Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Jeden z nás asi nežije na Slovensku

Miloš MajkoDátum24. 04. 2014 09:53:59TémaTak to vidím ja...
200

Pri čítaní niektorých vyjadrení našich politikov mám pocit, že buď ja, alebo oni nežijeme na Slovensku. Minister Richter si mal dať za úlohu do konca roku 2016 znížiť nezamestnanosť na 11,8 %, čo by znamenalo dostať sa na úroveň priemernej miery nezamestnanosti štátov eurozóny z decembra minulého roka. Vyjadril sa "Urobíme všetko preto, aby sa tento cieľ podarilo naplniť. Je to spoločná úloha vlády". Mal doplniť, že k tomu povedú legislatívne opatrenia prijaté súčasnou vládou, ktoré už teraz prinášajú pozitívne výsledky.

Poukázal hlavne na novelu zákona o službách zamestnanosti, ktorá bola do praxe zavedená od mája minulého roka. Nie sú zaujímavé až tak detailné čísla. Po jeho vyjadreniach typu "Úrady práce urobili za málo peňazí veľa muziky" mám pocit, že sa prihovára skupine ľudí, ktorá naozaj verí úplne všetkému pri úplne nulovom poznaní systému a jeho fungovania.

Evidovaná nezamestnanosť úradmi práce je totiž jedna vec a reálna nezamestnanosť v krajine vec druhá a žiaľ úplne odlišná. Minister uvádza priemer únii ktorý je už dnes prakticky pol roka starý a tvrdí, že ho Slovensko dosiahne za dva roky. Zodpovedne dnes totiž nikto nepovie, či Slovensko bude v tom čase ešte vôbec platiť Eurom a nielen eurozóna ale aj samotná Európska únia v tom čase v súčasnej podobe bude ešte existovať.

Urobiť dobré čísla štatistike pracovného úradu je oveľa jednoduchšie, ako si bežný človek dokáže predstaviť. Síce % opticky veľa nie je, no v počtoch to môže znamenať neskutočné množstvo hladných duší a to veľa krát spolu s celými rodinami. V metodike pracovného úradu totiž stačí mierne zmeniť kritériá evidencie nezamestnaných a nemusí byť človek géniom a už vôbec nie ministrom, aby vedel koľko tisícok až desiatok tisíc ľudí sa buď do evidencie už nedostane, alebo z tej súčasnej bude v konkrétnom termíne vyradených. Znamená to teda, že v krajine, v ktorej si asi už každý volený funkcionár a úradník (a to naozaj historicky po desiatky rokov) prispôsobuje štatistické údaje ako mu vyhovuje, nie je nič nemožné. Reálne zostávajú len stovky tisíc ľudí, ktoré sa sústavne prepadajú do väčšej a väčšej chudoby.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
gulak | 27-04-2014 14:57:55
Ako sa vraví všetko je uhoľ pohľadu,ale keby na Slovensku bola taká disciplína ako v Nemecku,či Rakúsku,tak by väčšina našich zamestnávateľov horko zaplakala,to že tu je bordel,tak týmto plačkalom vyhovuje....
Vladimír Herega | 26-04-2014 15:11:56
Po včerajšom vyjadrení min. Richtera mám značné obavy, že jeho nový nápad, tzv. ročné zúčtovanie sociálneho poistenia povedie iba k tomu, že všetkým stúpnu odvody ale nič iné sa nezmení.Už dokonca vypočítali, že to má priniesť do soc. poisťovne 50 mil eur navyše.Som náramne zvedavý, koľko z tých peňazí sa reálne dostane nejakou cestou späť k občanom.Alebo sa treba pozbierať na čoraz väčší počet našich milých spoluobčanov, ktorých životopis by sa dal vyjadriť slovami: narodil som sa, štát mi preplatil celú existenciu, spokojne si idem dôchodkovať :-D
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 26-04-2014 13:44:29
Chapem, ze je tazke pozerat sa zamestnancovi na problem z pohladu zamestnavatela.

Ak sa najdu napr. 3 zamestnanco a 3 zamestnavatelia, mozeme urobit debatu na tuto temu. Iste obe strany maju co povedat, ale zaroven si aj vypocut. No a verim, ze nasledne aj vela pochopit.

V procese zamestnavania je toho viac, co musi byt brane do uvahy, nielen kriza, pred nou a "po nej". Ono po krize nebude tak, ako uz dlhe roky nebude ako pred nou.

Treba si uvedomit zaklad fungovania sucanej ekonomiky - SPOTREBA. Ak nie je spotreba, nie su peniaze. Ak nie su peniaze, nie je spotreba.

Mozno si to bezny clovek nevsimol, no niekomu sakra zalezi na tom, aby bolo v obehu malo penazi. Sposobuje to neskutocne zadlzovanie obyvatelstva a nasledne problemy so splacanim zavazkov. Nasledne exekucie a predaje majetku pod cenu. A zase zarobky bohatych a - statu. Peniaze vsak v state nevidime -zase nam odkazali, ze treba setrit a utiahnut opasky. Uz nie je kam. Ludia rezignovali a zacinam mat obavy z toho, ze ti ktori kricia po vazne tvrdej revolucii, maju v niecom pravdu. Jeden tunel na ludi za druhym a ziadne tresty. Ale za to arogantny odkaz ludom, ze treba setrit. A to nezachadzame do konkkretnosti a detailov...
no konecne | 26-04-2014 13:05:55
Sa vidi aj ina pricina biedy na Slovensku,nie len vlada!Keby bola vlada akakolvek zamestnani ludia nedostanu ani o cent viac.
Peter | 26-04-2014 12:32:15
Presne ako tvrdí gulak,ani by nezamestnali o jedného človeka na viac!Rád by som videl nejakú štatistiku,koľko ľudí bolo prepustených na začiatku krízy a koľko ich pobrali naspäť po kríze!To čo urobili dvadsiati pred krízou urobia aj desiati po kríze lebo sú donútení aj za cenu porušovania zákonov a bezpečnosti práce!Výhovorka o zvýšení odvdov nie je na mieste,lebo ak som prepustil desať ľudí,tak prijmem aspoň osem aby som bol na tom ako predtým,ale zbaviť sa polovičky zamestnancov pod rúškom krízy a ešte aj znížiť odvody a dane to by bral každý no nie?
gulak | 25-04-2014 18:02:46
Keby bolo odvodové zaťaženie aj nulové-aj tak by zamestnávatelia nezvýšili platy-to sú,len obyčajné žvásty...
Kiska | 25-04-2014 15:38:06
Ja som volil Kisku ktorého nepoznám len preto, že Fica až moc dobre poznám.
pre smer je obyčajná žumpa | 25-04-2014 15:27:42
Tých tristotisíc Slovákov za pásom V čechách musí mať IQ také ako ty!Ako možno vydedukovať z tvojho niku a príspevku nič moc!Nič sa nevymyká z priemeru bývalých komunistických štátov,len pseudonovinári ohurujú svojimi čiastkovými vedomosťami takých labilných jedincov ako si aj ty!Neboj sa všetko vybaví nový prezident Kiska,ved Vám to nasľuboval!Len ma mrzí ,že veľká časť Slovákov je takého
nízkeho intelektuálu a nechajú sa zmanipulovať doslova hocikým,čo má plno prázdnych rečí!
smer je obyčajná žumpa | 25-04-2014 06:35:45
Este donedávna vykrikoval ten hranaty spinavy boľševik a zlodejsky hajzeľ ,za pomoci medialnej a novinarsej žumpy, ako su Maďari v pič...i!....a teraz pozeram Maďarska nezamestnanosť 8,3!!!! Česká 6,7!!! a to v cechach za pásom u kapitalistov mukluje cca 300 000 tristotisic slovakov!!
dôchodca | 24-04-2014 21:01:16
Pre pravdivejší obraz o stave nezamestnanosti, by pri percente nezamestnaných mal byť uverejnený aj percentuálny údaj o počte osôb, ktoré boli vyradené z evidencie úradov práce, pre ich tzv. nespoluprácu s úradmi práce. Myslím, že tieto údaje by poskytli celkom iný pohľad na percentuálnu výšku nezamestnanosti.
otázka | 24-04-2014 20:15:44
Je niečo v tejto republike naše? Všetky závody ovládli tzv. zahraniční investori, bane Kanaďania, atď. A predsa je tu čosi naše: milionári, chudbní politici, zúfalí a nadávajúci ľudia, bezdomovci, kriminálne živle, skorumpovaní právnici a sudcovia...A to nie je tak málo.
Vladimír Herega | 24-04-2014 16:57:51
Slušne platené zamestnanie sa na Slovensku stalo len nedostižným snom.Je to však najmä vďaka vysokému odvodovému zaťaženiu, ktoré je v rámci Európy u nás jedným z najvyšších.Najviac ma vedia pobaviť tzv. priemerné platy, ktoré sa pravidelne zverejňujú.Podľa posledných správ sme niekde pri sume cca 840 eur.Realita je na km ďaleko, pretože keď sa človek pozrie koľko sa zarába u našich super investorov, tak s hrôzou zistíme, že je to len niečo viac ako min. mzda.Nedávno uviedli v tv novinách správu, že na východnom Slovensku zahr. investor vytvorí 25 prac. miest, no žiada od štátu podporu vo výške 42000 eur na 1 zamestnanca.Túto sumu ten človek nezarobí ani za 5-6, možno aj 7 rokov.K tomu daňové prázdniny, sociálne úľavy atd atd až sa dostaneme k tomu, že zahr. investori majú tak smiešne náklady, že keby sem presťahovali doslova celú fabriku po kúskoch, tak behom roka majú náklady späť.O tom však slovenskí podnikatelia môžu len snívať.Tí sú totiž poctivo buzerovaní daňovákmi, sociálkou, zdr. poisťovňou a v príp. nedodržania akýchkoľvek predpisov padajú tisícové pokuty.Čiže p. minister, ak chcete znižovať nezamestnanosť, v prvom rade podporte domácich podnikateľov a firmy ako to robia všade na svete, nie hádžete peniaze do zahraničia.Ale už čoskoro sú tu voľby, tak treba pár tisíc ľudí vyradiť z evidencie a hurá, nezamestnanosť klesla.Papier znesie veľa svinstva, je však otázne, koľko toho ešte znesú ľudia.
Ivan Varga | 24-04-2014 14:12:18
Pozor na zdroj dát, úrad práce upravuje čísla tak aby to pekne sedelo. Eurostat používa tú istú metodiku v celej únii, tam si vieme porovnať:

ČR 6,7%
Poľsko 9,7%
Maďarsko 8,3%
Slovensko 13,9%
Rumunsko 7,2%

Na rómov sa Fico vyhovoriť nevie pretože tých je aj v Rumunsku alebo Maďarsku viac ako u nás - dokonca dosť od nás ich je v ČR.
chichi | 24-04-2014 13:40:31
Spomeňte si na roky 1991-92 ako SNS-áci s masívnou podporou HZDS vykrikovali "Slováci, vládnime si sami!" Aj si "vládneme" možno doma v kuchyni!Preto treba "podporovať" ich pohrobkov a bude to ešte horšie.
Statistika | 24-04-2014 12:15:11
Papier veľa znesie. Týka sa to aj štatistiky. Údaje sa uvádzajú také, aké im vyhovujú. Čo sa týka nezamestnanosti, tie údaje sú tak klamlivé, že až dverami plieska. Tam nie sú zahrnutí tí, ako sa uvádza v predcházajúcom článku, ďalej tí, čo sú v zahraničí, zbytočne vytvorené rôzne ministerstvá, súdy, poisťovne, ˇUrad na dohľadom nad zdravotnou starostlivosťou, Fond národného majetku, naše cesty koľko inštitúcií spravuje a ešte p. Sulík potrebuje vytvoriť ešte ďalšie inštitúcie na dostavbu dialnic a pod. Spoliehať sa len na to, že príde zahraničný investor, je to tanec na tenkom ľade. Keď máme na ministerstvách takých múdrych a schopných ľudí,prečo oni nevytvárajú pracovné miesta ? Zahraničný investor sa tu len nabalí, vytvorí niekoľko pracovných miest a my zničíme hektáre úrodnej pôdy a ešte mu dáme dotáciu. Vidieť kto nám to tu vládne. Len pre nás Slovákov platí: malý dvor a veľký bič, lebo my nevie čo so slobodou.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign