Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Kampaň – nekampaň

V posledných dňoch som na SOL čítal výhradu , že niektorý z kandidátov na primátora už robí volebnú kampaň. Ten mu to vyvracia. Zákon je zákon. Poďme ale posúdiť, či zákon reálne zodpovedá potrebám a stavu spoločnosti. Spomínam si na donedávna platný limit najvyššej čiastky, ktorú mohli politické strany použiť vo volebnej kampani. Predstavitelia tých najbohatších strán a hnutí, poprední politickí predstavitelia, ktorí sľubovali dodržiavať zákon, sa pravidelne obviňovali z prekročenia limitu. Samozrejme, že všetky strany a hnutia, ktoré získali financie na volebnú kampaň, vrazili do nej, čo sa len dalo. Bez ohľadu na limit! Veď išlo o moc a o budúce zdroje pekných príjmov. Hádky ukončilo rozhodnutie dotknutých o zmene zákona. Maximum výdavkov na volebnú kampaň si zrušili. Poďme na pôdu samosprávy. Kto sa za ostatné štyri roky preukázateľne objavil v rokovacej sále mestského úradu 26.8.2010 a možno aj na niektorom z predchádzajúcich rokovaní MsZ, má určite menšie šance na výhru ako ten, kto v samospráve pracuje viacero volebných období. A to môže rozdávať kalendáriky ceruzky, či kľúčenky 24 hodín denne. Veľkú úlohu zohrávajú najmä sympatie. Preto považujem určenie obdobia na volebnú kampaň zákonom iba náterom, ktorý má vytvoriť zdanie, že volebný akt má nejaké dobré pravidlá. Či sa nám to páči, alebo nie, politika je džungľa. V džungli neplatia žiadne pravidlá. Je ale stále našou povinnosťou, aby sme sa aspoň na území nášho malého mesta čo najviac snažili o to, aby v našom spolužití bolo čo najviac slušnosti.

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
anonym | 28-10-2010 09:50:03
Zneužili ste svoje postavenie a presadili,aby na Družstevnej ul. nebol kontajner,ktory tam roky byval na obvyklom mieste v jarnom a jesennom obdobi.
Pavol Kurbel pre anonym 18:47 | 28-10-2010 00:38:04
Môžete mi to vysvetliť? Nechápem, čo tým myslíte.
Robo Horvat | 27-10-2010 23:43:59
http://www.ceskatelevize.cz/porady/1142743803-reporteri-ct/210452801240031/
Robo Horvat | 27-10-2010 23:39:26
Tu je to zaujimave co pise pan Lehocky o Semiloch, ale asi nie dost pre nasich poslancov a primatora,no ale mozno pre buduce MsZ. Uvidime. Pan Kurbel by mozno povedal,ze ked panboh da, aj motyka vystreli.
anonym | 27-10-2010 18:47:18
pan Kurbel ukazal ako to mysli s občanmi pri rozmietneni velkoobjemovych kontajnerov
Igor Lehocky | 27-10-2010 13:07:31
Pán Kurbel, ja verím, že zmluvy sa schvaľujú v dobrej viere, že druhá strana dodrží zmluvné podmienky, že výsledný efekt, služba, dielo, tovar bude mať vlastnosti podľa predstavy poslancov, ktorí ju odsúhlasili, že ľudia tohto mesta budú spokojní. Okrem seba vedel by ste dať "ruku do ohňa" za všetkých svojich kolegov? To by bolo asi ťažšie, ak nie nemožné. Ja si v podstate myslím, že každý, kto sa rozhodne byť poslancom a bude zvolený, dáva svoje meno, prácu i súkromie na pranier verejnosti a každé pochybenie kolektívneho orgánu proste musí znášať ako pochybenie aj svoje. Všetko sa začína odvíjať vždy a výhradne od kvality zmluvy, to ťažko niekto zmení a je to o to horšie, keď sa zmluvy taja, zahmlievajú, menia a nezverejňujú. Neinformovaný občan mesta sa potom zákonite chová len ako kritik, ktorý do všetkého kope, pretože JPP frčí, to poznáte. Z čoho má vychádzať občan? Je to ale asi o prostredí, ktoré je vytvorené v Seredi za mnohé roky v medziľudských vzťahoch, lebo ak hlavnou doménou je rozhodovanie s obavou, aby som neprišiel o majetok alebo o zamestnanie, alebo si vyrobím nepriateľov keď nebude tak, ako chce tam ten...to je predsa choré a nemá to nič spoločné s kvalitou, odbornosťou. Ak poslanec neslúži ľuďom, mestu, je to nepochopenie poslania člena MsZ. Na CT1 v relácii "Redaktori" nedávno odvysielali dokument o meste Semily v ČR, doporučoval by som to vidieť každému. Primátorom mesta je 31 ročný chlapík s právnickým vzdelaním, ktorý ale evidentne právo ovládal, na rozdiel od mnohých nositeľov titulu a dokument bol natočený preto, lebo v tomto meste sa tomuto chlapíkovi podarilo skoro nemožné: nulová korupcia a klientelizmus. Dokázal to dokonca napriek tvrdeniam najvyšších predstaviteľov ČR, politikov, že bez korupcie to nejde! A ide, dokázal to a na číslach dokladoval, koľko miliónov sa tým pre mesto ušetrilo. Ako sa to dá? No úplne "banálne"- všetko zverejňované na internete do bodky!! Ak ako poslanec rozhodujem o verejných financiách, o peniazoch občanov a som platený aj občanmi mesta, majú právo vedieť, ako s nimi nakladám, to je to podstatné a úplne triviálne pravidlo, ktoré keď funguje, tak to ide, nech to znie akokoľvek ako nejaké ideologické klišé. Poriadok robí priateľov. V Semilách to pochopili, možno aj v Šali, Galante a aj v tých ostatných mestách, ktoré spomenul p. Horvát. Čo myslíte, oplatí sa o tom rozmýšľať?
Robo Horvat | 27-10-2010 00:43:13
Pan Kurbel s tou transparentnostou to bol ako fór,ked ze som tam dal smejucich smajlov .Napiste kto robil vyber a co viete o tej firme a kde ma sidlo ake maju referencie atd.Preco tieto udaje niesu resp.neboli zverejnene pred vyberom? Preco sa pri uzatvarani zmluvy s ASOU nezosuladil datum po ukonceni volebneho obdobia? Preco to inde ide len v Seredi nie? Preco sa o Seredi vsade rozprava,pise,vysiela ako o kriminalnej a drogovej žumpe? Preco sa o Seredi nepise ako meste Sali,Martine,Pov.Bystrici?Ako vsetko dopredu zverejnuju? Preco? Preco sa ma snazite presvecit ake je to vsetko na MsZ super,ked dobre viete ze to tak nieje. V nastavajucich volbach ma u mna len ten kandidat sancu, co okrem ineho bude preferovat vo svojom programe transparentnost,zverejnovanie a otvorenost voci nam volicom,lebo len toto je ta spravna cesta pre toto mesto. Ryba vzdy smrdi od hlavy a treba s tym uz konecne urobit jasno.
Pavol Kurbel pre Roba Horváta | 26-10-2010 23:22:59
Aj v komisii, ktorá by zasadla po voľbách, by bola hŕstka vyvolených, tak ako podľa vás teraz. Prepáčte, ale neporovnávajte zmluvy Ficovej vlády, ktoré sa uzatvárali aj po voľbách a boli zjavne nevýhodné pre štát a s takými sankciami za vypovedanie, že je lacnejšie ich nevypovedať, s výberom v tomto prípade. Sám ste napísal, že bolo všetko transparentné, bol to najlepší výber a najlepšia cena. Z toho jasne vyplýva, že každý slušný a poctivý človek by vybral rovnako. To znamená že aj vy, keby ste patril do hŕstky vyvolených. Tak o čo vám ide? Alebo by bolo lepšie, keby to vybrali budúci poslanci podľa vzoru akým vyberali napríklad kupcu na teplý vzduch a tak podobne? Prečo my tu v Seredi musíme vždy a za každú cenu len všetko kritizovať? Prečo ste nenapísal napríklad, že konečne na konci volebného obdobia sa podarila aspoň jedna súťaž, či výber tak ako má byť? Môžem vám povedať, že som bol viac krát medzi vyvolenými a vždy sme sa snažili vybrať to najlepšie pre mesto. Tak prosím vás prestante do všetkého len kopať.
Robo Horvat | 26-10-2010 15:53:51
Pani poslanci aj tu mate nieco na citanie a urcite aj na zamyslenie. http://povazska-bystrica.otvorene.sk/Members/smatana/povazska-bystrica-zverejnuje-faktury-co-dalej
Miloš Majko | 26-10-2010 12:40:20
Uz z prvej mojej vety je zrejme, na koho som reagoval.
Robo Horvat | 26-10-2010 12:24:28
Milos az pises o mojom prispevku kludne to napis a ak nechces aby som sem pisal tiez to staci napisat a nebudem sem uz nic pisat.Tu nejde o to aby niekto vyhovel mne,tu predsa vôbec nejde o mna,ale o vsetkych obyvatelov nasho mesta! Tento tender je nezodpovedny cin voci buducemu MZ,preto, ze niekto bude niest zodpovednost za rozhodnutie druheho.A uvidis ak nastane problem tak nebude vinnika.A preto si stojim za nazorom,ze taketo dolezite rozhodnutie uz malo rozhodnut nove MZ a niest aj svoju zodpovednost. Vsetko sa da,len treba chciet. Ale naco,ved toto niekomu vyhovuje asi lepsie ze? Pan Kurbel o akej transparentnosti pisete? Ze komisia v ktorej je hrstka vyvolenych a o chvilu mozno bývalych rozhodla? ;-)
Miloš Majko | 26-10-2010 10:04:04
Zial pan Kurbel ma pravdu a nielen vo vete prvej. Za takmer tri roky som pochopil, ze su diskutujuci, ktori skutocne asi principialne nesuhlasia s nicim a s nikym. Ani z voza, ani na voz... Nik im nevyhovie a koniec koncov - preco by sa o to aj niekto mal snazit? Pristupom aky tu bol predvedeny iba niekolko prispevkov podomnou bude dosiahnute iba to, ze verejne reagovat na poziadavky obcanov nebude ani tych par poslancov. Je to skoda. Skoda pre obcanov, ale aj pre samotnych poslancov. Teda skoda pre dalsi rozvoj mesta.
kamionista | 26-10-2010 08:55:57
Sered je vysledkom celeho poslaneckeho klubu terajšieho i tych predošlych!
anonym | 26-10-2010 08:28:11
toto co pisete svedčí o nekopetentnosti niektorých poslancov reči, reči , ale odbornost...? ved podla mna by mali mat aj nejaké vedomosti, aspon zo svojho odboru , ale??? nie som si istý.Byt poslancom by mala byt zodpovednost a sluzba mestu a obcanom, nie ryžovisko ... a to potrebuje vela casu a obetavosti ,znalosti, šikovnosti ... a potom sa ukazu výsledky a nie schádzanie sa niekedy poza bučky a... a skutek utek
anonym | 26-10-2010 08:21:35
Veci a zivot nie su len o zakonoch ten je pomockou, ale o ludoch a v tom mame smolu dobri su v tichosti a riesia svoje problemy a ti ostatni idu do politika , zial len pre svoje dobro, samozrejme cest výnimkam, ale tých je málo.
kamionista | 26-10-2010 01:53:24
Pan Kurbel,mate pravdu!!!.....ale iba v prvej vete!
Pavol Kurbel pre Roba Horváta | 26-10-2010 00:19:35
V tomto meste je všetko na figu. Ak sa neurobí transparentný výber, je to na figu. Ak sa urobí, je to tiež na figu. Len, aby bolo stále čo kritizovať. Píšete, že viete, že bolo všetko transparentné a bol to najlepší výber a najlepšia cena. Tak potom čo vlastne chcete. Mám pocit, že vám by nevyhovela ani panna Orleanská. Ak končí zmluva s ASOU, tak je prirodzené a zodpovedné, že sa kontinuálne urobil nový výber a pokračujeme ďalej. Ak neviete, tak ASA chcela už veľmi dávno odstúpiť od zmluvy a prestať s vývozom odpadu, nakoľko tvrdili, že posledný rok či dva sú na tom stratoví. Ja osobne som súkromne jednal s riaditeľom a presviedčal som ho, aby od zmluvy neodstupovali. Podotýkam, že na jeho osobnú súkromnú žiadosť. (uvádzam to preto, aby som zase nebol z niečoho obviňovaný)
Robo Horvat | 25-10-2010 23:31:26
Pan Veselicky mozeme prejst aj k cinu a to ako sa cinite poslanci a najme na konci svojho volebneho obdobia. Tender namiesto spolocnosti ASA.Ja uz aj viem co napisete. Za vsetko moze primator. Tak naco doprdele ste vsetci poslanci tam,ked dovolite aby sa toto dialo na konci volebneho obdobia *headbang* Ved naco by sa predlzila zmluva o par mesiacov ASE aby vyber vykonalo nove zastupitelstvo,zaco by samozrejme nieslo aj zodpovednost. Poviem to sprosto a polopate.Toto konanie vyvolava len podozrenie,ze niekto sa na konci volebneho obdobia este napakuje a potom nech je hoci aj potopa.Ja viem vsetko bolo transparentne a bol to najlepsi vyber a najlepsia cena. :-D :-D Ale podla mna je taketo konanie nezodpovedne a trestuhodne *headbang*
Ľubomír Veselický | 25-10-2010 20:23:05
Pánovi, ktorý tu vystupuje pod pseudonymom Robo Horvát! Pokiaľ sa neodstráni? Netransparentnosť, klientelizmus a korupcia sa samé neodstránia nikdy. Samé sa nič nebude nikdy zverejňovať. Všetko je v rukách ľudí. Po niekoľkých mesiacoch úsilia a pripomienok sú zverejňované na sered.sk podstatné informácie o materiáloch prerokúvaných v MsZ ako aj výsledky hlasovaní o prijatých uzneseniach. To tu pred štyrmi rokmi nebolo. Ak viete o korupcii alebo zmanipulovaných výberových konaniach, konajte! Lamentácie o realite nášho mesta to je to posledné, čo mesto a jeho obyvatelia potrebujú. Tak už prosím prestaňte kuvikať a zapojte sa! Ale to bude asi problém, pretože na konkrétne činy, ako vidieť, nemáte čas.
Robo Horvat | 25-10-2010 00:15:27
Pokial sa neodstrani netransparentnost,klientelizmus,korupcia a nezacne sa vsetko zverejnovat, tak k lepsiemu to v nasom meste nepojde. Ved kazda zmluva alebo vyberove konanie niecim smrdi.Toto je realita nasho mesta.Je to otrasne ale bohuzial je to tak. Ale skoda reci a casu.
Igor Lehocky | 24-10-2010 22:20:32
Skoda ze tu prvu vetu Vasho vyjadrenia ludia proste nechcu pochopit a nemaju zaujem o dalsie "problemy" okrem tych svojich. Da sa to ale pochopit. Len ked to takto funguje uz roky rokuce, teda ze ludia si nevedia najst cestu k sposlancom, myslim ze by mohlo byt na mieste, aby si poslanec nasiel cestu k ludom a je v podstate jedno, akym sposobom. Skoda ze praca poslancov sa tym padom stava separovanym prvkom aj v takom malom meste ako je Sered. Ja tomu proste nerozumiem, preco nemoze byt pre jedno male mesto zlym prikladom praca nasich velavazenych v NR SR a preco si take mesto ako je Sered nedokaze poradit s vyslednym efektom prace MZ tak, aby obcania nemali dovod iba na kritiku na kazdom kroku. Opravnenu? Mam taky pocit, ze tak na 70% opravnenu, lebo prave vdaka tymto novinam mnohe veci uzreli svetlo sveta v slove, vo fotodokumentacii, pisomnych autentickych vyjadreniach zastupcov mesta a mnohe svedcia o tom, ze ked uz je uradnik "tam", najskor sa nauci ovladat aroganciu a odmietanie hladania cesty k obcanom mesta. Kto za to moze? :-)
Ľubomír Veselický | 24-10-2010 18:57:32
Zmeniť veci k lepšiemu môžu iba občania samotní. Tie pesimistické výroky, že aj tak sa nič nezmení sú nanič. Voliči majú možnosť vidieť, kto a ako sa v tomto meste stavia k problémom. Stačí iba chcieť. Príklad. Najmenej 6 neposlancov sa na stránkach SOL už tretí rok vyjadruje k rôznym veciam a vyjadrujú svoje názory na riešenie. Z 19 poslancov možnosť prezentácie vlastných názorov túto možnosť využili v tomto volebnom období hádam až štyria. Odmietanie komunikácie na SOL má pravdaže aj reálny dôvod. Nie každý je ochotný riskovať hlúpe verbálne urážky diskutujúcich anonymov, ktorí sa s chuťou obúvajú do poslaneckého zboru hlava-nehlava. Ochota prísť na rokovanie zastupiteľstva a sledovať správanie sa poslancov i primátora a vidieť ich spôsob rozhodovania o Seredi je mizivá. Kruh neinformovanosti sa uzatvára. Preto tvrdím, že voľby sú skôr iba o sympatiách a iba v malom percente o poznaní kandidátov. Na škodu nás všetkých.
Igor Lehocky | 24-10-2010 14:21:30
Presne tak, s tym sa neda nesuhlasit, kazdy poslanec si robi svoju volebnu kampan pocas celych styroch rokov vykonu poslaneckeho mandatu. Lenze.Ako su obcania mesta informovani o cinnosti poslancov? Preco nalada seredcanov je o tom, ze treba vymenit vsetkych poslancov a primatora? Preco takmer vsetko co sa udeje v tomto meste (stavby, opravy) zavana nekvalitou,klientelizmom a korupciou, alebo az absurdnostou ( obstavenie kablov v novostavbe a zaasfaltovanie stlpu v kruhovom objazde)? Myslim si, ze dobry zakon, ktory vytvara nerovnovazne postavenie kandidatov neexistuje, existuje iba zly zakon, ktory to umoznuje a potom aj dobra praca alebo dobry umysel jednotlivca sa straca v celom tom marazme nekvality, ktoru ludia kritizuju aj v SOL. Kto to zmeni?
Ľubomír Veselický | 24-10-2010 13:16:36
V tomto prípade kladiem otázku. Na čo je dobrý zákon, ktorý vytvára nerovnovážne postavenie kandidátov? Keď sme v auguste iniciovali podpisovú akciu, jednou z prvých reakcií bolo obvinenie, že to robíme iba preto, lebo sa blížia komunálne voľby. Nebola to pravda, lenže tvrdiť, že to nezarezonovalo u niektorých občanov ako konkrétna akcia, konkrétnych poslancov, to veru naozaj nemôžem. Preto som na stránkach SOL napísal, že každý poslanec si robí svoju volebnú kampaň počas celých štyroch rokov výkonu poslaneckého mandátu.
anonym | 24-10-2010 12:22:47
Pán Lehocky *yes* *yes* *yes* *yes* *yes*
Igor Lehocky | 24-10-2010 11:11:03
Budem sa uz po niekolky krat opakovat, ale akoby hlavnou domenou tohto naroda je neucta k zakonom, vulgarnost a neslusnost a najma ked ide "iba o peniaze". Tak ako sa spravaju celni predstavitelia statu, vlada, ministri,poslanci, tak sa spravaju aj ostatni ludia, ktorych o neucte k zakonom v tomto state informuju vsetky media denno denne a odpovedou ludi na tento stav je potom ucast vo vsetkych volbach a referendach. Kto to zmeni? Napr. v Galante to ide.V Seredi by to mohlo ist, ked sa spravni ludia dostanu na spravne miesto a funguje verejna kontrola. Kto to zmeni?

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign