Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Gréci navrhujú zatiaľ "najväčšie ústupky" veriteľom. Čo je toto za zvrátenosť?

Miloš MajkoDátum10. 07. 2015 09:44:14TémaTak to vidím ja...
200

Politici z Atén nakoniec zostavili a únii odoslali toľko očakávaný návrh reforiem a ďalších úsporných opatrení, ktoré by mali do ich rozpočtu priniesť viac ako 12 miliard Eur. V kontexte s poslednými desiatimi rokmia tiež nedávnymi udalosťami, no a samozrejme so situáciou u nás to ale vyzerá skôr ako nemiestny žart.

Gréci totiž sľubujú radikálne zmeny v daňovej oblasti s tým, že obyvatelia môžu očakávať prudký nárast daní. Opatrenia majú zasiahnuť aj dôchodkový systém a dokonca sa má škrtať aj vo výdavkoch na obranu krajiny. Má sa zvýšiť DPH na 23%, ďalej má byť zvýšená DPH v hoteliérskych službách zo 6,5 na 13%, má byť zvýšená daň z príjmu firiem z 26 na 28%, majú sa sprísniť podmienky na predčasný dôchodok, majú byť zvýšené dane pre spoločnosti lodiarskeho priemyslu, ba dokonca majú byť zrušené daňové výnimky pre grécke ostrovy, množstvo tovarov a služieb, čomu sa doteraz grécka vláda intenzívne bránila. No a že budú v jasnom časovom horizonte odkonca privatizovať štátne spoločnosti. Bolo by to zaujímavé, keby tento návrh opatrení nebol podmienený prerokovaním gréckeho parlamentu a keby Gréci neboli napríklad od Slovenska takpovediac min. desaťročne pozadu. Čo to znamená?

23% DPH sme mali dávno, 6,5% DPH, ktorú majú oni ešte dnes na hoteliérske služby my si viac ako desať rokov nepamätáme ani na lieky či základné potraviny. Oni ju dnes ešte len navrhujú na 13%, no my v týchto daniach dlhodobo frčíme na plnej dani bez akýchkoľvek zliav. Nemáme žiadne plošné zvýhodnenia práve opačne v tomto roku tisíce firiem v strate, teda bez peňazí museli zaplatiť štátu dokonca "daň zo straty". U nás nepoberali desiatky tisíc ľudí po dlhé desaťročia 3,4, či 5 platov od štátu za fiktívne zamestnania, nepoberali dôchodok na roky mŕtvych príbuzných a napriek tomu, že aj u nás je to so šetrením v štáte všelijaké, o tuneloch na štátny rozpočet Grécka z minulosti sa nám môže len snívať.

Napriek tomu je Slovensko spolu s Maltou tými krajinami, ktoré na počet obyvateľov a HDP postihnú záruky dané za pôžičky Grécku najviac.

Takže teda Gréci si v nedeľu v krajine všeobecným hlasovaním rozhodli, že šetriť nechcú. Teraz bude rozhodovať parlament, či predsalen nejaké ústupky veriteľom urobia. No nie je to zadarmo. 53 miliard Eur, ktoré žiadajú sú až príliš vysokou cenou pri 175%-nom deficite a len teoretických šanciach, že ak aj opatrenia prípadne prijmú budú mať nejakú trvácnosť a prinesú požadované výsledky.

Médiá i politici túto maškarádu nazývajú zatiaľ najväčšími ústupkami zo strany Grécka voči veriteľom. Ako som písal už v minulosti, Gréci začali písať určitým spôsobom novú históriu v pojmoch a dojmoch týkajúcich sa zásadných pravidiel ekonomiky. Nerobia totiž veľkorysé ústupky veritelia svojim dlžníkom, ale opačne dlžníci veriteľom. Choré, scestné a čím skôr za umožnenie týchto zvráteností skončí niekto kompetentný bez majetku a v base, tým menej škôd politici v ekonomike spôsobia.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
gulak | 13-07-2015 10:08:39
Impotentná EU a bruselský europrotektoriát schválili naoko,akési kvázi grécke reformy,ktoré aj tak nikdy nebudú splnené..a,čo potom,ked prešustrujú aj týchto 80 miliárd...nemecký protektorát funguje dalej..
Grécki dôchodcovia plačú že nemôžu dôstojne žiť | 13-07-2015 09:46:11
\"Ako zistil výskumný inštitút z prostredia najväčších gréckych odborov INE-GSEE, priemerný dôchodok sa v krajine znížil z 1350 eur mesačne z roku 2009 na 833 eur mesačne. Podľa analytického portálu macropolis.gr je to v súčasnosti v priemere 884 eur.\"
P.S.Ešte že máme v EÚ blbých Slovákov s 300 EUR dôchodkami,ktorí ohnú chrbát a zaplatia grécky účet
takže Gréci to majú v "kapse" | 13-07-2015 09:08:58
http://ekonomika.sme.sk/c/7910652/veritelia-sa-dohodli-s-greckom.html?ref=trz
pre Robo | 12-07-2015 08:51:17
To som už dávno písal, že čo nedokázal Hitler vojnou, dokázali to predstavitelia európskej únie. A k tomu dostali aj ocenenie - Nobelovú cena za mier.
Veď to je výsmech! Vývoj EÚ od roku 1952 sa rozvinul od ocele až po /ľudské/ obete!

Inak, plne s tebou súhlasím.
anonym | 11-07-2015 12:51:22
„Príkladom je výber daní. Syriza chcela buchnúť po prstoch oligarchom, ktorí dane neplatia. Tsiprasova vláda však nedostala šancu, Európa ju blokuje. Mimochodom, keby Gréci dnes nemuseli splácať dlhy, peňazí majú dostatok, majú rekordný rozpočtový prebytok. Preto žiadajú odloženie splátok, lebo dlh ich tlačí ku dnu,“ konštatoval Blaha

Navyše, všetky peniaze, ktoré dnes idú Grékom, nešli do Grécka, do ich sociálneho systému, ale francúzskym a nemeckým bankám, ktorým Gréci dlžili peniaze. Cez tieto peniaze si vlastne veľmoci refinancovali vlastné banky. Gréci z toho nič nevideli,“ upozornil Blaha.
Robo Horvath | 11-07-2015 10:38:47
A Ukrajina identicky scenar. Najskôr rozdrbat,potom velkodusne pozicat no a potom kolonizovat,obsadit ,skúpiť a vyciciavat. Ved dobre vedia ze kolko je tam nerastneho bohactva a najurodnejsej pôdy.
gulak | 11-07-2015 10:35:16
Od EMS 58miliard eur od MMF 16 miliard eur...to sa to bude Grékom hodovať..už minimálne 5 rokov sľubujú,že budú šetriť a skutek utek..najlepšie na tejto fraške je to,že tento ich návrh skoncipovali Nemci a Francúzi...a ten názov..že veritalia...to nie sú žiadny veritelia..ale mafiánske skupiny napojené na bankový systém a západné vlády to dobre vedia a aj tak tam peniaze daňových poplatíkov veselo sypú dalej..je to jeden z najväčších podvodov v dejinách EU...
pre robo horvath | 11-07-2015 08:08:16
súhlasím, presne si to vystihol!
S úsmevom | 10-07-2015 22:41:06
S úsmevom a vnútorne úplne presvedčený schválim ďaľšiu nenávratnú pôžičku Grécku aj keď len s hlasom poradným (doma). Je mi totiž úplne jedno komu pôjdu moje dane - či rozkrádačom v tomto štáte alebo gréckym dôchodcom. Dopad na moju rodinu a aj mňa, teda finančný dopad, je úplne rovnaký.
A Aristoteles či Platón aspoň niečo vedeli.


zvrátenosť | 10-07-2015 21:56:05
Zvrátenosťou je to, že aj europoslanci čakajú, kedy budú môcť znova poslať peniaze Grécku. Ako keby len na tento moment čakali. Dobre vedia, že tie tzv. pôžičky nikdy nesplatia, čím vlastne okrádajú občanov svojich krajín. Je to až zarážajúce, keď u nás sa vedie polemika o tom, komu patrí napr. vianočný príspevok pre dôchodcov. Je toho ešte mnoho o čom by sa dalo hovoriť alebo písať. Ale určite to nie je v poriadku.
Robo Horvath | 10-07-2015 20:30:03
Ja tiez drzim grecku palce ale aby sa vy*****i na celu EU a isli svojou cestou. Nizsie dane a potraviny by tam dotiahlo polovicu EU.Je to nadherna a velka krajina kde vsetko narodne bohactvo maju zatial pod svojou kontrolou. Len trulo nevidi ze toto vsetko bol cieleny a dlhodobo pripravovany scenar ako sa zmocnit ich narodneho bohactva a nielen to uz aj uzemia a ostrovov. Tie banky ktore vlastnia veritelia (treba si ich pozriet) im s radostou poziciavali a nasledne neskutocne urocili len preto lebo vedeli ze ich takto dozenu do tejto slepej ulice beznadeje a ze gréci budu musiet zacat tancovat tak ako veritelia budu chciet.A este pritom do toho vychcane zatiahli rucenim aj uz žebrakov ako slonensko a pod.
A oni veritelia teraz chcu. Chcu privatizovat,chcu skupovat,chcu proste vsetko co sa da podmanit v grecku. Od sameho zaciatku veritelia vedeli ako tam politici a uradnici ,tak ako vsade, rozkradaju verejne financie ale namiesto toho aby upozornili a preverili bez problemov len poziciavali a vedeli ze ich dozenu do tohoto stavu aby proste dostali krajinu pod absolutnu kontrolu a vlastnictvo. Ale uz ich zovreli a na svolu volnu cestu nepustia a uz bude nasledovat len privatizacia a direktiva eu. Na rozdiel od nas tam obyvatelia doteraz zili a nie zivorili tak ako je tomu u nas od kedy nastal podobny scenar privatizacie a pod. rabovacky. Este aj teraz robia usaci a im podobna chmrad prieskumne geovrty po celom slovensku aby bolo jasne ze este kde a oco sa da slovensko este ojebat, ale tak nam treba ked sme to dovolili a nechali to zajst az do tohoto stavu uz nezvratnej beznadeje. A teraz ich uz budu len coraz viac zdanovat a vyciciavat tak ako to je aj u nas. Skoda, uz ich drzia pevne v pazuroch a v sachu a daj boze aby sa to tam este cele zvrtlo.
grecko | 10-07-2015 20:09:45
Milí Gréci! Ďalšiu pôžičku vám my slováci už neschválime! Ale slovenská charitatívna nadácia Vaziľa Biľaka vám zadarmo zašle 850 000 kožených opaskov aby sta si mali čo a aj z koho uťahovať!
onanym | 10-07-2015 16:03:37
Tlieska sa grekom ako porazaju \"bankstrov\", len bohuzial pravda je taka, ze tie dlhy niekto platit bude musiet. Len nie banky...Ale ja, vy, my vsetci..PReto nechapem oslavu greckeho \"nie\"..
gulak | 10-07-2015 15:40:05
Pravda je taká,že Grecko časom aj tak opustí eurozonu..tie tzv.ponúkané reformy...to nie sú žiadne reformy...Grecko čaká bud zbankotrovanie,alebo veľká privatizácia...
taka je pravda | 10-07-2015 15:27:53
..vyzývam ficofóbov, ale aj ficofilov, aby sme sa v téme pomoci Grécku zjednotili a žiadali premiéra o vypísania referenda o tom, či poskytnúť ďalšiu pôžičku Grécku a či nie...
...Gréci referendom reformy odmietli a tým poverili svojho premiéra, aby už ďalšie nerobil...taká je pravda...
....Gréci sú bohatší, ako Slováci a je zvrátené, ak chudobný pomáha bohatému, aby sa mal lepšie....nech si pomôže sám...
anonym | 10-07-2015 13:06:35
seredan suhlasim...peniaze z eurovalu isli namiesto grekom komercnym bankam. Obcania eu im nepozicali nic, len pravzali jejich dlhy v komercnych bankach a splacaju ich. Toto je tzv.euroval.
seredan | 10-07-2015 13:06:30
Ale greci netvrdia ze nechcu platit ale maju problem s urokom.
rere | 10-07-2015 12:11:41
Gréci sú veľmi lenivý národ ,česť výnimkám. Zo svojho si uberať nebudú a presne ako tu píšete ,zaplatíme to mi všetci. Vylúčiť z menovej únie ,jednoznačne .Aj v tomto prípade to bude strata pre obyvateľov únie ,ale už sa nebude navyšovať ďalšími pôžičkami
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 10-07-2015 11:43:24
seredan | 10-07-2015 11:25:28 | - ale Grecku pozicali miliardy Eur nie banky, ale obcania krajin EU a ti to za nich v pripade problemov aj zaplatia.

Vy ste masochista? ;-)

Veci sa de facto maju takto - v konecnom dosledku mam uver z banky ja, mozno aj Vy a nakolko peniaze nepojdu k nam, tak to bankam zaplatime my a Greci si to iba uziju...
seredan | 10-07-2015 11:25:28
drzim palce grecku. Treba raz zasadit uder bankam ktore vykoristuju ludi

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign