Gulak a "Robo Horváth" čo sa falošne skýva pod cudzie meno.
Poznám plno poctivých podnikateľov aj v Seredi, ale tí nevyplakávajú ako vy a makajú.
Vy všetko viete, všetkému rozumiete... z Vás by mali byť najlepší podnikatelia.
Dám Vám tip. Založte si aspoň poradenskú agentúru na všetko.
To tu ešte nemáme.
gulak | 21-02-2013 17:30:45
No podľa mna-postavenie budovy,len na prenájom-nie je žiadne podnikanie-niekedy je to zlegalizovanie-nelegálnych penazí
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 21-02-2013 17:20:51
gulak | 21-02-2013 17:13:00 | - skusme teda rozmyslat spolu. Podnika RH, podnikam aj ja a podnika aj rodina napr. primatora mesta. Vsetko ma svoje priciny. A kazdy z nas ma urcite iny nazor na vela veci, i ked si dovolim povedat, ze podnikame vsetci seriozne.
gulak | 21-02-2013 17:13:00
pre:R.Horvatha-no v malom meste nasekať plno priestorov na prenajom-to je podľa Teba -podnikanie? Je pravda,že nastáva chudoba,ale prečo nastáva?
pre Sonu | 21-02-2013 11:37:31
Adekvátne prostredie a nielen pre opilcov úmerné s platovými podmienkami obyvateľov slovenska sú práve tieto cenové skupiny!Ak k tomu prirátame obmedzovanie v lepších reštauráciách,podľa mna nikto nikoho nenúti ísť tam kde sa fajčí,vymažeme zo slovníka slovo kaviaren,lebo už nemá opodstatnenie a zanikol význam tohto slova,tak stále tie štvorky majú na vrch a budú čoraz viac v kurze!Inak osobne som videl ako musela prísť RZP po /pacienta/ ktorý nezvládol presun z Carltonu v Bratislave do taxíka a možno ani nefajčil ale opil sa jak krava!Taký môže zamestnávať RZP?
Peter pre Roba Horvátha | 21-02-2013 11:06:36
Neviem ako sa snažíte podnikať,ale je úplne jedno či v Seredi alebo niekde inde na slovensku.Sme velice malá krajina ,aby každý kto dovrši osemnásty rok veku podnikal a hlavne úspešne podnikal!Nechcem sa Vás týmto dotknúť,samozrejme to myslím vo všeobecnosti!Ak nevymyslím niečo nové tak nemám šancu!To čo ako tak zarába už dávno niekto vymyslel,tak sa nebudem púšťať do toho istého-dúfam!Ak sa pustím do niečoho ozaj nového ,ľudia sú nedôverčivý a uchyľujú sa k overeným veciam!Ale to je všade a nie len v Seredi!POZOR POZOR ak mám slobodu podnikania neznamená to automaticky aj úspech a už nikto na svete nezaručí zisk!To je demokratický systém a niekto by chcel sklbiť aj socialistický s demokratickým !Ja mám právo podnikať a vy mi zabezpečte odbyt a zisk!!Inak nie ste dobrá vláda!To akože čože?
Robo Horvath | 19-02-2013 21:55:11
pre :gulak | 19-02-2013 15:20:17to,že su tu voľné priestory,to je dôsledok dopytu a ponuky

Si vedla priatelu,to je dosledok chudoby co prisla. Ale najprv to podnikanie v Seredi vyskusaj a potom budes mat moje uznanie. A dovtedy bud rad ze mas pracu lebo ju mozno namas az do dochodku.
gulak | 19-02-2013 16:47:00
Ak prídete do reštiky,kde cítite olej,tak z nej rýchlo utečte-to tvrdí český reštauračný guru-P.
Registrovaný Soňa Košťálová Soňa Košťálová | 19-02-2013 16:17:08
Súhlasím s p. Majkom.
Som toho názoru a je to pravda, že keď všetky obchody skrachujú, tak krčma nie, ani keď to bude štvrtá cenová. Ešte lepšie pre majiteľa, lebo tam už ani hygiena nepôjde, kvôli vlastnej ochrane.
No najbolestnejšie je keď niekto môže prísť o život nie vlastným zapríčinením, lebo RZP je práve vtedy pri nejakom spytom človeku, lebo on napitý spadol a rozbil si hlavičku. Nesúhlasím s týmto, ale rešpektujem - je to človek, aj keď je to záťaž pre spoločnosť, ale nech si to natvrdo zaplatí a ked nemá, nech to odmaká, ako? Nech v nemocniciach umýva chodby, záchody, nech zametá, čokoľvek len nech robí.
gulak | 19-02-2013 16:09:25
A prečo sedíš v podniku a nerobíš?
pre gulak | 19-02-2013 15:44:23
Chalan klobuk dole pred takym vysvetlenim nasej sucastnej ekonomickej situacie. Dobre rano. Uz si hore? Nepisem ti z Bahamskych ostrovov ale z normalneho podniku v Seredi a ak chces zoberiem ta za spolocnika a mozme tam ist spolu. Poplatime dane, odvody, dph-cky, uctovnicky, dan z nehnutelnosti a uvidime ci ti ostane na BAHAMY. Ty ekonomicky zazrak co nas vytrhne z biedy.
gulak | 19-02-2013 15:20:17
Vy ste tu niekedy fakt,ako by ste boli na práškoch-slope sa všade na svete,čo poviete na mladých dánov,čo do Prahy chodia v tisícoch-ožratý su fakt,ako Dáni-robia krik,rozbíjaju izby v hoteloch a doma ich rodičia ešte obhajujú-tak tu netrepte o tom,ako by sme boli jediný na svete,čo pijú-a že ľudia sedia šenkoch a kde maju v Seredi možnosť si ísť sadnúť do fajn kaviarne,či baru-do tých pár tzv.lepších-kde je všetko predražené,všade smrdí prepálený olej-a ešte k tomu,že v meste je veľa priestorov na prenájom a čo si mysleli naši novodobí zbohatlíci-že postavia budovy a všetky miestnosti budú prenajímať za veľké prachy a samotní kvázi podnikatelia sa budú vyškierať niekde na Bahamách-to,že su tu voľné priestory,to je dôsledok dopytu a ponuky
anonym | 19-02-2013 15:00:39
Hovorí sa, že kde je chudoba, tam je alkohol. Zaujímavé. Keby aj na chleba nebolo, slopať sa musí. Slovenská nátura. Niekedy nechápem, keď idem na návštevu, koľko sa v takej "nevinnej" domácnosti slope. Príležitosť sa nájde vždy a vždy treba niečo zapiť. Najsmutnejšie na tom je, že ľudia si to sami pred sebou vedia aj zdôvodniť. Ibaže odrbávajú hlavne seba.
Čomu sa tu čudujete? | 19-02-2013 14:11:11
Takýto sme, to je naša kultúra od nepamäti. To nám je vlastné, mladý človek za automatom, sneh nemá kto odtrhnúť...čo s tým? Nič, všetko čo vedelo už odišlo...USA, Kanada, Austrália, Anglicko a zvyšok po západných a severných krajinách EU. S tým čo tu zostalo sa nedá nič robiť. Národ nič nerobí automaticky nemá peniaze,takže sa zatvarajú prevádzky, kopec vecí už teraz je nedostupných nie finančne ale fyzicky. Existuje len jednu riešenie, posielať svoje deti preč okamžite ako je to len možné.
Anna | 19-02-2013 13:16:03
Tak je to vsade na svete, ludia nebudu mat co jest ale na alkohol a cigaretky sa peniaze vzdy najdu... je to smutne, pretoze stretnut sa da aj niekde inde ako len v krcme, na ktorej samotnej by vlastne nebolo nic zle, ak by sa v nej pila napr. iba kofola :)to zas by sa ale nasla ina cesticka k alkoholu...
Mato | 19-02-2013 10:08:09
Asi tak.clovek si chce sadnut a nepretvarovat sa.kuknut futbal v telke,zapalit si a v klude si pokecat,zanadavat a tak :)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 19-02-2013 09:26:41
Dakujem...
Jozef | 19-02-2013 08:58:25
lebo je lepsie sediet v zadymenom senku, ako stat v klimatizovanej vyrobnej hale za pasom.
A este, hik, aby som nezabudol: vsetko najlepsie k narodeninam, veduci.:-)))

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign