Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

HNUSNÍ SKORUMPOVANÍ GAUNERI

Juraj KuklaDátum05. 08. 2014 10:08:23TémaAktuálne témy


Citujem, “hnusní skorumpovaní gauneri” – ako to ten Hraško  vystihol. Keby to tak dávali v televízii, mnohí by sa možno zamysleli čo sa to na Slovensku deje, no nesmú. Tam dávajú  permanentné   vymývanie mozgov a správy o tom  čo sa v štáte skutočne  deje,  sa človek nedozvie.  
https://www.youtube.com/watch?v=i8efqDo0rCA

Toto je môj názor na to, čo sa okolo nás deje:

Nečudujem sa že gauneri, zločinci toto všetko za bieleho dňa robia,  že nenávratne devastujú, predávajú  štát a cielene vysávajú rozumy  bežných ľudí, voličskej väčšiny.  Na južnom Slovensku je  npr.  pôda už predaná Nizozemcom,  lebo im zaplavuje more ich štát. Naši ľudia už u nich pokorne  robia  na svojej bývalej zemi,  ale za almužnu!!!  Pekne ako Slováci otroci na panskom, tak ako nám nadiktovali, radšej prežiť za almužnu,  ako skapať.  
Gauneri toto   robia, teraz majú na programe vodu. Rozhodujú o našom,   lebo môžu. Lebo médiá a orgány činné v trestnom konaní ich kryjú,  lebo oni tieto všetky orgány  od dola až hore vlastnia, všade zamestnávajú svoje rodiny,  lebo si na to dopredu  pripravili zákony a  teraz robia akože   “v zmysle zákona a najnovšie v zmysle svätej  Európskej únie”.  A takto je to aj s takzvanou samosprávou,  ktorá taktiež  nemá zákon a  je prevažne  len  miestna odnož vrchných gaunerov,  cez ktorú ovládajú spodných  ľudí  a dávajú  potichu zarobiť svojim “straníckym firmám ”,    ktorých tak odmeňujú za ich dary.

Ja sa ale čudujem jednému. Že toľkí premúdrelí  ľudia, novinári, aktivisti, mimovládkari, rôzne sväté mikro strany, ktoré sa stavajú ako prázdny mech,  ...... spia hlbokým spánkom, keckajú nezmysly,  bojujú proti sebe. To  ale nie je  ešte to najhoršie. Najhoršie je, že  oni  kazia,  ohlupujú národ! Tvrdia že už je to skoro v poriadku, máme vraj demokratický štát, nezávislé orgány, najväčší hospodársky rast, nič sa nedeje,   len  musíme byť aktívny,  musíme  ísť voliť -  “ voľte nás menších gaunerov” a všetko bude OK!   Podľa môjho názoru je to   všetko zle, je to  už za  hranicou !  Takéto reči nám už v tomto štádiu nepomôžu,  ide to zlou cestou,  je to cesta do pekla.

Asi je problém  v tom,  že je to vymyslené tak rafinovane, že tá mienkotvorná vrstva   rôznych ľudí mimovládkarov .....  je nútená  takto tárať,  lebo je závislá na tomto režime, na projektoch,  musí spievať ich pesničky, lebo je nimi platená a  dokáže ešte preživoriť.  Nevie pochopiť život zotročovanej, exekuovanej, gniavenej väčšiny a jednotlivci, ktorí majú ešte rozum, sami nič nezmôžu a výsledok sú  len nekonečné zvady.  Mnohí radšej ujdú do zahraničia  a ostaní čo nemôžu, bezmocne šúchajú nohami a rezignujú.  Fakt rafinované.
A celé toto  už zrejme neriadi Slovensko,  ale mocnosti,  ktorým to vyhovuje, ktoré sa smejú,  ktoré z toho žijú  a ktoré využívajú blbosť, neschopnosť  toho ktorého národa a zákernosť a chamtivosť miestnych politikov,  ktorí im posluhujú.

Z takýchto stavov zákonite  nevzniká právo,  ale vznikajú  jedine  demonštrácie,  revolúcie, násilie,  občianske vojny!  Podľa mňa nikdy z toho nemôže vzniknúť  to  čo hlása pár zaslepených aktivistov,  alebo  straníkov žijúcich z celoživotného nič nerobenia, alebo úporného  vymýšľania pa-projektov.  Že títo ohlupovaní zotročení ľudia ľudia začnú byť zodpovední, múdri,  že pôjdu voliť a  zázrakom kdesi nájdu   v kúte zastrčených svätých ľudí,  ktorí nemajú ani na kampaň a  povedú štát k právu a spravodlivosti.  
To je podľa mňa úplná  fantazmagória,  na ktorej je toto nezmyselné učenie založené a neznalému človekovi ho predkladajú tak dôveryhodne,  že tomu mnohí uveria,  tak ako som tomu kedysi  uveril aj ja.       

Juraj Kukla


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Pre sme podvodnici | 12-08-2014 12:47:36
To ako ste na to dosli,ze media,alebo stat by nas mal vychovavat?To co tu opisujete,to je uplne normalne,verte tomu co si myslite ze je doveryhode.
bez cenzury | 12-08-2014 10:25:52
to je tá komunistická demokracia :)
pikoska - cenzura zacala | 12-08-2014 08:28:18
http://www.dsl.sk/article.php?article=15939
SME podvodnici? | 12-08-2014 08:25:47
Jedno "medium", dva rozdielne zavery..:
http://komentare.sme.sk/c/7324268/zazracny-liek-na-ebolu-nemame.html
http://tech.sme.sk/c/7322782/usa-zrusili-obmedzenia-na-kanadsky-experimentalny-liek-proti-ebole.html

V prvom clanku blaboly, ze lekari mali stastie, zafungoval placebo efekt, atd, takze s tym akoze podanim lieku - citat: "Zase nam tu niekto klamal?" (urcite konspiracna teoria s tym utajenym liekom :)

- zrazu dalsi clanok, ked sa onen popirany liek uvolnuje skor na nasadenie..
A takto nam tu nielen SME klame, pardon vychovava k jedinemu spravnemu nazoru (to je iste starsim rocnikom povedome)..

A pikoska na zaver:


Registrovaný Juraj Kukla Juraj Kukla | 10-08-2014 12:27:14
Pre Šoporňana. V Šoporni som bol. Aj s Milošom Majkom. Je to riadne metalizovaná kauza, ktorá je príkladom na odstrašovanie ľudí konať. Núti ich, aby sa vzdali zlovôli, zvrhlosti tohoto štátu. Vašu hlavnú kontrolórku M.Verešovú, ktorá chcela vykonávať funkciu a bola "vyhodená" dobre poznám. O zmarenom referende atď. viem. O arogancii protiprávnom konaní starostu a všetkých pokusoch ktoré sa tu odohrali na zjednanie elementárneho práva viem. Starosta ktorý hrubo porušuje zákon v právnom štáte, by mal byť v reálnom čase odsúdený. Nie je. Pre čo ? Lebo je tu za "bieleho dňa" predvádzaný dvojaký meter a toto nieje právny štát. Mocným podvodná samospráva vyhovuje, je to jeden kanál ich moci, financií a záujmov, i keď sa tomu nadáva samospráva. Čo poradiť? Je to ťažké. Nedajte sa rozbiť a dotiahnite rozbehnuté veci do konca, lebo inak Vás úplne zašlapú do blata. Uznávam že v bezprávnom štáte kde sa nemáte čoho chytiť, kde prokuratúra nekoná, je to do veľkej miery len taká hra, s absolútne neistým výsledkom a často aj prenasledovaním nepohodlných ľudíktorí sa odvážia prehovoriť. Poznám to na vlastnej koži. Nášho bývalého starostu Močka súdia za trestné činy r. 2003 a 2004, kedy si podvodne prideľoval odmeny k platu. Dnes je r. 2014, je okresným súdom dvakrát odsúdený, no krajský súd Trenčín zamieta a práve mi odpisuje, že súd nieje ukončený a že ani nevytýčili konanie!!!! Pre čo? Lebo by ho museli definitívne odsúdiť!? Takto v skutočnosti vyzerá právo a nečudujte sa, že takto píšem. Keby to bolo inak, písal by som inak.
Šopornan | 10-08-2014 07:06:56
Pán Kukla dojdite do Šoporne ukázat čo je ve vás. Ked tak scete pomáhat nám a hovorítr tu o výsledkoch, dojdzite nám poradit jak sa zbavit toho hada ns úrade.
Juraj Kukla | 09-08-2014 21:09:49
Ďakujem p. Daniel. Vystihli ste to. Čo sa týka ľudí, ja som nemal v malej obci z 560 ľuďmi na začiatku v r. 1990 problém zohnať 150 podpisov pod podnet. Dnes jeden dvaja alebo vtedy, keď už idú papaláši, úrady priamo proti nim. Pre čo? Niektorí majú klapky na očiach, ďalší úplne stratili vieru že sa na Slovensku ešte niečo dá zmniť, už nemajú guráž, ďalší sa už znova boja, straníci zasa ryžujú a rôzni mudrlanti mimovládni, si zvykli na to, že sa hrajú a nejako prežívajú. V Celom štáte je ale obrovská sila normálnych schopných ľudí, ktorí by vedeli v normálnych podmienkach konať a fungovať. Tento režim je ale rafinovane vyrábaný práve tak, aby títo "nebezpeční" nemohli, aby robili prípadne len krovie ich "demokraci" a de-facto nechtiac aj škodia ľudu, lebo ich držia rôznymi frázami, ako majú začať od seba, ako ísť za voliť (menších zločincov) vo falošných ilúziách. Čiže aby nepotiahli za jeden špagát v nejakej relevantnej veci, ktorá by mohla začať ozajstnú zmenu. A lúza sa teší.
daniel | 09-08-2014 16:34:00
Pán Kukla som na Vašej strane. Niektorým ľuďom môžete niečo vysvetľovať aj do zbláznenia a oni nechápu,neveria... Mám s tým vlastné skúsenosti. Ale na pána Boha veriť budú aj keď ho nikde a nikdy v živote nevideli lebo im to od malička vtĺkali do hláv. Až tak ďaleko to zašlo.

Ja stále tvrdím:klapky na očiach !!!
Myslenie bolí,veriť je pohodlnejšie!
Juraj Kukla | 09-08-2014 14:13:56
Pán neznámy priateľ od klávesnice. Veď nakoniec máme aj spoločné názory, no Vy tvrdíte že neviete pochopiť o čom píšem, že je to zovšeobecňovanie. Nie je to prehľad a skúsenosti. Aby sme si lepšie porozumeli, ak by ste sa neurazili, veľmi Vás prosím pozrite si tento zakázaný film Od "Fica do Fica" až do konca, ja som bol pri tom osobne. Je tu: https://www.youtube.com/watch?v=QR1NeBzAq6k
To som nenafilmoval, nepovedal ja, ale mnohé Vám to vysvetlí. Áno v takomto stave sa už nachádzame, lenže tento film nikto nepustí v STV, v Markíze, na TA3 ale chceli odsúdiť osobu, ktorá to nafilmovala . 99 percent ľudí o tomto filme ani nevie!!! Riešenia sú už ťažké a stále budú ťažšie, proti tomuto "antidemokratickému stavu" už žiadny jednotlivec ani skupinka nič nezmôže a uvedomelosť čestnosť ľudí sa tu nemá možnosť presadiť, lebo sila moci ich zgumuje zničí. Ale keby sa dalo, pomohla by zmena volebného zákona,(zjednodušene npr. voliť ľudí z viacerých strán a lístok by bol platný) , zmena financovania politických strán, zákon o referende ... Keby toto bolo možné, ďalej by sa to už riešilo samo, ľudia by mohli konať konali by a dostávali by sa hore aj zodpovední !!! A čo sa týka volieb, teraz do samosprávy, ja nie som vôbec proti, nech ľudia volia "lepších nach požiadajú jasnovidcov o mená ktoré sa nepokazia", nech kandidujú, len nech si preboha nemyslia, že týmto, že sa pár čestných dostane do podvodného systémy samosprávy sa zmení a Slovensko sa pohne dopredu. Nie režim, zmenil samosprávu, beznádej zmenila mnoho ľudí a zmení si ju ako bude chcieť. To je môj názor, nemusíte súhlasiť, ale mi za to nemusíte ani nadávať.
Pre pan Kukla. | 09-08-2014 09:20:02
Kocka mi neskakala po klaviri,ale po klaviature na pocitaci.Viete to mate pravdu,ja Vas osobne nepoznam,a preto mi Vase meno nepomoze,ako aj Vam nepomoze moja anonymita.Ako som uz spomenuln ,ja si neviem s Vasimi clankami poradit,lebo je to absolutne zovseobecnovane.Ked nejaky grazel podvadza,to neznamena ze tisic inych sa snazi robit svoju pracu poctivo.Potom velmi casto sa Politika zamiena s legistlativou,nie vzdy su politici na vine.To je moj nazor,aj ta viera v to ,ze ked budu zvoleni ini ludia,ze sa nieco zmeni,nezmeni sa vobec nic.To by sa musela totizto zmenit cela spolocnost,kazdy z nas.A to je dlha cesta.
Juraj Kukla | 07-08-2014 20:08:34
Pre toho pána anonyma, čo má starosť o kočku pri klavíri. Vážený pán, ďakujem za Váš názor, ale keby ste ma poznali, keby ste vedeli čo všetko som podnikol za posledné desaťročia a aj za komunizmu, koľkých ministrov, vládnych činiteľov, prokurátorov, policajných prezidentov, poslancov .... som za tú dobu navštívil s návrhmi pripomienkami, tak by ste takto sprosto nemohli o mne tárať. O návrhu ako z tohoto von som vypracoval celé štúdie, konzultoval, posúval ďalej, len vy o nich neviete a ja Vás ani nepoznám. Samozrejme netvrdím, že moje návrhy sú jediné správne a žiadny jednotlivec za tohoto stavu nič nedosiahne sám. A bez urážky, kľudne môžete byť aj nejaký smerácky špiceľ a nikto vlastne nevie ani s kým sa baví. Pre to dajte sme svoje meno, alebo adresu a ja prídem za Vami osobne a môžeme sa pobaviť, ak to myslíte dobre.To že moje správy hodnotenia stavu v štáte aj samospráve sú prevažne negatívne za to ja nemôžem, ja som svoje urobil, podľa mňa je to krutá realita. Rád by som napísal npr. že starosta sfalšoval rozpočet, sfalšoval uznesenia OZ, okradol občanov daňovýchy poplatníkov a po pár týždňoch vyšetrovania už sedí v base. Nie to nemôžem napísať, môžem napísať, že to urobil a rehoce sa nám do tváre, lebo sa mu nič nestalo, prokuratúra polícia a nejaká stranícka mafia mu zabezpečila imunitu, beztrersnosť. Ak chcete pozitívne správy počúvate si npr. pána Fica o zázračnom najvyššom hospodárskom rase Slovenska v EÚ a vytešujte sa, že je všetko to OK a bežní občania majú za prácu zaplatené a zarábajú aspoň tisíctrieto eur mesačne, ako v normálnych štátoch? A keď hovoríte o návrhoch. Napr. viem si predstaviť že reportér 24 aby bol celoslovenský portál, kde by boli sústredené správy od ľudí z celého štátu, bez cenzúry tak ako je to tu a za nejaký čas by sa z toho stala konkurenčná celoslovenská profesiálna televízia STV3 bez cenzúry a nastal by prevrat v myslení ľudí.
pre všetkých umrnčaných... | 07-08-2014 18:17:48
http://ekonomika.sme.sk/c/7319391/zakladatel-esetu-trnka-kazdy-moze-byt-milionarom.html?ref=njct
pre pre pregulak | 07-08-2014 13:03:00
Ste na velkom omyle,ja si Vazim kazdeho a zu vobec sa nezabavam na osudoch inych ludi.Ale prave tento clanok svedci o Tom kolko falesnych prorokov stale vytvara a posilnuje bezmocnost ludi.Precitajte si pozorne ten clanok.jJe tam zmienka o pode,ktora sa predava cudzincom,tento zakon musel prist,lebo tak ja to ustanovene v EU regulariach,a sice plati to od 1.maja 2014.Poda sa predavala aj pred tym cudzincom,akorat ze sa pouzivali vselijake triky.Cena pody nevzrastla a zda sa ,ze trh je nasyteny,to podla statistiky.Viete,poda vzdy niekomu patrila,okrem socializmu,kde je kupec,tam je aj predajca,nikto nikoho nenuti,ze musi podu predat.Mne osobne je jedno,ci podu vlastni Holandan,alebo Slovak,ten Holandan si tu podu zo sebou do Holandska nepovlecie.Druhou vecou,je ze existuju podvodnici,ktori sa snazia na vsetkom zarobit.Na tych sa musime sustredit,potom je tu justicia,ktora je v neutesenom stave.Tieto nesvary vyriesi len Politika,darmo sa stale budete odvolavat na ich moralku,to nema ziaden vyznam,politikov je treba ku vsetkemu prinutit.V demokracii existuju paky,ktore by mali fungovat,ja neviem,na to su mudrejsie hlavy,ako ja.Zijeme v takej dobe, ako zijeme,treba sa snou popasovat,a tento zapas zacina uz v rodine,zit a nechat zit,to by malo byt rozhodujuce.A tieto clanky od pana Kuklu? zobrat si stranek a ist sa obesit,nic ineho ma po precitani nenapada.
pre pre GULAK | 07-08-2014 11:59:08
...asi sa zo života tešíte preto, že patríte k tým "vyvoleným",ktorí sú nedotknuteľní a zabávate sa nad bezmocnosťou obyčajného človeka, ktorý sa spravodlivosti nedovolá. Avšak myslím si, že raz sa všetko zmení, pretože ako sa hovorí, "na každú sviňu sa voda varí"
pre gulak | 07-08-2014 11:43:30
No tak si to uzite,nariekajte dalej.ja sa zo Zivota tesim
gulak | 07-08-2014 09:51:23
pre pan Daniel:podľa vás je pravdivé popisovanie diania na Slovensku-scizofrenia?Píšete,že môže mať 100krát pravdu,ale ked nemá alternatívu,tak je to,len tláchanie-to nie je tláchanie,to je realita-skúste napísať Vy nejakú konkrétnu alternatívu,lebo ked ju nenapíšete,tak takisto,len tárate,lastne neviem,či budete môcť niečo napísať,lebo tá Vaša nezbedná malá kočka Vám istotne bude skákať po klávesnici...
daniel | 07-08-2014 07:42:46
Ja netvrdím že médiá sú skorumpované. Ja tvrdím že manipulujú s ľuďmi. Pomaličky,nebadane ale predsa. A máte pravdu,noviny nečítam už roky a správy v TV kuknem akurát tak krimi. Tam nie je o čom klamať a zavádzať
pan daniel | 07-08-2014 07:33:33
ked si myslite,ze vsetky media su skorumpovane,tak ich necitajte,a nepozerajte telku atd.Ja sa buducnosti nebojim.Ja mam svoje prava a povinnosti,svoje prava vyuzivam,svoje povinnosti si plnim,ludom doverujem,samozrejme,nie vsetkym.To,co niekedy Kukla vypisuje,to je cista scizofrenia.Moze mat stokrat pravdu,ale bez len co najmensej alternativy,je to pre mna len bezutesna hlboka melancholia,ked vam to robi dobre,prosim, mne nie.Nacrtol nieco o pode,a to bol ten, jediny fakt,ostatne furt to same a to zu par rokov.A potom este vseobecne,vsetko je zle.Su tisicky ludi,ktori sa obetuju aj samosprave,no bohuzial musim koncit,lebo mi nasa mala kocka skace po klaviature.
daniel | 07-08-2014 04:04:45
Zabudol som dodať svoj osobný výrok : Ja viem,myslenie bolí. Veriť je pohodlnejšie
daniel | 07-08-2014 02:54:26
Vidím že poniektorí si z toho všetkého robia iba srandu. Ale raz sa z toho zobudia a nebude to pekné prebudenie! Ľudia sú dokonale zmanipulovaní médiami a vôbec si to neuvedomujú. Toto pochopil už pred deväťdesiatimi rokmi Hitlerov minister propagandy Joseph Goebbels. Médiá využíval pre svoje ciele veľmi dokonale. Známy je jeho výrok : "Stokrát opakovaná lož sa nakoniec stane pravdou".
Tí dnešní zmanipulovaní občania s klapkami na očiach si myslia že je to inak. Ale kdeže ! Dnešní politici používajú presne tú istú metódu,len oveľa rafinovanejšie. Ak sa chcú proti niekomu zamerať,nepovedia priamo že tento je zlý. Podsunú do správ takúto malinkatú negatívnu správičku o dotyčnom. Potom pár dní nič a zasa malé negatívum. A tak dokola. A že správy vo všetkých médiách sú rovnaké? Áno čo vysiela CNN je sväté! A všetky ostatné médiá ich ako takí pajáci kopírujú!
Ale aj CNN niekomu patrí a aj ten rozhoduje o tom čo sa bude vysielať a čo nie. Je to novodobý najväčší manipulátor s ľudskými myšlienkami. A kto to nevidí,toho ľutujem. A je ich viac ako dosť.
Registrovaný Juraj Kukla Juraj Kukla | 06-08-2014 23:05:19
Odpoveď na otázku: Nebojím sa že ma obvinia že šikanujem starostu a kontrolóra, lebo to nieje pravda, je to práve naopak, samovláda tu šikanuje nepohodlných ľudí a robí si zo zákonov frašku. Mám k tomu dôkazy aj videá, ktoré zverejním, to si užijete, to ste ešte nevideli. Nech ľudia vidia na vlastné oči, čomu sa na Slovensku dokáže hovoriť "samospráva" a kto môže nekontrolovateľne šafáriť s miliónmi patriacimi všetkým občanom, daňovým poplatníkom.
Pre Daniel | 06-08-2014 19:09:12
Pan Daniel,mali by ste nejak tych americanov poucit,ze preco by nemali platit kartami.
Nie SME ovce | 06-08-2014 18:52:54
Na margo www.auria.sk/blog -ad "per hlavne SMS":
Ano spravy su rovnake, teda temy, ale uz nie ich komentare, ci citovanie medzi riadkami, nevraviac o zamlciavani. Ale budme konkretni, "najcitanejsi slovensky dennik":
Kedysi bol symbolom odporu obcianskej verejnosti voci z(lo)voli aj slovenskych politikov.
Dnes je to zumpa s praktikami niekdajsieho meciarovho dennika.
V poslednej dobe publikuje clanky, ze preco nemozu mat diskusiu k niektorym clankom (vsimnite si ku ktorym..), tiez obhajoba preco zamcali dnes uz legendarny (aj knizne vydany) pripad prace tajnych sluzieb v ktorych boli namoceni nasi politici. Vsetko presne ako sa uvadza na auria.sk.
Konkretne napr.minulorocny pochod v KE (posledne cislo SME co som kupil) -pisu o pochode (nedalo sa odignorovat 80-tis.ludi) samozrejme styl bol jasny aj ich odkaz medzi riadkami,ALE este v tomto clanku: "prebehol pokojne AKO Pride v BA", samozrejme sa odstavcek este venoval pride, iste bol tam aj dalsi vlanok venovany len Pride.
Pochod rodiny - tiez v BA - pomenej ludi, cca ako na Pride, ale zmienka Ziadna! - cize podsuvanie, zamlciavanie..
Nedavno mali tlacovku aj Rusi - ich satelitne snimky z ukrajiny- samozrejme clanok ZIADNY,len niekde utrusena poznamka. Ak by zverejnili snimky USA (preco asi nezverejnili, ked vedia odpocut aj Merkelovu..), este tyzden by to omielali.
Dalsi konflikt: Gaza. Tiez "vtipna" sprava: Na OBOCH stranach zahynulo SPOLU viac ako 1000 obeti (znali vedia ze to boli desiatky - prevazne vojaci + 100-ky, cez 1000 z druhej strany hlavne civilisti)
Ludia rozmyslajte.. aj pri tych spravach.


pán Kukla, | 06-08-2014 16:55:34

len ten nepochopí, kto chodí s klapkami na očiach a je mu všetko jedno.
Nebojíte sa, že Vás obvinia, že šikanujete starostku, zamestnancov OcÚ a aj kontrolórku? Môže sa to stať Vám, tak ako sa to stalo aj mne a to len preto, že si dovolím poukázať nahlas na nezákonný stav v samospráve. Prajem veľa šťastia.
Registrovaný Juraj Kukla Juraj Kukla | 06-08-2014 16:04:07
Presne tak gulak. Tu sa nejedná o moju osobu, ja nie som svätí mám chyby, ale toto nieje článok o mne, ale o štáte a o tom čo sa tu s nami deje. Títo kuvici majú stále tan istý systém. Napíšem článok, dám aj video, nie moje, ale z národnej rady, a oni sa vrhnú, neustále bojujú len proti mne. Nenapíšu čo nieje v článku pravda. Je to strašne groteskné sledovať.
Registrovaný Juraj Kukla Juraj Kukla | 06-08-2014 15:55:00
Pre pána anonyma ktorý sa volá "no ďakujem pekne pán Kukla". Pozdravujem Vás, ďakujem za príspevok. Odpoviem Vám aj keď je to do témy no nemôžem nechať keď niekto úmyselne vyleje hnoj klame a tvári sa múdro. Robíte sa odborník na Brunovce. Posudzujete čo nepoznáte urážate, alebo možno ste práve jedn z nich. Vypočuli ste si teda aj jednu nahrávku, ako na mňa na obecnom úrade Brunovce chceli našiť trestný čin, že som na nich zaútočil. A viete Vy pre čo? Aby ma zastrašili. Lebo do tých svinstiev čo sa tam roky dejú dobre vidím a na rozdiel od riťolezov, viem že toto nieje samospráva ale svojvôľa, a nie je mi ľahostajné, že obec je rozkradnutá, že starostka nič nerobí a stojí nás mesačne 1740 eur, že obec dostala pokutu 1,5 mil korún, že majetok obce bol na dražbe, že obec musela zaplatiť ešte aj dražobnej firme a že nakoniec to museli zaplatiť nevinný občania dôchodcovia žijúci z tristo eur, ktorým na to konto, zvýšili dane!!!!!!!!!!!!!! Porozumeli ste už pre čo? Jeden a pol miliona dodnes nevieme kde sa stratil, lebo v obci ne-kontroluje hlavný ne-kontorolór, ktorý protiprávne roky vykonáva funkciu, lebo súkromne podniká a zároveň berie plat kontrolóra. Podniká i keď to nemá schválené, zákon to nedovoľuje no niektorí zrejme môžu všetko a na radových ľudí zasa iný meter exekúcie prenasledovanie. Samozrejme že konal vedome, je to totiž odborník ekonóm. Pre Vaše info., do tohoto verejného domu obce Brunovce, musí človek, ktorý im nelezie do zadku pre nejaké výhody, čierne stavby atď. chodiť s diktafónom. A pre Vaše info je to zákonné. Čonek nikdy nevie čo ho v tejto diere čaká. Nedávno keď som tam zasa prišiel, boli dnu sami zamknuté bývalá úradníčka G.Facúnová, ktorá tam vôbec nemá čo hľadať s neznámou osobou, vraj auditorkou, neprítomnej starostke účtovali, alebo zberali osobné údaje ľudí? Až keď som pod oknom nakoniec zakričal že zavolám políciu, lebo som nevedel kto sa to za záclonou skrýva ušli, na políciu nepočkali. A oznamujem Vám. Krivé obvinenie z vymysleného útoku bolo zrušené na polícii a starostka z hanbou prehrala aj na priestupkovom konaní na obvodnom úrade, kde jej bola nahrávka prehratá. Asi po tejto Vašej reakcii musím podať ja trestné ozanámenie za to krivé obvinenie na úrade , aby ste už nemuseli konšpirovať, nech je to jasné. Nemať nahrávku, tak lúza víťazí a občania sa naďalej môžu len báť kadejakých špinavcov. A prezradím Vám ešte jedno, keď Vás zaujímajú dane. Starosta obce Brunovce J.Masárová, tá čo tak zúfalo zjápala v mojej nahrávke, aby oklamala policajtov že na ňu útočím, vymahala dane od osoby, ktorá ich už raz zaplatila. Dokonca ju až exekuovala i keď dokázala jej i poslancom na zasadaní, že dane má zaplatené. Napísal som tej osobe exekučné námietky na súd, vysvetlili sme to poslancom a nič. Nekonali, pomstili sa ďalej ako nesvojprávni. Potom obec prehrala na súde, exekúcia bola zrušená a obec, starostka pre svoju idiotskú trúfalosť a blbosť poškodila občanov zasa o poplatky súdu, exekútorovi a dokonca advokátke, ktorú si v mene obce na túto špinavosť najala. Dodnes odmieta povedať koľko za túto špinavosť zaplatila. Nakoniec na zasadaní drzo povedala, že mala dane zaplatiť ešte raz a bol by pokoj!?? A viete pre čo to starostka robila? Pre to lebo išlo o nepohodlnú osobu, ktorá sa nebojí prehovoriť na zasadaní a chcela sa jej zrejme pomstiť pre to a zároveň ľudí zastrašiť. Takzvaní poslanci jej dodnes tento podvod nezhmotnili a tvária sa ako keby sa nič nestalo a o takzvanom kontrolórovi to ni nehovorím. Takže zasa viete o Brnovcich niečo viac a na budúce keď budete chcieť niekoho verejne zahadzovať, radšej sa opýtajte a dám Vám dôkazy.
gulak | 06-08-2014 14:59:43
To je nepodstatné,či sám seba pochválil,podstatné je to,že ten článok pravdivo popisuje dianie na Slovensku-a Vy,čo oponujete tomuto článku,tak napíšte aspoň jednu vec,ktorá je tam klamstvom...
seredan | 06-08-2014 14:50:27
Juraj kukla si aj sam sebe odpisuje ? Sam seba pochvalit cez iny nick tak to uz je ina diagnoza
gulak | 06-08-2014 14:49:34
No ozaj,čo s tým-dobrovoľne svine od hrantu nikdy neodídu...
čo s tým? | 06-08-2014 13:49:35
Zo všetkých strán počuť nespokojnosť. Už sa toho veľmi veľa popísalo a tiež uverejnilo v médiach, ale tam tí si z toho ťažkú hlavu nerobia, lebo vedia že im nič nehrozí. Ba práve naopak. Čím viac ľudia o tom verejne hovoria, tým viac sa rozpínajú. Napr. viď. Malatinský. I keď sa organizuje nejaké protestné zhromaždenie, aká je účasť? Je tam toľko ľudí ako noty na bubon, pretože ich nikto z iného rezortu nepríde podporiť. No potom sa smejú do hrsti. Sme najhlúpejší národ pod slnkom. Asi by bolo už na čase s tým skoncovať a zachrániť čo ešte dá. A pobrať im všetky majetky, nakoľko im nepatria.
Registrovaný Juraj Kukla Juraj Kukla | 06-08-2014 11:54:02
Ďakujem Daniel a prepáčte že som reagoval len na tie staré známe kuvičie hlasy, ktoré sú tu vždy v pohotovosti, možno sú za to aj odmeňované, spievajú od veci a snažia sprostými útokmi vždy len odpútavať pozornosť od merita článku. Aj toto je veľmi zaujímave a vysvetľuje ako moc ovláda verejnú mienku, ako vymýva ľuďom mozgy a na príspevkoch tu to tiež vidíme. Vďaka že na sered on line sú články necenzurované. ://www.auria.sk/blog/media-ako-zbran-hromadneho-nicenia vyplatí sa prečítať
daniel | 06-08-2014 11:42:33
Pán Kukla máte v mnohom pravdu! Len nedávno bolo v správach že EU vyvíja nátlak na svoje ovečky aby umožnili všetkým mať v banke konto. Ja keby som nemusel,tak sa im na to konto vykašlem!
Je to len o tom aby politici mali dokonalý prehľad koľko peňazí majú ešte ľudia na účtoch aby vedeli o koľko nás môžu ešte ošklbať. Vymyslieť nové dane,zvýšiť všetky poplatky atď. Keď údajne existuje bankové tajomstvo,odkiaľ vedia politici koľko peňazí majú ešte ľudia na účtoch? Banky patria politikom,alebo ich známym,vedia presne aké budú zajtra kurzy v iných menách a podobne. Mám známeho v USA a ten mi jasne povedal,že tam môžete mať plné vrecká dolárov,ale nekúpite si za ne už takmer nič! Všade pýtajú len karty. A karty môže štát perfektne kontrolovať. Kto čo kedy a kde kúpil a za koľko. A je toho viac
Juraj Kukla | 06-08-2014 11:26:42
Vidím že "úderka" z najtransparentnejšieho mesta Sereď funguje. Teším sa Vášmu záujemu, je to pre mňa odmena, dobrý dobrý signál, keď Vy starí známi vykrikujetena mňa a od veci. Téma Vás nezaujíma, útočíte , ale aj tak dobre asoň nespíte ako mnohí iní a možno po čase sa niektorí z Vás prebudia. Trafil som do čierneho. A vidím že ľudia čítajú ,to bol účel a každý si názor urobí, na uvedenú tému či je na tom niečo pravdy alebo nie.Ja hovorím že je to pravdivé, je to smutné je to realita a žiadny veľký optimizmus sa tu robiť nedá.
Seeker | 05-08-2014 21:49:17
Vláda SR = Mafia !!!!!!!!
per hlavne ze SMS informovany | 05-08-2014 20:24:25
Dal som si tu pracu a nasiel a precital som si ten blog,co ste navrhoval.To co sa tam pise je hlupost,mozno platne pre diktaturi.V dnesnej digitalnej dobo sveteoe mozte spravy porovnavat,ja osobne si vypocujem Nemecke a aj Anglicke spravy,co SA tyka udalosti vo svete su identicke so slovenskymi.Takze nehladajte nejake konspiracie.
No ďakujem pekne Pan Kukla | 05-08-2014 19:16:58
A ešte toľko, mali by ste si vyplatiť tie podĺžnosti na obecnom úrade, potom niečo kritizujte. Či už ste si to bol vyrovnať? Ak ano, tak sa ospravedlňujem.
Poslucháč vašej štvavej vysielačky. PS: a čo na ryby ešte chodíte? berú, berú?
No ďakujem pekne Pan Kukla | 05-08-2014 19:11:14
Práve som si prečítal a vypočul článok a nahrávku z roku 2012 v Brunovciach a ubezpečuje ma to v tom, ako lstivo a prefíkane sa snažia niektorí obsmŕdači znepríjemňovať život iných. Pracujú, alebo sa snažia znepríjemňovať život ľuďom na území Slovenska. Pôsobia, alebo lepšie povedané snažia sa pôsobiť po obciach, ako štvavé vysielačky v 60-tych rokoch.
Len stále rozmýšľam, ako ste pán Kukla išli tak nevinne zaplatiť dane zo zapnutým diktafonom! Potom ste povedal, že keď vás idu nahrávať, že aj vy si to budete nahrávať. Už tu vidím nečestnosť z vašej strany. Ďalej, vystupujete arogantne a suverenita vám nerobí tiež nie je neznáma. Je mi jasné že vás mali plné zuby a pripravili sa na vás. A už som aj pochopil dôvod. Poznajú vás a nečakali od vás žiadne lichôtky, ale iba nejaké podrazy. Je mi jasné aj to, že sú to len také tiavky. Zase sa len potvrdilo "vrana k vrane sadá a rovný rovného si hľadá". (kukla,špánik,dulla,benčát chrastina,šimon,zsido už chýba len Pat a Mat. http://brunovce.otvorene.sk/dokumenty/blazinec-na-obecnom-urade/view
hlavne ked SME "informovani" | 05-08-2014 18:54:16
http://www.auria.sk/blog/media-ako-zbran-hromadneho-nicenia
Pan Kukla | 05-08-2014 18:07:44
...myslíte, že neviem rozmýšlať? Tak to by ste sa čudoval:-)

Ide z Vás nevraživosť,hnev,nenávisť,nervy...na čo?Chceli by ste tu žiť inak?Túto krajinu tvoria ludia, aký národ taká vláda,také všetko...čo si myslíte o tomto národe?Slováci otroci na panskom a kto za to môže?Maďari?Nemci?Rusi?
Pre kukla | 05-08-2014 16:46:36
Keby ste tie veci tak smrtelne nedramatizoval,Ale fragmaticky sa tej ci onej temy ujal,mal by ste Vela privrzencov.Vy proste sirite len negativnu naladu
Peter | 05-08-2014 16:00:42
Tu je zivy priklad bezradnosti autora clanku,ktory tvrdi ze nas je vela ale vzdy si najde pricinu ako obhajit svoje v kladnom slova zmysle!Ak mu to vyhovuje tak 90percent ludi je blbych a jemu staci tych desat percent,ale je rad ze tych 90 percent citalo jeho clanok a nevadi mu ze sa nestototuznuju s jeho nazormi,podla neho sme strateni!Jeden samozvany najsammudrejsi co tu uz bolo viac krat!Preco vsetci najdemokratickejsi samozvanci chcu presvedcit vacsinu o svojej pravde a nestitia sa nadavok a urazok?Nie je to znamka slabosti a bezradnosti?A si demokraciu vysvelujete tak,ze pravdu mam ja a iny nazor je neakceptovatelny tak len potvrdzujete to co tu tvrdi vacsina,velmi slaby novinar!Teda neviem ci moze pouzit slovko novinar.Rad pouzivate slovicko ovca,baran ,stado tak si mozete vybrat!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-08-2014 15:53:30
pán Kukla! | 05-08-2014 15:22:47 | - Kukla sam neurobi uplne nic. Akurat si znici zdravie a privedie sa na mizinu financne.

Ide o zapas so sofistikovanou skupinou ludi, ktorym ide o konkretne veci.

Aktivista bojuje za vlastne peniaze, vo vlastnom case a oni za peniaze nase spoolocne (teda aj samotneho aktivistu) a v case, ktory im my vsetci velmi dobre platime.

Je to o tom, ze ak uz niekto nema silu, odvahu, "gule" postavit sa na odpor proti zjavnemu bezpaviu osobne, moze veci menit podporou toho, kto s tym problem nema.

Je to skutocne o tom, ako sa zachova vacsina. Ci urobi krok dopredu, alebo zostane vacsinou vecne mlciacou...
pán Kukla! | 05-08-2014 15:22:47
Stále si myslíte, že nahradíte ramba a spravíte niečo veľké a výnimočné? Už treba ubrať, starneme a dochádzajú nám sily. Nemáte ani recept, ako by sa dalo niečo pomeniť. Stále vyskakujete do jedného smeru, kde je tá prekážka najvyššia. Skúste to iným smerom. Dajte sa do vyššej politiky a potom nám ukážte, ako sa to dá zmeniť, či napraviť. Boli majstri sveta, čo to chceli pomeniť a čo dosiahli? Nič! Sny sú pekné, ale realita je krutá.
Registrovaný Juraj Kukla Juraj Kukla | 05-08-2014 15:04:41
Ďakujem Vám vážení nepriatelia. Vidím, že téma Vás zobudila, keď tak na mňa zúfalo kričíte. Znova trefa do čierneho. Vy starí známi, ste taký môj barometer, čím viac štekotu z Vašej strany, tým lepší článok, vidím to podľa čítanosti. Ale musím Vám povedať, že o Vás nejde, Vám nikto nepomôže, ale ide o iných, ktorí ešte dokážu rozmýšľať.
gulak | 05-08-2014 15:00:01
V tomto článku je dosť pravdy,ale niektorí to tu zosmiešňujú,neviem,čo je na tom smiešne-narastá tu chudoba,kriminalita a podľa mňa najvúčší blbci sú tí,čo tu neustále trepú-že dnes je taká doba a každý sa má starať o seba-hej truhlíci,vždy sa každý staral o seba,len záleží,či sa staral legálne...
Retro | 05-08-2014 14:52:31
Skorumpovany su policajti a vlada. Tam to vsetko zacina a konci. Inde su vacsie spiny neni!!!!
Peter | 05-08-2014 13:17:22
Pan Kukla boduje ako vzdy,jeho predstava o demokracii je hlboko spata z predstavou komunizmu z cias nedavnominulych a rozlisuje politikov iba ci maju v nazve slovicko socialny,ti nie su dobri a vsetci ostatni mozu byt!Mna by zaujjimalo ako nam pomoze ten spravny Sulik v europarlamente,ked nic ine netvrdil europoslancch a unii aky su zbytocny a treba vystupit a sam sa nechal zvolit za clena tohto spolku!
pán Kukla | 05-08-2014 13:01:21
klud a dajte si studenú sprchu.

1.Slovenský národ nikdy nebude protestovať, robiť revolúciu, prevrat a ani nič podobné.Nikdy to nerobil,jedine čo zažil bolo niečo v 1989 ale aj to namiesto rakiet zem zem a granátov lietali iba reči:-))))

2. Vobec to nevidím tak ako vy,doba je taká, že sa musíte postarať o seba sám,tak sa zobudte a do práce!

PS:Ak chcete správy čerpajte zo zahraničných portálov,doma nepozerajte TV a nečítajte nič,dovi dopo.Aj taká je doba,sa zobudte ste na smiech:-))))
pre Kukla | 05-08-2014 11:51:12
Keby to Bola aj vsetko pravda co ste napisal,tak ako Vy pisete,ma clovek chut si zobrat stranek a ist sa obesit.Vsetko doteraz,co ste opisoval akakolvek tema,maju ludia pocit,ako keby mal nastat koniec sveta.
pre mocmoc | 05-08-2014 11:14:21
A kde si bol ty a co si urobil vtedy alebo robis teraz preto aby sa tak nedialo to o com tu teraz pises?
mocmoc | 05-08-2014 11:03:42
Zas ako vzdy clanok nula bodov.
Kde ste boli ked miklos s dzurindom darovali zapadu nase najvacsie statne majetky ?
To ste asi otvarali sampanske ked nad nasou oblohou prelietavali B12 aby bombardovali s nasou podporou skoly a nemocnice v Juh.
A zrazu vam vadi nieco co tu bolo aj predtym len teraz sa zacalo o tom pisat.

Rychlo si nacapujte do 2 litrovej umelej flasky od Coca Coly vodu aby ste nahodou nezomreli od smadu
Robo Horvath :( | 05-08-2014 10:47:41
Veru tak a nikdy inak az na vecne časy. Podla mna je to už v tejto Slovenskej žumpe a unii nezvratný stav. A jedinca ineho nazoru politickoekonomicky roztrhaju a zožeru zaživa.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign