Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Kostolná bude prejazdná v oboch smeroch

Ľubomír VeselickýDátum11. 02. 2009 07:10:35TémaDoprava
V januári z iniciatívy občana nášho mesta pána Ivana Brinčíka vznikla petícia občanov za obnovenie obojsmernej prevádzky na Kostolnej ulici medzi farským úradom a ulicou M.R.Štefánika. Na včerajšom rokovaní mestskej rady členovia rady súhlasili s mojim návrhom a do programu rokovania mestského zastupiteľstva, ktoré sa bude konať 24.2.2009 sme zaradil samostatný bod - prerokovanie tejto petície. Ak požiadavka, ktorú podpísalo 209 občanov a argumenty za obnovenie obojsmernej prevádzky budú jasne formulované, môžeme očakávať, že do konca marca budú môcť motoristi vychádzať na hlavnú cestu pri kostole tak ako v minulosti.

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Ľubomír Veselický | 11-02-2009 20:48:27
Autorovi príspevku vloženého 11.2.2009 o 19.36 hod. Chlapče, koľkokrát Ti mám pripomínať, aby si tie sedatíva bral pravidelne a v takých množstvách ako Ti predpísal pán doktor a nikdy nepísal nalačno? Teší ma Tvoja vďaka, len mám trochu obavy, že sa Ti vracia predchádzajúca diagnóza. Tak Ti len pripmínam, si jeden a teda Seredčan. Označovať sa množným číslom ako my, prípadne nás Seredčanov, môžu iba osoby kráľovského rodu.
Ľubomír Veselický | 11-02-2009 20:26:21
Milan! Ste dobre informovaný. K úprave na jednosmernú premávku od farského úradu by nikdy nebolo prišlo, keby na niekoľko mesiacov nebolo na parkovisko pred Gymnáziom dočasne presunuté autobusové nástupisko. Z dočasnej úpravy sa stala viac ako dočasná, kým niektorí motoristi nezistili, že cez dva vstupy na hlavnú sa dostanú horšie ako keď mohli ísť cez ten stredný.
Ľubomír Veselický | 11-02-2009 19:31:50
Krtkovi! Na včerajšom rokovaní rady sa pán P.Kurbel pýtal práve na ten zákaz oproti predajni s hydinou. Je pravdepodobné, že v rámci interpelácií vystúpi s touto otázkou aj na zastupiteľstve 24.2.2009. Pripomienok k úpravám dopravnými značkami v našom meste je viacej. Možno by to chcelo širšiu diskusiu. Na ostatnom riadnom rokovaní MsZ som navrhol uskutočniť ešte v januári stretnutie s občanmi. Kolegovia akceptovali primátorov návrh na marcovný termín stretnutia. V tejto ale aj iných veciach je možno urobiť veľa. Je možné prísť aj na rokovanie MsZ , požiadať o slovo a predniesť žiadosť poslancom a primátorovi priamo. V prípade petície som iba vyhovel podľa môho názoru oprávnenej žiadosti občana, ktorý ma oslovil ako poslanca. Ako sa ukázalo nebola to iba jeho vôľa. Poviem to veľmi obecne. Mesto bude také, aké ho budeme chcieť mať. Musíme iba chcieť.
lubomir_veselicky@pobox.sk | 11-02-2009 12:28:13
Ak všetko dobre dopadne a ja verím, že inak ani nemôže, všetci, ktorých táto správa potešila môžu poďakovať pánovi Brinčíkovi, ktorý získal na petičných hárkoch viac ako 200 podpisov a petíciu odovzdal na Mestskom úrade.
lubomir_veselicky@pobox.sk | 11-02-2009 16:07:44
Krtkovi! Je Váš názor. Pokúsim sa vysvetliť moje agrumenty. Teraz možno na M.R.Štefánika ísť vedľa autobusového nástupiska. Pritom z protiľahlého parkoviska čakajú vozidlá na stopke a z M.R.Štefánika vchádzajú na sídlisko SNP a Garbiarsku všetci z oboch strán, vrátane všetkých autobusov. Druhá možnosť je prejsť Vinárskou a cez Cukrovarskú na svetelnú križovatku. Výjazd pri kostole je pomerne najjednoduchší a určite odbremeňuje spomínané dva. Ak by sa podpisovateľov petície vec netýkala, určite by ju nepodpísali. Zákaz zastavenia od križovatky s Vinárskou neznamená tragický úbytok parkovacích miest. V bezprostrednej blízkosti je pred Gymnáziom parkovisko, ktoré okrem hodového jarmoku a Silvestra je prakticky celý rok skoro prázdne.
Peter Klokner | 12-02-2009 15:15:32
Súhlasím s vyriešením jednosmerky pri kostole. Tiež mi pripadá ako hlúposť absolvovať v snahe dostať sa od Gymnázia trebárs na starú poštu či k MsÚ namiesto 100-150m jazdy obchádzku cez zahltenú SAD-ku prípadne to obchádzať cez Vinársku a svetelnú o kilometer (minimálne) viac. Ak by som chcel byť rýpavý tak by som si dal námahu kalkulovať tu ekologicky (znečistenie ovzdušia výfukovými plynmi, zahusťovanie dopravy na Cukrovarskej a svetelnej križovatke, zbytočné zvyšovanie hlučnosti v centre), ekonomicky (spotreba, amortizácia vozidla ako celku, amortizácia cestného zvršku) aj z hľadiska BCP (nebezpečný prejazd okolo parkoviska pri Vrave-chodci aj autá, chodci vrhajúci sa mimo prechod pre chodcov Orange-SAD, zábudlivé babičky ktoré si neuvedomujú že pre problematický výjazd áut z Novomestskej, ktoré spravidla využijú každú štrbinku v zápche, môže byť ich zdanlivo bezpečný prechod cez priechod pre chodcov od Obuvi k Bankomatu SLSP ich posledným. Takže minimálne z týchto dôvodov si myslím že sa jedná o dobrú vec.
milan | 12-02-2009 14:10:11
pavol pavol len tolko, ze veriaci tu ulicu az tak velmi nezapratavaju, z vlastneho pozorovanie viem, ze je to tam "najhustejsie" v nedelu vecer. A myslim, ze prave vtedy spicka v meste nie je. A keby hned, tak oni asi neboli ti, ktori si ziadali jednosmerku, dokonca poznam ludi, ktori tam parkuju a tiez im vadilo zavedenie jednosmerky. Inak ta jednosmerka je v pohode prejazdna, aj ked su tam tie auta zaparkovane. Tu sme myslim riesili problem, ci by nebola vhodnejsia obojsmerna premavka pre tych, ktori chcu vychadzat z mlynarskej.
brincikivan | 12-02-2009 11:39:17
Vážne zaujímavé a poučné čítanie! Takže: 1. pre "krtko"- Váš názor Vám nikto neberie, ale to Vám nedáva právo spochybňovať 209 podpisov občanov ako väčšinou menejcenných,lebo sa ich to netýka. A vôbec, odkiaľ viete, kto to vlastne podpísal? Vy ste preveroval všetkých 209 kde bývajú a či sa ich to týka? Predkladáte tu ako fakty len Vaše mylné domnienky! Ja čo som tie podpisy zbieral Vám garantujem, že drvivá väčšina podpísaných býva na Mlynárskej a v blízkom okolí - tých sa to netýka? A okrem toho to podporili aj ľudia, ktorí bývajú inde, ale často tade jazdia! Tých sa to tiež netýka? Nezavádzajte čitateľov! Keď sa to niekoho netýkalo, tak to nepodpísal! Veď je to logické.Ľudia dnes nepodpíšu hocičo, tomu verte. Pobavil ma Váš strach,že znova ubudnú parkovacie miesta! Vy tam nevidíte to veľké parkovisko, ktoré je vždy skoro prázdne? Po ceste nemôžeme jazdiť,lebo na nej parkujeme a prázdne parkovisko nikto nevyužíva? Nie je to poriadne choré? Podľa Vašej logiky urobme na všetkých cestách v meste v jednom pruhu parkovacie miesta a jazdime len jedným smerom v jednom pruhu. Razom budeme mať najväčší počet parkovacích miest na 1 obyvateľa v EÚ! Ale vážne - ano, s parkovacími miestami JE problém hocikde v meste- no nie však na Kostolnej!!! Čo sa týka zákazu zastavenia pred Jostavom, je to presne naopak, ako uvádzate. Pred predajňou Jostav NENI zákaz zastavenia (chodte sa pozrieť) a práve preto tam tie autá zastavujú a stoja. A to je vážny problém, v tomto s Vami plne súhlasím.Prečo to tak je si môžete ľahko zistiť priamo tam na mieste. 2. pre milan: máte pravdu, z Garbiarskej nebude nikto vychádzať cez Kostolnú. Ale keď budete mať pri autobusku prázdnu križovatku, lebo sa Vám tam nebudú tlačiť všetci z Mlynárskej a okolia, určite sa Vám tade pôjde lepšie a bezpečnejšie. A o TOTO tu ide!!! 3. pre anonym: ak sa niekto hanbí za svoj názor, alebo sa bojí, že nemá celkom pravdu - radšej ani nepíšte, alebo sa podpíšte! Ďakujem.
milan | 11-02-2009 19:43:23
Pokial si dobre pamatam, tak ta jednosmerka bola zavedena ked sa opravovala autobusova stanica a autobusy docasne parkovali na parkovisku pred gymnaziom. Islo zrejme o to, ze ked autobus odbocil na kostolnu, bolo by asi dost komplikovane, keby mu este oproti isilo ine auto. Potom to tam proste iba nechali, lebo sa to asi zdalo ako dobre riesenie.
anonym | 11-02-2009 19:06:03
Možnosti sú jasné - bude naďalej jednosmerka s možnosťou parkovania, obojsmerná premávka so zákazom zastavenia alebo obojsmerka so zákazom zastavenia. Ten posledný variant je najhorší... Dúfam, že kompetentní nakoniec vyberú variant, ktorý bude najviac vyhovovať ľuďom (vodičom) a že výsledok nebude ešte horší ako je dnes na križovatke pri autobusovej zastávke...
Krtko | 11-02-2009 18:51:04
až taká zložitá situácia tam nie je na tek križovatke pri SAD. Zrušenie jednosmerky sleduje iba jeden cieľ a to že ľudia sú lenivý prejsť 100m viacej. zaujímalo by ma, prečo napr. poslanci alebo pracovníci Msú nedajú zrušiť zákaz zastavenia, ktorý je na ul.SNP pred predajňou JOSTAV, lebo také nebezpečné situácie tam vznikajú že až. tá cesta je úzka a stále sa nenájde nikto , kto by to zrušil. prečo je tam ten zákaz na 30m? teraz sa osadil zákaz zastavenia na nám.Slobody oproti predajne s hydinovým mäsom , ale tá ulica je dosť široká aby tam zákaz nebol, tak prečo sa na najužšom mieste na ul.SNP nezruší zákaz? na toto mi určite neodpoviete.
pavol pavol | 12-02-2009 09:35:25
Domnievam sa že takéto riešenie pomôže situácii. Ak by som mal byť úprimný, často keď sa pozabudnem a chcem si skrátiť cestu do centra cez Vinársku až pri fare si uvedomím že musím obísť až cez autobusák. Vtedy by určite nechcel nikto z veriacich počuť čo si o nich myslím. Keď ukončili práce na SAD tiež som dúfal že značky sa vrátia do normálu ale po čase sa zdalo že sa elegantne vyriešila akútna potreba všetkých TP,ZTP a ja neviem ešte koho dovaliť sa raz za týždeň do kostola a zapratať autami celé okolie. Prinajmenšom som to považoval za nekresťanské pre ten jeden okamih znepríjemňovať život ostatným motoristom. Mám však ale aj iné tipy na riešenie stupídnych dopravných značení. Tak napríklad Pažitná ulica, povedľa Bazáru Drukys (myslím). Tam naozaj nemáte kde odstaviť auto okrem hlavnej cesty. A že z toho vznikajú nebezpečné situácie viem z vlastnej skúsenosti. Býva tam známy a všeobecne sa hovorí že istý podnikateľ ktorý tam má dve garáže konča pozemku a používa ich z pohodlnosti ako prístup do domu mal vraj veľké problémy vyjsť s vozidlom keď tam stáli zaparkované autá obyvateľov bytovky. Vraj ten magor dokonca kopal do tých vozidiel a škriabal lak či čo. Skrátka nejaký úchyl. Jedného pekného dňa tam ale znenazdania vykvitli dve značky so zákazom zastavenie práve na dotyčnom mieste a tak tí čo bývajú v paneláku teraz parkujú po chodníkoch a trávnikoch aby jeden magor čo má niekde styky bol ukojený. Mestská polícia samozrejme nechodí zo strachu nasadzovať papuče cigánom pred VÚB a tak sa odbavuje na tej Pažitnej. No a tiež je tam taký bonbónik že tak ako pri kostole spravidla parkujú iba pohodlní veriaci tak tam pri tom paneláku je chodník kde majú vjazd povolený iba sanitky. Že si tam obyvatelia denne trhajú vlasy pre problém s parkovaním je neporovnateľné s tým, že tá sanitka tam má možnosť zastaviť na ceste asi o 4m ďalej a okrem toho sa tam objaví možno 2x za mesiac ak vôbec. To by sa už rovno mohol vyznačiť trebárs pri Gymnáziu Heliport pre potreby záchranárov (čo ak raz?) a osadiť tam zákaz zastavenia. Pripadá mi to rovnako zmyselné.
krtko | 11-02-2009 15:13:43
nehnevajte sa, ale celá petícia nie je dobrá. Chválite sa že ju podpísalo 209 občanov, ale akých. Väčšina je takých čo sa ich prejazd ani netýka. Ja si myslím, že tá jednosmerka veľmi dobre rieší dopravnú situáciu v danej lokalite. ako povedal 1.anonym, ked sa sprejazdní tak automaticky tam musí byť osadený zákaz zastavnenia, čo zapríčiní, že znova ubudnú parkovacie miesta. Pán Veselický na to by ste mali myslieť.
konecne | 11-02-2009 11:46:23
konecne dobra sprava.
brincikivan | 20-02-2009 20:53:30
Ako je uvedené v článku pána Veselického, dňa 24.2.2009 to je v utorok, medzi 15. - 17.hodinou bude na rokovaní mestského zastupiteľstva na mestskom úrade prerokovávaná petícia občanov za obnovenie obojsmernej premávky na ulici Kostolná. Preto pozývam na toto rokovanie všetkých,ktorí podporili petíciu, ako aj ostatných, ktorých som nestihol osloviť, ale záleží im na zobojsmernení tejto komunikácie, lebo to pomôže ako občanom, tak aj dopravnej situácii v meste. Tu priamo na zastupiteľstve máme možnosť presvedčiť sa, ako naši volení zástupcovia a kompetentní funkcionári vedenia mesta vybavujú požiadavky občanov.
anonym | 11-02-2009 09:29:17
Nemám nič proti obojsmernej premávke, ale ak tam aj naďalej budú parkovať autá tak ako teraz, tak ten priestor pre obidva smery tam bude trochu zúžený... Bolo by potrebné aj toto brať do úvahy a potom to bude OK.
anonym | 11-02-2009 19:36:10
Lubo zas si to posral. Dakujeme ti v mene Seredcanov
milan | 11-02-2009 16:33:31
Je pravda, ze krizovatka pri autobusovom nástupisku je dost komplikovana a byva pretazena, no nemyslim si, ze ked pojde niekto z Garbiarskej tak len kvoli tomu bude pouzivat na vyjazd na hlavnu cestu Kostolnu ulicu. A ked tam uz ten zakaz zastavenia daju, mohol by byt obmedzeny - pon - pia.
Vranovic | 12-02-2009 18:32:09
Lubo ides
Tibor | 11-02-2009 18:12:40
no ono to tam tak predtym bolo, zakaz zastavenia po-pia. No stalo sa to ze ak bola daaka akcia v kostole cez pracovne dni, ludia zvyknuty na parkovanie z nedele dostavali pokuty. Co sa nakoniec riesilo jednosmerkou. Takze znika zacarovani kruh...

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign