Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Je mi to neskutočne ľúto, no včera o veci znovu rozhodla " Mlčiaca väčšina"

Miloš MajkoDátum08. 02. 2015 12:21:10TémaTak to vidím ja...
200

Histéria okolo referenda je konečne za nami. Sledujúc vyjadrenia  predstaviteľov jednej aj druhej strany  vo mne vzbuduje dojem, že sú maximálne spokojní a že referendum dopadlo výborne.

V mene iniciátora referenda   AZR  sa Anton Chromík  mal vyjadriť: "Toto referendum dopadlo tak, že 90 percent zúčastnených ľudí hovorí áno rodine, áno otcovi a mame. Tie pocity sú úžasné, pretože je to veľký úspech". Predstavitelia  opačnej strany vyhlasujú, že ľudia v tomto referende jasne dokázali svoje postoje k téme rovnakých práv pre všetkých ľudí v našej krajine. 

Spokojní sú  oni a teda vlastne máme byť spokojiní  asi aj my všetci.

V diskusii pod mojim dnes už predvčerajším článkom s nadpisom:  "Neriešim samotné otázky, ide mi o referendum ako nástroj demokracie"     http://www.seredonline.sk/clanky/neriesim-samotne-otazky-ide-mi-o-referendum-ako-nastroj-demokracie/     sa v podstate neodohral žiaden veľký ideologický súboj a priamo s obsahom článku sa takpovediac verejne stotožnilo niekoľko diskutujúcich:

tomáš | 07-02-2015 11:41:41 |
referendum v tejto veci je demokratické, ÚS odobrené a teda plne legitímne. Kto si potrebuje stále hľadať dôvody prečo nie, je obyčajný alibista a nie zodpovedný občan. V šenkoch sa ťažko niečo niekam pohne.

som za každé referendum | 07-02-2015 14:51:19 |
Pán Majko! Výborný názor. Iba škoda, že ste ho prezentovali až v hodine dvanástej/ 06. 02. 2015 o 23:29:22 /.

Diana | 07-02-2015 17:56:37 |
áno, pán Majko napísal ste to dobre, súhlasím s Vami vo všetkých bodoch

Mynona | 08-02-2015 10:56:50 |

V podstate súhlasím s článkom. Mlčiaca väčšina opäť rozhodla. Ak by totiž boli povinní sa ísť občania vyjadriť tak by sa dnes písali články iné.
Referendá sú pre Slovač nutné zlo a zatiaľ sme na pocit, že môj hlas môže niečo ovplyniť nedorástli. A súčasní politici robia všetko preto (aj nastavením parametrov pre referendum), aby to tak zostalo a aby sa ten pocit u ich voličov neprebudil. O moc by sa totiž museli začať deliť.
Toto referendum nebolo o politike ani o cirkvi hoci sa všetci na ňom priživili. A bolo toto vlastne referendum ako inštitút vôle hlasnej väčšiny občanov keď rozhodla tá mlčiaca čo zostala doma?
Dopadlo tak ako sa všeobecne vedelo a predpovedalo, že dopadne. O to viac si vážim tých, čo sa vyjadriť išli.
A záverom - včera v prázdnej referendovej miestnosti pred vhodením lístku ma prenikol zvláštny pocit. Či nerobím ja niečo nekalé, zlé, proti vôli väčšiny. Po vyjdení von na slnko ma to opustilo - nie, patríš medzi väčšinu, oni možno prídu večer keď sa zotmie.
Bude to čoraz ťažšie.

 

Hlavne títo ľudia pravdepodobne najlepšie pochopili, čo je aj v tomto referende najdôležitejšie pre ďalší vývoj spoločnosti.  Nie výsledok  "ÁNO" či  "NIE", ale platnosť referenda a vysoká (ideálne aj 80% účasť!).

Mne  skutočne naozaj nešlo o samotné odpovede na otázky, ale o pochopenie ľudí, že výlučne záujmom ako o veci verejné, vlastne rozhodujú o tých svojich. A to vo všetkých sférach života, nakoľko nikto z nás nežije izolovane od spoločnosti bez určitých zákonov, predpisov či iných  regulatívov. Práve toto všetko čím ďalej tým viacej ovplyvňuje celý náš život, to, či budeme zdraví alebo chorí, koľko budeme mať peňazí a ako dlho na ich získanie budeme pracovať. Zároveň však ich hodnotu, teda tým vlastne ako sa narobíme, aby sme vôbec mohli žiť ako ľudia. No a samozrejme aj to, čo a do akej miery si k nám občanom volení zástupcovia - pomenujme ich teda zaužívaným  "politici" - dovolia.

Včerajšia účasť na referende teda z môjho pohľadu bola prehrou. Nie síce dotknutých strán, ale občanov našej krajiny ako takých. To, že referendum nie je platné  (v tomto kontexte je jedno s akým výsledkom)  je ďalším krokom späť v demokratizačnom vývoji  našej krajiny  25 rokov  po revolúcii. A je to znakom, že ľudia ešte (alebo už) nie sú schopní, prípadne ochotní rozhodovať sami o sebe.

Toto žiaľ nahráva presne tým, ktorí  v mene štátu nedokázali ľudí kampaňou vyzvať k účasti na referende a z môjho pohľadu sa presne identifikovali aj politici, ktorí intenzívne vyzývali k neúčasti na ňom. Pýtam sa teda, budú rovnako ľudí vyzývať aj pred voľbami, v ktorých sa práve títo politici budú uchádzať o ich hlasy?

Jednoducho, zase to celé pochopili práve oni a ľudia sa nechali dobehnúť. A dnes už je jedno, či negatívnou kampaňou, či odporom voči cirkvi, či antipatiou voči konkrétnym ľuďom, alebo sympatiami voči homosexuálnej menšine.  Jednoducho a po lopate - odpískaním referenda vyšlo navnivoč 6 miliónov Eur a znížila sa vážnosť významného demokratického inštitútu nás občanov.

Je mi to neskutočne ľúto, no včera o veci znovu rozhodla  " Mlčiaca väčšina"

 

Poznámka na záver: Politici urobili pravidlá, ktorými ako v tej vysokej politike, tak na komunálnej úrovni neskutočne ľahko dávame voleným zástupcom stoličky, výborné platy  a spoločenský status prakticky bez ich akejkoľvek zodpovednosti  za rozhodovanie o veciach verejných a ťažko im ich vieme zobrať keď podrazia, sklamú, či otočia kabáty.

Zároveň však politici zabezpečili, aby im v momente zvolenia do funkcií bežný občan v podstate nemal šancu do ich konania hovoriť a to nech by konali prakticky akokoľvek. Ale to je už na inú tému, resp. iný článok...

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
pre co rozhodlo | 10-02-2015 08:55:15
Precitajte si postoj prezidenta republiky,a budete vediet co rozhodlo.
čo rozhodlo | 09-02-2015 22:38:04
rozhodla zase len úplná občianska pasivita, tak ako bola nízka účasť do eurovolieb, do mestských zastupitelstiev, do predošlých referend, táto spoločnost je pasívne stádo bez názoru ak nerátam tie nekonečné drísty na nete.
palec hore | 09-02-2015 19:08:39
Takyto postoj sa u novinara casto nevidi, teda takmer vobec nie.
Prave preto palec hore!
Lebo co sa podstatne ukazalo u mainstream medii v plnej nahote bolo ich uuplne zlyhanie..
Namiesto toho, aby ponukli vyvazene pohlady z kazdej strany a citatel mal nad cim uvazovat a skutocne chapat obe strany, nechat ho rozhodnut,
totalne rozbili, otravili a rozdelili spolocnost - proti referendu!

Podpora ucasti aj ked nesuhlasim, preto aby aj obcan mohol rozhodnut, nielen politik, to mali media prezentovat, vsetky!
Ved ked ide o volby tak taketo mnozstvo volicov rozhoduje o vladnucej strane!
Ked sa ale jedna o obcianske referendum, rovnake mnozstvo hlasujucich, ktori nie su pasivni,
tak je ich hlas hodeny rovno do kosa, neplatne!!!
LUBO | 09-02-2015 15:43:33
ja som sa nezucastnil len preto, lebo referendum bolo vedene proti urcitej skupine ludi a dost diskriminacne, o tom demokracia predsa nie je a referendum beriem ako najvyssu formu demokracie.
Peter | 09-02-2015 15:16:01
Pan Majko, ja to nielen tak visim, ja to tak aj vidim :-) a riadne jasne.

Hajzli, urobit si reklamu za 6 Mega a druha skupina hned si privlastnuje ako keby suhlasim s LGBTI. Naprd je, ze nesuhlasim ani s jednym ani s druhou. Ako to dat najavo (ANO si privlastni ON, NIE zasa ONA) ze by to dostali riadne kladivom po gebuli.

Normalne by som uzakonil zaplatit referendum ak nebude platne.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-02-2015 14:25:29
Nazorov najdeme mnozstvo.

Referendum odobril US a vyhlasil Prezident SR.

Jeho spochybnovanie dnes je chore. Presne ako vyjadrenie pana Cromika a jeho protidiskutujucej na TA3.

Jeden s usmevom na tvari povedal na plne usta, ze to bolo pre neho dobrodruzstvo a panicka sa vyjadrila, ze pre nich to bol adrenalin.

To je dovod na zamyslenie. Taketo vyjadrenia su podla mna nielen chore, ale az perverzne. Voci obcanom urcite. Tak to visim ja.
pre Lucila | 09-02-2015 13:39:51
áno máte pravdu,ich stanoviská sú odlišné.Ak totiž rozhoduje plénum Ústavného súdu a niektorý člen má odlišné stanovisko tak aj keď je prehlasovaný,jeho odlišné stanovisko musí byť zverejnené,čo dáva aj takémuto odlišnému stanovisku určitú právnu váhu.V tomto prípade mali odlišné stanovisko dvaja sudcovia Ústavného súdu a to Ladislav Orosz a Lajos Mészáros.
Lucila | 09-02-2015 13:22:08
stanoviská ÚSTAVNÝCH PRÁVNIKOV | 09-02-2015 10:49:59:
Tí ústavní právnici sú iní než tí ktorí vydali v mene ÚS oficiálne stanovisko k otázkam Referenda?
tu sa môžeš dozvedieť kto je Petr Weisenbacher:
http://afinabul.blog.cz/1401/homo-aktivista-peter-weisenbacher-vyhlasil-vojnu-krestanom

a tiež veci, ktoré súvisia s tvojim odkazom

http://afinabul.blog.cz/1111/zbavovanie-identit
stanoviská ÚSTAVNÝCH PRÁVNIKOV | 09-02-2015 10:49:59
Podľa ústavného právnika Eduarda Baránya by sa nemalo vôbec konať referendum, ktoré vyhlásil prezident Andrej Kiska na 7. februára budúceho roku. "Podľa môjho názoru všetky štyri otázky sa týkali ľudských práv a nemali byť vyhlásené v referende. Ústavný súd však rozhodol inak. Zrejme pri posudzovaní použil zužujúci výklad pri skúmaní referendových otázok," povedal Barány v stredu pre agentúru SITA.

Doložil, že ešte nemal čas si dôkladne preštudovať odôvodnenie nálezu ústavného súdu, ani odlišné stanoviská dvoch sudcov ústavného súdu, ktoré boli v utorok zverejnené, preto sa zatiaľ nevyjadrí.

Ústavný súd na svojej webovej stránke v utorok zverejnil nález týkajúci sa ústavnosti referendových otázok vrátane odôvodnenia, ako aj odlišných stanovísk dvoch sudcov ústavného súdu Ladislava Orosza a Lajosa Mészárosa. ÚS konštatoval, že tri zo štyroch referendových otázok nie sú v rozpore s ústavou a jedna je protiústavná, preto o nej nemožno hlasovať.
S rozhodnutím väčšiny pléna sudcov ústavného súdu nesúhlasí sudca Lajos Mészáros, ktorý v odlišnom stanovisku uvádza, že nemôže mlčať, lebo v tomto prípade ide znova o charakter štátu. "Nemôžem mlčať, lebo znovu ide o charakter štátu. V ,hre' sú teda ľudské práva a základné slobody, ktorých ochrana je určujúcim znakom charakteru štátu. Ochrana základných práv a slobôd je pritom najprioritnejším poslaním sudcov ústavného súdu, ktorí skladajú možno jeden z najkrajších sľubov. Okrem iného sľubujú, že budú chrániť aj ,neporušiteľnosť prirodzených práv človeka a občana'. Mojou službou je teda ochraňovať ľudské práva a základné slobody, a to nie selektívne, ale bez ohľadu na ich povahu, teda či ide o právo na život, osobnú či náboženskú slobodu, slobodu prejavu, ochranu vlastníctva či ľudskej dôstojnosti," uvádza v stanovisku Mészáros.

Webnoviny / Správy / Slovensko
Ústavný právnik: Referendum o rodine by sa nemalo konať
Autor: SITA, 4. decembra 2014 06:15
Diskusia (28)
Aliancia za rodinu odovzdala prezidentovi petíciu o gejoch Foto: archívne, SITA/Ján Slovák
KOŠICE 4. decembra (WEBNOVINY) – Riaditeľ Inštitútu ľudských práv (ILP) Peter Weisenbacher pre agentúru SITA v stredu uviedol, že inštitút víta nález Ústavného súdu SR (ÚS) k referendovým otázkam.

"Rozhodnutie ÚS jednoznačne potvrdilo naše stanovisko, že právo párov rovnakého pohlavia na zákonnú ochranu, či sa nazýva registrované partnerstvo alebo inak, je ľudské právo," povedal Weisenbacher. Doložil, že Slovensko musí rešpektovať svoje záväzky a medzinárodné ľudsko-právne dokumenty. "Jedna skupina ľudí nemôže odobrať práva inej, ani referendom. Je dobre, že ústavný súd to jasne rešpektuje, teraz by sa to však malo uviesť i do praxe," uviedla Alena Krempaská z ILP.

Odporúčame:

Kiska vyhlásil referendum o rodine, bude mať tri otázky

Aliancia zopakuje referendum o rodine, ak prvé nevyjde

Fico odporúča Slovákom, aby išli na referendum o rodine

Inštitút ľudských práv nazýva referendum o rodine nezmyslom



Podľa právnika nemali referendum vyhlásiť

Podľa ústavného právnika Eduarda Baránya by sa nemalo vôbec konať referendum, ktoré vyhlásil prezident Andrej Kiska na 7. februára budúceho roku. "Podľa môjho názoru všetky štyri otázky sa týkali ľudských práv a nemali byť vyhlásené v referende. Ústavný súd však rozhodol inak. Zrejme pri posudzovaní použil zužujúci výklad pri skúmaní referendových otázok," povedal Barány v stredu pre agentúru SITA.

Doložil, že ešte nemal čas si dôkladne preštudovať odôvodnenie nálezu ústavného súdu, ani odlišné stanoviská dvoch sudcov ústavného súdu, ktoré boli v utorok zverejnené, preto sa zatiaľ nevyjadrí.

Ústavný súd na svojej webovej stránke v utorok zverejnil nález týkajúci sa ústavnosti referendových otázok vrátane odôvodnenia, ako aj odlišných stanovísk dvoch sudcov ústavného súdu Ladislava Orosza a Lajosa Mészárosa. ÚS konštatoval, že tri zo štyroch referendových otázok nie sú v rozpore s ústavou a jedna je protiústavná, preto o nej nemožno hlasovať.


Sudca Mészáros nesúhlasí s väčšinou

ÚS rozhodol, že otázka - Súhlasíte s tým, aby žiadnemu inému spolužitiu osôb okrem manželstva neboli priznané osobitná ochrana, práva a povinnosti, ktoré sú právnymi normami k 1. 3. 2014 priznané iba manželstvu a manželom (najmä uznanie, registrácia či evidovanie ako životného spoločenstva pred verejnou autoritou, možnosť osvojenia dieťaťa druhým manželom rodiča)? – nie je v súlade s ústavou.

S rozhodnutím väčšiny pléna sudcov ústavného súdu nesúhlasí sudca Lajos Mészáros, ktorý v odlišnom stanovisku uvádza, že nemôže mlčať, lebo v tomto prípade ide znova o charakter štátu. "Nemôžem mlčať, lebo znovu ide o charakter štátu. V ,hre' sú teda ľudské práva a základné slobody, ktorých ochrana je určujúcim znakom charakteru štátu. Ochrana základných práv a slobôd je pritom najprioritnejším poslaním sudcov ústavného súdu, ktorí skladajú možno jeden z najkrajších sľubov. Okrem iného sľubujú, že budú chrániť aj ,neporušiteľnosť prirodzených práv človeka a občana'. Mojou službou je teda ochraňovať ľudské práva a základné slobody, a to nie selektívne, ale bez ohľadu na ich povahu, teda či ide o právo na život, osobnú či náboženskú slobodu, slobodu prejavu, ochranu vlastníctva či ľudskej dôstojnosti," uvádza v stanovisku Mészáros.

V piatich slovenských obciach sa koná referendum Foto: ilustračné, SITA



V rozpore s ústavou sú vraj aj ostatné otázky

Nesúhlasí s názorom väčšiny pléna, že tri otázky nie sú v rozpore s ústavou. Podľa neho vo všetkých troch prípadoch sa otázky dotýkajú základných práv a z tohto dôvodu by nemali byť predmetom referenda. Poukázal na to, že ústavný súd neskúmal, či sa referendum netýka zraniteľných menšín v otázkach súvisiacich s identitou a s podstatou jednotlivých základných práv a slobôd.

"Nie nepodobne postupuje ESĽP, keď rozhoduje, akú širokú mieru úvahy má dať jednotlivým štátom v rámci realizácie práv z Dohovoru o ochrane ľudských práv a základných slobôd. Miera úvahy sa zužuje, ak ide o zraniteľné menšiny, alebo ak ide o práva, ktoré chránia ľudskú identitu, a predmetom regulácie či zásahu sú tak otázky ľudskej identity," uvádza Mészáros.

V závere Mészáros zdôraznil, že konanie o návrhu prezidenta na rozhodnutie, či predmet referenda je v súlade s ústavou, bolo prvou možnosťou ústavného súdu nastaviť povahu tohto konania do budúcnosti, a to až tým spôsobom, aby nemohol byť referendami prekresľovaný ústavou daný charakter štátu, ale ani podoba demokracie, a v neposlednom rade, aby nemohol byť deformovaný citlivý koncept ľudských práv a základných slobôd.
Ladislav Orosz vo svojom odlišnom stanovisku vyjadruje názor, že interpretácia ústavy uplatnená v tomto prípade väčšinou pléna ústavného súdu nie je dostatočne široká, pretože implicitne nezahŕňa kľúčové východiská, na ktorých je ústavná úprava základných práv a slobôd v Slovenskej republike konštruovaná. "V tejto súvislosti mám na mysli najmä ústavné princípy, a to jednak zákaz diskriminácie, ale predovšetkým prirodzeno-právne poňatie základných práv a slobôd spočívajúce v uznaní, úcte a rešpekte k prirodzeným právam človeka ako právam, ktoré sú neodňateľné, neodcudziteľné, nepremlčateľné a nezrušiteľné," hovorí Orosz.

Rovnako musia byť podľa jeho názoru súčasťou interpretačného prístupu ústavného súdu k príslušnej časti ústavy aj ďalšie ústavné princípy, ktoré tvoria materiálne jadro Ústavy Slovenskej republiky, ktoré je ústavný súd povinný chrániť v prvom rade. "Ústavný súd musí prostredníctvom a v rámci svojich právomocí zabraňovať takým jej zmenám, ktoré by viedli k zmene jej podstaty (identity)," uvádza Orosz.

P.S.Toto sú stanoviská ústavných právnikov,podotýkam,nie nejakého Jana,Fera,Joža z krčmy,takže keď aj podľa nich boli otázky v referende v rozpore so základnými právami,tak prosím Vás konečne pochopte,že ma nikto nikdy nedonúti sa takéhoto referenda zúčastniť.A poprosím neoznačovať ma za mlčiacu väčšinu.

j.r.nem. | 09-02-2015 10:32:32
Problem tohoto referenda bolo,ze bolo viac alebo menej zbytocne.Je to samozrejme vec nazoru.Aspon,co som ja mal moznost pocut nazor ludi,tak argumentovali asi takto,preco ma nuti urcita skupina ludi ist na referendum,len preto ,lebo oni (AZR),to tak chcu.Mojich zaujmov sa to netyka,ani sa necitim byt ohrozeny,moja rodina je stastna,lebo nestastna,to zalezi len na tej rodine samotnej.Adoptacia ma svoje vlastne prisne zakony,tak co vlastne odomna chcu?Nieco ineho su volby,to sa ludi dotyka bezprostredne.Preto si myslim,ze referendum by malo byt len skutocne vtedy,ked sa to tyka celeho naroda a hlavne by sa nemalo vyuzivat,ako nastroj na konfrontaciu medzi ludmi.
Vlado Dulla | 09-02-2015 10:17:05
dovolím si nesúhlasiť
v tomto prípade je to "kričiaca" väčšina, kto rozhodol
neúčasťou občania "vykričali" že sa nemienia nechať vmanipulovať do hlasovania o niečom čo nesmie byť spájané s inštitútom referenda, lebo vo svoje podstate odporuje základnému účelu priamej demokracie a jej nástrojom
ak by to malo byť o mlčiacej väčšine, potom by to platilo aj o komunálnych voľbách, voľbách do orgánov samosprávnych krajoch aj vo voľbách do EP
jednoducho, ak zákon hovorí, že výsledok sa ráta podľa účasti, nedáva zmysel hovoriť o mlčiacich voličoch, lebo neúčasťou dali jedným úkonom odpoveď na všetky otázky - odpoveď jasnú ako Slnko - neželáme si pomáhať zneužitiu referenda na dosiahnutie cieľa iniciátorov a ich podporovateľov
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-02-2015 09:43:00
pre Miloš Majko | 09-02-2015 09:21:09 | - nie som pravnik, iniciator a ani vyhlasovatel referenda. V tom musia mat jasno oni. Hlavne vtedy, ked ho platime vsetci.

V com ale jasno mam je ucast na nom. Je nepovinne a prave preto. Dobrovolne som sa rozhodol zucastnit. Vobec nie je dolezite, ako som sa vyjadril - dolezite bolo prist a nepodialat sa na jeho neplatnosti.

To je samozrejme iba moj vlastny nazor.
pre Miloš Majko | 09-02-2015 09:21:09
Miloš,mňa by zaujímal názor ústavných právnikov,ako by prebiehali ďalšie kroky,keby bolo referendum úspešné-oni v tom totiž sami nemajú úplne jasno.
Najkrajšie to včera na jednej diskusii vyjadril dotyčný takto,na otázku čo by sa zmenilo keby referendum bolo úspešné a platné odpovedal:"zmenilo by sa presne to,čo sa zmení teraz keď bolo referendum neúspešné a neplatné :-D
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-02-2015 09:10:38
neúčasť na referende | 09-02-2015 08:58:13 | - o tom diskutovat nemusime, je nam to vsetkym jasne. Problem je v tom, ze ak takto budeme pokracovat vzdy, tak mozeme zabalit referendum ako take. Ono sa totiz vzdy najde niekto, kto bude bojkotovat a nikdy nebude referendum za sucasnych podmienok funkcne.

A to je to, o com pisem. Ludia realne nebudu mat nikdy sancu rozhodnut, aj ked ju dostali...
neúčasť na referende | 09-02-2015 08:58:13
dôvody jasne pomenoval sociológ Martin Slosiarik takto:
„Je to dlhodobá stratégia odporcov referenda, pretože vedia, že ich názor je menšinový. Keby ho však voliči, ktorí nesúhlasia s otázkami, prišli vyjadriť do referendových miestností, tak by automaticky zvyšovali šancu úspechu referenda,“ vysvetlil. Slosiarik očakáva, že ľudia, ktorí sú proti, skôr zostanú doma, než by prišli vyjadriť negatívny názor k urnám.
Apropo ochrankyňa práv - ombudsmanka Jana Dubovcová sa vyjadrila veľmi jasne - svoj názor k referendu o ochrane rodiny vyjadrí tak, že sa na ňom nezúčastní.
Michal Hojer | 09-02-2015 04:50:53
Osobne verím tomu, že ak by bolo referendum čo bude ľudí zaujímať tak prídu hlasovať. Ale celé toto referendum bola len politická fraška. Aliancia za rodinu sa zviditelnila a verím tomu, že ľudia z nej budú v budúcich voľbách na kandidátkach mnohých strán, hlavne KDH. Takže pre nich to referendum splnilo účel aj keď nedosiahly platnosti samotného referenda.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-02-2015 03:33:17
Michal Hojer | 08-02-2015 23:38:05 | - to, cim sa snazite ospravedlnit/vysvetlit mozno aj svoju neucast by mozno malo zmysel, keby ste ym nieco zmenili. Napr. referendum by nic nestalo a pod.

Zial, nestalo sa uplne nic, len bolo umoznene obom stranam hovorit o uspechu a politici ziskali istotu v tom, ze ludia su fakt nedokazu vziat nastroje demokracie aktivne do vlastnych ruk.
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 09-02-2015 00:45:46
Referenda som sa nezucastnil nielen kvoli viroze, ale aj s presvedcenia, ze ak sa zucastnim a nebudem nebudem davat 3x ANO ako to nabadali ludia z AzR aj tak budem pre nich to cislo s ktorou sa oni budu chvalit a tvarit sa, ze ich myslienky maju legitimitu. A presne to sa aj stalo po vyhlaseni vysledkov, ked to povazovali za uspech a nemali problem aj tych par zaporne hlasujucich jedincov vyhlasit za ten milion, ktori ich akoze podporuju.
Myslim si, ze v tomto konkretnom pripade bola ta tzv, mlciaca vacsina viac ako inokedy prejavom nesuhlasu s danymi otazkami a samotnymi temami a hlavne nenavistnou atmosferou vyvolanou medzi ludmi. A to vyplakavanie nad antikampanou v mediach je len taka detinska vyhovorka. Ked media a vsetci vyzyvali na ucest v refrende o vstupe do EU, tak sme sa ledva dostali cez kvorum. Cize vacsina slovakov ide volit len ked o nieco skutcone ide a inak to maju tazko na haku, lebo keby sme sa mali dobre, tak by nebolo na co stale sa stazovat a frflat pred telkou.
Michal Hojer | 08-02-2015 23:38:05
Ako mozete tvrdit ze rozhodla mlciaca vacsina. Co ak sa vacsina rozhodla neist na volby a tym rozhodnut o neplatnosti a zbytocnosti celeho referenda. Takze tak prejavila svoj nazor. Tym padom to nieje mlciaca vacsina, ale vacsina ktora prejavila svoj nesuhlas s neuzitocnym priam az zbytocnym a drahym referendom o totalnej hluposti (o manzelstve, vychove deti homosexualmi a o sexualnej vychove deti). A kazda z tych troch veci je len hlupost zvelicovana KDH-kmi, mediami, cirkvou plnou pedofilov a inych uchylakov a "zdruzenim za rodinu", kde su sami KDH-ci.
a samozrejme | 08-02-2015 22:17:11
v móde len buzeranti, a na úradoch väčšinou zlodeji. Ale nič sa nedeje.Keď zorganizujú refendum buzeranti/ nič proti nim nemám/ tak k voľbám príde presne 4% oprávnených voličov a voličiek. Teda buzíkov a lesbičiek. Takže bez obáv Slovakia. Tu sa musia riešiť iné problémy a nie sobášne miestnosti pre buzerantov a lesbičky.
phobos a deimos | 08-02-2015 22:15:24
Pan Majko, plne s Vami suhlasim. Ludia znova ukazali, ze su ovce. Nejde ani o to aky je vysledok referenda, ale ta ucast je na hambu.. Politikom ukazali , ze v tejto krajine si mozu robit co chcú. Ludia čo sa nezucasnili si ani neuvedomuju ,aky vyslali signal..
seredan | 08-02-2015 21:41:27
taky vysledok som aj cakal. Bolo to uplne zbytocne referendum. Vlastne vsetky referenda co sa udiali a aj udeju su zbytocne, nakolko zakonodarci sa nimi nemusia riadit. A p. Majko stale tu hovorite o dakej demokracii, ale ta na Slovensku nie je a dobre to viete. Vyuzitelnost prava nulova, obrovska korupcia, nefunkcny system... a takto by som mohol pokracovat dalej. My mame od demokracie riadne daleko. Tu vladnu len peniaze.
referendum | 08-02-2015 21:18:53
Mali sme šancu, ktorú sme zahodili. Však ju niekto iný zdvihne a lepšie ju využije v prospech seba. Však je všeobecne známe, že Slováci sú najsprostejší národ na zemi. Sprostému môžeš dať len kus chleba, ale rozum nie. Protistrana už svoje požiadavky predostrela, tak parlament sa bude zaoberať s nimi. Škoda, že len pre lenivosť niekoho to tak dopadlo. Nech si spytujú svedomie čo zapríčinili!
seredhan | 08-02-2015 18:14:47
Som mlciaca vacsina a som rad ako to dopadlo. Hold, mlcat je zlato.
pre ciri | 08-02-2015 18:12:42
Chvala bohu,lebo nazvat vsetkych blbcami a zduchnut jak smrad nie je moc tema do debaty!
čiri | 08-02-2015 17:38:23
Ja to beriem ako hlupost povedat, ze sme mlciaca vacsina. Bol som zatial na vsetkych volbach aj referendach. Myslim, ze o toto referendum som sa zaujimal viac, ako vacsina ludi, co tam isla. Neboli to otazky, ktorych odpovede by ma nezaujimali. Rozhodol som sa slobodnou volou, ze na to referendum nepojdem. Nemyslim si, ze toto je tema, ktoru by mali rozhodovat ludia. (vo vacsine blbi ludia). Je to tak, ale ludia su blbi. Nemaju vlastny nazor, veria vsetkemu, co je v telke. Dokonca bohuzial veria aj tomu, co sa docitaju na internetovych diskusiach! Ten, kto si mysli, ze ludia su mudri a mali by rozhodovat o zavaznych veciach, je blby tiez.
Otazky v tomto referende boli beztak polozene zle, napriklad ked sa pozrieme na 1. otazku. Ja som za to, aby sa brali, ale aby sa to volalo registrovane partnerstvo a nie manzelstvo. Takto to je uplna blbost. Dalej z psychologickeho hladiska negativne otazky vyvolavaju v ludoch nerozhodnost. Takze jednoducho som si povedal, ze nepojdem (a nepokladam sa za spominanu mlciacu vacsinu).
A ako tak pozeram komentare Seredanov, asi uz moc na tento web chodit nebudem :-/
ale áno | 08-02-2015 16:59:13
aj takto sa dá rozhodnúť. Tým že nejdem k referendu. A prečo? Lebo som si istý, že viac ako 50 % ich ta nepôjde ani omylom.Teda referendum NEPLATNÉ. A nepochybne aj buzeranti majú právo na život a sex, len nech nerobia tie verejné vystúpenia. Ale na druhej strane mi to pripadá ako výhra Aliancie za rodinu, lebo dostali 94% hlasov zo zúčastnených. Aby referendá mali u nás skutočne význam, bolo by nutné stanoviť kvórum tiež na 5%, ako majú straničky a strany do ZZ / zlodejského zboru/, ktorý sa nazýva zastupiteľský ORGÁN. To si pište, že v tom momente by účasť na referendách vysoko vyskočila aj nad priemer volieb. Lenže tá čvarga na Hradnom kopečku nič také nespraví. Ani náhodou, Lebo v tom momente by sa pre zlodejov v parlamente stalo referendum veľmi aktuálnym a zároveň veľmi nebezpečným nástrojom pre nákup prúžkovaného oblečenia pre poslancov a ministrov a inej vládnej ale aj nevládnej čvargy v SlovAbsurDistane.Viď posledne súdruha Pavlisa z Ficostáda. Takže len skutočné zmena a revolúcia na vzor rakúskej demokracie u nás spraví poriadky. Dovtedy 99,99% obyvateľov Slovenska bude pre našich súdruhov fúhrerov stádo blbcov a idiotov. Potom sa ani nemôžeme diviť, že aj mestské a dedinské parlamenty si robia čo sa im zachce. Zákonnosť, právo, spravodlivosť a slušnosť sú kategórie im absolútne neznáme.Viď podmienky výberového konania na Hl. kontrolórku. Čo môžeme čakať od prezliekačov kabátov. Len svinstvá, svinstvá a ešte väčšie svinstvá. Raz boľševik, potom demokrat- samozrejme cez 3 -4 iné politické strany a zrazu nezávislý. Vskutku tá istá sviňa, ešte nenažratejšia.Ale občan si ho zvolil. Tým sviňa narástla na óbersviňu a je nedotknuteľná.
pan Majko | 08-02-2015 16:07:34
fakt rozumiem Vasmu uvazovaniu, nazorom o tom, ze ludia by mali byt rozumni a slobodne rozhodovat o osude tejto krajiny..

to, ale comu nerozumiem/nesuhlasim je Vas postoj o rozhodovani mlciacej vacsiny. VCERA SA NEROZHODOVALO O NICOM PRETOZE MINIMALNE PRVE 2 OTAZKY NEMENILI SUCASNY PRAVNY STAV

ak uz do diskusie odmietli prist ludia z inakosti, mozno ste mohli zavolat p.Miskova, p.Sulika alebo niekoho z opacneho tabora... pretoze pocas tej diskusie tam bola prezentacia akurat jedneho tabora, ktori neuveritelne zavadza o prave otazke dolezitosti referenda...

ak by referendum bolo o niecom co by naozaj nieco menilo, ja by som bol medzi prvymi a zasadzoval sa o dolezitosti ucasti
pre postreh | 08-02-2015 15:57:45
Pokiaľ viem nehody sa stali pred 14:00 a vulgárne sa tu ľudia vyjadrujú od 12:50. Buď trepeš hlúposti alebo je Majko jasnovidec a už od 13:00 stál pri dialnici a čakal kedy sa to (dopravné nehody) konečne udeje.
postreh | 08-02-2015 15:38:10
Majko je na hromadnej dopravnej nehode tak sa tu hresi jedna radost...aspon vidiet, ze jeden clovek je v tomto mediu nenahraditelny ;-) pekny den referendisti!
pre ju.justicia | 08-02-2015 14:48:47
Syrskeho prezidenta Assada mozte momentalne najst na internet,ako flirtujucu zenu,myslite ze je to realne?,ak verite vsetkemu co na internete koluje,tak mi je vas luto.
re pre Peter | 08-02-2015 14:45:28
Ale tie kurvicky,fetaci ,alkoholici a'nasilnici su aj buzeranti!Pouzivas vyrazy,ktorym nerozumies ale ak by sa to tykalo tvojej rodiny alebo konkretne teba,hned by si zmenil nazor!To ako ma nazivas ma vobec neuraza!
juvenilná justícia | 08-02-2015 14:22:38
a o chvílu tu budeme mat aj toto: https://www.youtube.com/watch?v=XmrN4w-BxB4
pozabijat vsetkych tychto zmrdov skur*enych!
j.r.nem. | 08-02-2015 14:22:08
Skoro kazdy druhy v tychto diskusiach varoval pred tym,ze ci referendum bude platne,lebo nie nic sa na Slovensku v tychto otazkach nezmeni.Aspon teda nie v najblizsej dobe.Jednoducho preto,lebo to nebude v agende tejto vlady(volby), a na cas si da aj eventuelne nova vlada po volbach.Vsetko zle je aj na nieco dobre a naopak.Preco nebolo referendum uspesne?Podla mojho nazoru mnoho obcanov nevedelo,lebo nechcelo pochopit,preco maju ist hlasovat za nieco,co je samozrejme a z coho im nic nehrozi.Vsetky odstrasujuce pripady vatsinou zo zapadnej Europy,nemali skoro nikdy racionalnu podstatu.Potom tu bol podla mna este jeden fakt,ktory nebol skoro nikdy osloveny,ze hlavne na socialnych temach,prebrali reziu radikali,ktorych hruby rasizmus a nenavist predsa len par slusnych ludi od referenda odradilo.Verte mi,ze utecie este vela vody kym sa naSlovensku v tomto smere nieco zmeni,a nebudem sa cudovat,ked sa niektori predstavitelia objavia naraz v politike.Kampan maju uz hotovu.Platila ju aj RKC,pretoze Chromik a spol.boli v tejto hre len komparzisti.
anonym | 08-02-2015 13:43:56
Aj toto je výsledok referenda...

Zdroj: http://www.aktuality.sk/clanok/270093/online-referendum-za-rodinu-7-2-2015/

AMNESTY INTERNATIONAL: Amnesty International Slovensko víta výsledok dnešného referenda o ochrane rodiny. Otvorený priestor diskusie o rovnakých právach pre všetkých je podľa organizácie potrebné využiť na vytvorenie progresívnych návrhov na zmenu v oblasti práv LGBTI ľudí na Slovensku.

Výsledok referenda je prejavom postoja občanov a občianok k ochrane ľudských práv na Slovensku. „Tento postoj ukázal, že ľuďom u nás záleží na tom, aby každý mal tie isté práva, ako právo na rodinu a právo na osvojenie si detí. Vnímame to ako pozitívny krok na pokračovanie začatej diskusie o tom, akým spôsobom realizovať a napĺňať práva LGBTI ľudí,“ hovorí Jana Malovičová, riaditeľka Amnesty International Slovensko.

Ľudia z LGBTI komunity neberú takmer celkové neoficiálne výsledky referenda za svoje víťazstvo. „ Samotné referendum sme celkovo odmietali, takže nemožno hovoriť o nejakom víťazstve alebo prehre. Ale určite sa ukazuje, že tá téma nie je tým horúcim zemiakom, ktorý by si mali politici ďalej prehadzovať a je skutočne treba začať tú diskusiu o reálnych návrhoch, reálnych riešeniach,“ povedal pre Aktuality.sk výkonný riaditeľ Iniciatívy Inakosť Martin Macko.
Robo Jasa | 08-02-2015 13:36:00
pre obcan tiež som rád, že skutočná väčšina sa rozhodla správne. Mali na to právo. No niektorým to je ľúto.
pre Peter | 08-02-2015 13:33:12
Stále je lepšie keď deti budú vychovávať bohatí homosexuáli ako heterosexuálni feťáci, kurvičky, či alkoholici alebo násilníci. Ty homofobik.
pre anonym | 08-02-2015 13:28:08
Tých inakých ako si to nazval sú len 3 či 4%. Takže ak by ľudia chceli tak ich prehlasujú kedykoľvek Ty ....
obcan | 08-02-2015 13:25:51
Napadlo mi, ako iste aj ostatnym obcanom, ze aj neucastou na referende vyjadrim svoj nazor. Moja viera v tento usudok sa ukazala ako spravna, hned po zverejneni vysledkov. Tlieskam obcanom SR.
pre: veru, veru | 08-02-2015 13:24:21
Si len obyčajný homofóbny rasista. Hitler by mal z teba radosť. Aj mne vadia síce neprispôsobiví cigáni ale čo Tebe alebo komukoľvek urobili LGBT? A po druhé pre Majka: a tento vulgárny komentár(veru, veru) plný nenávisti a oplzlých výrazov tu necháte? A pritom iné nie tak vulgárne a rasistické odtiaľto vymazávate len preto že sú zamerané proti Vašim názorom? Asi ste rovnaký ako sám pisateľ. A po tretie sú to lezBičky a nie lezPičky - odvodené od slova lezba a nie pička.
anonym | 08-02-2015 13:15:46
Inakí mali možnosť možnosť ísť a povedať nie, ale vidno, že sa referenda báli.
Peter | 08-02-2015 13:12:30
Ale ak by doslo na lamanie chleba,tak sa nemusime nicoho bat!Zdravy rozum zvitazil aj v neplatnom referende a zvitazi aj v realnom zivoteNa slovensku cakame kym niekto niekoho nezabije aby sa mohlo konat voci nemu ,takcakajme aj na prvy pripad adopcie,ked odoberie socialka chudobnejsim rodicom dieta a da ho na adopciu bohatim buzikom!To sa ten narod mozno preberie z inakosti velmi rychlo!
daniel | 08-02-2015 12:59:53
veru,veru čítaš mi myšlienky
veru, veru | 08-02-2015 12:53:01
Zlaté Švajčiarsko!

A onedlho nastane éra buzerantov, lespičiek, registrované partnerstvá, ...

Nedoplatí na to Slovensko, LEN národ vďaka naším politikom bude hlboko v p**i.

Lebo ten normálny bude bezprávny a tí "iní" budu vo výhode pre ich choré hlavy a európsky súd im bude dávať za pravdu a "zákonom chrániť" tak, ako našich neprispôsobivých občanov menšiny.

Tí, čo to majú v hlave trocha inak, by sa mali liečiť.
Alebo podľa "modernej" skurvenej doby je práve ten normálny chorý? /lebo je iný?/

Robo Jasa | 08-02-2015 12:35:05
p. Majko z Vášho článku má význam "poznámka na záver"
referendum v tejto krajine má tak nastavené parametre, že
tak vysoké kvórum je prakticky nedosiahnuteľné, a navyše nezaväzuje zákonodarný zbor k ničomu. Potom je ťažko hovoriť o demokracii. Zlaté Švajčiarsko. Ale však aj to nám tu niekto veľmi dávno sľuboval a už tu tuším malo byť.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign