Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Informácie pre oprávnených občanov Referendum 2015

Iveta TóthováDátum16. 01. 2015 14:13:58TémaMestský úrad
24

Prezident SR rozhodnutím č. 320/2014 zo dňa 27.novembra 2014 vyhlásil referendum na sobotu 7.februára 2015. 

 

V referende dňa 7.2.2015 oprávnení občania rozhodnú o otázkach:

  1. Súhlasíte s tým, aby sa manželstvom nemohlo nazývať žiadne iné spolužitie osôb okrem zväzku medzi jedným mužom a jednou ženou?
  2. Súhlasíte s tým, aby párom alebo skupinám osôb rovnakého pohlavia nebolo umožnené osvojenie (adopcia) detí a ich následná výchova?
  3. Súhlasíte s tým, aby školy nemohli vyžadovať účasť detí na vyučovaní v oblasti sexuálneho správania či eutanázie, ak ich rodičia alebo deti samé nesúhlasia s obsahom vyučovania?

 

Právo hlasovať v referende

Právo hlasovať v referende má každý občan Slovenskej republiky, ktorý najneskôr v deň konania referenda dovŕšil 18 rokov veku a

  1. má trvalý pobyt na území Slovenskej republiky
  2. nemá trvalý pobyt na území Slovenskej republiky

 

Hlasovanie oprávnených občanov, ktorí majú trvalý pobyt na území Slovenskej republiky

Preukazovanie totožnosti

Občianskym preukazom preukáže svoju totožnosť oprávnený občan, ktorý sa dostaví do miestnosti na hlasovanie v mieste svojho trvalého pobytu. Ak oprávnený občan nepredloží občiansky preukaz, hlasovanie sa mu neumožní. Po preukázaní totožnosti oprávneného občana občianskym preukazom a po zázname v oboch rovnopi­soch zoznamu (zakrúžkovaním poradového čísla oprávneného občana) dostane oprávnený občan od okrskovej komisie hlasovací lístok.

Hlasovací preukaz spolu s občianskym preukazom predloží okrskovej komisii oprávnený občan, ktorý sa dostaví do ktorejkoľvek miestnosti na hlasovanie na území Slovenskej republiky. Ak oprávnený občan nepredloží občiansky preukaz, hlasovanie sa mu neumožní. Po zápise do zoznamu oprávnených občanov, okrsková komisia hlasovací preukaz oprávnenému občanovi odoberie a pripojí ho k zoznamu oprávnených občanov. Potom okrsková komisia vydá oprávnenému občanovi hlasovací lístok.

 

Úprava hlasovacieho lístka a hlasovanie

Oprávnený občan vstúpi s hlasovacím lístkom do osobitného priestoru určeného na jeho úpravu. Na hlasovacom lístku, v príslušnom rámčeku značkou X vyznačí, že na otázku odpovedá  „ÁNO“, alebo že na otázku odpovedá „NIE“. Vzhľadom na to, že sa v referende rozhoduje o viacerých otázkach, tento postup platí pre každú z týchto otázok samostatne. Po úprave hlasovací lístok zloží tak, aby jeho úprava nebola viditeľná. Oprávnenému občanovi, ktorý sa neodobral do priestoru určeného na úpravu hlasovacieho lístka, komisia hlasovanie neumožní.

Oprávnený občan, ktorý nemôže sám upraviť hlasovací lístok pre zdravotné postihnutie alebo preto, že nemôže čítať alebo písať, má právo vziať so sebou do priestoru určeného na úpravu hlasovacích lístkov iného oprávneného občana, nie však člena okrskovej komisie, aby zaňho hlasovací lístok podľa jeho pokynov upravil.

Po opustení osobitného priestoru určeného na úpravu hlasovacích lístkov oprávnený občan vloží hlasovací lístok pred okrskovou komisiou do schránky na hlasovanie. Za oprávneného občana, ktorý nemôže pre telesné postihnutie sám vložiť hlasovací lístok do schránky na hlasovanie, môže ho do nej na jeho požiadanie a v jeho prítomnosti vložiť iný oprávnený občan, nie však člen okrskovej komisie.

 

Hlasovanie do prenosnej schránky na hlasovanie

Oprávnený občan môže požiadať zo závažných, najmä zdravotných dôvodov okrskovú  komisiu o  to, aby  mohol hlasovať mimo miestnosti na hlasovanie, a to len v územnom obvode okrsku, pre ktorý bola okrsková  komisia zriadená. V takom prípade okrsková komisia vyšle k oprávnenému občanovi aspoň dvoch svojich členov s prenosnou  schránkou na hlasovanie a hlasovacím lístkom; vyslaní  členovia okrskovej komisie zabezpečia, aby aj v tomto prípade bola zachovaná tajnosť hlasovania. Účasť týchto oprávnených občanov na hlasovaní okrsková komisia vyznačí v oboch rovnopisoch zoznamu ihneď po návrate členov komisie vyslaných s prenosnou schránkou na hlasovanie do miestnosti na hlasovanie (zakrúžkovaním poradového čísla oprávneného občana).

 

Hlasovanie oprávnených občanov, ktorí nemajú trvalý pobyt na území Slovenskej republiky

Občan Slovenskej republiky, ktorý nemá trvalý pobyt na území Slovenskej republiky a dostaví sa v deň konania referenda do ktorejkoľvek miestnosti na hlasovanie na území Slovenskej republiky, dopíše okrsková komisia do oboch rovnopisov zoznamu na základe predloženého slovenského cestovného dokladu.

Dopísanie do zoznamu oprávnených občanov podpíše predseda a dvaja členovia komisie. Dopísanie do zoznamu oprávnených občanov zaznamená okrsková komisia v slovenskom cestovnom doklade na strane úradných záznamov takto: „Dopísaný do zoznamu oprávnených občanov v meste Sereď v okrsku na konanie referenda č...........“. Záznam v cestovnom doklade podpíše predseda okrskovej komisie. Potom okrsková komisia vydá oprávneného občanovi hlasovací lístok. Úprava hlasovacieho lístka a hlasovanie sú uvedené vyššie.

 

Každý oprávnený občan hlasuje osobne, zastúpenie inou osobou nie je prípustné.

Prekážkami vo výkone hlasovacieho práva sú

  • zákonom ustanovené obmedzenie osobnej slobody z dôvodov ochrany zdravia ľudí,
  • výkon trestu odňatia slobody uložený za spáchanie obzvlášť závažného zločinu,
  • pozbavenie spôsobilosti na právne úkony.

 

Informácie k refrendu na stránke mesta Sereď
Informácie k refrendu na stránke Ministerstva vnútra Slovenskej republiky

 

Organizačné zabezpečenie referenda v meste Sereď:
PhDr. Silvia Adamčíková
t.č. 0905 55 68 79
mail:
silvia.adamcikova@sered.sk

zdroj: mesto Sereď


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
gulak | 25-07-2016 15:12:36
pre Lucas..ja som myslel,že si tak štastný,lebo pred chvíľou ti ho tam niekto našrouboval..
Lucas | 25-07-2016 14:36:35
Som tak šťastná Po toľkých recenzie od ľudí, ktorí dostali svoje pôžičky tiež som sa prihlásil a len asi pred hodinou som dostal bankový upozornenia od Allan finančnou investíciou v úspešnej tansfer 25.000. euro pre bližšie informácie poslať e-mailom na allanfinancialinvestment@yahoo.com je to najlepšie veriteľa vôbec.
re teraz co | 24-01-2015 18:47:01
Nic,lebo nechapes rozdiel medzi manzelmi a parom!To je potom tazke najprv vysvetlit rozdiely,potom prava a povinnosti a nakpniec dopady pre deti,ktore sa sami nemozu branit a chtiac nechtiac musiia trpiet v'dospelosti rozmary cudzich ludi co im naordinovali buducnost!
teraz co | 24-01-2015 16:50:17
Mama mozem ist do kina NIE! A vies co este Ti to aj ZAKAZEM.Male prirovnanie s referendom.Takze vela uspechov pri nesuhlase s tym co vlastne nie je.A este mi pripada zvlastne,ze v jednom bode sa zakazuje manzelstvo homosov,a v nasledujucom bode sa zakazuje homoparom adoptovat deti.Nevyplyva jedno z druheho?


pre Mlynar | 24-01-2015 16:08:09
Okrem toho,ze pytastale viac penazi na chod tejto nic neriesiacej kancelarie pre ludi,tak aninevieme ze existuje!Ludia maju kam adresovat svoje prosby,staznosti a nepravosti a ona to tam iba archivuje!To je vsetko co dokaze avlastne aj moze!
Mlynár | 24-01-2015 12:15:15
Referenda sa samozrejme zúčastním (3xáno). Sklamala pani ombudsmanka Dubovcová, už sa teším na deň, keď odíde z funkcie.
minulosť a "svetlá?" budúcnosť | 24-01-2015 11:56:06
Pôvodne pre Robo | 24-01-2015 07:29:49, je toho ale viac..

1. K polarizácii - KAŽDÉ voľby, referendum; viac, či menej polarizovali - otázka je kto vyhrocuje a kto vie slušne počúvať a slušne vyjadriť svoj postoj.
Rovnako môžu byť aj Ktorékoľvek iné voľby, či referendum označené za zbytočné vyhodené peniaze, prestaneme voliť - či chceme radšej diktatúru?

2. Niekto polarizáciu aj pretláča - ideálne ak ľudí otrávi a nestarajú sa do vecí verejných - ako cieľ postačí..
V tomto prípade je cieľ neúčasti nepochybný - absolútna väčšina ľudí totiž svoju odpoveď na otázky má - a nie je práve v zhode s "vyššími" záujmami elít
tobôž, aby ju nebodaj prejavili verejne..!

3. Politika, politický boj - voľby sú vec politická, tam sa prezentujú stranícke záujmy, najmä, to ako budú po voľbách rozhodovať už nikto nemá istotu..
Referendum môže byť vec politická, ALE rozhoduje sa v KONKRÉTNEJ veci a tam je vôľa ľudí explicitne vyjadrená!
A keď už referendum berieme ako politikum, v tomto nadchádzajúcom sa zaň vyslovilo viac ako 400 tisíc ľudí, žiadne iné v doterajšej histórii nemožno nazvať menej politickým, iniciovali ich taktiež politici.
Z tohto majú (verejne prejavenej vôle ľudí pochopiteľne) najväčšie obavy!


Viac možno treba nadviazať na posledný bod:
5. Radšej: "referendová otázka, či by pedofili mali byť automaticky sterilizovaný a zatvorení do ústavov, referendum by malo byť o prísnejších trestov pre alkoholikov, ktorí mlátia svoje deti, týrajú deti i svoje rodiny...."

Čo sa týka alkoholikov, týrania je legislatíva upravená,
ohľadom "sterilizovaní, zatváraní pedofilov" zrejme nič prísnejšie
- a ani nečakajte, resp. alibisticky. Prečo ?



Lebo to bude ďalší cieľ - myslím skôr uvoľniť aj legislatívu:
Ak je niekto prístupný k faktom, nech sa páči:

A)
Z histórie snáh, úsilia homosexuálov boli najprv snahy o zviditeľnenie, prijatie verejnosťou ako niečo celkom "normálne", potom registrované zväzky, neskôr manželstvo, v súčasnosti je to už adopcia detí - na nete nájdete veľa z iných krajín, z našej histórie aspoň krátky priebeh:

- program SaS 2012: http://www.strana-sas.sk/file/3293/Bro%C5%BE%C3%BArka%20SaS.pdf
viď strana 9, vpravo dolu:
"..budeme presadzovať prvky zvyšujúce osobnú slobodu, ako
sú napríklad registrované partnerstvá (BEZ možnosti adopcií detí)..."

- dnes 2014 už je členom SaS aj Romana Schlesinger, aký posun to obnáša?:
http://spravy.pravda.sk/otazky-a-odpovede/513-schlesinger-budeme-pochodovat-aj-za-adopcie-deti/
" Peťo - Ste za to, aby si homosexuáli mohli adoptovať aj deti? Áno, alebo Nie?
Áno, adopcie detí patria k požiadavkam Dúhového PRIDE Bratislava i k cieľom občianskeho združenia Queer Leaders Forum."

Samozrejme, politikom to prináša momentálne ťažkú schizofréniu, ale trend je nepochybný..
http://pohladobcana.blogspot.sk/2015/01/richard-sulik-politik-ktory-klame.html

B) K pedofílii - tak ako pred pár rokmi boli adopcie detí homosexuálmi nemysliteľné, dnes je to "otázka dňa", podobne ruka v ruke s požiadavkami homosexuálov prichádzajú iné.., zatiaľ si len "vyžaduje více pozornosti":
http://despiteborders.com/pedofilny-extremizmus-v-cr-a-jeho-odozva-na-slovensku-3/

To je ale na program až "zajtra"
"Pozajtra" budeme ešte slobodnejší..:
http://www.aktuality.sk/clanok/228738/komentar-nemecki-zeleni-incest-a-pedofilia/
http://www.hlavnespravy.sk/nemecka-rada-pre-etiku-navrhuje-legalizovat-incest/374451

Ešte drobná "prípravka" pre budúcnosť:
http://spuntik.zoznam.sk/cl/1000706/1449837/Co-by-ste-povedali--keby-vasim-detom-spievali-penisy-a-vaginy

---
Takže k naspäť "dnešku" Robo, "Realista" a ďalší,
viem, že je ťažké ustáť terajší mediálny pretlak, ale človek s vlastnou hlavou, na základe faktov musí mať (aj má!) jasno.
Už len prísť a nedať sa odradiť!
reklamny spot | 24-01-2015 11:43:08
Na tom reklamnom spote je tragikomicke to, ze niekto sa tvari ako to robi pre deti a proti zneuzivaniu deti sa nestiti zneuzit dieta na sirenie bludov. Asi ako panko z AZR. Ktory sa po vyzbierani podpisov nechal fotit v jednej ruke s krabicou s podpismi a v druhej so svojim dietatom. Ked tu fotku zobral autor Cynickej obludy a dal tam nejake bublinky tak sa mu zacala vyhrazat matka toho dietata ze si nezela aby jej dieta bolo zneuzivane na reklamu. Ale to led bola ta fotka na stranke AZR a ich FB stranke jej nevadilo. Lebo deti sa mozu zneuzivat len na veci ktore sa pacia AZR. Len ukazka pokrytectva a tuzby sirit nenavist medzi ludmi. Ale hlavne ze ide o deti..ako ich spravne zneuzit na nase ciele.
Marko | 24-01-2015 11:29:03
V jedno ráno som si pripol na vetrovku bielu stužku na znak toho, že fandím počatým deťom, aby sa mohli narodiť. Prvý kolega, ktorého som stretol, sa ma opýtal: "Proti čomu si?" A ja som odpovedal: "Ja nie som proti, ja som za! Som za život všetkých počatých detí!"
Dnes si zase pripadám takisto. Keď som "za" referendum o rodine, som obviňovaný, že som "proti" niekomu. A ja som pritom "za"! Som "za" zachovanie súčasného stavu. Som "za" to, aby manželstvo bolo to, čo ním vždy bolo - spoločenstvo lásky jedného muža a jednej ženy. Som "za" to, aby dieťa malo otca a mamu - veď aj ja viem, aké je to dobré, že mám oboch rodičov. Som "za" to, aby som sa ako rodič mohol rozhodnúť v citlivých veciach - a medzi ne patrí aj sexuálna výchova - aby moje deti a snáď neskôr aj vnúčatá boli na hodinách sexuálnej výchovy vedené k láske a zodpovednosti voči sebe i druhým. Som vari "za" niečo zlé?
daniel | 24-01-2015 10:58:51
Pre daniel: Vieš ja som už dosť starý,mňa už sa buzeranti a to čo onedlho okolo toho nastane netýkajú,len chcem urobiť niečo pre deti mojich detí aby o nejakých 10.rokov nenadávali že som dovolil buzerantom sa tu rozťahovať! Pekný deň!
anonym | 24-01-2015 10:49:25
Referendum nie je o KBS, cirkvi ani o KDH /tiež tie inštitúcie nemusím/, ale o niečom inom. Preto sa ho zúčastním.
pre Daniel | 24-01-2015 10:44:37
Vies Danielko,ked vyrasties,tak ti to vsetko niekto vysvetli, zober si nejaku hracku a chod sa hrat.
uvaha | 24-01-2015 09:33:19
Hlupaci su uz spojeni!
daniel | 24-01-2015 09:17:49
Buzeranti všetkých krajín spojte sa!
referendum | 24-01-2015 09:12:49
Robo,je to jednoducho zneuzitie toho najkvalitnejsieho politickeho aktu,aky v demokracii existuje,Tak povedane pre nic.Takymi mi to instrumentami sa neplytva.Este jedno Referendum,este jedno a ludia SA na to vykaslu.
Robo | 24-01-2015 07:29:49
Toto referendum dokázalo jedinú vec - ešte viac polarizuje názory ľudí na Slovensku a odvádza pozornosť od tém, ktoré sú omnoho podstatnejšie.
Môj predpoklad je - účasť okolo 23 percent, samozrejme referendum neplatné, štátna kasa chudobnejšia o pár tisíc, chlieb nám nezlacnie, práce nepribudne, mzda sa nezvýši, zdravší a láskavejší sa tiež nestaneme... .
Jedinou pozitívnou vecou tohto referenda je to, že istá čas našich občanov pôjde slobodne a demokraticky vyjadriť svoj názor.
Ja na referendum nepôjdem. Nie preto, že by sa mi nechcelo, alebo preto že nemám v danej veci svoj názor... Skrátka referendum nie je rodine, tradičných hodnotách, ale len politickým bojom , bojom o zviditelnenie sa istých pár jedincov, ktorí svoju politickú kariéru stavajú na nenávisti voči ostatným ľuďom.
Kresťania by sa mali riadiť a ísť po ceste Ježišovej - po ceste Lásky, nádeje, porozumenia, nenásilia a tolerencie voči ostatným luďom. Nepoznám žiaden jeho citát, vetu, podobenstvo či učenie, v ktorom by vravel, že istí ľudia si nezaslúžia žiť pokojne, že pre istých ludí nie je otvorené kráľovstvo nebeské, alebo že by mali mať menšie práva ako ostatní....
Homosexualita nie je choroba, je to odlišnosť, inakosť ktorá je možno pre Vás nepochopiteľná.
Homosexualita tu bola, je a aj bude. V histórii bolo dokonca i pár pápežov, ktorí svoju inakosť neskrývali, nie je žiadne tajomsvto, že i medzi súčasnými biskupmi či kňazmi sú chlapi, ktorým je príjemnejší pohľad na mužské telo ako na to ženské... Preto ich teraz zato zavrhneme???
Horšie je, keď sa kňazovi či inému človeku páči detské telo... To je choroba, o tom by mala byť referendová otázka, či by pedofili mali byť automaticky sterilizovaný a zatvorení do ústavov, referendum by malo byť o prísnejších trestov pre alkoholikov, ktorí mlátia svoje deti, týrajú deti i svoje rodiny....
Ak chcete chrániť rodinu, treba si najskôr poupratovať na vlastnom dvore a až potom poúčajte ostatných...
Peace.
daniel | 24-01-2015 01:36:02
Pre: Sme na muške......
Toto by si mali pozrieť všetci tí neveriaci Tomášovia,ktorí nevidia že prichádza absolútne zlo!
Sme na muške GENDERIZMU ! | 24-01-2015 01:22:03
- ako sa niekedy začiatkom minulého storočia tlačil komunizmus (po celej Európe) ako niečo vznešené (výsledky už poznáme..), tak teraz zo zákulisia skryto i otvorene je to Gender ideológia (pozor: nezamieňať rovnosť mužov a žien!)
Všetko okolo - zneužitie homo/bi/sexuálnych aktivistov, podsúvanie ich adopcií, potieranie zdravých manželstiev, ovládnutie výchovy (nielen samozrejmého vzdelania) detí atď
to všetko je prostriedkom na dosiahnutie tohto cieľa.

Oči Európanov sa upierajú na Slovensko, nesklamme, ešte máme šancu odolať! (nepliesť so záujmom médií)

doósť odkrývajúce video+konkrétna skúsenosť:
https://www.youtube.com/watch?v=Wknpl13mwT0
http://gloria.tv/media/vGL5yWjjjLA
Pavol Kurbel | 24-01-2015 01:07:11
Pre Marek Sladký
Čo je na spote nenávistné? To, že muž pohladí dieťa je predsa úplne bežná vec? Že sa vás niekto opýta, či chcete aby dieťa vychovávali dvaja geyovia je to snáď prejav nenávisti?
Ešte referendum ani neprebehlo a už padajú trestné oznámenia. A čo bude o rok či dva, alebo desať? To sa na dve lezby cumlujúce sa na ulici nebudete môcť ani pozrieť, lebo vás okamžite obvinia z nenávisti a neviem z čoho ešte a pôjdete do chládku. Týmto podaním trestného oznámenia len ukázali, kam sa bude uberať vývoj, ak to včas nezastavíme.
daniel | 24-01-2015 00:38:04
Marek správne! A ak ti môžem poradiť,krúžkuj 3x áno ! :-)
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 24-01-2015 00:27:08
pán Kurbel ale o vás tu teraz nejde. Najprv si treba urobiť poriadok na svojom dvore. Áno sú tu L&G ale ony tu boli ešte pred Ježišom. Tuto hystériu vyvolávajú aby odviedli pozornosť od iných vecí. Na ak budem mocť tak referenda sa zúčastním a nejako to zakruzkujem.
Pavol Kurbel | 23-01-2015 23:14:38
Pozrel som si spot. A dnes som sa dozvedel, že dnes, či zajtra, bude na tvorcov spotu dané trestné oznámenie. A presne o toto ide. Aby v budúcnosti, ak normálny človek povie pravdu, nemohlo byť naň uvalené trestné stíhanie a nebol prenasledovaný. Ja sa pod ten spod podpíšem a súhlasím s ním. Nech aj na mňa páni ktorí sa potrebujú zviditeľniť, lebo zakladajú novú stranu, daju trestné oznámenie.
Sona | 23-01-2015 19:39:26
http://www.topky.sk/cl/10/1452093/Bojovnici-za-referendum-pritvrdili--Drsne-VIDEO-chlapca--ktoreho-hladkaju-dvaja-muzi-?utm_source=facebook&utm_medium=topky&utm_campaign=jan2015
gulak | 22-01-2015 13:04:08
Referendum je zabrániť rozťahovaniu sa LGBTI a o ochrane detí pred touto komunitou...
daniel | 22-01-2015 01:12:46
http://www.postoy.sk/dalsia_francuzska_demonstracia_za_rodinu
Peter Klokner | 21-01-2015 23:13:09
Iba upresním, že AZR pre mňa symbolizujú dvaja páni s červenými krížikmi na paličke z cukrovej vaty. Mimochodom nielen mne pripadajú oobaja ako homosexuálny párik.A nehnevajte sa, mne stačia ich aktuálne skutky a nemám najmenšiu potrebu googliť ich stránku, čo by ma tam čakalo sa dá domyslieť.
Na pivo a pohárik možno chodíte rád, ja iba ak na pivo asi tak pred 3-4 rokmi.
A áno, samozrejme že mám zásadné výhrady voči KBS (naposledy keď si robili žúrku v luxusnom hoteli s plnými stolmi a riťkami dovezenými v minimálne Superboch - kto by nemal výhrady k takejto prezentácii kresťanských hodnôt ako napríklad striedmosť všakže).
Ak niekto niekedy traumatizoval a rozdeľoval spoločnosť tak to boli vždy KDH, KBS a s nimi späté spolky ako AZR.
Vatikánsku zmluvu či výhradu vo svedomí si ja osobne pamätám veľmi dobre.
Ak ma tu mieni nejaký pánbičkár kritizovať za nie najlepšiu mienku o prezentácii cirkvi v našej spoločnosti, tak jednak nemiluje blížneho svojho ale hlavne by si mal prečítať ešte raz môj posledný príspevok v časti o referende akého by som sa zúčastnil. V tej je podstata môjho odporu voči spôsobu, ako si u nás hovie cirkev - respektíve jej predstavitelia vrátane nespočetných úchylov v kňazskom rúchu.
Aj ja mám právo | 21-01-2015 13:46:27
Na matrike:

-Dobrý deň, my sa chceme vziať !
-Vaše mená, prosím !
John Smith, Jane Jamesová, Róbert Greene, Jute Johnsonová.
-A kto si berie koho ?
-My sa chceme všetci navzájom oženiť a vydať !
-Ale veď ste štyria !
-Správne ! Štyria normálni bisexuáli a máme sa navzájom radi. Ja milujem Jane a Róberta, Jute miluje Róberta a Jane s Róbertom zasa milujú Jute a mňa ! Takže sa chceme všetci vziať a zdôrazniť svoje sexuálne preferencie v manželskom zväzku, a podľa nás je to tá jediná správna cesta !
-Ale my oddávame len homosexuálne a lesbické páry !
-Takže vy diskriminujete bisexuálov ?
-Nie, to nie, to len že tradičná predstava manželského zväzku sa týka párov !
-A odkedy sa zastávate tradícií ?!
-To nie, chcel som len povedať, že niekde musí byť jednoducho stanovený nejaký limit !
-A to hovorí kto ? Neexistuje žiadne logické zdôvodnenie limitovať sobáš len pre dvojicu. Väčšie skupiny sú oveľa lepšie. Okrem toho chceme svoje práva ! - ústava zaručuje rovnaké práva pre všetkých, tak navaľ tie tlačivá !
-Tak dobre, tu máte a vyplňte to !

Príde pán:
-Dobrý deň ! Chcel by som sa ženiť !
-Mená ?
-Dávid Demeter.
-A meno partnera ?
-Nie je žiadne. Ja si chcem vziať sám seba !
-Sám seba ? Čo tým, dočerta, myslíte ?!
-To je tak : môj psychiater vraví, že mám rozpoltenú osobnosť. Takže ja by som chcel tie dve polovice spojiť sobášom, aby som mohol podávať daňové priznanie ako rodina !
-V poriadku ! Tu máte papier a vyplňte ho ! Ďalší !

Príde pani s pitbulom:
-Dobrý deň ! Chcela by som sa vydať !
-Mená ?
-Nora Mosná a kusaj.
-A meno partnera ?
-Môj partner je tuhľa kusaj !
-Ja som sa dočítala, že aj pes má tiež svoje práva, snáď mu ich nechcete upierať. A navyše, my sa máme radi aj tak spolu žijeme a ja by som chcela novomanželskú pôžičku. či ja nemám právo žiť dôstojne a byť šťastná?
-Ale to nejde, veď to je pes!
-Ak mi nedáte papier poženiem to hoc aj na ústavný súd, nebudete mať pokoja a nakoniec prídete o prácu.
-V poriadku ! Tu máte papier a vyplňte ho ! Ďalší !

Úradníčka si vraví "Dnes už ma nič neprekvapí", keď tu niekto zaklope, spoza dverí sa vystrčí hlava muža a ten vraví:
Tu sa registrujú partnerstvá?
-Áno, koho si beriete Vy?
a chlapík na to "Chalani sme tu dobre, prineste tú rakvu."
Pre Peter Klokner | 20-01-2015 22:20:00
Je až zarážajúce (alebo to má nejaký osobný dôvod?) ako vo vašich príspevkoch trčí nenávisť k cirkvi, ku KBS, ku KDH, k nejakým pastierskym listom.... Prosím, koľko ste ich osobne prečítali? A nechápem, čo s týmto referendum vami osočované subjekty majú spoločné. Toto referendum iniciovala AZR - jej členom nie je žiadna cirkev, ani biskupi, ani KBS, nenapísali žiadne vami uvádzané pastierske listy. Kto je AZR, odporúčam dozvedieť sa z jej webových stránok a nie len z rečí pri pivečku a pri poháriku v krčme...
Peter Klokner | 20-01-2015 21:44:32
Pre ''k urne pôjdem''
...takže iba potvrdenie mojich slov že neexistuje žiadna legislatívna definícia tradičnej rodiny
....je hlúpe tvrdenie, ako sa médiá vrhnú na cirkevných predstaviteľov ak by sa dostalo verejnosti pocty vypočuť si akýkoľvek zásadný odkaz aj cez hovorcu KBS ohľadne akútnej spoločenskej potreby riešiť reálne problémy rodín. Chobotín v pastierskych listoch neúrekom, ale k tomu čo v spoločnosti horí v súvislosti s výchovou v rodinách totálny prd.
Pardon, spomínam si na TK KDH keď tam šaškovali s bocianom, donekonečna omieľali priblblé frázy a ja som mal pocit, že Figeľ musel byť eurokomisárom po známosti. Tak nevýrazný politik je tragédia.
No a odvtedy nič podstatné. Zdá sa že pre KDH je problém rodiny vyriešený známym ústupkom Fica.
Tak ako celá atomizovaná pravica ani všakovaké aliancie sa jednoducho nedokážu chopiť konkrétneho problému, ktorý ľuďom denne strpčuje život. Hľadajú niečo bombastické, tému ktorá bude terno a dopadne to ako s týmto referendom. Zbytočné a nič neriešiace. Výkrik do tmy.

K takémuto referendu ma nikto nedostane.
Ja sa zúčastním zaručene iba toho, kde sa budú pýtať na odluku cirkvi od štátu, na povinnosť cirkví platiť daň z nehnuteľností v rozsahu daňovej povinnosti právnických osôb a na povinnosť veriacich platiť cirkevnú daň cez daňové priznania. A samozrejme ušetrené náklady použiť na také populistické srákoty ako zvýšenie prídavkov na nezaopatrené dieťa, materskej a podobne.

Po takom referende by som kľudne šiel aj na ten pohárik.....teraz nemôžem lebo beriem antibiotiká.

Mňa neskutočne irituje že tým hlúpym referendom sa zasa elegantne odvrátila pozornosť od úplného marazmu v zdravotníctve, prípravy dokonalého špehovacieho systému na cestách, elegantnej privatizácie nemocníc, ďalšieho tunelovania štátneho cez PPP, okradnutia živnostníkov cez reštrukturalizácie.

Pavol Kurbel | 20-01-2015 21:22:56
Prečo si myslíte, že to s tými moslimami je pritiahnuté za vlasy? Že ich tu ešte toľko nemáme? Nemáme, lebo zatiaľ nie sme cieľová krajina. Ak sa však ňou staneme a podľa predpovedí odborníkom nie sme od toho ďaleko, tak sa nebudeme stačiť čudovať. Vo Francúzsku je ak sa nemýlim, 10% moslimov. V týchto dňoch vyšla vo Francúzsku kniha o to, že v roku myslím 2050 je Francúzsko moslimské. Je vraj veľmi kontroverzná, ale mnohí tvrdia, že aj realistická. Dnes je vo Francúzsku jedna z najvyšších pôrodností na západe. 1,8 dieťaťa na ženu. Ale moslimovia vo Francúzsku majú pôrodnosť opačnú to znamená 8,1 dieťaťa na ženu. Podobné to bolo v Srbsku s Kosovom. Albáncov v úvodzovkách tam pred niekoľkými desaťročiami bolo len pár percent. Dnes sú tam väčšina.
Ja som tou zmienkou o islame chcel povedať len to, že sa môže v budúcnosti stať, že niekto bude deti ateistov nútiť chodiť na nejakú náboženskú výchovu, teda napríklad na tú moslimskú a vy s tým nebudete súhlasiť. Tak sa budete domáhať svojich práv, hoci aj formou referenda a že to považujem za správne a išiel by som spolu s vami hlasovať za možnosť odmietnutia náboženskej výchovy v školách.
anonym | 20-01-2015 20:56:01
Peter, výborný koment.
j.r.nem | 20-01-2015 17:02:11
Na tomto referende najviac ziska smer,terajsia vlada.Bol to od nich sikovny tah,ked ponukli KDH dat zakon o rodine do ustavy.Bude referendum uspesne,nemaju s tym problem a maju zaroven aliby preEU.Nebude uspesne,ani s tym nebudu mat problem.Ked bude na nich EU tlacit aby zaviedli nove zakony o manzelstve a adoptovani deti,kludne to urobia,lebo referendum nezabranil opaku.To je prosim moj nazor,lebo inak si ozaj neviem predstavit preco sa to referendum kona.
Peter | 20-01-2015 16:09:30
Vsetci do jedneho!Svoj nazor na referendove otazky vyjadrite tym,ze sa zucastnite tohto referenda a za alebo proti oznacite krizikom!Svoj nesuhlas nevyjadrite tym ze budete ignorovat referendum a teda najdemokratickejsi sposob vyjadrenia svojho nazoru!Ako by ste chceli vyjadrit svoj nazor ak nie v referende?Hlas ludu bude mat svoju vahu ak bude referendum platne nech dopadne akokolvek!Ten kto ho bude ignorovat nemoze cakat nejaku pozitivnu zmenu v tomto state nech sa to tyka cohokolvek!Tieto plamenne dohady treba specatit krizikom na listku a nie urazkami na SOL!Taka sanca nebyva casto,aby narod rozhodol!
Jozef | 20-01-2015 15:51:35
Realista, dost za vlasy, ale skus si najst z minuleho roka ministrom skolstva zamietnuty pracovny zosit etiky, v ktorom mali deti "nutit" vzit sa do pocitu, ze sa im prisnil sen o tom, ze su opacneho pohlavia a mali vyjadrit svoje pocity z toho.
Boli to hlavne detski psychologovia, ktori boli proti.
p.Kurbelove argumenty su tiez tak trochu "za vlasy", ale pokial LGBTI ziskaju svoje vo viacerych krajinach EU, tak je viac ako jasne, ze sa najde niekto kto z "ich" prav spravi precedens a Europsky sud pre ludske prava, pod ktorehu jurisdikciu spadame aj my, velmi rychlo rozhodne o tom, ze taketo prava musia mat v ktorejkolvek krajine EU.
Staci podnet. A potom v ramci boja za rodovu rovnost a proti diskriminacii budu schvalovane zakony, ktore dnes nastastie neexistuju. Aspon u nas.
A zastancovia GI makaju o dusu. A s podporou aku nedostava kde kto.
Realista | 20-01-2015 15:32:15
Pan Kurbel, vy ste argumentacny mag, inak sa to nazvat ani neda. Tak najprv zacnete porovnavat Sexualnu vychovu s nabozenstvom a ked Vam tu vysvetlia ludia aky ten rozdiel medzi tymito predmetmi je (a ze tam ten rozdiel je musite uznat sam, pretoze jednej veci len veri urcita skupina ludi a ta druha je dokazana tisickami rokov existencie nielen nasho druhu) tak zoberete do ruky argument jak Brno a to islam. Ano lebo presne tam je pes zakopany, preto sa v referende pytame na sexualnu vychovu ale nie na islam.... ach.
Podme to pritiahnut za vlasy pan Kurbel, co ak prave to ze vacsina krestanskeho Slovenska sa rozhodne ucit sexualnu vychovu doma a nie v skole, resp. v kostole to budu ucit knazi zijuci v celibate. Kondomy su zle, v podstate akakolvek antikoncepcia..... moj nazor? Rozisiria sa na Slovensku pohlavne choroby, nechcene tehotenstva, nebudeme mat potraty lebo to sa v spravnych krestanskych rodinach nerobi, a bude nas ako maku, ako v takej Afrike, ved takto je to spravne lebo rodicia to chceli (ako mnoziny no nie?).
Ked uz teda chcete mat taku obrovsky liberlanu vec, ze rodic si bude vyberat co ucit, zavedme aj ine liberlane veci, napr. to aby som mohol rozhdonut o tom, ze moje dane nebudu pouzite ziadnou cirkvou, ale ze ich pouzijem sam na ochranu mojej rodiny, nepotrebujem mat nad sebou knaza, imama, rabina aby dohliadal nad mojou moralkou, a hlavne nepotrebujem nanho davat absolutne ziadne peniaze ked vidim, ze pre mna, moju rodinu a spolocnsot (neveriacich, ci ineho vierovyznania) nema absolutne ziadny, nulovy prinos. Jaj ale na toto sa podpisy zbierat nepojdu lebo to by si urcita skupina ludi v cirkvi nemohla zit tak ako si zije, vsakze....
pre kurbel | 20-01-2015 14:37:01
Co to tu pre pana boha blabolite.
Pavol Kurbel | 20-01-2015 13:22:59
pre realista
Neviem koľko máte rokov, ale ja už mám niečo za sebou. A veľmi dobre si pamätám, keď už spomínate tú matematiku, ako nás zrazu z ničoho nič začali na matike učiť množiny. Úplná blbosť. Rodičia sa rozčuľovali na rodičkách a protestovali.
Odpoveď, dostali sme to nariadené, je to v plánoch, musíme to učiť. A niektorí aj priznávali, že je to blbosť. Po pár rokoch to zrazu samé od seba zakapalo. Ale vtedy, keď sa to presadilo, do škôl, bol to pomaly objav storočia, len rodičia to nechápali a boli sprostí. A ešte k tej vašej mitológii. Čo by ste povedal, keby sa ju vaše dieťa muselo povinne učiť? Nechápete, že je to ochrana aj pre vaše dieťa, aby sa niekedy v budúcnosti, napríklad ak tu budú vládnuť moslimovia, nemuselo učiť tú mitológiu? Ale ak tu budú moslimovia určite nebudete môcť nazvať korán knihou mitológie, lebo to sa trestá smrťou.
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 20-01-2015 12:28:24
Pavol Kurbel | 20-01-2015 09:45:48

Pan Kurbel. Neviem odkial ste prisli na to co o mne tvrdite, ale nieje to pravda a nikdy som nic take netvrdil tak Vas poprosim, aby ste boli taky laskavy a netvrdili co nieje pravda. Dakujem.
Slusne som sa Vas opytal co je podla vas na tom zle a odpovedali ste mi otazkou a nejakymi fabulaciami o tom co si myslim. Skoda, zaujimalo ma to, co Vam prekaza. Ale k veci. Moji rodicia ma nikdy do nicoho nenutili a som im za to vdacny. Ked si bolo treba vybrat medzi etikou alebo nabozenstvom tak sa pytali mna, kam chcem chodit. Lebo nasilu rozhodovat za dieta co sa bude a co sa nebude ucit je podla mna nespravne. Ci uz sa jedna o nutenie deti do roznych sportov, alebo hudobnych nastrojov ku ktorym nemaju vztah.
Len rozdiel medzi sexualnou a nabozenskou vychovou je obrovsky. Sexualna vychova je kombinacia biologie, psychologie a mozno nejakej zdravovedy. Co su vedne odbory. Nabozenska vychova je citanie si a interpretacia nejakych filozofii z najpredavanejsej knihy v historii.
Cize rozhodovat ci dieta bude, alebo nebude chodit na sexualnu vychovu je ako rozhodovat, ci bude chodit na fyziku, alebo ci sa bude ucit o evolucii. Stale tvrdim, ze odborne veci treba nechat odbornikom a preto si myslim, ze pedagogovia vedia lepsie co je vhodne a co nieje vhodne ucit nase deti a taktiez akym sposobom im podat dane informacie primerane k ich veku.
daniel | 20-01-2015 12:12:30
Realista nechcem uraziť pána Kurbela,ale máš úplnú pravdu !
Realista | 20-01-2015 11:26:16
Pan Kurbel, rozdiel medzi Nabozenskou vychovou a sexualnou vychovou v tom, ze na jednom sa ucia fakty, ktore su pre vsetkych ludi na tejto planete rovnake, na druhom sa zas deti ucia mytologicku nauku, ktora nie je podlozena ziadnymi dokazmi a stoji len na tom, ze tejto mytologii veri dostatocny pocet ludi...

Ked mozem rozhodnut ci sa maju deti ucit o zakladoch bilogickeho fungovania rozmnozovania cloveka, tak by som pravdepodobne mohol rozhodovat aj o tom ci sa ma ucit matematiku, fyziku....
daniel | 20-01-2015 10:03:41
Keď si chlap myslí,že je z Marsu alebo že je Napoleon-ide na liečenie alebo do blázinca. Prečo ale keď si myslí že je žena,treba jeho práva chrániť ???
(prevzaté z internetu)
Pavol Kurbel | 20-01-2015 09:45:48
Pán Motyčák a čo je zlé na náboženskej výchove. Podľa mňa níč, podľa vás asi všetko. Takže my vám nebudeme nútiť náboženskú výchovu a vy buďte taký láskavý a nenúťte naším deťom sexuálnu výchovu. Podľa mňa to patrí rodičom a nie škole. A keď chcete, aby na ňu vaše deti chodili, prosím, je to vaša vec , ale dovoľte, aby sme o tom či naše deti sa tejto výchovy zúčastnia rozhodli my, ich rodičia. Alebo máte niečo proti tomu, aby rodičia, ktorí sú zodpovední za svoje deti mohli do toho niečo povedať?
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 20-01-2015 08:49:20
Tento članok najskôr vyšiel v SN kde je k nemu nula diskusných príspevkov (ako pri všetkých článkoch). Ale jedno ma mrzí, že sa našiel len jeden poslanec MsZ, ktorý vyjadril názor na toto referendum. Opäť hrajú mŕtvych chrobákov, pritom stačilo napísať do diskusie v ich SN (ak majú strach vyjsť z anonymity na SOL) či sa zúčastnia alebo nezúčastnia a ak sa neboja, tak aj čo si myslia o referende.
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 20-01-2015 01:21:11
A co je zle na sexualnej vychove? Pre mna je to ako dopravna vychova. Deti tiez nechodia na dopravne ihrisko aby mohli soferovat auto, ale aby boli chranene kym dospeju. Na sexualnej vychove by sa mali ucit aj to aby ked ich bude osahavat nejaky ujo a bozkavat ich ze to maju povedat mame a nie si to nechat pre seba, lebo to nieje normalne. Skola ma deti vzdelavat a chranit. Je naivne si mysliet ze ked sa nebude sex s detmi riesit, ze sa nebudu o to zaujimat. Neinformovanost ich len vystavuje riziku, ze sa dozvedia informacie z nespravneho zdroja. Myslite, ze ked deti nebudú vediet co je masturbacia tak nebudu masturbovat len preto ze im niekto povie ze budu mat chlpate ruky? ;) Deti su zvedave a v dnesnej informacnej dobe ked sa na kazdeho vali sex z kazdej strany je podla mna skor dolezite deti informovat vhodnou formou ako to nechavat na kamaratov a internet nech to robi namiesto pedagogov.
Pavol Kurbel | 19-01-2015 21:57:19
Ak vám vadí referendum, lebo je podľa vás zbytočné, tak si prosím odpovedzte napríklad na tretiu otázku, podľa svojho svedomia. Veď odpoveďou áno, sa len rozširujú, alebo lepšie povedané potvrdzujú práva rodiča na orientáciu a výchovu vlastných detí. Pýtam sa tu prítomných ateistov, či by sa nebúrili a súhlasili by s tým, aby sa ich deti, napríklad museli povinne zúčastňovať náboženskej výchovy na školách. Dovolím si povedať že nie. Ešte len to by tu bolo útokov na cirkev, Boha a veriacich, že čo si to dovoľujú, vnucovať a vtĺkať tie nezmysly do hláv ich detí. Tak prosím dovoľte nám, čo chceme vychovávať deti podľa vlastného presvedčenia, aby ani nám nikto nevnucoval to, čo nepovažujeme za správne pre naše deti. Možno poviete, že veď to nikto nevnucuje. Možno zatiaľ ešte celkom otvorene nie, ale pre obavy z budúcnosti, je naším právom poistiť sa, aby to nebolo ani v budúcnosti.
Registrovaný k urne pojdem k urne pojdem | 19-01-2015 19:00:20
Peter Klokner | 18-01-2015 22:04:04.
"..V žiadnej diskusii, tlačovke, pastierskom liste, zákonnej norme skrátka nikde som nenašiel zmienku či odkaz alebo nebodaj definíciu pojmu '' tradičná rodina''.
Tak nahliadnite sem:
http://referaty.aktuality.sk/rodina/referat-3008
" Na záver možno námet pre AZR, KDH, KBS a pod.....
Skúste urobiť pre rodinu niečo užitočné radšej tým, že začnete tvrdo búšiť do skutočných problémov ktoré ju trápia."
Každý má svoje poslanie KDH v parlamente, AZR ako občianske združenie, KBS - predovšetkým pastoračnú činnosť. A ak sa aj ozve voči štátnym orgánom, okamžite sa vznesie na ňu vlna kritiky z médií. A pri vašom prehlade o stave spoločnosti nebude vám za ťažké odhaliť, kto ich ovláda.
Takže s chuťou do opravdivého hladania pravdy
P.S. ked pojdete od urny, možme sa stretnúť pri poháriku vína a tam to dodiskutovať
nalejme si čisté víno | 19-01-2015 12:02:44
http://www.lifenews.sk/content/refendum-ako-neprehra%C5%A5-vyhrat%C3%BD-boj
nechápem! | 19-01-2015 12:01:53
Prečo sa v mnohých príspevkoch mieša do tohto referenda cirkev, kňazi KBS...? Veď tí s referendum nemajú nič spoločné! Aliancia za rodinu je inštitúcia, ktorá v sebe zahŕňa mnohé organizácie pracujúce v sociálnych oblastiach ľudí i detí. A jej členom nie je žiadna cirkev. Práve na základe vlastných skúseností AZR bráni ohrozené deti a ohrozenú rodinu!
O akom pastierskom liste sa tu stále hovorí? Má niekto na mysli ten falošný, čo niekto napísal akože v mene jedného slovenského biskupa?
Ja a moja rodina sa referenda zúčastníme!
daniel | 19-01-2015 11:34:29
V Rakúsku načisto stratili zdravý rozum!
správa zo 14.januára 2015 | 19-01-2015 09:57:05


Rakúsky ústavný súd zrušil zákaz adopcie detí homosexuálnymi pármi. Oznámil to dnes jeho predseda Gerhart Holzinger, informovala agentúra APA.

Homosexuáli môžu od roku 2013 adoptovať biologické deti jedného z partnerov, ale spoločná adopcia cudzích detí im bola doteraz odopieraná.

Dnes oznámenú zmenu zdôvodnil Holzinger tým, že nariadenie založené výhradne na sexuálnej orientácii nemá nijaké vecné opodstatnenie.

Ústavný súd vychádzal pri rozhodovaní z 8. článku Európskeho dohovoru o ľudských právach, v ktorom je zakotvené právo na súkromný a rodinný život.

Hoci nehovorí o práve na adopciu, v prípade, že takéto právo existuje, musí sa uplatňovať bez diskriminácie, konštatoval Holzinger.

Homosexuálom v Rakúsku bolo umožnené adoptovať si biologické dieťa jedného z partnerov v roku 2013 po tom, čo Európsky súd pre ľudské práva (ESĽP) dospel k záveru, že absencia takéhoto práva je diskriminačná.

ESĽP ale súčasne zdôraznil, že Európsky dohovor o ľudských právach nezaväzuje signatárske štáty priznať právo na adopciu nevlastných detí nemanželským párom.
Marko | 19-01-2015 09:54:31
Ďakujem mojim rodičom, že sa zosobášili a potom som sa im narodil ja a moji súrodenci. Oteckovi ďakujem, že bol pre mňa vzorom spravodlivosti a čestnosti. Mamičke ďakujem, že som sa mohol vyrozprávať, keď som prišiel zo školy domov a ona bola tá, čo ma vždy ochotne počúvala. Nazabudnem na radostné chvíle, keď sme všetci sedeli doma pri stole alebo sa vybrali na spoločný výlet. Dnes som dospelý muž, mám svoju ženu, máme spolu deti a snažíme sa im odovzdať to, čo sme videli v našich rodinách.
Kto by netúžil po láske, prijatí, po dobrom otcovi a mame? A ja to pri stretnutiach počujem a vidím, že táto túžba v ľuďoch je, a to i vtedy, keď sa to akosi nedarí.
Je mi to ľúto, ak to niekomu chýba...
j.r.nem | 19-01-2015 08:05:38
Pan Motycak,dakujem,ze ste napisali,tieto myslienky,je to presne moje myslenie,od zaciatku tieto diskusie,len Vy ste to napisall ovela lepsie,ako ja, este pre pana Kurbela,napisal som,verim,ze ste vzdelany clovek,a ked ste musite vediet,ze na Internets Vam najdem cokolvek,aj tie najabsurdnejsie veci.
daniel | 19-01-2015 08:02:54
Vypisujte si tu čo len chcete! Ja si svoje 3x áno napísať pôjdem a basta !!! Buzerantom 3x FUJ !!!
Referendum | 18-01-2015 22:55:34
Súčasná slovenská tragikomédia, Referendu, zatieni i mnohé klasické diela ako Chalúpka KOCURKOVO alebo F.M.Dostojevki IDIOT. Je to komplexne prepracovaná koláž nenávisti, klamstva a hlúposti, na pozadí rôznych foriem fóbii. Hlavná postava diela bojuje proti fiktívnemu nepriateľovi. Je presvedčená, že 3xano zmení život k lepšiemu, a preto vynakladá všetko úsilie, aby fiktívneho nepriateľa porazila. V ťažkom boji najprv zneužije peniaze státu. Potom rodinu. V závere sa neváha skrývať za deti, a opakovane svetu vysvetľuje, že to všetko vlastne robí kvôli nim. Hlavná postava ma komplexnú fantáziu, a jej intenzívnosť neumožňuje vnímanie reality. Tým i dej príbehu dostáva silný nádych surrealna, až natoľko, že mu čitateľ neverí.
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 18-01-2015 22:41:20
Peter Klokner | 18-01-2015 22:04:04

Tlieskam! Velmi vystizne napisane. :)


Ivan Sklenár | 18-01-2015 21:56:57

- o tom, ze sa bude nieco detickam v skolkach nahovarat ste hovorili Vy, ja len sa pozastavujem nad tym, preco by sa to malo robit. Rodovu rovnost nesledujem, ale taktiez si myslim, ze dieta treba vychovat vhodnymi sposobmi a hlavne by to mali robit ludia ktori sa tomu rozumeju. Ako nakoniec vsetko. Napriklad pri adopcii deti treba od malicka o tom dietatu hovorit, ze je adoptovane a stavim sa kludne ze polovica ludi by to chcelo pred nim zatajit, lebo to je akoze hanba. Ale nasledne ked sa to dozvie vo vyssom veku,tak moze mat z toho psychicke problemy.

-pasterksy list.. https://dennikn.sk/25057/hrozba-vazenia-odobratia-deti-aj-takto-laka-cirkev-na-referendum/?ref=top

- ja som sa pozastavil skor nad tym, ze vy ste to bral ako spravanie pri rozume, ked niekto nevpusti do kaviarne cloveka podla toho ako vyzera.

- len ustipacna narazka na nedavny pripad knaza co za sexualne obtazovanie dostal len podmienku. A kedze ta cela kampan na referendum je vedena v tom style, ako gayovia budu adoptovat a zneuzivat deti a pritom svoj vlastny bordel si velmi pekne vediet poriesit.

- ta zloba a nenavist bola myslena tak vseobecne prave tou nenavistou ktoru vacsinou siria prave pobozny ludia k tym "druhym". Nemyslel som tym nikoho konkretneho a uz bozechran Vas. Len som sa uz aj pocas svojho kratkeho zivota stretol s tym, ze casto ti najvacsi zakeraci idu kolenami zodrat podlahu v kostole, v mesite ci kde sa akoze v ich nabozenstve modli. Ako mi raz povedal jeden znamy (chalan z dediny z "tradicnej rodiny" s tradicnou vychovou) po tom co podviedol svoju frajerku: " z coho sa vyspovedas, to je ti odpustene a ako keby sa nestalo".

- nepoznam. Sice som bol vychovany v krestanskych tradiciach ( na vianoce sa pomodlit a nebyt zlosyn), dokonca ma pokrstil mons. Sokol ale tym to skoncilo. Rodicia ma nikdy do nicoho nenutili a k nabozenstvu ma to netahalo. A zaujimave je, ze som celu skolu chodil na etiku. Verim v boha, ale neverim v cirkev. Ta mi pride ako prizivnikom na samotnom bohu, aj ked ich uznavam za niektore architetonicke skvosty. Verim tomu, ze na rozhovor s bohom staci "byt dobry" a rozpravat sa s nim a on ma odmeni za to ze nerobim zle tym, ze ma vypocuje. Podla mna na to clovek nepotrebuje ziadnych prostrednikov, ani sediet v kostole. A taktiez cele o tej zlobe a nenavisti bolo skor o obzreti sa do historie ludstva, kde najvacsie zverstva a vojny boli spojene s bojom medzi jednotlivymi nabozenstvami. Bojmi s tymi druhymi, ktori sice veria v toho isteho boha, len ho inak volaju, kedze maju o nom inu "knihu". A po tych nedavnych utokoch par pomatenych "veriacich" vo Francuzsku sa to len opat potvrdilo.
Peter Klokner | 18-01-2015 22:04:04
Demokracia je predovšetkým diktatúra väčšiny.
Sloboda v rozhodovaní znamená že som sa rozhodol referendum spolu s rodinou odignorovať a nepodporiť hlúposti hŕstky obmedzencov a prispieť im na pre nich bezplatný prieskum verejnej mienky navyše s vynikajúcimi štatistickými výstupmi.

V žiadnej diskusii, tlačovke, pastierskom liste, zákonnej norme skrátka nikde som nenašiel zmienku či odkaz alebo nebodaj definíciu pojmu '' tradičná rodina''.

Otec a matka.....zabudnime na feťákov,opilcov,násilníkov,úchylákov,psychopatov,neplatičov výživného.....totižto aj zväzok takýchto indivíduí za podmienky že je to ocko a mamička je pre dieťa tá pravá a jediná správna varianta rodinnej výchovy. Tých v rúchach, ctiacich si celibát a milujúcich sladkú detskú nevedomosť sa dá logicky chápať, u ostatných však iba s výhradami.
Vďaka ti sociálny štát za spoľahlivú a nekompromisnú sociálku a premakaný systém ''detských domovov''.

Dnes niekto potrebuje účasť cez 2 milióny voličov aby parafovali rozhodnutie čosi vyše milióna z nich zakázať niečo o čo dnes nikto nežiada, čo dodnes nikto nepovolil, čo nikto riešiť a povoliť neplánuje. Stačí prelustrovať legislatívny plán vlády či jej programové vyhlásenie.
Úprimne? Premrhané milióny.

No ale čo potom vdovy(vdovci),rozvedení,slobodné matky, osamelí rodičia.....tam vám už otcovský(materinský) vzor nechýba? Tam budete argumentovať ako? A čo osamelé matky ktoré sa s vlastným dieťaťom rozhodnú žiť s inou ženou v šťastnom zväzku či partnerstve ? Tam sa budú deti odoberať ako v anglicku alebo ich bude aliancia za rodinu svojimi komandami pod rúškom noci unášať na nejaké rajské miesto, kde budú pod pastierskym dohľadom a v duševnom blahobite do dospelosti ?

Úprimne a čestne prehlasujem, že ma rovnako ako drvivú väčšinu vás vytáča otravná a nechutná prezentácia trtkošov typu Jáni, Rochniak či Mikloško. Môžeme ich asi parodovať, kritizovať komu kde a s kým ale nemáme najmenšie právo sa im do ich osobného života miešať.

Som pragmatik a realista a oprávnene predpokladám, že počet tých ktorí budú hlasovať áno nijako radikálne nepresiahne dvojnásobok podporovateľov petičnej akcie. Ani v AZR určite nie sú úplní blázni a
je im jasné, že osud referenda závisí od účasti tých, ktorí budú krúžkovať ''NIE''.

Na záver možno námet pre AZR, KDH, KBS a pod.....
Skúste urobiť pre rodinu niečo užitočné radšej tým, že začnete tvrdo búšiť do skutočných problémov ktoré ju trápia.
Naberte odvahu a s odkazom na to preukázateľné stádo ovečiek pod vašim vedením trieskajte konečne na tlačovkách Ficovi o hlavu tému paródie ''prídavku na dieťa'' ktorý je výsmechom a nie podporou.
Vysvetlite súdruhovi že v podnikoch ako Samsung, Peugeot, Volkswagen si môže projektom detských kútikov iba ak vytrieť zadok keď ako na bežiacom páse likvidujú detské jasle, materské škôlky, devastujú systematicky centrá voľného času a súkromné škôlky sú pre smrteľníka luxus.
Ivan Sklenár | 18-01-2015 21:56:57
Miro Motyčák | 18-01-2015 21:24:48:
nuž Miro, otvoril si naraz niekolko tém. Pokusim sa postupne odpovedať.
- o zlých tetách v škôlke tu píšeš práve Ty. Pravdepodobne nepoznáš materiály o tzv rodovej rovnosti z dielne O.Pietruchovej na špecializovanej sekcii pri MZV. Ak by si ich poznal, asi by si tak, ako Ťa poznám, nepísal
- na ktorý konkrétne pastierský list sa to odvolávaš? čítal si alebo počul na vlastné uši nejaký, v ktorom sa píše to, o čom tu hovoríš. Ja nie. Preto ak je to tak ako píšeš, rád by som sa s ním oboznámil
-ak by to bola Tvoja kaviareň, tak by to bolo len výlučne na Tvojom rozhodnutí a nikto by sa nemohol nad tým pozastavovať tak, ako sa pozastavuješ Ty nad tým, čo spravil nemenovaný majiteľ kaviarne vo VIE
-nevylučujem, že niekto potajomky niekde osaháva dievčatká. Ale prečo práve po omši, to mi prosím vysvetli!
- a potešíš ma, ak mi vysvetlíš tú "zlobu a nenávisť" (nepochybne mierenú na veriacich) Ako som už dnes raz napísal, AZR vznikla a ujala sa iniciatívy preto, lebo ich pripomienky ku pripravovanému návrhu zákona o rodovej rovnosti (podopreté niekoľko tisíc hlasmi) nikto nechcel počúvať. Preto sa uchýlili ku zbieraniu podpisov, na čo majú Ústavou zaručené právo. A keď ich bolo viac ako 410 tis. zbieranie ďalších skončili. To máš ako s našim UPN v Seredi. Keď ťa ignorujú, tak hľadáš spôsob, ako sa obhájiť
- poznáš obsah aspoň jednej z tých kníh, ktoré tu menuješ?
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 18-01-2015 21:35:07
Ivan Sklenár | 18-01-2015 21:23:18:
Ono to nieje ani tak moje tvrdenie, ale skor suhlasim s analyzou politickeho analytika, ktory stoji za projektom Vrtiet psom. Ten to predpoveda ako pokracovanie neuspesneho Referenda v tomto roku. A osobne sa s tym stotoznojem.
Trochu ten fakt potvrdzuje aj to, ze v tej analyze pisal aj o moznom vstupe p. Trnku (zakladatel Esetu, nie prokurator :D ) do politiky. Ten to hned na dalsi den vyvratil a dementoval, zatial co Alinacia nic take nespravila. Cize mi z toho vychadza, ze isli do referenda podobnym stylom ako Prochadzka a Knazko do prezidentskych volieb, ako sa zviditelnit pred tym pre nich skutocnym hlasovanim ludi, ktore sa bude pocitat. Lebo je myslim kazdemu dobre jasne, ze ked bude na tom referende viac ako 30% ludi tak to bude uspech.
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 18-01-2015 21:24:48
@ Ivan Sklenar:
Pan Sklenar. Akosi nechapem odkial sa berie v ludoch ten prepojaty pocit, ze v skolke robia nejake zle tety co budu deti menit na teplych? Alebo na nejake Conchity? A plasenie ludi v pastierskom liste o tom, ako im budu brat deti a davat ich homosexualnym parom? WTF? A taktiez nechapem preco by som ako majitel kaviarne nemal vpustit do svojho podniku niekoho pre to, ako vyzera? Pokial zaplati, tak mi moze byt jedno ci to je popletena zenska s bradou, alebo chlapik co potajomky po omsi osahava dievcatka. Nehnevajte sa na mna, ale pre mna je bohuzial take myslenie nepochopitelne. A taktiez nechapem odkial v poboznych ludoch berie tolko zloby a nenavisti k druhym ludom, ktori niesu ako oni. Mozno sa Vas dotkne, ale osobne mam pocit, ze nebyt na svete cirkvi, ci uz RKC, Islamistov, alebo aj Zidov, tak by na svete bolo o nieco prijemnejsi zivot bez zbytocnej nevrazivosti a nasilnosti jednych voci druhym. Kazdy v mene toho co sa pise v tej jeho "knihe" ide menit svet na jeho obraz bez ohladu na tych druhych, ktori mu nezapadaju do toho co sa v tej mudrej knihe pise. Ale to uz je o niecom inom. Skoda, ze si nevsimnu aj tych par viet o milovani blizneho svojho a respektovani druhych s inym nazorom.
Registrovaný Ivan Sklenár Ivan Sklenár | 18-01-2015 21:23:18
Miro M. uložil som si tvoje tvrdenia o zakladaní novej politickej strany členmi AZR. To preto, aby som sa Ti mohol vo vhodnej chvíli ospravedlniť.
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 18-01-2015 21:06:09
@Jozef:
Normalne sa nenarodilo dieta?
Uvediem hypoteticky pripad. Dve lezby ziju spolu, chu mat dieta. Jedna ide na umele oplodnenie, narodi sa im dieta a zrazu vznikne "nenormalna" rodina.
Priklad zo zivota o ktorom viem. Jeden v svojom obore uznavany vysokoskolsky profesor. Od narodenia je teply, len kvoli okoliu a tuzbe mat deti sa tvari ze nie. Ma dve deti a kedze sa zo zenou rozviedol a sudy mu prisudili deti, zije momentalne so svojim asistentom, kvoli ktoremu opustil svoju zenu a vychovavaju jeho dve deti. Dalsia "nenormalna" rodina.
In your face. :D
Ked sa chce, tak sa da aj dnes a ziadny z tychto akoze dolezitych zakonov tomu nepomoze. Ale to by sa niektori ludia nemali ako dostat do politiky a ini nemali o com po omsi nad cim zalamovat rukami.
Registrovaný Ivan Sklenár Ivan Sklenár | 18-01-2015 21:05:34
Miro Motyčák | 18-01-2015 19:37:10 : no nie je to celkom tak ako píšeš, hoci o tom nemôžem fundovane hovoriť. Ale asi nie si celkom dobre informovaný. Za celým týmto divadlom je presadzovanie ideológie tzv. rodovej rovnosti, čo znamená že už detičkám v škôlke sa bude nahovárať, že ak sa chlapcovi páči byť dievčatkom, tak sa môže premeniť (tiež neviem dobre ako. viď taká(ý) Conchita Wurtz z Viedne."Dáma" s bradou, že by jej ju závidel aj sám Fidel C. Aj tam sa však ešte nájdu ľudia pri rozume a milú(-ého) Conchitu nevpustil do svojej kaviarne.
referendum | 18-01-2015 20:30:43
Referendum malo byt o eutanazii.To by malo väčši vyznam, nech sa každy tazko chory rozhodne o svojom zivote.
Pavol Kurbel | 18-01-2015 20:23:23
j.r.nem
Musím sa vám ospravedlniť. Tú knihu s tými nechutnými obrázkami som nakreslil ja, vymyslel som si meno ministra a celé som to umiestnil na web. Ale vy ste ma odhalil aj s mojimi hnusnými úmyslami znevažovať pracovité Nórsko. Nuž čo, nevyšlo mi to. Ešte že tu niekto bdele stojí na stráži socializmu.
Jozef | 18-01-2015 20:16:26
"inak ste u mna clovek,ktori ma len penu na hube,ked niekto ma iny nazor na vec,ako"

"O com to vlastne kecate,mate vobec nejaku predstavu o pedagogike"

to ma zabolelo....
j.r.nem | 18-01-2015 20:06:39
Jozef,zakernych ludi nereflektujem,piste si co chcete.Vasa logika je fantasticka.
.... | 18-01-2015 20:05:58
p. kurbel tu uz ine kktiny vytahuje :D :D ...co bude aj pastiersky list od panov fararov?? :D :D .....P.S niektori uchylaci v sutanach nevadia?? :D ked sa hovori a nech sa povie aj b
Jozef | 18-01-2015 19:49:54
Nie Miro, to si nemyslim.
Len si myslim,ze to male dieta, pokial je "normalne" vyrastat pre neho v rodine, ktoru tvori otec a mama ma mat na toto pravo.
Pokial sa stane "normalne" mat dve mamy, alebo dvoch otcov, potom budis.
Ale zatial to tak nie je.
A nakolko sa dvom "registrovanym" zatial normalne nenarodilo dieta, tak normalne je mat otca a mamu.
Zatial.
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 18-01-2015 19:37:10
@Jozef:
To vazne si myslis, ze byt gay je o rozhodnuti v dospelosti? :D
Ze si niekto povie, ze budem teply, tak budem? Tak sa clovek narodi a je teply a nijak to nezmeni, len moze sa pretvarovat pred ludmi, aby ho neodsudzovali a nemali za choreho. Tak ako sa to neda vyliecit, neda sa nim ani stat z vlastneho rozhodnutia.
Jozef | 18-01-2015 19:29:13
j.r.ma opat penu u huby.
Pred nedavnom tvrdil, ze za demokraciu treba bojovat a dnes tvrdi:
"Ja osobne nepovazujem za spravne rozhodovat o pravach mensiny,navyse ked taketo prava na Slovensku ani. neexistuju."

Jozef, ked starovoveki Greci vymysleli demokraciu, naozaj ju vymysleli, tak jednym z principov bolo aj rozhodovanie vacsiny za mensinu.
Ano je pravda, ze dalsim principom bola aj ochrana zakladnych prav mensin. Ale jednalo sa o zakladne obcianske prava.
A aj tie male deti maju prava. A hlavne maju pravo vyrastat v NORMALNEJ rodine.
Ked sa v dospelosti rozhodnu byt INAKYMI, maju mat na to pravo. Ale pokial je normalne byt "normalnym" tak maju mat na to pravo.
Zatial ziadna GI ani LGBTI nie je normalna.
Stale to je INAKOST.
P.S. nie som homofob.
pán Herega má pravdu | 18-01-2015 19:14:42
... v tom, že stačilo zmeniť slovíčko v ústave. Žiaľ, ale takáto vôľa zo strany vlády nebola. Takže ľudia využívajú prostrieky na obranu detí, aké im ústava dovoľuje. A referendum je jediná príležitosť, kde ľudia môžu sami rozhodnúť....
Vladimír Herega | 18-01-2015 14:49:13
Ivan Sklenár | 18-01-2015 10:26:25
Pán Sklenár, je jedno koľko referend na Slovensku bolo.Nesledujem štatistiku, ale viem, že mimo referenda v 2003, kde sa mohli občania vyjadriť či chcú alebo nechcú byť členmi EU ich veľa úspešných nebolo.Toto referendum nie je nič iné ako vyhodených cca 7 mil. eur.Prečo?Kvôli samotnej podstate veci.Pojem rodina ako taký aj jeho špecifikácia je už predsa v samotnej ústave.Ak niekto nechce aby deti vychovávali páry rovnakého pohlavia, stačilo zmeniť slovo v ústave bez ďalšieho zbytočného vyhadzovania peňazí.Nehnevajte sa ale celý tento humbug okolo paniky, ktorá sa tu šíri, že homosexuálne páry by mohli vychovávať deti je hovadina.Nikto nikdy nedokázal, žeby dieťa vychované v takej domácnosti by bolo v dospelosti homosexuálne.A položím vám otázku.Čo je lepšie podľa Vás, ak dieťa vyrastá v domácnosti, ktorú tvorí pár rovnakého pohlavia, no dieťa je vychované s láskou, slušne, má zázemie, dobré podmienky na život, vzdelanie atď, alebo vyrastá v rodine, ktorú tvorí "tá správna zostava muž a žena", jeden alebo obaja partneri sú alkoholici, dieťa nemá nijaké návyky, nechodí do školy, je zanedbané a skôr či neskôr skončí v domove, kde to tiež nie je žiadna sláva?Čo je menším zlom?A o čom sa tu vlastne bavíme?O tom kde deti vyrastajú a ako je o nich postarané alebo len stále tie isté žvásty, ktoré obľubuje aj cirkev, že rodinu musí tvoriť výlučne muž a žena, nehľadiac pritom nato, ako sa o deti starajú?Slovensko sa hrdí, že je moderná, pokročilá krajina ale veľká časť ľudí tu má stále sedlácke zmýšlanie, že všetko je zlé, lebo farárko povedali.Ukazuje sa tu na Nórsko, akú majú výchovu v školách a ako sa tam pristupuje k takýmto párom.Prosím vás, neporovnávajme sa s Nórskom, pretože sa nemáme v čom.Oproti nim sme zaspatá zaostalá diera, kde vývoj nenapreduje ale sa vracia späť.Ak prejde toto referendum, tak ďalšie bude o čom?Aby cirkev založila inkvizíciu a začali sa zas naháňať bosorky?I keď v tomto štáte by ma to vôbec neprekvapilo.
neandrtálec | 18-01-2015 13:46:39
nech si adoptuju to čo splodia.
Darcy | 18-01-2015 13:41:32
a všetkým príde otázka č.3 úplne v pohode?
To že v jednej otázke sa skryli 2 úplne protichodné témy ? Otázky potom mali byť 4 a nie 3 ! Celé refendum je napadnuteľné a je to urobené naschvál.
iná martina | 18-01-2015 13:28:17
ivan sklenar, spominas utyranu luciu. ci vari nezila v spolocnosti zeny a muza? pozri ako to dopadlo. vlastny otec sa tiez o nu roky nezaujimal, nijakym sposobom mu nechybala.

neviem, co mate fobiu s opacne orientovanou polovicou. su ich 4%. kopec z nich ani neuvazuje nad adopciu. kopec homosexualov zije s manzelkami, vychovavaju vlastne deti a potajmä uhybaju svojim partnerom.
na opacnej strane, kolko neprisposobivych parov vychovava svoje deti? urcite ich naratam viac, nez 4 %, tolko kolko je homosexualov.
jaj, zabudla som - je dolezitejsie mat status muz a zena, otec a matka, ako mat status homosexual.
ked sa spomenie adopcia, neviem preco si kazdy vybavi hned sexualnu stranku paru, ved ani v rodine nesexuju otec a matka pred detmi, preco by homosexuali mali?
kolko pestunskych rodin ktore adoptuju dieta zlyhava? nechcem davat za priklad ameriku, ale tam deti, kym dovrsia vek dospelosti putuju niekolko krat z rodiny do rodiny.
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 18-01-2015 12:51:18
K celej tej zalezitosti len jeden citat od Rickyho Gervaisa s ktorym sa maximalne stotoznujem.

" Same sex marriage is not gay privilege, it's equal rights. Privilege would be something like gay people not paying taxes. Like churches don't."

Keby sa radsej tie prachy za referendum a energia organizatorov venovala na veci ktore skutocne trapia rodiny..aby sa nemuseli viaceré mlade rodiny stahovat mimo Slovenska aby mohli normalne zit. V tom im nejake protigayovske bullshity nijak nepomozu.

Suhlasim s tym, ze cele referendum je len snahou Aliancie za rodinu o vstup do vysokej politky a predpokladam, ze po neuspesnom referende z dovodu neucasti nadpolovicnej vacsiny pridu s niecim takym, ze proste musia zalozit stranu, aby mohli presadzovat tieto veci co chce vela ludi, ale kvoli neucasti nadpolovicnej vacsiny sa im to nepodarilo presadit. A zneuzivaju na to prave deti a nevedomost ludi ohladom adopcii a sexualnej vychovy.
Osobne si myslim, ze je lepsie ked sa deti dozvedia sexualnu vychovu a zasady bezpecneho sexu zo skoly, ako by sa to ucili z porna, alebo tych "mudrych" stranok.
A kedze mam priamo skusenost s adopciou dietata u nas a vdaka tomu aj viem ako prebieha taky proces, tak len zasnem nad tymi omylmi a dezinformaciami v akych ludia ziju a predstavuju si tych predatorskych buzerantov jak len striehnu, aby si mohli adoptovat deti a "robit z nich teplosov". A este viac tragikomicke je ze tieto strasidelne vizie buducnosti prichadzaju od cirkvi, kde maju prave vela homosexualov a viacere skandaly, kde boli zneuzivane deti knazmi a ani ich nemuseli adoptovat.
Moje krstna bolo adoptovane. Cely proces prebiehal niekolko mesiacov napriek tomu, ze jeho rodicia nemali ziadne poziadavky na dieta ci ma byt biele, ci chlapec alebo dievca. Len aby bolo zdrave. Niekolko mesiacov chodili obaja rodicia psychologovi na pravidelne sedenia, kde s nimi preberal ich zivot, ci su vhodnymi adeptami na adopciu a taktiez im radil, ako by mali pristupovat k adoptovanemu dietatu. Niekolko krat bola u nich socialka na kontrolu domu, ci tam bude vhodne prostredie pre vychovanie dietata. T.j. vlastna izba pre dieta, funkcne socialne zariadenie, jeho hygienickost, cistota atd. Preto mi tieto strasenia o adopciach pridu take prestrelene. Ale tak jasne, ze niektori ludia ziju v tom, ze ti zli gayovia si to urcite zaplatia a takou strastou prejde len "tradicna rodina".
Osobne nemam rad kastovanie ludi, ked sa niekto chce vyvysovat nad niekoho ineho len preto, aky sa narodil a preto mi pride oznacovanie homosexualov za chorych to iste ako rasizmus. Nezalezi ci sa clovek narodi ako cinan alebo gay, ale zalezi ci je dobry alebo zly clovek.
A osobne takisto nechapem, ako mi o rodine ma kazat nejaky chlapik v nocnej kosielke, ktory sam tu "tradicnu rodinu" nezije a pozna ju len z kniziek a rozpravania druhych ako by to malo byt.
Tolko moj nazor k danej situacii. Snad sa nikoho prilis nedotkol, ale aj ked asi aj hej.
Prijemnu nedelu do Seredi zelam. :)
daniel | 18-01-2015 12:41:47
Jan Javor už sme dvaja
Registrovaný Jan Javor Jan Javor | 18-01-2015 12:19:06
Ja na referendum určite pôjdem!
j.r.nem | 18-01-2015 11:40:30
Neviem,kto by tieto nove zakony zaviedol.Adoptacia je presne stanovena a to sa zrejme nebude menit,to je jedno ako Referendum skonci.Adoptacia dietata je zlozity a individualny proces,a AJ na zapade nie su deti pridelene len tak.
pre j.r.nem | 18-01-2015 11:17:22
... nerobí sa referendum kvôli hosom, ale kvoli ochrane detí, aby si niekto nenárokoval nejaké práva na úkor nevinných a bezbranných...
čoho sa ľudia majú báť? | 18-01-2015 11:10:47
napríklad aj toho, že inštitúcie, ktoré majú na starosť adopcie detí a odmietnu dať dieťa do adopcie homosexuálnemu alebo lesbickému páru, budú štátom zrušené. Napríklad aj toho, že z učebníc našich detí budú povyhadzované obrázky na ktorých bude klasická rodina , t.j. mama , otec a deti, lebo to niektorí budú považovať za diskrimináciu. Napríklad aj toho, že sexuálna výchova detí na školách bude spočívať v tom, že ich budú učiť ako používať kondómy a rôzne sexuálne praktiky, čo vedie k predčasnému sexuálnemu životu a pod. A toto nie sú vymyslené, alebo z kontextu vytrhnuté skutočnosti! Deje sa to už v štátoch okolo nás!
hombre | 18-01-2015 11:01:07
j.r.nem | 18-01-2015 10:54:10 - no mali by sa báť toho, že sa deti neschopné sami sa právne brániť, dostanú do rúk morálnych zvrhlíkov. Nie každý všetko pochopí na prvý krát!
j.r.nem | 18-01-2015 10:54:10
Ja skutocne nechapem,coho by sa mali ludia bat.Homo bolo a bude.Pozrite sa kolko bordelov a kolko prostitucie je na Slovensku,to je zle a nemoralne,obchod s ludmi,nenormalna bieda v niektorych rodinach.nenormalne vykoristovanie bohatymi a AJ statom,skoro neexistujuca justicia vsade socialne problemy a robi sa referendum,k voli hosom.Je to smutne.
Ivan Sklenár | 18-01-2015 10:26:25
Vladimír Herega | 18-01-2015 00:40:54
p. Herega, doteraz sa od r. 1994-2010 uskutočnilo na Slovensku sedem referend.Toto bude ôsme (http://sk.wikipedia.org/wiki/Zoznam_referend_na_Slovensku)
Toto je prvé, ktoré si vynútili aj napriek nepriazni médií samotní občania, na čo majú ústavné právo. Okrem Vás s podobným názorom na podporu rodín tu diskutuje aj "slovák". Áno, s jeho a aj s Vašim názorom súhlasím, a síce, že štát-vláda by mala vytvárať vhodné podmienky pre vznik a uchovanie rodinného zväzku.Viem že 6,3 mil. € je veľké číslo. A Vy viete koľko vláda ročne vynakladá na chod úradu tzv rodovej rovnosti pri MZV? Ale asi Vám unikla podstata tohoto referenda, preto odporúčam ešte raz prečítať si a zamyslieť sa hlavne nad obsahom prvej referendovej otázky. Odporúčam preštudovať si z viacerých zdrojov definíciu pojmu rodina a potom ju porovnať s pojmom "homorodina" ak taký vôbec existuje.
j.r.nem | 18-01-2015 10:24:38
Pre Ivan,jedno z druhym vobec nesuvisi,mne sa jednalo o sexualnu vychovu na skolach,a ked Ty tomu veris,ze v Norskych skolach sa ukazuje detom pornograficky material,tak ja tomu neverim ja to viem,ze to tak nie je.Urazit som nikoho neurazil.Mne len vadi,ze ked niekto IDE za den 2.razy do kostola,ze ma moralku predplatenu.AJ verim,ale na Evangelium,na to nepotrebujem nejakeho sprostredkovatela v podobe knaza..To je to co sa Ta dotklo,moja zmienka o knazoch.
Ivan Sklenár | 18-01-2015 10:04:47
j.r.nem | 18-01-2015 09:06:37
Jozef, každý má právo na svoj názor, aj Ty. Ten ti neupieram. Ale názor na vec si každý formuje svojim poznávaním a rozširovaním svojich vedomostí. Kto a aké ich má je čiste vecou jeho samého. Už len z diskusie pod týmto článkom som zistil, že máš v tejto oblasti dosť široké medzery...To ťa však neoprávňuje na urážky voči niektorým diskutujúcim s iným názorom na vec, ako máš Ty. Ak sa chceš dozvedieť viac ako vieš o tejto problematike v Nórsku, tak odporúčam pozrieť si toto. Je to v nemčine, takže s tým asi nebudeš mať problém:
https://recognoscere.wordpress.com/2012/08/31/genderinstitut-in-norwegen-geschlossen/
a tiež toto: http://en.wikipedia.org/wiki/Nordic_Gender_Institute

A dnes je situácia taká, že Škandinávske krajiny - kolíska gender ideólogie – pozastavili financovanie činnosti inštitútu NIKK Nordic Gender Institute. Chcem veriť tomu, si natoľko korektný, že ma nebudeš upodozrievať z manipulácie a výmyslov, ako si to urobil v diskusii podo mnou
j.r.nem | 18-01-2015 09:06:37
Pre P.Kurbel,verim,ze ste vzdelany clovek,ale ja Norsko poznam,a toto ,co sa snazite ludom nahovorit,je ciri nezmysel.O com to vlastne kecate,mate vobec nejaku predstavu o pedagogike.Nikde,nikdy na skolach vyspeleho statu budete vidiet taketo svinstvo.Co si vlastne myslite,ked takto znevazujete velmi moralny a velmi pracovity stat ,ako je Norsko.Viac Demagogie ani nemoze byt.Najdite si radsej clanky o tom,ako niektori katolicki knazi zneuzivali deti,to je pravda!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-01-2015 00:55:06
Pavol Kurbel | 17-01-2015 22:56:40 | - kazda strana vie urobit vela vyslovene tendencnych materialov, clankov a videi.

Videl som toho vela a v mnohych pripadoch su veci naozaj zostrihane tak, aby prispevkom jeho autori dosiahli svoje.

Myslim si, ze je potrebne aj tuto naozaj vaznu a citlivu temu hodnotit s nadhladom. Pomohla by intenzivna verejna diskusia.

Je potrebne uvedomit si aj to, ze spolocnost sa vyvija a dlhodobo nie je mozne smer vyvoja ignorovat.

Ano, fungujuca rodina je najdolezitejsia, no na druhej strane, kolko percent hlavne mladych rodin v sucasnej ekonomickej situacii este normalne funguje?

Urobme kroky k tomu, aby spolocnost bohatych a vplyvnych nemohla na ukor vlastneho obohacovania sa systematicky rodiny likvidovat.

Je uplne prirodzene, ze vacsina zvazkov bude muz - zena, otazkou je, ci v pohlade do buducnosti budu este vobec zvazky. Nezatvarajme oci pred vyvojom, ktory do velkej miery urcuje ekonomika.
Vladimír Herega | 18-01-2015 00:40:54
Nechcem sa nikoho dotknúť ale toto referendum je holý nezmysel.Na Slovensku je veľa oblastí školstvom a zdravotníctvom počnúc kde zúfalo chýba každé euro, no miesto nejakej rozumnej investície práve sem sa poskladáme na referendum, ktoré zaujíma minimum Slovákov a účasť bude opäť mizivá.A čo sa výchovy a budúcnosti detí týka, štát by spravil lepšie, ak by reálne podporil mladé rodiny s deťmi alebo rodiny, ktoré deti plánujú, no vedia, že so slovenskými super platmi ich sotva uživia.
Pavol Kurbel | 17-01-2015 22:56:40
Zaujímavé, ako tuším sedem miliónov na referendum niekomu vadí. A to vám nevadí, že sme "prenajali" Mestský bytový podnik súkromníkovi v porovnateľnej hodnote?
Každý normálny psychológ vám povie, že dieťa by malo vyrastať v normálnej fungujúcej rodine. Teda s otcom a mamou. Pre zdravý vývoj totiž potrebuje mužský a ženský vzor. A to mu dve "mamy" či dvaja "otcovia" nikdy nemôžu dať. A keď sa tomu na začiatku nepostaví hrádza, kde to skončí? Pri troch, či štyroch otcoch? Veď ak môžu byť dvaja otcovia, prečo nemôžu byť siedmi. Veď je to "diskriminácia"
A k sexuálnej výchove na školách. V Nórsku sú už oveľa ďalej, ale predpokladám, že začínali tak ako my. Pozrite si toto. Je to HNUS a len pre silné povahy.

http://euportal.parlamentnilisty.cz/Articles/12748-poboureni-rodice-deti-se-ve-skole-uci-abecedu-na-pornografickych-obrazcich-zobrazujicich-deviantni-sexualni-praktiky.aspx

pre slovák | 17-01-2015 22:46:57
toto referendum iniciovala Aliancia za rodinu (čo je to za inštitúciu sa dá dozvedieť z jej webových stránok) aj práve preto, že naša vláda (teda naši politici) chystajú prijať zákony, ktoré by boli v rozpore s ochranou rodiny.
slovák | 17-01-2015 21:55:57
pre Ivan Sklenár | 17-01-2015 16:27:48 Bol som proti referendu aj pri zbieraní podpisov. Zadefinovanie pojmov matka a otec nič nerieši. Homosexuáli nemôžu mať vlastné deti, ale ak nechcete, aby im ich pridelili, tak je potrebné finančne zabezpečiť rodinu. Aby splodenie a ponechanie si dieťaťa bola výhoda. Lenže toto lenivý politici nedokážu splniť a tak vytvárajú takéto nezmyselné referendá, pri ktorých sa nechajú ľudia ako vy poľahky nachytať, lebo však to je tradičné, kresťanské a morálne a im myslíte o čo ide ? O slovenskú rodinu ? Sa preberte, Žiadnemu terajšiemu politikovi nejde o ľudí. To je svätý grál nielen slovenskej politiky.
hombre | 17-01-2015 21:38:55
referendum | 17-01-2015 20:31:11:
zrejme patríte do voličskej kategórie babky-demokratky a teda si pamätáte aj trochu viac dozadu. Aj na také referendum o tom, či má byť prijatý zákon o preukazovaní pôvodu peňazí použitých pri privatizácii, ktoré presadil šéf krajne ľavicového Združenia robotníkov Slovenska Ján Ľupták. To Vám pripadlo ako??
referendum | 17-01-2015 20:31:11
Zucastnujem sa kazdych volieb, ako obcianka SR. Citim to ako svoju povinnost , so slobodou rozhodovania.
Ale toto?, To snad nie je ani pravda aby sa v tomto štate riešili blbosti formou referenda. Neodsudzujem chorych ludí/homosexualov/ , ale snad aj oni by mohli vediet, kde je hranica. Tak im dajte romov, možno z nich nieco vychovaju.
urobte si nazor | 17-01-2015 20:30:54
http://www.hlavnespravy.sk/jedinci-ktorych-vychovali-homosexualne-pary-vyniesli-smutne-skutocnosti-o-tom-ake-bolo-ich-detstvo/507003
j.r.nem | 17-01-2015 20:04:58
Pre I.Sklenar,to mi je jedno,ci Nemecko,lebo Franzusko,moralne pokrivkava,tam tiez ziju len ludia,o nic lepsi alebo o nic horsi ako u nas.V kazdom pripade sa tam nerobia zbytocne referenda.Rodina na Slovensku nebude lepsie chranena tym,ze sa zakaze vytvarat homosexualom partnerstva.Zit budu aj tak po svojom.A deti sa maju tamdobre,kde su obklopene laskou a starostlivostou.Sexualna vychova na skole?Je smiesne sa domnievat,ze v dnesnom medialnom svete si dieta svojou prirodzenou zvedavostou nepozrie uplne ine ,nebezpecnejsie veci,ako je sexualna vychova na skolach.
L
Ivan Sklenár | 17-01-2015 17:27:06
pre j.r.nem | 17-01-2015 16:58:20
Dňa 20. novembra schválila vláda SR Celoštátnu stratégiu rodovej rovnosti v SR a Akčný plán rodovej rovnosti pre roky 2014-2019. Cieľom stratégie a akčného plánu je presadzovanie rodovej rovnosti a gender ideológie vo všetkých sférach pracovného a spoločenského života. Kým Škandinávske krajiny - kolíska gender ideólogie – pozastavili financovanie činnosti inštitútu NIKK Nordic Gender Institute, ktorý poskytoval "vedecké“ základy pre sociálne a vzdelávacie postupy, Slovenská republika na základe prijatej stratégie začne gender ideológiu oficiálne financovať. Škandinávske krajiny sa rozhodli zrušiť inštitútu NIKK potom, čo Nórska štátna televízia odvysielala televízny dokument, v ktorom poukázala na beznádejne nevedecký charakter inštitútu NIKK a jeho výskumu. A teraz sa vrátim ku Tvojim otázkam, ktoré si položil v poslednom príspevku: Práve o to ide, aby sa pripravili a prijali také zákony, na ktoré sa tu pýtaš! Pri povestnej disciplíne a pracovnej morálke, aká vládne v Nemecku všeobecne, patrí aj táto krajina spolu s inými Západnými krajinami medzi tie, kde poctivý a pravý význam slova morálka (v tej humánnej rovine) silne pokrivkáva. Čo myslíš, prečo vznikol vo Francúzku problém Charlie Hebdo?
j.r.nem | 17-01-2015 16:58:20
Ja osobne nepovazujem za spravne rozhodovat o pravach mensiny,navyse ked taketo prava na Slovensku ani. neexistuju.Je to len gesto a roszevanie nenavisti .Existuje zakon,ktory dovoluje snatky homosexualov na Slovensku?Existuje zakon,ktory dovoluje adoptovat deti homosom?Nic take na Slovensku neexistuje,a ze rodina je zakladom spolocnosti,to vieme a schvalujeme vsetci.Rozvodov nebude ani o jedneho menej.Nechcete sexualnu vychovu,co myslite ze SA tam uci?Viacmenej anatomia.Asi ma vela ludi prilis velku fantaziu a hlavne problem so sebou.Nic ,ale vobec nic sa nezmeni.
Ivan Sklenár | 17-01-2015 16:27:48
slovák | 17-01-2015 16:00:46: sám ste dal odpoveď prečo treba podporiť účasť v referende. V prípade jeho pozitívneho výsledku, je tu zákonný dôvod na to, čo sám vytýkate štátu. Podporu rodiny! A tú tvorí len OTEC a MAMA! a nie žiadni homoši. Tí nech dostanú právo na spolužitie (proti tomu referendum nie je) a výchovu toho čo sami "splodia"!
Ivan Sklenár | 17-01-2015 16:20:18
slovák | 17-01-2015 15:49:19: Referendum je definované ako priame vyjadrenie vôle (názorov) ľudu na danú vec. Jeho obsah, ako tomu bolo aj v tomto prípade, posudzoval Ústavný súd. A jeho rozhodnutia sa jednoducho musia rešpektovať, či sa to niekomu páči alebo nie. A keď ÚS rozhodol, asi vedel o čom rozhoduje. Podľa Vás sa ÚS podieľa tiež na prehajdákaní peňazí. Hmm? Fakt je ten, že peniaze na referendum sú už de facto minuté, lebo sa uskutoční! Teraz je to len o občianskej zodpovednosti a slobodnej vôli vyjadriť sa, a to dokonca anonymne, ku danému spoločenskému problému. Mal ste sa vyjadriť ešte pred tým, ako bolo referendum vypísané, aby nebolo. Samozrejme aj s príslušnými argumentami. Mohol ste štátu ušetriť kopu peňazí.
slovák | 17-01-2015 16:00:46
Keď chcú tradičnú rodinu, tak by ju mali podporiť finančne, aby mali ľudia motiváciu žiť normálne. Lenže tu len ľudia živoria a boja sa založiť si rodinu a tí, čo ju už majú sa musia poriadne obracať, nemajú čas na výchovu detí, nezvládajú stres, tlaky a potom to riešia nepr. alkoholom, vznikajú hádky, spory, rozvody. Tradičná rodina je len vtedy dobrá, ak je finančne, morálne a fyzicky zdravá, ale pozrite sa okolo seba, čo sa deje. Treba podporiť zakladanie rodín, aby z toho mali ľudia veľké výhody. Ľudia idú za tým, z čoho majú výhody. Preto je treba urobiť krok v tomto zmysle a nie nejaké uzákoňujúce referendum. V dnešnej dobe internetu už malé deti vedia o všetkom, neuchránite ich nejakým zákonom. Spoločnosť treba cielene pozitívne finančne podporiť a ona sa rozbehne a uvidí, čo je dobré, ale to tkvie vo vyspelosti národa a spoločnosti a to nám bohužiaľ stále chýba. Chýba nám vlastné rozhodovanie, vlastný mozog, vždy naletíme len na nejaké heslá oligarchov, ktorí si pod zámienkou ochrany rodiny budujú vlastné ciele.
slovák | 17-01-2015 15:49:19
Referendum zákony nerobí. Istota referenda je len v prehajdákaní miliónov eur. Navyše rodina je už v Ústave SR zakotvená.
pre pre j.r.nem. | 17-01-2015 15:04:35
Ja som vsetko mozne,len nie naivny.Tu je k premysleniu tolko aspektov,tolko problemov s tym spojene,ze ziadne Referendum nic nevyriesi,ba naopak,vela veci bude este komplikovanejsie.Vzdy a za kazdych okolnosti musia zakony rozhodovat,v zaujme deti a nie nejakych skupin.Co napr.ak sa deti narodia nejakej zene,ktora zije v lesbickom spojeni,budu jej deti odobrane?Alebo,ked niekto z rodicov zomrie zostavajuci zisti,ze je homo?Ako som zu napisal,zaujem a dobro deti musi byt prvorade a nicht ineho.
Ivan Sklenár | 17-01-2015 15:02:00
pre j.r.nem | 17-01-2015 11:10:19:
Jozef, to referendum je práve na to, aby sa prijala taká legislatíva, že sa vylúčia také pochybnosti, o akých si sa tu zmienil
Ivan Sklenár | 17-01-2015 14:58:15
pre Sladký Marek: ku Vášmu príspevku "..prechádzajú páry procedurou kde by to mal sociálny pracovník zistiť.." len toľko: úroveň a kvalitu práce sociálnych pracovníkov dostatočne zdokumentoval prípad malej Lucky ktorú nechali na "divoko žijúci rodičia" takmer tri roky sušiť mŕtvu v byte. Viac http://www.topky.sk/cl/100370/1325099/Krutej-smrti-Lucky---5--sa-dalo-predist--Sudca-veril--ze-tyran-Juraj-sa-polepsi
http://www.cas.sk/clanok/232568/policia-lucku-5-utyral-otcim-to-co-s-nou-robil-je-hrozne.html
Existuje veľa príkladov, že spoliehať sa na to že úrady "by mali" zistiť do akých rúk vkladajú takéto deti je dosť odvážne a nezodpovedné. A čo si myslíte, že v rodine hudobného skladateľa bude jeho syn vedený ku tomu aby z neho bol zvarač alebo hudobník ako jeho otec? Pošepkám: tak nejako je to aj s "homorodinami".
Sladký Marek | 17-01-2015 14:13:55
Nikde som nepovedal, že sa to nemôže stať. Ale pri adoptovaní resp. osvojení si dieťaťa prechádzajú páry procedurou kde by to mal sociálny pracovník zistiť či niečo také hrozí.
pre j.r.nem | 17-01-2015 13:29:07
Asi ste trošku naivný, keď si myslíte, že "úrady na Slovensku by nedovolili adoptovať si deti homo-páru". Keby ste mali vedomosť o tom, že vo všetkých krajinách, kde zákon povolil registrované partnerstvá, majú tieto páry rovnaké práva ako klasickí manželia (mám na mysli muž+žena) a oni toto právo aj využívajú a dostávajú deti do adopcie, tak by ste nemohli takto uvažovať.
A pre p. Sladkého - je to veľmi dobré, keď sú deti milované oboma rodičmi. Je však ešte lepšie, keď v týchto rodičoch majú aj mužský a ženský vzor. Je pravda, že mnoho deti trpí rozvodmi, domácím násilím, sociálnou i ekonomickou situáciou v rodinách apod., ale kde je istota, že "aj čisto teoreticky" by tieto problémy neboli v rodinách, kde by rodičmi boli osoby rovnakého pohlavia?
Len to nie | 17-01-2015 13:04:13

Mám zato, ze na tomto referende bude nizka ucast, uz len prist s takouto stupiditou. Nechceli by sa nas poslanci radšej opytat v referende ako si tu žijeme, ci sme spokojni s platmi, zdravotnictvom atd...
Kam už chodia na tieto napady, už nevedie ako obycajneho občana vytočiť.
teplomilná krajina? | 17-01-2015 11:33:57
Žiadne referendum, ale čo už? Buzeranti a teplošky majú svojich známych aj v prehnitom parlamente, tak prečo nie? Viem, že s tým nič nezmôžem, ale tí čo to začali iniciovať, nech to aj zaplatia! Je jasné, že treba ignorovať takéto nezmyselné debiloviny.
j.r.nem | 17-01-2015 11:10:19
Pan Sladky,mate absolutnu pravdu.Apropo pochybujem,ze by urady na Slovensku nechali dieta adoptovat homo.paru, a ostatne ,podpora rodineatd,je uplna samozrejmost a je to tiez podporovane zakonom.
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 17-01-2015 11:02:39
Týrané deti by si radšej vybrali pár rovnakého pohlavia. Im stačí keď ich milujete a neubližujete im. Z druhej strany si zoberme rozvedenú ženu /bez partnera/, ktorej exmanžel nemá o deti záujem, tak tam tiež absentuje druhé pohlavie.
SI myslím, že sú to zbytočne vyhodené peniaze, ktoré sú dôležitejšie v iných rezortoch.
Mária Fačkovcová | 17-01-2015 09:19:59
V Chorvátsku prebehlo podobné referendum a bolo úspešné! Toto referendum nie je proti spolužitiu osobám rovnakého pohlavia, ale o právach detí, ktoré sa nemôžu samé brániť a ani vyjadriť, že je pre nich najlepšie, keď môžu vyrastať v rodinách s otcom a mamou (teda nie s dvoma prípadne troma otcami, či s dvoma matkami).
A čo sa týka peňazí, ktoré sú vyložené na referendum - je to cena asi jedného kilometra diaľnice. Myslím, že budúcnosť našich detí za to stojí. A druhá vec je tá, že my sme si toto referendum už dávno zaplatili z našich daní a z príspevkami štátu.
daniel | 16-01-2015 21:14:57
"Len to nie"prečo sa predbiehaš? Neprispôsobivá čierna zgerba a buzeranti sú dva druhy bytostí ktoré z celého srdca nenávidím ! Ja to tvrdím už dlho,že tí úchylní sexuálni devianti nech si doma za dverami robia čo chcú,ale nech do toho nepletú výchovu detí! Už nech je to referendum ! Ale ako poznám Slovač-zasa bude slabá účasť !
Presne na to | 16-01-2015 17:59:25
je to dobré čo si napísal. My Slováci nie sme naučení chodiť k referendám ani k dôležitým. Apropo, keby sa nekradlo s peniazmi nie je žiadny problém. Ale všetko niečo stojí.
Len to nie | 16-01-2015 17:44:34
Osoby rovnakeho pohlavia maju pravo žiť svoj život hoci aj ako pár v manželskom zväzku, ale považujem za nemoralne, aby mali nárok na adopciu dieťaťa. Celá spoločnosť sa postupom času zdegeneruje.A vlastne vytvoria deťom do buducna iba problemy, posmechy, za čo budu trpiet nielen deturence ale aj tento pár. A vobec nechapem na co je toto referendum dobre, peniaze sa dali vyuzit i efektivnejšie.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign