Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

FC Spartak Trnava - ŠKF iClinic Sereď 2:1 (1:1)

Igor LehockýDátum08. 10. 2018 09:04:14TémaFutbal
63

Prvá polovica odohratých zápasov základnej časti Fortuna ligy sa dnes uzavrela, všetci účastníci najvyššej futbalovej súťaže majú za sebou 11 zápasov v ktorých sa stretol každý s každým a od 12. kola si to mužstvá v podstate rozdajú v odvetách. Sereďania si posledný zápas prvej polovice odskočili odohrať do Trnavy kde ich čakal domáci Spartak ktorý len v piatok ráno rozbaľoval kufre po ceste z Istanbulu kde si Trnavčania odohrali v EL svoj druhý zápas proti Fenerbahce. Trnava má zatiaľ dve tváre. V zápasoch EL na seba púta pozornosť celého Slovenska, lebo jej hra v súťaži UEFA má veľmi slušné parametre ale v domácej klubovej súťaži to je o poznanie horšie, základný káder pre Fortuna ligu viacmenej tvoria hráči z lavičky preto, aby hráči zo základu v zápasoch EL mali dostatok času na regeneráciu síl a tak hra Spartaka z tohto pohľadu v domácej súťaži trpí a vidina zapojenia sa do EL aj v budúcej sezóne sa zatiaľ na 9.priečke priebežnej tabuľky rozplýva. Od 17.00 hod. sa dalo dnes v Trnave očakávať, že aj v zápase s ŠKF iClinic to pre domáci Spartak bude fyzicky náročné a pre sereďanov žila nádej na bodový zisk.

Už v 5. minute center do šestnástky  hostí z pravej strany preskákal až do päťky kde sa do lopty položil Bakoš ale jeho hlava našťastie pre Sereď z 5m letela nad. Z protiútoku sereďania zahrozili, na ľavom krídle získali loptu po tom ako ju domáci stratili v rozohrávke aj s Chudým v bráne ktorý sa vysunul až pred šestnástku, Ulrich loptu pustil na prázdnu bránu FC ale asi z 35m presný nebol. V 14.minute hosťujúci Sus po pravej strane poslal dlhú loptu pre Moronga, domáci kapitán Godál loptu iba kontroloval v úmysle pustiť ju za bránkovú čiaru ale Morong ho obehol, tesne pred čiarou mu loptu ukradol, po zemi ju poslal na stred šestnástky domácich kde najprv Ulrich iba nastrelil obranu domácich a pokus Adekuoroyeho z 22m po zemi Chudý ľahko chytil. V 22.minute dlhý pas na Gatarića v strede pola poslal Michalík z obrany ŠKF, Gatarić si loptu pred šestnástkou domácich vymenil s Pankarićanom, do uličky na ľavom krídle poslal parádnu loptu pre Ulricha za obranu, Ulrich spätnou našiel v šestnástke Moronga ktorý sa najprv bráne FC „poklonil“ ale nakoniec v páde z 8m poslal loptu pekne pod veko nad Chudým – 0:1 po vynikajúcej akcii hostí. V 25.minute na strede pola Morong vystihol zlú prihrávku domácich, hodil si dlhú loptu za obranu domácich, tesne na hranici šestnástky bol pri nej skôr ako vybiehajúci Chudý ale už ho nedokázal obhodiť, Chudý loptu zasiahol a získali ju trnavčania. V 28.minute vhadzovali domáci aut vľavo od šestnástky hostí, z ľavej strany sa dobíjali ku päťke, Ventúra v snahe loptu odkopnúť ju iba prihral v šestnástke súperovi, center domácich sereďania zblokovali, odrazenú loptu pred šestnástkou hlavou vrátil do vnútra Kulhánek na Bakoša ktorý z 12m nedôrazne prikrytý z otočky poslal nie prudkú loptu k ľavej žrdi – 1:1. V 37.minute žltú za faul na Gatarića videl z domácich Kulhánek, hral sa vyrovnaný zápas, strelecky aktívnejší a futbalovejší boli sereďania, trnavčania sa o šance pokúšali iba cez vysoké lopty do šestnástky ktoré Penksa v bráne ŠKF dokázal zbierať. V 45.minute ešte celkom nepochopiteľnú žltú za údajný faul na Bakoša videl aj Adekuoroye z ŠKF a po nastavenej minúte bol polčas ukončený. Niektoré zákroky domácich a hostí boli rozdielne posudzované ale to už je taký klasický slovenský folklór, na konci ktorého je ale aj divácky nezáujem.

Do druhého polčasu Maleckeho v FC vystriedal Grendel a hneď v 46.minute sa udiala vec ktorá asi prekvapila každého na štadióne. V šestnástke ŠKF Michalík v súboji obral o loptu domáceho Miesenböcka a následne Miesenböck išiel k zemi, keď už bol Michalík od neho asi 10m na svojej päťke, hlavný na podnet postranného vytiahol pre Michalíka žltú kartu a domáci kopali penaltu! Loptu si postavil Godál a v 47.minute išli domáci do vedenia – 2:1. V 50.minute žltú videl aj Grendel za faul na Adekuoroyeho a v 62.minute hostia ohrozili bránu FC. Po ľavom krídle dostal dlhú loptu Ulrich ktorý vnikol do šestnástky domácich, potiahol loptu do prava, našiel Pankarićana na hranici šestnástky ale jeho technický pokus zo 17m k ľavej žrdi Chudý chytil, vzápätí Pankarićan videl žltú za faul a v 64.minute ho striedal Baez. S blížiacim koncom zápasu sa trnavčania čím ďalej tým dôslednejšie venovali defenzíve, nikam sa neponáhľali, hrali na čas a bránu ŠKF dokázali ohroziť už iba zo štandardných situácií ktoré domácim ponúkali aj za prispenia rozhodcu ale ani priame kopy z 18m domáci nevyužili. Sereďania sa snažili tlačiť ku šestnástke domácich ale do plných to už bolo zložitejšie a pár krát ich zradila aj zbytočná strata lopty v strede pola. Niekoľko striedaní domácich aj hostí od 71. až po 87.minutu domácim vyhovovalo, hra sa kúskovala, hostia vychádzali z tempa a trnavčania v defenzíve úspešne odolávali snahám hostí. Posledná šanca pre hostí vznikla už v nastavenom čase po faule domácich vľavo pred šestnástkou, loptu si postavil vo vzdialenosti asi 25m Sus ktorý ju priťukol pre Michalíka a jeho vynikajúcu delovku do pravej šibenice Chudý rovnako kvalitne vytlačil nad brvno, pekný moment.

Zápas malo sledovať 3859 platiacich divákov a o futbalovú atmosféru na štadióne sa počas zápasu starala skupina fan klubu Spartaka za jednou z brán. Sereďania počas celého zápasu boli pre domácich najmenej vyrovnaným súperom ale v druhom polčase už nedokázali dotiahnuť niektorú z akcií do zdárneho konca, zahustená šestnástka v defenzíve domácich bol pre nich problém, dobré náznaky Gatarića v ofenzíve nemali v spoluhráčoch pokračovanie, možno chýbali krátke lopty do nábehu za obranu domácich i strelecké pokusy zo strednej vzdialenosti a tak v zápase v ktorom boli sereďania futbalovejší zostal trpký koniec najmä keď si trnavčania v druhom polčase nevypracovali takmer nič. Pri penalte ktorú rozhodcovia domácim darovali je ale nutné dodať, že Michalík bol jedným z najmenej protestujúcich proti rozhodnutiu ale trápnosť celej situácii dodal postranný pod hlavnou tribúnou ktorý na vzdialenosť asi 40m „najlepšie“ videl faul Michalíka!

Tréner ŠKF iClinic Sereď Karel Stromšík po zápase povedal: „ najprv by som chcel pogratulovať Trnave k víťazstvu, čo sa týka zápasu ja si myslím že sme boli ako v prvom tak aj v druhom polčase viac ako vyrovnaným súperom Trnavy, vytvorili sme si v prvom i druhom polčase niekoľko sľubných situácií, bohužiaľ niektoré sme nedotiahli do konca a čo sa týka penalty, ja si myslím že bola veľmi prísna, ja k tomu nemám čo viac povedať“.

Asistent trénera FC Spartak Trnava Michal Ščasný po zápase povedal:“ bol to pre nás veľmi ťažký zápas z dvoch pohľadov, prvý pohľad bol náš náročný program keď najmä po zápase na Fenerbahce sme museli cestovať, v deň zápasu sme sa domov do postele dostali ráno okolo 4h čiže tá regenerácia hlavne hráčov bola veľmi ťažká to je jedna vec, druhá vec, čakal nás ťažký súper čo sme videli v minulých zápasoch,  veľmi kvalitný súper, vie čo chce hrať, veľmi agresívny bez lopty, kombinačný s loptou čiže sme vedeli že nás čaká veľmi ťažký zápas a chceli sme ho zvládnuť. My sme do toho zápasu vstúpili celkom dobre, prvých 5 -10 minút sa nám darilo kombinovať, hlavne sme chceli dať centre zo strany kde sme dali dvoch útočníkov Bakyho a Aliho, po tej 10 minute sme urobili 2-3 chyby a súper mal z toho šance a odvtedy sme hrali veľmi nervózne a komplikovane a nebolo to dobré, ale zas na druhú stranu sme ten zápas zvládli gólovo a niekedy je lepšie pre hráčov vyhrať ťažko ako vyhrať 3:0, dôležité 3 body a ideme ďalej“.

Zostavy -  domáci: M.Chudý -  A.Kadlec, O.Janso, J.Kulhánek, A.Ghorbani, F. Miesenböck(71.J.Rada), B.Godál (K), M.Bakoš(87.E.Jirka), M.Oravec, P.Malecki(46.E.Grendel), L.Greššák       

              -  hostia: P.Penksa -  M.Mečiar(K)(74.M.Loduha), Ľ.Michalík, N.Gatarić, Ľ.Ulrich, F.Pankarićan(64.A.O.Baez), A.Morong, B.O.Adekuoroye, D.Ventúra(78.R.Bilas) T.D.Ba, M.Sus

ŽK: 37.J.Kulhánek, 50.E.Grendel, 82.M.Bakoš, 90.+B.Godál – 45.B.O.Adekuoroye, 46.Ľ.Michalík, 62.F.Pankarićan

Góly: 28.M.Bakoš, 47.B.Godál 11m – 22.A.Morong

Strely   celkom -  6 – 11

          na bránu – 2 – 5

          mimo bránu – 4 – 5

          zblokované – 0 – 1

Rohy – 3 – 3

Fauly – 23 – 19

Ofsajdy – 3 – 2

Rozhodoval: I.Kružliak


Fotogaléria k článku:

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

Zobraziť všetky fotografie
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign