Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Kam vlastne idú tie všetky peniaze za psíkov? ANKETA

Miloš MajkoDátum02. 06. 2015 16:26:31TémaÚtulok

Je vidieť, že občania sa začínajú pýtať, čo robia volení zástupcovia s našimi peniazmi. Áno - s našimi! My ich odovzdávame formou daní a rôznych poplatkov štátu a samospráva a ako správne uvádza Silvia, je nad čím uvažovať...

Silvia
2015-06-01 17:56:46

Prosim Vas, bola som zaplatit poplatok za moju 4 rocnu fenocku a velmi som odchadzala z MNV sklamana , ked mi ani obycajne sacky ra rocnu dan neponukli,myslim,ze aspon toto by mali psickarom ponuknut. Uz za tie vsetky peniaze ktore idu za psikov ,kam vlastne idu??? Nic o ninch konkretne nevieme a mame na to narok,su to nase peniaze a potom mesto dostane podla mna len s tychto dani velku ciastku penazi a nic pre psikov v meste nerobia,nijaky psi areal,,sa nevytvoril...myslim si ze je nad cim uvazovat...predsa su to nase peniaze. Silvia

No a diskutujúci Jozef do doplnil myslím si, že výborne:

Jozef
2015-06-02 14:35:53

Miso, Silvia a preco sa neopytate na MNV, za co teda platite a co Vam ze tie prachy mesto poskytne? Pokial viem, tak v Seredi je evidovanych nieco cez 2000 psov. To uz je nejaka suma. 34 eur panelak 7 eur dom 17 eur prevadzka.

Napadá vás, kam asi môžu byť tie tisíce Eur určené?

Keď som niekedy spolu s aktivistami  za vznik útulku pre týrané a opustené zvieratá riešil  petíciu, môj návr bol - všetky peniaze vybraté na dani za psíkov dať na útulok. Nestalo sa tak. Čo na to hovoríte vy?

 


Anketa: Ste za to, aby všetky peniaze vybrané za psíkov v meste slúžili na vybudovanie útulku pre opustené a týrané zvieratá?



Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
OZ Tulák | 05-06-2015 08:01:36
Peter, priestor v kasárňach nám bol ponúknutý . My sme žiadali kúsok miesta na postavenie 1-2 záchytných kotercov. Tento pozemok nám nebol ponúknutý na útulok. Chceli sme len kúsok miesta na postavenie záchytných kotercov , nie na útulok.neviem o tom žeby sme to odmietli. Zatiaľ nad tým premýšlame či do toho ísť , pretože ako som písala nižšie je nás málo a máme veľa miest kde musíme chodiť za psami. Ide o to aby sme si zvážili my či to utiahneme v počte v akom teraz sme. Opäť pripomínam- to miesto sme chceli pre potreby OZ, nie ako oficiálný útulok.
Neviem odkiaľ máte túto informáciu, ale zrejme Vám bola podaná zle a zle vysvetlená.
Katarína
Jozef | 04-06-2015 20:04:42
Ano, Peter, vlastne hovorime skoro o tom istom. Ved ja sa nehadam.
Ta anketova otazka je len do istej miery spravna.
Ide o to, ci teda mesto je ochotne podielat sa na utulku, alebo nie.
Ked si prekliknes v pravom stlpci tu na SOL \"Utulok\", tak tam najdes pod menom Jozef hafo prispevkov, kde tvrdim stale to iste.
Ziadne smajlikove nuf nuf, ziadne detske vykriky, ze super hafici budu mat domov utulok neuzivi.
A to s tym pozemkom. Pokial Ti niekto ponukne moznost par stvorcov bez energii, kdesi v zaplavovej oblasti, o com pochybujem(daj link), tak to je \"puhy\" vysmech.
Niekedy pred cca 5 -6 rokmi sa tu Veselicky vyjadril, vtedy ked este bol proti richtarovi, ze ziadny utulok nebude, lebo nie je vola poslancov.
Vies, navstivil som par utulkov, pozrel som si par vyrocnych sprav OZ, ktore to robia a preto viem, co to obnasa.
A aj napriek tomu som presvedceny, ze keby dane za psa isli na toto, tak by to hodne pomohlo.
Prave mi prisla na dvor Micka a jej styria kamosi. Idem im nasypat papu.
Aj napriek nazorovym rozdielom, Ti dakujem za pokec.
Peter | 04-06-2015 19:29:35
A vy ste všetci nechápavi...?
Jozef ved máš úplnú pravdu ved o tomto hovorím od sameho začiatku a ty sa ma teraz pýtaš \"či \"... Ved si precitaj celu diskusiu od začiatku.
OZ takže nie je pravda to ze vám bol ponúknutý pozemok v bývalých kasárňach pri Váhu... ?
Ja viem viem to nie je len o pozemku to je o tom co píšem a a co napísal aj Jozef ze ročne 40 50k € takže znova sa vrátim im k anketovej otázke však je zle položená...?
Peter | 04-06-2015 19:29:18
A vy ste všetci nechápavi...?
Jozef ved máš úplnú pravdu ved o tomto hovorím od sameho začiatku a ty sa ma teraz pýtaš \"či \"... Ved si precitaj celu diskusiu od začiatku.
OZ takže nie je pravda to ze vám bol ponúknutý pozemok v bývalých kasárňach pri Váhu... ?
Ja viem viem to nie je len o pozemku to je o tom co píšem a a co napísal aj Jozef ze ročne 40 50k € takže znova sa vrátim im k anketovej otázke však je zle položená...?
Mária | 04-06-2015 13:31:54
anonym - zobuď sa ty do reality! Dobre vieme, že sa platí za psa aj inde, táto debata je o inom - keby sa aspoň pre tie zvieratá čosi spravilo! Ja si platím a tie koše sú veľakrát nevyprázdnené, čo tam potom smrdí a ďalej nemusím hovoriť. Ani vrecká, nič. Ani základné veci nie sú. A to, či si použijú peniaze z týchto daní na niečo iné - ok, ale nech potom za iné peniaze spravia niečo aj pre zvieratá! Téma útulok je niekoľkoročná a nič sa s tým nerobí. Iné mestá môžu mať útulok? Myslím, že ho ľudia podporovali - nemusia len finančne, ale pomôžu napr. s materiálom, prácou atď. Tie zvieratá za to nemôžu. Ale to by chcelo trošku chcenia, že áno?
anonym | 04-06-2015 13:16:05
Sered je jedine mesto na slovensku,kde sa plati za psov :D Uz sa zobudte a budte realisti,lebo to sa ani citat neda!!!
JaNa | 04-06-2015 13:08:27
mna by to tiež zaujímalo, mám dvoch psov-malé plemená, za oboch poctivo platím a v podstate nechápem prečo. Bývame na rodinnom dome, za bránu nevyjdú čo je rok dlhý, neznečisťujú VEREJNÉ priestory...Ak tento rok pri platbe daní nedostanem adekvátnu odpoveď, oboch odhlásim :(
OZ Tulák | 04-06-2015 12:11:25
Peter, neviem o akom pozemku vravíte. Jediný pozemok ktorý bol OZ ponúknutý bolo ešte v časoch, kedy sme my v OZ neboli.
Pokiaľ viem , toto už neplatí. A to že pozemok nestačí, som popísala vo svojom príspevku, a tiež aj Jozef vo svojom príspevku. Pozemok a ešte k tomu holý pozemok- nestačí

Katarína
Jozef | 04-06-2015 12:03:20
a este k otazke nizsie:
koľko asi stojí výstavba takého útulku a koľko jeho ročná prevádzka?
Dajme tomu, ze mesto da pozemok na cca 20 rokov za euro.
Potom, ked uz bude projekt, povolenia a prachy, tak predpokladam takych 30000-40000.- len za stavbu, inz. siete, pristupovu cestu.
Tak a mame budovu. Teraz ju treba zariadit. Nabytok, kanc. technika, sanita, chladnicky, vybavenie kotercov, vodzky, kosiky,krmne nadoby,ambulancia veta, karantenna miestnost, prepravky, cistiacie a dezinfekcne prostriedky.......
Bude potrebne auto, pokial nebudu pouzivat sukromne.
Min. 2 stalych zamestnancov, ktory budu musiet poberat plat, uctovnika, ktory to bude rechnovat.
Prachy na energie, vodu, na platby kafilerke...
Zopar dobrovolnikov, ale takych, ktori budu po ruke stale.
Pravidelny prisun krmiva, liekov, zdrav. materialu.......
Cize zhruba dalsich cca 40-50000.- rocne.

Či?
Peter | 04-06-2015 11:47:32
No a kolko z toho je na rod. domoch a kolko v bytoch, to je totiž z hladiska dane obrovský rodiel a konkretne 7e vs 33e. Všetci šikovnejši to robia tak ako som napisal. A preto ta suma 16k€...
A k tomu pozemku ja mam info, že tento ponuknuty bol... Ale kde je problem sa na to opytať vedenia mesta...?
Jozef | 04-06-2015 11:06:45
Peter, kym som sa hrabal v archivoch a starych zapisniciach MsZ, tak Ti Katarina odpovedala.
Este k tomu pozemku, presne pred 5 rokmi prebehla peticna akcia za utulok, tuto mesto \"vzalo na vedomie\" 15.6.2010.
A to je asi tak vsetko, co mesto pre to spravilo.
Od zaciatku tvrdim, ze postavit a prevadzkovat utulok nie je sranda. Ale to Tulaci dobre vedia, ved nakoniec to Katarina aj pisala.
A este k tym daniam za psa: Keby bola cast tych psov evidovanych niekde na dedinach, tak by asi neboli v evidencii mesta. A je ich 2024 zaevidovanych v seredi.
pre Katarína | 04-06-2015 10:32:36
koľko asi stojí výstavba takého útulku a koľko jeho ročná prevádzka?Napadlo ma,že možno na tú výstavbu by sa dala zorganizovať zbierka a na chod útulku vymyslieť pravidelný sponzorský systém,niečo ako Dobrý anjel,ja za seba hovorím,že na zbierku by som prispel určite a 2% posielam pravidelne.
re OZ Tulak | 04-06-2015 09:20:28
Citujem: \"Zriadenie útulku je o peniazoch ale aj o ľuďoch ktorí budú v útulku pracovať.! Ale ved v podstate o tomto celý čas hovorím...!!!Tu sa da otazka anketová, na ktoru každy normalne odpovie že ano, ale nevie si to ani predstaviť čo to všetko obnaša...
neberte ma v zlom držém vam palce a dufam, že ten utulok tu niekedy aj skutočne bude, ale v podstate ste napisali to čo pišem predtym a aj tu vyššie, že zatial na to nie su financie, ani ludia proste nič...
OZ Tulák | 04-06-2015 09:15:33

Dobrý deň
Pre Jozefa : Prosím nerozprávajte za nás , čo nám mesto ponúklo alebo neponúklo. Neviete o tom nič. Neboli ste tam. My sme mesto žiadali o kúsok pozemku na koterce. Mesto nám ponúkalo niečo len na základe našej žiadosti. Nežiadali sme mesto o pozemok na útulok, ale len o miesto kde by sme si mohli postaviť aspoň dva záchytné koterce pre potreby nášho OZ. Miesto kde by sme mohli dať psíka ktorého nájdeme na ulici a neni kam s ním. Nikto z Vás , ani vy , tam za nás nebude chodiť, o tých psov sa budeme starať my . Toto rozhodnutie je závažná vec a je plne na nás. Tak prosím nerozprávajte za nás čo nám bolo ponúknuté alebo nebolo a či sme to vzali alebo nevzali. Koterce by sa kupovali z peňazí OZ , s tým že mesto finančne prispeje. A my sme tie peniaze zatiaľ ani nenaškriabali.
A ak sa potrebujete o tom pobaviť , môžete sa nám ozvať alebo napísať email. Veľmi radi Vám zodpovieme na otázky.
Ale aj tieto koterce sú neni iba o tom že postavím koterce a napchám tam psov. Prevádzka či už kotercov alebo útulku je aj o ničom inom. Hlavne o počte ľudí, ktorí musia spravovať koterce , resp. sa starať o zvieratá. Momentálne pri počte aktívnych ľudí v OZ ktorí teraz v OZ fungujú ( 3 baby, 2 chalani – z toho jeden pracuje v zahraničí) , to nie je zatiaľ možné.
Všetci momentálne fungujeme len popri svojich zamestnaniach , vo voľnom čase a zadarmo. A tak isto by to bolo keby sme postavili záchytné koterce ktoré sme žiadali od mesta. Tzn. že do kotercov by sme zase chodili len popri práci , vlastných zvieratách a domácnostiach. Ako Jozef písal – pretože u nás bol, prevádzkujeme ešte aj útulok pre mačky. Tzn. že toho času máme už teraz strašne málo .

Zriadenie útulku je o peniazoch ale aj o ľuďoch ktorí budú v útulku pracovať. Nie je možné zriadiť útulok a pritom chodiť do práce, ako teraz my. A tých ľudí musí niekto platiť.
K zriadeniu útulku je potrebné strašne veľa peňazí. A nie je to len o tom že dostanem pozemok a postavím tam koterce. NA výstavbu útulku je potrebné xy povolení, karanténu, ľudí, auto, výbavu ktorú útulok musí mať , potrebujete kanalizáciu, vodu, elektriku, projekty ..všetko treba vybudovať, zriadiť, zaplatiť ...a strašné množstvo ďalších vecí.
To že veterinár bude pre útulok pracovať zadarmo... Áno veterinár môže pracovať zadarmo, ale lieky, injekcie, očkovacie látky, čipy na čipovanie...toto všetko treba platiť a nato treba peniaze.
Fungujeme ako OZ už vyše 3 rokov a v podstate fungujeme ako útulok , akurát bez kotercov. Už teraz riešime psov ( nielen psov, pretože už sme zachraňovali aj labute, vtáctvo ..atď.) „ zbierame psov z ciest, pomáhame MsP so psami, pomáhame PZ so psami odoberáme psov, riešime týračky a hlásené zanedbávanie zvierat, riešime nezodpovedných majiteľov s RVPS, chodíme na diaľnice odchytávať vyhodených psov, veľa psom sme pomohli vrátiť sa do svojich domov, prevážame psov na veterinu, do dočasných opatier , do adopcií ......a kopec kopec ďalšej roboty. Kopec zvierat sme dali zoperovať a takto im zachránili životy, pričom sú už vo svojich nových rodinách. Už teraz nás veterinárne náklady stoja strašne veľa eur ročne. Fungujeme na báze dočasných opaterí, tzn. že máme rodiny ktoré nám psíkov berú k sebe domov , kým si psík nenájde rodinu. Takéto dočasné opatery máme od Serede, cez Trnavu, Nitru, Bratislavu ,....
Vo všetkých týchto mestách musíme platiť veterinárne náklady, či už očkovania, čipovania, operácie, kastrácie...Počet adoptovaných psov počas troch rokov sa šplhá do počtu 250 -300 psov. Fungujeme len z príspevok od našich fanúšikov, z príspevkov 2 % a samozrejme do toho dávame vlastné peniaze, hlavne keď príde obdobie ako je teraz , kedy peniaze už nie sú a 2 % ešte nezačali nabiehať. Ale zvieratá potrebujú ošetrenia, tzn. že čo sa dá platíme zo svojho a + máme dlhy na veterinárnych klinikách a to máme asi 30 psov na adopciu a 40 mačiek na adopciu.
Samozrejme nebránime sa a ani nevravíme že by sme nechceli útulok, samozrejme že áno. Ale treba do toho ísť zodpovedne a s pomocou mesta ktorý bude finančne takýto útulok podporovať .
Veľa z čitateľov SOL nás pozná a pozná našu činnosť, pre tých ktorí o nás nič nevedia, môžete si našu činnosť pozrieť alebo sledovať na Facebooku.
Stránka :OZ Tulák Sereď, prípadne na www.utuloksered.sk
Toľko k téme útulku za OZ Tulák . Katarína
pre Jozef | 04-06-2015 07:48:46
No vidíš, ja viem, že by do toho nešli, lebo už im pomoc bola ponuknuta vo forme pozemku a zriadenia kotercov....
A tá suma sa ti može nezdat, ale ked polovica alebo možno 2/3 ľudí čo maju psov v bytoch ich maju nahlasenych v okolitých obciach resp. na dome u rodičov a pod (napr aj ZTP maju 100% zlavu) kde je sadzba 7e a pod. tak sa možeš prestať čudovať a prestať neveriť ... ;-)
A zrazu je to suma, z ktorej sa až tak vyskakovať neda však..?
Ešte k teme samotnej: k tej otazke ja mam inu, \"Kam vlastne idú tie všetky peniaze za daň z nehnutelností? ANKETA:
Mali by za to dávať na MsU nabytok do domov?
Mali by stavať ďalšie budovy?
proste je to nezmysel, takto to povedať, peniaze vybrane za psov investovať len do psov. Tak peniaze na nehnutelnosti sa budu investovať len do nehnutelnoti?
Tych košov na psie exkrementy tu bolo niekolko desiatok, žial naša mládež \"nositeľka rána\" po par pivach je silna a vyvršuje sa na nich, takže vymyslime to nejak inak, aby sa peniaze neliali do niečoho čo nevydrží aj vdaka debilite ludi len par mesiacov či tyždnov...
Seredanka | 03-06-2015 20:32:28
Pre anonyma:ja mam tiez psa a poctivo si po nom zbieram.Takze nehadz vsetkych do jedneho vreca.
Mne napriklad vadia niekedy ovela viac deti ktore tu vyhadzuju papiere, lamu konare stromov a nevpracu sa do koze.A ich skvely rodicia ich nevedia usmernit.
Jozef | 03-06-2015 19:30:24
Miso, skus sa vyjadrovat v celych vetach.Lebo takto vypadas jak tupelo.
Nic v zlom, ale hovoris, teda pises jazykom kmena, ktoremu nikto nerozumie.
Registrovaný Michal Pisarovic Michal Pisarovic | 03-06-2015 15:20:50
v centre su hadam len tri :) a na sidliskach v celej seredi mozno 6 :D no koment
Mária | 03-06-2015 14:54:55
pre anonyma - presne o takýchto primitívnych príspevkoch som písala pred chvíľkou. Ja mám psa, platím si za ňho, a keď idem von s ním, tak jediné, čo vidím, sú tie hnilé búdky - aj to tak rozmiestnené, že tam, kde psov ľudia venčia, tak si skôr to hovienko donesiete domov, lež nejakú búdku nájdete! V tých doslova posratých búdkach, ktoré sú niekedy tak preplnené, že to vypadáva von, nenájdete ani ten posratý sáčik! Ja si mám platiť a jediné, čo tak môžem od mesta dostať, je kontrola od mestských policajtov, nakoľko aj oni musia vykázať nejakú činnosť. A buzerovať človeka ohľadom známky - to nie je ťažké. Prečítajte si zákon, ak si ja občan platím ohľadom môjho zvieraťa, tieto prostriedky majú byť určené na tento účel! Tak kde sú tie peniaze?! Ja platím a ešte aj ten sáčik si mám nosiť?! Ide tu o princíp! Útulok by bol super, ja osobne som už viacero psov prichýlila a dala mu domov! Pár rokov dozadu som sa tiež usilovala o útulok, ale mesto nemalo pozemok - tak znela vždy odpoveď. Dokonca aj nemenovaný veterinár by poskytol zadarmo základné vyšetrenie, teda súčinnosť viacerých ľudí by vedela dať dokopy aj útulok! Psy ťa tak otravujú a feťáci nie? Hovno v tráve ti vadí, ale ihla nie? Lebo aj to sa stáva, že nájdeš ihlu v tráve! Ale pointa je v tom, že je to zase jednostranná platba zo strany občana a naspäť nedostanem nič! A tí, čo by sa k tomu mali vyjadriť, sú ticho a akurát, čo je na nich vidieť, je ich neskutočná arogancia!
dereS | 03-06-2015 13:32:05
Kto nema rad psov nema rad ludi
anonym | 03-06-2015 13:09:27
Ja mám psov po krk, sú všade, na sídliskách, štekajú v bytoch ak vojdete do vchodu a idete po schodoch(nie každý činžiak má výťah), idete s dieťaťom do parku, veľkého aj malého na námestí, aj tam psy. Ktorého majiteľa vidíte so sáčkom, že zbiera hov..? Mestskí policajti by mali aj toto pokutovať, že nemá sáčok a ho..nezbiera, alebo aj má, ale sa neráči zohnúť a dvihnúť. Raz také poplatky v činžiakových domoch by bolo málo. Psy na sídliskách, v počte, nám prerastajú cez hlavu. Zvýšením poplatkov a dôraznou kontrolou by sa ich počet určite obmedzil,sídliskové plochy by zostali čistejšie a nemusíte sa obávať s dieťaťom vyjsť na zelenú plochu sídliska.
Robo Horvath | 03-06-2015 10:42:15
Treba prehodnotit a zrusit taketo vymyslene a bezdovodne poplatky. Ten pes je strazca a aj terapeut pre obyvatelov a kedze sa neplati za ine tvierata nie je dovod platit za psa na rod. domoch vôbec a na cinziakoch az tak vela aj ked dajme tomu su tam nejake naklady na udrzbu.
Toto je cista zlodejina na obyvatelov. Ked sa nebude tolko platit tak ich nebude ani tolko na ulici a ludia si skor takeho najducha zoberu domov ak nebudu musiet zanho este aj platit nejaky stupidny poplatok.
Jozef | 03-06-2015 10:25:36
P.S. s tym ziskom z dani som to mozno prepiskol, ale pokial sa najde niekto, kto to vie mozno napise presnu sumu.
To, co uvadza mesto v rozpocte neberiem. 16000 sa mi nezda.
Jozef | 03-06-2015 10:19:01
Peter, za Milana a Katarinu nemozem odpovedat, ci by si to vzali na plny uvazok.
Ale, zoberme si, ze len panelakovych psov je u nas vacsina,
(nechce sa mi filtrovat v evidencii podla adries), trebars 1500 psov, co robi rocne 51000Eur. Teda pokial platia, ale predpokladam, ze ano, kedze su v evidencii.
+ ostatni majitelia cca 5-6000.-
Bolo by to dost na prevadzku utulku?
+2% od darcov a + nejake dary?

Na beznu prevadzku mesta by potom isli podielove dane a ostatne mestske dane + predaj a prenajom...
Popripade by supermanazer este nieco vybavil.
Peter | 03-06-2015 10:08:08
No vidíš a hned si si sám odpovedal.... ;-)
Takže aj vybudovať aj dotovovat aj nakoniec všetko... Aby sme sa rozumeli nie som proti ale to nie je len tak postaviť útulok z daní za psa (čo predpokladam) je sakra malo ale aj hodne stale dotovať atď... Píšem to len preto aby som poukazal na to že tá otázka je nezmyselne položená a defakto každý normálny človek odpovie áno avšak málokto si to aj vie domyslieť do dôsledkov...


Jozef | 03-06-2015 08:45:38
Vies, pozemok a voliery netvoria utlok.
A odpoved na Tvoju otazku Ti asi daju sami, ked si to tu precitaju.
Ale mam taky dojem, ze do toho uz isli, kedze to robia uz teraz.
Aby mohol taky kompletny utulok fungovat, je treba v prvom rade spolupraca mesta a pravidelny prisun prachov.

Len taka mala odbocka: mesto ide komplet prekopat verejne osvetlenie, tak na \"cu onu\" od decembra narvali do rekonstrukcie prehliadok atd cca 25 000 Eur?
pre Jozef | 03-06-2015 08:11:20
No schválne \"pokracuj\" ...!
A teraz ti dám ja jednu otázku (ja už viem odpoved). Všetka česť dobrovoľníkom z OZ tulák ale skus sa ich opýtať či by do toho išli keby im hoc aj mesto dalo pozemok príp prispelo na vybudovanie dajme tomu volier ....
seredanka | 02-06-2015 21:52:43
Moze mi niekto z tych co hlasovali proti vysvetlit co im na tom vadi?
Jozef | 02-06-2015 20:42:59
Emana tulavych zvierat je strasne vela.
A postavit a prevadzkovat utulok nie je vobec lahke a hlavne je to drahe a zavazok na 7x24x365.
Prijem zvierata, vysetrenie, ockovanie, v pripade potreby liecenie, sterilizacia, krmenie. Ak je treba, a je treba karantena, zmluva s Vetom. Zbieranie kadaverov. Cipovanie.............. a spuuuuusta dalsich veci.
Energie,voda, rezia budovy, vencenie.....
Su na Sk mesta, ktore to vedia a platia. cca 30-40 tisic eur rocne, a este aj to je malo. 2%, darcovia, milovnici zvierat na napr, vencenie.
Nie je to sranda.
Ale!!!! my, ludia sme si osvojili a zdomacnili zvierata a tym sme sa stali za nich zodpovednymi. A je na nas sa postarat o nich.
Emana | 02-06-2015 20:29:23
Moj nazor je asi taky, že kto sa stara o tulaveho psa, nemal by platit dane vôbec.Viac penazi by sa nich minulo v utulku a to nehovorim o citovej vazbe.
Jozef | 02-06-2015 20:28:36
úplne s Vami súhlasím.Všade na okolí majú útulok a často krát aj dotovaný mestom.To,že tu píšeme,sa zas nič nevyrieši.Čo ďalej?
Jozef | 02-06-2015 20:06:59
Peter, parta dobrovolnikov uz teraz prevadzkuje \"utulok\". Maju ho v sukromnej garazi a na casti svojho pozemku.
Maju \"Maciatkovo\" a staraju sa aj o havinov.

Vdaka za tych krpcov TULACI.

Makaju vo svojom volnom case, za svoje prachy a ziju aj z 2% z dani. Maju taku zvlastnu dohodu s veterinarom, ktory maka vlastne zadara.
Ak si spomenies, v Seredi prebehla peticia na zalozenie utulku.
Ale tu v nasom meste zvierata nemaju zastupenie v MNV a tak radsej dame prachy na nove tenisove hrisko a stare na stadione premenime na tribunu, nacpeme prachy futbalistom, lebo povodnych pol mega za umelu travu je malo a na umeline ich hreje, nacpeme dalsie tisice do Sokolovne, lebo to treba....
Mam pokracovat?
Ser...m na to, idem osetrit uplne cudzej macicke ocka a zbavit ju kliestov.
Lebo viem, ze mi za to bude vdacna.
Peter | 02-06-2015 19:49:54
A teraz k samotnej otazke. Kto by ho mal vybudovať a kto ho bude \"obhospodarovať\" ..? to jest denne čistiť, denn zabezpečovať veterinarne ošetrenie, krmiť, venčiť, stražiť...?
Ak to vybuduje mesto da to niekomu do prenajmu (to som zvedavý kto by si to uviazal na krk to živiť!)....?
Ak sa to da do prenajmu, zase bude zle, lebo mesto vybuduje a ... dalej bez komentara...
Jozef | 02-06-2015 19:47:45
kto si este spomenie na \"volny pohyb psa povoleny\"?
A na Pachnika a jeho protesty proti blbym VZN - kam?
Milos, budem chciet tantiemy.
Peter | 02-06-2015 19:46:43
Teda to je ale otázka... To kedže platím dane za nehnutelnosti, mali by mi dať vždy aspon nejaky kus nabytku..!!! Ked zaplatim dan za odpad mali by mi dať aspon sačky do koša...!! A takto by som mohol pokračovať... A tak isto voči štátu by sme mohli narokovať.
Už ked, pytajme sa tak: ked mesto dostane na daniach a od štatu celkovo xy penazi čo všetko sa z toho urobi...?? ale to by asi bolo na dlho... :-)
dereS | 02-06-2015 19:14:11
Cez leto idem kupovat psika ale mest odomna ani len centik neuvidi nechapem preco bi som mal platit mohol bi mi to niekto kompetentny vysvetlit ze zaco sa vlastne plati?
moj tip | 02-06-2015 18:06:38
nosite to asi Krajcovicovi na odmeny...
To je vedenie! | 02-06-2015 17:40:46
Jediné,čo urobili osadili tabule-ZÁKAZ VSTUPU SO PSOM!Minulý rok bola daň vyše 33eur,tento rok si ju zaokruhlili na 34eur.Veď odmeny sa zvyšujú,treba!Ale kontrola MP či je zaplatená daň,bude 5x do týždňa.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign