Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Kakava

Ivan SklenárDátum10. 04. 2012 22:34:47TémaSereď na fotkách
19

Trochu ma zaujala diskusia ku článku p.A.Bašovej, kde sa jeden z diskutujúcich pýta na Kakavu. Som pamätníkom tohoto miesta, kade som chodieval denne zo základnej školy až na koniec Vonkajšieho radu. Preto by som rád pripojil pár riadkov o tomto mieste Serede. Asi polovicu dĺžky z tejto ulice, tvorila zmienená Kakava. Začínala hneď pod dnešným násypom št. cesty od železn. mosta smerom do centra, za odbočkou na Vonkajší rad, ktorý končil pred cukrovarskou bránou a končila tam, kde je dnes ihrisko, patriace do areálu Fándlyho školy.Približne oproti je budova daňového úradu. Dnes tam stojí činžiak, pozdĺžne orientovaný k cukrovarskej bráne. Kakavu naozaj obývali chudobní ľudia. Medzi radom krivoľako usporiadaných domov a cestou vedúcou k zadnej cukrovarskej bráne, bola burinou zarastená plocha, kde sa pomerne dlho držala nastekaná voda najmä po topiacom snehu a jarných dažďoch. Na priloženej fotgrafii, ktorá bola zhotovená ešte na "starej" ceste vedúcej zo železn. mosta vidno deti aj s káričkou, ako sa bezstarostne pohybujú po ceste, vydláždenej povestnými "mačacími hlavami". V pozadí je zreteľne vidno Komadov dom, v ktorom býval dedo p. učiteľa Komadu zo ZUŠ-ky. Hneď vedľa bývali Suchoňovci (2. dom v poradí) a potom je ešte vidno strechu z domu Čmaradovcov, odkiaľ pochádzal M.Čmarada - Čárka, ktorý dosť významne preslávil Sereďský futbal. Hrával za Duklu Praha a obliekol aj reprezentačný dres ako dorastenec. Na mieste, kde dnes stojí daňový úrad boli len polia a až v začiatku 60 -tych rokov sa tam začalo s výstavbou, ktorá sa zachovala aj dnes. Priložená fotografia bola zhotovená niekedy v r. 1944-1945.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Ivan | 30-06-2012 11:31:19
niektoré príspevky potvrdzujú overenú pravdu o tom,že čas je milosrdný lekár-viem o čom hovorím,veď sa pomaly blížim k sedemdesiatke...
pre hanto | 16-04-2012 18:24:50
vyznam a povod slova Cepen aj Sered je davno znamy.pretoze boli podrobene vyzkumu jazykovedcov.
kakava je miestny nazov (zkomolenina) odvodeny od niecoho co asi v tych miestach bolo. co vedia len miestny ludia. neni mozne aby 4 dediny nezavisle na sebe vymysleli rovnaky nazov...
hanto | 16-04-2012 01:07:38
pre a kto mi: ťažko hodnotiť názvy, z čoho vznikli, ak by si sa zamýšlaľ nad názvom Čepeň alebo Sereď z čoho vznikli, alebo prečo, asi nikdy neprídeš na pravú príčinu vzniku názvu, ale vždy budeš s určitosťou vedeieť kde sa nachádzajú, taký je svet pojmov, ktorý si vytvárame, ale nie ako vznikli.
Raz som bol účastníkom pomenovania skál pre cvičné lezenie,
bolo to na dobrej vode, tam si jeden z účastníkov musel nutne odskočiť, preto sa tie skaly v horolezeckej príručke nazývajú Balážové skaly. Niekedy bizardné názvy majú celkom prozaický pôvod, ale o tom budeme už len špekulovať, tak ako o tvojom prihlasovacom mene.
a kto mi | 15-04-2012 18:58:36
tak dokonca okrem Mocenku, Hajskeho a Serede bola aj v Surovciach cast , ktoru miestny nazyvali Kakava.
pri porovnavani tychto rozdielnych miest , maju vsetky spolocnu jednu vec - a to ze sa nachadzaju/li na uplnom okraji obce :))
Jaro z Betlehema | 13-04-2012 21:08:34
pre a kto mi: My sme sa odtiaľ sťahovali asi v. 1938 alebo 39, zostali tam bývať starí rodičia a teta s rodinou ako aj tie ostatné rodiny.Pravdepodobne tam koncom 60tych rokov ešte bývali, možno aj dlhšie.
a kto mi | 13-04-2012 19:38:36
kakava | 12-04-2012 20:38:58 :
len pre upresnenie - vas opis obyvatelov domov sa tyka akeho casoveho obdobia?
.
Jaro z Betlehema | 13-04-2012 13:22:51 :
tvoj opis obyvatelov domov sa tyka ktoreho obdobia cca?
.
hanto | 12-04-2012 21:48:39 :
na schovavacku sa hrava stale, hravali a hrame to takto:
zakrical si Ćapalapa , a dotkol sa miesta ktore bolo zakladnou. ked si dobehol na miesto skor ako ten co hladal spoluhracov , bol si majster a nehrozilo ti ze budes ratat a hladat inych v dalsom kole :)) .
skor ako sa zacala hrat ''schovka'' si prstom jednej ruky nakreslil na chrbat toho, ktory zacinal otaznik. on sa otocil , povedala sa rymovacka ''otaznicek otaznicek , ktory prst to bol'' a on musel hadat, ktory prst to nakreslil, a pokazde ked neuhadol prst , sa mu priratalo ratanie do 10. takze maximalne mohol ratat do 50 - a to uz bolo vela casu na poriadnu skrysu... ked ten co ratal doratal a chcel sa uz otocit aby hladal spoluhracov povedal dalsiu rymovacku - ''tri metre predomnou ,zadomnou hore dole neplatia'' co mu zabezpecilo ze ho nikto nezacapalapuje hned z poza chrbta :))
Jaro z Betlehema | 13-04-2012 13:22:51
Pre tých, ktorí nevedia kde je Betlehem, tak sú to domy za "týtešom" na konci Újvároša, bývali sme tam my, Čamajoví, Masarovičoví, Baranayoví, stolársky majster Hričovský a iní. Ale ku Kakave. V Seredi sa hovorilo, že: Na Kakave dobre bývať, tam si možno r.ť umývať!,viete prečo. Starší si to určite pamätajú. Pozdravujem Ivana, sme skoro rovesníci, často som k vám chodieval z Kostiarne-teraz staré pečivárne-.Pri vás boli dookola tzv. záhradnícke role, ktoré boli až po Cukrovarskú ulicu, hneď od Palestíny až skoro po vtedajšiu "elektráreň", dnes benzínka a Kaufland.
prechádzajúca | 13-04-2012 07:32:35
Úžasný článok, ďakujem pán Sklenár, vďaka Vám som o trošku viac v obraze, kde tá Kakava reálne bola. Babička vždy pri spomienkach na mladosť iba neurčito naznačila rukou, kde vlastne vyrastala.Patrila z známym seredským chudobným rodom Pokorných - za vydata Chmelárových. Dedka som nepoznala, zomrel príliš mladý , ale spomienky z rozprávania babičky naňho zostali. Vraj vychýrený futbalista, prezývaný tuším "Čvirik "- ihrisko mali v dnes už zarastenej priekope pod železničným mostom.
Na Kakave obaja prežili mladosť aj začiatky manželstva. Vraj malý skromný rodičovský domček s udupanou hlinou, kde sa krčili v jednej spoločnej izbietke. Aj kedˇ bez peňazí ... ale bohatí vzájomnou láskou.
Chodiac na cintorín,vždy na nich oboch s láskou a úctou spomínam.
spomienka | 12-04-2012 22:33:29
Tam, kde su tri veziaky pri zeleznici bolo ihrisko a jazdili sme tam na konoch, myslim, ze patrili Rozsivalovi? Aj na stary majer na Dolnomajerskej si pamätam, byvali tam Harsanyiovi a este niekto vpredu, za panelakmi bola burina, kde sme sa hravali a Bela Cirka nas nahanal, bali sme sa ho.Potom aj tam postavili panelaky - Jesenskeho. A Komeskoho MS na mieste majera.
a kto mi | 12-04-2012 22:16:45
no podla mlaky vo farbe mlieka sa mi to nezda. uz len pre to ze kavu tam ludia pili tak len od konca 19 storocia mozno a dovtedy netusili aku farbu ma kava :D ...
a je tu aj ten rovnaky nazov z Mocenka , kde maju aj Malu Kakavu... pomenovanie podla nejakej bariny by bola ozaj nahoda. mozno by stalo za to sa spytat v Mocenku.
otazka je ako je aj stary ten samotny nazov a coho je to vlastne skomolenina...
a kto mi | 12-04-2012 22:00:46
poskodenie zel. mostu na konci vojny je mi novinka.
mam to ale chapat tak ze po oprave bola cesta mosta drevenna? alebo povrch bol normalne pokryty macacimi hlavami a pod nimi drevenna konstrukcia?
finalna oprava mosta bola uz z betonu alebo to nechali ako drevenne provizorium a sa nakoniec niekedy v 60tych? rokoch uz z betonu odhodlali postavit ten dnesny most?...
snad sa chapeme :)
Ivan Sklenár | 12-04-2012 22:00:39
Tiež ma to zaujímalo odkiaľ sa vzalo to pomenovanie Kakava. To presne neviem a asi sa to už nikto ani nedozvie. Jeden z dôvodov by mohol byť ten, že táto časť Serede dostala pomenovanie práve po spomínanej veľkej mláke, ktorej farba sa ponášala na farbu kávy s mliekom. Ale je to len moja konštrukcia..Zato však môžem celkom určite povedať, Cigáni v tejto časti Serede nikdy nebývali. Podľa starých poriadkov mali miesto za "týtešom" oproti starým Pečivárňam. Bolo zaujímavé pozerať na nich, ako sa pri veľkej vode vo Váhu presťahovali na týteš prikrytí perinami. Vtedy ešte karimatky neexistovali.
hanto | 12-04-2012 21:48:39
Je to super zaspomínať si.Pri niektorých menách sa mi vynorili
tváre na ktoré som už skoro zabudol, napr. dedko Sabo ako zvláštne fajčil(zo strany na stranu), malý Milanko Rajninec, veľmi dobrý priateľ mojich rodičov, Vincko náš chudý poštár, alebo zmrzlinár z hotela čo rozvážal zmrzlinu na zmrzlinovom bicykli.Hry ktoré sme hrávali Ćapalapa už hádam ani neexistuje, alebo kto ju ešte hráva?, schovávali sme sa tuším že až po cinter. Na tej barine pred naším domom sme sa plavili v drevennom koryte jak na kánojke s drevennými deskami v rukách sme veslovali, no super detstvo.Keď sa tak ohliadnem dozadu, tak k šťastnému životu stačí tak málo, možno že by stačilo sa len preňho rozhodnúť!!! či???
Ivan Sklenár | 12-04-2012 21:42:49
to: a kto mi | 11-04-2012 20:51:03
starý most si pamätám už len ako opravený a bol skonštruovaný z dreva po tom, čo ho Nemci pri ústupe vyhodili do povetria. Toto ale viem len z rozprávania rodičov. Mal zníženú nosnosť, takže ťažké vozidlá museli ísť cez žel. prechod. Ten bol na mieste, kde je dnes opustená búdka, v ktorej mávali non-stop službu výhybkári a dnes tade naprieč koľajniciam prechádzajú poniektorí návštevníci cintorína. Tam boli aj klasické rampy, ktoré práve obsluhovali oní výhybkári. Z hlavnej cesty na železničný prechod sa dalo zísť po riadnej ceste ktorá viedla popred "Agrasol", kam sa zvážalo obilie z okolitých polí.Na hlavnú cestu za mostom sa dalo vrátiť po ceste, ktorá aj dnes vedie od cintorína. Starý most bol kolmo na trať z dôvodu, že je to najkratšia vzdialenosť a teda najmenšie nároky na nosnú konštrukciu mosta. Bol v tesnom susedstve dnešného mosta smerom ku Cukrovaru. Aj dnes sa dajú ešte vidieť stopy po jeho základoch.
a kto mi | 12-04-2012 21:26:52
ten zeleznicny most nieje na rovnakom mieste !!!!
bavime sa o odbobi okolo roku 1945 , teda o case z ktoreho je tu zverejnena fotka casti kakavy .
obcania kakavy , vysvetlite mi to ? diky
.
.
a co znamena ''kakava'' ?
ma to povod u ciganov? bola to ciganska stvrt pred par storokmi? alebo je to novodobe a ma to povod v tovarni na kavu (kavoviny dnesne ) pricom domy kakavy boli najblizsie obyvane budovy...
priklanal by som sa skor k tej ciganskej ulicke, koli tomu ze stvrt kakava maju aj v Mocenku... ale su to len moje uvahy a snad mi to nejaky stary rodak vysvetli co to znamena :)
dakujem za diskusiu
kakava | 12-04-2012 20:38:58
Pre:p.Sklenara,hanto,a kto mi
Dakujem za foto aj clanok.Prvy krat som nasla cosi,co vobec priznava existenciu Kakavy v Seredi,aj ked sledujem vsetko o starej Seredi.Tiez patrim k tym, co by svoje detstvo za dnesne nevymenili.Zo starej generacie-vtedy mladej- som napocitala len 5 zijucich kakavanov.Vlastne zostala len nasa generacia,ale aj z tej uz mnohi nie su. A pre"kto mi" ten most aj cesta je stale na rovnakom mieste. Takze aby ste v tom mali trochu poriadok : Na rohu pod mostom bola zahrada Doktorovych,ktori mali dom k hlavnej ceste,potom byvali Komadovi,Čmaradovi s Orelovimi,Suchonovi,potom bola ta zahadna ohrada bez domu/tam asi byvali bosorky/,potom druhi Čmaradovi s Kundalovimi a Milankom Ranincom,Hochlovi,Forgacovi,Horvatovi s Mihalikovimi,Valkyovi,Márika /priezvisko nikto nepouzival/so Šalmikovimi,Sabovi a Zemkovi,babka Kapčová /zlata osoba/a Lošonski,Chmelarovi,Rosivalovi,Lojovi a posledny dom boli Ozabalovi s babkou Nytrajovou.Za cestou boli Bočkayovi a Čimovi,Hyndakovi,Valkyovi,Sklenarovi,Hanzlikovi a neviem kto ,ani poradie,to nebola moja cast Kakavy.Uz som myslela,ze mat lepsi maliarsky talent,tak si Kakavu nakreslim sama,lebo na fotky som nikde nenatrafila.Az teraz.Na jednu.V casoch Kakavy mala Sered aj kupalisko-tu barinu pod mostom.A posta mala taky prehlad,ze prisla aj posta s adresou : Jaro-Kakava-Sered.Taky bol stary dobry Vincko.Vdaka za pekne spomienky.
anonym | 12-04-2012 07:03:04
Presne tak. Chudobné, ale šťastné časy. Dnes sú ľudia šťastní iba vtedy, ak majú majetky. Vaše detstvo sa s dnešnými časmi nedá ani len porovnať, dnes máme všetko a všetko je to o ničom.
Pre p.Sklenára | 12-04-2012 06:41:04
Dobrý článok,ďakujem za oživenie spomienok z detstva a mladosti.M.Č.a J.Č. boli moji spolužiaci.Boli to chudobné,ale šťastné časy.Ešte by som chcel doplniť,že tam bývali aj Ranincoví.Cez cestu pred železničným mostom pred Agrasolom bolo futbalové ihrisko,tak aj vďaka tomu,chlapci z Kakavy žili futbalom.Nebola TV,PC, Internet a predsa sme boli šťastný.Za nič by som nemenil tie detské časy.
marko | 11-04-2012 23:18:19
članok nadherni uplne ma zaujal som ročnik taktieš 83 ale zaujimama historia našho mesta dakujem
hanto pre p. Sklenára | 11-04-2012 21:12:15
Posuniem to 1%, bol som malý chlapec, takže skúsim ako si to pamätám: ten plot v pozadí to mali Doktorový záhradu (pestovali kvety a zeleninu), Komadový, potom Orelový, predtým Koštrnový, Suchonový, potom tam bol starý opustený dom, Čmaradových 3dom, kde v predu bývala Kundalová(prezív. kundalína), potom si to už tak nepamätám či:nejaká stará dievka tuším ju volali márika alebo mérika a mala plno kočiek, Olšový,Forgáčový potom Zemkový v predu, Hochelový v zadu, Chmelárový, Rosiválový a viem že posledný dom mali Ozábalový. Možno som na nejaké mená zabudol, alebo tam bývali predtým, takže som ich nemal možnosť poznať.Toť vše čo si pamätám, samozrejme okrem tých zbojstiev ktoré sme sa navyvádzali, keď sa zišla skoro celá ulica a dlho do noci diškurovali a potom nás deti okolo polnoci zháňali do postiel.
a kto mi | 11-04-2012 20:51:03
a kto mi vysvetli preco bol v tych casoch zeleznicny most do zkruty (kolmo na zeleznicnu trat) a dnes je most postaveny v cca 50 stupnovom uhle na kolaje?
.
inak keby vie p. Sklenar popisat vsetky domy v ulici , kludne mu hodim sem dobovy nekvalitny obrazok z najnovsieho google earth ;)
tiez obcan | 11-04-2012 20:22:50
pre Ivan Sklenar: esteze to bolo len 1% pochybnosti a nie 1 promile tvrdeho. :)
pre Jozef Rigo | 11-04-2012 18:27:33
Tak sme dvaja, co si spominaju.Ak mozes, napis na mail, urcite napisem, som spoluziacka Tvojho brata a velmi dobre sa pozname. Cakam. Na tento Mail: ven.tu@web.de
Pozdravujem
Registrovaný Adriana Bašová Adriana Bašová | 11-04-2012 16:04:11
Veru, takýchto článkov by tu malo byť viac..Tiež ma zaujímajú zaujímavosti starej Serede...Ďakujem Vám p. Sklenár.
Ivan Sklenár | 11-04-2012 15:52:04
Keď už sme pri tých spomienkach, tak "Kakavany" , lebo tak je správne po sereďsky pomenovanie pre obyvateľov Kakavy (Shelley nepohorši sa náhodou na touto slovenčinou), mali silné futbalové družstvo na čele s už spomínaným M. Čárkom Čmaradom a mi z dolného konca ulice sme im boli pri všetkej snahe len zdatným sparig-partnerom. A "štadión" bol v škárpe za koľajnicami vedúcimi do GA, kde teraz sú záhradky a priestor pre bezdomovcov a rôznych iných asociálov. Futbal sa tam hral tak intenzívne, že trávu ani nebolo treba kosiť.
Ivan Sklenár | 11-04-2012 15:39:14
to "hanto": priznávam a zároveň sa ospravedlňujem ostatným čitateľom, že som pri písaní mal 1% pochybností o tom, či ten druhý dom patril Suchoňovcom. Váš príspevok vyplnil oných 99%. Takže, čo som napísal, sa všetko posúva o jeden dom vpravo. Takže prví susedia s Komadovcami by mali byť Šalmíkovci. Je to tak?
to Jozef Rigo: svojim príspevkom si mi spravil veľkú radosť že sa mi odrazu vynoril z hĺbky času "starý" kamarát - športovec. Nie nadarmo sa doma hovorí "zíde z očí, zíde z mysle" Ešte raz pozdrav do cudziny Tebe a aj Tvojim blízkym
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 11-04-2012 13:36:41
Myslim, ze presne taketo seredske "pikosky" zaujmu skoro kazdeho. :)
Mimochodom, nazov KAKAva sadol k SEREdi ako rit na serbel :))
Jozef | 11-04-2012 11:02:18
Ahoj Ivan,pozdravuje ta stary kamarad,presne taketo clanky o Seredi ma zaujimaju.lebo byvam uz 40 rokov v zahranici a nostalgia je u mna momentalne in.Dakujem Jozef Rigo
geco | 11-04-2012 09:51:12
to je fakt, taketo clanky tu chybaju...starsi ludia na internet nechodia...mozno by sa toho mohli chopit niektori z tych mladych, co chcu studovat zurnalistiku a porozpravat sa so starsimi ludmi a zaznamenat ich spomienky...alebo by ste mohli spravit video diskusiu v domove dochodcov, ako sa im zilo v seredi v minulosti...resp. v nedavnej minulosti
Registrovaný Denisa Némethyová Denisa Némethyová | 11-04-2012 09:19:38
super článok, palec hore....ja som až 83 ročník, takže by som uvítala takéto články, spomienky na 20storočie v našom meste :)
tiez obcan | 11-04-2012 08:32:57
pekny clanok
hanto | 11-04-2012 08:25:44
V tom druhom dome na pravo som prežil svoje detstvo,až kým ho nezbúrali, ale nebol to dom Suchoňových. Ďakujem za krásne spomienky.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 11-04-2012 00:28:28
Pan Sklenar, palec hore. Zaujimave s popisom a pre ludi hodnotne obsahom.
shelley | 11-04-2012 00:22:06
Zaujímavé.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign