Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Kedy už aj na Slovensku zvíťazí "triezvy rozum"

Už je rozhodnuté o tom, že k predčasným parlamentným voľbám pôjdeme v marci 2012. Dva týždne ubehnú ako voda a máme tu december, ktorý je typický svojim charakterom pre absolútnu väčšinu obyvateľstva SR či už v zamestnaní alebo aj v súkromí. Hodnotenie uplynulých jedenástich či dvanástich mesiacov z hľadiska pracovného. Úspechy, neúspechy, nové výhľady, možno staré ale aj nové ciele a možno aj jednoduché prianie, že bodaj by bol nový rok aspoň tak dobrý, ako ten pomaly odchádzajúci. Pre súkromie prichádza čas predsavzatí, spomienok na dobré ale aj zlé a všetko sa zaobalí do niekoľkých prianí, aby sme sa aj takto o rok všetci stretli doma a v rodine v zdraví. Vianoce iba umocnia emócie, u niekoho pozitívne, u niekoho žiaľ aj negatívne, ale nádej je vodou, ktorá mnohých drží nad vodou.

Ako už býva "dobrým" zvykom, v TV začínajú pomaly politické doslovne tliachanice o tom, kto by mal vyhrať voľby, prečo tá či oná politická strana, ktorá strana má aké šance uspieť, prieskumy verejnej mienky s celou grafikou a znázornením, ako by to vyzeralo v parlamente keby...Politické strany pomaly začínajú svoje brífingy, kde ľuďom opäť rovnako a nezlomne vtĺkajú do hláv a strašia, koho je potrebné nenávidieť a nevoliť, osobné znevažovania a zosmiešňovania s jediným cieľom: dostať sa k moci a potom ignorovať každého, kto by mal akýkoľvek dobrý a zdravý názor na veci verejné. Taká je realita. Slovač nepotrebuje dôkazy o minulej činnosti, stačia bilboardy o ktoré budeme "zakopávať" na každom kroku a nasľubovanie vyšších príjmov, viacej pracovných miest, nižšiu infláciu, vyšší rast HDP a všetko priklincujú tým, že oni, s platmi od cca 3500,- aj do 15000,-Eur mesačne v čistom, ostanú chudobní v tom roku 2012 a svoje platy si zvyšovať nebudú ani o tých mizerných 652,-Eur, čo im "hrozilo" podľa zákona. Podľa ich zákona, ktorý si schválili. Pre seba a nikoho iného, s úsmevom a dokonca sú schopní povedať aj na kameru, že k tomu dostali mandát od svojich voličov, nevadí, že kam sa človek pozrie, všade peniaze chýbajú a na nič ich nie je dosť. Na zvyšovanie ich platov byť musí! Čo by za to dali stovky tisíc rodín, keby každý s manželov v priemernej slovenskej rodine s dvomi deťmi mal po 652,-Eur mesačne v čistom. Z toho by bol aj spoločný starobný dôchodok celkom ok. Škoda reči, lebo výsmech pre veľkú väčšinu národa slovač toleruje už 22 rokov. Výsmech od tých, ktorých si v parlamentných voľbách volíme a vždy a znovu si ich volíme, tak to bolo a tak to aj bude.

Iba jedným okom som si dnes prečítal v jedných nemenovaných novinách v takom bezvýznamnom článku, že údajne vo Švédsku drvivá väčšina nemocníc je štátnych, ale celkom úspešne si vedie aj malé percento súkromných nemocníc. Až som sa tak pozastavil, že ak je to pravda, či niektorí z našich "malých a hlúpych" ( ale Slovenských) klamárov - pardon, politikov, bol v tejto severskej krajine, alebo či majú informácie o tom, že štátne aj súkromné je životaschopné vo vzájomnej symbióze v civilizovanom a kultúrnom národe, za aký sa táto severská krajina pokladá. A nielen táto. Už si viem celkom dobre predstaviť mnohých polointeligentov na Slovensku, ktorí by okamžite štátnemu vlastníctvu dávali nálepku socializmu, bolševizmu a podobne. Vo Švédsku sa tak nedeje a vyspelé obyvateľstvo hodnotí prácu v nemocniciach podľa kvality lekárskej starostlivosti, vybavenia nemocníc, či sa pacient vráti domov zdravý a keď má pocit, že v súkromnej nemocnici za peniaze má ešte vyšší komfort, priplatí si a vybavené. Jednoduché ako facka, logické, prirodzené a na výber pre každého.

Keby som sa raz tak dožil, že politici na Slovensku by oznámili národu, že vládnuť bude ľavica spolu s pravicou, že na volebnom lístku by bolo možné zakrúžkovať alebo zaškrtnúť príkaz voliča dohodnúť sa na tom najlepšom kompromise v prospech svojho národa pre ľavicu a pravicu, príkaz, ktorý by mohol mať súčasne charakter vôle voličov, ktorú by boli politici povinní rešpektovať. Asi by som si pretieral dva dni oči a na tretí deň by som sa od radosti "ožral". Od radosti preto, lebo by som si uvedomil, že pre moje deti svitá nádej, že sa čestné slovo, dožijú múdrych a vážených politikov, slušných, ktorí dajú zabudnúť na zahraničné hodnotenie Slovenska ako národa podvodníkov a tunelárov. Takéhoto víťazstva triezveho rozumu keby som sa raz dožil, hádam by som si aj povedal " keby som tak mohol mať znovu tridsať rokov"...Dnes by som si to neprial, iba ak by to niekto prial mne za trest.

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
michal kusy | 10-02-2012 00:11:23
ja som pobehala polku sveta a ani uz u nas nezijem ale tiez neviem o com tocis....komunizmus padol aby zapad mal kam vyvazat svoj sitny tovar, a neviem o akych zaostalych komunistickych krajinach hovoris? cina, severna korea? sak su 100 rokov pred nami...a cina ide zachranovat celllu europu...a pre take obrovske staty musi niekto viest
pre noc v archive | 10-02-2012 00:05:43
no ja som sa mala vcelku dobre.nebala som sa o pracu, mala som hned svoje byvanie, ziadny stres, akurat som musela dlhsie stat na pomarance...ale aspon som ich mala za co kupit.a srodinkou som precestovala cele cechy aj slovensko...nic nam nechybalo
Adela | 21-11-2011 23:39:45
Pre Adela" a kde ich stale vidiš?
nie Adela | 21-11-2011 20:10:58
...pri moci su stale byvali komunisti, ti co strnkali klucami to vzdali, lebo tych potkanov bola hromada a ako vieme, potkana len tak nevyzenies - mnozi sa zazracne rychlo a prezije aj tie najväcsie katastrofy.
Adela | 21-11-2011 16:59:24
Vypada to z našim rozumom divne,lebo vo vlade je SDKU a spol.,pišem opakovane.A nevie nikdo viacej rozkradat,ako tito,či je to inak?Ale ako to čitam,stale sa melie len jedno,komunisti,ale ved sa štrngalo klučmi a pri moci su davno ini,ktori z toho tažia,že sa nadava na komunistov.Ked sa preberieme ,tak už bude neskoro.
Michal Obeda | 21-11-2011 16:47:27
Komunisti nemaju co robit v statnej sprave, nieto este v parlamente ci europarlamente! Boli zapredanci byvaleho rezimu, ktory nas zbedacil! V roku 1938 sme mali vykon hospodarstva na urovni Nemecka a vyssi ako malo Rakusko. Kde sme dnes sa mozme ist pozriet do Nemecka a Rakuska! O toto sme prisli vdaka komunistom - a trpi kazdy jeden obcan!

To, ze Smer je plny komunistov a estebakov a este ma aj taku podporu je skutocne moc! Po 4 rokoch rozkradania? Fakt sme asi sprosty narod...
Adela | 21-11-2011 16:27:34
Dobry večer,čitam tu stale ,ako sme volili samych komunistov,ale ved vo vedeni aj na našom urade je SDKU a spol,tak neviem o čom sa tu piše
pre p. Lehockeho | 20-11-2011 16:03:14
Zabudli ste poznamenat, ze je to preto, lebo ludia volili stale tych istych - byvalych komunistov, krori boli ti PRVI podnikatelia a zo socialistickych riaditelov boli sukromnici a v prvych rokoch "bezzakonnosti" si medzi sebou rozdelili co sa dalo aj nedalo. A volia ich dalej. Vid kto su poslanci za Trnavsky kraj...ich siete su nekonecne a velmi dobre posplietane. Dzia stale.
Igor Lehocký | 20-11-2011 10:48:41
Tak ako vo fungujúcom manželstve, tak ako pri uzatváraní obchodu, tak ako pri ďalších rôznych ľudských denno denných činnostiach, najlepším riešením, ktoré človek logicky vždy hľadá,je kompromis, lebo ešte nikto nič lepšie a spravodlivejšie nevynašiel a nikdy ani vymyslieť nedokáže. Vtedy je človek spokojný a nemá žiadnych nepriateľov, keď chamtivosť a podvody sú potlačené, lebo zakryť sa nedajú.
Je 22 rokov po revolúcii, po ktorej ľudia v eufórii očakávali, že zmena povedie všetkých k lepšiemu. Spomínam si na jednu reportáž v TV spred asi 20. rokov, v ktorej sa pýtali mladých chlapov vo veku okolo 25 rokov, akú majú predstavu o živote vo "vyspelom západe", čo by si priali a odpovedali, že by chceli mať poriadne fárá (autá) a hromadu pekných žien, s ktorými by si užívali! Úsmevné, ale dosť tragicky reálne uvažovanie mnohých okolo roku 1989.
A čo máme? Tak v kocke: bohatých politikov, niekoľko zbohatlíkov, ktorí si poctivou prácou za dva roky zarobili milióny a chudobný národ. Ale už nie najchudobnejší, zachránili nás bez vlastného pričinenia estónci, ktorým sa tiež asi splnil sen o vstupe do EÚ, tak sme druhá najchudobnejšia krajina zo všetkých štátov EÚ po Estónsku. Myslím, že je to celkom povzbudivé. Prečo to tak je, nech si každý odpovie sám.
//// | 19-11-2011 17:27:27
Adela, ale no. Nevytrhavajte nieco z celku. Ja si pamätam na par mladych aj v Seredi , co fetovali - ydychovali nieco a udusili sa v spanku...nechcem menovat, ale ludia s takymi sklonmi boli aj za komunistov. A vo V-cku? Co tam? Atd.
Adela | 19-11-2011 13:54:07
p.Lehocky, myslela som tie deti sebestačne.Take obdobie na kriminalitu,drogy,možnost sa povalovat a nepracovat,žit za štatne peniaze...to nam bohužial ti zli komunisti neponukali
Igor Lehocký | 19-11-2011 12:33:58
Adela,deti sa vždy majú tak dobre, ako dobre sa "majú" rodičia. Myslené je to vždy tak, ako sa mať budú, keď budú musieť byť sebestačné. Ale hádam som správne pochopil aj Vaše ostatné vyjadrenia, ktoré sú v zásadnej miere vizitkou rodičov a tiež spoločnosti, v ktorej vyrastajú. Žiaľ, aj to je súčasnosť.
Adela | 19-11-2011 11:36:36
p.Lehocky,myslite,že naše deti sa maju zle?Myslim si,že tak dobre sa nikdy mat nebudu.Môžu a nemusia pracovat,ked chcu fetuju,ked chcu piju,robia čo sa im zachce ,ked chcu kradnu a take: ked :chcu je neurekom
Igor Lehocký | 19-11-2011 11:27:56
Pardon, ospravedlňujem sa, mal som dojem, že ste ešte študentom VŠ. Deti na prvom mieste dedia vlastnosti svojich rodičov a na ďalších miestach sú potom kamaráti,pedagógovia, tí ktorí krajinu spravujú a spoločnosť ako taká. Ano, je potrebné veriť, že naše resp. Vaše deti už budú na tom lepšie ako sme my, ale je nutné pre to niečo aj urobiť. Aj tieto noviny sú vzorkou zmýšľania súčasného človeka.
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 18-11-2011 22:00:29
Pan Lehocky, nastastie mam uz vysoku skolu uspesne za sebou, ale inak musim s vami suhlasit. Je to na nas, kam sa bude nasa krajina poberat. Mozno som stale prilis naivny, alebo len vecny optimista, ale verim, ze sa to bude postupne zlepsovat a nase deti sa budu mat lepsie, ako sa mame my.
Igor Lehocký | 18-11-2011 08:46:36
Myslím, že úplne presne to vo svojom príspevku vystihol jeden mladý človek, študent vysokej školy M.Motyčák. Lebo presne o tom to je - o ľuďoch, o človeku, ako sme vychovaní a či sme ochotní každý svojou štipkou tvorivého myslenia usmerňovať svoju krajinu k lepšiemu a je naozaj úplne jedno, v akom žijeme zriadení, všetko je o ľuďoch, ktorí v ňom žijú. Chce sa mi veriť, že mladí ľudia zmenu v myslení prinesú, že nepadnú na zadok pri vyslovení slova demokracia z úst kohokoľvek žijúceho napr. v Nemecku, Francúzsku či USA.
videa | 17-11-2011 19:02:02
M.Kusy dakujem za typ, tak toto by mali dnes vecer vysielat vsetky slovenske televizie aspon dve hodiny a striedat to dokumentami a realnymi pripadmi, ci vypovedami ludi, co to zazili. Tu situaciu s rodinou, ktora spokojne sedi pri stole a zrazu niekto zvoni, sme v rodine zazili a pred vianocami nam zavreli ako "politickeho" - nepriatela rezimu, otca, a v Prahe na Pankraci ho 5 rokov tyrali, bili do hlavy, a nevinneho, veriaceho ale hlavne slusneho dobraka. Prepustili ho len preto, ze tam dostal tuberkulozu,aby im tam nezomrel, to musel a mohol doma...Stacilo, aby niekto z okolia ukazal prstom a boli ste tam. A v dome sa uz valal ten, kto dal typ...
Michal Kusý | 17-11-2011 18:46:09
Perfektné videá zobrazujúce ako by sa dnes žilo ak by nebola zamatová revolúcia:

http://www.sme.sk/c/6144202/ako-by-sa-zilo-ak-by-nebolo-17-novembra.html
Smer je ŠTB | 17-11-2011 08:59:38
Smer je bašta ŠTBákov alebo detí ŠTBákov.

http://www.topky.sk/cl/10/179822/Ficova-uderka--Mecenasov-Smeru-spaja-StB-
http://zivot.lesk.cas.sk/clanok/593/monika-flasikova-benova-rodicov-nesudim.html
http://www.sme.sk/c/4900661/chod-parlamentu-riadi-agent-stb.html

Dnes je 22 rokov po prevrate a ŠTBáci majú 45%? To tu nikomu nej**be????
Kusy 21,31 vcera | 17-11-2011 08:20:48
Presne. Mate v tom jasno.Kazdy nadava na demokraciu, na to, ako to u nas vyzera, ale ze za to vsetko zodpovedaju byvali komunisti, co sa tu dzia a a schachuju vo vsetkych sferach iba pod inou nalepkou, to nechce nikto vidiet.(Meciarovi ludia dopraju tie nakradnute majetky ? - on ukazal cestu a skusenosti s obohacovanim mali dost z KSC) Ved aj kto je poslanec za Trnavsky kraj...? Vsade su ti byvali. A ludia su slepi. Sposob ich vladnutia zostal a vysledky pocitujeme. Slusni, vzdelani nepartajni ludia nemali a nemaju pri nich sancu a asi uz ani nechcu.
Pre 17:05:47 | 16-11-2011 22:01:12
Zabudol si na Čínu.Kde sa pozrieš všetko činské.Aj americká ekonomika je z väčša činská.
Michal Kusý | 16-11-2011 21:31:46
Na, tu máš kúsok Číny u nás:

http://www.youtube.com/watch?v=FxinWm_FBk4

Komunista Gašparovič v područí Fica, ktorý nechce vymenovať riadne zvoleného generálneho prokurátora už 4. mesiac (aby nemal kto vyšetrovať Ficove podvody) sa stretol s komunistickým prezidentom z Číny. Proti súdruhom prišli demonštrovať na ohlásenú demonštráciu občania a polícia ich rozohnala. Toto je možné iba v Číne, na Kube a u nás za Fica a Mečiara.
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 16-11-2011 20:37:37
Vsetky skandiavske krajiny maju taky svojsky socializmus, s tym rozdielom , ze sa tam nekradne, ako sa kradlo u nas za socializmu. Ale dalsi rozdiel su ich obrovske dane z prijmu. Aj okolo 60%, ale nemaju problem ich zaplatit, lebo vidia kde tie peniaze koncia. Mne z toho vyplyva len jedno. Je jedno, ake je zriadenie, vsetko je o ludoch, ktori v nom ziju.
pre Kuseho | 16-11-2011 20:19:03
http://www.google.sk/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=sp_dyn_le00_in&idim=country:SVK&dl=sk&hl=sk&q=priemerna+dlzka+zivota#ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=sp_dyn_le00_in&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country&idim=country:SVK:GRC:FRA:CHN:RUS:USA&ifdim=country&hl=sk&dl=sk

demagogia v case internetu moc nefunguje, priemerny vek v cine je o AZ o rok kratsi ako u nas a v rusku sa ledva teraz dostavaju tak kde boli pred perestrojkou
Michal Kusý | 16-11-2011 19:25:09
Teraz v Amerike niekde v Alabame skrachoval okres. Starosta a 12 ľudí išlo natvrdo do basy. Dočkáme sa takého aj na Slovensku, že by niekto išiel bručať za svoje šafárenie?

Pre pána spomínajúceho Čínu - Čína ide zachraňovať Európu, ale pritom väčšina číňanov robí za misku ryže denne, za pásom makajú aj deti aj dôchodok tam nepoznajú - človek proste skolabuje za pásom. Ak tak veľmi obdivujete komunizmus, tak láskavo sa správajte komunisticky a nečítajte slobodné médiá a vonkoncom tam nepíšte slobodné názory, navyše vlastné, ktoré neprešli ideovou cenzúrou!!!
o 17,05 Kusy | 16-11-2011 19:03:28
Ano, suhlasim, tak to je a bolo.
pre - pre | 16-11-2011 18:57:32
a v socializme cigani robili? Povalovali sa cele dni po meste a pasovali vsetko mozne a nemozne, rozvatali sa na zigulakoch, a mercedes mal len mäsiar - ten tlsty, co si kupoval dievcata...Papalasi mali vtedy platy o ktorych sme nesmeli vediet a tie dary, co vsade vsetko zadarmo...Teraz vie kazdy, aky plat maju politici. Na Kube je sozializmus, miesta je tam dost, komu sa cnie, moze sa vystahovat, lebo sme slobbodni. Kazdy moze byvat a pracovat kde sam chce. Ked je na Slovensku vsetko nanic, zbalte kufor a chodte do sveta ako odisli nasi prarodicia.
Peter Klokner | 16-11-2011 18:56:59
Igor to v článku pekne zhrnul. Aj napriek rozdielnemu pohľadu na vec musím s veľa vecami súhlasiť.
Ono je to asi o tom, ako kto tie jednotlivé fragmenty naukladá.
Že sa u nás už vyskúšali všetky formy fungovania zdravotníctva a že všetky skončili v....to je jedno kde, to je proste fakt. Až niekedy jeden zauvažuje, či by sa problematika zdravotníctva pre jeho neskutočnú podobnosť s vesmírnymi javmi ako sú čierne diery nemala považovať za samostatnú kategóriu astronómi.
Vo švédsku jestvuje zaujímavý a funkčný model zdravotnej starostlivosti, v nórsku dokonca ešte vyspelejší až nápadne podobný socialistickému. Lenže je to aj o iných platbách.
Nielen do systému ale aj oficiálne na ruku.

Všeobecne sme my slovač pomerne hundravý národ. Najmä čo sa politikov týka. Najhoršie ale na tom je to, že 90% ľudí sa stotožnilo so všeobecným mrmlaním a z toho zvyšku iba zlomok má záujem pátrať po podstate problémov ktorými nás politici zaťažujú.
Tak ako sa človek nezaoberá cestou vlakom tým, čo všetko musí pri vedení vlakovej súpravy robiť strojvodca, tak isto by sme mali byť "obťažovaní" politikmi pri ich riadení štátu. U nás je to ale postavené na hlavu a práve permanentné dráždenie ľudí tlačovkami a primitívne podvedomé manipulovanie s nimi je princíp straníckej práce a lámania voličov.
Začínam si čoraz viac spomínať pojmy ako triedny boj či stranícky antagonizmus a proletársky internacionalizmus.
Po včerajšej tlačovke Smeru sa ani inak nedá. Našťastie slečna redaktorka (netuším ktorej televízie) tromi jednoduchými a konkrétnymi otázkami znegovala a zhovadila Bašku, Kaliňáka a v pár sekundách po strate úsmevu Fica bolo za vrchstolom prázdno.

Sú strany ktoré prosto bytostne potrebujú ľuďom brnkať na city, vyvolávať primitívne asociácie a mať národ permanentne rozjatrený.

Je logické že ľavica ša snaží požrať všetko okolo seba (veď už celé storočie si hovoria boľševici). To bol odjakživa prirodzený spôsob ich fungovania. Mrzí ma že pravica naopak triešti svoje sily tak tupým súbojom ako predvádza momentálne SDKÚ a SaS. V tomto momente závidím tým "hlúpym" američanom tú krásnu jednoduchosť rozhodovania. Žije sa mi zle pri demokratoch ? Budem voliť republikánov. Alebo naopak.
U nás už dve desaťročia banda hňupov nerobí nič iné iba zakladá a ruší strany podľa toho ktorá alternatíva je momentálne marketingovo lepšia. A Čím hlúpejší volič tým lepšie. Na sľuby o socializme dnes naletí asi každý tak prečo nesľúbiť, keď už dnes vieme že výhovorka "je kríza" znovu zaúčinkuje.

Mám ale také masochistické želanie. Tento štát už zažil kadečo tak by som možno bol aj za alternatívu, že Smer by naozaj mal väčšinu a to dokonca ústavnú. Takže žiadne výhovorky, žiadne koaličné peripetie ale iba čistá práca pre blaho slovenského občana nižšej a strednej triedy a škrtenie bohatých.
Majú recept na zdravotníctvo, školstvo, zamestnanosť a sociálne neprispôsobivých tak potom prečo im nedopriať usmažiť sa na vlastnom pekáči a vo vlastných drístoch.

Kým sa toto neudeje, stále sa nevyliečime z ilúzie že všetci sa budú mať dobre.
cepenan | 16-11-2011 17:46:08
pan kusy teraz vidime ako ten kapitalizmus funguje.celi svet ide do pecka a zachranuje nas cina!a keby sa pan gorbacov nenechal podplatit tak je kapitalizmus uz davno v hovnach.my sme ich zachranili a posunuli krizu o 20rokov!a ukazte my 1 mladeho podnikatela ktory zacal snicoho?su tu mladi podnikatelia a tym pomohli rodicia tiez podnikatelia.pre mladich sa tu 20rokov neurobilo nic!najrozumnejsie odist a nech si tu robi kto chce lebo toto je krajina s.o.m.a.r.o.v
Michal Kusý | 16-11-2011 17:05:47
cepenan: Neexistuje systém, kde by niečo bolo zadarmo. A ani neexistoval. Socializmus sa zrútil v celom svete. Zostal iba v pár zaostalých krajinách, kam máš stále možnosť vycestovať - Kuba, Severná Kórea - to odporúčam - vedel si že v novinách v Pchjongjangu zverejňujú recepty na jedlá z trávy a potkanov, lebo nemajú ani čo žrať?

Páni podnikatelia ťa vykorisťujú? Choď si zajtra do Galanty založiť živnosť a aj ty nebudeš vedieť čo od voľnosti.

Pre 14:43:20 | 16-11-2011 16:23:27
Tie Vaše kecy mi pripomínajú ten vtip o 7 divoch socializmu:
Každý mal prácu.
Hoci mal každý prácu, nikto nič nerobil.
Hoci nikto nič nerobil, plán sa plnil nad 100 %.
Hoci sa plán plnil nad 100 %, nikde ničoho nebolo.
Hoci nikde ničoho nebolo, predsa mal každý všetko.
Hoci mal každý všetko, predsa všetci kradli.
Hoci všetci kradli, nikdy to nikde nechýbalo.

Mali ste v 1989 ísť pozrieť na západ, aby ste videli rozdiely medzi skvelým socializmom a prehnitým imperialistickým kapitalizmom. Aha, zrejme ste tam ešte ani neboli - a to je už 2011.
Pre 14:43:20 | 16-11-2011 16:23:27
Terajších papalášov miluješ?Títo sa nemajú ako prasa v žite?Aký majú papalaši teraz platy a ako terajší pracujúci.Asi si málo pamätáš,alebo si mladý.Ja som prežil celú totalitu a som rád.Všetci museli robiť,lebo mali ústavou zaručené právo na prácu. Kto nechcel robiť bol príživník,tak ho i zatvorili.Teraz musíme drieť za pár šupiek na cigáňov a tých ktorím sa robiť nechce.Čo si myslíš dokedy to takto môže trvať?
cepenan | 16-11-2011 16:20:18
ach ti zly komunisty co nam dali cinziaky zadarmo +nenavratne a bezurocne pozicky to bol ale zly system!nie je lepsie zarobit 300ecek a zobrat si na krk hypoteku na celi zivot a splacat 400ecek?a ti papalasi no fuj!lepsie je robit na korejcov a pozerat na paaanov podnikatelov ktory nevedia co odvolnosti...krasny system ste nam vystrngali...slubili sme si lasku slubili vraviet pravdu len jaj ze aka komedia.
noc v archive | 16-11-2011 14:43:20
Ta pohoda, o ktorej hoorite, bola perfektne nainszenovana. Ja som ju zazil, tak viem, o com pisem. Za tymi a takymi casmi, mi nebude nikdy luto, lebo sme vsetci klamali a inak rozpravali doma a inak v praci...Nenavideli sme vsetkych papalasov a funkcionarov, lebo ti sa mali ako prasata v zite, ale hlasali vsetkym rovnako...skoda, lebo ti byvali este stale kalia vody.
pre noc v archive | 16-11-2011 12:13:23
...tiez si rad pozriem noc v archive a priznam sa, ze trochu zavidim vtedajsiu pohodicku ludi, ktori sa nikam neponahlaju, nemaju stres, neurazaju sa, nestrkaju do seba pre nastupovani do elektricky a uzivaju si (v ramci moznosti), dovolim si povedat, lepsie ako dnes!
pre demokratov | 16-11-2011 12:08:52
jedna otazka pre vsetkych demokratov: co je lepsie? ...mat peniaze a nemat si co kupit alebo mat co kupit a nemat peniaze???
demokrat | 16-11-2011 11:11:03
Je veľmi smutné, že 22 rokov po páde komunizmu má Smer-SD (ako nástupnícka strana SDĽ - KSS) 45% preferencie. Kradli 4 roky tak strašne a tak okato, a aj tak pastieri oviec ich pôjdu voliť...
Noc v archive | 16-11-2011 10:58:41
tak to, co bolo pred 1989 najlepsie uvidite, ked si pozriete par poslednych vysielani Noc v archive, co vysiela Slovenska televizia. Na papieri vyzera vsetko inak, ale vidiet to natocene vo vtedajsej skurocnosti, tak to ma silu. Vsetci, co sme vtedy fungovali a neboli aktivny v "spolocenskom" diani vtedajsieho rezimu, sme denne zatinali zuby. Ked si to pozriete, budete radi, ze ste to nezazili. To z ludi robili uplnych baranov. Kazdy clovek, ked si pozrie spätne tie veci musi zasnut, ako si z nas komunisti robili idiotov. A na zjazdy do Tatier si objednavali dievcence, spytajte sa vtedajsich ciasnikov, ti toho videli!
Pre Petra K. | 16-11-2011 06:46:53
Prečo by si mal odísť?Odísť by mali tie politické ksychty,ktoré nás tu už 22 rokov klamú a okrádajú.Keď im to dovolíme tak to budú robiť do nekonečna.Nerozumiem národu,v bežnom živote,ked nás niekto raz oklame,stýmto človekom končíme.Prečo sa necháma stále klamať a verejne okrádať týmto politickýn troskám???Máme tu nešťastné výročie,s horkosťou spomínam na sľuby:vláda odborníkov,atď...
Peter K. | 15-11-2011 22:51:06
Ked u nas zacne vladnut pravica s lavicou (napr. SDKU+Smer) tak radsej odidem prec. Teraz je este aka-taka kontrola nad kradnutim ked si jedni vycitaju druhym. Potom budu len vsetci kradnut a verejnost sa nic nedozvie.

Co sa tyka priamej demokracie ako je vo Svajciarsku kde su pravidelne referenda - to by u nas neuspelo. Ked vidim kolko dementov je po uliciach tak som aspon trosku rad, ze o takychto veciach rozhoduju aspon stranicky polodementi.
Marek | 15-11-2011 20:51:35
Ja len neverím že všetky nemocnice skrachujú - podľa mňa sa prečistí trh. Napr. komu chýba Šalianska nemocnica? Dnes máme kopu nemocníc ale žiadnu kvalitu.
anonym | 15-11-2011 20:35:28
Marek, máš pravdu, ale privatizácia z Uhliarikovej dielne tiež žiadnou výhrou nebude. Všetky možné modely fungovania nemocníc u nás sú o zdieraní pacientov.
Marek | 15-11-2011 19:37:23
Vo Švédsku môžu byť štátne nemocnice, tam je 0% korupcia. U nás štátna nemocnica = nekonečný tunel neustále pýtajúci peniaze z rozpočtu. Viď zmluva za 400.000 € mesačne v prípade Prešovskej nemocnice. Firme založenej v deň podpisu zmluvy a bez jasného vymedzenia za čo vlastne sa platí. Samozrejme, nemocnica vytvára dlhy.

Prirodzene by mala skrachovať a nech si chodia prešovčania do nemocnice do Košíc, Popradu alebo Užhorodu. Už len dúfam, že okrem 99% nevinných skoná v sanitke aspoň jeden člen rodiny ľudí, ktorí sú za toto zodpovední!

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign