Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Ked nam odpadky po nich vadia, mozeme ich odpratat... Oni sa s nimi naucili zit.

 Mesto ma zberny dvor. Ked sa chceme zbavit velkoobjemoveho odpadu - vyvezieme ho tam. V Mestskych socialnych bytoch staci, ked odpad vyhodia von. Mesto ho odprace na naklady nas vsetkych. 
Pytam sa, preco my vsetci vobec platime za odvoz smeti? Sme snad horsi obcania? Nie je to pre to, lebo uradnici nerozdavaju  zo svojho ale z nasho spolocneho? Co ma takyto postoj kompetentnych spolocne so socialnym zmyslanim? Bude problem asocialov pre nasu spolocnost za par rokov vobec zvladnutelny?

Situacia v odpadkoch sa okolo Mestskych socialnych bytov stale nemeni - nezlepsuje. Na jesen bol jeden z velkoobjemovych kontajnerov tak ako na uliciach, pristaveny aj specialne pre predmetne zariadenie. Napriek tomu, neporiadok je stale a treba povedat, ze ten isty. Cim to je? Jednoducho prilisnou toleranciou vacsinoveho obyvatelstva k mensinovemu - asocialom a neprisposobivym spoluobcanom. Konkretne v uvedenom zariadeni mesta jeho obyvatelia za odvoz smeti neplatia - ich odvoz a likvidaciu odpadu platime my vsetci. Sustavne spravca eviduje dlh aj na tom symbolickom najomnom, ktore za uzivanie bytov je stanovene. Napriek tomu si nikto ani z oficialnych a toboz "ciernych" najomnikov stav nevazi a niektori z nich svinia vsade naokolo. Odpadky rozfukuje vietor po celej Trnavskej, mysi a potkanov sa bez ucinnej deratizacie mestom pri sposobe zivota predmetnych obcanov zbavit ostatnym susedom urcite nepodari. Stale verejnost na vedenie mesta a spravu bytov nevyvija dostatocny tlak a komunikacia s obyvatelmi zariadenia je problematicka az nemozna. Pokial veci nebudu kompetentnymi nazvane pravymi menami a problem bude pre nich jednoduchsie obchadzat a ignorovat ako riesit, dovtedy zmeny nezaregistruje nikto. Preto uz konecne treba povedat ze ten, kto sa odmieta prisposobit vacsine, svojim konanim sustavne zneprijemnuje zivot okoliu, zije z dani tych ktori tvoria hodnoty a denne pracuju na to aby uzivili seba a svoje rodiny - patri do porondy k Vahu - mimo civilizaciu. Nevidim v tom nic neprirodzene, jedine ochranu normalnej casti spolocnosti od zivlov, ktore jej prave pre nekonanie kompetentnych prerastaju cez hlavu. Je zasadnou chybou ze sme po generacie tolerovali a dnes stale tolerujeme fakt, ze ked asociali nieco vyhodia na verejne priestranstvo a nam to tam vadi a nechceme to tam mat, tak to po nich jednoducho upraceme, alebo zabezpecime upratanie na naklady toho, kto sa civilizovane spravat vie. Ked sa na vec pozrieme podrobne zistime, ze oni vlastne robia to, co im my dovolime. A tak tomu bude dovtedy, pokym aj v tejto spolocnosti nezacne fungovat system. Jednoduchy, kontrolovatelny a hlavne - nekompromisny. Kazdemu to, co si zasluzi a zdarma ani koruna. A ak chce niekto rozdavat, tak nech rozdava zo svojho a nie zo spolocneho. Na sidlisku Lunik IX v Kosiciach kazdorocne na naklady normalnych, civilizovanych obcanov mesta odpracu tony odpadu. Obyvatelia sidliska po dlhe roky hadzu odpadky nielen rovno von z okien na ulicu, ale aj do vytahovej sachty. Likviduju verejnoprospesne zariadenia, elektromery, hydranty. A ked zdemoluju prideleny byt alebo im vyhori - pytaju si od mesta novy. Co to je? Kto tu je vlastne diskriminovany - ten kto generacie zije na ukor statu a necha sa zivit z dani pracujucich, alebo ich zivitelia?


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Ľubomír Veselický lubomir_veselicky@pobox.sk | 01-12-2008 15:44:09
Išli sme trochu inou cestou. Vychádzali sme z daného stavu. Oni ako užívatelia mestského majetku, ktorí si evidentne nevážia lacné bývanie v teple a s tečúcou vodou a možnosti mesta sprísniť podmienky nájmu. Preto sme navrhli jednotne upraviť domu nájmu na tri mesiace s uvedením dôvodov na ukončenie zmluvy v prípadoch neplatenia, poškodzovania objektu, páchaní priestupkov proti verejnému poriadkua občianskemu spolunažívaniu. Toto sme žiaľ nedosiahli, kolegovia poslanci buď nechceli prispieť k náprave, alebo im bol náš návrh ľahostajný. Stručne. Nešli sme cestou hľadania spôsobu ako od nich peniaze dostať, ale ako ukončiť nájomný vzťah, ak by ich konanie smerovalo proti záujmom mesta. V priebehu roka už niektorí boli práva užívania týchto bytov zbavení, no tí čo prišli nie sú lepší ako predchádzajúci užívatelia. Neuplatnenie nášho receptu sa vypomstilo pokračovaním problémov z minulosti. Osobne vytýkam aj primátorovi mesta, že správanie sa sociálne odkázaných chcel zlepšiť rozhovormi s nimi a ich presviedčaním. Tento spôsob sa ukázal ako úplne neúčinný. Ich správanie aktuálne vyžaduje minimálne 2 kontroly mestskou políciou denne. A aj to ešte nemáme záruku, že tam bude aký-taký poriadok.
lulbomir_veselicky@pobox.sk | 26-11-2008 16:55:22
Problém správania sa sociálne slabších sme na komisii verejného poriadku začali riešiť už vlani. Na začiatku sme žiaľ narazili na ťažké nepochopenie prakticky celej sociálno-zdravotnej komisie. Pod tlakom našich argumentov sa podarilo vysťahovať niekoľkých dlžníkov, no tí, čo ich nahradili sú rovnako nedisciplinovaní. Náprava (v platobnej disciplíne) nastala iba u jediného užívateľa. Problém vidím v tom, že pán primátor, ktorý hovorí ako často chodí po meste pravdepodobne nechodí okolo sociálnych bytov. Ide o mestský majetok, o ktorý sa mesto evidentne nestará. Pred pol rokom som v súvislosti s ďalším návrhom člena našej komisie zdôraznil, že na mestskom pozemku sú tri čierne stavby!!! Nič sa nedeje. Prečo? No lebo primátor neprikázal konať. A mančaft má vysvičený tak, že pomaly už nepôjdu ani na WC, kým to nebudú mať povolené.
pavol pavol | 02-12-2008 17:45:33
Takže v podstate to čo sa predpokladalo. Nuž nezostáva len popriať aby zodpovední konali dôsledne a aby bol tlak na neprispôsobivých (povedzme to rovno na hajzlov) permanentný a s jednoznačnými dôsledkami. A že primátor je taký aký je? Nuž zrejme deformácia materskou stranou. Mať podporu zástupov tých ktorí veria že sa im zadarmo pomôže na úkor hlupákov, ktorí sa dokážu živiť iba prácou.
pavol pavol | 28-11-2008 15:01:43
Mne osobne by sa napríklad páčilo, keby komisia verejného poriadku hľadala možnosť podmieniť poskytovanie akýchkoľvek dávok alebo podpôr spoluprácou pri náprave zdokumentovaného stavu. Nezdá sa mi že by štát poskytoval dávky bezpodmienečne. Navyše mesto predsa musí mať nejaké právomoci. V článku o činnosti MsP som postrehol niečo o udelení pokuty za znečisťovanie verejného priestranstva. Nie je možné aplikovať niečo podobné aj tu? Aj keby išlo o pár korún, neverím že systematický postup by viedol k výsledku. Ako sa hovorí stokrát nič aj vola zabije. Nie je napríklad možné upraviť prevádzkový poriadok alebo aký dokument pre sociálne byty? Alebo je za všetkým iba strach z následkov vyžadovania disciplíny od tejto čvargy? Občania sa totiž právom môžu pýtať prečo by mali zo svojich daní podporovať tento mrdník. Čo tak vyslať sem jednu z misií našej armády aj s buldozérom. Tak vraj upratovali každý mesiac v Kosove keď ochraňovali pred zlými srbmi tých albánskych chudákov. Vraj z okien aj ssrrali lebo sa im nechcelo zísť z poschodia. Mimochodom ako možný výsledok po pár rokoch navrhujem kompetentným ísť pozrieť do Trnavy na Coburgovu ulicu (pri bývalej TAZ-ke). Aspoň by ich to podnietilo k urýchlenému premýšľaniu čo so situáciou. Tam je to totiž prisilná káva aj pre najväčšieho "odpadkového otužilca". Videl som to iba za jazdy z auta (zastaviť sa tam vraj nevypláca) a dva dni mi nechutilo. Možno nás čaká niečo podobné. Bŕŕŕŕ´...

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign