Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

FC Nitra - ŠKF iClinic Sereď 3:2 (1:0)

Igor LehockýDátum11. 08. 2019 13:00:43TémaFutbal
63

V sobotu sa hralo 5 zápasov 4.kola Fortuna ligy, Slovan a Žilina potvrdili dobrý vstup do sezóny a udržali si zatiaľ neporaziteľnosť, Dunajská opäť nulovo zakopla s Trenčínom a v Nitre sa čakalo, či Sereď od 19.00 hod. potvrdí dobré výkony so Senicou a Dunajskou Stredou proti domácej Nitre, ktorá strelecky v 3 kolách vychádzala naprázdno a tým pádom aj bodovo. Papierovým favoritom nielen v štatistikách, ale asi aj herne preto bola včera Sereď.

Lenže sereďania pre svojich fanúšikov včera pripravili v prvom polčase zlé prekvapenie, akoby nemali chuť hrať futbal a domáca Nitra bola vo všetkých činnostiach lepšia. Už v 2.minute po rohu domácich na päťke hlavou minul loptu Podhorin a v 9.minute prvý dobrý strelecký pokus na bránu ŠKF z 18m poslal Gatarić ale priamo na Ilieva. Do 16.minuty sa sereďania priblížili ku šestnástke domácich asi 2 krát, v 17.minute Iván stratil loptu a domáci vyrazili do kontry, na strede po zemi dostal do behu ideálnu loptu Ristovski ktorý namiesto zakončenia z vnútra vápna ešte hľadal prihrávkou spoluhráčov ale kapitán hostí Michalík mu úmysel vystihol a šancu domácich zastavil. V 20.minute sa sereďania dostali do nebezpečenstva pre bránu FC, nepriamy kop do vápna znamenal závar pre domácich, ktorí dva krát zblokovali strelecké pokusy hostí a nakoniec Špehar poslal zakončenie tesne vedľa ľavej žrde, všetko zo vzdialenosti asi 12m. V 22.minute opäť musel Michalík na dva krát zastavovať ako posledný na šestnástke Chobota. V 25.minute mali domáci na kopačke gólovku, Ristovski za obranou hostí sám proti Ilievovi neuspel v šestnástke, keď ho nedokázal oklamať, jeho zakončenie Iliev bravúrne zlikvidoval, k odrazenej lopte sa dostal Šefčík ktorého tesne pred šestnástkou zastavoval za žltú Ventúra. V 29.minute išli domáci do vedenia, na pravej strane hostia nepokryli Šefčíka ktorý prenikol až do šestnástky, center do ľava si našiel Chobot ktorého nepokryl Sus a ten z nábehu hlavou na päťke skóroval – 1:0. V 32.minute hostia prvý krát trafili bránu domácich a tento fakt ani nie je potrebné ďalej komentovať, Iván slabou strelou z 19m nemohol ohroziť Šípoša v bráne FC. V 39.minute hostia prvý krát vážnejšie zahrozili, keď v trojici išli do brejku proti dvojici domácej obrany, Pankarićan na strede, Iván vľavo a Špehar na pravej strane to nevyužili a Špehar pri zdĺhavej príprave na zakončenie v šestnástke nastrelil iba obrancu a bolo po šanci. Domáci boli celých prvých 45 minút lepší, najmä v pohybe a rýchlosti, Michalík a Iliev stáli domácim v ceste za viacerými gólmi. Hostia boli otrasne pomalí, olovené nohy boli všade neskôr ako domáci a sereďania budili dojem, že nastúpili s taktikou – súper sa sám porazí.

V 49.minute na pravej strane obrany Lukáčik s Michalíkom si veľmi zle odovzdávali loptu pred atakujúcim súperom, Gatarić im loptu zobral, sám ušiel až do šestnástky, presne prihral nabiehajúcemu Ristovskemu do prava a ten sám proti Ilievovi prestrelil gólmana k ľavej žrdi – 2:0, ale ešte pred tým bolo zaujímavé sledovať ako sa Lukáčik v plážovom pokluse vracia do šestnástky, čo je nepochybne celkom dobrý spôsob, ako si vypýtať v nasledujúcich kolách miesto na lavičke. Tréner to asi videl a Lukáčika v 51.minute striedal Olavo. V 54.minute mohli navýšiť skóre domáci, veľmi dobre hrajúci Chobot sa uvoľnil do šestnástky a jeho mierený pokus Iliev vynikajúco chytil. V 57.minute žltú videl aj Michalík, pravdepodobne za rozhovor s hlavným rozhodcom, v 58.minute v FC Vrábela vymenil Dubeň a v 62. v ŠKF Clebera striedal Jureškin. V 66.minute kopali domáci roh z ľavej strany, na päťke išiel k zemi Djiby Ba s Ristovskim a hlavný videl proste faul za žltú pre Djibyho. Penaltu v 67.minute premenil Ristovski a zdalo sa že je vybavené – 3:0. V 70.minute mohli domáci uzavrieť debakel, ale Chobotov prienik do šestnástky a zakončenie opäť Iliev vynikajúco likvidoval a následný pokus už lapol a nepustil. V 73.minute Michalíka striedal Slaninka a kapitánsku pásku prevzal Hučko. Niečo sa predsa len udialo na place, lebo hostia sa krok po kroku preberali z „bezvedomia“ k futbalu a domáci začali šetriť pohybom. V 75.minute sa podarila akcia hosťom, pekne prenikli do šestnástky domácich, hlavička Ivána za obranu na ľavej strane poslala do šance Špehara a ten z blízka prestrelil Šípoša, od ktorého lobom lopta spadla k ľavej žrdi – 3:1 a sereďania akoby ožili. Nieže by hýrili pohybom ale presne si vymieňali loptu, prehrávali súpera ktorý sa stiahol a začal pôsobiť unaveným dojmom. V 78.minute Ventúra poslal pekný pas po zemi na pravé krídlo, Iván vnikol do šestnástky do prihrávky na päťku išli Špehar a Jureškin v sklze a bol to nakoniec Jureškin ktorý zasunul loptu do sita – 3:2 a odrazu začala žiť nádej, že hostia zavŕšia obrat. V 79.minute Ristovskeho vymenil Fábry ale ten je našťastie v hernej kríze, niekoľko krát pokazil všetko čo k nemu smerovalo na strede hrotu a v 87.minute dostal žltú za faul na Hučka. Domáci sa v závere zápasu už nikam neponáhľali, všade kde sa dalo ťahali čas, striedali v 89.minute a v 92. minute žltú za zdržiavanie hry dostal Faško. Keď v 91.minute smerovala na hbitého Chobota stredom lopta v náznaku úniku, po kontakte s Djibym Ba išiel Chobot k zemi, Ba videl druhú žltú, musel z ihriska a domáci si už náskok v infarktovom závere dokázali udržať.

Stretnutie sledovalo 874 divákov a keď som cez polčas odchádzal do press centra na občerstvenie okolo fanúšikov Serede, od jedného z nich som si vypočul že sa hanbia za výkon ŠKF v prvom polčase, že aby som to napísal do článku, ale ja to radšej neurobím, úplnou náhodou by sa to mohli dozvedieť niektorí z hráčov a mohli by sa uraziť...Najvyššiu známku kvality si za svoj výkon napriek inkasovaným trom gólom zaslúži Iliev ktorý niekoľko krát vynikajúcimi zákrokmi podržal svoje mužstvo, Špehar potvrdil nos na góly a dravý Jureškin si otvoril gólový účet. Na druhej strane 4 žlté a červená v zápase je fakt ktorý stojí za prehodnotenie, pretože v minulej sezóne žlté v 32. kolách ligy videli hráči ŠKF 90 krát a to je vizitka nie potešiteľná aj s vedomím, že otrasnými ničiteľmi futbalu na Slovensku sú mnohé výkony rozhodcov ale to je už stará obohraná platňa.

Tréner ŠKF iClinic Sereď Slavche Vojneski po zápase povedal:

„Vedeli sme že Nitra nebude ľahký súper čo sa potvrdilo, hrala veľmi dobre, videl som posledné tri zápasy ktoré  domáce mužstvo prehralo ale vedeli sme že nás čaká ťažký súper. My sme veľa komunikovali, nebolo to ľahké poraziť doma Dunajskú Stredu, potom prísť do Nitry keď sme vedeli že to bude náročné, nemali sme to jednoduché lebo traja hráči nám netrénovali 2-3 dni, snažili sme sa rozprávať s nimi, vedeli sme do čoho pôjdeme, chválim domáce mužstvo, bolo agresívne, prevyšovalo nás. Tento zápas by som rozdelil do dvoch polovíc, tú prvú kde nás Nitra prevýšila a v druhej polovici zápasu sme prevzali my iniciatívu, dali sme tomu mužstvu tvár ale bohužiaľ to nestačilo, gratulujem domácim.“

Tréner FC Nitra Marian Süttő povedal:

„ Tak samozrejme že mať skóre 0:4 a z troch zápasov ani bod nie je nič príjemné, mali sme s tým problém celý týždeň kde sme sa pripravovali na ťažkého súpera čo sa aj potvrdilo. Tak trochu som dúfal, že to skúsené mužstvo Serede trošku odletí a trošku si bude myslieť viac, neviem či sa to potvrdilo, ťažko sa mi to hodnotí ale 70 minút sme hrali to čo sme chceli, do otvorenej obrany, s nábehmi, agresívne a ani si nemyslím že sme niečo podcenili, ale jednoducho kvalita súpera, aj zmena rozostavenia nám urobili problém a súper skoro vyrovnal pretože je kvalitný smerom dopredu naozaj, má tam individuality. My sme chceli rozhodnúť ten zápas čo najskôr aby to súper otvoril a pre našich rýchlych hráčov to bola voda na mlyn, škoda že sme niektoré momenty 4 na 2, 3 na 1 nedotiahli do konca ale každopádne vyhrali sme s veľmi ťažkým súperom, súper ktorý dá 3 góly Dunajskej Strede a ešte zahodí nejaké šance, súper ktorý porazí Senicu, súper ktorý má veľkú kvalitu. Ja opakujem, som veľmi rád že sme získali 3 body.“

Zostavy -  domáci: D.Šípoš -  M.Faško, D.Magda, M.Chobot, O.Vrábel(58.M.Dubeň), O.Podhorin, S.Šefčík(89.L.Fabiš), M.Kuník, N.Gatarić, P.Farkaš(K), M.Ristovski(79.M.Fábry)

              -  hostia: D.Iliev -  T.Hučko, Ľ.Michalík(K)(73.M.Slaninka), Cleber S.N.(62.R.Jureškin), F.Pankarićan, K.Lukáčik(51.M.A.Olavo), D.Ventúra, T.D.Ba, A.Iván, D.Špehar, M.Sus

ŽK: 87.M.Fábry, 92.M.Faško – 25. D.Ventúra, 57.Ľ.Michalík, 66.,91.T.D.Ba

ČK: 91.T.D.Ba ŠKF

Góly: 29.M.Chobot, 49.,67.M.Ristovski- druhý z 11m – 75.D.Špehar, 78.R.Jureškin

Strely     celkom – 15 – 10

         na bránu – 9 – 3

         mimo bránu – 1 – 1

         zblokované – 5 – 6

Rohy – 5 – 3

Fauly – 12 – 10

Ofsajdy – 0 – 3

Rozhodoval: Dušan Sedlák


Fotogaléria k článku:

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

Zobraziť všetky fotografie
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign