Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Hovorím, že ceny významne neklesnú. - ANKETA

Miloš MajkoDátum02. 01. 2016 19:18:32TémaTak to vidím ja...
200

Dnes mali Slováci po prvý raz možnosť vyskúšať reálnu úsporu pri nakupovaní potravín spôsobenú, resp. predpokladanú znížením  DPH na niektoré potraviny. O tzv. "Fico balíčkoch" toho bolo popísaného hodne, no až  prax skutočne ukáže, či sú to opatrenia z pohľadu dlhodobého vývoja ekonomiky nielen nesystémové, ale aj úplne zbytočné aj pre samotných občanov. Jediným  ťažko vyvrátiteľným faktom je, že sa jedná o opatrenia drahé a nemali by zmysel úplne pre nikoho, keby nebolo pár mesiacov pred voľbami. 

Aj odborníci ekonómovia tvrdia, že v dobrom prípade bude mať zopár potravín cenu na pulte  nižšiu o 3 či 4 percentá, čo je pri bežnom nákupe zanedbateľná položka vyčíslená rádovo v desiatkach centov. Ja ešte dodávam, že aj toto zníženie bude iba niekoľko mesiacov - možno iba týždňov...

Za dôležitejšie v celom systéme považujem zmeny s dlhodobými účinkami a podľa možnosti minimum rôznych sociálnych zvýhodnení určených len niektorým skupinám obyvateľov. Za dôležité považujem neumožnenie kradnúť z verejných peňazí komukoľvek a ak už niekto je tak šikovný, že si niečo "utre", jeho okamžité  tvrdé trestanie.

Za dôležitejšie ako rozdávanie sociálnych balíčkov považujem systém, ktorý neumožní sústreďovanie moci do jednej centrály - je jedno, či na Súmračnej alebo inej ulici. Štát a jeho obyvatelia nemôžu byť pokusnými králikmi slúžiacimi na testovanie rôznych sociálnych experimentov s vopred neznámymi výsledkami.

Zjednodušene? Nerobte z ľudí chudákov a žobrákov - nebudú odkázaní na žobračenky a nič zadarmo ! V slušnej spoločnosti si každý za všetko rád zaplatí obvyklú cenu. Len ho nik nesmie okradnúť o jeho peniaze a to nijakým spôsobom. Nieto ešte s posvätením štátu, resp. tých ktorí ho momentálne reprezentujú...


Anketa: Pocítili ste nižšiu DPH pri vašom štandardnom nákupe potravín?



Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Ja clovek | 08-01-2016 19:27:47
Krasne si to napisal ...Velky palec hore
pre s komuninastami navzdy
Ja clovek | 08-01-2016 19:27:47
Krasne si to napisal ...Velky palec hore
pre s komuninastami navzdy
s komunistami navždy | 08-01-2016 10:54:40
Po ôsmich rokoch Smeru pri kormidle je bezplatná verzia zdravotníctva len ilúziou. Napriek povinným odvodom si naň ročne pacient dopláca stovky eur. Lomcuje ním doteraz nebývalá korupcia a intenzita škandálov, ktoré za posledné dva roky vyplávali na povrch, nemá obdobu v doterajšej histórii Slovenska.

Nevadí, ľúbime ich aj tak a dáme im vo volbách 40%+8%

A kto na to doplatí najviac? Osobne si myslím, že skupina ich vlastných voličov, nízkopríjmová skupina, ktorá tvorí túto voličskú základňu v drvivej väčšine. Tá si to musí platiť z nízkych príjmov,tak nech mi niekto vysvetlí, prečo túto partiu bývalých silných komunistov tvoriacich súčasnú oligarchiu so sídlom firiem v daňových rajoch dehonestujúcu termín podnikateľ tak bezhranične ľúbia,fanaticky milujú a oslavujú vodcu??? Je možné, že si celkom dobre nepämatáme viac ako 12-24 hodín dozadu a teraz sme počuli, že útočia na nás islamisti, nás kolonizujú a vodca nás ochráni? Je možné, že povie zajtra, že cigáni sú islamisti a že už sú tu!?Alebo nejakých v nemecku unesie a dovlečie ich proti vlastnej vôli sem a odprezentuje vo Svidníku útok na nás?Dáme mu potom 60%+10%???
MILO | 06-01-2016 13:13:19
Pre s.i.n :pane,najprv si dva-tri krát prečítajte svoj príspevok z 3.1.a potom skúste porozmýšlať,že kto tu prvý uráža,ďalšie príspevky k tomu sú už iba odveta k Vašim duchaplným konštatovaniam.Myslím,že to už k tomu stačilo,jednoducho máme trocha odlišné názory,ale urážkami si ich nezmením ani ja,ani Vy.
pre s.i.n | 06-01-2016 09:22:58
Ja mam prehlad,Vy nie ,ovladam niekolko jazykov,mam digitalne radio mam pristup jak ku slovenskej,ceskej ,nemeckej a anglickym mediam,tak mne Vy nic nehovorte o nejakom prehlade ,ja som sa napr.docital vsade co bolo vo Slovinsku,a ked Vy chcete z toho robit nejaku vedu,to je Vasa vec.Nevietetotiz rozlisovat medzi spravami,komentarmi a inymi formami spravodajstva.
pre: robia si srandu | 06-01-2016 08:55:23
Cenový šok, cenový výbuch. Aj týmito slovami sa zvykne označovať návrat ekonomiky v bývalom Československu k voľnému trhu. Presne pred štvrťstoročím sa u nás začala \"šoková terapia Klausom\". Spotrebiteľské ceny, ktoré prestal dotovať štát a centrálne regulovať vzrástli zo dňa na deň aj dvakrát. Nasledujúca inflácia \"zjedla\" takmer 57 percent z úspor obyvateľstva. Ľudia však nevyšli do ulíc, uverili politikom, že je to nevyhnutné, ak majú žiť v blahobyte.
„Bude to daň, ktorú musíme našej reforme zaplatiť,“ povedal v novoročnom prejave Václav Havel, vtedajší prezident spoločného štátu Čechov a Slovákov. Reforma odštartovala 1. januára 1991 skokom liberalizovaných cien a znehodnotením meny pri súčasnom zastavení rastu miezd. Podľa českého ekonóma Zdislava Šulca išlo vlastne o menovú reformu, ibaže nie jednorazovú, ale rozloženú v čase.

zurnal.pravda.sk/neznama-historia/clanok/378901-velky-sok-a-skok-presne-na-novy-rok/
s.i.n | 05-01-2016 23:46:38
Treba sem americke media ktore su najslobodnejsie na svete. Ja osobne berim len amerike lebo ona ovlada svet a ja chcem informacie z prvej ruky. Slovenske a ani ruske stranky necitam.
s.i.n. | 05-01-2016 22:24:42
Milo | 05-01-2016 09:55:24: všetko dôležité o \"nepopísanom liste\" Dankovi - SNS tu už naznačil (a veľmi výstižne) Peter Klokner | 05-01-2016 17:00:54. Vstúpte a presvedčte sa. ORSR je naozaj dobrá pomôcka!
P.S. dôchodcovský vek ešte neznamená, že sa ten človek akosi automaticky stáva dementným. Niektorí sú takí od narodenia.
Už sa teším na Vašu \"duchaplnú urážku\" ktorú si neodpustíte voči každému, kto má iný názor.
s.i.n. | 05-01-2016 22:03:57
Pánovi, ktorý napísal odkaz :pre Juraj Kukla | 05-01-2016 10:29:57,
Pane, tak tá naša \"verejnoprávna \" rtvs je všetko, len nie SLOBODNÁ !!! Že sú podľa vás také isté slobodné tv na svete obstojí len u Vás a ľuďom s podobným myslením a žiaľ, aj intelektom. Takým, ktorí pozerajú a nevidia, ktorí počúvajú a nepočujú.Ako \"slobodne a pravdivo\" nás informovala RTVS o výsledku decembrového referenda v Slovinsku, sme sa mohli presvedčiť v správach v Ne 20.12.15. Len polopravdy a zamlčané podstatné a súvisiace skutočnosti a priestor pre vyjadrenie občanov, ktorí pristúpili k urnám bol výlučne len z jedného tábora voličov . Asi ste celý život prežil v krajine akou je dnes KĽDR. Pre jednoduchosť, stačí trochu pozerať aj ČT a jej relácie, ak pravda ste schopný porozumieť tomuto jazyku. Myslím, že J. Kukla tu píše celkom zrozumiteľne. Ako to funguje v praxi, viď: http://domov.sme.sk/c/8034710/poslanci-chcu-o-odchodoch-do-dochodku-diskutovat-so-sudcami.html alebo http://domov.sme.sk/diskusie/2660709/1/Prezident-odvolal-14-sudcov-ktori-dosiahli-vek-65-rokov.html
re s komunistami navždy | 05-01-2016 21:15:10
Kurvy a ešte aj taja počet obyvateľov Slovenska v zahraničí a nechali zamrznúť Oravskú priehradu!Spiny!
robia si srandu /?/ | 05-01-2016 21:07:39
dnes v coop-e - dva balíčky porciovaného čaju a jedna kyslá smotana, spolu 2,91€! A to som vyberal z lacnejšej ponuky. Ak by mi niekto pred rokmi povedal, že to bude stáť takmer 90 korún, zabil by som ho. Dcéra mi na to povedala - neboj sa, všetko je v poriadku, aj vtedy to stálo 2,90, ale v korunách! Aj dnes sa zarába 12.000 korún, ako pred 20 rokmi, v eurách to sedí - cca 400€!
Kur-a! tak sa pýtam - platy zostali 1:1, a všetko ostatné zdraželo 30 krát?!
Pred voľbami je najvyšší čas dobre si premyslieť, koho voliť.
s komunistami navždy | 05-01-2016 20:33:30
Vonku je 2 000 000 slovákov, to len aby si vedel kde je sever. Deti ŠtB-kov, narkomani a privatizéri 1. a 2. mečiarovej vlády voľby vyhrajú s výsledkom 40%, lebo národ ich veľmo lúbi,hlavne vďaka kauze Váhostav,CT-Piešťany a Košice, Star EU, otázka bude či aj takáto zgerba zoberie odvahu zobrať zo sebou aj tu čvarglu z garáže Interblue Group,alebo radšej dá 5 ministerstiev Bélovi.
re s komunistami navždy | 05-01-2016 18:22:22
Ty si presvedčivý človek.Hned po tvojom druhom príspevku pod týmto nickom si ma presvedčil o tom,že vôbec ale vôbec nevieš kde je sever a o čom je reč!Utekaj z tejto krajiny a zober zo sebou všetkých rovnako zmýšlajúcich alebo lepšie povedané nerozmýšlajúcich!Už JE VONKU OKOLO 300 000 Slovákov,ak nebudú hnilý a budú voliť,tak je šanca že Fico po dlhých rokoch nevyhrá voľby!Lebo doteraz ich vyhral a s veľkým náskokom vždy!Potom sa prihlás do debaty!
gulak | 05-01-2016 18:17:52
Dnes som kupoval 1/2 chleba v Jednote..v decembri cena 0,65 eur..dnes ten isty druh chleba 0,72eur..
Traja | 05-01-2016 17:53:19
a sme traja. Aj Tomáš s príliš otvorenými a radikálnymi názormi na súčasné vedenie štátu nestráviteľné pre presvedčených voličov štátostrany. A teraz opakovanie:
- nedočítal som sa, že by niekto z nás osočoval či znevažoval dôchodcov ale naopak. Len spôsob ako im dať zaslúžený, slušný a primeraný dôchodok je rozdielny. Vám stačia milodary od súčasnej vlády a my pre Vás - dôchodcov chceme min. dvojnásobné či trojnásobné dôchodky za dlhoročnú prácu (dovolím si hovoriť za druhých dvoch bez ich dovolenia - viem drzosť)aby ste si ich užívali ako chcete
- ak by o Vašich dôchodkoch rozhodovali súčasní pracujúci, ktorí budú taktiež dôchodcami tak by ste k nemu dopracovali skôr či neskôr. Nejak mi to tak vychádza.
Príbeh - jeden išiel kúpiť maslo, ktoré stálo dlho v akcii 1,1€. A aha - dnes po zníženej DPH stálo 1,27€. Odpoveď predavača bola, že DPH znížili na 10% ale už nie je maslo v akcii. Skutočné - áno. Obchod si na svoje príde a my to zasa zaplatíme. A stačilo tak málo - zníženie DPH na všetky potraviny. Prečo to tak nie je? Pretože tí hore si myslia, že toto Vám a aj nám stačí.
s komunistami navždy | 05-01-2016 17:02:46
sa zobuď zo sna, ten na prokurature tam bude ešte po volbach 2020, a ten je hranolov spolužiak, koho to tu baví prežiť život v takejto krajine. Jaka hmotná zodpovednosť :-))) koho tu dnes zaujíma, tendre a eurofondy sú trend.
Peter Klokner | 05-01-2016 17:00:54
Pre Milo
Nechcem vás uraziť ale skúste svoje tvrdenie o Andrejovi Dankovi ako nepopísanom liste prezentovať v okolí Revúcej a Rožňavy a dostane sa vám patričného vysvetlenia.
Inak je tu ešte možnosť nazrieť do ORSR a vyvolať si výsledky pod menami prvých troch najvyšších funkcionárov SNS. Veľmi dlhé a s patričnými skúsenosťami vo vyhľadávaní zaujímavé čítanie.
No a u toho nepopísaného listu sú zaujímavé hlavne tie počty núl za ciframi vo faktúrach za právne poradenstvo a služby z verejných zdrojov.
Tým vám ale nechcem brať ilúzie. Kam sa hrabú JUDr.Fico či JUDr.Richter :-)
re s komunistami navždy | 05-01-2016 15:42:47
Za prvé ty dávaš rady kto kedy a ako má opustiť republiku,tak nelamentuj že sme utečenci ako zo Sýrie!A ak poslúchnu tvoje rady,inak hanbím sa aj za teba,čo bude potom?Netreba nikam utekať,netreba rušiť štát,ale treba sa pričiniť o to aby bola uzákonená hmotná zodpovednosť politikov!!Utečú od koryta ako krysy a potom ich jedného po druhom rovno do Ilavy!Zostanú iba tí čo to budú brať ako svoje zamestnanie a nie zlatú baňu!
s komunistami navždy | 05-01-2016 14:05:51
Po prečítaní si diskusných príspevkov je mi to jasné,agentúrne prieskumy neklamú...čo tu budeme písať, že národ je dementný, na čo...tak jak to tu vždy bolo,tak to aj bude a ja budem rád, ak sa nedožijem doby, keď budem musieť pomocnú stráž verejnej bezpečnosti hádzať z mosta do Váhu! Riešenie je jednoduché...mladý najlepšie doštudovať už vonku, ak nie tak tu,ale čo najskôr odchod a navždy,rodiny založiť vonku, súčasná stredná vrstva dopodnikať v štýle Vladimír Mečiar,tak ako nám to dennodenne ukazujú jeho žiaci, a dochodok užiť s detmi vonku a súčasní dochodci,tí si toto volili od 1994 aj v 98,tak nech si to užijú, hranol ich má na háku,ale lúbia až do smrti, keby prišiel zajtra mečiar,tak má hneď 20%,dobre že už Husák je po...lebo inak 20% by mal tiež. Tu je už utečenecká kríza, tí čierní sem nejdú a naši idú von a v TV Hnoj kričia, že do Európy mieria utečenci, to aj my sme jak tá Sýria?
pre: Kukla | 05-01-2016 12:30:37
prvy krat s vami suhlasim ! Je mi zle ked zapnem stvs a tam dostavaju priestor taky populisti ako su HRIB a HAVRAN.
Najvacsi odpad spolocnosti ktori by slovensko zapredali za par dolarov
Peter | 05-01-2016 12:26:48
Všetci nadávajú ľudom okolo nich,ktorí majú iný názor ako oni sami.Nadávať,urážať,zosmiešňovať,ale nejakú relatívnu alternatívu nedá nikto.Ani konkrétne riešenie čo by bolo dobré miesto Fica a jeho strany!Strašenie vládnutím jednej strany neprešlo a ukázalo sa ako výhodné!Predošlá vláda sa nedokázala dohodnúť na ničom a tak to aj dopadlo.Ak bude vláda zložená z viacerých strán,zastaví sa všetko a vznikne hluché obdobie ako naposledy!Aj tie vzorové demokracie majú jednu silnú a jednu ako sa hovorí do počtu aby si presadili svoje!Ak vyhrá ktokoľvek okrem Smeru ,bude musieť pribrať minimálne dve tri staré garnitúry na vládnutie a sme tam kde sme nechceli byť.Kto si z tých krikťúňov zoberie na triko takýto scenár.Je nastavený daňový systém a stým aj predpokladaná suma peňazí,čo ovplyvní aj zvýšenie platov dajme tomu učiteľov.Zruší niekto tie dane ,tým pádom aj menší výber peňazí a samozrejme aj menšie alebo nulové navýšenie platov učiteľov?Rozumný človek asi nie!Už tu raz bolo pri vláde toho spolku alibistov,že sľúbili aj modré z neba aj na papier dali ale všetko s vedomím že nie sú na to peniaze!!To bol odrb,ktorý sa môže velice rýchlo opakovať ak nebudeme obozretní.Aj pred voľbou prezidenta som písal,že nemôže splniť nič z toho čo sľuboval,lebo to je nereálne a nemá žiadnu právomoc!A kto mal pravdu ja alebo Kiska?Ja a mnoho reálne uvažujúcich ľudí na Slovensku.Väčšieho slizáka sme nemohli zvoliť,teraz to už pochopilo veľa ľudí ale neskoro!tak že miesto urážok by bolo na mieste konkrétne riešenie ako alternatívu na Fica a hlavne zmobilizovať všetkých,prečo voliť toho a toho a nie hľadať iba chyby na niekom čo niečo robí!Pozor na populistické a nereálne sľuby,lebo EU nás nepustí tam kde by sme chceli byť!Potrebujú poslušnú lacnú pracovnú silu a nie nejakých mudrlantov na rozhodovanie aj ked vedia že majú pravdu!
pre Juraj Kukla | 05-01-2016 10:29:57
Pan Kukla,je vela veci,ktore jednoducho nemaju sancu,ani opostatnenie,nehovoriac o tom,ze to je naivne.K tomuto patria tie Vase navrhy.Nechcem sa zapajat na kampan proti Smeru,alebo proti akejkolvek inej strane, to nech rozhodnu volici,ale,podla Vasho navrhu,ako by to malo vyzerat v prax.Podla Vas chcete zrusit parlamentarnu demokraciu,to znamena,ze by sa nedal presadit ani jeden zakon,nariadenie,alebo novelu.Leda,ze by ste chcel zaviest monarchiu,alebo absolutnu diktaturu.Pisete,pisete a niekedy neviete ani co,hlavna vec ze proti niecomu.Ak Vam muti televizia hlavu,mne a mnohym inym ludom nie.Nelisi sa od ziadnej inej slobodnej televizie na svete.
Milo | 05-01-2016 09:55:24
Tomáš,podľa teba sú ficovoliči najhlúpejší ľudia na svete ničomu nerozumia ,jednoducho sú dementní,zrejme ako tvoji rodičia.Ale čo si mám myslieť o matovičovoličoch,procházkovovoličoch tj.50 na 50,fígeľovovoličoch tj.plné vrecká peňazí za komisára v Eú,veľký byt za bagateľ v centre Bratislavy a pri tom zbožný pohľad do nebies,bugárovovoličoch tj.prijmeme hocijakých odpadlíkov,len aby sme vyzerali trocha proslovensky,sulíkovoličo voličomch tj.hnusný Brusel,ale peniaze odtiaľ sú super,lipšicovoličoch tj.každý druhý rok zakladať novú stranu,len aby som bol predsedom,atď,atď.Mal by som sa podľa teba stať voličom takýchto indivíduí ?Tak to teda nie.Radšej sa stanem dankovoličom,ten má ešte nepopísaný list.Môj názor nikomu nevnucujem iba som ho otvorene prezentoval.Mimochodom,som iba pár mesiacov na dôchodku,hádam že ešte nie som dementný,ako nás chcú prezentovať niekoľkí pisatelia.
re pre nikdy viac | 05-01-2016 09:29:04
Koľko je vás živnostníkov,tvoriacich celý hdp a utlačovaných a šikanévaných?Musí vás byť strašne veľa ak ste nosný pilier ekonomiky slovenska a tým pádom nevidím problém pri prehlasovaní nepriateľov štátu teda dôchodcov!Ak zasa vyhrá Fico tak to bude znamenať,že tie populistické a buričšké reči sú bud z neznalosti alebo na objednávku niekoho!AK NENstane zmena vašim pričinením tak to bude znamenať že je na slovensku všetko v najlepšom poriadku.No ale ako som sa dočítal z dostupných info,ste zatial DVAJA.a TOMáš ALE TEN JE ODBORNíK NA VšETKO AKO VšETCI V OPOZíCII ALE RIEšENIE V NEDOHľADNE TAK ON BUDE SKôR NA PRíťAž AKO NA OSOH!vEľA šťASTIA V BUDOVANí NOVEJ VLáDY
Juraj Kukla | 05-01-2016 09:03:43
Občanom tomuto štátu by pomohli len dve veci!!!
1.Zmena volebného systému aby sme nemuseli voliť \"ďalšiu zločineckú stranu ktorá berie všetko\", ale osobnosti z hoc ktorých strán.
2. Slobodná celoslovenská spravodajská televízia, aby víťazná strana nemohla ľuďom vyrabovať aj rozum.
tomáš | 05-01-2016 02:05:32
ficovolič nič z princípu nepochopí, ani keby si mu predložil dôkazy nad slnko jasnejšie, pretože je to ten istý typ ľudí, čo kedysi fanaticky zbožňovali Mečiara. Tam racionálne argumenty neuspejú. U tohto typu ľudí netreba počúvať, stačí pozerať. Preto to množstvo nekonečných tlačoviek, na ktorých Fico predstiera záujem o obyčajných, jednoduchých ľudí. Fico považuje svojich voličov za stádo a komunikuje s nimi tak, že u nich predpokladá úplnú neznalosť súvislostí. A v tom je celá pointa - jeho voliči majú uši len na to, aby počuli, čo im hovorí predseda Smeru. A skúsený populista vie, ktoré témy zamlčať a ktoré naopak zvýrazniť. Celý svoj úspech postavil na sústavnom ohlupovaní ľudí, ktorí žijú svoje často ťažké životy a nemajú čas či schopnosti pochopiť mnohé zložité problémy. Fico zneužíva to, že ľudia nedokážu popri práci všetko sledovať a vo všetkom sa vyznať. Jeho vízia štátu degeneruje občanov do úlohy nesvojprávnych bytostí. Je to obyčajný neúprimný pochlebník ľudu, ktorý veľmi dobre predstiera riešenia, aj keď ich reálne neprináša - jeho dobre načasované predvolebné marketingové rozdávanie od buka do buka za riešenia nepovažujem. Mohol by som tu vymenúvať jednu kauzu za druhou (a nielen jeho súčasnej vlády, ale aj tej z rokov 2006-2010), kde zmizli nie milióny, ale miliardy eur, ale jeho košeľa zostáva napriek tomu nejakým \"zázrakom\" (ktorý som vyššie pomenoval) čisto biela. Pripomínam, že podľa Svetového ekonomického fóra sa Slovensko vo vládnej korupcii prepadlo v roku 2009 na 127. miesto, čím sa zaradilo medzi najhoršie hodnotené štáty sveta. To, čo tu bolo vybudované nie je žiadny sociálny štát, ale zlodejský štát. Je čas mu to pri voľbách spočítať.
pre nikdy viac | 04-01-2016 20:51:33
Asi tak by som to povedal aj ja. Ale zatiaľ sme len dvaja. Zobrať právo voliť dôchodcom nám \"demokrati\" nedovolia - dobrý úsmevný bonmot na úvahu, ale chytili sa.
Kua,kua ale aj ja som demokrat a čochvíľu dôchodca.
Včera v TV som zachytil správu o vytváraní dvojčlenných dôchodcovských hliadok na dodržiavanie zníženej DPH v obchodoch. Zaspomínal som si na staré časy na PSVB (neviem či mladší vedia čo to bolo po záujme vysvetlím) alebo na LM (ľudové milície). A vtom ma prepadol pocit. Zvláštny pocit, že som mladší o 26 rokov, o celých 26 rokov.
Na moderné cigánske poriadkové hliadky som si ako tak zvykol, teda na to, že existujú. Ale na PSDPH ?
Sme demokratická východoeurópska slovenská spoločnosť .....
nikdy viac | 04-01-2016 19:38:50
Ked nastupil SMER tak hned zvyšil Dph z 19% na 20% a to na vsetko a teraz vam dal 10% dole na par komodit co robi pre bezny nakup par centov a uz je superman. Ale to sa zamerne nepise ze okrem toho sa zvysilo vela dalsich poloziek pre obycajneho cloveka alebo zivnostnika. Odvody,dane,poplatky,koncesie a dokonca sa zaviedlo vela novych poplatkov. SMER ožobračil narod este viac ako bol. A to co narodu teraz pred bližiacimi volbami akoze davaju ci rozdavaju je len mala naplast na rany ktore tomuto narodu SMER spôsobil. Treba sa pozriet na to rozkradanie pod taktovkou politikov smeru a ked toto niekto nevidi alebo nechce vidiet tak potom to tu nema zmysel.
Emana | 04-01-2016 19:31:30
Istý politolog tento týžden avizoval, že Slovensko zachránia už len migranti, pretože vek dôchodcov sa zvyšuje, populácia znižuje, takže neviem čo tu všetci riešime.
Len by ma zaujímalo, kde vziať migrantov, ked ani oni sem nechcu ísť.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-01-2016 18:40:35
Povazujem za uplne scestne a amoralne chciet niekoho obmedzovat vo volicskom prave. Akekolvek obmedzovanie by totiz skor ci neskor viedlo k diskriminacii dalsich skupin, ktore by do niekoho matematiky nepasovali.

Za dolezitejsie vidim uvedomenie si mladych potreby zucastnovat sa na sprave veci verejnych.

Dolezita je prave ta MLCIACA VACSINA - ludia musia mat pravdivo vysvetleny jednoduchy zaklad - ich \"hrde\" odmietanie volieb naramne vyhovuje tym, ktori s ich hlasmi de facto nalozia vo svoj prospech.

Povedane inak - nie je spravne odsudzovat konanie volicov SMERu, SMK ci inej strany. Ak obcan nesuhlasi, riesenim je ist volit ineho lidra, NIE NEVOLIT!!
gulak | 04-01-2016 18:31:26
Podľa môjho názoru od r.1990 ani jedná politická strana nemala a ani nemá a ani nebude mať záujem o lepší život pracujucich ľudí,či o dôchodcov...a ked tu niekto poukazuje na dôchodcov,že akože tento štát vyceciavajú..tak to je podľa mňa..K.O.K.O.T..prvej triedy...
voľby | 04-01-2016 18:05:45
Mal sa zmeniť spôsob volieb. Mali by sa voliť ľudia a nie politické strany do ktorých sa dostane hoci kto. Na kandidátkach sú ľudia rôzneho razenie počnúc deťmi až po ľudí z ulice len aby sa presadili. Politické strany nám veľký kus ukrajujú z nášho rozpočtu a to nie len na predvolebnú kampaň ale aj na ich fungovanie. Keby mali žiť z členských príspevkov, inak by sa snažili. My sa tu navzájom napádame a riešime, či dôchocovia majú voliť alebo nie, či majú dostať zľavu z daní nehnuteľností, alebo viac prispievať na škôlky a školy alebo nie, na šport a pod. Zmena by musela prísť z hora. Tomu sa budú brániť zubami, nechtami.
Peter | 04-01-2016 17:51:23
Seredan,halooooooooo zobud sa!Od akého veku sa môže na slovensku voliť,respektíve sa muselo voliť?Prehlad jak hovado,tebe a tebe podobným by mali zakázať priblížiť sa k volebnej miestnosti,lebo potom to takto dopadne!Dächodcovia dostali pridané necelé dve eurá a sú na vine,že pri moci je Fico,čo im akože na posmech tie dve eurá dal!Auž dopredu konšpirácie že dächodci zasa zvolia Fica!Oni dobre vedia prečo ho volia ak ho volia a urťite nie kvôli dvom eurám alebo vlakom zadarmo!Niečo si už prežili a dobre vedia kto za koho kope!Povedz doma svojim rodičom ak ich ešte máš čo si o nich vo všeobecnosti myslíš!Otec ta zachromaždí s tupú stranu sekerky!Bože netresci ale udri!
seredan | 04-01-2016 17:35:41
vacsina profesorov na VS skolach su ludia nad 62 rokov. A celkovo najvacsie kapacity su starsi ludia.
A zrazu volaky 18 rocny fagan ktory kradne matke z penazenky na cigarety ma rozhodovat o buducnosti krajiny.
No chcem spoznat tohto Petra osobne lebo jeho myslienky ma fascinuju :D
Pre Seredan | 04-01-2016 17:24:15
Som presvedčený o tom, že ak by o dôchodcoch rozhodovali dnešní pracujúci tak až potom by nastalo rapídne zlepšenie postavenia a príjmov dôchodcov. Ono je to totiž tak, že každý raz dôchodcom či chce alebo nechce bude. Dnes si totiž dôchodcovia nevolia aký bude ich status a honor v spoločnosti ale politickú stranu, ktorá z ich hlasov tučne a k jej spokojnosti profituje. A almužnu vracia.
Povedal som to zložito? Kua ale som dobrý.
onanym | 04-01-2016 17:23:04
K tomu hyckaniu nasich dochodcov. Ich netrapi ekonomika, to, ze na ich malicke vyhody budu mladi doplacat roky rokuce, ich netrapi a argumentuju - \"No my sme robili 40 rokov, nech aj mladi robia.\". Akurat zabudaju, ze oni nemali hypoteky, nestale zamestnanie...Mali svoje starosti, ale neboli to existencne problemy ako teraz...Ako dalej?
Peter | 04-01-2016 17:19:44
Ešte zoberieme volebné právo mladým a starým a už je tu demokracia na spôsob nejakého arabského sultanátu.Aby to bolo kompletné tak o čosi neskôr aj ženám nie?Pokial bude fungovať parlament na tomto princípe,bude kradnúť každý kto tam bude,už to pochopme!!Tie primitívne reči,že my by sme urobili toto alebo toto inak už sa nedajú počúvať!bOLI TAM A NEUROBILI ANI HOVNO!Akurát rozpredali čo sa dalo za milionové provízie a teraz robia to isté na ukrajine!Treba pozriež aj iné zdroje info,nie len tie naše tendenčné!
Seredan | 04-01-2016 16:44:27
presne tak zakazme volit este aj zenam a ludom telesne postihnutym. Starych ludi po 62 rokov hned poslat do domovu dochodcov a zobrat im svojpravnost.
Ved predsa mame svoju demokraciu ktoru si mame pravo rozhodnut kto je vhodny volic a kto nie.

pre Petra | 04-01-2016 16:01:53
Peter haló, budíček. Odkiaľ si vyšiel? Otvor si oči konečne. Však rozkráda sa tu a teraz. Pašku bolo škoda - taký odborník na naše vyspelé zdravotníctvo.
Pripájam sa názorom že:
- všetci štátni úradníci do 62 a koniec
- možnosť voliť od 21 do 62 (odchod do dôchodku) sám sa k tomu blížim ale nech o štáte rozhodujú tí, čo ho platia. Je to jediná racionálne uvažujúca skupina - rád sa svojho volebného práva vzdám.
- vyhovárať sa donekonečna na Dzurindu, Mikloša a pod. je už také ...povedzme propagandisticky naivné.
seredan | 04-01-2016 15:49:58
Tu nadavate na smer ze si dovolil znizit par percent na par potravin.
Za to cela pravica zrazu vykrikuje ze oni by dali na vsetky potraviny a este aj viac percent :D Tak isto to bolo aj s vlakom zadarmo ... V tedy tiez kricali ze oni by dali vsetky vlaky zadarmo a este aj autobus :D
No dufam ze pravica bude buduce volby vo vlade lebo podla nej tu budeme mat vsetko zadarmo :D:D
Peter | 04-01-2016 15:42:14
Presne ako píše onanym.Ak sa dostane ku vládnutiu nebude sa môcť na nikoho vyhovoriť!Bud alebo.Toto bude najdokonalejšia kontrola jeho doterajšej vlády!Ak sa nenaplnia katastrofické scenáre.ktoré sa šíria éterom.tak tí príživníci v parlamente čo to šíria by mali dobrovolne vycestovať na demokratickú Ukrajinu za Miklošom a Dzurindom.tí dvaja tam pripravujú amíkom pôdu na rozkrádanie!Tak ako kedysi u nás.
onanym | 04-01-2016 13:13:48
...a Fico sa raz bude za toto vsetko zodpovedat. Totiz uz nemoze povedat \"ved to Dzurinda\"...
Peter | 04-01-2016 13:12:09
Všetko čo sa tu pretriasa sa zakladá na slovnom spojení z našich daní!Nefinancuje sa drvivá väčšina výdavkov z našich daní?Platíme dôchodcom bezplatné cestovanie vlakom,ale platíme aj prázdny vlak bez dôchodcov či nie?Nebol to ten podvraťák Kaník čo zdegeneroval dôchodky na Slovensku?Už mal dávno posielať domov navštívenky z Ilavy a nie kritizovať iných verejne!AJj pobehaji ako Hlina ,Matovič a pod.sú platení z našich daní a nikto sa ma nepýta či s tým súhlasím!Už ani nie je možné vymyslieť názov nejakej pol.strany kde by sa nenachometol Lipšic,Nižňanská.Toto sú požierači bez dna našich daní!Bola tu zmienka že západné krajiny si nemôžu dovoliť vlaky pre seniorov zadarmo.A načo?Ved si môžu dovoliť dať také dôchodky aby si to mohli dôchodcovia zaplatiť a niekoľkostokrát násobne!
onanym | 04-01-2016 13:11:21
Ako fakt ktosi caka razantnejsie nizsie ceny? Pan Robert zabudol na jednu vec. Naklady sa zvysia holt inak. Mozno poklesne o par drobnych cena vyrobkov, ale necakajte nic. Vsetko sa da upravit tak, aby to vyhovovalo predajcom..
Milo | 04-01-2016 12:46:41
Pre :s.i.n a šintavan.Súhlasím s tvojím maslením,ako Ty píšeš,veď ozaj sme tu za štyridsať rokov práce nič nevybudovali.S tými voľbami bez dôchodcov by som súhlasil,ozaj veď načo volia tí,čo si niečo aj pamätajú,ale pridal by som aj tú skupinu ľudí,ktorí majú IQ pod 80.Asi by ste mali v deň volieb voľno.
pre sintavan, pre pre šintavan | 04-01-2016 11:06:47
Dôchodcovia by nemali voliť alebo byť v politike? Stačí, že plným priehrštím využívate to, čo oni vybudovali? Ukáž, akým prínosom si ty pre spoločnosť, čo svetoborné robíš, aby si mohlo dovoliť kritizovať dôchodcov? To je v poriadku, že máme množstvo politických strán, ktoré sa priživujú na úkor občanov? Aby sa dostali do volieb, do zoznamu dávajú 20 ročných, ktorí nemajú ešte dokončenú vysokú školu a tí majú rozhodovať? Podľa mňa by tam mali byť odborníci so skúsenosťami v riadení, t.j. od 30 rokov. Možno, že sa tam objavia aj kandidáty z materských škôl.
realita | 04-01-2016 09:01:50
Vacsina ludi,co tu diskutuje vobec nepochopila dnesnu dobu.A pan Majko ja Vam zelam dlhy zivot,ale pochybujem ze ja lebo Vy sa dozijeme padu. EU.
Pre sintavan | 04-01-2016 05:22:51
Ideš na to z opačného konca.Ja si myslím,že v prvom rade dôchodcovia by nemali byť v politike,v súdnictve,vo verejnej správe ani na poste hlavy štátu.Koniec koncov by mali všetci dôchodcovia oddychovať na dôchodku.Hlavne tí v EU parlamente,či v našom parlamente.Na čom im môže záležať???
s.i.d | 04-01-2016 00:26:03
Ano umyvacov a kopacov si v zahranici velmi vazia.
Pokial taketo zmyslanie ma dana cast obyvatelov na svk tak sa ani necudujem :D
A ano mozu mat 9 eur ale stale su to len umyvaci. Su to ta najnizsia pracujuca skupina u nich. Pokial je clovek ochotny robit kazdu ponizujucu pracu za peniaze tak je to obycajna slapka.

Taky Kiska v tom ma jasno. Podla neho treba ist do USA kde vas dostojne naucia robit poskoka na pumpe a vo volnom case umyvat riad a ked pridete na svk tak zalozit uzericku s.r.o. A mozte zarabat na netasti inych.
Nas pajác prezident .....
s.i.n. | 03-01-2016 22:55:46
pre: Seredan, milo a ďalší s podobným maslením: ste obyčakjní konvertiti z mečiarizmu na ficizmus. Už ste narobili v tejto krajine, kde majú (žial) hlupáci navrch dosť neplechy!! Velmi trefne to vystihol sintavan | 03-01-2016 21:05:26.Hoci sám patrím do kategórie starších, podporujem jeho názor.
Pre Seredan | 03-01-2016 22:32:21
Pán Seredan vy ste boli asi najdalej v Galante vybavit občiansky preukaz. Pracujem v celej europe a ešte sa mi nestalo aby som vo Francuzku v Nemecku Taliansku Švedsku nestretol pracujúceho Slováka alebo celú partiu Ktorý sú tam cenený a ocenený. Npriklad v Nemecku je minimálna mzda 9 eur to znamená pre sezónneho okopávača zahrady kto má profesiu zarobí viac ako vy so svojimi istotami za pol roka a ceny základných vecí v Nemeckom Kauflande sú nižšie ako v Seredi
sintavan | 03-01-2016 21:05:26
dôchodcovia by nemali vôbec voliť.nemali a nemali.
seredan | 03-01-2016 21:03:11
Stale neviem kde to beru ze utekaju ?
Kto je podla vas sikovny clovek ? Ten ktory ide umyvat riad na hotel do rakuska ?
Vacsina sikovnych ludi bez problemov si najde zamestnanie na slovensku za dobry plat. A to nehovorim o moznosti zalozit si zivnost a plus rozne statne prispevky na podnikanie.
Odchadzaju hlavne ludia ktori sa nevedia presadit alebo nemaju v hlave nic vlastne. Pokial chcu zarobit umyvanim riadu tak budis je to ich volba.

Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-01-2016 20:53:17
Europska unia pada - to nepopieraju uz ani samotni jej predstavitelia.

Slovensko je vsak na tom tak, ze uplne ziaden sikovny mlady clovek nema zaujem tu zostat.

Zo Slovenskom voci EU je to momentalne tak ako s vychodom voci Slovensku - aj z vychodu a aj zo Slovenska vsetci sikovni ludia odchadzaju, alebo odisli. Zostavaju uradnici a ludia naviazani na statne a mestske zakazky. Zostavaju dochodcovia.

Odliv modzgov je zrejmy a znovu - nepopiera to ani vlada SR - tym, ktori sa vratia zo zahranicia, ponukaju niekolko tisic Eur.

HOVADINA !!

Nech tu politici nerobia prostredie, z kotreho ludia utekaju, nebudu ich musiet prosit o navrat.

Ludia nechcu vidiet pravdu. Pravda ich trapi a oni chcu zit v klude. Ide vsak o falosny klud a ked odhalia ze boli oklamani, tak klamari su VZDY TAZKO ZA VODOU...
Milo | 03-01-2016 20:28:12
Ale veď terajšia opozícia by teraz pred voľbami chcela ďaleko viacej znižovať DPH,pomaly na všetko.No uvideli by ste po voľbách,keby sa oni dostali ku korytu,o ktoré tak urputne roky bojujú.Ale na to by museli vymeniť veľkú časť voličov,ktorí ešte nestratili pamäť,aj keď i táto vláda má toho dosť za ušami.
rere | 03-01-2016 20:07:54
Celé znižovanie DPH je hra s číslami a bez konečného efektu. Vsetko je to predvolebný marketing , ktory platí na najväčšiu voličskú základňu - dôchodcov. Ta , ako aj zníženie cien plynu. Dôchodky mozu byt vyššie , ale to by sme nemohli vyhadzovať peniaze za vlaky zadarmo,..... . Ak chceme aby sa to v tomto štáte pohlo v pred ,tak momentálna vláda tam nemá čo robiť.
Emana | 03-01-2016 19:41:30
Vládu bude údajne stáť zníženie dane 80mil.eur ročne.
Môže vláda garantovať , že toto zníženie cien tovaru sa nepremietne v cene iného tovaru, že polnohospodári, nákupcovia, pekárne udržia ceny aj nadalej ?
P. Kažimír by mal absolvovat prax v obchodoch, na predajniach
aby videl, ako to funguje. Potom by mu ten blbý úsmev určite z tváre zmizol.
Miso | 03-01-2016 19:18:12
Preco tam davas smajlikov, ked ma urazas? To je sama zlc, co z teba lezie.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-01-2016 19:14:16
Miso | 03-01-2016 19:06:13 | - by sa ludia divili, keby som Tvoje prispevky uverejnil za sebou... Nepochybujem o tom, ze by hned zaradili presne podla citatu, ktory si uverejnil. ;-)
Miso | 03-01-2016 19:06:13
Problemom tohto sveta je, ze je plny inteligentnych ludi plnych pochybnosti a plny primitivov plnych sebavedomia.

Ch. Bukowski
pre p. Majka | 03-01-2016 18:53:21
Nie často s Vašimi názormi súhlasím, ale v tomto článku i v vo Vašom poslednom komentári máte absolútnu pravdu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-01-2016 18:49:08
Miso | 03-01-2016 18:40:19 | - sledujuc Tvoje dalsie prispevky pod inymi clankam - podla Teba. ;-)
Miso | 03-01-2016 18:40:19
\"Sme zdegenerovany narod bez moralky a cti.\"

Zaujimavy postreh autora komentara. Podla seba sudim teba, ci ako sa to hovori?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-01-2016 17:48:29
Priatelia, nebudem Vam oponovat, cas dokaze kde bola pravda. Zial. Je to presne ako pri Grecku - precitajte si komentare pod mojimi clankami z pred 6 rokov - vtedy som tvrdil - nepozicat im ani cent! Co som to bol za chrapuna, ktory nechcel chudakom pozicat...
Problem je, ze som to odovodnil dopredu argumentami, ktore nasledne pocas rokov uznavali aj politici.

Tak, ako Grecko, aj socialne balicky su politickym, nie pragmaticky ekonomickym rozhodnutim.

Znizenie DPH? Ale samozrejme ze ANO - ale na 15 % plosne na vsetko. Kde na to zobrat? Nepredrazovat statne zakazky a nekradnut!!

Znizit naklady statu na nevyhnutne minimum - neschvalovat dotacie firmam, ktore si nemohli dovolit ani Poliaci, krajina pomaly 10x vacsia od nas. Alebo Vy vitate, ze v Jaguari budeme mat dalsie tisice de facto statnych zamestnancov?

Co sa musi stat, aby ste pochopili, ze ZADARMO NIE JE UPLNE NIC a VSETKO MUSI NIEKTO ZAPLATIT ?

Ked som kritizoval vlaky zadarmo, tak som zozal kritiku ja - nezasluzia si to dochodci a studenti? Ho*no je zadrmo! Platime to vetci a ovela drahsie, ako si dnes bezny clovek dokaze predstavit.
Vlaky zadarmo -sme jedini snad na svete! To si nemozu dovolit ani ekonomiky ako Nemecko, Velka Britania ci Francuzsko. Ale my snad budeme mat pre vybrane skupiny ludi este aj autobusy zadarmo. Len tak, aby sa ludia vozili...

Som za dotacie, no musia byt cielene na konkretne veci a NEZNEUZITELNE!

CO sa tyka toho, ci som proti alebo za niekoho - vo veciach verejnych podporim kazdeho, kto urobi nieco pozitivne pre system, nie pre seba! SMER, KDH, MATOVICA alebo trebars aj Madarov, ked pojde o spolocnu vec. Ale ked vidim, ze system v state ci meste je systematicky likvidovany, mam byt ticho? Mozete Vy, ja nebudem a je mi uplne jedno, co si o tom kto mysli...

Pamatam si, ako som v priebehu nieco viac ako roka sedaval s Milanom Blahom - kauza Vahostav. On vie dobre, ako som mu hovoril - neberte to, co Vam je ponukane. On by aj bol nebral, ostatni vsak dochadzali o domy - ze oni tu dohodu aspon na polovicu potrebuju. Suhlasili a zobrali. To, co som predpokladal, dnes vedia - o majetky dosli, nemaju ani vyndru a stale maju holu rit. Akurat dlznik je zahojeny a smeje sa spolu s tymi, ktori pred kamerami tvrdili, ako ludom pomohli...

Mozem sem vlozit niekolko orbornych materialov na znizenie DPH ci ostatne menovane veci, no po skusenostiach neverim, ze by to pomohlo. KJednoducho by to citalo zopar ludi, ktori si to aj tak najdu. A ja by som zabil dalsiu hodinu svojho casu, ktory mi nik a nikdy nenahradi.

Onedlho sa dozviete aj zavazny fakt ohladom ankety (admin na tom pracuje) - su veci, ktore v tejto zlodejskej krajine fakt nepochopim... Sme zdegenerovany narod bez moralky a cti. Pokym nezmenime to, tak nezmenime nic...
gulak | 03-01-2016 15:50:13
Ano..zníženie cien napr.chleba o 9 centov..je výsmech,takisto pridanie dôchodcom o necele 2 eura je tiež výsmech..opýtajte sa dôchodcov o koľko viacej každý rok platia za lieky,za lekárske vyšetrenia..
Ja som to- GG | 03-01-2016 15:21:07
- ano ja si myslím, že hocikto iný vo vláde môže znížiť dane- teda DPH. Ak by som si to totiž nemyslel nemohol by som ísť k voľbám. Fico mal, mohol a neznížil. Aby si za to kúpil hlasy tých, ktorí mu ho dajú vo voľbách. Áno - naše dane teda dane tých ktorí pracujú rozdeľuje presne pre ten účel. Ak by mu totiž išlo o zásadné zlepšenie života dôchodcov, tak by už dnes tí čo pracovali celý život mali dôchodok min. 1000€. A nepotrebovali by vládne milodary ani vlaky zadarmo (hlavne tí z lazov). Mal a má na to všetku zákonodarnú aj exekutívnu moc už dlho.
A čo urobil? Nuž bolo by treba nekradnúť. Ak bude na Slovensku konečne lastovička menom Rath tak potom dovidenia v lepších časoch.
Že som to prestrelil?
pre Platon | 03-01-2016 14:43:20
Hlavne napisat,bez sebamensich argumentov.To akoze ktore krajiny sa vracaju spat k socializmu,ako to Vy jednoducho tvrdite.Ja nepoznam ani jednu,ba prave naopak.
Platon | 03-01-2016 13:39:54
Demokracia je pekna len na papiery a v realite je to novodoba segregacia. Demokracia rozdeluje obyvatelov na bohatych a chudobnych. Netreba sa preto cudovat ze obyvatelia krajin ktore mali dlhe roky demokraciu sa pomaly vracaju k socializmu.
Demokracia nehladi na uspech obyvatelstva ale na jednotlivca.
na druhu stranu demokracia nikdy ani neexistovala. Zatial je len Diktaturska demokracia kde par ludi rozhoduje ako ma vyzerat demokracia.
Peter | 03-01-2016 13:05:38
Ja neviem,či naozaj sú ľudia taký naivný a myslia si že niekto zruší príjmy štátu!Aj tie chabé výhody ako vlaky pre dôchodcov chcú zrušiť,tak ako vážne myslia na dôchodcov!Tu im ide iba zisky zisky a nič iné iba zisky!Pridať jedno euro je vždy viac ako zobrať výhodu cestovania zadarmo a tým navýšiť výdavky!Pravica ako taká nemá v postkomunistickej europe nateraz veľa šancí,je to vydieť nielen u nás!Ak by tie hororové scenáre ako sa tu vykresťujú boli naozaj hororové tak tí darmožráči v Bruseli by už dávno zasiahli o to nemusíme mať strach!
Citatel | 03-01-2016 12:54:30
Milo | 03-01-2016 11:23:48 - vy ste starší človek a vás sa to netýka. Ale zmena zákonov tejto vlády mne ako (ešte) mladému nedáva záruku, že keď sa dostanem do dôchodkového veku že mi štát nič nedá lebo tam nebude mať kto dať. (pritom od 18 robím - čiže viac ako 20 rokov)
seredan | 03-01-2016 12:42:35
je zvlastne ze aj v inych krajinach maju znizenu DPH na ovela viac potravin a tu niekomu vadi ze dochodcovia a ini ludia usetria.
Vasi stari rodicia keby sa dozili aku nenavist v sebe mate tak by sa za vas ani nepriznali.
Ale presne takto vzdi reagovali zidia v minulosti na svk. Oni tiez neuznavali znizenie cien a snazili sa aby chudobni chudobneli a bohati bohatli.
anonym | 03-01-2016 12:42:22
Ak by si niektorí autorovia prečítali po sebe text pred uverejnením aspoň raz ,nezhovädili by snahu o zníženie nákladov pre obyčajných ľudí za každú cenu.Človek čo repce stále a na všetko a ešte aj na zníženie DPH to by chcelo vyšetrenie u doktora Chocholouška.;-)
Peter | 03-01-2016 12:37:54
Je tu niekto,čo si myslí že ak sa dostane niekto do vlády miesto Fica tak zruší dane?DPH?Je to tak nastavené,že všetci vedia s akými peniazmi by mohli šafáriť ak by sa tam dostali a o to ide predovšetkým a všetkým!A v druhom rade dohodiť kšefty svojim mecenášom,ktorí to samozrejme očakávajú!Takže tí čo máte ružové sníčky,vstávať aby ste sa potom nevešali v poronde zo sklamania!
pre gulak | 03-01-2016 12:28:00
Tak ked sa znizia ceny,je to naplutie do tvare slusnym ludom?, A inak ste vsetci zdravi?To uz skutocne suvisi s nenormalitou.
Milo | 03-01-2016 11:23:48
Miloš,z Vás úplne srší nenávisť k strane Smer,ale my starší si veľmi dobre pamätáme bačovanie terajšej opozície,ktorá sa teraz silou mocou chce dostať k vládnutiu,tzn.ku korytu.Miklošove a Dzurindove bačovanie nám prinieslo miliardové straty iba jedným podpisom.Ďalej pred voľbami prijali pre ľudí okolo dvadsať dobrých zákonov,oklamali najmä ľudí s takým myslením ako máte Vy,no za pár hodín po voľbách tieto zákony zrušili.Nie som naivný,aby som si myslel,že smeráci poprú to známe že bližšia košeľa ako kabát,každý ide do politiky s tým,aby polepšil najprv sebe,až potom dám aj tým druhým,aby ma znova zvolili.Ale chráň nás Pán Boh,aby sa dostali k moci terajší opoziční,veď z nich úplne srší nenávisť k obyčajným radovým ľuďom.Sledujem politiku veľa rokov,mám svoj názor,takéto články a názory mi ho nijako nezmenia,iba sa tu úplne vykryštalizuje,že kto za koho kope.
gulak | 03-01-2016 11:22:42
Toto tzv.znizenie cien..je naplutie do tvare slusnym,poctivym ludom...je to vysmech a arogancia vladnej strany,ktora svojimi aferami uz predbehla aj HZDS..a to,je,co povedat..
bozenka | 03-01-2016 11:16:10
veru dochodci 1.90 to je hamba
Jozef | 03-01-2016 10:46:06
Ale co, ked vstupenka na tu komediu nas stoji viac ako polovicu toho, co zarobime?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-01-2016 23:51:43
dokedy? | 02-01-2016 23:16:12 | - dokedy? Nuz, dovtedy, pokym budu ludia rozmyslat takto... : Obcan | 02-01-2016 20:11:20

Ale na druhej strane, nebol by zivot nudny, keby neboli medzi nami aj komici? ;-)
dokedy? | 02-01-2016 23:16:12
Dokedy chcú z nás robiť blbcov ? Je to až zarážajúce, čo si na nás dovoľujú. To si naozaj myslia, že tento národ je retardovaný, že si nevie zrátať 1 a 1 ? Tú šaškáreň s odfajkovávaním splnených úloh si mohol p. Fico odpustiť. Radšej mal sumarizovať, koľko jeho ministri, jeho súkmeňovci premrhali miliónov a za čo nikto neniesol zodpovednosť, či to boli mosty, diaľnice, platinové sitá a pod. Miesto obrovských miliónov, ktoré si odsúhlasili na predvolebnú kampaň, nech vykážu, čo pre tento národ vykonali a nie to, že sa na vás z každého rohu niekto cerí.
Anonym | 02-01-2016 20:48:53
10% dph z chlebu je 9 centov. Fico 3 roky tento navrh blokoval a navyse nespustil 1% z Dph na vsetko ktore bolo paradoxne zavedene aby vykrylo safarenie jeho prvej vlady.
Obcan | 02-01-2016 20:11:20
Pan Majko na slovensku je vela dochodcov ktori ledva vyziju zo svojho dochodku a 5 krat si rozmyslia ci si kupia aj 30 centovy jogurt.
Je ironicke ze vy ktory o peniaze nudzu nemate idete moralizovat ci zlavy su spravne. Chapem ze aj taky sulik a ludia ktori v zivote nepoznali co je to hlad a chudoba maju plne reci o zlom baliku.
Takze podla vas slusny obcan si rad za vsetko zaplati plnu cenu ? Takze dochodcovia co budovali slovensky majetok od zeleznic az po cesty ktori maju minimalny dochodok a maju problem prezit su neni slusni obcania len preto ze sa snazia usetrit kde sa len da ?
Mozte si cestovat kolko len chcete po svete ale charakter vam to neprinesie.....

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign