Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Historicky prvá Lavička Václava Havla na Slovensku bola dnes odhalená v Košiciach. Je súčasťou nového projektu Rezidencia pri Radnici v centre mesta.

226

Ing.arch. Miroslav Motyčák |MM|  06.06.2018, Košice – Napriek tomu, že projekt Lavičky Václava Havla (anglicky Havel's Place) existuje už šiestym rokom a ku koncu roku 2017 bolo týchto kultových miest po celom svete už 24, doposiaľ si žiadna zatiaľ nenašla svoje miesto na Slovensku. V krajine, ktorá bola so životom posledného československého a prvého českého prezidenta tak úzko spätá. Tento historický paradox sa dnes konečna podarilo napraviť, a to vďaka developerskej spoločnosti VSH development, ktorá v rámci revitalizácie centra Košíc a výstavby nového polyfunkčného projektu Rezidencia pri Radnici zaistila taktiež historicky prvú Lavičku Václava Havla pre Slovensko.

 

Slávnostného odhalenia sa zúčastnili viaceré významné osobností, ktoré bez preháňania písali dejiny hneď niekoľkých krajín Visegrádu. Slová vyzývajúce k zamysleniu predniesli nad novo odhalenou Lavičkou bývalí prezidenti Poľska a Slovenska Lech Wałęsa Rudolf Schuster, rovnako ako aj bývalí ministri kultúry a zahraničných vecí Českej republiky Daniel Herman a Karel Schwarzenberg. Za Košice sa potom prihovoril úradujúci viceprimátor Martin Petruško.

 

Lavička Václava Havla v symbolickej podobe dvoch kresielok a guľatého stolíku pod lipou je významnou poctou pamiatke posledného prezidenta Československa a prvého prezidenta slobodnej Českej republiky a demokratickým hodnotám, ktoré osobne reprezentoval. Umelecké dielo vytvoril blízky priateľ prezidenta Havla, Bořek Šípek.

 

„Všade na svete slúži Lavička Václava Havla ako miesto vyzývajúce k posadeniu sa a k premýšľaniu, k nadväzovaniu nových kontaktov, k rozvíjaniu dialógu či k načúvaniu myšlienok druhých. Miesta tak symbolizujú otvorenosť demokracie. Všetky tieto atribúty sú blízke našej spoločnosti a veľmi si vážime všetkých hrdinov, ktorí sa o demokraciu zaslúžili. Zvlášť v dnešnej dobe, kedy sa téma nedotknuteľnosti demokracie stáva opäť aktuálnou,“ hovorí Ján Horváth, predseda predstavenstva spoločnosti VSH development a CEO divízie Real Estate v investičnej skupine CTR group.

 

Centrum Košíc sa mení pod taktovkou VSH development

Projekt Rezidencia pri Radnici je vlajkovou loďou skupiny CTR group v Košiciach a je zároveň najväčším a tiež najpredávanejším projektom realizovaným v jednej etape na celom Slovensku. Bytový areál s 390 bytmi, podzemnými parkovacími miestami, privátnym zeleným átriom, námestíčkom a supermarketom sa nachádza iba pár krokov od Hlavnej ulice, v susedstve Kancelárie prezidenta Slovenskej republiky a Miestneho úradu mestskej časti Košice – Staré Mesto, ale aj Verejnej knižnice Jána Bocatia a Východoslovenského múzea.

 

Rezidencia pri Radnici však nie je jediným projektom, ktorý táto pôvodom česká investiční skupina vo východoslovenskej metropole realizuje. V máji minulého roku zahájila tiež realizáciu dlho očakávanej novej etapy Business Centra Košice v susedstve Steel Arény. Business Centre Košice III, ako sa nová etapa oficiálne nazýva, ponúkne celkom 151 bytových jednotiek, takmer 7.000 m2 kancelárií a 3.200 m2 pre obchody a najrôznejšie služby. Spolu s už postavenou pôvodnou etapou s 18.000 m2 prenajímateľnej plochy vytvoria tieto architektonické dominanty symbolickú vstupnú bránu do Košíc pri príjazde od letiska. Dokončenie je naplánované už v budúcom roku.

 

Ďalších viac ako 320 bytov sa tiež chystá investor postaviť na nedávno zakúpenom brownfielde v širšom centre mesta, medzi ulicami Bellova a Alvinczyho, v projekte Rezidencia Albelli, ktorý sa momentálne intenzívne pripravuje. 


Fotogaléria k článku:

226
Autor: zdroj: Rezidencia pri Radnici
226
Autor: zdroj: Rezidencia pri Radnici
226
Autor: zdroj: Rezidencia pri Radnici

Zobraziť všetky fotografie
226
Autor: zdroj: Rezidencia pri Radnici
226
Autor: zdroj: Rezidencia pri Radnici
226
Autor: zdroj: Rezidencia pri Radnici


Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
seredan | 12-06-2018 11:31:49
pre Pre Peter | 11-06-2018 15:42:38
Kde tu vidíte urážky? Nie ste tak náhodou zmýšlaním niekde v dobe minulej? Za názory robiť bububu? V 89tom sa skončili zlaté časy, kedy sa dalo strašiť. Apropo urážky, zapnite si google, alebo youtube, zadajte Havel a neviem, či vás nebude atakovať aj infarkt, koľko fanúškov a trošku iných vyjadrení o ňom nájdete. A mnohé z nich sú teda riadne šťavnaté. Ono aj o tom je demokracia, že ľudia sa majú právo vyjadrovať kriticky nech sa jedná o kohokoľvek. Každý má právo slobodne povedať svoj názor!!!
andrej | 11-06-2018 23:37:33
Havel spravil jedinu chybu.,ze nepozatvaral tu komunisticku haved, ktora tu terorizuje spolocnost raz v podobe Hzds potom smer,sns.Hranata svina mala byt zavreta uz 89. kolko zlocinosti by bolo menej.
Peter | 11-06-2018 20:46:04
Amnestia bola dalsia obrovská chyba Havla.Tú som ale na mysli nemal,čo ale značí že neviete nič o návštevách Havla v Leopoldove a ostatných zariadeniach tohto typu.On zaviedol také podmienky,ktoré viedli k vraždám nevinných ľudí.On navrhol takú plošnú amnestiu čo sa po veľkej kritike vrátilo naspäť do starých kolají ale bohužial pre niekoho už neskoro.A čo ten europortal?Tam sú mená v plnom znení.Treba ukázať známemu.A aby to nebolo iba na Havla,bol tam tuším s ním aj Langoš.Ak je niečo raz pravda tak je to pravda a zastrašovanie môj názor nezmení.Ton som si už prežil dávno.A ak je Havel mrtvy ,to jeho skutky nijako neospravedlňuje.Ak si ho niekto váži tak prosím ,ja určite nie.Aj toto požalujete?Nevážim si ani Kisku a ten ešte žije.
obyvatel | 11-06-2018 20:09:44
pre ratafak plachta | 11-06-2018 18:04:16 kolko mas prosim ta rokov
Vlado | 11-06-2018 18:49:35
pre Pre Vlado | 11-06-2018 13:48:20
Funkciu? :-) Nijakú, bol som len členom istej organizácie, kde nás bolo viacej a ktorá celkom slušne fungovala, no žiaľ po 89tom sa na jej a na chod mnohých iných už nenašli prostriedky, tak 99,9% jej fungovania skončilo. To čo z nej je dnes, nemožno nazvať inak ako hanbou kompetentných, že to nechali takto dopadnúť. Stačí vám taká odpoveď?
ratafak plachta | 11-06-2018 18:04:16
najlepší je argument miestných diskutérov, že zlikvidoval prosperujúce podniky..:-D...to myslia tie prezamestnané, 40 rokov bez inovácií, vyrábajúce na základe toho čo naplánoval úradník v Moskve, a vedené ľuďmi u ktorých nebola rozhodujúca odborná kvalifikácia alebo skúsenosti ale stranícka knížka...tie museli byt naozaj prosperujúce....a rád by som tiež videl tú analýzu, ktorá hovorí že \"česi sú rozdelení na dve časti zhruba 80 ku 20 v Havlov neprospech\"...aj vďaka ludom ako Havel, máte dnes tú možnosť si takto anonymne vyrejne vypisovat hlúposti, bez toho aby ste si overovali informácie a kopať do ludí, ktorí za prejavenie svojho názora museli sediet v base...
Oprava | 11-06-2018 18:04:06
Pán Budaj samozrejme Havla nepodrazil.On sa mu s tým len zdôveril,že bol podrazeny.Takze prepáčte,v tom
slovesu sa mi proste stratilo ;i;dakujem
Pre Peter | 11-06-2018 17:58:20
Zase verejné klamete!V krátkosti.Vzbura,potlačenie vzbury dozorcov zabili pri úteku väzňov.Takze ďalej.Som zvedavý čo Vás ešte napadne.Ano amnestia bola,ale práve títo čo zabili dozorcov pod ňu nepatrili.Ammestiu skurvil niekto iný,nie Havel
Opýtajte sa Pána Dubaja.Havla jednoducho podrazil
A tri razy môžte hádať kto to bol.To boli tie pozostatky z totalitného režimu.Prezident amnestiu len navrhne právne a praktické kroky robí justícia.
Peter | 11-06-2018 17:24:22
Treba zobrať známeho na kladenie vencov k pamätníku zavraždených dozorcov do Leopoldova a spýtať sa prečo ?Inak odporúčam euportal a treba žalovať a žalovať a žalovať.....Môj osobný názor,alebo tak to vidím ja.
gulak | 11-06-2018 15:49:39
Vlado..vieš kto zruinoval firmu Calex..sudruhovia v Calexe..porobili si firmičky,čo Calexu dodavali material,rozne komponenty..samozrejme x krat predražene a Calex isiel do kopru..
Pre Peter | 11-06-2018 15:42:38
Takže takto,jednoducho tu tvrdíte verejné niektoré veci( aj Vlado),ktoré hrubým sposobom urážajú česť a pamiatku českého prezidenta.Urazate tým aj ľudí jemu blízkym.Jednu takú osobu osobné poznám,a mám v úmysle jej to ukázať.Necham rozhodnutie na nej,či podnikne právne kroky.A verte mi to je tvrdá realita,keď si myslíte vo svojej naivite,že môžte takto v anonymite,špiniť pamiatku českého prezidenta.Ak to napíšete pod svojím menom,urobím to aj ja.
Peter | 11-06-2018 15:17:51
Vlado má úplnú pravdu a čuduj sa svete aj českí odborníci mu dávajú za pravdu.Okrem iného bol väčší opilec ako je Zeman,na hovno dramatik ak sa tie opilecké hry dajú nazvať nejakým takýmto honorom,obyčajná bábka v rukách aj komunistov a potom pijavíc čo sa na neho prisali.Jeho blízky spolupracovníci sa o ňom vyjadrili,že by sa vám tu zastavil dych poniektorím.A s tým Smerom je to už trápne.Ak niekto nemá argumenty použije Smer.Na sebauspokojenie mu to možno stačí ale nič nerieši.Sami česi sú rozdelení na dve časti zhruba 80 ku 20 v Havlov neprospech.A to čo urobil v Leopoldove netreba hádam ani spomínať a nie len tam.
Pre Vlado | 11-06-2018 13:48:20
No prezrad akú pozíciu si zastával za komunistov?

Vlado | 11-06-2018 13:10:30
Pre reVlado
So smerom nemam absolutne nic spolocne ale velebit Havla moze len Idiot. Mimochodom zaco ze bolo tzv. Humanitarne vrazdenie, pardon pouzijem slovnik naivnych blbeckov, bombardovanie Srbska? Zato ze sa Srbi branili stupnujucim sa utokom zo strany Kos. Albancov? Asi kazdy uz videl dokument Ukradnute Kosovo, takze pochybovat o ucele a ospravedlnovat tuto spinavost NATO, na ktoru boli viacery papalasi este aj hrdy, moze naozaj len rovnaky blb ako bol vas idol. A tie kecy o nasich nekvalitnych vyrobkoch trepte niekomu, kto sa o to v zivote nezaujimal. Ked boli teda strasne nekvalitne, preco takmer vsetky patenty a kontrakty prebrali zap.zbrojovky? A to nie je len pripad Dubnice. Calex v ZM je taktiez krasny ukazkovy pripad aky ausus sa vyrabal. Korejcania prevzali z Calexu co sa dalo a voila, za par halierov vsetky patenty vo vrecku. Firma zlikvidovana, ludia bez prace ale nevadi, ved Vasek sasek nastartoval za vydatnej pomoci poradcov privatizacie a na SK padali prosperujuce firmy ako muchy. A teraz sa z takeho kretena ide robit osobnost. Aj Slovaci mali vyznamnych rodakov, ktori boli na rozdiel od tohto proamerickeho pajaca, skutocne osobnosti. A viaceri z nich su miesto zasluzenych poct, dnes zatracovani. To sme naozaj tak hlboko klesli, ze ideme robit osobnost z niekoho, kto nasu krajinu len poskodil?
seredan | 11-06-2018 12:44:51
NO je vidiet kam to bez Havla a jemu podobnych dopracovali \"nezavisli\" Srbi, Ukrajinci,Moldavci ,Bielorusi,Albanci a podobne proruske krajinky.
Občan | 11-06-2018 11:14:50
http://www.czechfreepress.cz/vase-free-zona/nezna-revolucia-nepriniesla-vela-dobreho-pre-bezneho-obcana.html

Toto sa oplati prečitať
reVlado | 11-06-2018 10:06:18
ty budes taky vlado iljic primutiv zo smeru.
tak si teda pripomeňme niečo z prejavu V.H | 11-06-2018 09:57:15
Komunisté vás budou strašit nezaměstnaností, není to pravda, ničeho se nebojte. Dvacet let tvrdila oficiální propaganda, že jsem nepřítelem socialismu, že chci v naší zemi obnovit kapitalismus, že jsem ve službách imperialismu od něhož přijímám tučné výslužky, že chci být majitelem různých podniků… Byly to všechno lži, jak se záhy přesvědčíte, protože tu brzy začnou vycházet knihy, z nichž bude zřejmé, kdo jsem a co si myslím. Slibuji vám, že funkci prezidenta vezmu na jedno volební období, pak bych se chtěl věnovat práci dramatika. Také vám slibuji na svou čest, pokud se za mého volebního období nezlepší životní úroveň v ČSFR, sám odstoupím z funkce. // V budoucnu se podle mého mínění musí prezidentský úřad vymezit. Prezident nemůže mít tak velké pravomoci jaké má dnes. Pro mě není rozhodující s jakým slovem jsou sociální jistoty spojovány, ale to, jaké jsou. Já si představuji, že by měly být daleko větší, než jaké poskytovalo to, co mnozí nazývají socialismem. Možná se ptáte, o jaké republice sním. Odpovím vám: O republice lidské, která slouží člověku a proto má naději, že i člověk poslouží jí. // Za svůj třetí úkol považuji podporu všeho, co povede k lepšímu postavení dětí, starých lidí, žen, nemocných, těžce pracujících, příslušníků národnostních menšin a vůbec všech občanů, kteří jsou na tom z jakýchkoliv důvodů hůře než ostatní. Žádné lepší potraviny či nemocnice nesmí být výsadou mocných, ale musí být nabídnuty těm, kteří je nejvíce potřebují. // Připravujeme koncept důkladné ekonomické reformy, která nepřinese sociální stresy, nezaměstnanost, inflaci a jiné problémy, jak se někteří z vás obávají. Svádět všechno na předchozí vládce nemůžeme nejen proto, že by to neodpovídalo pravdě, ale i proto, že by to mohlo oslabit naši povinnost samostatně, svobodně, rozumně a rychle jednat… Všichni chceme republiku, která bude starostlivě pečovat o to, aby zmizely všechny ponižující přehrady mezi různými společenskými vrstvami, republiku, v níž se nebudeme dělit na otroky a pány. Toužím po takové republice víc než kdo jiný. Náš stát by už nikdy neměl být přívažkem či chudým příbuzným kohokoliv jiného. Musíme sice od jiných mnoho brát a mnohému se učit, ale musíme to po dlouhé době dělat zase jako jejich rovnoprávní partneři, kteří mají také co nabídnout. Jsou lidé, kteří kalí vodu a panikaří, že se bude zdražovat. Dávejte si na ně pozor! Ptáte se s údivem, jestli to bude inflace, jestli bude zdražování? Mnohokrát a jasně tato vláda řekla ve svém programovém prohlášení, včetně dalších dokumentů a ministři na svých konferencích, že jejich úsilím je, aby přechod od neekonomiky k ekonomice byl pokojný, bez sociálních aspektů, bez návaznosti nezaměstnanosti, bez jakýchkoliv sociálních krizí nebo podobně. Jestli se sem tam zdvihne cena cigaret nebo něčeho jiného, to v téhle chvíli nevím, zatím je snaha, aby se nehýbalo nic, alespoň v nejbližších měsících. Žádné gigantické zdražování nebo dokonce nezaměstnanost, jak to panikáři systematicky šíří, nic takového nepřipravujeme. // Již nikdy do žádného paktu nepůjdeme. Podle mého mínění nesmí náš stát šetřit na investicích do školství a kultury… Také náš mnohokrát deklarovaný úmysl provést reformu tak, aby nevedla k velkým otřesům, velké inflaci, nebo dokonce ke ztrátě základních sociálních jistot, musí naši ekonomové přijmout prostě jako úkol, který jim byl zadán. Zde neplatí žádné NEJDE TO.
Pre Vlado | 11-06-2018 09:35:49
Tieto nepravdivosti,tieto polopravdy a lži sú neznesiteľné,hlavne pre tých,čo totalitu,zažili v jej plnej;Velkoleposti;Mám preto len jedno vysvetlenie.Vy ste bol určite jeden s tých vyvolených!Havel je jeden z mála ľudí,ktorí majú rešpekt na celom svete.Niekolko raz tu padlo o bombardovaní Jugoslavie,každý normálny človek vie prečo k tomu došlo a za akých okolností.Nemate ani šajnu o ničom,a že Vy máte taký názor o Havlovi!Ste v tomto bezvýznamný!
gulak | 11-06-2018 09:05:49
Celkom zaujimava kniha je..Vaclav Havel...necenzurovaný životopis..
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 11-06-2018 08:44:14
Vlado | 11-06-2018 00:39:18 | - ja zase \"milujem\" vseobecne frazy, kopirovanie nezmyslov bez podlozenia faktami.

Ano, vyborne sa to pocuva a pre jednoduchsich ludi to dokonca vyborne funguje ako naplast na ich ubolene existencie.

Vidime a citime to dnes a denne.

Ludia nariekaju ze v dedinach nemaju normalne cesty, no velebia vedenie obce za pracu, ktora je z nasich penazi odvadzana aj v Seredi.

Ludia placu nad smesnymi platmi oproti okolitym krajinam, no do strajku nejdu.

Ludia lamentuju nad skorumpovanymi politikmi, no len v krcme a anonymne na nete. A pri volbach volia tych istych tunelarov vo viere, ze vysledok bude iny.

A namiesto nakopania do zadku neschopnych politikov a volby cestnych ludi, ktori svojimi celozivotnymi postojmi jasne a zrozumitelne dali najavo, ze su neskorumpovatelni, sa utiekaju k populistom, extremistom a ludom, ktori si vecer vyposuju od ludi to, co im na druhy den v ramci predvolebnej kampane su schopni slubit.

Cele zle a bude horsie...
lubo | 11-06-2018 08:43:14
neviem o akom zlikvidovani sa bavime, fabriky v tej dobe boli vyrazne dotovane, Kuba, neplatila, Irak neplatil, kam ste chceli vyvazat tie zastarale tanky co sa tam vyrabali? do Nemecka, Francúzka? Chodte sa pozriet do areálu strojární dnes, pozrite sa na nezamestnanost v Dubnici, alebo si pozrite aký dopyt je po strojároch v okolí, tn, dca, il, Práce tam je kopu, strojári tam zarábajú nadštadnartne, priemysel tam prešiel vývojom a tak to má byť. Čo bolo choré skrachovalo, čo bolo zdravé ostalo. Na margo tých králikárni. Petržalka, je ostuda, tam by som nechcel bývať ani zadarmo.
reVlado | 11-06-2018 08:35:21
Zlikvidovali konkurencie schopne fabriky ,NO DAJ NEJAKE NECH SA ZASMEJEME.
Cepenan | 11-06-2018 08:16:01
Vlado palec hore.Nezabudajme na jeho vyrok kralikarne...teraz sa pozrite pocom sa tie kralikarne predavaju:)))) A o vyrobe v zts martin.Tam to skoncilo na povel havla a odbirnikov z martina volali do ciech a ponukli im 3nasobne platy.viem to z prvej ruky lebo od 88roku je martin moje striedave bydlisko.Ludia mate co ste chceli tak neplacte vsak je uzasna demokracia:) mozes si povedat co chces ale nikoho to nezaujima...
Vlado | 11-06-2018 00:39:18
Milos, uz som to napisal a nebudem sa opakovat. Vycislit skody? Taketo alibisticke zvasty milujem. Tak neviem skusme laicky, kto prevzal trhy, o ktore sme vdaka tejto osobnosti prisli? A budes mat odpoved na zvysne otazky. Z Havla osobnost neurobis. Ani lavickou, ani nicim, lebo ziadna osobnost nebol. Len tajtrlik, ktoreho potreboval zapad aby z nas spravili lacne odbytiste svojho bordelu, zlikvidovali konkurencie schopne fabriky a tym padom zo sebestacnej krajiny spravit zavislu. Presny scenar aky bol v Rusku za Jelcina. A teraz pani, dajte konkretne cim sa Havel radi medzi svetove osobnosti? Co urobil konkr. pre nasu krajinu pozitivne?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 10-06-2018 23:32:43
Vlado | 10-06-2018 23:03:53 | - skuste nieco konkretne.

- pisete: \"má na konte akurát tak kopec špinavostí\" - napiste konkretne, ake to su spinavosti.

- pisete: \"On bol prvý, čo svojou idiotskou politikou poškodil slovenskú ekonomiku aj priemysel.\" - napiste konkretne ako a v akom financnom vycisleni poskodil Slovensku ekonomiku.

- pisete: \"pripravil na pokyn západu tisíce ľudí o živobytie\" - napiste, no koho pokyn konkretne a akym sposobom mal pripravit tie tisice ludi o zivobytie.
Vlado | 10-06-2018 23:03:53
Aj Mickey Mouse je väčšia osobnosť než náš nanešťastie prvý federálny prezident, čo má na konte akurát tak kopec špinavostí. On bol prvý, čo svojou idiotskou politikou poškodil slovenskú ekonomiku aj priemysel. Môžete si ho uctievať koľko chcete ale faktom ostane, že pripravil na pokyn západu tisíce ľudí o živobytie. Protože v době míru není potřeba vyrábět zbraně, a Dubnická zbrojovka skončila, no Brno nie. Náhodička.
tomáš | 10-06-2018 21:12:45
Len naozaj malý slovenský človek sa nedokáže zmieriť s tým, že vedľa neho žili aj velikáni. Vlado vaše tunelové videnie života s navrenými žilami na krku, penou okolo huby a krvavým pohľadom vám celkom isto nepomôže spoznať celý rozsah Havlovej osobnosti. Prečo, keď k istým veciam nemáte pochopenie, o nich kotkodákate? Radšej mlčať než tárať. A propos, z vašich komentárov a narážok je zase mne úplne zrejmé, odkiaľ trčia topánky vám.
Lubo | 10-06-2018 20:45:11
Anonymni blbeckovci si tu otieraju hubu o dalsiu svetovu osobnost, take slovenske.
Vlado | 10-06-2018 20:39:15
pre tomáš | 10-06-2018 20:01:44
Aké obete máte na mysli? Podľa Vás máme obdivovať idiota, ktorý ako jediný, zrejme aj na svete, zlikvidoval celú štruktúru čs. kontrarozviedky, ktorý sa pripojil ako náš bicyklista a najneschopnejší premiér v histórii Dzurinda k súhlasu s tzv. humanitárnym bomb. Srbska, ktorý zlikvidoval veškerý zbrojný a ťažký priemysel ale len na SK, pchal sa do riti amíkom tak, že už viac nešlo a nahonobil si obrovské majetky, vrátane Lucerny a x ďalších najlukratívnejších nhenuteľností priamo v centre Prahy. Toto je ten človek hodný obdivu?
tomáš | 10-06-2018 20:36:50
a teraz k tým jednotlivým výhradám, ktoré je mi až trápne vyvracať, lebo normálne by mal mať človek toľko súdnosti, že také do očí bijúce hlúposti za normálnych okolností nevypustí do sveta, skôr než si ich neoverí. Ale ako som už napísal, žijeme v pohnutej dobe, kedy obhajovať samozrejmé veci sa zrejme stáva povinnosťou súdnych a čestných ľudí.
Mýtus číslo jedna: Havel zničil slovenskú zbrojársku výrobu. Kto toto napíše, je hrubo neznalý a naprosto nedbalý. Podiel Havla na konverzii slovenského vojenského špeciálu na civilnú výrobu je nepodložená fáma. O obmedzení zbrojárskej výroby sa už dávno predtým dohodli veľmoci USA a ZSSR. O konverzii sa rozhodlo dávno pred revolúciou, čo potvrdili aj niekdajší manažéri. K zastaveniu výroby došlo pod tlakom ekonomiky. Naše zastarané tanky už boli takmer nepredajné, nebolo ich kam voziť, kommunistický režim ich výrobu dotoval a predával ich najmä ľavicovým diktátorským režimom. Boli to socialistickí ekonómovia, ktorí rozhodli o útlme zbrojárskeho priemyslu. Havel nemal žiadnu výkonnú právomoc, aby zbrojársku výrobu zastavil, a to by malo vedieť aj malé dieťa. Táto právomoc spadala pod Čalfovu vládu. Výroba tankov by skončila tak či tak. O útlme zbrojárstva teda nerozhodol žiadny Havel, ale ÚV KSČ rok pred Novembrom.
A druhá najpopulárnejšia legenda: Kontroverzné amnestie z januára 1990, kedy sa na slobodu dostalo 23tisíc trestancov. Havel dodnes čelí obvineniam, že jeho amnestie výrazne zvýšili mieru kriminality v krajine. Ja by som bol rád keby tí, ktorí toto tvrdia predložili nejakú serióznu analýzu, ktorá to dokazuje. Ja som toho názoru, že dosah jeho amnestie sa nedá presne určiť. Ale amnestie sa stali vďačnou témou všetkých možných demagógov a klamárov. Mimochodom Havel argumentoval tak, že tí odsúdení prešli priamo pokleslou justíciou a amnestia bola nutná ako veľké gesto uzmierenia a novej príležitosti. Celá Havlova veľkorysosť pramenila zrejme aj z toho, že sám Havel si odsedel niekoľko rokov a dobre poznal ako celá tá komunistická mašinéria tupo šľape a nezaoberá sa súvislosťami. Čiže myšlienkou bolo urobiť akýsi veľký predel a vyslať jasné znamenie, že tá predchádzajúca, komunistická justícia nepracovala dobre. Mimochodom amnestia nebola vycucaná z prsta, ale pracovalo na nej mnoho právnikov a mala svoju právnu relevanciu. A pokiaľ viem, tak väčšina z tých prepustených by aj tak bývala išla toho roku domov, to boli vo väčšine prípadov len o rok skrátené tresty.
A na tie primitívne osočovania typu, že bol opilec, kretén čo si žil za komunizmu na vysokej nohe, na to ani nebudem nijako reagovať, lebo to vypovedá viac o ich autorovi než o Havlovi.
Toto nie je v žiadnom prípade Havlova nekritická obhajoba, ale reakcia na množstvo falošných legiend a klamstiev o Havlovi, ktoré si Havel celkom isto, aj vzhľadom na nemožnosť brániť sa, nezaslúži.
anonym | 10-06-2018 20:19:28
Tomas, clovek, ktory ma cely rad chyb, si nezasluzi obdiv.
tomáš | 10-06-2018 20:01:44
Mama moja, už zase sme svedkami hromadného záchvatu osprostenia. Nikomu samozrejme neupieram právo kriticky sa k Havlovi vyjadriť, ale len za predpokladu kvalifikovanej kritiky, nie výplodov, predsudkov, babských klebiet a sebaprojekcií. Lebo najradšej mám, keď sa o Havlovi, ktorí na rozdiel od internetových pisálkov napísal celý rad dôležitých esejí, vyjadrujú ľudia, ktorí majú guráž písať akurát anonymné sračky o Havlovi na SOL, a ktorí od Havla vôbec nič nečítali, ešte aby to pochopili.
Je znakom pohnutých čias, že o Havlovi bľabocú s tak nesmiernou sebaistotou také indivíduá, ktoré sa neobťažujú Havla pochopiť v celej jeho zložitosti, ale namiesto toho ponúkajú iba svoju dojmológiu a obyčajné krčmové chrapúnstvo, ako keby s nimi Havel husi pásol. Vážení internetoví mimoňi, Havel bol presne ten typ človeka, ktorého sa tuctový jedinec bojí ako čert kríža (čo tu krásne demonštrujú mnohé príspevky), pretože každý internetoví nímand musí voči velikánovi cítiť svoju naprostú nedôležitosť. Mnohí nedokážu Havlovi skrátka odpustiť, že bol príliš inteligentní na to, aby mohol sympatizovať s ich hlúposťou. Havel má zaiste celý rad chýb, ako každá výrazná osobnosť, no jedno mu nikto uprieť nemôže, že to bol statočný človek, ktorý si svoju povinnosť v správnom čase a na správnom mieste splnil a za svoje názory sa nebál niesť aj osobné obete. Česť jeho pamiatke.
navrhujem | 10-06-2018 19:09:39
aby na tie lavičky v životnej velkosti posadili Václava Láhva a na druhú jeho priateľku,krvavú Madlu.No a nad hlavami nech im vysí jedna ehm ééé..humanitárna bomba,,Tento ožralec nič dobré pre republiku neurobil,čo je on aký hrdina a za čo?!
Vlado | 10-06-2018 14:53:35
Vávlav Havel nemal mať lavičku, alebo po ňom pomenované letisko, skôr mal mať len poriadne veľký stĺp hanby. Havel bol obyčajný kretén, opilec a poskok západu, pretože nič dobré, pre ČSFR neurobil. Na SK zlikvidoval zbrojársky priemysel a pripravil o prácu tisíce ľudí, začo ho robotníci obhádzali s vajíčkami, škoda, že len s tými. Je to hanba tejto krajiny a naštartoval najväčšiu zlodejinu na obyčajných ľuďoch, kupónovú privatizáciu. Celú republiku zapredal za svoj vlastný osoh, pán disident, ktorý si žil na vysokej nohe aj za čias komunizmu. Vďaka jeho amnestiám sa dostali na slobodu tisíce zločincov, medzi iným aj páchateľov závažných trestných činov, či vrahov. Môže toto spraviť niekto normálny? Kto takéhoto človeka pokladá, za nejakého hrdinu, či bojovníka za slobodu, nemôže byť s prepáčením kompletný!!!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-06-2018 21:57:36
obyvatel | 08-06-2018 21:31:02 | - ja vidim, ze Slovaci su stale predposrati, nevedia sa VEREJNE a pod svojim menom postavit za svoje prava a vidim, ze aj takmer 30 rokov od revolucie si nechaju na plecia nakladat tolko, az sa z toho raz uplne poseru.

Nie, nestotoznujem sa s tymi, ktori sa svoju vlastnu neschopnost postavit sa na odpor zvaluju na disidentov, ktori za bolsevika za svoje nazory a konanie boli zatvarani do basy.

Nesuhlasim s ludmi, ktori placu ako sa maju zle a vlastne NIC preto, aby sa mali lepsie NErobia. Nemyslim zodrat sa k smrti. Mam na mysli vyhnanie zlodejov, tunelarov a korupcnych \"politikov\" z dediny, mesta a statu.

Som rad, ze nepatrim medzi nich a som este radsej ked vidim, ako sa ludia postupne prebudzaju. Ano, stale ich na zmeny je malo. To ale hra proti skorumpovanym zmrdom vo vedeni obci, miest a statu - ked sa ludia naseru dostatocne a v potrebnom pocte, nakopu ich do zadkov a pozenu z uradov, kde im nestacia vysoke platy, ale spravaju sa ako keby im vsetko okolo nich patrilo. Povedane inak , ako gubernatori.

A Ty mies, koho, preco a za co mam na mysli...
anonym | 09-06-2018 21:39:33
Nechapem ako moze niekto obdivovat toho vozrala. Mozno urobil aj nieco dobre, ale narobil aj vela zleho. A to je dovod ho nezboznovat.
obyvatel | 08-06-2018 21:31:02
ved tu mas napr Havla ale je ich viac, ktory podpisal amnestiu v takom rozsahu ze pustili aj vrahov a pedofilov, podpisoval zakony ktore mu jeho lokaji pripravili, ktore zacali umoznovat korumpovat a skupovat nerastne bohatstvo, fabriky, lesy, podu, proste vsetko co malo cenu a hodnotu. Ved predsa po prevrate sa z viacero disidentov stali politici ktori tvorili zakony ktore rozdrbali a okradli celý tento narod a celu tuto republiku. Milos ty toto nevidis co sa tu udialo a este stale deje? Ano viacero disidentov sa zbadalo ze co sposobili tak sa napakovali a stiahli ale to nic nemeni na skutocnosti ze ich pracou a pricinenim spravili z tohoto naroda a jeho buduceho pokolenia zebrakov.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-06-2018 19:38:05
obyvatel | 08-06-2018 19:02:03 | - menuj tych disidentov, ktori sposobili to co tvredis a konkretne napis, co ktory z nich sposobil.
obyvatel | 08-06-2018 19:02:03
ano kludne tam mozeme zaradit aj hajzlov a strany ktore si napisal. A Milos toto mas trosku pomylene. \"Disidenti, ktori za bolševika travili roky v base pre svoje nazory a postoje ´89-tym vytvorili podmienky na demokraciu. \" Tu akoze demokraciu naplanovali iní nie disidenti lebo ti boli v base. A ked disidentov pustili tak oni akurat pokrstili podmienky demokratickej korupcie a totalneho rozkradnutia majetku statu a tohoto naroda, co budovali nase predosle generacie. A títo disidenti z nas a nasich deti a buducich generacii urobili zebrakov.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-06-2018 15:43:38
Disidenti, ktori za bolševika travili roky v base pre svoje nazory a postoje ´89-tym vytvorili podmienky na demokraciu.

Demokracia je vladou ludi.

Ak ludia seru na veci verejne, volia zlodejov - viac ako stvrt storocie konaju rovnako vo viere, ze vysledok bude iny ako naposledy - podporuju tunelarov a kritizuju tych zopar ludi, ktori tunelovanie odhaluju, pokial sa drviva vacsina ludi naucila s korupciou zit (lebo mnohym vyhovuje a tazia z nej) - lepsie NEBUDE.

Za sucasnu mizeriu NEmoze Havel, Dubcek, Walesa, Budaj ci Knazko, ale MLCIACA VACSINA. Prave ta nechava o nasich osudoch rozhodovat skorumpovanu a vyhodami ucicikanu mensinu.

A mnohi sa tym este aj chvalia a prezentuju to ako svoju vyhru na systemom.

Smutne nie pre mna ci mojich rovesnikov, ale pre nase deti...
re.Obyvatel | 08-06-2018 13:07:18
myslis najvacsich zlodejov v historii slovenska komunisti, hzds a smer?
Obyvatel | 08-06-2018 12:28:07
Pre toho podomnou, ked sa tebe paci to ze sa totalne rozkradol majetok co tu budovali aj tvoje predosle generacie, tak si dement a skoda reci a mojho casu
Pre Tóny,obyvateľ atď. | 08-06-2018 07:57:09
Viete,prečo je na Slovensku tak,ako je,závisť,zloba,zbabelosť,atď.Lebo je ešte veľa ľudí Vášho typu,zalezte niekam do diery,a tam sa ľutujete sami seba,že už nie je totalita!!!!!Zavadzate ľudí,polopravdy a lži.Lech Walensa a Havel,tých pozná a váži si ich celý svet.apropo,aj keď nosil krátke nohavice.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-06-2018 22:56:36
Skusim to inak.

Dajte si do Google Petr Cibulka. Ludia ho zvacsa maju za blazna.

Co si o nom myslite?
tony | 07-06-2018 22:36:17
je smutne ak ma autor dost informacii o opilcovi havlovi (aj ked je autor abstinent) a napriek tomu ho vynasa do nebies.je naivne si mysliet o havlovi,ze mal velke zasluhy na formovani demokracie,dnes vie aj slabsi ziak na zakladnej,ze havel bol len lahko ovladatelny kon zapadu.HAVLOV VYROK O HUMANITARRRNOM BOMBARRRDOVANI BYVALEJ JUHOSLAVII LEN SVEDCI O JEHO ZVRATENOSTI A MORALNEJ PLYTKOSTI.ZREJME SA TO BOMBARRRDOVANI A ZABIJANIE NEVINNYCH LUDI,DETI PACILO AJ MAJKOVI.JE MI NA GRC Z LUDI KTORY ZDIELAJU ZIVOTNE DIELA TAKYCHTO OZRATYCH AMORALNYCH SVIN AKO BOL HAVEL A JEMU PODOBNYM.
Emil | 07-06-2018 21:40:25
ospevujete Havla dajte si do Googlu opilec Havel
obyvatel | 07-06-2018 20:11:35
Tento nastrceny fajciaci trulo s nadčlenkovým strihom nohavíc bola len nastrcena figurka ktora spustila nie demokraciu ale len bohapusté rozkradanie vsetkeho co sa len dalo. Takato rabovacka nie je demokracia ale hnusny rozkradnuty majetok tohoto naroda pod ruškom demokracie ktora zavrsi svoju skazu az bude ukradnuty posledny meter nasej pody a zacnete platit za vzduch ktory dýchame. Chodte do prdele aj s Havlom a aj s jeho vlastnou restituciou lebo komunisti boli hoveda ale to co tu je teraz je daleko horsie akurat ze si zatial mozete povedat co chcete.
Pre Sin | 07-06-2018 18:07:23
Váš príspevok,je nezodpovedná neznalosť a fackou do tváre ľuďom,ktorí boli prenasledovani a trpeli za totalitného režimu.Asi Vám nič nehovorí charta 77.Ste trápny so svojím rozumom animácie,Nie vždy som jedného názoru s pánom Majkom ,ale tentoraz,mal so svojím príspevkom absolútnu pravdu.Naopak,Havel sa zapísal ,do dejín aj Slovenského národa,ako prvý,slobodne volený prezident.A doteraz jediný,ktorého si vážil celý svet.
s.i.n. | 07-06-2018 15:32:19
Nuž neviem či \"zbožňovanie\" 1. porevolučného ČSFR prezidenta a 1. Českého exprezidenta je až tak namieste.. O jeho činnosti, aktivitách a umeleckej tvorbe (najmä) sa objavilo na nete niekoľko obsiahlych materiálov od ľudí s konkrétnymi menami a životnými príbehmi. Neviem či všetky možno považovať za pravdivé, lebo dnes je to už ťažko overiteľné. Ale väčšina z nich sa prekrýva v obsiahlom vyjadrení, ktorého autorom mal byť M. Lasica. Nie je podstatné či sa tak M.L. naozaj vyjadril alebo nie. Za dôležitejší považujem obsah onoho vyjadrenia. Tu je jedna jeho časť:

\"Zomrel človek, ktorý počas svojho života nepriniesol nič pozitívne nielen pre Slovenský národ, ale ani pre Český národ, ktorého bol príslušníkom. Verím, že história objektívne posúdi činy tohto politika a tzv. dramatika, ktorý nedal nič dobrého žiadnemu z našich národov.
Dúfam, že jeho meno zapadne prachom a o niekoľko rokov si nikto nespomenie na tohto priemerného človeka z prostredia kaviarenských bohémov a tzv. disidentov.\"
P.S. Aj keď to nie je výrok M.L. v mnohom vyjadruje poznané z tej doby

Toľko jedna krátka pasáž z onoho vyjadrenia. Krátko po prebudení zo \"sna slobody\" adresoval pplk. Zbyněk Čeřovský, príslušník čs. armády list p. Havlovi a nie je v ňom nič lichotívé na jeho adresu. Istý čas bol dostupný jeho list v archíve ct24.cz. Žiaľ, už dnes nie je
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-06-2018 12:19:26
So smutkom sledujem, ako sa anonymne dokazu ludia odbavovat na tych, ktori sa postarali o to, aby sme dnes vobec mohli nieco slobodne napisat.

Je smutne, ako malo casu staci na zabudnutie zlocinov byvaleho rezimu a tych, ktori rezim reprezentovali.

Ako malo staci na zabudnutie zasluh tych, ktori sa postavili proti za rezimu, ktory za postoje a nazory zatvaral ludi do basy.

A ako malo niektorym ludom treba na podlahnutie propagande sirenej tymi, ktori v case lamania totality na demokraciu kachlickovali kupelnu, alebo rozmyslali, ako stranicku knizku skryt a hovorit o birmovke.

Ako je strasne narocne uvedomit si, ze historiu nezmenime a spine zostanu spinami, kdezto konanie a postoje statocnych a cestnych ludi ocenia az historia a dalsie generacie.

- - -

Z akcie prinasam exkluzivny rozhovor s Lechom Walesom, vyborny pocit a presvedcenie, ze vcerajsok bol hodnotne stravenym casom.
Pre Peter | 07-06-2018 11:53:35
Aké škody spôsobil Havel na životoch?Nemám potuchy,vysvetli mi to!Ozaj si taraj 1. Stupňa,prečo sa asi navštevujú hlavy štátov?Asi im o niečo ide.
Turbo | 07-06-2018 11:31:19
lavicka by mala byt doplnena o pamatnu tabulu s menami obeti zlocincov prepustenych po amnestii a suhrn dalsich dobrych skutkov povahy výlučně humanitáhní...
Peter | 07-06-2018 09:45:24
zeman,Merkelová a Macron ťažké kalibre západu navštívili Putina a Rusko.Putin bol pozvaný do susedného Rakúska ,sakra to musí byť nostalgia jak bejk.Poliaci majú nostalgiu za Nemeckom?Máš potuchy akú škodu aj na životoch spôsobil Havel?
Obyvatel | 07-06-2018 09:19:54
Laco ma recht ty trulko a zeman je sice uz postarsi pan ale mysel ma ok na rozdiel od teba
zeman | 07-06-2018 07:31:31
Lacko, teba by som poslal do gulagu alebo uránovej bane. Teba by tá nostalgia za ruskom a komunizmom ihneď prešla. Ožrala je ten, čo tam češi majú teraz. To je už skutočný alkoholický kaliber.
laco | 07-06-2018 05:55:03
to nie je ani pravda,všetci ste sa zbláznili už ste zabudli čo porobil slovákom ten ožralo ,češi by najradšej zvalili letisko a mi sa strkáme tomuto chrapúňovi a necháme sa manipulovať nejakými feťákmi

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign