Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Internetové rádio pred spustením - videorozhovor s Milošom Majkom - VIDEO

Jozef KmeťoDátum21. 08. 2014 23:25:30TémaAktuálne témy
200

Presne ako sme sľubovali pred niekoľkými dňami, internetové rádio Redakcia24 je technicky dokončené, otestované a pripravené na oficiálne spustenie. Práve to, plánujeme spraviť 1. septembra vo večerných hodinách. Dovolil som si zopár informácií vyžiadať od Miloša Majku, ktorý sa rozhodol už fungujúce internetové médiá o tento projekt obohatiť.

 

Ako dlho trvala príprava rádia ?

Miloš Majko: S myšlienkou realizácie internetového rádia som sa pohrával už dlhšiu dobu, no intenzívne asi 3 mesiace. Naštudovanie nevyhnutných vecí a následné prípravy so zakúpením nevyhnutného legálneho softwéru a časti technického vybavenia, plus inštalácie trvali asi mesiac. Koniec koncov to dobre poznáš, nocí strávených pri jeho rozbehu a testovaní bolo niekoľko nielen v štúdiu, ale aj v tvojich priestoroch v Bratislave. Teraz sme však vďaka nášmu kolegovi Imrovi dotiahli posledné veci a ty si ma patrične vyžmýkal vo videorozhovore na rozhľadni bratislavského mosta SNP - kaviateň UFO.

 

O čom budeme vysielať prvý večer ?

Miloš Majko: Prvý večer by nebolo dobré začínať žiadne ťažké témy, skôr by som povedal, že budeme hovoriť všeobecne o problematike nezávislých internetových médií, ich význame a dôležitosti pre obyvateľov nielen mesta, regiónu ale celého štátu. Ďalej by bolo vhodné povedať ľuďom o možnostiach spolupráce, ktorej možnosti sa týmto výrazne rozširujú. No a určite nezabudneme ani na predstavenie štruktúry rádia, s ktorou počítame do budúcnosti.

 

Aké typy relácií budeme poslucháčom prinášať ?

Miloš Majko: Síce nie hneď, ale časom chceme prinášať od spravodajstva, cez diskusné relácie, vzdelávacie programy, relácie o cestovaní, o hudbe, športe, voľnom čase, prevencii kriminality, relácie pre deti, no a samozrejme hudbu a reklamu, ktorou zase dokážeme odprezentovať ďalšie firmy majúce o zákazníkov z radov poslucháčov záujem.

 

Plánuješ priniesť aj nejaké špeciality ?

Miloš Majko: Čitatelia seredonline za existencie 7 rokov rádia vedia, že sme otvorení všetkým témam - aj tým najcitlivejším. To znamená, že sa budeme otvorene baviť aj o problematike týkajúcej sa Rómov, drogovej kriminality a iných nežiaducich spoločenských javov, prípadne problémov, nad ktorými spoločnosť nemôže zatvárať oči. Možno nezvyčajnou predstavou je chuť priniesť vysielanie pre veriacich, ktoré by som si vedel predstaviť napr. v nedeľu. Toto je však potrebné veľmi intenzívne konzultovať s kňazom, ktorý by bol ochotný projektu sa zúčastniť.

 

Seredonline je známe aj kritickým postojom ku viacerým témam v meste kde vznikli. Ako to bude v rádiu ?

Miloš Majko: Je logické, že tieto témy obchádzať nebudeme, práve naopak. Rádiom vytvárame nové možnosti online komunikácie, ktorú ponúkneme ako vedeniu mesta, tak poslancom mestského zastupiteľstva dlhodobo sa komunikácii s občanmi prostredníctvom médií vyhýbajúcim. O pár mesiacov tu máme komunálne voľby a občania sú nepochybne zvedaví a budú požadovať odpovede na otázky, ktoré majú voleným zástupcom právo klásť.

 

Nebudem sa ďalej vypytovať, ostatné sa diváci a čitatelia SOL môžu dozvedieť z videorozhovoru, ktorý sme natočili.

Miloš Majko: Ďakujem Ti Dodo za otázky a teším sa na spoluprácu. Verím, že naše rádio si získa takú popularitu, akú majú naše ostatné médiá.

- - -

Video:

Redaktor: Jozef Kmeťo

Kamera: Monika Majková

Strih: Iveta Tóthová

Foto: Miloš Majko


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko

Skryť všetky fotografie

Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-09-2014 03:22:58
Na hlavnu stranku SOL bola vlozena ikona ONLINE RADIO s prehravacom. Sme si vedomi toho, ze zatial urcite percento zaujemcov nemoze korektne sporadicke vysielanie pocuvat. Pracujeme na identifikovani problemu.
Dakujeme.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-08-2014 13:19:35
Tomas,kolko sa pozname? 20 rokov. Viac? Takze viete, ze aj ked niekedy tazsie a narocnejsie, no vzdy ferovo. SOL pokra uje dopredu a vela ludi to se*ie. :-)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-08-2014 13:16:37
Priatelu, ja nemam dovod cokolvek posuvat inam. Informacie preverujem a nasledne vyuzivam sam a do SOL. Vami spomenute noviny standardne necitam.
Registrovaný tomas vojtech tomas vojtech | 23-08-2014 12:03:42
treba uznať že to bolo aj scenárom aj celkovou výpoveďou dokonalé! do (aj potom)9tej minúty som sa zo srdca smial,ale Majkove slová ma presvedčili že som sa nesklamal v tomto médiu. Je to super,že je konečne niekto čo sa nes***e vykričať pravdu svetu. Slovensko potrebuje takýto WakeUp Call!
Informovanie a bonzovanie II | 23-08-2014 11:55:38
O akom mojom zaujme a akych utokoch tu vypravate? To sa mi za moju otazku ako vyhrazate alebo co? Ved ja sa len pytam. Vam vadi, ked sa Vas clovek na nieco opyta? Ludia si hovoria, ze tym anonymnym citatelom Noveho casu ste bol Vy. A Vy ste mi odpovedal, ze ste to Vy nebol. Len to som chcel.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-08-2014 11:37:43
Vo vlastnom zaujme uverejnujte info overene. Pokial viem, s NC nekomunikuje nik zo SOL. A ja budujem media, na ktore mam dosah. V preberani materialov funguje prax, ze su uverejnene najskor v mediu domovskom. Ak myslime rovnaky clanok tak hladajte logicky. Utokov na SOL a mna ocakavam viac a som zvyknuty. Proti zakernym krokom navonok anonymov sa budeme branit.
Informovanie a bonzovanie | 23-08-2014 10:56:34
Uzitocna vec tento web aj chystane radio. Ist s informaciami von pod vlastnym menom si vyzaduje aj kus obcianskej odvahy. Palec hore. Nieco ine je anonymne bonzovanie do Noveho casu. Pan Majko, je pravda, ze ste to Vy nabonzoval Ivana? Mestom ide informacia, ze to je uz aj potvrdene Vasimi "kolegami" z NC.
Robo Horvath | 23-08-2014 09:18:15
pre seredcan | 22-08-2014 12:34:51
Neposudzuj zovňajšok ale vnutro a to ze co z toho cloveka vyžaruje a v tomto pripade je to presne to co ty nemas a ani asi nikdy mat nebudes.
Pre Len tak | 22-08-2014 22:23:43
Nikto Ti nekáže rádio počúvať.
Vladimír Herega | 22-08-2014 22:04:09
pre Len tak | 22-08-2014 17:41:34
Tak teraz som sa pobavil :-) Úplné divadlo, to máte 100% pravdu, ale na divadlo, ktoré sa volá Msú s našimi pánmi radnými sa to nechytá.Lebo je tu veľký rozdiel.Kým jedny musia vymýšľať rozprávky pre médiá, na ktoré sa skladáme všetci, tak druhý aspoň prináša objektívne informácie a za svoje.Aj keď sa vám to nepáči :-) Ale zvykajte si, hovorí sa tomu demokracia.
Robo Horvath :) | 22-08-2014 20:50:43
No tak chlapci,toto nie je o mne tak sa tu prosim vas neodbavujte a skuste nejaku vlastnu cestu,temu,nazor alebo postoj.
Na nieco taketo to este v hlavičkach nemate dostatocne v poriadku,či?
šintavanka | 22-08-2014 18:16:44
držím palce s rádiom. Veľmi dobrá myšlienka.
Len tak | 22-08-2014 17:41:34
M M je uz tak samolubi ze by mohol robit rozhovor sam zo sebou. Napise otazky a sam si bude na ne aj odpovedat. Uplne divadlo!! Cim dalej tym lepsie.
pre daniel | 22-08-2014 14:55:51
RH su traja, normálny, :) a :(
teraz to bol.ten dobrý :)
daniel | 22-08-2014 14:41:29
Teraz som zostal normálne v šoku! Prvýkrát sa stalo že Robo Horváth či ako sa to vlastne volá,nekritizuje ale chváli!!! Si zjedol nejakú vtipnú kašu,nie?
Robo Horvath :) | 22-08-2014 14:12:15
Treba povedat ze na zaciatok to bolo dobreee :)
seredcan | 22-08-2014 12:34:51
ten chlapec v tom retro svetri dava dobre slaninku doma, zjavne aj bez chleba rovno

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign