Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Gender ideológia - nech si každý urobí vlastný úsudok

Pavol KurbelDátum14. 10. 2013 16:22:45TémaBlogy

V Španielsku šikanujú školy pre “nerešpektovanie gender-identity detí”

 / 

Sevilla 14. októbra (HSP/El País/Foto: TASR)

 

Vďaka podpore Asociácie “Transexuáli Andalúzia”  sa tri rodiny rozhodli bojovať proti školám, ktoré navštevujú ich deti

Ilustračné foto: Výstava prác detí materských a základných škôl v Nitre na tému rodovej rovnosti z 26. júna 2013

Najnovší prípad rodín s deťmi, ktoré vraj pociťujú, že ich rod je iný než biologické pohlavie, prichádza zo Španielska. Ako uvádza El País “prokuratúra v Andalúzii začala vyšetrovanie proti trom školám v Malage – dvom kresťanským a jednej štátnej, nakoľko preukázali rezervovanosť voči rodičom, ktorí naliehali, aby sa rešpektovala gender identita ich detí”. Dve školy zo strachu zo zatvorenia ustúpili požiadavkám rodičov, tretia však neprijala požiadavku zaradiť chlapčeka “na zoznam školáčok”.

Matka tohto posledného obvinila školu, že učitelia nechcú priznať chlapcovi dievčenskú uniformu. Tri sťažnosti podala ATC (Asociácia Transexuáli Andalúzia), ktorá rodičom odporúča, aby sa nebáli dať zmeniť deťom pohlavie a presvedčila 12 rodičov, aby začali právne konať v tejto veci proti školám. Okrem žiadosti o uniformu opačného pohlavia a o možnosť používať toalety určené pre opačné pohlavie, ATC žiada región Andalúzie, aby zaviedol do škôl novú edukačnú metódu, ktorá bude rešpektovať “slobodu voľby” detí. 

Španieli sú len poslední na zozname, ktorí je čoraz dlhší a dlhší. V Kolorade rodičia malého Coy-a vyhrali spor so školou, ktorá mu nedovoľovala užívať dievčenské WC. Coy od svojich 18. mesiacov bol rodičmi vychovávaný ako dievča len preto, že bral sestrine hračky. Tiež mama a otec Wrenny z Kanady sa rozhodli, že ich dcéra bude chlapec, lebo sa tak vraj cíti. Škola jej preto umožnila prezliekať sa v chlapčenských šatniach. Ďalším prípadom je Manuel, ktorý sa vo svojich šiestich rokoch “vďaka” svojej mame stal dievčatkom Lulu – Argentína mu totiž priznala právo na ženské oficiálne dokumenty.

 

mk


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
pre Pavol Kurbel | 16-10-2013 20:14:53
Suhlasim s Vasim nazorom.Do kostola nechodim,ale som veriaca.Moja viera spociva v niecom inom,ako je chodenie do kostola.No na druhej strane nehodnotim a ani nekritizujem ludi,ktori do kostola chodia aj dva krat denne.My sme velmi netolerantni narod.Neprekazaju mi ani homosexualy,pretoze su to ludia a tiez chcu zit plnohodnotne.Je mi smutno z toho,ako sa utoci na cirkev ako taku.Keby sa kazdy zamyslel sam nad sebou a povedal si,ze skusim byt tolerantnejsi,mozno by to v nasej spolocnosti vyzeralo trosku inak.Skusme castejsie pouzivat slovne spojenie : nevadi mi to...
Pavol Kurbel | 16-10-2013 19:57:49
pre gulag
Vy ste typický prípad človeka, ktorému keď dôjdu argumenty, tak aj lož je dobrá. V čase, keď sa podľa vás začalo predávať mlieko, sme už dávno nemali predajňu potravín.
gulak | 16-10-2013 19:06:46
No-pekne veci mi želáte-také správne kresťanské-ale,čo čakať od Vás-ale to presne vystihuje Vaše hnutie-strašiť peklom,už nemá zmysel-to už ľudia prekukli. A ešte niečo Vám pripomeniem-ked ste mali potraviny na novom trhovisku-tak tam začali predávať-čerstvé mlieko priamo z družstva a ajhľa-nejako Vám začal klesať predaj-tak ste sa páni obchodníci spojili a dosiahli ste-stop predávaniu čerstvého mlieka-z vymyslených hygienických dôvodov-to je to pravé kresťanské...
Pavol Kurbel | 16-10-2013 18:29:01
Pre gulag
KDH vám nič nevnucuje. Kľudne si môžete vybrať Fica. A v školách a nemocniciach vám taktiež nikto nič nevnucuje. V škole si rodičia môžu vybrať medzi etikou a náboženstvom. Do nemocnice dnes môže prísť kňaz -nie tak ako v minulosti- a ak vám raz budú utierať rehoľné sestry zadok, myslím že budete hovoriť ináč. To, čo sa chystá však napríklad do škôlok, nebude na dobrovolnosti, ale na tom, že ak štát určí že "sexuálna" výchova v štátnych škôlkách bude, tak si nebudete môcť ako rodič vybrať. A v tom je ten rozdiel.
gulak | 16-10-2013 17:48:18
No,ľutujem toho domováka-ved ked si ho zoberu 2 buzíci-tak hubu bude mať vyšpúlenú,ako tá nafukovacia ANČA...
anonym | 16-10-2013 17:41:13
Ci budu mat homosexuali deti alebo nie je v nasom state a v tejto dobe prilis nepodstatna vec. Na Slovensku su desattisice deti roznych neprisposobivych a socialnych pripadov a nikto to neriesi. A ze si 2 lesby zoberu domovaka.. to mi je fakt jedno. Toto cele sa mi zda ako zastieracia tema ked sa vari nejaky velky podvod.
gulak | 16-10-2013 17:27:08
Pre:p.Kurbela-tak prečo nám KDH-vnucuje svoje videnie sveta-a prečo ste sa natlačili do škôl,do nemocníc a pod.
Pavol Kurbel | 16-10-2013 15:11:32
V susedných Čechách homosexuáli žiadali uzákonenie partnerstiev. Väčšina ľudí sa obávala, že to je len prvý krok, že neskôr budú chcieť adopcie detí. Aby ukľudnili verejnosť, tak vydali vyhlásenia, že to nie je pravda, že adopcie nežiadajú a ani žiadať nebudú. Myslím, že to nie je ani desať rokov od prijatia zákona a už chcú adopcie. Je to taká salámová metóda. Nemám nič proti homošom, ale nech neotravujú svojimi provokáciami na pochodoch, nech nám nevnucujú svoje videnie sveta, nech sa netlačia do škôl a škôlok a nech si kľudne žijú svoj život bez toho, aby znásilňovali normálnych ľudí.
J.R.Nem. | 16-10-2013 13:08:23
Pan Motycak,to je presne to o co tu ide.Napisal ste to presne tak ako to je.Ja este k tomu chcem dodat,ze mam respekt pred tymi,co napisu svoj nazor,to je jedno aky.Nemam vsak absolutne ziaden respekt pre tych,co manipuluju s ludmi,a siria nenavist a zabalia to este do krabicky zvana Moralka.To sa niekde vygugluje nejaky pochybny zdroj v mediach,vyberie sa z kontextu,nieco sa k tomu prida,a uz tu mame fakta,ktore vlastne musia poburit kazdeho cloveka,este k tomu ked sa to tyka nasich deti.A nie je to prvy raz.Uz sa tu citovala niekde nejaka pani z Matice Slovenskej,ktora tvrdila, ze v Nemecku sa pusta v skolkach pornografia a vobec cela Europa ze je moralne zkazena,a jedine Slovensko zostava este ostrovom moralky statocnosti a co ja viem ake blafy tam pozpominala.Vsetky tieto skutocnosti su spojene vzdy a vzdy s jednym clovekom.
homoideologia zhora ! | 16-10-2013 12:55:26
Ad: Miro Motycak
Ano suhlas, ze aj homosexuali maju ine bezne starosti, ako Pride pochody a drviva vacsina z nich nechce sa pretrcat v perverznych pozach a"obleceni" na tychto inscenovanych divadlach. To je zaujimava skusenost ze vacsina z nich to odmieta. Je to tlacene zhora, evkdentne sl snahou polarizovat spolocnost. Ved bezni homo nevedia, kto za tym stoji a KTO toto FINANCUJE!
Potom tiez snaha o "sexualnu vychovu" (rozumej aj metodiky masturbacie atd) uz od predskolskeho veku, adopcie.
ZASE: Vacsina tejto komunity o to nestoji!
Cui bono ???
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 16-10-2013 12:04:17
Este je otazka, ci tato sprava, ktora mala za ulohu poburit je vobec pravda. Ci to nieje nafuknuty maskarny bal. Prave prednedavnom celou Europou prebehli spravy a segregacnom mure v Kosiciach. Dokonca nejaky umelec na neho napisal smutne PREPACTE. Eurokomisarka bola zhrozena a vyzyvala na zburanie, ludia po celej Europe boli zhrozeni z takeho barbarskeho chovania. Pred par dnami sa tu bol pozriet panko z Europarlamentu a zrazu nastalo prekvapenie, ked na vlastne oci zistil to, co vsetci v KE vedeli od zaciatku. Cele to bola nafuknuta bublina. Ked betonovy mur okolo parkoviska na konci sidliska Lunik VIII zrazu niekto nafukol na segragacny mur. Ako dokaz sa mozte pozriet sami. Jedna sa mur na tom parkovisku. V dialke, cca 300m vzdusnou ciarou je vidiet aj Lunik IX.
http://goo.gl/maps/y5xe3



A prave preto by som rad poradil, aby ste neverili vsetkemu, co sa popise v novinach a hlavne bez nejakych revelantnych zdrojov. Toto su typy sprav, ktore maju odvratit od skutocnych problemov ludi a vyvolat zdesenie, aby sa zabudlo na realne ekonomicke problemy dnesneho sveta. Zaujimave, ze sa to stalo v silno krestanskej krajine, ktora ma vsak jednu z najvyssich nezamestnanosti v EU.

Porovnavanie homosexualov a pedofilov mi pride uplne scestne. Len pre poriadok, co ma na konci -filia znaci chorobu a chori ludia sa musia bud liecit, alebo byt umiestneni v zariadeni na tom urcenom a preto plasenie, ako ich spolocnost akceptuje je scestna. Taktiez mi pride az tragikomicka ta predstava klasickych "homofobov" o tom, ako sa gayovia od rana do vecera nakladaju do zadku. Vy doma s Vasom zenou tiez od rana do vecera sulozite?
Tiez niesom zastanca pridov a pochodov, ci uz sa jedna o cokolvek a mam pocit, ze to je akcia len pre exhibicionistov, aby sa mohli ukazat. Ale robia to len homosexualne orientovani ludia? Nemyslim si, zapnite si telku a vsade same kvazi celebrity s holymi zadkami. Osobne poznam viacero homosexualov a ani jeden sa nepotrebuje pretrcat holy na verejnosti, ani nema tuzbu adoptovat si deti, taktiez od rana do vecere nemysli len na nakladacku do zadku. Oni tiez chodia do prace a maju tie iste problemy ako vy. Jedine po com tajne tuzia je, aby sa trochu zmenilo zmyslanie ludi. Gay je u nas symbolom menejcennosti a niecoho skazeneho. Ale odcudzovat vsetkych ludi na zaklade excesov par jednotlivcov by bolo podobne, ako odcudzovat celu cirkev na zaklade tych par pedofilnych knazov. Teraz su vsetci knazi homosexualni pedofili? Nemyslim si. Iba mediami nafuknuta bublina s par ciernymi ovcami,aby sa vyvolala umela senzacia. Tak prosim prestante sirit tu nenavist.
Na zaver mozno podla mna najlepsia piesen na tuto tematiku s textom, ktory to podla mna velmi dobre vystihuje.
http://youtu.be/hlVBg7_08n0
hombre | 16-10-2013 09:50:11
J.R.Nem.16-10-2013 08:57:26, Pre hombre: ďakujem za úprimnosť!
homofób | 16-10-2013 09:49:43
Pre J.R.Nem: Mne osobne (a myslím si že ani drvivej väčšine bežných ľudí) neprekáža, že spolu dvaja homosexuáli žijú, že sa napr. spolu držia na ulici za ruky, či verejne bozkávajú (hoci si myslím, že vášnivý bozk je už niečo intímne, a intimitu si normálny človek, či homo či hetero chráni). Mám však pocit, že dnes v spoločnosti ide o viac - a síce presadiť názor, že celá LGBTI agenda je niečo úplne normálne, čo MUSÍ byť väčšinou akceptované a dokonca iný názor začína byť trestný. To,že je to normálne pre nich, predsa nemôže byť kritériom, či je niečo správne alebo nie. Pretože aj iné odchýlky v správaní sú pre ich nositeľov normálne, niečo s čím možno vyrastajú od malička. Súhlasím s Vami, že sloboda je pre všetkých, ale myslím si, že aj sloboda musí mať svoje hranice a tie už boli podľa mňa prekročené tým, ako je celá LGBTI agenda verejne propagovaná. A to prekračovanie hraníc pokračuje ďalej, napríklad aj tými pedofilmi.
Píšete, že pedofília je vysoko trestná, neospravedlniteľná činnosť, ktorá nesmie byť akceptovaná. Súhlasím. Avšak pred niekoľkými rokmi by bolo neakceptovateľné, aby vôbec niekde pedofili verejne pochodovali a prezentovali sa ako skupina. Dnes to už možné je, a to bez trestnoprávneho postihu. A dialo sa to v Prahe, ktorá určite nie je tal liberálna ako napr. Amsterdam.
Na pedofíliu máme síce zákony, ale tie sa môžu meniť podľa toho, kto má v rukách moc. A nakoniec, nemôže byť časom použitá rovnaká logika ako pri homosexuáloch aj pri pedofiloch? Predsa je to pre nich normálne a sloboda je tu pre všetkých, nielen pre majoritu...
To že sa takmer celá západná EU s týmto problémom "vysporiadala" sa mi zdá skôr ako problém. Osobne si myslím, že celá táto agenda a jej verejná akceptácia prichádza s akýmsi (mravným a demografickým) úpadkom spoločnosti, kedy už nie sme schopní bojovať za hodnoty (pravda, láska, vlasť, česť, spravodlivosť) za ktoré naši predkovia boli ochotní položiť život (a vďaka tomu ako spoločnosť prežili). Myslím si, že vďaka tomuto úpadku a opusteniu tradičných hodnôt sa o niekoľko desiatok rokov moslimovia vysporiadajú s takmer celou západnou Európou a možno aj s nami.
Jozef | 16-10-2013 09:23:35
J.R.Nem:
takze sa vratme k povodnemu clanku, pod ktorym diskutujete.
Respektovanie, ci nerespektovanie G-I deti.
Podla Vas je normalne, ked sa rodicia rozhodnu, ze 18 mesacny chlapec je vlastne dievca, len preto, ze sa hra s hrackami svojej sestry?
Je normalne, aby rodicia, casto sami tapajuci v svojej identite rozhodovali o G-I zatial zdravych a normalnych deti?
Pretoze to sa bude diat castejsie ako je normalne, pokial si budu moct adoptovat deti pary rovnakeho pohlavia.
J.R.Nem. | 16-10-2013 08:57:26
Pre hombre nemam nic co by som napisal,skoda casu pre homofog len tolko.Pedofilia je vysoko trestna cinnost,neda sa nicim ospravedlnit,my tu ale diskutujeme o homosexualite,ved to je smiesne take argumenty,ze my vam to dovolime,ale budte niekde schovany a skryty.V nasom chapani sexuality je to nenormalne,to Vam davam za pravdu,ale pre nich je to normalne. A sloboda je aj slobodou pre inych nelen pre nas.A aby sloboda nebola zneuzivana na to mame zakony.Takze nejake naroky nejakych pedofilov nebudu a nesmia byt nikdy akceptovane.Okrem toho .Svedsko Nemecko a ja neviem kolko este inych statov,skoro cela zapadna europa sa s tym problemom vyporiadala.
homofób | 16-10-2013 01:10:53
J.R.Nem - Zachytili ste, že na Pražskom Pride pochode sa manifestačne zúčastnili aj pedofili, ktorí tiež žiadali rešpektovanie svojej vrodenej inakosti? Že je to zvrátené a nemysliteľné? Nuž, pred niekoľkými desiatkami rokov by bolo pre ľudí zvrátené a nemysliteľné aj to, ako sa dnes propaguje a všade prezentuje LGBTI agenda. Ale roky masírovania mozgov a pretláčania zmien cez rôzne "ľudskoprávne" inštitúcie spravili svoje. Niekto môže oponovať, že homosexualita bola predsa v spoločnosti vždy, už aj v staroveku. Vždy však bola spoločnosťou vnímaná ako niečo, čo je mimo normál. Až v posledných desiatkach rokov je prezentovaná ako niečo úplne normálne, priam hodné ochrany. Pokiaľ sa niekto vyjadrí, že je to choré, je označený ako homofób. Voči pedofilom sme ZATIAĽ homofóbmi asi všetci. Dokedy?
hombre | 15-10-2013 20:40:20
J.R.Nem. "Preco by homosexuali nemali mat narok na normalny zivot?" A kto im ten nárok na normálny život upiera? Čo je normálne na obcovaní chlapa s chlapom? Keď chcú žiť spolu dvaja homoši alebo lesby, nech žijú! Prečo ale robia po celom svete tzv. Pride-parády doprevádzané často krát obscénnymi výjavmi? Aby ukázali svoju inakosť? Kto je na nich zvedavý, nech ich navštívi a trebárs s nimi aj žije. Vysvetlite mi odkiaľ berú tú drzosť nárokovať si osvojenie detí, ktorým potom "svoju prirodzenú sexuálnu orientáciu" vnucujú? Rád by som si tu prečítal od Vás RACIONALNE argumenty!
J.R.Nem. | 15-10-2013 20:00:48
Samozrejme ze pan Gulak zase odbocil od temy,ale na to som uz zvyknuty,ale teraz k clanku.Stale tu citam ako keby homos.bola nejaka nemoc,alebo ako keby si svoju sexualnu orientaciu vybrali z dlhej chvile.Homosexualita je vrodena,a ked Vase dieta take sklony prejavy,tak ak svoje dieta milujete,co u kazdeho predpokladam,nic Vam nepomoze,ked sa budete snazit to dieta prevychovat.O tom to vsetko je.Dietatu v jeho dalsom vyvoji,musite poskytnut lasku a porozumenie.To nie je ziadna zhovadila moralka ako sa tu snazi par ludi dokazovat.Je Vam vobec zname,ze vela vyznamnych ludi v minulosti,ako aj teraz boli homosexuali.Teraz sa k tomu aj otvorene hlasia napr.minister zahranicnych veci Nemecka,prvy primator Berlina vela znamych moderatorov,hercov,sportovcov a aj podnikatelov,senatorov v USA a poslancov Bundestagu v Nemecku,Preco by homosexuali nemali mat narok na normalny zivot?
gulak | 15-10-2013 18:38:06
Nemyslím si,že Slovensko je xenofobna krajina-tu v noci môže dostať na hubu skôr Slovák-stačí ak ho zavetria nejakí sfetovaní smradľaví cigáni,či ožratí černoši-si viete predstaviť,že by beloch chodil sám v noci niekde v africkom meste-a problémy typu Gender a pod. sú mi fakt ukradnuté-pre mna za mna nech do školy chodia aj celý v latexe,či v skafandri a to,čo tu píšete,že na východe sú otrasné cigánske osady,kto za to môže-samozrejme,že samotní cigáni-najlepšie by bolo cigánov vyviesť dobytčákmi niekde na Ukrajinu,aspon 200km od civilizácie,vyložiť ich tam a potom vytrhať koľajnice....
chybna uvaha.. | 15-10-2013 17:57:49
Kazdy clovek potrebuje materialne prostriedky na svoje zivobytie, ale minimalne rovnako tak aj slobodu sam vo veciach rozhodovat. A to ke dost znacny omyl v prioritach.. Totiz na zapad od nas ten blahobyt fungoval - a nic nezabranilo tomu, aby sa uchylky stavali normou, ci dokonca respektovane a podporovane. Ako sa hovori pycha predchadza pad. Naopak, ak je zdrave myslenie moralna uroven rodin, spolocnosti, aj ekonomika ma moznosti. Rimska risa bola tiez vyspela - dnes to je uz len historia..
Prave aj na zapad od nas, myslienka je jasna; ovladnut staty (dnes uz na narodnej urovni stracaju aj posledne zvysky moci), ovladnut rodiny -jednoducho rozbit, rozdeluj a panuj..
Ak sa toto podari bude to len masa kontrolovatelnych jednotlivcov.
Darmo si budeme navravat ja sa (si deti) uchranim..
Jednoducho masineria prevalcuje!
(treba si naozaj pozriet, co sa bezi na zapad od nas)
Je to nieco ako po vojne - studena vojna, tentokrat aj informacna vojna.
Nie je pravda, ze sa nemozme vzopriet a ubranit - aj po vojne bolo paf neutralnych statov. Ale toto si musia aj kandidati do volieb uvedomit a nie sa vzdavat, ale zabojovat! Teda pokial maju viziu a nedaju sa obalamutit napr. aj "modernymi ludskymi pravami" a pod..
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-10-2013 23:21:56
Pavol Kurbel | 14-10-2013 19:25:31 | - Pan Kurbel, nemozem inak, ako suhlasit s Vami.

No nemozem ani inak, ako zopakovat - nevyhneme sa tomuto vyvoju, znamename vo svete velke ho*no, aby sme tak zavratne menili vyvoj.

A neda mi naozaj nezopakovat, ze 99,9% obyvatelov nasho mileho a malickeho Slovenska ma fakt momentalne ine problemy. Z nich vysoke percenbto zial uz existencne.

A to by malo byt temov vsetkych politikov. Energiu je nevyhnutne venovat tam, z coho vacsina ludi bude mat prospech, lacnym bytom pre mlade rodiny, cestovaniu a spoznavaniu sveta mladymi a rozmyslaniu, ako zabezpecit slusne dochodky pre ludi, ktori to tu cele po dlhe desatrocia budovali. Nasi dochodci maju rocne mensie dochodky, ako si ich kolega na vyspelom zapade inak platiaci tym istym Eurom tej istej hodnoty dovoli minut za tyzden na dovolenke.

Sme chudaci vo vlastnom state a dnes je uz malo ludi, ktori sa sami mozu nazvat strednou vrstvou.

Nehladme na seba, obzrime sa okolo seba. Ako ziju mnohe mlade rodiny. Vy sa cudujete tomu, ze uz jedno dieta je luxus, ked aj v nasom meste je prioritou pred poplatkom v materskej skole dotacia sukromneho futbalu?

Cuduje sa este niekto tomu, ze vyspela (aspon si tak hovori) Europa vymiera a svet sa zaludnuje tam, kde je najvacsia chudoba a negramotnost?

Podme sa pozriet na vychod SK, odpadol som pri pohlade na niekore ciganske osady. To je pre Boha co? Nieco podobne vidavam uz iba naozaj v Afrike a Azii... To si naozaj dnes este niekto mysli, ze toto su ludia, ktori snad v buducnosti dokazu nieco urobit pre spolocnost, ked nedokazu urobit nic ani pre seba?
Uprimne drzim ich poslancovi Petrovi Pollakovi palce a uprimne dufam, ze sa podari z tej spiny a chudoby vytiahnut aspon nevinne deti, ktore za nic nemozu a mozno este su vychovatelne.

Mame za sebou stvrt storocie buchania sa do prs, aky sme hrdi narod. Ale hrdi a odvazni sme len cez hokej a inokedy sme posr*ti ked sa mame podpisat pod diskusny prispevok, v ktorom piseme, ze voda z vodovodu nam pri prani zasvinila a znicila dovtedy len pos*ate plienky.

Ludia pan Kurbel potrebuju byt rozhladeni, nezavisli, slobodni a najedeni. Nasledne sa mozu zaoberat globalnymi problemami, ktore aj tak neovplyvnia.

Myslim si, ze ja svoje dieta ochranim a aj Vy. Ak nie, tak sme zlyhali ako rodicia...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-10-2013 22:06:25
Obcan | 14-10-2013 20:30:45 | - vyborny prispevok, i ked s Budajom pravdu nemate. Nastudujte si kedy a kde bol, co urobil a preco neurobil to, co urobit chcel. Preco to urobit nemohol. Mozno vyuzijete cas, kedy bude v Seredi aj o tychto veciach hovorit osobne a spytate sa ho na to.

Dakujem za Vase hodnotenie, vazim si to.

K Zmene zdola zatial iba tolko: som nezavisly kandidat, nikdy som v ziadnej strane nebol, nie som a ani nikdy nebudem. Ponuknutu podporu Jana Budaja som prijal preto, lebo je pre mna osobnostou, ktora sa na odpor proti rezimu postavila v case, kedy vobec neboli veci iste, vystupil verejne a spolu s Milanom Knazkom to bol prave Budaj, kto Slovensko preniesli cez 17. november ´89.
Bol to prave Budaj, kto niektorym ludom (oni su pricinou toho, kde sa vacsina ludi dnes nachadza) prekazal natolko, ze ho museli zacat diskreditovat nechutnymi sposobmi a pokym ocistil meno, oni urobili to, coho sme zial svedkami vsetci.

Na Slovensku je zial volebny system, ktory vyznamne uprednostnuje strany - nestotoznujem sa s tym, no ak chcem nieco zmeni, tak som prijal moznost ist s podporou strany, s ktorej programom sa stotoznujem a to napriek tomu, ze som mal ponuky mozno na prvy pohlad vyhodnejsie, no pre mna neakceptovatelne.

Voci Zmene zdola nemam ziadne zavazky a myslienku tejto strany budem sirit vo viere, ze obcania raz naozaj pochopia, akym sposobom k skutocnej zmene v demokracii moze prist.

Dnes nie je doba na napichovanie politikov na vidly a ine nasilnicke akcie. Sme v civilizacii, ktora dava obcanom moznost volit. Volit to, comu veria a tych, ktoi podla nich su garanciou naplnenia ich predstav.

Nedavam si za ciel nic mimoriadne velke - poznate moje nazory po dlhe roky - no je cas, aby ludia videli, "voc kraci v politike" a preco su v nej rovnake tvare uz stvrt storocie.
Ak obcania budu mat nazor, ze to co je tu dnes im vyhovuje, stale maju moznost nesiahnut po alternative - mne, ale dat hlas tym, ktori su tam uz roky.

Ak chcete rozmyslat nad Janom Budajom, skuste dat von mena politikov, ktorych viete objektivne dat na jeho uroven.

Odporucanie Jana Budaja dat doveru vo volbach mne ako osobe, povazujem za cest.
Mozno mi moje stanovisko u niektorych ludi neprida ich hlasy, no verte mi, ze nikdy ma nik nedonutil robit nieco proti mojmu presvedceniu - najlepsim dokazom je SOL, ktore uz davno mohlo byt na urovni ako jeden z poslancov MsZ, ktoreho prave SOL do funkcie dostalo.

Este raz dakujem za korektnu diskusiu.
O mojej kandidature by som vsak rad diskutoval pod clankami, ktore budu samozrejme vcas publikovane.

Dakujem za pochopenie.

anonym | 14-10-2013 22:01:25
Slovensko je vysoko xenofobna krajina - tak to zhodnotil aj Breivik. U nas ludia tazko rozdychaju aj pohlad na cernocha, nie este na dieta ktore by sa vymykalo standardu. Ked si niekto mysli ze to jeho dietatu pomoze tak ho nechajme tak. On je rodic a on bude musiet s takym dietatom zit. Ako sa k takemu dietatu budu ostatne deti spravat si myslim kazdy domysli sam.

Myslim si ze toto je naozaj tak minoritny problem ze az. Presne ako napisal pan Majko. Tu presne plati Maslowova pyramida hodnot - proste ak clovek rozmysla z coho kupit na druhy den obed tak tieto vyssie vrstvy myslenia potlaca.

Omnoho vacsi problem je to ze u nas nikoho deti nezaujimaju (teda ak sa nerobi predvolebna kampan, vsak). V Bratislave mali rodicia 3 roky doma mrtvolku dietata a nikomu nechybalo. Na vychode zistili iba nahodou ze 10 rocny chlapec este nechodi vobec do skoly. V Seredi ziju niektore deti v rodine ktora predava drogy. Co z takychto deti vyrastie? Inzinier urcite nie..
Obcan | 14-10-2013 20:30:45
Pan Majko,vo volbach do VUC kandidujete za stranu Zmena zdola.
Hned nalavo SOL svieti reklama na tuto stranu a na nej svieti ksicht cloveka ktoreho maju ludia spateho z revoluciou v 89-tom a jeho typickou debilkou,pardon,budajkou.
Pisete vyssie,citujem:
,,Politici chcu z politiky odchadzat zasadne v truhlach a stvrt storocie v politike pri krajine v stave v akom sa Slovensko nachadza, povazuju za osobnu vyhru. Je to vsak aj vyhra pre nas, radovych obcanov?,,
Tento clovek sa tam mota to stvrtstorocie ako aj vsetci ostatni,mali veeeelmi vela casu aspon nieco spravit pre ludi a po STVRTSTOROCI povazujem za chrapunstvo ak taky clovek ide kandidovat na dalsiu a dalsiu a dalsiu zmenu,tentoraz pre zmenu ,,zdola,,
Vy by ste takemu cloveku veril ???
Asi ano,ked spajate meno s takym individuom...
Ano,aj pre takych ludi ako je ten clovek je vela ludi dole a este nizsie,respektive hlbsie-v peknych sra.kach !
Dokedy tam chcu byt ?!
Naozaj ich musia vyniest v truhlach ???
Co taky clovek este moze dat obcanom,okrem prazdnych reci ??
Ale samozrejme,teraz to uz isto iste vyjde a vsetko sa zmeni k lepsiemu a na Slovensku bude sveta zit !
To ze skusate politiku Vy,je to vasa vec,zatial ste mal moznost presvedcit,da sa povedat dlhodobejsie,ze ste clovek ktoremu zalezi na prave,mate urcite hodnoty,u ludi vysoky moralny kredit atd...
OK,respektujem,skuste,mozno budete prvy clovek co sa tam dostane a ,,nezjanci,,
Mozno aj nieco presadite,alebo mozno ked zistite ako to funguje sa z toho povraciate hnusom,lebo clovek co je naozaj ,,zdola,, nema sancu nieco zmenit,lebo ho ostatni zomelu-tu plati ze kto chce s vlkmi zit,musi s nimi vyt...
To ze politikom nikto neveri,za to si mozu sami,mali dost casu-rokov na to presvedcit ludi,ale vzdy im vrazili len kudlu do chrbta a napriek tomu akonahle je pred volbami,zase tie iste hnusne ksichty povyliezaju z nor a zas len sproste prazdne reci.
Ale asi to naozaj funguje ked im na to slovac vzdy skoci...
anonym | 14-10-2013 19:29:20
Správne.
Pavol Kurbel | 14-10-2013 19:25:31
Pán Majko, naši starí rodičia nežili v takom morálnom marazme, ako žijeme dnes my. Zato však žili oveľa skromnejšie a myslím, že staršia generácia mi dá za pravdu, aj radostnejšie. A toho morálného marazmu často, aj keď nie vždy, vyvstávajú na povrch iné veľké problémy. A tento článok som sem dal preto, aby si ľudia uvedomili, že ak budeme mlčať, a iba sa prizerať, dopadneme rovnako. A vôbec si nemyslím, že nás to nevyhnutne čaká. Ak sa ako rodičia a starí rodičia proti tomu postavíme, tak tomu môžeme zabrániť. A myslím si, že je to povinnosť každého normálneho človeka, bez rozdielu náboženského, politického či iného presvedčenia. Podľa mňa, žiaden normálny človek s týmto nemôže súhlasiť.
suhlas/nesuhlas ! | 14-10-2013 18:01:59
http://www.hlavnespravy.sk/v-spanielsku-sikanuju-skoly-pre-nerespektovanie-gender-identity-deti/156788/
Ano p.Majko, suhlas
prebrate z vyssie uvedeneho.
Ostatne tiez co sa kvality zivota tyka, avsak podcenovanie gender, totalna cyba, zial ktora este mnohym nedochadza - zvlast ak maju aj male deti, ktore este len budu masirovane - a z ohlasov zo zabranica - aj fyzicky..
Tlaky zacali uz aj v tychto koncinach - vid Lajcakove dotovane pro gender ucebnice. Lenu naposledy zlyhala No a strategia ludsky h prav - obciansky odppr pomohol. Ale "mame ulohu prijat" (Lajcak) - este to len pride..
anonym | 14-10-2013 17:44:54
Týmto článkom sa predsa nezľahčujú problémy bežných ľudí. Je to len ďalšia téma o ktorej treba hovoriť.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-10-2013 17:23:11
Pan Kurbel, beriem, je to problem nie maly. No je to problem, ktory nevyriesime. Ide o vyvoj, ktory je zial globalny a nas neminie ci sa nam to paci alebo nie. Skor ci neskor to tu mame naservirovane a mna skorej mrzi, ze kompetentni budu "prekvapeni" ako vyorane mysi napriek tomu, ze inde to uz budu mat za sebou. Teda aspon tie zaciatky...

Otazkou bezneho obcana, klasickeho tuctoveho Slovaka je vsak problem sucasnych dni a kratkej buducnosti- vacsina rodin zije od vyplaty k vyplate a vela z nich doslovne z ruky do ust. Mladi sa zadlzuju na 30 rokov aby mohli byvat a z vyplat nedossahujucich ani vysku minimalnej mzdy vacsiny krajin EU im po stvrt storocnom vladnuti vsetkych stran, v sucasnosti kazdym mesiacom uberaju politici na daniach a roznych poplatkoch dalsie peniaze, aby oni mohli rozhadzovat.

Slovensko, krajina menska ako bezne hlavne mesta vyspelych krajin je v zumpe moralnej i ekonomickej. Pravica sa nevie zjednotit a prezidentom chce byt uz asi kazdy, kto ma za sebou bohatsieho sponzora.
Ked uz sa rozhodne niekto s niekym zjednotit, tak podpredcednickych funkcii v strane urobi pomaly tolko, kolko ma strana ostatnych clenov.
Politici chcu z politiky odchadzat zasadne v truhlach a stvrt storocie v politike pri krajine v stave v akom sa Slovensko nachadza, povazuju za osobnu vyhru. Je to vsak aj vyhra pre nas, radovych obcanov?

Pan Kurbel, skusme sa prejst po meste a spytat sa ludi, ktomu z nich vadi to, co ste v clanku popisali, kolkych z ludi sa to bytostne dotyka a skusme sa spytat, kolkych z nich sa dotyka prazdna penazenka.

Vidim, ako problem to, comu sa politici posledne stvrtstorocie venuju. Nemame normalnu vymahatelnost prava, starostovia obci a primatori miest su odtrhnuti od reality, rozpocty mnohych z nich su vybrakovane a vysporiadanie sa s hajzlami vo funkciach nasmu pravnemu systemu trva roky a aj tak si svojich par minu slavy uzije iba zopar z nich. Predpokladam ze tych, ktorych sudruhovia hodili cez palubu...

Pan Kurbel, pozrite sa okolo seba, koniec koncov spolu sme boli na prerokovavani uzemneho planu. Zaplakat je slabe slovo...

Media platene z penazi nas vsetkych cenzurovane. Mestske majetky postupne menia vlastnikov, peniaze po desiatky rokov (neriesim ci vhodne alebo nevhodne, ucelne alebo nie) vlozene v majetku sa po predaji prerozdeluju podla kriterii, ktore fakt iba na hlavu padnuty clovek moze povazovat za ferove foci vacsine obyvatelov.

Nie je cas nazvat veci pravymi menami a zachranit to, co pomoze obyvatelom mesta, potazne krajiny? Robit to, co sa ludi naozaj dotkne pozitivne a nie iba ludi vyvolenych, resp. tych, ktori nemaju chrbtovu kost a kuska hanby?

Poznamka na zaver - prosim, ide o clanok TASR prebrany z ineho media, ktory nie je vhodne kopirovat do SOL.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign