Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Grécko - ako žije a ako vidí situáciu Grécka domáci podnikateľ Sotiris Saxionis dnes? - exkluzívny rozhovor priamo z Grécka

Miloš MajkoDátum08. 01. 2012 19:04:32TémaEkonomika
200

Gythio, Grecko / Sereď, Slovensko    |    Problematike Grécka, dlhov najmä krajín južnej časti  Európskej únie a Eurovalu sa venujeme už dlhšie, pomerne podrobne a najmä z pohľadu bežných ľudí, ktorých sa tieto veci týkajú najviac. Pre čitateľov sa snažíme priniesť informácie takpovediac z prvej ruky. Najdôležitejšie sú názory nie sprostredkované a prípadne skreslené médiami, ale vyjadrenia, pocity a stanoviská konkrétnych ľudí priamo z diania, teda tých, ktorí v danej krajine, systéme  žijú a pracujú. V materiáli publikovanom na  SOL      Miloš Majko     07. 05. 2010 16:35:59     Ekonomika |    "Ako sa Grécko dostalo do krízy z pohľadu Gréckeho podnikateľa"   http://www.seredonline.sk/clanky/ako-sa-grecko-dostalo-do-krizy-z-pohladu-greckeho-podnikatela/   sme urobili videorozhovor s občanom Grécka, podnikateľom - poľnohospodárom   Sotirisom  Saxionisom.  

Videorozhovor si pripomíname jeho vložením aj do tohto článku.

Za niečo viacej ako rok a pol sa situácia diametrálne  zmenila. U nás na  Slovensku i v samotnom Grécku. Kontakt so Sotirisom sme oživili a najskorej telefonicky až následne cez internet sme urobili rozhovor aktuálny, ktorý prinášame.

- - -

Rpzhovor  je prekladaný z gréčtiny do slovenčiny  Sotirisovou manželkou  Boženou, ktorá   cez 20 rokov žije a pracuje v Grécku. Ospravedlňte  nie ideálny slovosled či spôsoby vyjadrovania sa. Tento sme neupravovanli z dôvodu zachovania autenticity a snahy zachovať význam odpovede.

Zároveň upozorňujeme, že v rozhovore sú publikované názory jedného človeka, ktoré nemusia byť v súlade s názormi iných  občanov, vedenia krajiny či novín, v ktorých sú publikované.

V novinách sa vždy snažíme byť  maximálne aktuálni a prinášať tým informácie prípadne aj iným spôsobom, na aký sú čitatelia zvyknutí z médií iných. Preto sme pripravili možnosť kladenia otázok čitateľmi a to priamo  pod týmto článkom. Sotiris  Saxionis  na korektné otázky sporadicky odpovie osobne. Takto záujemcovia môžu  získať  prehľad v tom, čo ich priamo zaujíma.

- - -

M. Majko: Grécko v zahraničí okrem histórie preslávilo najma hospodárenie, ktoré  Európsku úniu a Eurozónu dostalo na pokraj krachu. Ako to vidíte Vy Gréci z domáceho prostredia?

Sotiris  Saxionis: Grécko nie je hlavná príčina toho kde sa dostala eúnia a ezóny. Že nie je na príčine, tak za prvé: grécky dlh je omnoho menší ako u ostatných štátov v eúnii. /Portugalsko,Španielsko,Taliansko/. Taliansko v tejto chvíli má dlh 2,5 bilion euro/ najľahšie ako to môžem povedať, tí ktorí sú veľmi bohatí, vlastne tí ktorí ovládajú trh začali s veľmi slabou krajinou a skorumpovanými politikmi/. Grécko je časť jednej hry, ktorá presahuje hranice eúnie. Je to svetová ekonomická vojna medzi dolárom a euro.

 

M. Majko: Iba nedávno na povrch vyšli fakty, ktoré hovoria, že Grécko sa do Eurozóny dostalo prakticky podvodom.  Krajina nespĺňala kritériá na prijatie  Eura, politici  EÚ podviedli.  Myslíte si, že malo Grécko prijať Euro? Pomohlo  Euro obyčajným Grékom, aké zmeny nastali pre nich po jeho prijatí? Došlo k zdraženiu tovaru a služieb?

Sotiris  Saxionis: Nie, nesmeli sme ísť do EÚ. Dnešný premiér Papadimo bol v roku 2000 ekonomický poradca a direktor štátnej banky Grécka od roku 1997 do roku 2000 a spolu s bývalým premiérom Kostas Simitis uvarili ekonomiku Grécka, aby vyzerala dobre s pomocou GOLTMAN SASHC kde Papadimos bol zvláštny ekonomický poradca. Urobili falošné fakty, aby sme mali euro. A za tieto falošné fakty moja krajina zaplatila milióny euro tejto spoločnosti GOLTMAN SASHC. Keďže Papadimos bol direktor ETNIKH BANKA Grécka a bývalý podpredseda Európskej banke. /EKT/, nevedel a nevidel v akej situácii je Grécko a predsa podpísal spolu s bývalým premiérom Kostas Simiti, aby sme vošli do EÚ. A ked sme už mali to euro tak elita bohatých hneď mala osoh z eura. A vieš asi prečo, keďže sme nemali euro tak elita strácala pri výmene obchodov, lebo drachma nemala dobrý kurz. Preto sa ponáhľali, aby sme mali čo najrýchlejšie euro. Určite to euro neurobilo dobre obyčajným ľuďom. Za jednu noc sme zobrali euro a nevedeli sme ako si s ním poradiť a ako s ním narábať. Nevedeli sme odhadnúť cenu. A za jednu noc všetky veci /jedlo,oblečenie,benzín atd./ išli o 200% hore. 1 euro bolo 340 drachmes. Jedna 0,5 litrová fľaška vody stála 0,50 drachmes. Na druhý deň bola za pol eura. /je to 170 drachmes/ Peniaze z vreciek veľmi rýchlo utekali a každý rok bolo horšie a horšie pretože stále sa zdražovalo.

 

M. Majko: Za  10 rokov platenia  Eurom  sa podľa médií v  EÚ Gréci mali dobre a žili nad svoje pomery. Míňali oveľa viacej, ako produkovali. Žili na dlh. EÚ Grékom požičala miliardy  Eur, bolo to podľa Vás nevyhnutné a pomohlo to Grécku?

Sotiris  Saxionis: Za týchto desať rokov banky boli prvé, ktoré vyvolávali do každej rodiny a dávali pôžičky bez ručiteľov /kto sa na to nechytí/ a vlastne týmto spôsobom oblbli ľudí, ktorí si začali požičiavať a nerozmýšľali čo bude potom. Vlastne nám politici rozprávali, že všetko je OK, všetko je pod dohľadom, máme na to a vymyli nám obrazne povedané mozgy. Nestarali sme sa ,veď vláda povedala máme dobrú menu. Inými slovami vlada nám predstavila falošnú predstavu budúcnosti. Približne 30 rokov nám zakrývali pravdu o ekonomike Grécka a výsledok je vidieť dnes. Skorumpovaní politici so spoluprácou rôznych celosvetových spoločností ako napriklad SIMENS, ktorá podplácala politikov, aby sa dostala na náš trh. Brali tie najlepšie a najväčšie ponuky bez dražby. Napríklad: vojenské zbrane /Nemecko ohľadom ponoriek za miliar euro,ktoré boli pokazené a súdne potvrdené a my sme ich kúpili./

 

M. Majko: Naozaj Gréci žili nad pomery a na úkor budúcnosti? Ako to vidia bežní ludia?

Sotiris  Saxionis: Jedna časť Grékov naozaj žila nad pomery, tak asi dodnes. Napriklad tí, ktorí kradli, tí ktorí neplatili pravdivé daňové priznania a politici, ktorí klamali a kradli /podvody a úplatky/ urobili zle pre obyčajného človeka, ktorý si zobral pôžičku, aby si postavil rodinný dom a teraz keď sa obmedzujú pracovné podmienky, znižujú platy a prepúšťajú,nemá ju z čoho zaplatiť a môže sa stať, že sa ocitne na chodníku. /to znamená, že keď som si bral pôžičku tak som mal zamestnanie a mohol som ju splácať a teraz nie je robota / náš problém je v tom, že obyčajní ľudia platia a platia a elita a politici nič. Im sa na platy nesiaha.

 

M. Majko: Dnes už aj politici vedia, že Grécko požičané miliardy v plnej výške nikdy nevráti. Ako sa  na to pozerajú obyvatelia krajiny? A ako sa na grékov budú pozerať občania iných krajín, ktorí ich blahobyt zaplatili zo svojich peňazí?

Sotiris  Saxionis: Polovička nášho dlhu je nezákonná a klamná, takže nemusíme ho zaplatiť. Tí, ktorí vravia, že nás zachránia, nám pižičiavajú na veľké úroky a z toho získavajú okolo 7% úroku. V skutočnosti tieto obrovské peniaye, ktoré nám požičiavajú nám ich berú naspäť splácaním týchto úrokov. Takže o akých pôžičkách hovoríme? A akú propagandu robia tie štáty, ktoré nám požičiavajú a aké klamstvá svojmu ľudu podávajú? Takže toto je pomoc EÚ.  Nemecká vláda povedala pravdu svojmu ľudu, že po skončení 2. svetovej vojny, ktorá ju zavinila a zabíjala milióny ľudí a keď ju prehrala tak si Nemecko požiriavalo peniaze od štátov, ktoré zničilo a 60% z týchto peňazí nikdy nevrátilo. A tých zvyšných 40% vráti, keď sa postaví Nemecko na nohy. To je Nemecko dnes, ktoré nás chce zachrániť ale v skutočnosti to čo chce je, aby nám mohlo zobrať naše bohatstvo /nafta, zemný plyn, urán, zlato .../ keďže nám nechceli požičať, prečo nám nedovolili pomoc od krajiny mimo EÚ /Čína, Rusko/. To je hra o politike, peniazoch, ekonomike a energetike a ako sa budú na nás pozerať? Odpoveď je veľmi jednoduchá. Tie peniaze, ktoré nám požičiavajú občania týchto krajín a tie úroky, ktoré berú od nás, kde sú? Nie sú náhodou vo vreckách vašich bánk a politikov? Náhodou to nie je dobrá príležitosť, aby sa banky napĺňali peniazmi a politici tiež? Povedali Vám kam idú všetky tieto úroky od nás? To viete, že vždy keď dostávame nejakú pôžičku napr. teraz čo sme dostali 8 miliard, Grécku zostala 1 miliarda a tých 7 miliard sa vrátilo týmto štátom ako úrok? Ak si myslíte, že toto všetko čo Vám hovorím sú nezmysli tak potom čo vravíte na Španielsko a Taliansko, Portugalsko? Tieto krajiny sú približne zadĺžené 3 bilionov euro. A v nezamestnanosti okolo 25%. Aj za toto je na vine Grécko? Ostatné je na Vás.

 

M. Majko: Kto podľa vás je zodpovedný za súčasný stav Grécka?

Sotiris  Saxionis: Toto všetko začína už od minulosti. Presne to môžem povedať od roku 1985 a potom, keď sa politika dáva do kopy so spoločnosťami, kde sa jedná o veľké obchody a veľa peňazí v mene peňazí zrádzajú svoj vlastný ľud. Aby sa mali dobre oni, teda pár ľudí a nie celý národ. Vlastne sa to aj dá dokázať. Veď 98% ľudí pracuje na blahobyte tých 2%. Keď by som sa chcel zavŕtať hlbšie do tejto témy, budem potrebovať encyklopédiu, aby som napísal mená predaných politikov a zlodejov celoštátnych spoločností. Ako napríklad banky!

 

M.Majko : Vyvedie momentálny predseda vlády krajinu z problémov? Je podľa Vás predseda vlády odborník?

Sotiris  Saxionis: Pekná otázka a výstižná a som veľmi rád, že na ňu môžem odpovedať. Keď jeden premiér bol bývalým direktorom ETNIKI BANKA GRECKA    /ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ/   a bývalý podpredseda Európskej banky EKT a pomohol bývalému premiérovi Kosta Simiti v roku 2000, aby sme dostali euro s falošnými údajmi, čo môžeš čakať dnes od takéhoto charakterného človeka a ako je možné, že bývalý bankár je dnes premiérom. A nemyslím si, že sa môže stať z bývalého bankára záhradník. Toto je náš premiér dnes. Tohto človeka nám dosadila trojka a naši skorumpovaní politici z troch politických strán /NEA DEMOKRATIA,PASOK A LAOS/. My sme si ho nezvolili a vlastne je to porušenie našej ústavy, takže je to nezákonné.

 

M. Majko: Médiá stále prinášajú správy o plytvaní peniazmi v Grécku. Napríklad bol odhalený bývalý policajt, ktorý ako slobodný a bezdetný od štátu dlhé roky bral peniaze na  19 detí, ktoré si vymyslel. Ako je toto vôbec možné?

Sotiris  Saxionis: Urobil presne to, čo robia cigáni na Slovensku, keď posielajú deti do školy, aby brali prídavky.


M. Majko: Gréci chcú pôžičky od  EÚ, no šetriť nechcú. Ide to dokopy?

Sotiris  Saxionis: Keď sa spýtaš, čo chce prevažná väčšina Grékov dnes je, aby skorumpovaní politici čo kradli vrátili naspäť peniaze a pykali za to. Jedná sa aj o tých, ktorí zobrali peniaze z Grécka, majú v zahraničí kontá v hodnote 800 miliard euro vo Švajčiarsku, aby sa prešetrili Daňovým úradom a dostali pokuty. A daňoví podvodníci, aby boli dochytení a potrestaní a naši milovaní priatelia Nemci nech nám vrátia peniaze, ktoré sú dlžní za škody počas 2. svetovej vojny. Je to približne 3 biliardy euro aj s úrokami. A je to veľmi málo za to, čo nám urobili. Sme jediná krajina, ktorá nedostala odškodné. Vlastne nič nechceme. Nech nás nechajú na pokoji a nech si my vyriešime naše problémy sami. Sme v ekonomickej kríze a naši priatelia Nemci spolu s Francúzmi nás nútia znovu nakúpiť vojenské zbrane len od nich. Povedzte mi Vy či to má logiku.

 

M. Majko: Podľa najnovších správ, Grécko žiada  ďalších  130 miliard Eur pôžičky. Inak opustí Eurozónu. Čo si myslíte, čo by bolo pre Grécko lepšie?

Sotiris  Saxionis: Myslím si, že sme sa nikdy nevyhrážali EÚ, že keď nám nedajú peniaze odídeme. Nejde o to, či budeme mať euro, alebo drachmu, ale ide o to, aby pár ľudí nežilo na účet väčšiny.

 

M. Majko: A čo si myslíte, čo by bolo lepšie pre ostatné krajiny?

Sotiris  Saxionis: V skutočnosti neexistuje EÚ, pretože všetky štáty nie sú hospodársky a ekonomicky rovnaké a ako sa dokázalo tie štáty, ktoré majú pomyslenú silnú ekonomiku ako Nemecko a Francúzsko a chcú a robia komando v celej EÚ. Najlepšie by bolo, aby si každý štát pozeral na svoje, lebo keď to neurobíme, Nemci za nás budú rozhodovať.

 

M. Majko: Ako vidíte budúcnosť Grécka?

Sotiris  Saxionis: Keď sa nevyrieši skorumpovanosť vo vnútri štátu a nezmiznú zradcovia z radov politikov, naša budúcnosť je čierna. Aby sme mali zdravú krajinu potrebujeme zdravých politikov, verných svojmu národu.

 

M. Majko: Ako sa žije obyčajným ľuďom teraz?

Sotiris  Saxionis: Naša vláda, náš milovaný premiér sa vyhráža, že naše platy budú od 300 do 500 euro, lebo keď to neurobíme, tak z bankrotujeme. A teraz čítaj pozorne. My tu máme kúrenie s naftou, ktorá stojí 1liter  1,40 centov, benzín 1,75 centov. Daňový poplatok za auto, ktoré je 1300cc je 240 euro. Za polročnú poistku na auto približne 170 euro. Za elektriku za 2 mesiace je približne 200 euro. Daň z domu približne stojí na 1m štvorcový 3 euro a záleži na tom v akej oblasti je postavený. Takže cena ide hore. Za 15 dní ide cena elektriky o 15% hore a ohľadom cestnej dane do konca roku sa odhlásilo 400 000 áut zatiaľ. Ohľadom nákladných áut ešte nevieme. Grécko za posledné 2 roky dalo do všetkých bánk Grécka 170 biliard euro, aby ich podporilo a to sú tie peniaze, ktoré mali pomôcť rozvoju krajiny. Nezamestnanosť v Grécku je štatisticky uvedená 1 100 000 ľudi a koľko je ich ešte nenahlásených. A aby si si vedel predstaviť, nájom na jednu garzonku /30 m štvorcových/ je od 200 euro a hore. Keď nás dostanú na kolená, s takýmito platmi, prídu zo zahraničia banky a nás rozpredajú úplne a dopadneme ešte horšie ako Bulharsko a Rumunsko. A ako sa darí obyčajnému človeku? Je to veľmi tažké. Keď všetko cenovo ide hore nezadržateľným tempom a štát ti dáva nové dane, znižuje platy, prepúšťa ľudí a trh sa nehýbe /zatvárajú sa obchody, podniky.../ ľudia sú vlastne na ulici, rodiny su zničené a napr. v Athénach teraz rozdávajú zadarmo pre 15 000 ľudí jedlo. Zatiaľ. Každým dňom tie čísla rastú. To písali vaše noviny ? Za týchto posledných 2 rokov vyšlo najavo, že naši ministri pokradli peniaze, dali sa podplácať, celá vláda je skorumpovaná, peniaze, ktoré si poposielali na svoje kontá do zahraničia, ľudia, ktorí okrádali na daňových priznaniach, toto všetko naša vláda vedela /okrem nás obyčajných /, prižmurovala oči a obohacovala sa a teraz od nás, obyčajných čaká, aby sme podržali našu krajinu. Existujú dôkazy na toto všetko, nikto nejde do basy, pretože si schválili zákony, ktoré ich chránia v okrádaní štátu a nikto sa ich nemôže dotknúť. Ako sa mám cítiť ja, keď som si odhlásil auto, každý deň rozmýšľam čo bude zajtra. Som poľnohospodár, aj s mojou ženou obrábame polia ako aj mnohí iní a vykupujú od nás naše produkty za veľmi malé ceny, ako môžem vyžiť, ako sa mám cítiť ? Ciítim sa zradený od zlodejov a zrádcov našej vlády, lebo oni a pár z elit nás dostali tam kde sme. Aby si naplnili ich vlastné vrecká a svoje záujmy.

Ďakujem za rozhovor. Miloš Majko


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Sotiris Saxionis - Foto: (C) 2010 Milos Majko, reporter24.sk
200
Autor: Sotiris Saxionis - Foto: (C) 2010 Milos Majko, reporter24.sk
200
Autor: Sotiris Saxionis - Foto: (C) 2010 Milos Majko, reporter24.sk

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Sotiris Saxionis - Foto: (C) 2010 Milos Majko, reporter24.sk
200
Autor: Sotiris Saxionis - Foto: (C) 2010 Milos Majko, reporter24.sk
200
Autor: Sotiris Saxionis - Foto: (C) 2010 Milos Majko, reporter24.sk


Skryť všetky fotografie

Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-09-2014 02:38:55
Pripravujeme pohlad na situaciu v Grecku po takmer 3 rokoch...

Pomohli usporne opatrenia, ako sa dari domacim podnikatelom a ako sa na situaciu v krajine pozera ten, kto tam podnikal a pracoval 12 rokov?
sotiris | 10-01-2012 17:24:25
ahoj jaro .ked zacne horiet susedov dom dobre vies ze ohen pride aj do tvojho.mas velmi pravdu ,ze to iste sa deje jak na slovensku tak aj vo svete.v mene krizy vidis aj sam,ze kazdy den topia obycajnych ludi ekonomicky s roznymi poplatkami a zakonami,ktore schvaluju.vsetko preto,aby obsluzili banky,ktore maju vsetky nitky v rukach a tieto banky maju niektori a vlastne oni komanduju politikov a vlady.je to celosvetovy problem,pretoze sa obohacuju na inych a vystavuju staty.ich vyhra je celosvetove spolocnosti,energeticke pramene.suhlasim,ze bude lepsie sa vratit k drachme a vyhneme sa tlaku,ktory na nas velmi vyvijaju lebo to euro nie je silna mena ale bolo urobene pre ludi s elit.a ked by sme sa vratili k drachme mozes si byt isti ,ze generacia od 50 rokov az k studentom teraz ked vedia a pocuju o vsetkych tychto spinavosti a vidia ,ze nikto z korumpovanych nejde do vazenia chce ich poslat do certa.lebo vidi,ze vsetci su rovnaki.vieme,ze ked neodide vsetka spina a nevycisti sa parlament bude jedno ci mame alebo nemame drachmu.
saxionis sotiris | 10-01-2012 17:00:49
nechcel som ti odpovedat ani trochu diplomaticky.nezabudaj ze tych 30 rokov co stale volili tych istych vacsina ludi nevedela a nebola studovana a nevedela o internete,aby sa mohli docitat o co vlastne ide.a spolu s tymto ked idu volby vrvia alebo slubuju vela a ked uz maju stolicky deje sa nieco ine.vysvetli to tym starsim,ktori boli nauceni takto volit.ved je to ako na slovensku.samozrejme ze aj my vsetci sme na vine.ale nezabudaj,ze sa musis rozhodnut medzi dve prace.napr.ked robis v bani a beries priblizne 1000 euro.a miesto v kancelarii za 800euro.kde sa mas lepsie aj ked beries rosku menej?!!
jaro | 10-01-2012 14:38:12
celkom so záujmom som si prečítal tento rozhovor, tým čo sa vysmievajú Grékom len odkazujem, nepodobá sa to aj na Slovensko? Nemôžme po rokoch aj my takto skončiť keď budeme prehliadať korupciu politikov? Z toho čo som si prečítal sa mi javí ako najlepšie pre Grékov návrat k drachme aby sa zbavili Euro-tlaku a mohli sa sami vysporiadať so svojimi problémami. Vyvstáva tu ale druhá otázka aj po zbavení sa Euro tlaku budú mať neskorumpovaných politikov ? Zvolia si takých ? Ako to vidíte Vy, pán Sotiris, zaujíma ma Váš názor.
ano pre Kloknera | 10-01-2012 08:33:31
Ten pohlad, ktory tu chce "rozhovor" s grekom prezentovat ako objektivnu realitu, je zly. Ked sa budete pytat roznych ludi z roznych socialnych vrstiev, dostanene vzdy rozdielne odpovede. Pan Klokner to zhrnul jednoducho a presne. Ja som to videl v BRD, ze 3/4 nezamestnanych su tam cudzinci a zije tam aj vela Grekov. (Turci, Rusi, byv.Juhoslovani, Taliani -su tiez v tych 3/4). Pyta sa turista svojho piatela:"Akou recou to tu v Stuttgarte vsetci na ulici hovoria, nemcina to nie je, tu by som rozumel?" Priatel odpoveda: "Mas pravdu, dopoludnia vsetci Nemci pracuju, aby tito tu mohli dostavat podpory". Ale im to staci, ved doma by za to museli cely mesiac pracovat, podporu by im nikto nedal. To su tie rozdielne meritka hodnot a potrieb.
Peter Klokner | 09-01-2012 23:25:41
Ďakujem za diplomatickú odpoveď :-)
Podstatou môjho príspevku bolo niečo iné. Podľa mňa je 3 desaťročia príšerne dlhá doba na to, aby sa niekto nevedel prebrať z ružového sna. Pripadá mi neskutočne pokrytecké na jednej strane voliť donekonečna populistov a neuvedomovať si realitu a tiež fakt, že pre váš sociálny systém sa stalo slovo sociálny urážkou a že ho politická sľubotechna vymakala do štádia nad ktorým by naprázdno pregĺgal aj sám súdruh Lenin.
Vy sami ste predsa posielali resp. betónovali vo funkciách tie isté kádre ktoré vás dostali tam kde ste.
Je teda vrcholom pokrytectva dnes dorážať vašu ekonomiku permanentným štrajkom každého proti každému.
Nepostrehol som a asi nie som sám ani náznak toho priznať si aj vlastný podiel viny. Kým sa dalo všetci sa s radosťou viezli, keď sa kolečko polímalo zrazu treba jediného vinníka.

Na Slovensku je podobná situácia. Všetci vieme že je to v p....li len akosi nevieme od koho a odkiaľ začať riešiť. Niekto nám nahovára že to spasia bohatí ktorých zdania a tí zas vedia ako sa zdaneniu úspešne vyhnúť. Iní zasa chcú uprieť sociálne príspevky tým ktorých až tak nechránia a už je oheň na streche že 1000 Euro nie je dobrá hranica. Skrátka všetci chceme ale nevieme čo.
Máme tisíce zamestnancov platených štátom a súbežne im vyplácame tým istým štátom dôchodky, výsluhy a podobne. A pritom vynakladá ten istý štát podpory a dávky tisícom nezamestnaných ktorí by tie miesta obsadiť mohli. Nie je to grécky model?
Nie je grécky model platiť rómskym občanom za rozmnožovanie a nevyžadovať od nich za vyplatené dávky odvádzať prácu v prospech obcí? A poslať všetkých mudrcov čo drístajú pritom o rasizme tam odkiaĺ prišli ?
Registrovaný saxionis sotiris saxionis sotiris | 09-01-2012 19:50:32
mozem povedat svoj nazor?clovek vytvara jak socializmus,tak kapitalismus tak fasizmus.nie?
Registrovaný saxionis sotiris saxionis sotiris | 09-01-2012 19:33:42
ahoj igor.skorumpovanos bola,je a bude dotial kym si ludia n euvedomia ze by mali volit tych ,ktori si to zasluzia.tych,ktori sa zaujimaju o obycajnych ludi a je to vidiet na ich praci.aby nepovstal jeden narod nasli vela moznosti ako podupat narod.ako napriklad;v strakoch ked ludia idu bez nasilia vzdy tam daju policajtov a bez ziadneho utoku od demonstrantov utocia na nich aby ich zastrasili a ked sa vyhlasi dalsia demonstracia nikto skore nejde lebo sa boji.povstaneme len vtedy ked nebudeme mat co jest a statime svoju vlastnu tvar vies ,ze hlad nema oci.
Registrovaný saxionis sotiris saxionis sotiris | 09-01-2012 19:18:46
ahoj peter.aj moj otec sa tak vola.v grectine je to petros.teraz nie je ani pravica ani lavica.a ohladom tych ludi,ktori volia tych istych lebo politici nasli sposob ako vymyvat tymto ludom takzvany mozog a robia si s nimi co chcu.nie je to nahoda ze vetcina politikov na celom svete ichb profesia ,ze su pravnici.a vzdy dobry pravnik ked ma nejaku zalezitost a vie ze prehra pred sudom svojmu zakaznikovi vravi,pekne a nepriehladne klamstva,ze vyhra .a ci budes spat kazdu noc pokojny ti odpoviem;nemozes spat pokojne celu noc,pretoze tam kam sa dostala europa,ten system je ze budeme ako jedna dedina v ekonomickej situacii v stredoveku kde budeme robit pre par z elitu a to bude nas zivot.tam sa konci aj ten tvoj.
Registrovaný saxionis sotiris saxionis sotiris | 09-01-2012 19:04:31
ahoj erich.prepac ze neskor odpovedam pretoze zbieram olivy.mas pravdu v tom co si napisal.je to ako obrazok v rame.ram je vzdy iny ala ideologia je ta ista.a teraz mame socializmos v ramci penazi.
Igor Lehocký | 09-01-2012 17:06:05
Musím iba podčiarknuť príspevok "gulaka", lebo presne o tom to je a nie či je niekto ľavý alebo pravý, stredopravý, stredoľavý - smiešne. Zákony, ktoré dovoľujú kradnúť už 22 rokov v tomto štáte tolerujú praví aj ľaví. Gulak to napísal natvrdo a presne.
gulak | 09-01-2012 16:48:58
Lavica-pravica-to su,len obyčajne keci,všetko zaleží na tom,či su v politike-špinavci,zlodeji,tunelári,banditi a iní vyvrheli,taktiež je jedno,aký -izmus sa u hlása,všetko je o ľudoch-aleluja
Erich | 09-01-2012 11:54:25
V súčasnosti sa často stierajú rozdiely medzi pravicovými a ľavicovými stranami. Veľmi často vládnuce ľavicové strany z dôvodov zabezpečenia ekonomického rastu zavádzajú opatrenia typické skôr pre pravicu a naopak pravicové vlády, hlavne z populistických dôvodov, zavádzajú opatrenia typické skôr pre ľavicu. Napr. v USA je Demokratická strana úplna pravica (liberalisti), kým Republikáni sú stredo-pravá kresťansko-konzervatívna strana. Ľavica tam nie je, ľavica je obmedzovanie slobody jednotlivca na úkor spoločnosti.

U nás je z pohľadu USA napr. SDKÚ-DS a KDH ľavica. SMER je na úrovni komunistickej strany. Len ľudia si to neuvedomujú.
Peter Klokner | 09-01-2012 11:03:58
Chápem teda dobre že 30 rokov vládla ľavicová strana plná ideálov o spokojnom živote bežného človeka a v skutočnosti rozkradla úplne všetko? Že to bola taká ľavicová "mafia" ?
A kde boli statoční občania pri voľbách ? Oklamať raz nie je problém, dvakrát môže byť náhoda, trikrát to už niekto nemá 5 pohromade. A 30 rokov to už je stereotyp.
Mňa by zaujímalo, aký názor má potom pán saxionis sotiris na našu ľavicovú politiku. Nachádza v nej podobné prvky ako u nich doma? Že teda či máme spokojne spávať :-)
Igor Lehocký | 09-01-2012 09:36:54
Ahoj Sotiris. Všade na svete to tak bolo, je a vždy bude, že obyvatelia Grécka si musia uvedomiť, že majú moc vo svojich rukách. Tak ako sa viete zjednotiť na štrajky, ktoré u Vás vidíme, tak je možné sa vysporiadať aj s tými, ktorí spôsobili dnešný stav u Vás. Nikto iný Vám to nevyrieši, len Vy sami obyvatelia Grécka. Od tých istých politikov, ako všade na svete, sa dočkáte iba ďalších klamstiev a podvodov.
Registrovaný saxionis sotiris saxionis sotiris | 08-01-2012 22:08:16
ahoj.aj ked ta politicka strana je socialisticka teraz vlastne mame fasizmus.anicili demokraciu.a tych ,ktorych by sme mali zdanit ako pises, to nerobia lebo vlastne oni vladnu.toto je pravda.v mene penazi nicia obcanov svojej vlastnej krajiny.vzdy platia a doplacaju ti,ktori su stredna a nizsia vrstva.toto je ich ciel.aby znicili tieto vrstvy zostali bohati a vlastne sa na tom obohacovali.vlastne bohati sa stavaju bohatimi a chudobni chudobnejsimi.vacsinou tyto,ktori kradnu a robia vsetko toto su chraneni imunitou.toto je ta spravodlivost.
Registrovaný saxionis sotiris saxionis sotiris | 08-01-2012 21:50:16
ahoj na slovensko.suhlasim zo vsetkym co vravis aletento problem ma velmi hlboke korene.vsetci tyto su ako jedna rodina.vsetci kradli a dali sa podplacat.ti ,ktori su cestni a ich je velmi malo nemozu bojovat proti takemuto zhnitemu a skorumpovanemu systemu.greci sa neburia lebo kazdy den sa nam vyhrazaju.ze ked nebudeme robit to co oni chcu sa vratime so stredoveku.a ked sa to tak vezme sme uz tam.ale ked mas rodinu tak sa bojis co bude zajtra.vzburis sa len vtedy ked uz nebudes mat inu moznost ako co jest ako platit ucty atd.a nakoniec ti hovorim ze nasa ustava je porusena a napadana tieto posledne dva roky.a najvyssi sud nerobi nic.asi preco?dakujem
Igor Lehocký | 08-01-2012 21:02:38
Sotiris, pozdravujem ťa do Grécka. Chcem sa opýtať jednu vec. Určite aj u Vás máte políciu, Trestný zákon, najvyšší Grécky súd, máte svoju Ústavu. Neexistuje nič, čo by mohlo spomínaných politikov zatknúť a spravodlivo potrestať? Vaši ľudia sa nevzbúria. Prečo verejne nekričíte mená politikov, ktorí súčasný stav zapríčinili?
Erich | 08-01-2012 19:48:47
Ale veď máte vo vláde 30 rokov socialistov - ako sa toto mohlo stať? Skúste zdaniť 23 najväčších platiteľov dane z príjmu. Alebo dodatočne zdaniť banky. Aha - všetky dane sa nakoniec prenášajú na občana, pretože si ich podnik zahrnie do ceny?

Toto platí aj pre nás - nepýtať od EÚ dotácie. Nepotrebujeme ich. Úplne stačí, keď nám namiesto peňazí pošlú niekoľkých sudcov, prokurátorov, kontrolórov a vyšetrovateľov.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign