Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

FK DAC 1904 Dunajská Streda - ŠKF iClinic Sereď 5:0 (3:0)

Igor LehockýDátum02. 09. 2018 12:57:35TémaFutbal
63

V sobotu sa piatimi zápasmi rozohralo 7.kolo futbalovej Fortuna ligy a dnes sa kolo uzavrie posledným zápasom Trenčín – Trnava. Sereďania včera vycestovali do neďalekej Dunajskej Stredy kde ich od 19.00 hod. v takmer dostavanej MOL Aréne čakal súper ktorý síce neuspel v tohtosezónnej pohárovej Európe ale ktorý za posledné roky prešiel veľkým kvalitatívnym progresom a FK DAC 1904 v súčasnosti patrí k špičke našej najvyššej súťaži. Pred začiatkom zápasu sa domáci klub rozlúčil s jedným s dlhoročných členov futbalovej rodiny v Dunajskej Strede a potom som chvíľu ostal v rozpakoch, keď sa na štadióne začala spievať melódia ktorú som nepoznal a všetci diváci na štadióne sa zo sedadiel postavili...  Pomaly postupujúce čierne mraky nad Dunajskou Stredou neveštili nič dobré a to som ešte netušil že to podobne bude vyzerať aj po výkone hráčov ŠKF iClinic Sereď.

Prvé minúty začali hostia celkom slušne a po ľavom krídle cez Ulricha sa dokázali dostať do okolia šestnástky domácich aj keď bez zakončenia ale zdalo sa že by to mohlo ísť. Omyl. S každou ďalšou minútou aktivitu na lopte stupňovali domáci hráči ktorí veľmi rýchlo prečítali vyplašenosť v prejave hostí ktorí si v podstate nedokázali poriadne loptu prihrať a tak sa žiaľ začala hra na jednu bránu. V 14.minúte ofenzívny bek Davis na ľavom krídle veľmi jednoducho prešiel cez Moronga okolo ktorého by to zmákol asi aj s jedným prstom v nose, loptu posunul na nabiehajúceho Kalmára už do šestnástky hostí a jeho center doprava Vida hlavou celkom pohodlne neobsadený z 8m poslal k pravej žrdi – 1:0. V 23.minute Vida v podstate stredom pola dostal milimetrový pas na nohu medzi dvoch obrancov ktorí ho nestíhali a Vida svoj únik aj zakončil z vnútra šestnástky presnou strelou k ľavej žrdi – 2:0. V 32.minute sa spustil hustý lejak ktorý vydržal do konca polčasu, novinársky sektor som musel opustiť pretože vietor zanášal dážď asi do desiatej rady odspodu a tak s premočenými papiermi a na kolene som sa snažil v nepríjemných podmienkach zachytávať dianie na trávniku tak ako sa dalo, ale presnosť údajov tento krát ručiť neviem. V 42.minute po rohu domáci DAC zostal pri lopte, v šestnástke na pravej strane si domáci posunuli loptu na kapitána Huka ktorého prudkú loptu po zemi si hostia dopravili k pravej žrdi – 3:0 a tak sa polčas aj skončil. Domáci vo všetkých činnostiach vyučovali, loptu si prihrávali presne a s patričnou razanciou, hráč ktorý loptu odovzdával prihrávkou sa pohybom okamžite po odohratí lopty ponúkal na prihrávku, v rýchlosti lietala lopta v akciách domácich a v podstate takmer každé zakončenie na bránu znamenalo gól. Hostia si nedokázali viac krát presne prihrať, nedokázali si dlhšie loptu držať pod kontrolou a ich hra bola v hrubom kontraste s tým čo produkovala domáca DAC. Ak je futbalista naučený po obdržaní lopty túto za jednu sekundu nutne prihrávať, neviem kam, neviem komu a potom sa ešte aj vyčítavo pozerať na spoluhráčov ako to že nikto nie je tam kam loptu poslal, tak z tohto ponímania je potrebné sa rýchlo vyliečiť, pretože takúto amatérsku vyhúkanosť a vyplašenosť skúsený súper prečíta veľmi rýchlo, okamžite má mentálne navrch, tým pádom ešte za stavu 0:0 má zápas vo vačku a futbalom sa baví ako na dobrom tréningu. Michalík, Djiby Ba a miestami Adekuoroye boli z hostí hráči ktorých práca zniesla Fortuna ligové kritéria, Gatarić vo svojej snahe ostával príliš osamotený a tým pádom neškodný.

Do druhého polčasu Pankarićana vystriedal v ŠKF Mečiar ktorý ako jeden z mála v ŠKF sebavedome a veľmi dobre pracoval s loptou a až o triedu inde sa javil ako mnohí iní jeho spoluhráči ale v neprestávajúcom daždi na mnohých miestach hracej plochy stála voda a futbal tým pádom často strácal zmysel, lopta viazla vo vode a ťažko sa dalo predvídať kde zastaví prihrávka po zemi. V 58.minute sa domáci po ľavom krídle dostali až ku šestnástke hostí, center pred päťkou v sklze Bayo iba zdvihol a dokĺzal sa do siete a loptu po dopade poslal do brány pred päťkou Kalmár – 4:0. Na konci 87.minuty domáci ešte divákov potešili ukážkovým brejkom keď v rýchlej kontre loptu za obranu dostal Tretiakov ktorý pred tým v 84.minute s Divkovičom vystriedali Pačindu a Baya, Tretiakov ušiel do šestnástky hostí a mierne z pravej strany trafil ľavú šibenicu – 5:0 a po góle v 88.minute ešte v DAC Herca vystriedal Kone. Žlté karty v zápase videli iba hostia, v 50.minute Penksa, v 76.minute Djiby Ba a v 79.minute Michalík, v ŠKF sriedali v 61.minute Gatarić, v 84.minute Ulrich, vymenili ich Richnák a Subotić. Ťažko sa hodnotí futbal ktorý vyzerá ako hra mačky s myšou ešte aj na ťažkom teréne a v nepríjemnom daždivom počasí. Z akého dôvodu niektorí hráči ŠKF nedokázali odovzdať pre mužstvo svoje maximum si musia v Seredi poctivo rozobrať a prijať závery.

Ako je zvykom v Dunajskej Strede, aj na včerajší zápas prišlo  6813 platiacich divákov a asi päťstovka fan klubu za jednou z brán počas celého zápasu svojimi hlasivkami dávala futbalu tú pravú atmosféru o ktorej môžu na ostatných štadiónoch iba snívať, snáď s výnimkou Trnavy na posledných zápasoch EL. Pravda je aj taká, že DAC Dunajská Streda je výkonnostne niekde inde ako ŠKF, nie náhodou sa objavila v predkolách EL a nie náhodou je v súčasnosti na špici priebežnej tabuľky a preto myšlienky o prijateľnom výsledku či dokonca bodovom zisku vo včerajšom zápase, ako sa ukázalo, boli z kategórie iba zbožných prianí ale päťka v sieti nie je niečo, čo sa dá ospravedlniť iba tým že domáci boli kvalitnejší!

Tréner ŠKF iClinic Sereď Michal Gašparík po zápase povedal že po takomto zápase sa veľmi ťažko hovorí, ale ľahko sa mi to hodnotí. Sami ste videli aký to bol zápas, bol to jednoznačný zápas, v prvom polčase sme vedeli čo Dunajská hrá, čo môže produkovať, predčili nás vo všetkých herných činnostiach, potrestali každé naše zaváhanie, každú našu chybu, takže, dali pekné góly a naivita z našej strany. Ja som sklamaný z jedného že v takomto krásnom futbalovom prostredí, kde pri rozcvičke aj ja som mal chuť si zahrať poviem vám pravdu a tuto niektorí naši hráči neviem či sa zľakli toho prostredia, ale neodovzdali ani 50% výkonu toho ako minulý týždeň, takže z mojej strany veľké sklamanie. Druhý polčas po tom silnom daždi som si myslel že budeme bojovnejší, agresívnejší, o niečo sme sa zlepšili ale znovu to bolo na strane domácich ktorí využili každé naše zaváhanie a výsledok je taký aký je. Žiaľ mrzí ma jedno, že v živote som neprehral ako tréner a hráč o 5 gólov a v Seredi už som dva krát dostal toto takže budeme sa musieť v prestávke nad tým zamyslieť a musíme trénovať, trénovať a trénovať, nič iného nám nezostáva. Na otázku ako je možné a ako si vysvetľuje to že niektorí hráči dnes neboli ochotní odovzdať svoje maximum povedal že my sme vedeli že Dunajská má svoju hernú kvalitu, ale na hernú kvalitu a na technických hráčov platí nasadenie, agresivita ale my sme boli pomalší, my sme v strede pola prehrávali, ako tréner povedal, všetky odrazené lopty, oni kombinačne hrali, vedeli sme že Kalmár že behá po celom ihrisku, nie že on hrá defenzívu alebo ofenzívu, však on bol po celom ihrisku, na pravej strane, na ľavej, my sme neboli schopní ho zachytiť. Povedal som hráčom že keď sa im dostane za chrbát tak je to na 90% gól, žiaľ, je to o kvalite hráčov o ničom inom. Druhý polčas keď sme videli aký je terén tak tam musí byť nasadenie, bojovnosť. Bolo tam zlepšenie, ale to musí byť ďaleko agresívnejšie, tie rýchlostné tipy čo máme tak neurobili absolutne nič, po tom o čom...výsledok je taký aký je.

Tréner FK DAC 1904 Dunajská Streda Peter Hyballa povedal že po dnešnom výkone môže byť veľmi pyšný na svojich chlapcov, na svoje mužstvo, minulý týždeň sme sa veľa bavili o procesoch, o práci ktorú tu vykonávame, najdôležitejšie sú výsledky a v posledných 2 zápasoch sme boli lepším mužstvom ale nedokázali sme vyťažiť tie tri body, zakaždým sme remizovali, teraz to bolo dôležité pred reprezentačnou prestávkou že sme získali tie tri body, hlavne prvý polčas veľmi veľmi dobrý výkon z našej strany, hrali sme naozaj fantasticky, urobili sme jednu zmenu v zostave, Kalmár sa posunul zo šestky pozície na podhrotového hráča, potrebovali sme aby bol pred bránou viac nebezpečný, je to vynikajúci driblér a napokon sa to aj potvrdilo takisto Máté Vida ktorý hral na tej pozícii šestky odohral výborný zápas, môžem povedať že hráči boli ako tigre na tie odrazené lopty, išli po nich, získavali ich a nakoniec strelili aj tri góly vo fantastickom prvom polčase. Druhý polčas to už bolo také vodné pólo v ktorom aj súper mal svoje šance a nakoniec videli ste, my sme dali dva góly a dosiahli sme výborný výsledok, tak sme radi.

Zostavy -  domáci: M.Jedlička -  T.Huk(K), E.Pačinda(84.M.Tretiakov), K.A.Vida, Z.Kalmár, V.I.Bayo(84.M.Divković), M.Vida, Ch.Herc(88.S.Kone), K.Koštrna, E.J.Davis, Ľ.Šatka

               - hostia: P.Penksa -  T.Hučko, Ľ.Michalík(K), N.Gatarić(61.R.Richnák), Ľ.Ulrich(84.N.Subotić), F.Pankarićan(46.M.Mečiar), A.Morong, J.Menich, B.O.Adekuoroye, D.Ventúra, T.D.Ba

ŽK: 50.P.Penksa, 76.T.D.Ba, 79.Ľ.Michalík všetci ŠKF iClinic

Góly: 14.,23.K.A.Vida, 42.B.O.Adekuoroye vl.,58.Z.Kalmár, 87.M.Tretiakov

Strely  celkom – 14 – 8

          na bránu – 7 – 4

          mimo bránu – 6 – 4

          zblokované – 1 – 0

Rohy – 5 – 2

Fauly – 11 – 13

Ofsajdy – 2 – 3

Rozhodoval: Pavel Ochotnický

    

 


Fotogaléria k článku:

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

Zobraziť všetky fotografie
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign