Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Hovoril som im: "toto nebude mať víťazov a porazených, budú iba porazení" - neverili mi...

Miloš MajkoDátum05. 06. 2015 10:50:17TémaTak to vidím ja...
200

A stále viac sa moje slová z dávnejšej aj úplne nedávnej minulosti potvrdzujú. Takmer denne hovorím s niektorým z poslancov a keď sa už oni sťažujú na neudržateľnú situáciu, tak to je sila.  Včera mi  to jeden z nich v telefonickom rozhovore povedal presne - neriešia sa veci pre občanov, nie je s kým. Nepokosená tráva a bordel rozfukovaný po meste, jamy na cestách a ďalšie veci denne  trápiace občanov. A tu sa rieši, kto na koho aký komplot  zorganizuje. Áno má pravdu a niekto by sa mal nad spôsobom výkonu svojho mandátu zamyslieť. Čím skôr to urobí, tým menšie škody napácha a tým menej ľuďom okolo seba ublíži. V konečnom dôsledku aj mesto utrpí menšiu hanbu.

- - -

Úplne chápem, že bežný človek v tom musí mať riadny "hokej".  Síce vidí video z MsZ zvolaného primátorom mesta  (aj to celé bez strihu a kvalitne iba na  SOL), ktoré väčšina diskutujúcich nazvala dobre zorganizovanou fraškou v priamom prenose a popravou poslanca Kurbela a mňa, no do skutočného pozadia ľudia vidia naozaj málo. Tvrdím to preto, lebo som sa osobne rozprával dnes už so stovkami ľudí, z ktorých podstatu   Kurbelovho "boja"  chápe snáď 10 % a aj to asi len pri optimistickom odhade. Aj tie dva Kurbelove  články  v predvolebných novinách prečítalo minimum ľudí. Nie preto, lebo by boli negramotní, ale preto, lebo nepochopili, ako strašne je to o nich a nie o Kurbelovi. Poslanec Kurbel má totiž svoj rodinný dom a svoj kotol. A celá "sranda" sa teda týka stoviek bytov  mesačne kešujúcich hotové peniaze  dnes nie do mestského podniku, ale do súkromnej firmy. Ďalej vysvetlovať nebudem, len sa znovu pýtam -  prečo primátor mesta Tomčányi  doteraz občanom nevysvetlil v čom on osobne považuje zmluvu kritizovanú  poslancom Kurbelom za výhodnú? Namiesto odpovede na oprávnené otázky poslanca a občanov  robí za naše peniaze  divadlo ním nazvané  MsZ.   

- - -

Za problém považujem, že primátor mesta nie je ochotný akceptovat  ŽIADNU otázku požadujúcu vysvetlenie jeho konania v čomkoľvek, v nakladaní so zverenými financiami či smerovaním mesta. Už dlhšiu dobu všetko čo ho nevychvaľuje a nevynáša do nebies považuje za útok na jeho osobu.  Absurdné - ak primátor  nerozlišuje rozdiel medzi jeho osobou a funkciou primátora mesta, je asi čas porozmýšlať, či je schopný túto náročnú volenú funkciu zastávať, resp. či nad mieru únosnú nestotožnil dočasnú funkciu so svojou osobnou identitou. Volená funkcia je totiž hlavne o komunikácii s občanmi. A občania nie sú zamestnancami ktorí niečo musia a budú skákať tak, ako on bude pískať. Občania majú zákonom garantované právo pýtať sa a volenému zástupcovi zákon ukladá povinnosť odpovedať.

To je to, o čom píšem aj v súvislosti so mnou a médiom. Ja môžem, volený zástupca musí. A každý občan si to môže vysvetlovať ako chce. Môže konať ako chce. Ja konám tak, ako musím, keď  nefunguje úplne normálna a medzi ľuďmi a volenými zástupcami bežná komunikácia. Inak by médium nebolo médiom, ale nejakým paškvilom neplniacim si základné poslanie.

- - -

V titule tohto článku stojí:  "toto nebude mať víťazov a porazených, budú iba porazení" - oni mi vážne neverili. Dnes sme v situácii, že namiesto otvorenej samosprávy tu máme zopár volených zástupcov, ktorí sa tvária urazene, namiesto komunikácie s občanmi naháňajú advokátov a snažia sa odstaviť ľudí  s "nevhodnými" otázkami. Je to absurdné a ukazuje to na akú úroveň až môže padnúť samospráva, keď sa jej predstavitelia odtrhnú od reality a keď im to občania svojou nečinnosťou postupne dovolia. Neprehrávajú oni či my. Prehrávajú samotní občania. Toto totiž nie je o Kurbelovi,mne, vední mesta, Tomčányim či Krajčovičovi, ale o práve o občanoch.

Pri výroku v titule článku som vychádzal iba z logiky veci - mne dnes naozaj nejde o nič. Teda, okrem satisfakcie za klamstvá, ktoré na moje meno vylial primátor verejne na spartakiádnom rokovaní MsZ.   
Práve v tejto súvislosti je smutné, že sa k tomu znížil a vec čiste profesionálnu tým obrátil na osobné útoky. Čakal snáď, že si pustím do nohavíc a ten kýbel špiny nechám len tak?

Odporúčam - vlastne ako obyčajne - odborné vyjadrenie právnika:  http://www.seredonline.sk/clanky/ked-sa-na-cloveka-vedro-spiny-vyleje-tazko-sa-ocisti-videorozhovor-s-profesorom-judr-jaroslavom-ivorom-csc-video-1/

Som možno jeden z posledných ľudí, ktorí veria ešte aspoň v akú takú spravodlivosť a zároveň jeden mála ešte stále zastávajúcich názor, že cesta vedie iba cez rešpektovanie zákonov krajiny, v ktorej žijeme. Nik z nás nie je úplne "svätý", no sú možno len určité pomyslené čiary, ktoré prekročiť jednoducho nesmieme.

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-06-2015 22:11:59
anonym | 06-06-2015 08:00:52 | - nie je podstatne, kolko budu NIE VLADNUT ale vo funkciach, ale ako si budu plnit zavazky voci obcanom, ktori ich platia. To je podstatne a je to na nas.
anonym | 06-06-2015 08:00:52
Aj keď súhlasím s kritikou vedenia mesta, nemyslím, že sa niečo zmení. Vládnuť budú do konca volebného obdobia a dovtedy sa ešte veľa kritiky znesie za ich konanie. Ale čo nám pomôže samotná kritika? Čo zmenia občania tým, že dajú jasne a zrozumiteľne najavo svoju nespokojnosť s takýmto vedením mesta? Veď toto vedenie tu takto pracuje už piaty rok a čo sa im stalo? Čo sa zmenilo napriek toľkej kritike?
...Milos | 05-06-2015 21:53:10
Máte pravdu, no bohužiaľ žijeme v spoločnosti, ktorá už dávno nevie hajit svoje práva. Ľudia nevedia hajit svoje práva a navyše aj ak im vyargumentuete, že niekto ich klame, zavádza, alebo im ponúka predražené služby napr. aj pri zateplovani, pri kúrení,... nie sú schopní hajit sami seba a ten čo na to poukazuje väčšinou ostáva v tom boji sám, ale toto určite dôverne poznáte. Držím palce a nevzdávajte sa!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-06-2015 21:16:50
Anonym | 05-06-2015 17:31:25 | - zmenia to obcania tym, ze daju jasne a zrozumitelne najavo svoju nespokojnost s takymto vedenim mesta.

Na SOL sme uviedli mnozstvo dokazov jasne preukazujucich, ze nie je konane v prospech vacsiny. Vlastne, aj volby to potvrdili - vacsina ich ignorovala. Verte, ze priaznivci sucasneho systemu vladnutia v meste volit boli. ;-)

Obcania netusia, ako maju moc - len ju nevyuzivaju, ja si dovolim povedat ze ani na 5 %.

Nie je to fraza, je to skutocnost. Co si myslite, preco je v Nemecku tak ako je - preto, lebo sa ludia nestaraju o to, co a kto robi s ich prachmi?

U nas je uz v podstate chudoba. To je problem, lebo v takom stave sa ludia nemaju cas venovat nicomu inemu, ako co \"zajtra dat do huby\"....

Zmeny mame nastartovane vyborne - uprimne, nie je to len nasa zasluha, ale vydatne pomahaju aj denodenne chyby volenych zastupcov. A samozrejme to, ze ich vieme zmapovat a nasledne publikovat. Je malo miest - vlastne ziadne s tymito moznostami na nasej urovni.

Nechapem len, ze toi stale niekomu nedochadza...
Anonym | 05-06-2015 17:31:25
Teoriu,ktoru rozvadzate,mozno len podporit,ale bohuzial,skoro vsetky clanky a niektore komentare sa zaoberaju len osobou primatora,takze nezucastnena osoba ,ako ja,ma z toho dojem,akoby sa tu jednalo o nejake osobne spory.Teraz dostanem urcite nejake echo,odmeny atd.a to sa da riesit len demokraticky,teda referendum a novymi volbami.Ako som informovany(z vaseho SOL),tento system odmenovania buse pokracovat i nadalej.Vobec nemienim polemizovat,ci je to adekvatne,alebo nie,ale ako to mienite zmenit?Takto teda nie,potom my logicky vychadza len jedna teoria, je to potom od Vas a hlavne od pana Kurbela,len kampan,aka to necham na citatelov.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-06-2015 15:54:55
Anonym | 05-06-2015 15:49:08 | - osobne nevidim dovod na odvolavanie primatora.

Je potrebne zmenit system, resp. vnimanie uradu primatora osobou ktora je v urade a aj samotnymi obcanmi.

Je potrebne zabezpecit, aby si primator NEDOVOLIL nekomunikovat s obcanmi, aby si nedovolil ignorovat ich, davat im podmienky za akych sa s nimi bude bavit - platia ho vsetci, ti, ktori ho nevolili musia min. strpiet - vyberat si nemozu. A tak je neprijatelne, aby si vyberal on.

Dalej - ked nefunguje system, to iste moze robit druhy primator.

Uz som napisal vela krat - nech tam je, len nech robi pre vacsinu, pocuva ludi, komunikuje s nimi, neselektuje a nech suhlasi s otvorenou samospravou. Onedlho budeme chciet viac - su mesta, kde to uz funguje.
Anonym | 05-06-2015 15:49:08
Ak je taka strasne zla situacia v Seredi a problemy s primatorom,co potom brani obcanom mesta Seredi,usporiadat podpisovu akciu a tym padom uplatnit pravo na referendum,a starostu odvolat.Ja si myslim,ze by sa neuspelo.Starosta je demokraticky zvoleny amoze byt aj demokraticky odvolany.Skuste to.Toto jje len mlatenie prazdnej slamy,a vsetkeho moc skodi.Toto jen tiez o demokracii.
sudca alebo kat | 05-06-2015 12:15:32
Najvacsi problem je fakt nevymozitelnost prava.
Sudca by nemal robit prietahy, nemal by sa bat odsudit zlocinca a celkovo sudcovia by mali rozhodovat i ked nie rovnako, ale aspon priblizne. Mam na mysli vysku trestov pri rovnakych trestnych cinoch.
Advokati by nemali zastavat zlocincov, ale poctivych ludi. Naco je vrahovi, ktoremu je dokazana vrazda, advokat?! Ked dokazal vrazdit, nech sa dokaze aj obhajit!
Toto by sa malo najskor dat doporiadku a potom si konecne uvedomia aj zlocinci, co si mozu dovolit a co nie.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-06-2015 12:04:50
vlado | 05-06-2015 11:49:07 | - vyborny vyrok do archivu. ;-)
vlado | 05-06-2015 11:49:07
Miloš už prestaň, stále si nepochopil, že ťa vedenie mesta úplne ignoruje. A načo ti vlastne majú odpovedať, na akú otázku? Akou formou si mu ju položil?
Registrovaný Oľga Radimáková Oľga Radimáková | 05-06-2015 11:40:26
Pán Majko, súhlasím so znením článku v plnej miere. Aj s tou poslednou vetou. Naozaj ste jeden z posledných čo verí, že cesta vedie iba cez rešpektovanie zákonov. Na základe mojich skúseností som presvedčená, že u nás nič nefunguje ako by malo, nevymožiteľnosť práva pre bežného občana nemožná. A \"oni\" si to veľmi dobre uvedomujú.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign