Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Gorila

Igor LehockýDátum11. 01. 2012 17:41:49TémaKauza GORILA
200

Po 22 rokoch života v demokracii uzrel svetlo sveta dokument, na ktorého tvorbe sa mali podieľať príslušníci tajnej služby, oficiálnej štátnej inštitúcie SR o ktorej dôveryhodnosti môže mať občan po všetkých skúsenostiach svoj názor. Napriek tomu dokument je tu a popisuje činnosť, s ktorou sa bohužiaľ my radoví občania potýkame už spomenutých 22 rokov. Korupcia, klientelizmus, neoprávnené obohacovanie, podvody takých rozmerov, o ktorých sa dalo bez dôkazov iba tušiť a aby to nebolo také jednoduché, tak hlavnými postavami v tejto tragédii sú predstavitelia politických strán. Tí, od ktorých 22 rokov počúvame ako je nutné si každoročne uťahovať opasky, aby sme sa mali ten budúci rok vraj už lepšie, tí ktorí vo svojich programoch politických strán servírovali obyvateľom Slovenska predstavu o boji s korupciou.

Dnes sa o obsahu dokumentu zv. Gorila tí istí politici vyjadrujú pri zachovaní najväčšej opatrnosti a nedôvery tak, že mnohé skutočnosti v ňom uvedené môžu mať a pravdepodobne majú reálny podklad, ktorý písal sám život a jeho protagonistami mali byť oni sami. Toto už zaznelo z úst predsedov jednotlivých politických strán, ktoré v súčastnosti tvoria parlament, teda zákonodárny zbor NR SR. Prezident Policajného zboru SR svojim vyjadrením k obsahu dokumentu zv. Gorila už iba dokreslil to, čo bolo možné tušiť a sice, že obsah dokumentu podľa všetkého reálne popisuje praktiky politickej scény v SR.

Tak teda poďme nahliadnuť, aké praktiky boli predmetom najväčšieho utajenia pred obyvateľmi SR a čo vlastne malo zostať pred verejnosťou utajené, aby v ľuďoch nebola zlomená aj posledná nádej o slušnosti politiky v SR naprieč celému spektru politických strán pôsobiacich v tomto štáte najmenej od roku 1998.

Zdroj: Celý záznam ITP Gorila, publikovaný na dôležité.sk


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Varga | 26-01-2012 12:24:24
Ono taká menšia gorilka je v každom meste a naše nevynímajúc. A je len na nás ako dlho a koľko ju budeme trpieť a prikrmovať. Treba si dať dolu okuliare, cez ktoré je niektoré veci špatne vidieť a gorilku v našom meste treba premiestniť do ZOO. Alebo čo najviac kontrolovať a zverejňovať prísun potravy pre ňu a potom možno skape sama od hladu. Ale samé od seba to často krát nejde a tak tomu treba pomôcť a to tlakom, kontrolou a kritikou verejnosti.
Peter Klokner | 23-01-2012 13:32:45
Súhlasím s tebou, nejde ale ani tak o megaúčasť ako o to že všetko nejako začať musí. Snáď to bude impulz.
Igor Lehocký | 23-01-2012 13:25:15
Peter, akcia 27.1. o 15.00 hod. v Bratislave dopadne dobre. Ľudia prídu, vypočujú si aktérov za mikrofónom, zatlieskajú, zapískajú, zanadávajú a potom odídu domov. Bodka. Dňa 10.3. všetci tí, ktorí budú stáť 27.1. v Bratislave, pôjdu k urnám a tých, na ktorých nadávajú si znovu zvolia a myslím, že na to sa môžme spoľahnúť.
Pokiaľ protest nebude mať charakter celonárodný, pokiaľ nebude opakovaný s verejnými požiadavkami na odchod z politiky všetkých tých, ktorí sú zodpovední za to, čo sa deje v tejto republike a pokiaľ to nebude dosiahnuté, takmer nič sa nezmení. Nič a na to sa môžme tak isto spoľahnúť a celkom neomylne. Ľudí budú mať ďalej za sprostých, sebe si nadelia do sýtosti a za peniaze povedia čokoľvek. Vieš k čomu by som prirovnal slovenských politikov? K fotke Amerických vojakov, ktorí močia na mŕtvych Afgáncov.
Peter Klokner | 23-01-2012 11:46:21
Igor nechajme sa prekvapiť ako dopadne akcia 27.1 o 15.00.
Ak to bude fiasko,nezaslúžime si nič iné iba iba to čo majú teraz v Maďarsku.
Typická ukážka ako sa vytierajú mozgy a ako vyšitá :-)
Iba dodatok, len zo žartu som porovnal preferencie strán s výskytom mien ich papalášov v Gorile :-)
Výsledok ? Momentálne je lepšie tam figurovať :-))))
j.f. | 23-01-2012 10:59:03
Myslel som vplyv v kauzach politickeho razu ako je napriklad tato.
Igor Lehocký | 23-01-2012 09:36:02
O tom, že príslušníci SIS majú už roky vplyv na vyšetrovateľov môže napísať iba niekto, kto vôbec nepozná fungovanie trestného konania a to,ktoré osoby majú v rukách trestné konanie. Ja som sa s tým nikdy nestretol. Tým nechcem samozrejme povedať, že vplyv na trestné konanie nemá niekto, kto za úplatky vie "prehovoriť" orgány činné v trestnom konaní, ale je to vec osobného zlyhania vyšetrovateľa a prokurátora. Koniec koncov, Gorila je celá o úplatkoch a deformácii ekonomiky a zákonov.
j.f. | 23-01-2012 08:35:18
V tejto veci robia kompetentny vsetko od konca. Ako je mozne, ze menovi pani nesedia vo vazbe ako to vidime v ovela menej zavaznejsich pripadoch. Snad preto, aby mohli zahladit dokazy a ovplivnit svedkov. Myslim, ze normalne zmyslajuci obcania vidia rozdiel v postupoch Lipsica pri tomto pripade a v inych menej zavazných. Este raz opakujem, ze nevysetria nic a vie to tak Lipsic ako aj vsetci zainteresovaní v tejto kauze. Pan Lehocky vami pisane postupy a su len teoria, ktora sa nedodrzuje uz roky a pracovnici SIS maju velky vplyv aj na vysetrovatelov, ale to myslim viete.
Igor Lehocký | 22-01-2012 22:41:25
Ešte na margo zbavovania mlčanlivosti príslušníkov SIS a ich riaditeľa. Argumentuje sa tým, že nie je možné zbaviť mlčanlivosti riaditeľa a tých, ktorí pracovali na kauze Gorila, pretože by došlo k rozkrytiu identity osôb, ktoré pracujú v tajnej službe štátu.
Pokiaľ sa týka zbavenia mlčanlivosti riaditeľa SIS, ktorého meno je verejne známe, myslím že niet problému. Ďalší zásadný problém odpadá tým, že Krajský súd v Bratislave potvrdil pravosť resp. autenticitu odposluchov v kauze s krycím názvom Gorila, teda namontovanie odpočúvacieho zariadenia na predmetný byt a odposluchy všetkých osôb v tomto byte boli legálne a v súlade so zákonom. Zbavovať mlčanlivosti osoby, ktoré vykonali montáž odpočúvacieho zariadenia je nezmysel, keďže tieto úkony boli legálne, to sa nikdy nerobí. Zbaviť mlčanlivosti teda prichádza do úvahy tých príslušníkov SIS, ktorí priamo vyhotovili žiadosti o odposluch pre Krajský súd ( dve, možno tri osoby) a tých, ktorí vykonali prepis nahrávok, čo sú spravidla tí istí príslušníci SIS. Je úplne neúčelné vypočúvať ako svedkov ( po zbavení mlčanlivosti) každého jedného funkcionára SIS, ktorí prišiel do styku s písomnosťami v kauze Gorila, bez bližšieho vzťahu k samotnej akcii, ani také svedecké výpovede nemajú ako dôkaz pre trestné konanie opodstatnenie. V konečnom dôsledku Trestný poriadok zahŕňa inštitút utajených svedkov, ktorých pravá identita nesmie byť vyzradená, v prípade že spĺňajú podmienky výsluchu v utajenom režime a s ich pravou identitou prichádza do styku vyšetrovateľ PZ, prokurátor a sudca, nikto iný. Vyzradenie identifikačných údajov utajeného svedka neoprávnenej osobe je trestný čin. Vyšetrovateľ PZ vykonáva výsluchy svedkov spravidla na úrade polície, ale nie je to pravidlo nemenné, výsluch môže vykonať i na inom mieste. Pokiaľ sa teda argumentuje takým hrozne vážnym a tajným klišé, že nie je možné zbavovať mlčanlivosti príslušníkov SIS, tak som toho názoru, že ide iba o snahu narušiť objasňovanie tak vážnej kauzy, ktorá má rozmer štátnosti a fungovania právneho štátu. Výsluch príslušníkov SIS môže hravo vyšetrovateľ PZ vykonať priamo v sídle SIS, pri vopred určenom a dohodnutom režime tak, aby bolo zabezpečené, že príslušníci SIS by sa vyhli odkrytiu napr. pri predvolaní na útvar polície a pohybe po útvare. Vyšetrovateľ PZ k výsluchu utajených svedkov potrebuje dve kancelárie, jednu pre seba, druhú pre vypočúvaných a prenos hlasu vypočúvaného do svojej kancelárie cez mikrofón a reproduktor. V takto vážnom prípade by sa našiel aj spôsob kamerového snímania vypočúvaného tak, aby nebola odkrytá jeho tvár.
To je celé. Keď počúvam vyjadrenia o tom, že sa možno "zrúti" tajná služba štátu po zbavení mlčanlivosti pár osôb, je to pre mňa úsmevné a svedčí to o tom, že mnohí "vysokopostavení" urobia všetko preto, aby pravda nevyšla najavo a to je zlé, ale musí sa s tým počítať.
Je samo o sebe dosť tragické a smutné, že takúto obludnú kauzu začal ako prvý rozplietať novinár, ktorý je pôvodom cudzím štátnym príslušníkom ( T.Nicholson) a domáci teraz budú robiť všetko preto, aby bolo vyšetrovanie zmarené. Čo je potrebné k tomu ešte dodávať.
j.f. | 21-01-2012 16:50:20
http://www.sme.sk/c/5628348/fico-nahravka-dokazuje-ze-dzurinda-kryl-korupciu.html
j.f. | 21-01-2012 16:48:09
http://www.youtube.com/watch?v=zcrkFRl6oQk&feature=player_embedded
j.f. | 21-01-2012 16:28:51
http://www.diamantovabana.sk/scan/figel/01.html

KDH
Adela | 21-01-2012 15:49:11
anonym:suhlasim s tebou
anonym | 21-01-2012 11:13:33
Podľa mňa dnešná morálka vo všeobecnosti je oveľa horšia ako pred r. 1989.
Igor Lehocký | 20-01-2012 21:26:56
Vec dozoruje špeciálna prokuratúra, GP v tejto veci nemá kompetencie, skutky, pre ktoré sa vedie trestné konanie zo zákona musí dozorovať špeciálny prokurátor.
Dovolím si povedať, že vec je pod takým dohľadom obyvateľov, novinárov, niektorých politikov aj zahraničných novinárov, policajtov, SIS, že čokoľvek zásadné sa v tejto kauze udeje, neostane utajené pred verejnosťou. Zmarenie odstránenia tohto marazmu by znamenal definitívne morálny návrat pred rok 1989 a to by bol koniec pravdy o rozkrádaní tejto republiky. Prívlastok banánovej republiky by sa potom už ťažko zmýval a každý mladý, ktorý by z tohto štátu po vyštudovaní ušiel by vyhral.
milan | 20-01-2012 21:02:00
j.f., jasne ze sa to nevysetri. Toto je praca generalneho prokuratora ktoreho Smerom podporovany Gasparovic nechce vymenovat lebo doteraz je tam Smerom podporovany Trnka. Rovnako za vlady Smeru Kalinakove ministerstvo nechalo dokumenty skartovat za co sa pan Gaspar zrejme stal generalom. A ak aj niekoho obvinia tak Smerom ovladany Harabin stykajuci sa s hlavou albanskej drogovej mafie ho do basy urcite neposle - sudca zabudne nieco podpisat alebo v lehote sa odvolat ako pri inych mafianoch.
j.f. | 20-01-2012 19:52:37
Ja navrhujem uzavriet stavku ako to dopadne. Ja tvrdim, ze Lipsic hra divadielko a je to len volebny tah. Myslim si, ze ani jeden z poprednych predstavitelov stran vratane Lipsica nemaju zaujem o vysetrenie tochto pruseru. A aby si zachoval tvar ma vyhlasenia ako ma. V liberalnych statoch post ministra ma trosku inu ulohu ako ma ten nas. Je to uradnik a vyhlasenia , ktore ma patria vzdelanym a skusenym policajtom, ktory ak nieco vysetria tak o tom informuju verejnost. U nas je to vsetko napak. Ono ak je niekto krestan a z KDH este neznamena, ze neklame :D
Igor Lehocký | 20-01-2012 18:54:02
Podstatné je to, že všetci sú uzrozumení s tým, že absolvujú polygraf ( detektor lži ), teda v prípade že by niekto spolupracoval s "druhou stranou", prišiel by najmenej o svoje funkčné zaradenie a platovú triedu a nedá sa vylúčiť, že po šetrení inšpekciou MV by odchádzal do civilu bez náležitostí a to si každý z toho tímu premyslí, môžte sa na to spoľahnúť. Otázka je, keď sa stane po voľbách ministrom napr. Kaliňák, nuž tak povedzme že sa tímu z nejakého dôvodu prestane dariť...
ako je to stým Lipšicovým vyšetrovacím tímom | 20-01-2012 16:55:11
L.Nicholsonová/SaS/:
...Daniel Lipšic bol prvý politik, ktorý mal kauzu Gorila na stole. "Dnes Lipšic dáva dokopy tím vyšetrovateľov, ktorý má desať ľudí. Deväť z nich nemá dobré meno medzi svojimi kolegami a dokonca sú tam aj tí vyšetrovatelia, ktorí od roku 2009 mali Gorilu vyšetrovať," pripomenula s tým, že ide len o predvolebné "teátro" pre občanov.
Michal | 20-01-2012 11:50:32
Zbaviť imunity, zatvoriť do cely predbežného zadržania a tak vyšetrovať aby nemali možnosť ovplyvňovať svedkov !!!
Sme v demokracii, či nie?
A je mi zhola jedno že je pred voľbami.
Osobne by som uvítal úplnú defenestráciu všetkých 150 darmožráčov, a nahradil ich novými ľudmi. NIE POLITIKMI ale odborníkmi, profesormi či vedcami.
Toto nemá význam ak sú tam po každých voľbách tie isté hnusné ksichty.
Predsa nebudú vyšetrovať samých seba. Alebo tomu naozaj veríte?
j.f. | 20-01-2012 09:01:11
http://www.topky.sk/cl/100371/1296324/Slabost--goril--z-SDKU-pre-podsvetie--S-takacovcami-pili--obchodovali-a-dosadili-ich-do-SIS
Braňo | 19-01-2012 19:26:00
Kozia ul. sú Palisády v BA-jedny z najlukratívnejších miest v BA. Ako tu spomínal p. Klokner o animovaných rozprávkach v primetime. Ja mám s mojim synom jednu obľúbenú - KungFu Panda, a tam je jedna krásna hláška a to "náhody neexistujú". Tým narážam na tých susedov. Na palisádach teda určite nie!
Erich | 19-01-2012 19:18:00
Ivan Mikloš - Kozia 28, Bratislava
Lorenc Alojz - Kozia 26, Bratislava

Podľa susedov by som neposudzoval, niekto kto napr. býva vedľa cigánov nemusí byť hneď cigán.

Keď sme pri Miklošovi - veľmi sa mi páči video, kde sa bavili so Zalom o sociálnych podnikoch, za ktorými stáli poslanci Smeru (Zala to vo videu priznáva). Mikloš tvrdí, že to EÚ nepreplatí (340 miliónov korún), Zala tvrdí že áno, hoci sa nechcel staviť. EÚ to nepreplatila a zostalo to opäť na našich tričkách.

http://www.youtube.com/watch?v=rQyyWyTzBzc
gulak | 19-01-2012 18:48:51
A Vy,čo ste objavili Ameriku,ked píšete,že rok 1989 bola šaškaren,že Slovensko je prehnité a skorumpované a že to začal sám veľký-mufty-otec zrodu samostatného Slovenska-už ste zabudli na plný seredský amfik sfanatizovaných ľudí,už ste zabudli,ako sa boľševici z jedného dna na den,stali vzornými katolíkmi a červené knižky vymenili za modlitebné knižky,potom nastala era KDH-ich členovia si tu otvorili predajne potravín,začali stavať cirkevnu základnu školu,ktorá dodnes je v stave, v akom je celé Slovensko,ktovie v akých domoch,či v akých bankách su tie miliony,čo sa tam vyfakturovali,potom sa cez Sered prevalila éra maleho napoleona-SMERU-a tak to na Slovensku chodí,ťažko sa s tým dačo urobí,nakoľko my Slováci nie sme zvyknutí štrajkovať,bojovať za svoje práva,musí prísť nová generácia,ktorá neskloní chrbty pod bičmi novodobých otrokárov
Braňo | 19-01-2012 18:45:56
Pán Lehocký beriem späť moje slová adresované Vám. Nedočítal som Váš posledný odsek!
Braňo | 19-01-2012 18:34:58
Erich, moc to všetko do seba zapadá :-( Ale nečítali ste správne, že s kým susedí p. Lorinc, o kom sa hovorí, že je šedou eminenciu Penty. Tým netvrdím, že v SMERe nie sú.

Pán Lehocký, ja to beriem, že všetko sa ustriehnuť nedá, ale predsa minister berie za to zodpovednosť a hlavne plat a iné výhody. Veď ani Galko priamo neodpočúval, ale zodpovedal za to čo sa deje v jeho rezorte.
Igor Lehocký | 19-01-2012 16:53:27
Minister vnútra tak, ako každý iný minister sa nikdy priamo nepodieľa pri tvorbe zmluvy napr. s víťazom verejného tendra na obstaranie vecí, minister spravidla nikdy nejedná, neriadi proces výberového konania a podobne. Na toto všetko má každý minister celú plejádu úradníkov, ako vedúcich sekcií alebo správ alebo oddelení, ktorí majú ešte pod sebou tých tzv. radových úradníkov, ktorí pripravujú ako výberové konania, tak aj zmluvu s víťazom tendrov. Každý úradník je povinný v mene toho konkrétneho ministerstva konať v záujme štátu a podľa zákonov platných v SR. Radový úradníci teda pripravujú všetky listinné podklady pre posúdenie svojich vedúcich sekcií, oddelení a pod., ktorí jednotlivé návrhy musia skontrolovať tak, aby boli v súlade so zákonom a v záujme štátu. Po podpise listinných podkladov svojim podpisom nadriadeným dávajú na vedomie, že to čo im predkladajú je v súlade so zákonom a v súlade so záujmom SR. Na každom jednom oddelení, alebo sekcii k pôvodnému zámeru pribúdajú ďalšie papiere, na ktorých sú vyjadrenia vedúcich, že predkladané dokumenty sú, alebo nie sú v súlade so zákonom alebo záujmom štátu a pokiaľ sa takýto materiál dostane na stôl ministra, je z toho elaborát, ktorého preštudovanie by ministrovi trvalo niekoľko hodín a preto takéto podklady minister spravidla nikdy nečíta pretože sa spolieha na to, že podpisy zodpovedných úradníkov jeho ministra sú zárukou toho, že pripravovaný materiál je v súlade s platnými zákonmi a v záujme štátu. Minister svojim konečným podpisom zastupuje štát a dáva dokumentom punc konania v mene SR. Takto vznikajú všetky možné zmluvy, verejné obstarávania a iné súťaže na získanie predmetu záujmu.
A teraz otázka: myslíte si, že úradníci sú čestní a zodpovední vždy a v každej jednej transakcii? Žiaľ nie je tomu vždy tak a rôznymi drobnými úpravami jednotlivých slovíčok v texte konečnej zmluvy, alebo verejného obstarávania úmyselne vykonajú tak, aby nahrali kšeft za tučné provízie vopred vybranému uchádzačovi. Pokiaľ si minister neustriehne aj konečnú podpísanú zmluvu, ktorá má spravidla vždy niekoľko strán, úradníček - podvodník vymení tú stranu zmluvy, v ktorej sú zmenené kľúčové slovíčka v prospech vopred vybraného a hovadina je na svete. Udialo sa tak už mnoho krát dokonca aj pri prijímaní zákonov v NR SR. Spätná väzba kontroly proste neexistuje.
Podstatné je ale to, že pokiaľ vyjde najavo, že zmluva akákoľvek nie je v súlade so záujmom SR, či minister hneď koná kroky na zastavenie procesu, alebo hľadá výhovorky na obhájenie hovadiny, ktorá je zjavná. Aj toto je potrebné si všímať a podľa toho hodnotiť úmysel ministra.
Erich | 19-01-2012 15:27:46
Braňo, ten link je veľmi dobrý. Som presvedčený, že prevrat v 89 bol dohodnutý so západom tak, že ŠTBáci a komunisti nebudú lustrovaní a budú môcť byť volení. Najbohatší ľudia na Slovensku sú eštébáci, v politike sú desiatky ľudí buď priamo eštébáci, alebo deti eštébákov. Štbáci sa najskôr držali HZDS, a keď v 1996 zrušili lustračný zákon (vraj ho už nie je potreba), postupne sa začali presúvať do Smeru, ktorý je dnes baštou ŠTB na Slovensku.
hombre | 19-01-2012 15:14:27
Braňo, čakal som niečo aktuálnejšie a nie takmer 6 r. starý "predvolebný" materiál. Nuž čo. Ďakujem za link.
Braňo | 19-01-2012 14:53:03
Späť ku Gorile - dúfam, že toto nie je pravda (to o 17.11.1989)
http://krija.blog.pravda.sk/2012/01/18/gorila-hascakovci-a-maverici/
Milan | 19-01-2012 14:47:55
Smeraci dokonca ukradli aj cast svojho predvolebneho programu:

http://marianjanos.blog.sme.sk/c/286593/Program-Smeru-je-z-casti-plagiat-Trapi-to-niekoho.html

Ako budu kradnut ked im to vyjde???
Braňo | 19-01-2012 14:32:45
Nech sa páči
http://aktualne.centrum.sk/domov/politika/clanek.phtml?id=214738
j.f. | 19-01-2012 14:32:29
http://www.autoforum.cz/zajimavosti/ministerstvo-vnitra-sr-se-marne-snazi-ospravedlnit-drahy-nakup-novych-aut/
hombre | 19-01-2012 14:25:02
Braňo, a kde bol taký prieskum o jeho popularite, čo si dal, ako tvrdíš robiť, zverejnený? Ešte som o takom nepočul, ale zaujíma ma to. Môžeš poskytnúť link?
anonym | 19-01-2012 13:48:04
Mám z ministra Lipšica úplne iný pociť ako Braňo. V jeho vystupovaní, diskusiách na TV nevidím žiadnu aroganciu. Ba priam slušnosť. O arogancii a nafúkanosti by sa dalo hovoriť u pána Fica. Tvári sa, že zhltol všetku múdrosť sveta, druhý Mečiar. Keď ho vidím v diskusii na TV tak ju vypínam.
Braňo | 19-01-2012 13:47:15
Keď to píšu v slovníku, tak tej namyslenosti tam trochu bude inak by si p. Lipšic nerobil prieskumy verejnej mienky o jeho popularite za peniaze min. spravodlivosti. Ale toto je nepodstatné teraz.
Myslel som, že poukazuješ na tie podstatnejšie veci môjho príspevku.
Aj Tebe pekný deň!
hombre | 19-01-2012 13:36:10
To Braňo: P.S. Prajem Ti pekný zvyšok dňa.
hombre | 19-01-2012 13:35:10
To Braňo: výkladový slovník cudzých slov pod heslom arogancia hovorí že je to bezočivá povýšenosť, nadutosť, namyslenosť. Teraz prosím objasni čo z toho spĺňa tvoje tvrdenie v súvislosti s ministrom Lipšicom. Nazdávaš sa, že tieto vlastnosti idú dohromady s človekom, ktorý nemá problém sa rozprávať a hlavne počúvať obyčajných ľudí z ulice? Bol si v zasadačke MsÚ keď tu bol na návšteve? Suverénne vystupovanie a arogantné vystupovanie nie je to isté.
Braňo | 19-01-2012 13:17:47
Viete, keďže Gorila je predvolebná téma ja sa tu snažím poukázať aj na opačnú stránku niektorých politikov, resp. aký mám názor na nich a že na niektoré veci sa nezabúda. Poznám aj prípad striekačiek :-(. Snažím upozorniť aj na to zlé. Ako som viackrát v diskusiách spomínal ja neviem koho voliť. Ja nechcem voliť menšie zlo. Chcem dobro, no na každom niečo nájdem :-(
Hombre - skús konkrétnejšie, resp. kde som sa poplietol?
Peter Klokner | 19-01-2012 12:01:07
Ospravedlnenie, zabudol som na link k tomu autu :-)
stojí za to.

http://www.youtube.com/watch?v=xdkPxAmuSWQ&feature=endscreen
Peter Klokner | 19-01-2012 11:59:23
Vraj jeden z hlavných dôvodov prečo je to auto tak úspešné :-)

A ešte k Braňo | 19-01-2012 10:51:50, pre objektivitu skúste aj vyjadrenia úradov k obstarávaniu v rezorte MV v rokoch 2006-2010, konkrétne technika pre HaZZ (napr. aj tá mašina pre šúrovských hasičov, za čo a ako sa kúpila) a technika na monitoring východnej hranice. Je to piplavá robota a hlavne budete si myslieť že Lipšic je iba amatér.
hombre | 19-01-2012 11:53:31
Braňo, Veľká Noc je ešte ďaleko a splietaš tu nezmysly ako keď sa pletie veľkonočný korbáč.
j.f. | 19-01-2012 11:47:34
Brano presne a vystizne.
Peter Klokner | 19-01-2012 11:46:46
pre Braňo: naozaj sme si zvykli že strany ktoré sa hlásia k pravici sa spravidla riadia skôr logikou a princípmi ako verejnou mienkou. To je asi jeden z hlavných dôvodov prečo sú tak neobľúbené. V krajine kde národ srdcervúco prežíva presun Sultána na iný kanál a Nechá sa v hlavných vysielacích časoch kŕmiť kreslenými rozprávkami sa ale iné čakať nedá a tak pud politickej sebazáchovy bohužiaľ aj pravičiarov núti používať tie hlúpe gestá a prázdne sľuby odkukané od opačnej strany. Bohužiaľ.
Braňo | 19-01-2012 10:51:50
Lipšicovi držím palce, ale nepáči sa mi na ňom, že je taký arogantný(majster sveta) čo odpozeral od svojho kamoša Palka, ale zatiaľ sa to dá vydržať a jeho činy to zjemňujú. Čo ma na ňom, ale hnevá je to, že sa rozhoduje podľa verejnej mienky ako Ficko. Ba priam horšie. Keď uzavrel zmluvu(bez výberového konania za veľké peniaze, čo by sa on s niekym radil-SIS) na nové odpočúvacie zariadenie na MV bez kontroly SIS stopol to až po medialnom tlaku a tlaku od Radičovej. Doteraz nevieme koľko nás stál storno poplatok už platnej zmluvy. Prezbrojenie policajtov tiež doteraz nedotiahol, lebo vždy nahral obstarávanie na jednu firmu a až po tlaku Uradu pre VO a tlaku verejnosti a slov. záujemci to opäť stopol. Teraz tu máme Fabie. Zase stop až ked je toho plný web. A to platí aj o Gorile. Mal ju v rezorte dosť dlho a obul sa do toho až ked sa z toho stala kauza ovplyvňujúca voľby. Ináč by toho nešiel.
Aj tak to dostala špecialna prokuratúra, tak som zvedavý ako to dopadne.
anonym | 19-01-2012 09:58:50
Obdivujem odvahu ministra Lipšica, že vôbec sa pustil rozpletať takú hustú sieť pavučín a chápadiel neohrozených bielogolierníkov. S tým začať bol pre neho veľký hazard. Ale nezľakol sa, išiel do boja sám proti takej vplyvnej mašinérii. Má môj obdiv.
fabia | 19-01-2012 09:12:40
Fabia HTP = Hovno To Pojede, Honím Tři Písty, Hodně Traumatizujíci Pohon :-D
j.f. | 19-01-2012 09:00:07
Nechcem tu nikoho zhazovat, ale nadutost jedneho pravicoveho dochodcu, ktory svojov povysenostou rozdeluje ludi na majitelou Fabii HTC ma netesi, a pritom pozabudol na zadnu mriezku vo svojom ludovom vozidle, pre ktoru si mohol odpocitat DPH. Podstata nie je vo vozidle Fabia ale v radare za smiesnych 47.000eur, nie Sk. Nepochybujem, ze aj dotycny je jeho majitelom, ale v aute ho pravdepodobne nema, skor si myslim, ze je umiestneny na mieste najdolezitejsieho organu ludskeho tela. Je len zahadou, ktore miesto to je v tomto kokretnom pripade.
Igor Lehocký | 18-01-2012 22:39:07
Len keby to tak všetci videli a potom aj konali, v tom som pesimista.
Ja asi už len zostanem pri tom krúžkovaní...:-)
Peter Klokner | 18-01-2012 21:39:54
Lipšicovi fandím, škoda že je na zlej kandidátke :-( Už by mal istý môj krúžok. Mimochodom to krúžkovanie je skutočne jediný možný spôsob ako vypálkovať nechcené "Gorily" z parlamentných lavíc a neznásilniť vlastné presvedčenie. Ak to urobí drvivá väčšina voličov, vytratia sa z obzoru všetci čo politiku a vedenie štátu zdegenerovali na triedny boj a obhajovanie neobhájiteľného.
Tie drísty o Fábiách pre PZ sú tiež zas taká potrava pre jednoduchý plebs. V tomto Igor bude akákoľvek snaha vysvetliť podstatu márna. Dement bude stále cenu posudzovať so svojou vybrakovanou fábiou HTP bez zadného plata a so štyrmi švihadlami v cenníkovej cene kde je aj volant za príplatok :-) A to je krutá realita. :-)

Igor tie vyjadrenia ku Gorile poctivo sledujem a poznáš ma až príliš poctivo najmä z úst nepoškvrnenej strany a všimol som si nielen Kaliňáka po rokovaní BBV NR ale aj Pašku aˇhlavne malého goebelsa smeru p.Maďariča. Ak si to dáš do kontextu, znechutenie je dokonalé zprava až doľava.
Erich | 18-01-2012 19:47:00
Ja si tiež myslím, že Daniel Lipčic je zrejme najlepší minister vnútra v histórii. Nákupy Fabii ihneď po zverejnení stopol. Nie o pol roka, nie o rok. Hneď.

Som zvedavý, či na posledný deň podpíše niečo také, ako jeho predchodca:
http://www.pluska.sk/slovensko/politika/posledny-kseft-roberta-kalinaka.html
j.f. | 18-01-2012 19:32:24
Pan Lehocky neda mi to este ak vam to dovoli cas pozriet si aj bulvarny vykrik na TV JOJ. :D ohladne skodovky za 2.400.000,- SK byvalych :D
j.f. | 18-01-2012 18:47:54
Pan Lehocky odporucam pozriet TA3 teda podla vas bulvárne vykriky k uvedenej kauze. Lipsic uz dal nakup preverit, takze myslim, ze tato info nebol az taky bulvarny vykrik, ale myslim, ze vas nepresvedci asi ani takyto agument. :D
j.f. | 18-01-2012 14:51:24
Myslim si , ze tato tema je o korupcii. Clanok len poukazuje nato, ze nakup radarov za 47.500 eur sa da kupit v rovnakej kvalite za 15.000 eur /to na margo setrenia/ a za sumu ktora by tvorila rozdiel sa nemuseli policajti vozit na fabii 1,2 a ale passate V6 napriklad.
Co sa tyka gorily sam Lipsic vedel o uvedenej veci a prepisoch uz minimalne rok a nepostavil sa pred kameru aby informoval tento narod ako to robi teraz. Vsetci su to len farizeji. :D
Igor Lehocký | 18-01-2012 14:24:46
Väčšou položkou ako hodnota samotného vozidla sú náklady na vysielačku, radar, VRZ, neprestrelné sklá, preto na zn. Fabia je cena zdanlivo vysoká. Ak by sa nakúpili Passaty, Volkswageny alebo Audiny, alebo aj Octávky, cena by bola rádovo okolo 4 mil Čk, takže bulvárne výkriky je potrebné prehnať aj cez hlavu.
Poprosím venovať sa téme.
j.f. | 18-01-2012 13:49:37
http://www.autosportfoto.sk/spravodajstvo/clanok/jedna-policejni-fabie-za-2-1-milionu-kc-tak-se-krade-na-slovensku

Policajna fabia za 2,1 mil.českých :D
Igor Lehocký | 18-01-2012 13:02:48
Advokáti Penty vymyslia čokoľvek, aby spochybnili všetko čo sa spochybniť dá, to je ich pracovná náplň a za to teraz budú platení. Je otázkou, do akej miery sa im podarí sťažiť vyšetrovanie Gorily, pretože pri právnej kvalifikácii pre ktorú bolo začaté trestné stíhanie ( založenie zločineckej skupiny s úmyslom korumpovať) ide manažmentu Penty takpovediac o "krk", o slobodu, o firmu, pretože sadzby za skutky, pre ktoré sa začalo trestné stíhanie majú spodnú hranicu 10 rokov. Prvý krok, ako výzva na stiahnutie webových stránok, ktoré zverejnili dokument Gorila,je tu. Ostáva veriť, že nikto z týmu MV SR a SIS nie je dnešný a majú prijaté všetky opatrenia, ktorými budú schopní Gorilu po častiach poskladať. Ja to prajem Slovensku!
Jakub | 18-01-2012 12:19:26
Cely dokument je stale pristupny na adrese:

http://skgorila.tumblr.com/

Nachadza sa na serveri mimo nasu krasnu vlast takze dosah nasho prava, Penty a oblubenych politikov nehrozi. Ak ste to este necitali citajte kym to je.
Braňo | 18-01-2012 09:41:23
Presne tak! Treba ich počúvať, oni sa sami vyzradia. Toť prikladám jeden postreh na Miklošovu obhajobu svojej nevinnosti http://boriskacani.blog.cz/1201/uf-pan-miklos-toto-som-necakal
Len keby ich mal aj kto odsúdiť a potrestať :-(
Igor Lehocký | 18-01-2012 09:31:12
Stiahnutie dokumentu resp. zdroja z ktorého sme čerpali je v poriadku. Dokument svojim obsahom už dávno splnil svoj účel a medializované informácie o tom, že dokument nie je autentický nie sú pravdivé a počínanie napr.pána Kaliňáka ( včera v TA3) je z tohto pohľadu pozoruhodné!
Zopakujem iba jedno vyjadrenie Lipšica: počúvajte pozorne vyjadrenia politikov k tejto kauze a bude Vám jasné, kto má záujem na riadnom vyšetrení a kto nie, kto je čistý v politike a kto nie. Pán Kaliňák sa prezentoval celkom jasne!
Jozef | 18-01-2012 08:55:14
Autenticitu zverejnených „dokumentov“, ktoré tvoria v prevažnej miere predmetný obsah, nemožno ove-riť. Uvedené vyplýva aj z medializovaných informácií (vrátane informácií od verejných činiteľov), podľa ktorých audiozáznamy, na základe ktorých mali byť tieto dokumenty vyhotovené, boli zničené. Ak by sa však aj tieto „dokumenty“ hypoteticky týkali rozhovorov našich klientov (navzájom alebo s tretími osobami), už zo samotného obsahu týchto „dokumentov“ by vyplývalo, že by neboli doslovným prepisom takýchto rozhovorov, ale by predstavovali kombináciu prepisu, prerozprávania, interpretácie a domnienok autora textu, ktoré sú vyjadrením jeho subjektívneho vnímania veci, ovplyvneného neraz aj objektívnymi prekážkami (napr. nedostatočná počuteľnosť) a snahou dotvárať obsah deja (napr. „domyslením si“ toho, čo sa práve deje, resp. je vypovedané, hoci to autor v skutočnosti nevidí a nepočuje).

Zverejnenie nepravdivých informácií o fyzickej osobe je vždy spôsobilé privodiť ujmu v jej osobnostnej sfére z hľadiska jej postavenia v spoločnosti . Navyše, zverejnenie informácií týkajúcich sa súkromia fyzickej osoby je vždy neoprávneným zásahom do osobnostných práv.


.....
Z týchto dôvodov Vás vyzývame, aby ste:

(i) odstránili, zabezpečili odstránenie a/alebo zamedzil prístup k vyššie popísanému obsahu z Vašich webových stránok, resp. Vami spravovaného webového sídla,

(ii) uchovali všetky údaje o osobe, ktorá tento obsah na Vaše webové stránky, resp. Vami spravované webové sídlo uložila, ako aj údaje o okolnostiach uloženia tohto obsahu, aby sa zabezpečili ako dôkazy pre trestné a občianske súdne konania, ktoré už v súvislosti s vyššie uvedeným prebiehajú alebo v krátkom čase budú iniciované.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-01-2012 08:46:31
V prvom rade dokument zmizol zo servera dolezite.sk. Preto je pochopitelne, ze ak zmizne nieco zo zdroja cerpania informacii, tazko to budete hladat inde. :-) Takze subor stiahol server iny a ake mal dovodody, nie je na rieseni Vas, alebo nas. Obaja to musime respektovat.

A co sa tyka poziadavky pravnikov v spise menovanych osob - nuz, ak niekto ma zaujem o to, aby sa zo spisu stal najviac e-mailom sireny dokument, tak takymto konanim to dosiahol urcite najlepsie. I na tomto pripade vidiet zasadne nepochopenie zriadenia, v ktorom zijeme. Vobec nie je podstatne kde je text uverejneny, ale ci sa informacie v nom zakladaju na pravde. Mam za to, ze ak informacie nie su pravdive, tak by vadit nemali uplne nikomu. A ak pravdive su, tak dotknutym osobam by v base vadit nemali tak isto.
kam zmizol priložený dokument k článku | 18-01-2012 07:06:40
http://www.topky.sk/cl/100371/1296326/Spolumajitel-Penty-ziada-odstranit-spis-Gorila-z-webov-
zdá sa, že SOL reaguje :-))
J.f. | 17-01-2012 21:04:46
Ján Mojžiš
včera o 12:05
BRATISLAVA - Spis Gorila je taká sonda do života tajnej služby, aká tu ešte nikdy nebola zverejnená, myslí si bývalý riaditeľ sekcie analytiky SIS Ján Mojžiš. „Hovorí sa tomu aj veľký preval,“ povedal Mojžiš pre najnovšie vydanie časopisu .týždeň. Podľa neho je spis stopercentne autentický a zodpovedá štýlu práce SIS.

Mojžiša presvedčili aj dokumenty SIS, ktoré sú súčasťou spisu Gorila. „Práve tieto súvisiace dokumenty pridávajú na hodnovernosti Gorily ako celku. Tak dlho trvajúca akcia – spolu so všetkými hodnoteniami jej priebehu, presunmi informácií medzi jednotlivými sekciami tajnej služby a podobne – je štandardným postupom štátneho orgánu,“ tvrdí Mojžiš. Podľa neho Gorila potvrdila systém rozdeľovania obrovských provízií, ktorý funguje na Slovensku od roku 1998. \"Obchody, ktoré boli rozbehnuté za Mečiara, sa za Dzurindu šialenou rýchlosťou doťahovali do konca. Zmenili sa len osoby, princíp zostal. Korupcia sa stala systémovým nástrojom vládnutia,“ povedal Mojžiš.

Mojžiš je presvedčený, že ponovembrová generácia politikov by mala zaujať ku kauze Gorila principiálny postoj. „Majú dve možnosti: buď sa budú tváriť, že toto je jedna z mnohých káuz, aké rýchlo vyšumia. Alebo urobia vážne korektúry vo svojom rozhodovaní, pri vytváraní koalícií a podobne. Ako by teraz zdôvodnili, že budú naďalej sedieť vo vláde s ľuďmi ako Dzurinda či Mikloš?“ pýta sa Mojžiš.

Mojžiš bol v roku 2003 odvolaný z funkcie riaditeľa NBÚ. Podľa vtedajšieho premiéra Mikuláša Dzurindu (SDKÚ) bol totiž súčasťou skupinky, ktorá škodí štátu. Mojžiš vtedy tvrdil, že išlo o Dzurindovu pomstu za to, že nesúhlasil s previerkou pre firmu KISS, ktorá podľa neho predstavovala bezpečnostné riziko. Táto firma sa vtedy uchádzala o zákazku na informačný systém Govnet za stovky miliónov korún, v ktorej sa mal angažovať aj expokladník SDKÚ Gabriel Palacka. Mojžišovi vraj za zmenu postoja ponúkali úplatok 150 miliónov korún.
anonym | 17-01-2012 18:52:18
S blížiacimi sa voľbami mi vŕta v hlave otázka koho voliť. Ak si spomeniem na Gorilu, tak nepripadá do úvahy ani jedna strana, ktorá je v tomto dokumente spomenutá. Inak by som potvrdil to, že som s ich kšeftami súhlasil. A s prispením môjho hlasu by mohli besniť ďalej. Takže jedine stranu, resp. preferenčné hlasy tých, ktorí sa na tom nezúčastnili. Tak mi káže zdravý rozum. Či?
Igor Lehocký | 17-01-2012 17:42:18
Ja verím, že ľuďom sa pomaly oči otvoria, no, len škoda že pomaly. KDH malo 14.1.2012 svoj snem...na TA3 časť odvysielali v priamom prenose, teda pozrel som si časť prejavu predsedu p.Fígeľa. No poviem to tak, že keby teraz otvorili hrob nebohého Gustáva Husáka ( nech mu je zem ľahká), jeho kostra by kľačala v predklone, rukami by sa držala za brucho a z metra pod hlinou by už bolo počuť jeho/jej rehot. Fígeľ za rečníckym kecpultom s kamennou tvárou hovoril o tom, čo by podľa KDH malo byť v tejto krajine zmenené a budem parafrázovať: vytvoriť pracovné miesta, zvýšiť dôchodky, pomôcť mladým rodinám, prilákať investorov, zmeniť politickú kultúru a blá, blá, blá, zmeniť všetko to, čo pomôže tomu, aby sa ľuďom lepšie žilo v tejto krajine!!!
Neverím, že sa mnohí prítomní nehanbili za takéto drísty všeobecného charakteru, ktoré sa zvykli hovoriť ako perly na záver zjazdov KSČ o lepšej budúcnosti. Toto nepochopím a myslím si, že Lipšic je ďaleko od takýchto straníckych drístov a pokladám ho za jedného z najlepších ministrov vnútra v SR a ja dôverujem tomu, že keď vo funkcii zotrvá, je tu šanca na prielom v pozatváraní politikov. Bude to mať obrovský význam pre tento národ, ľudia začnú inak uvažovať a myslieť, budú sebavedomejší a snáď nebudú donekonečna držať hubu a krok.
Peter Klokner | 17-01-2012 17:03:13
Súhlasím s tebou. Nech je to akokoľvek,na Spišiakovi oceňujem jeho priamy ťah na bránu. Páči sa mi že vie tie srákoty pomenovať pravým menom a nelavíruje vo vyjadreniach aby sa náhodou niekoho nedotkol :-)
A príjemne som prekvapený z Lipšica ! KDH som nikdy moc nemusel už pre Palka ale tentoraz už naozaj začínam veriť šumom o možnom rozkole po voľbách.
Mimochodom všimol si si koľko hlupákov stále spája svoje hodnotové presvedčenie s jediným a konkrétnym človekom ? Potom sa nedivme že to tu vyzerá ako u debilov :-)))
obcaan | 17-01-2012 17:01:20
Dzurinda je najvacsi intrigan vo vlade. necudo ved jeho matka je zidovka a jeho otec byvaly trestanec. Tan maly trpazlik ktory si hovori krestan dovolil aby americke bombarderi prelietali nad nasou vlastou aby zabijali civilistov, deti a podobne. Tu ako moralne klesol na same dno. Je to jediny premier ktory mal vo svojej pracovne vyvesenu fotku J. Bussha a americku vlajku. Rozpredal slovensky majetok ktory mal nesmiernu cenu za par korun. Toho maleho spinavca uz davno mali obesit za vlastizradu. On ani komunikovat nevie a nie to este nieco riadit. A najlepsie je ze ten clovek verejne hovori by najlepsie pre slovensko bolo keby bol vlade sdku,most,kdh,sas. Tu je ukazka intrigana ktory ide cez mrtvoli len aby bol vo vlade
Igor Lehocký | 17-01-2012 16:50:50
Peter, to je realita. Nutnosťou je niekoho z menovaných v Gorile zavrieť, resp. väčšinu a potom víťaz volieb bude pod takým tlakom a sledovanosťou, že už hádam k podobnému niečomu nedôjde. Pre mňa je dosť udivujúce, keď niekto žiada verifikáciu autentického odposluchu, priameho usvedčujúceho dôkazu v trestnom konaní. Dôležité budú ostatné dôkazy, potom to už pôjde. Lipšicovi a Spišiakovi prajem veľa zdaru, nech sa im podarí poskladať mozaiku Gorily aspoň do 3/4.
pre P.Klokner | 17-01-2012 16:39:35
keď používaš slová "Len On" a "predseda",hovoríš o Mikiho vysnívanej koalícii s HZDS z roku 2006? :-D
info z Wiki Leaks:
Utajované depeše americkej ambasády v Bratislave prezrádzajú, že líder SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda sa po voľbách v roku 2006 snažil vytvoriť vládu bez Smeru. Vtedajší premiér mal "okamžite po zverejnení výsledkov" telefonovať nemeckej kancelárke Angele Merkelovej, aby ju informoval o tom, že jeho strana uvažuje o spolupráci s HZDS. Merkelová vraj po dlhej pauze povedala: "Myslím, že to môžeš spraviť." Štvorkoalícia SDKÚ-KDH-SMK-HZDS by mala 80 hlasov.Takéto zoskupenie však nevzniklo pre odpor KDH k HZDS. Kresťanskí demokrati mali aj ponuku ísť so Smerom, no pre dlhé váhanie sa Robert Fico rozhodol pre Mečiara a SNS.
P.S.Tvoj idol Miki by išiel do koalície aj s Luciferom,len aby ostal pri válove..
rozhodnuty | 17-01-2012 16:32:08
Volim smer nech vas roztrhne a to som ani nemal zaujem ist k urne. Len tak dalej :-)
Peter Kloner | 17-01-2012 16:19:54
Igor ako vidíš aj napriek Erichovej infantilnosti a stále jasnejším dôkazom o tom že Gorila je diskvalifikáciou KOMPLETNEJ politickej smotánky sa nájdu takí, čo sú presvedčení o panenskej nepoškvrnenosti predsedu :-)
Ani v najtemnejšom zákutí mozgovne nenájdu jedinú bunku ktorá by signalizovala že toto je téma na totálne získanie politickej moci a LEN ON ju akosi záhadne nechce využiť.
Erich | 17-01-2012 16:14:05
Ja som za to - nech už po 22 rokoch kradnutia aspoň jeden sedí. Prišlo by k prirodzenej generačnej výmene. Vo všetkých krajinách naokolo je prirodzené, že po pár rokoch strana vymení predsedu.. len u nás je funkcia predseda strany minimálne doživotná.
j.f. | 17-01-2012 15:51:54
Erich ak by tuto kauzu vystrili tak znicia tvoju pravicu a koho by si opat volil ked gorily by boli v klietke ? :D
Erich | 17-01-2012 12:59:54
To, že ide o kauzu cez celé politické spektrum, som tvrdil už 12-01-2012 10:29:35. Link, ktorý ste mi poslali, ma opäť utvrdzuje v síce infantilnom, ale pravdivom názore - pri takto prehnitom systéme Gorilu nikto z tohto systému nevyšetrí. Celý prípad by mal vyšetrovať Interpol alebo medzinárodná vyšetrovacia komisia. A súdiť by ich mohol súdny dvor v Haagu. Len vtedy bude spravodlivosť slepá.
Braňo | 17-01-2012 12:44:17
Erich skúste toto : http://komentare.sme.sk/c/6217699/udrziavatelia-hniloby.html
Píše to antificovec na stránkach denníka, ktorý silno podporuje SDKÚ.
Pokiaľ by ste tam videli osočovanie pravice, tak si to prečítajte ešte raz. Celá kauza ide naprieč celým polit. spektrom a tak by mala byť aj vyvodená zodpovednosť.
Erich | 17-01-2012 12:34:12
OK, tak k veci. Gorila sa nevyšetrí. Smeráci to mali 4 roky na stole - a nič. Bežný človek má po prečítaní zažívacie problémy, a Smer toto nevyužil? Prečo?

Prezident, sympatizant Smeru odmieta vymenovať 6 mesiacov riadne zvoleného generálneho prokurátora. Kto to teda má vyšetriť? Ak aj prokuratúra prípad vyšetrí, obžaluje všetkých, ešte stále je tu najvyšší súd - a kto si skutočne myslí, že Harabin držaný Smerom niekoho odsúdi?
Igor Lehocký | 17-01-2012 12:22:44
Pán "Erich", mám taký pocit, že Vy už len hľadáte sparingpartnera na svoje hrozne infantilné (niektoré) vyjadrenia, ktorými to provokujete debatu sám pre seba. Ak Vás môžem znovu poprosiť, pod mojim článkom sa skúste vyjadrovať k obsahu dokumentu Gorila, ktorý je podstatou. Neviem koľko máte rokov, ak ste mladý, predpokladám, že pre Vás bude hračka zaplatiť cca 60 OOO Eur za byt, aby bol Vašim majetkom a ak ste starší, teda 42 a viac, potom trpíte ťažkou stratou pamäti a realita Vás míňa na hony.
Skúste písať k podstate článku, ak máte o čom. Ďakujem za porozumenie.
pre erich | 17-01-2012 12:19:25
najskor gramatiku sa naucit a potom si pis rozpravky aj nadalej
Erich | 17-01-2012 12:11:44
Áno, ale druhá strana má tomu zodpovedajúce preferencie. Ja tvrdím, že Smer je cesta po Gréckom chodníku a 40% voličov to nevie. Sociálna politika sa dá robiť len vtedy, ak si krajina na to zarobí. Každé zvýšenie dávok, dôchodkov alebo podpory sa vždy premietne do odvodov - čím sa predražuje práca a likvidujú sa pracovné miesta.

Fico za 4 roky svojej vlády nezískal ANI JEDNU veľkú investíciu. Napríklad Audi a Mercedes postavili fabriky v Maďarsku. Tu ide radovo o desaťtisíce pracovných miest, desaťtisíce rodín s lepším životom. Ľudia potrebujú prácu, nie sociálne dávky a nájomné byty.
Braňo | 17-01-2012 11:56:18
Erich, bez urážky, ale Vy ste jednostranne zaujatý, priam zakomplexovaný, aby som si od Vás dal radiť. Budem sa riadiť vlastným presvedčením! Teraz by som tu mohol napísať 5 strán o druhej strane ako okrádala a podvádzala nás občanov. Ja si prečítam všetko, ale názor aký si z toho spravím nechajte prosím na mňa! A odporúčam aj Vám, aby ste sa neobmedzovali a čítali aj veci proti Vašim obľúbencom a rozšírili si obzor. Lebo takto to pôsobí, že o chvíľu budete skákať aj do studne.
Erich | 17-01-2012 10:53:23
Braňo, a čo tak pozrieť si volebné programy. Napr. Smer chce:

Smer chce stimulovať ekonomiku kombináciou verejných a privátnych investícií do:
1. výstavby diaľnic (Ficov bratranec a Široký), hospodársky efekt veľmi malý, viď Sereď, diaľnice a investície
2. atómových elektrární (atómová lobby a rusi - Fico bol na zjazde Putinovej strany v spoločnosti zástupcov strán Kazachstanu, Číny a Ukrajiny ) - v EÚ reálne hrozí, že elektrinu z atómových elektrární od nás v budúcnosti nikto nekúpi, navyše dnes sú také obrovské problémy s uskladnením vyhoretého paliva, čo do budúcnosti túto elektrinu maximálne predraží
3. širokorozchodná železnica (Póor) vezme prácu na východe a dá ju do Bratislavy, navyše prídu o prácu prepravcovia
4. nájomné bývanie - namiesto toho, aby ľudia bývali vo svojom, budú bývať v erárnom?

Investícia je taká činnosť, kde sa očakáva návratnosť. Všetky 4 body "investícií" budú stáť peniaze, ktoré si budeme musieť požičať (čím sa zvýši % HDP zadlženia = predražia sa aj predchádzajúce úvery = ZDRAŽIA SA AJ HYPOTÉKY A ÚVERY OBYVATEĽOV), ale z týchto investícií sa peniaze vôbec nevrátia, nové pracovné miesta tiež nie. Choďte sa pozrieť do Galanty na Samsung, ako ožil celý región. Podpora investícií a podnikania je cesta k lepšiemu životu, a nie sociálne dávky a štátny byt!
Braňo | 17-01-2012 10:14:02
No ja ešte neviem presne koho. Do volieb je ešte veľa dní, ešte počkám čo vylezie na povrch. Ešte to nezačalo!
pre Braňo | 17-01-2012 09:12:19
Správne si spomenul referenčné hlasy. Takže Palka môžeš kľudne ignorovať a nezapodievať sa ním. Ja tiež budem krúžkovať Matoviča a Palka si nevšimnem.
Braňo | 17-01-2012 08:20:08
pre milan: Matovič má na kandidátke V.Palka, ktorý dal zastaviť Gorilu. Takže naozaj nie je koho voliť. Malé strany nemajú na to aby robili veľkú politiku(zákony, EU...). Každých volieb som sa vždy zúčastnil, aj referend, už len preto avy som mal morálne právo sa vyjadrovať k dianiu. Lebo tí čo neboli voliť na to podla mňa nemajú právo. Lebo ak chceli niečo zmeniť mali možnosť, ktorú nevyužili.
Ako jediné riešenie mi vychádza ísť voliť a dať preferenčné hlasy tým ľudom o ktorých si myslím, že nemajú špinavé ruky od tohto bahna a dúfať, že aj napriek straníckej politike dokážu presadiť novú politickú kultúru. Dúfam, že sa nám to podarí!
gulak | 16-01-2012 19:43:36
Sorry,myslel som to tak obrazne
anonym | 16-01-2012 19:27:17
Ako vieš, že nie..?
gulak | 16-01-2012 18:53:03
Je veľmi dojímavé,ako Vás rozčuluje Gorila,ale ved každé mesto má svoju Gorilu,aj Sered a to Vás nerozčuluje
milan | 16-01-2012 17:25:43
ten napis alojza hlinu ma dostal! asi pojdem volit matovica a obycajnych ludi - ale teraz uz fakt naposledy lebo uz som zo vsetkych starych stran tak strasne znechuteny

jedny bojuju za slovakov druhi za madarov treti za socialne istoty stvrty za krestanov a dalsi za kapitalizmus a nakoniec zistujem za kazdy na mna akurat tak zvysoka sere a sklbe ma ako ovcu z penazi
anonym | 16-01-2012 17:09:11
Pokiaľ si niekto myslí, že voľbami sa niečo zmení, tak sa veľmi mýli. Nezmení sa nič. Netreba veriť už žiadnym sľubom. Chcelo by to vyjsť do ulíc.
anonym | 16-01-2012 17:04:58
Po každých parlamentných voľbách sú politici nenažranejší a nenažranejší. Už ozaj by ich mal ten slovenský národ vyzrážať motykami. Ľudia robia za pár € a bielogoliernici ťažké milióny ukladajú v zahraničných bankách a do luxusu.Oplatí sa ísť voliť ?
takto treba jednať s tou bandou zlodejskou!!! | 16-01-2012 17:02:22
http://www.topky.sk/cl/100371/1296143/Utok-na-Malcharka--Jeho-majetok-obohnali-obrovskym-plagatom--Skonfiskovat--
Igor Lehocký | 16-01-2012 15:28:04
Najväčšou hrozbou pre Slovensko po voľbách v marci tohto roku bude zrejme víťazstvo Smeru, ktoré by mohlo nazbierať až okolo 45 % a viac, čo by mohlo znamenať, že by v pohode mohli vládnuť sami.
Márna je Gorila, márne sú stále nové a nové fakty, ktoré potvrdzujú pravdivosť obsahu tohto dokumentu. Fico vie osloviť najchudobnejších a dôchodcov a treba si uvedomiť, že to je gro voličskej základne v tomto štáte. Nič dobré nás zdá sa nečaká, všetci tí, ktorí rozkrádali, nebudú pozatváraní, nebudú im skonfiškované majetky tak ako v prípade "nešťastníka" Fruniho, na ktorom sa "ošetrili" tí, ktorí najviac kradli, aby slovač videla, ako vedia zavrieť a obrať jedného človeka o majetok a aby aj v tomto smere oklamali ľudí v tejto krajine, keď takto verejne deklarovali akí sú spravodliví, zatiaľ čo tisícnásobne viac pokradli ako Fruni oni sami. Fico má podľa mňa jeden vážny problém podobne ako Mečiar. Sám možno nikdy nič nezákonne nenadobudol, ale o rozkrádaní napriek tomu, že mal tisíc poznatkov, nič neurobil a neurobí preto, aby sa politici očistili a naopak, svojim mlčaním nahráva ľuďom, ktorí napr. nespochybniteľne boli eštébákmi ťažkého kalibru a namiesto toho, aby boli vytlačení na periférium verejného záujmu, na okraj spoločnosti, aby sa ľudia ich spoločnosti vystríhali, robí z takýchto ľudí vážených podnikateľov, od ktorých potom očakáva logicky protislužbu. V podstate si ich takto zaväzuje. Je hrozbou, že pokiaľ nebude Lipšic ministrom vnútra a Spišiak policajným prezidentom,( viem, prečo to tvrdím) všetko takpovediac "zakape". Pravda oslobodzuje a tam, kde má pravda navrch, tam začína sloboda pre každého.
Iba iní politici a prijatie iných zákonov môže byť začiatkom iného smerovania tejto krajiny. Zrušenie priestupkovej a trestnoprávnej imunity poslancov NR SR, prijatie účinného zákona na preukazovanie pôvodu majetku, to by mohli byť prvé kroky, ktoré by mohli vzbudiť v ľuďoch nádej a dôveru v to, že začne nepochybne platiť padni komu padni. Až budú za mrežami prví "veľavážení" politici a podarí sa vypátrať väčšina nakradnutých peňazí na zahraničných účtoch, nastane zmena a morálka ľudstva dostane úplne iné rozmery.
otrok ako pracovná sila v Rímskom práve | 16-01-2012 13:16:37
Otrok je tedy člověk zbavený svobody, který náleží do moci svého pána, který má postavení osoby sui iuris. Pán měl právo rozhodovat o životě a smrti otroka, pán mohl svého otroka zabít, vyhodit z domu, opustit jej. Zde je nutno podotknout, že otrok opuštěný nebo vyhozený nepřestával být otrokem, ale stával se otrokem bez pána a mohl být okupován jinou osobou.
Jak bylo již víckrát uvedeno, otrok byl z pohledu římského práva věcí, která nemá majetková či rodinná práva. Otrok nevlastnil žádný majetek a vše, co nabyl, získal jeho pán. Otrok neměl ani svoji rodinu a svazky, ve kterých žil, nebyly svazky právní, ale faktické, založené na vůli pána.
Otrokovi nenáležela žádná ochrana a podle římského práva stál na nejnižším stupni společenského žebříčku. Pán měl nad svým otrokem právo života a smrti.
Z matky otrokyně se vždy narodil otrok, status otce nerozhodoval. Dítě narozené otrokyni vždy patřilo pánovi matky, bylo často považováno za součást věci Pánovi otrokyně bylo dáno právo dítě pohodit, zabít nebo vychovat jako novou pracovní sílu.
Zvláštní skutečností v římském právu je, že živý otrok byl považován za věc, ale otrok mrtvý je již chápán jako člověk. Hrob otroka se stával místem zasvěceným a vyloučeným z obchodu. Smrtí vlastníka otroka ovšem otroctví nekončilo a otrok se stával předmětem dědictví.
Peter Klokner | 16-01-2012 12:26:44
ZP ešte stále pomerne dobre chráni zamestnanca v prípade že má odvahu a nenechá si nakakať na hlavu pri uzatváraní pracovného pomeru. To je podstatné.
ZP ktorý ochráni zamestnanca dokonale neexistuje asi ani v Kórei. A prosím pomenujte zamestnávateľa ktorý zamestná ľudí aj za predpokladu že o pol roka pre nich nebude mať prácu a nesmie ich prepustiť ?
Aktuálne ma napadá iba 150 zamestnancov SPP čo nebudú obsluhovať kompresorové stanice a tak by vraj podľa Fica mali byť platení za ..... ja neviem čo vlastne, lebo SPP má zisk. Logické nie?
Braňo | 16-01-2012 11:53:27
Defenestrácia!!!
Miloš,ako má veriť obyčajný človek politikom, | 16-01-2012 11:44:17
keď minister práce a soc.vecí Mihál s úsmevom na tvári tvrdí občanom,že liberálnejší Zákonník práce prinesie nové pracovné miesta a vzápätí sa dozvie,že práve zmeny v Zákonníku práce umožnili sa rýchlejšie "zbaviť"zamestnancov viď.
http://nitra.sme.sk/c/6218127/nitriansky-foxconn-prepusti-600-zamestnancov.html
Historia | 16-01-2012 11:33:23
Slovensky narod nebude protestovat. Nemame to ako keby v genoch. Uz ked sme boli pod nadvladou madarizacii tak slovaci ticho cakali a v kutiku dufali ze volako bude. Proste slovaci mame taku povahu kedze sme narod pastiersky a remeselny. Ine krajiny strajkuju a protestuju aj za najmensiu krivdu co citia ale my racej si zanadavame sami a zivot ide dalej.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-01-2012 11:15:59
Pri takom pristupe politikov aky ludom predvadzaju, to inak asi nepojde. Namiesto kuska hanby, minimalne bezneho zdvorilostneho ospravedlnenia sa ci tazko predstavitelnej verzii odchodu do dochodku, sa nasi politici usmievaju a ludi idu agitovat s vierou v ich vieru. Nezmysel! To nejde. Raz sa ludia vzburia a udalosti nam napovedaju, ze to nepotrva dlho...
schyľuje sa k občianskym nepokojom? | 16-01-2012 10:41:25
na internetových fórach začína byť dusno,pár postrehov z dneška:

V každej civilizovanej krajine by naše Gorily naprieč celým politickým spektrom a členovia finančných skupín skončili v kriminále najmenej na dvadsaťpäť rokov. V Číne by ich čakala verejná poprava zastrelením, v Iráne obesenie na námestí, v necivilizovaných krajinách lynčovanie, ukameňovanie aleno upálenie za živa. Naši politici ani okom nežmurknú a maximálne skončia ako politické, no dobre zabezpečené mŕtvoly. Títo zločinci nám tvrdia, že peniaze na zdravotníctvo, školstvo a sociálnu sféru nie sú. Bodaj by boli, keď končia na kontách finančných skupín v daňových rajoch a na švajčiarskych kontách našich politikov, pardon, zločincov.
Neuznávame demokraciu, v ktorej vyhráva ten, kto má najviac peňazí a vie médiám zaplatiť veľkú volebnú mozgovovymývačskú kampaň, v ktorej vyhráva PENTA, JaT, Istrokapitál, Grafobal.....
Obchod s demokraciou, partokracia, moneykracia a hra na povolebnú schovávačku neuznávame a s voľbou menšieho alebo väčšieho zla, väčšieho alebo menšieho zlodeja na nás nechoďte, lebo aj malý zlodej je zlodej. My totiž nekradneme a nikdy sme nekradli. Nechoďte na nás ani s masarykovským "Nebáť sa a nekradnúť!". Lebo my sa ani nebojíme a ani nekradneme. Poctivo pracujeme a platíme dane. Naše rodiny preto stoja teraz na prahu sociálneho vylúčenia a chudoby bez perspektívy na slušný život v "tejto krajine".

My sme tá mlčiaca väčšina občanov tohto štátu, ktorí vyjadrujú svoj jasný a nesúhlasný postoj k súčasnej politike tým, že nevolíme. A je nás cca 2 milióny.
Tento štát ovládol kapitál prostredníctvom svojich bábiek-politikov a politických strán. Potrebujú však k tomuto divadlu aj nejaké obecenstvo-nejakých voličov. Ale až tak veľa ich zasa nepotrebujú. Lebo by sa im hra na demokraciu mohla vymknúť spod kontroly.

Medzi volením zlodejov a nevolením zlodejov nie je nijaký rozdiel. Nepleťte si príčinu a následok, lebo príčinou sú činy politikov a následkom je postoj nás občanov-nevoličov. My poctivo pracujeme a platíme dane, a to je náš príspevok k veciam verejným. Náš postoj neúčasti vo voľbách je formou občianskeho protestu.

My nikomu náš názor na politikov, voľby a demokraciu nevnucujeme. Sme však presvedčení o tom, že to, že sa zo Slovenska za posledných dvadsať rokov stala obyčajná skorumpovaná kolónia bez perspektívy, je zásluhou politikov na čele s Mečiarom, Čarnogurským, Dzurindu, Fica a Radičovej a šedých eminencií financujúcich politické strany, a nie nás nevoličov. Pretože tento štát by mal byť pre prijateľný pre nemajetnú väčšinu a nie iba pre horných desaťtisíc. V skutočnosti je asi 600000 občanov ohrozených chudobou, 200000 občanov viac-menej trvale žije v zahraničí, takmer 400000 občanov je bez práce a pod hranicou chudoby žije asi 300000 občanov, o neudržateľnom postavení rómskeho etnika ani nehovoriac.

Za uplynulých dvadsať rokov sme počúvali pred každými voľbami z úst politikov rečičky o nevyhnutnosti robiť reformy, aby sme sa odrazili od dna, o lepšom živote v budúcnosti. Nič z toho sa nekoná a ani konať nebude. Slovensko stojí na okraji priepasti a v morálnom bahne až po kolená, vypredaný majetok, totálna závislosť na zahraničí, zdevastované poľnohospodárstvo, zdravotníctvo a školstvo nedávajú nijakú perspektívu na lepšiu budúcnosť. Normálne je neplatiť dane, registrovať firmu v daňovom raji, okrádať občanov na zdravotných odvodoch, vyvážať zisk mimo územia Slovenska, ale na druhej strane zdaňovať a ešte viac ožobračovať občanov.
Socializmus v novembri roku 1989 v Československu skončil. Ibaže príčiny, pre ktoré prišiel, sú späť. Bude nová revolúcia?

A co vy obcania ???Madari sa buria aj sprosty rumun ...slovac si sedi 20 rokov na vajciach a ani tie vacia nema len skrupiny, zltka su davno sprivatizovane a zozrate na nejakej penta party ...len tu dristat a mysliac si ze sa budete mat este lepsie ...schovat sa za volby a pokracovat ako pred tym ...peticia ..to co je ?zdrap ktorym vam zamavaju na pozdrav ...vasa mentalita je uboha a kto tu vladne to vie a vyuziva naplno ..inak by si nedovolili to co citam v gorile a vidim kazdy raz ked pridem na sk ...
Pokial sam obcan neda najavo nespokojnost a v tomto pripade tvrdo ist do ulic nemate sancu ziadnu !!
Ani sas ani hlina ani peticia ani udania ..jedina zmena polit. moci ,moci ktoru preberu ludia chudoba okradnuta vladou !1Vlastnou a dokonca platenou vami ..to je na smiech .
Island !!!
obcianska ustava ,koniec imunitam atd atd ...to nevidite ze nikto ani jedna popularna osoba ,ludia co maju respekt,meno Nikto nevola po jedinom rieseni co signalizuje ze to ostane tak ako bolo a pre vas narod chdobny este horsie ...ani z jednej papule nejde meno obcan ..len sa spominaju frazy ..pre ludi /penta alebo jaty /,pre stat ,pre republiku ...sa zobudte a pochopte ste na konci uplne na konci toho co komu a kolko !!!vo svojom vlastnom state ...hanba narodu ktory sa zapreda l enivosti a nezaujmu ...vase deti budu na vas nadavat !!!ked pochopia aku sancu mal sk narod a NIC!!!lebo milion lebo !!!
v marci pri fraske co sa vola volby ...sance skoncia !!!
To sa zase zmenite na uplakany narod ...zle je ...horsie je ...neda sa dychat ...co s tymm ...nic sa nezmenilo !Ano nic sa nezmenilo ...kto to mal zmenit kto???
Kto sa ma dobre na slovensku ten nepotrebuje menit nic!
Obcan ...slovo ktoreho sa ked je masa obcanov sa boji kazdy politik ...odskusane kvantom generacii ...
necakajte na niekoho zacnite ...!!!vela casu neostava !!!

Nebolo by na čase
všetky nakeťasené majetky po roku 1989 znárodniť, alebo poštátniť (vyber si podľa chuti) vrátane uložených aktív v zahraničí spolu s nehnuteľnosťami a ponuknuť ich transparentnou dražbou domácej a aj zahraničnej verejnosti? To však, žiaľ, nie sú schopní, ale ani ochotní urobiť politici zhromaždení okolo Gorily, ale tak isto nie, tí mimo, ktorí ledva čakajú aby sa ho sami zmocnili! Bieda je v tom, že to nie sú schopní urobiť politici, ale ani, žiaľ, občania svojím razantným tlakom !


Vacsina
nazorov prezentuje: skonfiskovat majetok, zavesit na kandelaber, zastrelit ho, alebo nieco podobne. Ironia je v tom, ze sa nenasiel nikto, kto by to urobil. Zatial co Jirko a jemu podobni, sa nerozpakuju ani jeden den, aby nezneuzili prostotu naroda, ktory im dal poziciu, z ktorej ho okradaju...

vsetkych od Meciara, Lexu, Harabina, Majskeho. Sirokeho, Fica, Malcharka, Hascaka
a pod priviazat k stlpu hanby a plut na nich. Nech tieto svi..e pocitia tu horkost slovenskych obcano, ktori maju zaviazane ruky a nikdy sa nemozu dovolat pravdy, spravodlivost a nadeje na lepsi zivot.Oni vyuzili tu neschopnost nasej justicie a vsetkych nic sme nevideli a nic sme nepoculi
politikov a innych zloziek. Fuj a hanba tymto primitovom. Ale aj na nich pride cas.
milan | 15-01-2012 09:33:30
fica platila 8 rokov penta a ked sa dostal k moci otocil kartu a zacal kradnut s j&t
????? | 15-01-2012 05:11:30
Čo je to BN ?
ja neviem, | 14-01-2012 22:20:25
ale Fico stopol Pente všetko čo sa dalo = letisko, Cargo aj zisk zdravotných poisťovní. Z toho mi vyplýva, že ak niekto vidí v Gorile niečo na neho, tak si z Haščáka Ficko pekne robil prdel a ked prišiel k moci, tak ho zrušil raz dva.No ako tam popisujú kšefty Malchárka a Bubeníkovej(pešiak Mikiho a Ivana), tak tie vyšli veľmi presne(SE, SPP...)Za tým je hlavne SDKU, KDH(FNM) a SMK(Világhi, teraz Most). Jednoznačne to poukazuje ako zobrali veľkopodnikatelia Mikiho v 98-mom útokom, a ako on aj Mikložom tu bačujú a bačovali. Už začínam veriť, že kurzová strata pri predaji SPP nebola náhoda, tak ako aj 24mld pre ČSOB.
Som zvedavý, či budú nadalej trvať na výrokoch, že treba všetko predať súkromníkovi, lebo on hospodári lepšie ako štát!? Lebo pri predaji ide predsa o provízie, ktoré sa v Gorile spomínajú! Nejde o to kto ako hospodári!!!
bohužiaľ | 14-01-2012 12:55:29
Meno FICO SA V GORILE VYSKYTUJE 3 x VIAC ako mená INÝCH LÍDROV - niektorí hovoria, že preto, aby zabránil nejakým "zlým" obchodom...
Len si to prečítajte poriadne ..... Tam, kde im (modrým) má niečo Fico prekaziť, sa často spomína, že je to kšeft, ktorý on chce dať J&T, Širokému alebo Pórovi......nie preto, aby to "zachranil" Slovákom

A je tam množstvo zmienok typu:

- Haščák hovorí, že ho cez BNO tajomníka kontaktoval predseda SMERu Róbert Fico s prosbou, aby Haščák cez Malchárka presadil pre Stopku zákazky v energetike
- Haščák dáva Ficove vyjadrenia o zrušení privatizácie letiska do súvislosti s odmietnutím zákaziek v energetike pre Miloša Stopku
- Fico mu sľúbil, že Pentu nebude napádať a že bude len proti privatizácii letiska všeobecne
- Haščák spomína príklad, ako Fico a Flašík požadovali od Haščáka za zrušenie tlačovej konferencie o privatizácii Paroplynového cyklu províziu.
- Haščák chce pravdepodobne zistiť, či osoba cez ktorú s Ficom vtedy komunikoval odovzdala Ficovi sumu v takej výške ako deklarovala Haščákovi (40 dkg salámy = 40 mil. Sk


Gorila je rovnako kauza Smeru ako SDKU - a obaja to dobre vedia a rovnako bránia vyšetrovaniu...
Erich | 14-01-2012 11:53:11
Citát: "V rámci tohoto mu Slávo poradil, aby nešiel do DR, kde sú zahraniční investori, ako príklad uviedol SPP, kde síce každý v DR dostane v rámci tantiemov 1 - 2 mil. Skk, ale nech si vyberie napr. SEPS, GOVCO, Nár. diaľničnú spoločnosť a pod."

Tu vidíte jasne, že sprivatizovaná firma zrazu funguje normálne a vytvára zisky, kým tie nesprivatizované sa len a len rozkrádajú. Preto radí ísť do dozornej rady nesprivatizovanej firmy, lebo štátne sa dá rozkrádať skutočne bezbreho.
Erichh | 14-01-2012 11:43:29
Gorila je hlavne hanba sdku a ludia konecne vidia kam isli peniaze z privatizacie najvacsej zlodejine v historii svk. SDKU su len pentaci
Erich | 14-01-2012 11:33:31
Matej Šalmík to pochopil. Tak, ako sa ľudia znechutili z Mečiara, tak Mečiar skončil. Akurát to nemuselo toľko trvať. Ja nebudem voliť ani jedného človeka, ktorého meno tam zaznelo. Ale ak platí, že ľavicový volič je volič Smeru, tak práve vy idete gorily podporiť.

Každý hovorí, že to je len kauza SDKÚ. Sú v nej ale zastúpené úplne všetky vtedajšie strany - ANO, SDKÚ, KDH, SMK, SMER, a okrajovo aj SNS a HZDS. Ja tam špinu pravice vidím. Ale vidíte tam špinu v podaní SMERu aj vy?
pre Matej Šalmík | 14-01-2012 10:36:47
Súhlasím s Vami, že aj voliči majú svoj podiel viny na kradnutí. Ale nielen voliči ľavicoví ako sa nás snaží Erich presvedčiť. To je rozdiel nie? Tento článok je o kauze gorila, kde lietajú aj mená z pravého politického spektra. Tie mená volili pravicoví voliči, tak nech Erich kydá aj na nich. Toto Vám zjavne uniklo.
sopornan | 14-01-2012 04:32:01
erich u nas neexistuje pravica ani lavica...vlastne existuje jedny kradnu lavou rukou ,druhy pravou
Matej Šalmík | 13-01-2012 21:48:03
pre Erich | 13-01-2012 18:27:56

A kto zvolil tých ľudí, čo dovolili rozkradnúť verejné financie? Voliči to asi neboli podľa vás...tak kto? Opice? Prosím vás, podiel zodpovednosti má každý z nás a dosť vysoký!
Sranda | 13-01-2012 18:49:47
nechajte Ericha tak uz nas tu pobavil a teraz mu je trapne :D
pre Erich | 13-01-2012 18:27:56
Skutočne nechápem prečo máš potrebu pri kauze Gorila písať o voličoch. Voliči nakradli miliardy či čo? Načo to vlastne spomínaš? Utrpel si nejaký úraz hlavy? Zrazil si sa s lokomotívou?
Erich | 13-01-2012 18:22:36
Ja sa nezastávam SDKÚ - podľa toho dokumentu som presvedčený, že kradli. Ale to stále neznamená, že Mečiar predtým nekradol a Fico potom nekradol. A dám krk na to že rovnako. A preto som presvedčený, že Dzurinda, Mečiar, Fico a Slota by už hlas od inteligentného človeka dostať nemal.
gulak | 13-01-2012 18:08:43
Konečne,už prestante s tým delením politikov na pravicu a ľavicu-to su,len obyčajné kecy-politici su bud čestni,alebo nečestní,hajzli,špinavci,zlodeji,podvodníci alebo iný zmrdi a podľla toho,ako to vyzerá na Slovensku,tak... A nemusíme ani poukazovať na vysoku politiku-pozrime sa na naše super mesto-tiež sa tu deju zaujimave veci-také kamarátkšeftíky-tiež sa na tom balia stále ti istý-myslím si,čo sa dá prv zmeniť-niečo v našom meste,alebo vo vysokej politike
j.f. pre erich | 13-01-2012 18:08:19
Erich je pravda, ze aj ja osobne som tu napisal sem tan nejaku totalnu hovadinu, ale dovolim si povedat, ze na teba asi nemam.
j.f. | 13-01-2012 18:06:45
Pán Lehocký to je vsetko pravda a malo by to tak byt. Sam ale uznajte, povedali by ste niekedy, ze FNM neriadia ludia tam dosadení, ale nejaky pan Haščak a ten ukoluje ludi z fondu a rozdeluje provizie politikom a st.uradnikom? Myslim, ze podobne zasahovanie bolo je a bude aj na policii. Su to vlastne politicky nominanti a podliehaju panovi ktoreho som menoval ako pracovnika ochrany Slovnaft a.s.
Igor Lehocký | 13-01-2012 18:01:59
Ak môžem požiadať, svoje výlevy o voličoch si ušetrite o dva mesiace keď sa budú blížiť voľby. Pod týmto dokumentom riešiť ľavých alebo pravých...V pomocnej škole by som to bral a hlupák roka bol tuším riešený v inom periodiku. Aj minuta ticha pod týmto dokumentom má asi väčší význam ako bezočivo žiadať v pravo hľaď.
Erich | 13-01-2012 17:31:02
Ak ľavica, tak to je na 99% SMER. Vám teda komunisti, eštébáci, zlodeji, privatizéri a paraziti pôvodom z HZDS vôbec nevadia? Boli ste spokojný s tým, čo pre Vás urobili, keď boli pri moci? Aký máte názor na sociálne podniky bez zamestnancov, nástenkový tender s vopred vybraných kandidátom, ukradnuté pozemky pod Tatrami, predražený tender na mýto, predraženú opravu hradu, nevýhodné PPP projekty Ficovho bratranca, predaj teplého vzduchu a iné kauzy? Ak ja som zakomplexovaný človek, tak teba okrádajú a ešte sa ich aj zastávaš!
pre: Erich | 13-01-2012 16:42:06
chod to napisat este na topky.sk a iny portal ako to lubis. A kde ta ludia beru s rezervou tak ako aj tu.
Som volic lavice a stavim sa ze mam vacsie vzdelanie a vedomosti ako ty sam.
Ale pre zakomplexovaneho cloveka je to jedno pretoze vidi len to svoje
Erich | 13-01-2012 14:52:20
Ľavicový volič má nižšie učňovské vzdelanie alebo stredoškolské vzdelanie a býva väčšinou na vidieku. To je fakt. Výsledky volieb to tiež potvrdzujú. Na ľavicového voliča zaberajú heslá typu zdaníme bohatých, zoberieme zahraničným, budeme chrániť národ a všetci budete mať sociálne istoty.

Výsledkom takýchto krokov sa vytvára všeobecná chudoba, ktorá paradoxne privádza viac ľudí na sociálne myšlienky. Ľavica na Slovensku je zastúpená iba SMERom. Medzi rokmi 2006-2010 som si ale nejako nevšimol, že by bolo menej chudoby, že by boli ľudia šťastnejší, alebo že by ceny prestali stúpať. Rovnako som si nevšimol, že by sa nezamestnanosť znižovala, platy lekárov a učiteľov rástli alebo korupcia zmizla.

Sociálna politika je veľmi pekná vec. Ale na sociálnu politiku sa musia najskôr zarobiť peniaze. A tie prinesie iba pravicová politika - podpora investorov, zlepšenie podnikateľského prostredia, zjednodušenie zamestnávania, vymožiteľnosť práva a zvýšenie transparentnosti.

Viem, že napr. kauza sitká zdvíha zo sedadla každého voliča, pravicového aj ľavicového. Ale napr. také mýto, kde vyhrala o 1 miliardu € drahšia ponuka - to ľavicový volič nevidí? A to je ukradnuté 200€ na osobu! Ale aj tak toho Robka ľúbite...
Igor Lehocký | 13-01-2012 14:31:31
Spišiak nič vyšetrovať nebude, nemá na to kompetenciu. Vyšetrujú vyšetrovatelia PZ, pre ktorých je vo vyšetrovaní, teda trestnom konaní, jediný nadriadený - špeciálny prokurátor.
j.f. | 13-01-2012 14:23:53
Velmi by ma zaujimalo ako vysetri Spisiak svojho byvaleho nadriadeneho zo spolocnosti Slovnaft a.s. Vilagiho?
celý záznam ITP Gorila: | 13-01-2012 11:51:29
http://gorilasisslovakia.wikidot.com/
anonym | 12-01-2012 19:55:13
Ten Vladko Palko, ktorý kandiduje na 136. mieste u Matoviča? Hehe, Šátek mu to pekne nandal, keď ho vo svojom blogu spomenul. Našťastie zo 136. miesta nehrozí, že by sa znova ocitol vo vysokej politike. Chvála bohu.
Braňo | 12-01-2012 19:12:24
Autenticitu Gorily potvrdzuje aj toto
http://hnonline.sk/c3-54401270-k02000_d-bubenikovu-popravil-vazny-dokaz
a hlavne Šátek, ktorého v tom stopol V.Palko(vtedy KDH)
http://satek.blog.sme.sk/c/285872/Gorila-ako-King-Kong-I.html
Igor Lehocký | 12-01-2012 18:51:41
Krajský súd v Bratislave potvrdil autenticitu použitých ITP v akcii zv. Gorila a tým aj súlad so zákonom.
Obcan | 12-01-2012 17:31:11
Erich - je mi Vas luto. Chodite pisat aj na topky.sk a vzdy je to len nieco o ficovolicoch a ich urazanie. Pokial je toto ta vizitka pravicoveho volica tak so rad ja nie som. Zatial ste ani jeden prispevok nepodali na urovni inteligentnej odpovedi a mozno preto uz vas aj tak citatelia beru
anonym | 12-01-2012 16:57:22
Ešte mohol Erich napísať typický profil pravicového voliča - kde ten sedí, kde stojí a čo pasie. Chudáčik. Potreboval sa vyventilovať.
j.f. pre erich | 12-01-2012 16:21:09
Co sa tyka tvojho prispevku, mozem konstatovat len jedno, pravicovy idiotizmus tu je, bol a bude a adekvatne k tomu aj idiotov.
j.f. | 12-01-2012 16:19:10
v kauze su ludia zo Smeru, SDKU DS, MOST HID a dokonca aj KDH.
Kedze KDH ma rezort vnutra veta padni komu padni z ust Lipsica je len vysmechom a pohrdanim obycajnych ludi. Odvolali cloveka cez ktoreho a ktory len prerozdeloval cez svoju firmu spinave peniaze politikom. A potom sa cuduju politici no ved aka vlada taký lud.
Dušan Matejička | 12-01-2012 15:04:30
p. Erich, predstavte si , že nie som pravicový volič a predsa som si ten dokument prečítal, áno viem aj čítať aj písať a dokonca aj pracujem...
takéto tliachanice si vyprosujem...
Braňo | 12-01-2012 14:32:42
Poškodí hlavne pravicu, lebo o nej to je. Viď pravicové periodikum http://www.tyzden.sk/nazivo-doma/sdku-gorila.html
No voliť aj tak nie je koho. Už dlho nie :-(
pre Ericha | 12-01-2012 14:09:44
Hoci tento dokument hádže špinu na úplne všetky politické strany - nielen pravicu alebo ľavicu, jeho zverejnenie veľmi poškodí práve pravicu - pretože ľavicový volič toto nečíta - ten sedí v krčme, stojí na úrade práce alebo pasie ovce.
ČITAM (DOST DOBRE), NESEDIM V KRCME, NESTOJIM NA URADE PRACE, NEPASIEM OVCE
S pozdravom lavicova volicka :-)
cepenan | 12-01-2012 12:19:58
Ale koho volit?sak uz ludia nikomu neveria.aj tych 99% je len podvod
Peter Klokner | 12-01-2012 11:53:14
Igor o5 sa musím cítiť trápne lebo s tvojou odpoveďou súhlasím :-)))))
Ale asi nie dobre chápeš moje "pravicové" názory. Mám to dúfam usporiadané dobre a to že pravica nepoškvrnená som nikdy nepovedal a ani si to nemyslím. Ja iba zastávam názor, že ľuďom sa má hovoriť pravda a najlepšie natvrdo. Balamutenie so sociálnym štátom je vedomé klamstvo s jediným cieľom - udržiavať ľudí v naivnej viere.

Milošovi - máš pravdu, frustrácia z toho koho vlastne voliť je obrovská. Ja mám ale jasno, ľavicový volič zhltne všetko a paralýza pravicových ideí je nebezpečná a nahráva situácii že tu bude zasa iba jedna štátostrana s 98%. To je horšia varianta ako to čo prežívame preto aj so zaťatými zubami asi zasa iba to jediné prijateľné. A že niekto z recesie založí stranu ?
Veď už sa stalo :-)
Počúvaš a sleduješ čo robia Matovičovci ? Čistá recesia a návod na anarchiu. Čo i len 10 jeho poslancov v parlamente je (bude) tragédia. Okrem neho teraz o kom z tých 4 sa ešte vie? Majú to teda v rodine (skutočnej) takú dokonalú a nimi kritizovanú stranícku disciplínu? A ak by mali mať svoj názor každý poslanec, ako sa kedy dopracujeme k schváleniu jediného ústavného zákona ?
A posledný recesista bola pani Nora. Včerajšia beseda na TA3.....bomba! Úplne vážne :-)))) Paľo Bielik si musel včera po relácii stopro frtnúť aspoň deci 60% nej lebo chudák nedokázal udržať smiech do poslednej klapky.
Erich | 12-01-2012 10:29:35
Hoci tento dokument hádže špinu na úplne všetky politické strany - nielen pravicu alebo ľavicu, jeho zverejnenie veľmi poškodí práve pravicu - pretože ľavicový volič toto nečíta - ten sedí v krčme, stojí na úrade práce alebo pasie ovce. Dobre, v roku 2006 sa kradlo. Ale kde sú záznamy od roku 1992? Za Mečiara sa nekradlo? A kde sú záznamy po roku 2006? Vtedy sa nekradlo tiež? Tomu neverí nikto.

Čo ďalej? Má to začať vyšetrovať SISka, hoci z nej unikajú záznamy? Má to súdiť súdnictvo, ktorému v tejto krajine už vôbec nikto neverí? Ak sa má Gorila skutočne vyšetriť, musí to robiť niekto mimo Slovenska - napr. požiadať o pomoc EÚ alebo Interpol.
Igor Lehocký | 12-01-2012 10:08:40
Peter, snáď týmto dokumentom padnú všetky bludné dogmy o dobrých pravičiaroch a zlých ľavičiaroch. Toto je politika v tejto republike natvrdo. Mohol by som tu popísať mnoho vecí, ktoré rovnako fungujú v Policajnom zbore a v SIS pri získavaní dôkazov o trestnej činnosti prostredníctvom ITP (informačno-technické prostriedky), keď sa získané odposluchy prepisujú do obdobnej podoby, akú má dokument Gorila. Samotné nahrávky sa potom archivujú niekoľko rokov, podľa stupňa utajenia tuším od 3 do 10-15 rokov. V prípade dokumentu Gorila majú nahrávky tak obludné rozmery, že "veľavážení" predsedovia politických strán nemajú inú možnosť ako ich spochybniť iba tak, že ich všetci nazvú pravdou, polopravdou a lžou. Prepis ITP do podoby listinných dôkazov je otročina so sluchátkami na ušiach a klepaním do klávesnice PC rádovo niekoľko desiatok hodín, podľa množstva relevantných nahrávok a sú overiteľné tých niekoľko rokov.
Korupcia je dvojstranný akt, ten kto dáva a kto bere je rovnako trestne zodpovedný. Šanca, že niekto zo zainteresovaných povie pravdu je tým pádom nulová a detektor lži je možné odmietnuť. Tak aké sú výhliadky? Podľa mňa skvelé, po voľbách sa bez mihnutia oka vrátia takmer všetci v dokumente spomenutí na svoje miesta a poučení minulosťou budú rozkrádať sofistikovanejšie. Takýto národ si nič iné ani nezaslúži.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 12-01-2012 09:52:38
Vo svojom zivote som nevynechal ziadne volby ani referendum. Dokonca ani to zmarene. A budemvolit aj v tychto volbach. Otazkou je - koho.

Takymto spravanim sa volicom politici ukazuju jasny smer. A tak budu mat sancu strana, ktoru zalozi niekto z recesie. A uz na prvy pohlad to bude somarina ako mraky. A skorej ci neskorej sa ten niekto najde.

V sucasnej dobe sa daju ocakavat vazne socialne nepokoje. Zivotna uroven lusi vyrazne klesa a vymahatelnost prava je prakticky na nule. Krachuje alebo na konov je prepisovana jedna eserocka za druhou - zaujimave, ze kazda ma na sebe nabalene miliony dlhov drobnym podnikatelom, danovemu uradu, socialke a zdravotnym poistovniam. Stat - nasi voleni zastupcovia s tym nic nerobia. Preco? Preco je v celej EU jedinym a najpouzivanejsim riesenim nie sekanie tam kde to nefunguje, ale zvysovanie danoveho zatazenia tam, kde sa ludia snazia, svojou kazdodenneou pracou a tvorenim hodnot drzia spolocnost pokope, jednoducho tam kde to funguje?
onanym | 12-01-2012 09:37:29
Ja by vsetkych tych poslancov, z ktorych niektori su tam uz vyse 20 rokov, povyhadzoval. V podstate sa potvrdilo to, o com sa suskalo... Clovek uz fakt rozmysla, ze nepojde k volbam... Ja uz neviem, koho volit.
anonym | 11-01-2012 19:52:11
SDKÚ-DS si dnes dala facku.
Peter Klokner | 11-01-2012 19:19:33
Igor dovoľujem si "podpísať sa" pod článok.
Dnes sa priznám som očakával že pani Bubeníková odolá. Som potešený, že atmosféra v spoločnosti jednoducho nedovolila okrem tých kto ju dosadzovali hlasovať inak. Ak je to prvá kocka Domina, nezostáva iné ako želať si nech zo frčí.
V tomto momente oceňujem Spišiakovu odvahu (neviem ako inak to nazvať) potvrdiť že scenár Gorily je až príliš podobný skutočnosti. Rovnako verím p.Nicholsonovi že p.Bubeníková je v tejto "kauze" najslabší článok a prispeje informáciami buď k razantnejšiemu spusteniu lavíny. Lebo že je to vážne o tom nepochybuje už nikto napravo (verím) alebo naľavo (dúfam).
Ešte by sme sa mohli dozvedieť jasnú odpoveď najsilnejšieho predsedu či sa s pánom H. stretol. Ale to mala pani redaktorka Zlatica položiť otázku prečo sa práve s pánom Haščákom stretol v tom byte. Lebo to by sa takľahko vykrútiť z odpovede nedalo.
anonym | 11-01-2012 19:06:05
V dokumente je toľko faktov, že jednoducho nie je možné ho vyhlásiť za nedôveryhodný. Aj keď nemusí byť pravdivý na 100%, niektoré fakty sú príliš detailné na to, aby mohli byť vymyslené. 22 rokov si volíme tých istých zlodejov a v najbližších voľbách ich budeme voliť znova. Nech žije blbý slovenský volič.
j.f. | 11-01-2012 19:04:12
...na beznych ludi vytvorili nastroje ako ich trestat za co najmensi priestupok, ale zo seba robia bohov a ja si dovolim povedat ze za asistencie spiciek policie, sudov a celeho ich prehniteho skorumpovaneho aparatu idiotov.....na druhej strane je to len a len ubohost a neschopnost beznych ludi, ktori sa neokazu vzopriet tomuto systemu, pretoze vacsina zije z ruky do huby a nema ani cas nad tymto rozmyslat....dzurindu vystrelit na mesiac a fica na mars :D
cepenan | 11-01-2012 18:22:33
tak toto je ina liga...komunisty sa maju co ucit...ale este stale verim ze dojde u nas k revoluciji ale ta uz nebude nezna ale krvava a dufam ze to nebude dlho trvat
Peter | 11-01-2012 18:02:50
normálny grc. a všetci si robia z nás obyčajných hlupákov.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign