Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Informácia o začatí správneho konania - Výrub drevín

Iveta TóthováDátum16. 01. 2013 18:27:31TémaMestský úrad
24

Informácia o začatí správneho konania na v zmysle ustanovenia § 82 ods. 7 zákona č. 543/2002 Z. z. o ochrane prírody a krajiny v znení neskorších predpisov (ďalej len
„zákon“), v znení zákona č. 408/2011 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 24/2006 Z. z., o posudzovaní vplyvov na životné prostredie a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a o zmene a doplnení niektorých zákonov:

informácia v tabuľke

Kontakt: Ing. Navrátilová, ref. odd. rozvoja mesta, č. t.: 031 789 2392, kl. 188; 0905 822 016, katarina.navratilova@sered.sk

 

zdroj: www.sered.sk

 

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Jozef | 18-01-2013 07:52:58
anonym | 17-01-2013 20:04:40
nie nebude postihnuty nikto.
A vies preco? No lebo.
Otcovia mesta s architektom si odskrtli dalsiu ciarku v zozname co pre nas spravili a ide sa dalej.
Ze s tym ludia nesuhlasili? no a co. Ved oni predsa vedia lepsie co je pre nas dobre. A pokial s tym zase nebudeme spokojni, no tak niekto napise dalsi "mytus" kde nam vysvetli ze tomu nerozumieme.
Mozno sa mylim, ale pride mi, ze nase stromy zahadne ochoreli okolo r.2010, ked zacala cinnost ista firma.
Ale mozno nie.
anonym | 17-01-2013 20:04:40
Znova mi nedá neopýtať sa na základe čoho a akou metódou zisťovali stav stromov na Nám. Slobody pred rekonštrukciou? Argumentovali tam tiež zdravotným stavom a potom sa ukázalo, že to bolo vlastne kvôli projektu revitalizácie, pričom zdravotný stav vôbec nebol dôležitý. Po ich výrube sme predsa mali možnosť o tom sa presvedčiť. Bude vôbec niekedy za toto svinstvo postihnutý?
Obcan | 17-01-2013 17:37:33
Uplne suhlasim s p.Majkom.
Lipy mali byt zvnutra chore a ejha,objavil sa Majko s fotakom a na prierezoch krasne zdrave !
Alebo ma p.Majko zvlastnu schopnost uzdravovat tam kde sa zjavi a co bolo chore mavnutim jeho ruky vyzdravie,podobne ako jeden pan pred 2000 rokmi,co tak zase zobrat fotak a ked sa pustia do vyrubu tych stromov,priniest dalsi obrazovy material ?
Mozno to par ludom nebude moc prijemne...
Akusticka tomografia ludom nic nepovie,ale ked uvidia zabery sami si spravia nazor.
Nech sa namna nehneva,ale zrazu vsetky stromy v meste su chore ???
Alebo je tu chore nieco ine...
Pavol | 17-01-2013 17:14:59
p. Majko 17-01-2013 15:03:18 Na stromy čo sa vyrúbali pri rekonštrukcii parku oproti autobusovému nádražiu mám iný názor, ako na spomínané pagaštany. Ja konštatujem ako sa pagaštan a zdanlivo zdravý strom správa.S výrubom všetkých líp som ani ja nesúhlasil, dostal som odpoveď, že to robili podľa projektu. Mám za to, že projektant mohol projekt prispôsobiť k zdravým stromom, ktoré rástli v časti kde je aj v súčasnosti trávnik. Teraz si nespomínam, ale od niekoho som dostal aj takú odpoveď, že vraj rástli veľmi blízko pri sebe a že je potrebná vzdialenosť od seba minimálne 6 metrov.Je pravda že lipa je košatý strom, ALE potom nerozumiem, že kto naprojektoval výsadbu stromov - líp/od kultúrneho domu cez sídlisko ku kolkárni/t.j. medzi ul. Mlynárska a Novomestská, tam je ale a vzdialenosť medzi stromami je 4 metre!!! Dak dlho sa hovorí o spôsobe a významu umiestnenia a druhu stromu, a predsa sa toto stalo. Čo k tomu dodať...
chcem vediet.... | 17-01-2013 15:19:01
zdravotny stav toho "cloveka"co dava suhlas na zabitie takych krasnych stromov!!!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-01-2013 15:03:18
Pavol | 17-01-2013 13:44:44 | - stromom fakt nerozumiem. Preto naozaj v maximalnej moznej miere akceptujem nazor odbornika. Na svoje naklady pred vyrubom lip na namesti, som tento nazor pre citatelov aj zabezpecil. Rozhovor s pani odbornickou dendrologickou. Najdite si ho v archive. Pozrite si argumenty a listujte dalej.
Najdete desiatky fotografii tych "zdochynajucich" chorych a starych stomov, ked ssa valali vypilene na tom istom namesti, kde snad 100 rokov nikomu nevadili a darilo sa im.

Este raz, nie som odbornik, lutujem vsak svojich penazi, casu a energie, ktore som na pani dendrologicku vynalozil. Mali to urobit predstavitelia mesta a na svoje naklady - oni este na minulom zastupitelstve schvalili uznesenie, v ktorom je napisane, ze historicku lipovu alej na namesti musime zachovat.

Takze este raz. Nie som na stromy odbornik, ale nie som ani uplny idiot, aby som nevidel - a verte ze si vsimam dostatocne pozorne - co, odkedy a za akym ucelom sa u nas deje.

Cestujem po svete vidim, ako to robia inde. Materialy o tom, so ci ludia vazia a cim ziju, prinesiem neskor. A zase bude iba na obcanoch, ake kroky podniknu. Ak ziadne, ja to neovplyvnim. Len ma mrzi, ze nasa generacia sa kosatych stromov z tych vysadzanych pahylov nakupenych za velke prachy od firiem "odbornikov" uz urcite nedocka.

Nic to. Beriem fotak a idem ich aspon odfotit. Aby ich odo mna za par rkov vedenie mesta mohlo pytat tak, ako ine zabery, ktore su dnes uz zial (niekedy chvala Bohu) uz historiou...
Pavol | 17-01-2013 13:44:44
Som arborista a orezávaním - ošetrovaním stromov sa zaoberám profesionálne.Budem reagovať na niektoré Vaše pripomienky. V prvom rade chcem poévedať, že rozhodnutie na výrub stromu sa nevydáva ľahkovážne, pracovníci Ms Ú si uvedomujú, že je to VEĽMI citlivá otázka. Zameriam sa na choré stromy. Strom je taký, že keď má minimálne živé vodivé pletivá, je schopný zalistiť, zakvitnúť, človek laik si povie"aký krásny a zdravý strom".V nútri môže byť dutý s vysokým rizikom zlomenia sa apod. Ak je vypracovaný posudok, tak verte tomu že je objektívny, lebo merania sa tiež zapisujú.Mne tiež ide o zachovanie stromu. Pagaštan samotný má mäkké drevo a pri zarodení niekedy konár neunesie svoju vlastnú váhu a zlomí sa.S tým som sa niekoľkokrát stretol. Ďalej strom nevie rozprávať, nemôže hovoriť v akom je stave, človek dobre vyzerajúci často má mnohé vážne onemocnenia. To drevo do krbu: je to nevhodné mäkké,fakt o ničom. No na druhej strane by bolo užitočné vykonať výrub po etapách a keď naraz tak hneď s náhradnou výsadbou, myslím si že pracovníci mesta na to myslia.Záverom uznávam že životné prostredie nám leží na srdci, ale majme naozaj rozumné argumenty.
seredan | 17-01-2013 12:30:49
nechapem ako su chore každi rok krasne kvitnu a pekne rodia toto je na hlavu postavene asi nema niekto drevo do krbu
anonym | 17-01-2013 10:56:16
je pravda, že tie gaštany na pohľad nie sú zdravé, ale zase ani my ľudia nie sme všetci zdraví. Bude mi za nimi ľuto. s deťmi každý rok chodievame na gaštany tam. tie kupodivu sú veľké a zdravé.
Jozef | 17-01-2013 09:46:16
Koncom apríla firma EKOJET, s.r.o. Priemyselná a krajinná ekológia Bratislava, vykonala metódou akustickej tomografie posúdenie zdravotného stavu 18 ks stromov: 16 ks gaštanov (Aesculus hippocastanea) na Železničnej ulici v Seredi....
anonym | 17-01-2013 09:35:18
Mňa by zaujímalo kto posúdil, že zdravotný stav stromov je zlý.
Ing.Makoty | 17-01-2013 00:46:40
Miloš ,čo tak foto tých stromov...
Ing.Makoty | 17-01-2013 00:44:55
Miloš Majko | 16-01-2013 23:09:52
Suhlasim s RH. Oznam tohto typu je iba splnenim si zakonnej povinnosti. Obcanom to v podstate nepovie nic.

Presne tak,len sa budú na jar a v lete na Železničnej ul. prechádzať po rozpálených chodníkoch a voziť po rozpálenej ceste od asfaltu...
Ing.Makoty | 17-01-2013 00:35:14
PRE Robo Horvath

No proste Robo, asi idú porezať jedny z posledných najstarších stromov povedľa cesty v Seredi..
Ing.Makoty | 17-01-2013 00:31:21
No, len mi bude smutno za gaštanmi,ktoré tu rástli už v 70 rokoch keď ma otec na Pionieri vozil na stavbu nášho domu na Krásnej, ešte po ,, mačacích hlavách´´...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-01-2013 23:09:52
Suhlasim s RH. Oznam tohto typu je iba splnenim si zakonnej povinnosti. Obcanom to v podstate nepovie nic.
Robo Horvath | 16-01-2013 20:21:06
Znovu tu nieje od mesta aspon foto aby obyvatelia videli kde ide o vyrub drevin. Neviem ci je to nepotrebne,neochota alebo cielene. Ved mesto bude mat aspon zdokumentovany stav do archivu ved clovek nevie ci sa raz to foto nezide. Je to naozaj problem? Ako nic v zlom ale preco to nerobit aj trochu citatelnejsie pre obyvatelov aby vedeli o co konkretne ide ?

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign