Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Gréci sa nám smejú. A nečudujem sa im...

Miloš MajkoDátum29. 06. 2015 09:55:07TémaTak to vidím ja...
200

O Grécku, lenivosti Grékov, o nezmyselnosti  požičiavania ich krajine miliardy Eur bez adekvátnej zábezpeky vo forme pozemkov napr. na ich ostrovoch a malej istote návratnosti pôžičky od roku  2010 som toho napísal dosť. Je smutné aj pre naše deti, že som sa nemýlil.

Pred 5 rokmi som tu na  SOL prísal toto:

Niektorí Grécki štátni úradníci poberali platy za tri zamestnania. Je to normálne?

Miloš MajkoDátum04. 05. 2010 18:41:15TémaEkonomika |

Všetkým nám je nad slnko jasné, že o výške pôžičky Grécku je rozhodnuté. A aj to, že ju dostane. Či to je správne - nie je podstatné čo si myslia bežní ľudia, dôležité sú dohody ktoré padli v EÚ. My sa môžeme iba zamyslieť nad morálnosťou pomoci niekomu, kto desaťročia žil nad pomery, vyciciaval sociálny systém, klamal a priživoval sa na dôvere tých, ktorých dnes prosí o pomoc.

Nad logikou pomoci niekomu, kto sa má násobkami lepšie ako sa majú tí, ktorí pomáhať majú. V súvislosti s Gréckom vychádzajú na povrch šokujúce fakty. Ako som písal už asi pred dvomi týždňami, 45 miliárd Euro je pre Grécko málo. O pár dní to jednoznačne vyšlo najavo. Už je reč o 120 miliardách. Šokujúce sú však informácie, že štátni úradníci pri odchode zo zamestnania poberali 100 mesačné odstupné. 9 rokov platov - to by prekonala už snáď iba doživotná renta vo výške plných mesačných platov. Rôzne bonusy - napr. za príchod do práce načas (nie za nadčas), fiktívne komisie - komisia na správu asi 80 rokov vyschnutého jazera (to boli určite dedičné funkcie), 13 a 14 plat spolu s podobným modelom u dôchodkov, vyplácanie nezmyselných bonusov pri Veľkej noci a Vianociach... Dôchodky vyššie ako u nás platy vysokokvalifikovaných menežérov súkromných firiem.

Dnes vyšla na povrch ďalšia perlička - minimálne 10 % štátnych zamestnancov poberá platy v troch štátnych zamestnaniach súčasne. Priemerný odchod do dôchodku v 53 rokoch. Už tomuto sa dá povedať - pokročilé štádium socializmu. To my sme do tohto vývojového štádia za 40 rokov nedospeli. Našťastie... A to sme sa ešte určite nedozvedeli všetko. Čím nás ešte prekvapia Grécki štátni úradníci?

MMF a EÚ bola odsúhlasená pomoc Grécku a následne aj opatrenia, ktoré sú nevyhnuté k tomu, aby sa návratnosť pôžičky dala vypočítať aspoň teoreticky. Grékom sa však priťahovanie opaskov možno ešte stále ani nie na náš štandard - stále budú naši dôchodcovia chudobnými príbuznými - nepáči. Prestali pracovať a vyšli do ulíc. Násilnosti sa stupňujú a prichádza k otvoreným konfliktom medzi demonštrantami a políciou. Odborári obsadili Akropolu a vyzvali zástupcov MMF a EÚ aby odišli a nediktovali im, čo majú robiť. - Súhlasím. Asi je naozaj treba vedieť, kedy odísť. A nechať Grékov, aby si svoje problémy vyriešili sami.

- - -

Dokonca ešte o niečo  skôr  24. apríla  2010, tada prakticky pred viac ako 5 rokmi som to so situáciou v Grécku videl takto - článok kopírujem celý a bez zmien:

Zásady ekonomiky nepovolia. Vo vašej či mojej peňaženke, vo firme, v meste, ba ako ukázal vývoj - ani v štáte.

Grécko včera požiadalo medzinárodné inštitúcie o finančnú pomoc. Nie, nepotrebujú na frape, ktoré si turisti už dosť dlho a dosť draho v ich kaviarniach dávajú... Nepotrebujú požičať niekoľko zanedbateľných Euro - prvá injekcia ktorá by mala zabrániť štátnemu bankrotu predstavuje 45 miliárd Euro.

Čo bude nasledovať, dnes nevie s istotou povedať nikto. Nechcem sa zaoberať vyslovene ekonomikou - nie som ekonóm. Spomeniem však jednu z možných príčin.

Do Grécka som za ostatné tri roky cestoval niekoľko krát. Plány na obchodovanie boli veľké na obdivoch stranách. Detaily nie sú podstatné, stačí keď uvediem, že reálne podnikanie s touto oblasťou EÚ bolo a je nereálne. Trvalo mi - dnes sa tomu čudujem - hodne dlho, kým som pochopil, že sľubov tamojší podnikatelia dokážu dať hodne, no ich plnenie by asi potrebovalo niekoľko životov bežného smrteľníka. Mesiace čakať na prospekty, technické parametre či zmluvy však nemá zmysel. Budme realisti - svet sa rozvíja, rozvoj však lenivcov obíde. A obišiel.

Patrím medzi kávičkárov a keď nemám mať kvalitu, keďže závislosť nepociťujem, takže radšej nekvalitu vynechávam. Kvalita v Grécku je, no s obsluhou na juhu Peloponézu to je iné. Je osobne mám niekoľkokrát skúsené, že pätnásť minútové čakanie na obsluhu aj mimo sezóny nie je ničím výnimočným. Keď som sa spýtal domáceho, ako to je možné, odpoveď bola rýchla a jednoznačná - "ste v južanskej krajine, tu sme leniví a potrebujeme kľud. Musíme mať siestu, kľud a nenecháme sa uštvať! Prišli ste na návštevu - prispôsobte sa!" Podobne rozmýšľajú Taliani, Španieli, Portugalci... Všetko južania - na druhý kontinent teraz zachádzať nebudem. Siesta je národnou tradíciou. Lenivosť, kľud a nerozčuľovanie sa pri práci je štandardom. Ani oni sa v práci nezvyknú pretrhnúť a aj ich krajiny majú vážne finančné problémy. - Prispôsobil som sa. Na caffe som počkal. Chutilo. Vrátil som sa domov, do deja, kde je deň krátky na vybavenie potrebného. Dnes počúvam - že leniví Gréci prežrali viacej, ako mali v peňaženke. A ešte aj roky klamali. Klamali tých, ktorých dnes prosia o pomoc. Tých, ktorých nútili prispôsobiť sa ich lenivosti. Nebolo by férovejšie uznať, že niečo nedomysleli,že žili nad pomery a nezaťažovať ostatných iba ich problémami?

Nie som ekonóm, no nebolo by pre menovú úniu prijateľnejšie vystúpenie Grécka a neohrozovanie kurzu a dôveryhodnosti Eura touto krajinou? Nebude poskytnutá pomoc precedensom, na ktorý sa v možno krátkej budúcnosti odvolajú ďalšie krajiny, ktoré doteraz plytvali a hýčkali svojich v práci málo sa snažiacich občanov? A ak sa v budúcnosti únia rozhodne dlh povedzme Španielska, či Talianska nezalepiť - akým právom?

Určite padne aj upozornenie - nejde o dar, ale pôžičku s výhodným úrokom. Ešte máme v živej pamäti, čo spôsobí požičiavanie vopred nesolventným dlžníkom. Je to na pováženie. I toto je situácia, v ktorej asi nie je cesta dobrá a zlá. Je iba zlá a ešte horšia. I chirurg sa však v jednej chvíli musí odhodlať urobiť i keď bolestivý, no radikálny rez. Amputáciou odumierajúcej nohy možno zachráni život pacientovi. Na záver - vo vážnych finančných problémoch sa plácajú ekonomiky už menovaných južanských krajín. Prečo asi prosperujú krajiny severnej Európy?

- - -

Máme polovicu roka  2015 a Gréci sa nám smejú. Poskladali sme sa im na niekoľko  stoviek miliárd Eurové úvery, o ktorých vrátení vláda populistických bláznov a polobláznov vypísala referendum.

Grécku sa končí druhá miliardová pomoc fakt zodpovedných krajín  EÚ a leniví Gréci sami majú rozhodnúť, či dlhy za nich zaplatia naši dôchodcovia, podnikatelia pracujúci, naše deti a vnuci.

Je smutné, že úvery bez akéhokoľvek reálneho zabezpečenia Gréckom  ešte aj dnes obhajujú aj naši politici a považujú ich za správne. Mám hypotekárny úver tak, ako desiatky tisíc rodín v našej krajine. Mám však podpísané ručenie majetkom, dve blanko zmenky  a 20 rokov nadomnou vysí riziko vysťahovania na ulicu bez náhradného ubytovania. Volení zástupcovia aj našej krajiny sa bez problémov podpísali pod záväzok, ktorý platíme my a nie oni. Pýtam sa - dokedy bude tolerovaný stav, v ktorom niekoľko bohatých rozhoduje a milióny chudobných platia?


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Nesťažujte sa. | 06-07-2015 19:36:48
Zvolili ste si Fica, Sereďania? Zvolili ste si v minulosti Mečiara? Zvolili. Pokiaľ nezískate rozum, a to hlavne vaši starí/rodičia, potiaľ si politici budú robiť s nami, čo chcú. Nezabudnite vo voľbách v r. 2016 zase voliť Fica a spol.
keď padlo slovo | 01-07-2015 00:37:13
reštrukturalizácia, hneď mi to pripomenulo kauzu Váhostav.
gulak | 30-06-2015 17:05:06
Túto nehoráznu drzosť Grekom poradil predseda europskej rady Donald Tusk(asi by sa mal premenovať na Káčera Donalda)..po vypršaní dohody existuje záchranný program ESM...vivat grécki boľševici...zase asi v.y.j.e.b.e.t.e s EU...ktovie prečo teraz mlčí najznámejší birmovaný komunista na Slovensku..
tak tí blbci z Bruselu sa nechajú opiť rožkom | 30-06-2015 16:52:37
Grécko predložilo veriteľom nový návrh na poskytnutie finančnej pomoci. Požaduje dvojročnú dohodu s únijným záchranným fondom ESM (eurovalom) a súbežnú reštrukturalizáciu dlhu.
Oznámil to v utorok podľa agentúry Reuters úrad gréckeho premiéra Alexisa Tsiprasa. Grécko má o niekoľko hodín uhradiť dlžnú splátku Medzinárodnému menovému fondu, inak sa dostane do omeškania so splácaním dlhu.
Grécka vláda v utorok navrhla dvojročnú dohodu s ESM (Európskym stabilizačným mechanizmom) na úplné pokrytie svojich finančných potrieb a na paralelnú reštrukturalizáciu dlhu,\" oznámila podľa agentúry Reuters vláda vo vyhlásení. „Grécko zostáva pri rokovacom stole,“ píše sa tiež v komuniké. Atény budú podľa komuniké vždy usilovať o „schodné riešenia“, aby zostali v eurozóne.

ESM vo svojej júnovej správe konštatoval, že grécky štátny dlh je aj napriek svojej zdanlivo vysokej úrovni udržateľný. Eurozóna totiž už krajine jeho značnú časť odpustila a Atény jej nemusia osem rokov splácať úroky ani istinu.
http://spravy.pravda.sk/ekonomika/clanok/360119-greci-maju-novy-plan-ziadaju-peniaze-aj-restrukturalizaciu-dlhu/
anonym | 30-06-2015 09:28:33
Pretoze ako dobre vies nerozhoduju obcania ale politici. Preto.
re Miso | 30-06-2015 07:38:47
Prečo to všetko Greci neodmietli hned na začiatku, všetky tie mld čo sa tam naliali ako do bezodnej studne...??? Prečo vtedy hrdo a bez pomoci neodišli z EU. My teraz za nich zacvakame 1,5 mld € ..!!!!! Žobraci budeme prispievať na ich blahobyt čo dotvedy mali.
Miso | 29-06-2015 19:51:48
Trocha humoru ohladom dolezitosti nazorov vsetkych tych analytikov komentujucich vyvoj v Grecku a vlastne uuuuplne vsade na svete :-)

Dva kanibalové nastoupí do firmy.
Dva roky se nic neděje, ale po dvou letech za nimi přijde ředitel a říká jim:
„Heleďte, už tři dny nikdo neviděl uklízečku, všude se válí hromada bordelu, brodíme se tu odpadkama, záchody jsou pochcaný, strašně to na nich smrdí.... Nesežrali jste ji náhodou?“
Oba kanibalové zavrtí hlavou: „Ale šéfe, to by jsme si přece nedovolili, děláme v prosperující firmě, která nám pomohla se civilizovat, snažíme se ze všech sil, aby jsme byli prospěšní a pomáhali firmě prosperovat, tohle fakt ne. Navíc, vždyť by nám bylo jasné, že kdyby jsme ji sežrali, tak by podezření padlo jako první na nás, ne?“
Šéf pokrčí rameny a mávne rukou: „No, dobře, chlapci, věřím vám, třeba se jí jen něco stalo,“ a odejde.
Sotva zavře dveře, jeden kanibal se otočí ke druhému a seřve ho:
„Ty jeden debilní idiote! Co jsme si řekli, když jsme sem nastupovali? Nežrat nikoho důležitého!!!! Dva roky tu žereme manažery, náměstky, asistenty ředitele a nikdo na nic nepřišel, a sotva ty magore sežereš uklízečku, hned je problém.“
Miso | 29-06-2015 19:43:20
Nemyslim si, ze by sa nam Greci smiali. Oni sami najlepsie vedia v akom probleme su. Len maju premiera, ktory sa odvazil povedat NIE dalsiemu zdieraniu obycajnych ludi. Obyvatelia Grecka nemozu za cachre machre svojich byvalych politikov podplacanych nadnarodnymi bankami. Tsiprasovo rozhodnutie je spravne. Nie je to ziadny populisticky blazon ani poloblazon. Preco by mali mat banky socializmus a my ako obycajni ludia sme mali platit kapitalizmus? Ten clovek inak robi to, k comu vyzyva autor clanku. Ukoncit tu hru s miliardovymi sumami a ist si dalej svojou cestou. Tak nechapem, preco ho autor clanku oznacuje za blazna. Podla mna to je statocny muz, ktoremu ide viac o dobro jeho ludi nez o plnu penazenku. Za taketo veci, ku ktorym sa on odhodlal, tak za tie kapital dava ludi zabijat a on to velmi dobre vie, ze mu ide o zivot. Ja si ho vazim a cakam, kedy sa aj na Slovensku konecne zjavi politik povazujuci za dolezitejsie principy nez kvazi \"prirodzenu\" logiku kapitalu. Nepotrebujeme k zivotu uctovne vykazy bank a mudrosti analytikov. Potrebujeme suche a teple miesto na spanie, vodu a jedlo a rodinu okolo seba. Ostatne je kapitalisticky kabaret bohatych zmrdov.
gulak | 29-06-2015 18:21:59
Grecko má dlhobu asi 330 miliárd eur so splatnosťou 35 rokov...ročné úroky 2%..to sú menšie úroky,ako ked si požičiava Nemecko..a prečo by sme mali aj my zachranovať Grékov..no preto,lebo sme v eurozone..je zaujímavé,že ekonomovia tvrdia,že pre eurozonu by bolo lepšie,keby Grécko opustilo eurozonu,ale politici tvrdia opak..asi preto,že už vstup Grecka do eurozony bol podfuk...impotentný Brusel aj napriek tomu,že je impotetný..tak toho do***** a ešte dojebe dosť
pre jozef | 29-06-2015 17:28:46
Pan Jozef,neblaznite!
Jozef | 29-06-2015 14:56:58
nemas pravdu.
\"V období 2007 – 2013 išlo až o 11,3 miliardy eur. V skutočnosti však zatiaľ SR vyčerpala len 8,64 miliardy, pričom do rozpočtu EÚ v tom čase odviedla 3,34 miliardy eur. „Čistý“ prínos je tak len vo výške 5,3 miliardy.\"

Eurofondy logicky nikdy fungovať nemôžu – ak pod fungovaním myslíme to, že za peniaze daňovníkov prinesú najvyššiu možnú hodnotu.

Nejde tu však o porovnávanie s nejakými dokonalými alternatívami, ale o to, aké tendencie sú pri jednotlivých spôsoboch využitia peňazí.

Európska únia nemá žiadne peniaze okrem tých, ktoré zoberie daňovníkom. Všetky „investície“ z eurofondov tak idú nutne na úkor investícií v súkromnom sektore.

Viera, že eurofondy môžu priniesť vyššiu hodnotu ako súkromné investície tak vyplýva z presvedčenia, že byrokrati dokážu peniaze prerozdeľovať efektívnejšie ako trh.

Byrokratom však oproti trhu chýba napríklad signál zisku a straty. Bez tohto signálu byrokrati nielenže nikdy nemôžu zistiť, ktorá investícia je viac žiaduca ako iná, ale ani len to, či vykonaná investícia nie je čistým plytvaním.
demokracia | 29-06-2015 14:54:50
...a mame to tu: niekedy sa u nas stavalo \"na banany\" dnes sa stoj na peniaze (Greci pred bankomatmi)
...ale sme to s tou akoze demokraciou dopracovali
demokracia | 29-06-2015 14:42:22
EU nam da tolko, kolko vie, ze do nej nalejeme. Mozno teraz to kulminuje okolo 1:1, ale casom to pojde v nas neprospech.
Pokial by mala EU splnant ten ucel, za akym bola zalozena, davno by sme boli na rovnakej urovni s Nemcami, Francuzmi a pod..
Preco asi nie sme???
Jozef | 29-06-2015 14:29:56
nie 800 mio, ale 1,53mlrd.
A ano viem, ze sme dostali viac ako sme dali.
Ale viem aj to, ze takto ucelovo viazane fondy su drahe. Napr. do r. 2010 nas kazde euro z eu stalo nase euro, az po tomto roku to zacalo klesat na cca 90 centov nasich na EU euro.
A okrem toho, ze tieto eu fondy pritahuju klientelizmus a korupciu, je to vo vela pripadoch plytvanie peniazmi.
Ide o to, ze sa realizuju casto nepotrebne projekty, a este kazdy musi byt pekne draho spropagovany, aby vsetci viedeli, ze to ta dobra teta EU...
pre demokracia | 29-06-2015 14:21:59
Tie banky tie peniaze uz maju davno naspat,aj s urokami,preto davaju tie pozicky,lebo vedia,ze ich danovi platici vyplatia,banky a spekulantov treba doraznejsie brat na uzdu,lebo ak bude spolocnost taka neoliberalna,tak sa dockame este tazkych casov.
pre jozef | 29-06-2015 14:12:21
Pokial ja viem,tak Slovensko dostane ovela viac ako dava za druhe peniaze su z IVF a z EZB, ruci za ne euroval,kde Slovensko ruci z 800 milionmi.A to odkial mate,ze Grecko nechce splacat,doteraz splatilo kazdu jednu pohladavku a to presne do terminu.
Jozef | 29-06-2015 13:56:12
j.r. bludy sirite Vy.
Odkial asi EU berie prachy, ktore ppo pozicke greci preondili a teraz nechcu vracat?
Nie je to nahodov cca v 75% z prispevkov clenskych statov?
Takze aj slovakov to stalo nejaky ten centik.
A teraz v ramci zaruky euroval, to este porastie.
j.r.nem. | 29-06-2015 13:18:19
Zatial to nestalo Slovensko ani centik,tak nesirte zase bludy.
demokracia | 29-06-2015 13:13:20
dnes ani jedna banka nepozicia peniaze len tak - zadarmo, bez uroku.
Pri Grecku vsak nemecke (a nielen nemecke) banky pozicali velke peniaze a teraz chcu peniaze naspat aj s urokmi.
Banky ktore pozicoavali vedeli, ze Grecko nema sancu splatit ten dlh, no tiez vedeli, ze EU ano - a presne teraz nastupuje europska chudoba - tak teda platme!
pre demokracia | 29-06-2015 13:07:21
Vy uz vobec neviete o co sa jedna.Aj ked hadam nebude mat Grecko eur.ako menu,bude i nadalej v EU a v Nato tak ci tak.Pletiete vsetko dohromady ,jedno nema ni spolocneho s druhym.
Seredan | 29-06-2015 12:50:50
Treba si spomenut ako Amerika a Nemecko tlacili Europu aby sme zachranovali grecko. My ako mala krajina ktora je podriadena velkym krajinam sme moc moznosti nemali.
nech si to zaplatia nemci....
anonym | 29-06-2015 12:40:52
demokracia suhlas
anonym | 29-06-2015 12:39:52
Pan Majko este taka mala otazka. Ako vy ako obcam viete ovplyvnit to za akych podmienok si poziciava SR, alebo vysku dochodkov. Ako obcan nijako. Samozrejme su tu volby, ale v zasade plati len nasledovne, ze ak zvolite jedneho bude zle ak druheho tak bude este horsie. A takto mohli obycajní greci ovplyvnit poziciavanie od bank a vysku dochodkov. Preto nesuhlasim, ze greci su lenivy a prezieraju nase peniaze a toboz nie ze sa nam smeju.
Je to len hra o nejake euro ktore nam malo priniest financnu stabilitu aspon tak nam to prezentovali.No zial nepodarilo sa.
A kedze Grecko nemoze devalvovat pretoze ma euro a nie drachmu, musia tam prudit eura stale, pokym bude Grecko clenom eu a nezmeni to nikto na tomto svete, pretoze ide o peniaze!
demokracia | 29-06-2015 12:37:08
EU ako prisluhovac NATO jednoznacne Grecko potrebuje uz len z politickeho usporiadania.
Podobne je tak Bulharsko, Rumunsko.
NATO ma pod palcom alebo inak povedane ma pristup k moriam (oceanom) = strategicke dovody.
Staci si pozdriet mapu a porozmyslat.
Vsetko ostatne je len bud lakacka alebo zahmlievanie snahy USA ovladnut a rozvratit Europu a Rusko.
pre majko | 29-06-2015 12:24:29
Nova vlada je od januara,co ste Vy kedy pisal,to som nesledoval,ide o to,ze tato tetrajsia vlada mohla zatocit. s tym bordelom co doteraz v Grecku existoval a zrejme to nebude mozne.Ked referendum skonci tak ,ze terajsia vlada bude musiet odstupit a budu nove volby,ktore vyhra zase nejaka strana korupcie, v tom momente sa dohodnu o vsetkom a cirkus pojde dalej.
j.r.nem. | 29-06-2015 12:18:36
Este nieco dodatok,skuste volit na Slovensku krajne vlavo,alebo krajne vpravo,budete vidiet ako s Vami Brusel zatoci,ta prava suverenita krajiny je bohuzial len na papieri.Cudujem sa ,ze sa ako tak drzi Orban v Madarsku,ale i on uz musel parkrat zaveslovat naspat!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-06-2015 12:14:54
j.r.nem. | 29-06-2015 12:08:01 | - za 5 mesiacov? Pozrite sa na datumy publikovania clankov.

Na SOL v rubrike EKONOMIKA najdete dalsie clanky pisane priebezne. O nakupoch Grekov - nove ponorky, budovanie parkov.

Ako som napisal - kruto sa politici zahrali s nami, nie s nimi...
j.r.nem. | 29-06-2015 12:08:01
Samozrejme ze napisem,vobec sa nechcem Grekov zastavat,ale neda mi nikdy,ked sa pausalne o niecom rozhoduje.Za prve,Grecko teraz vobec pozicku nechce,chce predlzit urcite terminy.Za druhe,tento cely cirkus je cisto politicka zalezitost.Doteraz EUro zona sa vobec nezaujimala co presne a ako.Trojka nadiktovala program sporenia a do Grecka sa veselo pumpovali nove a nove peniaze.Tento diktat mal na svedomi,ze rapidne vzrastla nezamestnanost dlh narastol do astronomickych vysok.Greci toho mali plne zuby a zvolili si terajsiu vladu,lebo za pet rokov sa hospodarstvo Grecka uplne zosypalo,lebo nestaci len sporit,musi sa investovat atd.V tom momente,ako sa dostala k moci krajne lavicova vlada,ktora vlastne chcela,vsetky tie nedostatky vo vyberani dani a aby ajti bohati prispievali,v tom momente zacali,hlavne Nemci tuto vladu odsudzovat,klast vselijake poziadavky a vlastne to co tie korupcne vlady predtym za desat rokov posrali,mala tato vlada za 5.mesiacov vyriesit,Je to hnusna politika.V tej dobe,ked obycajni ludia hladuju,nemaju lekarsku starostlivost atd,stacili grecki oligarchovia vyviest z Grecka do 100 miliardu dolarov.Nemam tolko casu,vsetky tieto ciny a nespravedlnosti vypisovat,ale jedno je iste.Eu nechce aby toto urobilo skolu a vo Spanielsku a portugalsku tiez ludia volili lavicu na sposob Grecka,je to politicke rozhodnutie a nie ekonomicke,lebo dotial to danovych poplatnikov nic nestalo a keby sa dohodli tak ani potom nie.Ked ale vystvu Grecko z eura,potom nie je vobec ziadna moznost ze Grecko niekedy svoj dlh splati,no a potom dojdu na radu danovi poplatnici.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-06-2015 12:06:46
anonym | 29-06-2015 12:02:14 | - je uplne irelevantne, preco im poziciavali nemecke banky.

Pre nas je predsa podstatne, ze tie prachy prezrali a nasledne to ini tym bankam zaplatili, nie?

To je tak vysoka matematika? Ked nebudem ja splacat uver predsa ho nebude sanovat moj sused. A uz uplne nie diskutujuci slovensky dochodca zijuci v Nemecku...

Ekonomiku neoklames - peniaze sa nestratili - prezrali ich Greci a politici...
anonym | 29-06-2015 12:02:14
Viete podla mna sa urcití ludia /hovorme im bankari/ snazia cez \"mienkotvorne media\" vytvorit obraz o grekoch aky tu prezentujete. Skor sa treba zamysliet nad tym preco im hlavne nemecke banky poziciavali ked vedeli, ze im to nedokazu splatit. No pretoze vedeli, ze pride EU s navrhom aby sa aj chodobne staty EU ako je aj Slovensko poskladalo na pozicku, ktora samozrejme nebude nikdy splatena a este sa nedostane ani k obcanom grecka ale opat skonci v banke. Ved je to prehladne. Netahal by som obycajnych obcanov grecka do tejto hry.
Jozef | 29-06-2015 11:56:43
feldkurát Katz: Máme uherák, olejovky, lososa a budeme mít smažená vajíčka. To se nám to hoduje, když nám lidi pučujou peníze.
onanym | 29-06-2015 11:28:12
Nic v zlom, ale s clankom suhlasim. Hovori sa, ze obycajni ludia za to nemozu...Ba, mozu. Sami si volili tych, ktori si ich pekne rozmaznali a teraz su tam, kde su. Myslim, ze ten \"grexit\" vyjde lacnejsie, ako neustale pchanie peniazi do ciernej diery. Viem, ze je to zlozite, ale preco by si mali utahovat opasky vecne napr. nasi dochodcovia, pracujuci..Pri nasich mzdach, dochodkoch? Preco by sme mali dotovat inych... Je to smutne, no je to fakt..
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-06-2015 10:56:37
j.r.nem. | 29-06-2015 10:44:15 | - ubezpecujem Vas, ze viem uplne presne, kto sa nabalil. Kto nechcel sanovat vlastne banky a komu sme sa poskladali na minimalne zazehnanie straty.

To, ze su Greci lenivy je fakt a uznavaju to aj oni samotni. Osobne som tam bol niekolko krat a to aj ako podnikatel.

Na SOL najdete rozhovor natoceny v PN s Grekom, ktory tu bol na navsteve.

Priniesol som rozhovor so Slovakom, ktory priamo v GR na Peloponeze podnikal viac ako 10 rokov.

Vcera v noci som s nim telefonoval znovu a preberali sme prave tuto temu.

Ak uver poskytnut tak jednoznacne s rucenim. Inak nie, resp. ti, ktori ho poskytli by mali skoncit bez majetkov a v base.

Teraz mate moznost napisat Vy, ako to vidite. Nie vseobecne placat o populizme, ale skuste konkretne. Aspon nieco... ;-)
j.r.nem. | 29-06-2015 10:44:15
Pan Majko,bolo by dobre,keby ste sa sa lepsie zoznamil,kto sa nabalil,o co tu ide a ked takto Vy ,ako nesmierne pracovity clovek,takto ohodnotite Grekov.vzdy pisete o tom,ze viete na rozdiel od nas ,co pisete,tentokrat jeto ale nesmierny populizmus,co tu predvadzate.
Gréci | 29-06-2015 10:31:49
Volení zástupcovia v našej krajine, ako je nám to už dávno známe, sú ľudia veľkého srdca, dobroprajní, ale len k cudzím. Keby boli tak dobroprajní k našim ľuďom a hlavne k tým, čo na nich robia. Veľmi rodi sa predvádzajú pred svetom ako im záleží na našich ľuďoch. Najnovšie poslanie špeciálu do Tuniska. Čo to má znamenať? Veď každý ide navlastné riziko. To mala zabezpečiť cestovná kancelária. A kto to všetko zaplatí? Zaplatili prevoz špeciálom tí dvaja dobrodruhovia čo lietali na rogale v Pakistane? Túto rundu zaplatíme my, tak ako aj lietanie každý týždeň nášho prezidenta.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign